Miksi kukaan ei puhu minulle?

lonelybitch

Otsikko kertonee jo kaiken oleellisen. Olen kutakuinkin 2-kymppinen nuori. Olen asunut nykyisessä kotikaupungissa viisi vuotta. Entisestä kotikaupungistani ystävyyssuhteet ovat katkenneet jo aikaa sitten.

Täällä kukaan ei puhu minulle. Olen yrittänyt koulussakin olla avoin ja alkaa juttelemaan, mutta kukaan ei halua jutella. Parityötehtävätkin on tehty kamalalla työllä ja vaivalla kanssani. Minä en haise. Olen erittäin tarkka henkilökohtaisesta hygieniasta.

Minä en juo enkä polta. Se voi olla yksi syy, miksi minulle ei puhuta. Minua pidetään suomenruotsalaisena ja monet ovatkin sanoneet, että he eivät tahdo puhua suomenruotsalaisille. Ongelma on siinä, että minä olen suomalainen. En suomenruotsalainen. En edes puhu ruotsia niin kamalan hyvin..

32

4594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksin kotona

      Eipä mullekkaan kukaan puhu, joten samassa venessä ollaan. Ja se vene on tuuliajolla kaukana merellä, airoja ei ole, eikä purjetta. Ehkä joku ohi kulkeva laiva meidät pelastaa??

    • lonelybitch

      Se olisi äärimmäisen positiivinen juttu, jos joku viitsisi pelastaa.. Minä en ole mikään ns. tunkeutuja, enkä välttämättä kaipaisi, että pyydetään mukaan.. Mutta edes tervehtiminen silloin tällöin olisi ihan mukava kuulla

      • härri pornster

        tietty sulle puhutaan, mutta oot vaan hysteerinen nainen. äijiä ja seuraa löytyis varmasti roppakaupalla, muttei kelpaa. valitettavasti tämä on totuus monen naisen kohdalla. odottavat jotain perkeleen prinssi-rohkeata.

        ttu mitä jengiä


    • Täh?häh?

      mikäs vika suomenruotsalaisissa on? On se kumma kuinka ihmiset syrjii toisiaan vaikka ei mitään oikeaa syytä edes ole.

    • Aiteke

      Mitä jos oppilaitoksessa hakisit henkilökunnan tukea eristämisen lopettamiseksi. Olisiko mahdollisuutta hakeutua harrastuksiin ja sitä kautta kommunikoida muiden kanssa.

      Jaksamista ja uskoa itseen.

    • Barbaban pikku Barba

      Kaikkia ei voi miellyttää, välillä ei ketään, se vaan pitää hyväksyä. Eiköhän syy ole kuitenkin joku muu kuin suomenruotsalaisuus.

      Osaatko olla rento ja luonnollinen? Omaatko tarpeeksi itseluottamusta? Uskallatko nauraa ja/tai kiroilla vapaasti? Pilkettä silmäkulmassa, eli huomaat välillä paikan pieneen vitsailuun? Et sorru liialliseen pikkutarkkuuteen? Osaatko olla ystävällinen/huomaavainen/kiinnostunut, aidosti siis, ei teennäisesti?

      Yleensä pitää pystyä murtamaan jää tavalla tai toisella. Muiden pitäisi huomata, "tuohan on ihan mukava ihminen" "Tuohan on ihan järkevä ihminen".

    • tvalopaa

      Ei muakaa, olen aivan normaali 20 vuotias nuori nainen. Mutta sitten kun avaani suuni tuntuu siltä että ihmiset paskoo housuihin pelosta.

      Sitten aina 30-50 vuotialta saan kuulla " miten voit olla noin fiksu, kumpa kaikki nuoret oisivat kuin sinä" tai " vaikutat todella fiksulta" nämä lauseet olen kuullut kymmeniä kertoja.

      Mä en millään pärjää mun ikäisten kanssa, tuntuu siltä että olen henkisesti 50 vuotias. Sitten ku puhun 40 vuotiaalle nainen tai mies ihan sama se keskustelu niin toimi.

      En ole edes vakava ihminen mutta pienestä lähtien ollut kiinnostunut kaikista asioista ja koko elämäni menee vain siihen että luen asioista. Eli kait olen liian yleisivistynyt ollakseen 20. Ja se on huono juttu koska se karkoittaa ihmiset

      • nwrnwrnwr

        tvalopaa: Olet todennäköisesti tosiaan liian fiksu tavallisten 20 naisten juttuihin, joiden elämä pyörii vaate-, meikki-, ja miesasioista vatvomisessa. Ole silti oma itsesi, äläkä yritä esittää itseäsi tyhmempää suosion takia. Toivottavasti löydät jostain itsellesi vaikka 10 vanhemman ystävän jolla on jo hieman enemmän elämänkokemusta ja pystyy keskustelemaan kanssasi samalla tasolla.


    • trollande

      Onpa omituista, jos peruskoulun päättäneet parikymppisetkin on vielä niin lapsellisia, että syrjii toista tuolla tavalla. Toisaalta omat arvelusi sen syistä viittaa vahvasti siihen, että tähän juttuun liittyy enemmän kuin olet kertonut.

      Kerroit asuvasi kaupungissa, joten siellä on varmasti muitakin raittiita ja savuttomia nuoria. Miksi sinua syrjittäisiin niin pahasti sen takia, jos niillä muilla on kuitenkin kavereita? Jos niilläkään ei ole kavereita, mikset ole päässyt väleihin niiden kanssa? En voi uskoa, että kokonaisen kaupungin parikymppiset pitäisi raittiutta ja savuttomuutta niin pahana asiana, että kieltäytyisi sen takia jopa pelkästä koulukaveruudesta.

      Miksi sinua on alettu pitämään suomenruotsalaisena ja mikset ole saanut väärinkäsitystä korjattua? Miksi suomenruotsalaisia vieroksutaan kaupungissasi niin paljon, että muutkin kuin yksittäiset idiootit pitää sitä kelvollisena syynä sulkea toinen porukoiden ulkopuolelle?

      Koko juttu haiskahtaa niin paljon, että sinun on pakko olla trolli.

    • aabee860

      En kyllä usko etää ketään voitaisiin noin pahasti syrjiä noiden mainitsemiesi syiden takia.

      Omalla kohdalla olen huomannut, että sarkastinen huumorintaju yhdistettynä liialliseen kyynisyyteen karkottaa aika tehokkaasti ihmiset ympäriltä. Voin kyllä kuvitella että ei ole kovin mukava viettää aikaa ihmisen kanssa, jonka mielesta kaikki on perseestä. :(

      Mitään yltiösosiaalista tyhjännaurajaa minusta tuskin koskaan tulee, koska sellaisten seurakin nostaa vitutuksen välittömästi toiseen potenssiin. Kai sitä on pakko joskus opetella näkemään elämässä ne positiivisetkin puolet, niin ei tarvitse loppu elämää kärvistellä yksinäisyydessä.

      • blastoisemies 31

        Sarkasmi kannattaa kyllä tiputtaa heti pois, mikäli siis käytät sitä muihin ihmisiin. Useimmat tulkitsevat sen vain suorana vttuiluna. Minulla on yksi "sarkastinen" kaveri ja hänellä ei ole yhtään oikeaa ystävää, pinnallisia kavereita kyllä paljonkin. Saa porukan nauramaan loukkaamalla jotain yksilöä sarkastisilla kommenteilla.


    • ihanjeesS

      mullekkaa ei paljoo puhuta koulus... oon siis lukiolainen. Onha mul pari hyvää kaverii jotka mulle puhuu aina ku nähää, mut sitku joitai toisii tyyppei liittyy meiän seuraa nii mut niku unohdetaan... ei oo oikee kivaa vaa olla siin vieres syjäytyneenä ja kattoo vierest. Oon koittanu moikkailla ihmisii joiden kaa oon joskus vaihtanu pari sanaa, mut se jääki siihen moikkailuun. Sit ne kelaa et oonko vähä pimee tai jtn, ja et munkaa ei oo koskaa mtn puhuttavaa. Mut on se munki syytä ku oon aika ujo ja mä en oikeesti melkee koskaa keksi mtn sanottavaa, tai jos keksin nii ihan varmasti jtn tyhmää. Niin mulle on ainaki sanottu et mun jutut on aina tyhmii, nii parempi olla vaa hiljaa ja nolaamatta itteensä. Oisinpa syntyny supersosiaaliseks... mut joskus vähä mietityttää et mul ei oo varaa oikee valittaaa mun ongelmist ku on paljon muita joilla ei oo edes yhtään kaveriii, joten mun pitäs olla tyytyväinen. Mut silti vois paremminki olla, ku oon vähä tällanen huomionhakuinen

    • asdf12354

      Mää olen alkanut jutteleen kymmenille ihmisille vuosien saatossa. Muistaakseni ei kukaan ole alkanu jutteleen mulle. Että ei enää paljoa kiinnosta.

    • just one opinion

      "Täällä kukaan ei puhu minulle. Olen yrittänyt koulussakin olla avoin ja alkaa juttelemaan, mutta kukaan ei halua jutella
      "

      Toi on just niin huonoa säkää, että osuu tylsiä luokkakavereita samalle luokalle, ja niiden kanssa sitten on pakko jotenkin sompailla.
      Otan osaa, sillä opiskelin neljä vuotta täysien hapannaamojen seassa, missä luokan ryhmähenki ihan karsee. Ihan sinnittelyllä vedin systeemin päätökseen, koska halusin tottakai valmistua -- ja sitten helpottuneena bye-bye.

      Älä nyt ittestäsi ala vikoja etsimään, koska oot kerran yrittäny tutustua reilusti. Koska sehän on kaksisuuntainen tie tämä vuorovaikutuksen muodostuminen. Ja tuon omien hajujen tarkkailun saat luvan lopettaa heti. Jos joku tossakin tapauksessa haisee, niin se on luokan ryhmähenki!

      Kun löytyy samanhnkisiä tyyppejä , niin se on ihan eri meininki ja fiilinki. Nista ryhmätöistä saisi koululaitos jo pikkuhiljaa luopua, niin pakkopullaa ja lisäksi lusmuilijat voittaa aina noissa "ryhmä"töissä.

    • erttyu

      On muuten tosi hyvä kuvaus tuo että "paskovat housuunsa jos niille jotain sanoo". Just niin se on...

    • zPuppi

      Olen itse ollut joskus 6 vuotta koulukiusattu.. Kiusaaminen oli lähinnä henkistä, haukkumista päivästä toiseen, koko 6 vuotta eli yläaste ja lukio, jotka olivat samassa koulussa.. Jossain vaiheessa muuttui osittain fyysiseksikin, lyötiin ovella päin, kampattiin, tönittiin.... Onneks mulla oli edes ne paria kaveria joiden voimalla jaksoin koko p*skan läpi. Lukion jälkeen suoritin vielä ammatillisen perustutkinnon ja nyt olen suorittamassa toista...

      Ikää on nyt 26vuotta. Nykyisessä koulussa ja luokassa kukaan ei puhu mulle. Vaikka aikuinen olenkin, se tuntuu välillä todella pahalta. Oon ite yrittäny jutella toisille, mut aina tulee vaan ihmeellisiä katseita vastaan. Luokka on poikavaltainen, joten aluksi tulinkin toimeen loistavasti muiden tyttöjen kanssa... Kunnes tuli isku vasten kasvoja. Normaalisti käytiin ruokalassa yhdessä syömässä.. Kerran kuitenkin toiset likat meni pöytään istumaan, jossa oli paikkoja juuri heille. Ei katsonu ees mua päin ku tulin perässä.. Ei muuta ku yksin toiseen pöytään istumaan.

      Tätä se on nyt ollu sen jälkeenki.. Välitunneilla menevät keskenään supattelemaan, mua ei kaivata joukkoon. Jos kysyn tunnilla apua tai neuvoa, en sitä saa. Pojista kukaan ei ole puhunu mulle missään vaiheessa, pari yksittäistä kysymystä kysyttä, siinä se.. Mut nyt nää tytötkään ei enää puhu.. Ei mitään. Ei ole helppoa, eikä muutenkaan mukavaa huomata olevansa syrjitty. Kahdeksan tunnin päivät koulussa on yhtä tuskaa, kun koko päivän olet hiljaa ja yksin, koska kukaan ei puhu mulle mitään vaikka itse koitan mennä vastaan. Ryhmätöihin ei kaivata, saa vaan merkitseviä katseita: "miks ton just piti tulla meiän ryhmään.."

      Mitä ite tunnen, tää tuntuu pahemmalta kun se 6vuoden näkyvä ja kuuluva kiusaaminen.. Joku sentään puhu jotain. Pitäis viel melkeen pari vuotta kestää tätä. Aion sen kyllä kestää, vaikka läpi harmaan kiven, haluan hyvän ammatin itselleni... Sanon vaan, että tää on oikeesti todella rankkaa. Ei ehkä ole oikein, että opettaja on ainoa, joka mulle jotain puhuu. Muut luokkalaiset tulee keskenään toimeen ja juttelevat, tosin osa tuntee jo entuudestaan.. Mutta mua ei päästetä millään porukkaan. En enää oikeestaan jaksais edes yrittää, mutta aion vielä yrittää. Vaikka tosiaan aikuinen ihminen olen jo, tää tuntuu silti todella pahalta ja vaikeelta... Miten voi olla niin vaikeaa sanoa edes se moi takas, jos itse sanoo? Tätä sisäisen tuskan määrää......

      • a18plus6

        Koulukiusaaminen seuraa läpi elämän, niin ainakin minulla. Lukiossa ja ammattikorkeakoulussa, ja myöhemmin yliopistossa kyllä pärjäsin, mutta en saanut ystäviä, hyvänpäivän tuttuja kuitenkin. Sitten töissä joudun samanlaiseen tilanteeseen kuin sinä, sain olla yksin ruokatunneilla, yksin yrityksen yhteisissä tapahtumissa jne. Kunnes organisaatiomuutos toi mukanaan uudet työkaverit, joiden kanssa tulin mainiosti toimeen. Sain jopa yhden heistä kaveriksi. En ollut enää yksin.

        Sitten tuli nämä Nokian irtisanomiset, ja olen jälleen yksin. Kiitos vain Elop, en osta enää koskaan kuraluurejasi. Ja toivottavasti ei kukaan mukaan, jotta Nokian johtokunta vihdoinkin tajuaa potkia tuon idiootin pois ja palkata tilalle jonkun joka tietää mitä tekee.

        Kestä vielä se pari vuotta. Kestä vaikka hampaat irvessä. Sitten saat uuden mahdollisuuden löytää ihmisiä, joiden kanssa synkkaa. Toivottavasti silloin tärppää.

        Rekisteröi myös nimimerkkisi, voit tämän palstan kautta löytää kavereita. Edes pientä helpotusta siihen arkeen.


      • no voi voi

        Haluatko kuitenkaan niiden kanojen ja kukkojen seuraan, jotka kylmän viileesti jättää jonkun porukan ulkopuolelle eikä puhu ikinä mitään? On luksusta saada syödä rauhassa ilman että joku vähäjärkinen idiootti jauhaa vieressä p.skaa non-stop yritääkseen olla niin hauska ja cool. Eri asia jos on aidosti asiaa jne

        Jos jäät ryhmätyön jaossa ilman paria/ryhmää, sanopa se reippaasti kovaan ääneen opelle, että mitäs nyt tehdään, mihin ryhmään "joudut änkeämään".... Ryhmätyössä on sopivaa puhua itse aiheesta, ei muusta,, ellei huomaa jonkun olevan todella mukava ja jutun luistavan enemmänkin.

        Ei kannata ottaa liiaksi itseensä. Tosiasia on, että monilla on jo oma poppoo, johon on vaikea päästä mukaan. Moni ei tarkota olla ilkeä, mutta ei vaan aikaa jää "uusien huomioimiseen." Reilut ja aidosti sosiaaliset tosin ottaa muut huomioon jos huomaa jonkun yksin haahuilevan ruokalassa tai luokassa eikä anna alku-ujouden häiritä. Voit sinäkin olla aloitteellinen ja istahtaa jonkun viereen ja aloittaa puhumaan.


      • no voi voi kirjoitti:

        Haluatko kuitenkaan niiden kanojen ja kukkojen seuraan, jotka kylmän viileesti jättää jonkun porukan ulkopuolelle eikä puhu ikinä mitään? On luksusta saada syödä rauhassa ilman että joku vähäjärkinen idiootti jauhaa vieressä p.skaa non-stop yritääkseen olla niin hauska ja cool. Eri asia jos on aidosti asiaa jne

        Jos jäät ryhmätyön jaossa ilman paria/ryhmää, sanopa se reippaasti kovaan ääneen opelle, että mitäs nyt tehdään, mihin ryhmään "joudut änkeämään".... Ryhmätyössä on sopivaa puhua itse aiheesta, ei muusta,, ellei huomaa jonkun olevan todella mukava ja jutun luistavan enemmänkin.

        Ei kannata ottaa liiaksi itseensä. Tosiasia on, että monilla on jo oma poppoo, johon on vaikea päästä mukaan. Moni ei tarkota olla ilkeä, mutta ei vaan aikaa jää "uusien huomioimiseen." Reilut ja aidosti sosiaaliset tosin ottaa muut huomioon jos huomaa jonkun yksin haahuilevan ruokalassa tai luokassa eikä anna alku-ujouden häiritä. Voit sinäkin olla aloitteellinen ja istahtaa jonkun viereen ja aloittaa puhumaan.

        Porukkaan pitää hyväksy


    • missä vika?

      Miksi olet toista kertaa ammattikoulussa?

    • zPuppi

      Ensimmäinen koulutus oli hukkaan heitettyä aikaa.. Opetus ei vastannut koulutusta, eikä kukaan luokasta ole saanut kyseiseltä alalta töitä, edes lähipaikkakunnilta. Alan vaihto siis kyseessä.

    • yksinäinen olio

      Koulunkäynti on aivan turhaa. Työkkärissä mulle ehdotettiin opiskelujen aloittamista mut sanoin niille et mua kiusattiin koulussa joten en mene. Jos ne yrittää pakottaa mut opiskelee niin mä puukotan ensimmäisen kiusaajan. Menipä työkkärin akka hiljaiseksi sen jälkeen.

      Kävin jo amiksen aikaa sitten ja siellä tappelin ihan riittävästi. En mä ikinä aloittanut tappelua mut mä oli se joka lopetti ne ja ne kiusaamiset. Lähinnä muutamat pojat kiusasi ja tytöt oli ystävällisempiä. Kyllä se niin on et jos hakkaa jonkun niin susta tulee tyttöjen suosikki poju. Niin mulle kävi

      • Hyvä
        olet pohjimmiltasi hyvä, mut ajaudut väkivaltaan kaiketi, ei siis hyvä asia, mut kehun sua samalla sanoen että oot hyvä tyyppi silti.


    • zPuppi

      Kyllä mä aionkin kestää, vaikka ei se helppoa ole jos koko loppuaikakin on tätä samaa... Mutta tää on mulle tärkeä koulutus ja haluan tätä todella, itseäni varten mä opiskelen.. :)

    • dgdfg64

      Sama ongelma. Tuntuu ettei kukaan halua olla minun seurassa. Haluaisin juuri puhua suomenruotsalaisille, koska haluaisin parantaa ruotsinkielentaitoani. :-)

    • se pehmeä-ääninen

      Minulla on vieruspaikka töissä jonne ajoittain joku minua nuorempi istuu muutamaksi viikoksi, mutta he vaikuttavat kaikki olevan hyvin epäsosiaalisia. Jossakin vaihessa kun on huomenet, hyvät viikonloput jne. on sanottu luulisi että puheeksi tulee jotakin joka ei enää liity työtehtävään, mutta jos ei tule, niin jätän hänet rauhaan kuten hän jättää minut.

      Tehtävänäni on konsultoida, eli vastailen "tämä on tyhmä kysymys, mutta..." -asioihin.

    • He on kiusaajia.
      Älä välitä noin huonoista tyypeistä.
      Etsi parempaa seuraa koulun ulkopuolelta.
      Rasismia on vihata Suomenruotsalaisia tai päinvastoin.
      Olet varmasti hieno tyyppi.
      Pijä lippu korkialla.
      Mä kannustan sua.

    • lonelybitch

      Ikävää, että joudut kokemaan, ettei kukaan puhu sinulle nykyisessä kotikaupungissasi. Moni muukin on täällä kommentoinut samankaltaisista kokemuksista.

      Yksi vinkki. Onko sinulla mahdollisuutta mennä johonkin harrastukseen mukaan, joka sisältää konkreettista yhdessä tekemistä? Silloin yhdistävätekijä on kiinnostus samaan asiaan. Yhdessä tekemisen myötä tulee toisten kanssa tutuksi ja puhuminenkin lähtee liikkeelle ns ”luonnostaan”.

      Voimia ja puhuvia ihmisiä sinulle toivoen
      Mono-ohjaaja

    • Anonyymi

      Mun paraskaver yhtäkkiä ei enä puhu minulle ja pitää itse pyytää vastaamaan silloinkin vain ok tai “mm“. Ennen olimme hyvin läheisiö mutta yhtäkkiä en edes ole enää hänen paraskaveri. Katsoo mulkoilevasti ja kun kysyin “mikset pyytänyt minua mukaan“ hän vastasi suoraan “ei se olisi ollut hauskaq jos sinä olisit ollut siellä“

    • Anonyymi

      noin 12v myöhäs ei mullekkaa kukaa puhu:/

    • Anonyymi

      Täytyy kyllä aika juntti olla jos suomenruotsalaisuus on syy olla puhumatta älä välitä niistä ovat todennäköisesti perusjuntteja kelpaa vaan kaljaa ja tempparit

    • Anonyymi

      olen melkein 30 vuotias. minulla ei ole ollut ystäviä tai kavereita yli 10 vuoteen. mikä neuvoksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe