Vapaa kuvaus

Seura kuin seura käy, ota rohkesti yhteyttä... Koulutus: --- Ammatti: Opiskelija Siviilisääty: Sinkku Lapset: --- Skype: lhightowerl IRC: hightower

Aloituksia

0

Kommenttia

11

  1. Missähän mahtaa olla puolet tällä viikolla lähettämistäni viesteistä!!!! Ihan jees olis saada nekin näkyviin... vai hups katosivatko bittiavaruuteen! Tuskin lähetetyt menneet perillekkään..... paskan möivät jos ei ala löytymään
  2. Lukio on monesti vaihtoehto niille henkilöille, jotka eivät tarkkaan tiedä mitä tehdä, siinä kuitenkin saa pelivaraa ettei käy ammattia varten koulula "turhaan" jos se ala ei olekkaan sen juttu. Myös lukio on kohdallaan mikäli tietää että hakee yliopistoon. Siihen opintosuuntaan siitä on huomattavasti hyötyä.

    Jos nyt vaikka tarkastellaan rakentamiseen liittyviä alavalintoja...

    2. vaihe
    Talonrakennuksen pt vs lukio

    joista molemmista mahdollisuus jatkaa eteenpäin.

    AMK:
    RM = rakennusmestari
    RI = rakennusinsinööri

    Joihin molempiin mahdollisuus päästä lukiosta että ammattikoulusta. Sen jälkeen taas se kumpi on oikeasti kannattavampi, riippuu siitä mille suunnalle aikoo töihin. Mikäli haluaa työmaille työnjohtaja/pääsuunnittelijan tehräviin on todennäköisesti ammattikoulusta valmistuneella paremmat edellytykset siihen, syystä että hänellä on ammattitaitoa siihen mitä siellä ja miten siellä ne työt tehdään sekä toteutetaan. Taas jos lähdet suunnittelemaan / kehittelemään rakennuksia tai rakenteita on lukio mahdollisesti se parempi vaihtoehto, koska pohjana parempi osaaminen laskemisessa.

    Ja sittenhän on yliopistotutkinnot Arkkitehdit ja muut joihin nyt on oikeastaan itsestään selvää, että helpompi reitti on lukiosta. Eikös se ole pääteltävissä jo noista koulujen nimistä.

    AMMATTIkorkeakoulu = jos tiedät alan mille aioit töihin, omaat silti hyvän laskutaidon. Ammattikoulua suosittelisin siitä syystä, jos oikeasti haluat menestyä. Opit ammattikoulussa rakenteet, materiaalit sekä kolmiulotteisuuden käytännössä ja myös erilaisia vaihtoehtoja toteuttaa asioita.

    Yliopistossahan tutkitaan käsittääkseni miksi tämä on näin, ja pitääkö se paikkansa. Arkkitehdit kyllä suunnittelevat hienoja rakennuksia, mutta se paljonko niideen toteuttaminen tuottaa työtä on toinen kysymys, silloin kun ei rahasta niin ole väliä, voidaan toteuttaa hienoja uusia rakenteita suuressakin mittakaavassa.

    Ja se ero mikä on vielä ammattikoulun ja lukion välillä on tulevaisuuden työllistymisessä. Mikäli tietää sen että haluaa juuri sen alan töitä on siinä mielessä ammattikoulu parempi vaihtoehto, jos et löydä töitä ylemmältä portaalta tai halua tehdä töitä siellä sillä hetkellä, sinulla on aina mahdollisuus lähteä normaaleiden duunarien joukkoon painamaan töitä. Saat silti koulutuspohjan perusteella jonkin verran enemmän rahaa vaikka työ ei sitä vaatisikaan. Ja oikeasti ne tulotasot duunarin ja korkeammankoulutuksen saaneen henkilön kanssa kohtaa jossain 60 ikävuoden kohdalla jos koskaan. Sillä kjova duunari voi nostaa urakoista yli 30 euron tuntipalkkaa.