Jatkuva stressaaminen !

dasdhuasihduasihdusa

Mitä tehdä??? Tiedän, että tämä stressi myöhemmässä vaiheessa tappaa minut! Olen vasta 19v mies ja tulen välillä hulluksi, tuntuu että kaikki kaatuu päälle! Stressaan kaikesta mitä maanpäältä löytyy, kaikesta mitä minun pitää tehdä/mistä minun pitää suoriutua koulussa.

Asenteen muuttaminen ei auta, psykologi tuntuu kaukaa haetulta, jonot liian pitkät.
Mitä tehdä ennenkuin stressi vie minut mukanaan hautaan??

8

930

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apua stressaamiseen

      Olen itse ollut samankaltaisessa tilanteessa ja stressaan myös todella paljon opiskeluun liittyvistä asioista. Ennen pitkää alkoi tuntua kuin koko maailma kaatuisi päälle, ja vaikka kynnys hakeutua psykologin puheille oli korkea, en enää keksinyt, mitä muutakaan voisin tehdä. Kun sain purettua kaiken stressin ja ahdistuksen sisältäni ulos ja puhuttua siitä ulkopuoliselle, alkoivat asiat pian helpottaa. Ymmärsin miten pienet ja loppujen lopuksi merkityksettömät asiat saattoivat muodostua mielessäni valtaviksi, ylipääsemättömiksi esteiksi.

      Älä polta itseäsi loppuun vielä tässä vaiheessa, sinulla on vielä niin paljon koettavaa elämässä. Ja koita ajatella, ettei se miten suoriudut asioista esim koulussa, määrittele sinua ihmisenä. Jokaisella on oikeus epäonnistua ja sanoa välillä ääneen, että nyt en vain pysty tähän kaikkeen.
      Kannattaa sitkeästi yrittää päästä psykologille tai aloittaa vaikka puhumalla asiasta ystävälle tai perheenjäsenelle. Itseäni auttoi myös kaikkien tehtävien asioiden kirjoittaminen ylös ja aikataulun suunnitteleminen sille, milloin tekisin minkäkin asian. Sain tunteen, että pystyn kontrolloimaan tehtäviä asioita, eivätkä ne kontrolloineet enää minua. Kannattaa myös yritää järjestää edes vähän aikaa rentoutumiselle ja olla välillä tekemättä mitään. Silloin huomaa, että maailma jatkaa pyörimistä vakkei koko ajan stressaakkaan kaikesta mitä pitäisi tehdä.

      Paljon jaksamista!!! =)

    • k

      mene psykiatrin vastaanotolle

    • Stressimakesmemad!

      Onko mitään helpotusta näihin stressinoireisiin? Tupakkaa kokeilin, mutta aiheutti hengenahdistuksen joten lopetin, kännissäkään ei jatkuvasti voi olla... Propralia syön lähinnä sydämenhakkaukseen mutta sitten muuten oloa ahdistaa välillä aika pahasti. Psykiatri/psykologille ei niin nopeasti pääse...

    • Sontsu Sonkku

      Sama juttu. Itsekkin stressaan kaikesta, mitä maan päältä löytyy. En ehkä opiskelusta niin kauheaa taakkaa ota, vaan sairauksista. Olen itse ihan terve ollut läpi 13 vuotisen elämäni, mutta stressaan kamalasti, että jossen syö kunnolla jne. voin sairastua johonkin. Pelkään syöpää ! Olen vasta 13 vuotias tyttö, ja stressaan kuin aikuinen!

    • Rämp

      Stressi kuuluu elämään ja sen kanssa pitää vain OPPIA olemaan - mieti mistä asioista olet stressannut ja minkä lisäarvon ne asiat siitä saivat ja miten asiat lopulta ratkesivat? Itsevarmuus kasvaa kun huomaa että vähemmälläkin stressaamisella asiat sujuvat kun ei voi tehdä enempää kuin tekee, kaikki ei riipu vain omasta panoksesta ja se on vain hyväksyttävä ettei itse pysty/kykene/jaksa eikä tarvitse yksin kaikkea hoitaa. Priorisoi, aikatauluta, analysoi ja hyväksy asiat sellaisina kun ne ovat ja pyydä apua tarvittaessa ja opettele luopumaan sellaisista asioista/ihmisistä jos ne tuovat enemmän huolta ja ahdistusta kun hyötyä - ei täydellistä suoritusta keneltäkään jatkuvasti odoteta, elämä ei ole pelkkää suoritetta. Omaa terveyttään ei kannata riskeerata stressaamalla vaan siitä olisi pidettävä huolta kun kukaan muukaan ei sitä tee ellet sinä itse.

    • ex-stressaaja

      Haluaisin kertoa omaa tarinaani etenkin niille, jotka ovat alle parikymppisiä ja opiskelemassa.

      Minä paloin loppuun 17-vuotiaana lukiolaisena aivan täysin. Koko peruskoulun yksi tärkeimmistä asioista minulle oli hyvä koulumenestys, eikä vanhempien tarvinnut ysejä ja kymppejä huonompia numeroita katsella. Tämä suorituskeskeisyys johtui kahdesta syystä: minulla ei ollut montaa kaveria (tämä paheni hyvistä kouluarvosanoista peruskoulussa) ja vanhempani antoivat huomion vain hyvin tehdystä työstä = en saanut kotona ikinä hyväksyntää tai kehuja muusta kuin suorituksista.

      Lukion alussa olin jo vähän väsynyt jatkuvasti, mutta luulin vain kroonisesti valvovani liikaa iltaisin. En ollut myöskään saanut "buutata" itseäni kesäloman aikana, sillä vanhempani ovat ehdottomasti patistaneet kesätöihin siitä lähtien kun täytin 13-vuotta. Sitten sain ensimmäiset koenumerot ja jaksonumerot todistukseen. En saanutkaan lukiossa enää pelkkiä ysejä ja kymppejä, vaan tuli pari kasia tokariin (esim. pitkä matikka). Kun näistä kerroin kotona, minulle vastattiin: "jaa, no eihän se kasi nyt onneks ihan huono numero ole". (Räikeämpi esimerkki on yksi koe, josta tuli 10-. Isä kysyi ensimmäisenä numeron kuultuaan: "missä teit virheen?"). Eli nyt numeroiden taso ei ollut pysynyt siinä, missä vanhempani odottivat niiden olevan ja aloin saada vain negatiivista huomiota kotona. "Eikö sun kannattais nyt lukee, että saat sitten hyvät numerot", "taisit lukea vähän laiskasti edellisiin kokeisiin", "et saa nähdä kavereita jos ei tuu parempia numeroita".

      Ja tämä kaikki parin kasin takia. Siinä vaiheessa stressi alkoi oireilla niin pahasti, että en pystynyt nukkumaan viikolla (stressasin kouluun menoa ja epäonnistumista) kuin 2h/yö. Sitten en jaksanut opiskella koulussa, keskittymiskyky kärsi, alkoi tulla masennusoireita, haudoin lopulta itsemurhaa jne. Koulun "apu" tähän ei auttanut lainkaan, pääsin vain terveydenhoitajalle juttelemaan, mistä ei ollut lainkaan minulle hyötyä. Lopulta kävi niin, että minä, kympin oppilas, kävin lukiota VIISI vuotta, kirjoitin keskinkertaisesti ja sain keskinkertaisen päättötodistuksen. Sen jälkeen en enää edes uskonut että minusta olisi koskaan mihinkään. Olin täysin ihmisenä epäonnistunut.

      Lukion jälkeen menin kuitenkin oma-aloitteisesti amikseen, jossa oli vain opiskelijoita/opettajia jotka eivät minua tunteneet. Aloitin ns. uudestaan. Päätin, etten kerro kenellekään itsestäni sellaisia asioita, joita en halua heidän tietävän ja aloitan opiskelun nollasta. Halusin tällä kertaa onnistua, ja tällä kertaa vain itseni takia. Stressi alkoi helpottaa tämän koulun myötä ja opiskelu sujua.

      Nyt olen 25-vuotias, toivon edelleen vanhempieni kiitosta ja kehuja, mutta tiedän niitä saavani vain suorituksista. Tiedän tämän nyt olevan myös erittäin sairasta ja että perhe-elämä kotona oli hyvin ahdistavaa. Nyt asun mieheni kanssa omassa talossa, olin välillä töissä ja tänä syksynä aloitin yliopisto-opinnot. Mieheni myös välillä mainitsee, että "mikä sun vanhempia vaivaa, ei kukaan normaali sano lapsilleen noin", jos vanhemmiltani tulee vain halveksuntaa.

      Tarinan opetus: hanki itsellesi hyvä tukihenkilö, joka välittää sinusta ja tsemppaa sinua, ja tiedosta että stressin ehkäisy ja poistaminen lähtee ihmisestä itsestään. Kukaan muu ei pysty sinua niin hyvin auttamaan kuin sinä itse.

    • Teppommus

      KESÄTÖITÄ!

    • elamapelissa

      Elämä pitäisi reivata vähemmän tressaavaksi. Se vähentää elinikää. Tämä on tietenkin tressi-reiskalle railille mieluinen uutinen. Näin v-ketju edes ennemmin katkeaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe