Pekka Puska pelastanut neljännesmiljoonaa suomalaishenkeä

.................

"Ilman terveydenhuollon Pohjois-Karjala-projektia Suomessa olisi kuollut 1970-luvulta lähtien noin neljännesmiljoona ihmistä enemmän kuin on kuollut. Suomalaiset ovat myös saaneet lisää elinaikaa keskimäärin kymmenen tervettä ikävuotta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska kertoi Joensuussa"

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Pohjois-Karjala-projekti pelastanut neljännesmiljoonaa ihmistä/1135242851207

130

1159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      "Tulokset ovat olleet Puskan mukaan niin hyvät, että tieto on kiirinyt ympäri maailman kuuluisimpien televisio-ohjelmien ja muiden viestintävälineiden kautta."

      Todellisuudessa koko homma tunnetaan esimerkkinä siitä kuinka tieteellistä tutkimusta ei saa suunnitella tai toteuttaa.

      Jatka uneksimista, toivottavasti olet terve kun heräät.

      • joku vaan

      • äåökoju
        joku vaan kirjoitti:

        P-K projekti ei ollut tutkimus vaan terveydenedistämisprojekti.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjois-Karjala_projekti

        Tieteellisyys toki kärsii kun ei ole verrokkiryhmiä ym. mutta kyllä tuosta tuli aika paljon tietoakin ulos.

        Vertailualue oli kylläkin Kuopionlääni. Valhetta levitetään! Eivät kehtaa mainita koska siellä kuolleisuus aleni nopeampaan.


    • EU-lukki

      Pekka on saanut paljon tunnustusta etenin EU:lta ja Suomen viralliset ravintosuositukset ovatkin EU-maiden suositusten pohjana. Kyllä hyvä työ kantaa hedelmää. Suomea pidetään EU:ssa ravitsemuksen mallimaana.

    • ___________________.

      "Pekka on saanut paljon tunnustusta etenin EU:lta ja Suomen viralliset ravintosuositukset ovatkin EU-maiden suositusten pohjana. Kyllä hyvä työ kantaa hedelmää. Suomea pidetään EU:ssa ravitsemuksen mallimaana"

      pitävätkö lääketehtaat myös lääkkeiden kulutuksen ja itsemurhien mallimaana.

      entä ylipainon ja dibeteksen, hoidetaanhan sokerilla sokeritautia.

      mielialalääkkeet sopivat myös kaikkiin vaivoihin suolisolmusta kengän hankaamiin. onko sekin puskan ansiota vai onko thl,n ylilääkäri partonen tämän puolen spesialisti.

      kun puskan ja thl.n huijaus rasva ja kolesteroliasoissa paljastuu, se tulee olemaan nykyajan suurin huijaus eun jälkeen.

    • Mielähen pohjois-kar

      Kyllä on taas tässä ketjussa painajaiset pahasti päällä. Mikä oli todella Pohjois-Karjala projektin anti ??
      Sen anti oli terveyden kannnalta täysi nolla. Koko ajatuksen isä oli tutkia Ancel Keys. Keys on tutkia, jonka menetelmät eivät olleet tieteellisesti hyväksyttyjä.
      Niin hyvin on tutkittu ja ruokailusuosituksia säädetty, että noin puolet miehistä kulkee maha pystyssä, kuin odottaen lapsen syntymää. Siinä on tämän "tutkimuksen" anti Suomen kansalle.

      • ___________________.

        onhan keyssillä lausuntoja jotka puska mieluusti unohtaa, kuten myös möläyksensä: kyllähän rotanmyrkylläkin laihtuu. tätä lausuntoaan puska siteeraa harvemmin kuin lausuntoaan 1 000 rasva tutkimuksen olemassa olosta.


        ""Ruoassa olevan kolesterolin ja veren kolesterolin välillä ei ole minkäänlaista yhteyttä. Ja tämän olemme tienneet kaiken aikaa. Ravinnossa olevalla kolesterolilla ei ole mitään merkitystä, ellet satu olemaan kananpoika tai kani.” Ancel Keys, Ph.D., Minnesotan yliopiston emeritus-professori, 1997.

        Onko tämä teille yllätys""


      • joku vaan
        ___________________. kirjoitti:

        onhan keyssillä lausuntoja jotka puska mieluusti unohtaa, kuten myös möläyksensä: kyllähän rotanmyrkylläkin laihtuu. tätä lausuntoaan puska siteeraa harvemmin kuin lausuntoaan 1 000 rasva tutkimuksen olemassa olosta.


        ""Ruoassa olevan kolesterolin ja veren kolesterolin välillä ei ole minkäänlaista yhteyttä. Ja tämän olemme tienneet kaiken aikaa. Ravinnossa olevalla kolesterolilla ei ole mitään merkitystä, ellet satu olemaan kananpoika tai kani.” Ancel Keys, Ph.D., Minnesotan yliopiston emeritus-professori, 1997.

        Onko tämä teille yllätys""

        Ravinnon rasvoilla sitten on merkitystä kolesteroliarvoihin. Monityydyttymätön parantaa kolesteroliarvoja.


      • ___________________-
        ___________________. kirjoitti:

        onhan keyssillä lausuntoja jotka puska mieluusti unohtaa, kuten myös möläyksensä: kyllähän rotanmyrkylläkin laihtuu. tätä lausuntoaan puska siteeraa harvemmin kuin lausuntoaan 1 000 rasva tutkimuksen olemassa olosta.


        ""Ruoassa olevan kolesterolin ja veren kolesterolin välillä ei ole minkäänlaista yhteyttä. Ja tämän olemme tienneet kaiken aikaa. Ravinnossa olevalla kolesterolilla ei ole mitään merkitystä, ellet satu olemaan kananpoika tai kani.” Ancel Keys, Ph.D., Minnesotan yliopiston emeritus-professori, 1997.

        Onko tämä teille yllätys""

        meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin.

        huomasitteko.

        kohta kerron lisää vitsejä, tai siis saman vitsin uudelleen.


      • 6666.
        joku vaan kirjoitti:

        Ravinnon rasvoilla sitten on merkitystä kolesteroliarvoihin. Monityydyttymätön parantaa kolesteroliarvoja.

        "Ravinnon rasvoilla sitten on merkitystä kolesteroliarvoihin."

        Tiettäväst tyydyttyneet rasvat ja paripaukkua alkoholia parantaa 0,1 pykälää HDL:llää


    • .

      joku vaan

      jatka uneksimista, toivottavasti herää terveenä.

      • ___________________.

        ei se ole vitsi se on pekka puskan thl.n pääjohtajan lausuma. etkö nikkivaras tiennyt sitä,

        joko tämänpäiväinen farmarikävelysi siwasta on suoritettu kun sotket vitsit ja lausunnot keskenään. koska voimme odottaa koomaan valumistasi kun näin vasta iltapäivälla tulet ilmoittautumaan.




        meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin.

        huomasitteko.

        kohta kerron lisää vitsejä, tai siis saman vitsin uudelleen.


      • heehe- heh
        ___________________. kirjoitti:

        ei se ole vitsi se on pekka puskan thl.n pääjohtajan lausuma. etkö nikkivaras tiennyt sitä,

        joko tämänpäiväinen farmarikävelysi siwasta on suoritettu kun sotket vitsit ja lausunnot keskenään. koska voimme odottaa koomaan valumistasi kun näin vasta iltapäivälla tulet ilmoittautumaan.




        meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin, meikä veti rotanmyrkkyvitsin.

        huomasitteko.

        kohta kerron lisää vitsejä, tai siis saman vitsin uudelleen.

        Voi jettä sinua sitten kiukuttaa kun ihmiset huomaavat minkälaista paskaa on VHH:laisten Pekka Puskasta levittämät jutut. Luulisi sinua enemmin vituttavan se ettei sinulla itselläsi ole koskaan mitään sanottava, joka ikinen kommenttisi mihin tahansa asiaan on aina samanlainen. Kommenttisi voisi pistää isoon ämpäriin ja summissa vetää ne sieltä ja sijoitta mihin tahansa niin kukaan ei huomasi että niiden paikka on vaihtunut. Olet ehdottomasti tyhjänpäiväisin VHH-kommentaattori koko palstalla. Olisit tyytyväinen jos joku lainaa käyttämääsi nikkiä niin voit jopa saada hieman kunniaakin osaksesi vaikkakin ansiottomasti.

        Rekkaa nikkisi jos sinulla sellainen on niin sitten sitä ei kukaan "varastele"... ai että olet yrittänyt mutta se on heti bannattu häiriköinnin takia? Niinpä.


    • Anonyymi

      Pekka Puska on lääkäri, sekä poliitikko. Eli ahne, sekä vallanhimoinen. Käytännössä Pekka Puska on huijari joka avasi s u o m e s s a tien kansainvälisille ruokateollisuuden jäteille korvata kotimaiset terveet luonnolliset ruoat sokerilla ja siemenöljyillä. Niputtamalla rasvan mukaan tutkimukseensa jonka kaikki asianosaiset tiesivät kyllä koskevan tupakkaa, alkoholia, huonoja elintapoja ja vähäosaisuutta, Puska sai taitavasti pöydän avattua teolliselle ruoantuotannolle jolla ei ole mitään tekemistä ihmisten terveyden kanssa vaan AINOASTAAN rahan. Olen varma, että muissa Pohjoismaissa sekä Britanniassa ja monessa muussa valtiossa suoritettiin samaan aikaan samankaltaisia "virallisen" totuuden vääristämistutkimuksia koska Yhdysvaltain senaatissa päätettiin vähän aikaisemmin että ruoantuotanto on bisnes siinä missä kaikki muukin, maatalousvaltaisten osavaltioiden senaattorien painostuksesta. Koska rasva on tuottavampaa maanviljelijöille, se piti korvata sokerilla ja siemenöljyillä joita uusilla keinolannoitteilla saatiin tuotettua "yli tarpeen". Asia joka myytiin amerikkalaisille viljelijöille termillä: "feed the world" mikä käytännössä tarkoittaa: tuottakaa liikaa. Tämä tarkoitti, että ruoantuotannosta tuli kannattavaa.. teollisuudelle ja kannattamatonta.. maanviljelijöille, joiden tulot korvattiin maataloustuilla. Ilman korruptiota tämä ei olisi mahdollista ja Suomessa asiaa ajoi Pekka Puska ja Pohjois-Karjala tutkimus. Esim Ancel Keyes itse, vielä 1940-luvulla suositteli rasvaa Vilhjalmur Stefanssonin kysyessä Keyesin mielipidettä rasvasta. 1950-luvulla virallisesti Ancel Keyesin mielipide oli muuttunut, mutta en täysin usko että mies itse oli täysin varma uudesta hypoteesistaan että rasva on pahasta koska Keyesin takapiruna toimi Henry Blackburn joka oli teollisuuden juoksukoira, niin lääketieteessä kuin ravitsemuksessa.

      • Kertptko miksi Suomessa sydäntautikuolleisuus laski 80% mum vaihdettiin voi rypsiöljyyn? Ennen Itä-Suomen sydäntautikuolleisuus oli maailman korkein, nykyään länsimaista keskitasoa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvasta puuttuvat lähdetiedot, eli se voi olla trollausta.

        Juu samanmoiset lähdetiedot on Sydän-Diabetes-liitoilla eli ei minkäänlaista.

        Nää on löytynyt Oxfordin yliopisto: On tuo siellä edelleenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu samanmoiset lähdetiedot on Sydän-Diabetes-liitoilla eli ei minkäänlaista.

        Nää on löytynyt Oxfordin yliopisto: On tuo siellä edelleenkin.

        Annapa linkki tai tutkimuksen nimi ja tekijät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu samanmoiset lähdetiedot on Sydän-Diabetes-liitoilla eli ei minkäänlaista.

        Nää on löytynyt Oxfordin yliopisto: On tuo siellä edelleenkin.

        Jo voi on niin suuri terveystuote kuin uskottelette, niin miten on mahdollista ettei sen kulutuksen jyrkkä väheneminen 20 vuodessa ole mitenkään lisännyt sydäntautikuolleisuutta vaan päinvastoin sydäntautitapahtumat ovat jyrkästi vähentyneet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo voi on niin suuri terveystuote kuin uskottelette, niin miten on mahdollista ettei sen kulutuksen jyrkkä väheneminen 20 vuodessa ole mitenkään lisännyt sydäntautikuolleisuutta vaan päinvastoin sydäntautitapahtumat ovat jyrkästi vähentyneet?

        Mielenkiintoisen kapea näkemys? Onko teillä ruokapöydässä rasvojen lisäksi muita ehken poteiineja ja hiilihytraatteja?

        Pekan pojekti alkoi -70 sydänkuolleisuus olikin aloittanut laskusuunnan. (vai mitenkä?)
        Alako vaikuttamaan tekniikan kehitys. Korean sota auttoi isäntiä saamaan trattoreita joten eläinreehub saatavuus parani. Vasikkaa ei heti tapettu vaan kvatettiin lihaelukaksi. Eli lihan saatavuus vähenti syäntauteja. elin iän kasvu on widoksissa lihan saatavuuteen.

        Tuossa kuvatuksessa on kovienrasvojen kulutuksesta Euroopan eri maissa. Tuo somasti esille notta ei ne kovat heti tapa eikö hetken päästä. https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielenkiintoisen kapea näkemys? Onko teillä ruokapöydässä rasvojen lisäksi muita ehken poteiineja ja hiilihytraatteja?

        Pekan pojekti alkoi -70 sydänkuolleisuus olikin aloittanut laskusuunnan. (vai mitenkä?)
        Alako vaikuttamaan tekniikan kehitys. Korean sota auttoi isäntiä saamaan trattoreita joten eläinreehub saatavuus parani. Vasikkaa ei heti tapettu vaan kvatettiin lihaelukaksi. Eli lihan saatavuus vähenti syäntauteja. elin iän kasvu on widoksissa lihan saatavuuteen.

        Tuossa kuvatuksessa on kovienrasvojen kulutuksesta Euroopan eri maissa. Tuo somasti esille notta ei ne kovat heti tapa eikö hetken päästä. https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png

        Tietolähde puuttuu. Yritin kerran tarkistella noita lukuja, ja niissä on virheitä.



      • Anonyymi kirjoitti:

        Mielenkiintoisen kapea näkemys? Onko teillä ruokapöydässä rasvojen lisäksi muita ehken poteiineja ja hiilihytraatteja?

        Pekan pojekti alkoi -70 sydänkuolleisuus olikin aloittanut laskusuunnan. (vai mitenkä?)
        Alako vaikuttamaan tekniikan kehitys. Korean sota auttoi isäntiä saamaan trattoreita joten eläinreehub saatavuus parani. Vasikkaa ei heti tapettu vaan kvatettiin lihaelukaksi. Eli lihan saatavuus vähenti syäntauteja. elin iän kasvu on widoksissa lihan saatavuuteen.

        Tuossa kuvatuksessa on kovienrasvojen kulutuksesta Euroopan eri maissa. Tuo somasti esille notta ei ne kovat heti tapa eikö hetken päästä. https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png

        Georgiassa käytetään tyydyttynyttä rasvaa noin 14E% eikä 5.2E%.



      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuon graafin mukaan Suomen sydäntautikuolleisuus laski reilusti eli mitä pitäisi todistaa? Samaan aikaan laski myös suomalaisten voin käyttö ja kolesteroli.

        Miten oli tupakan osuus?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten oli tupakan osuus?

        Tupskointikin on vähentynyt kuten myös verenpaine. Noista huolimatta Itä-Suomessa oli vuonns 1970 maailman suurin sydäntsutikuolleisuus ja nyt se on länsimaista keskitasoa. 1970 Suomessa saatiin energiasta 21% tyydyttyneestä rasvasta ja nyt 14%. Suomessa on elinajan odote lisääntynyt yli 20 vuotta ja osasyynä on Pohjois-Karjala —projekti.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Georgiassa käytetään tyydyttynyttä rasvaa noin 14E% eikä 5.2E%.

        Mistä tuo tieto?

        Ei neukkulassa näkynyt olevan voita ja läskii Gasronomia kaupoissa. Joten kuinka he saivat noita rasvoja käsiinsä? Auringon kukkaa eltaantuneena rasvana kyllä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Georgiassa käytetään tyydyttynyttä rasvaa noin 14E% eikä 5.2E%.

        Mistä tuo tieto?

        Ei neukkulassa näkynyt olevan voita ja läskii Gasronomia kaupoissa. Joten kuinka he saivat noita rasvoja käsiinsä? Auringon kukkaa eltaantuneena rasvana kyllä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tuo tieto?

        Ei neukkulassa näkynyt olevan voita ja läskii Gasronomia kaupoissa. Joten kuinka he saivat noita rasvoja käsiinsä? Auringon kukkaa eltaantuneena rasvana kyllä.

        WHO:lta. Olen sen raportin postannut tänne useampia kertoja. Jopa Japanissa syödään 7E% tyydyttynyttä rasvaa vaikka siellä ei käytetä lainkaan voita ja lihaa puolet siitä mitä meillä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jos joku haluaa lukea näiden kolesteroliskeptikoista niin tämä lehtiartikkeli on hyvä: https://www.dailymail.co.uk/health/article-6764117/Devastating-investigation-reveals-impact-deadly-statin-denier-propaganda.html

        Tuosta käydään nyt oikeeutta. Ainakin Kendrick on ollut hiljaa pitkään.

        "Kun endoteeli on vaurioitunut, LDL alkaa tunkeutua ja kerääntyä valtimoiden seinämiin, missä se kovettuu ja muodostaa kerrostumia, joita kutsutaan plakkeiksi. Endoteeli voi sitten repeytyä paikoin paljastaen rasvaplakin sisällön verelle, joka muodostaa hyytymän halkeamisen sulkemiseksi osana kehon luonnollista paranemismekanismia"

        Tää väittää plakin olevan pahaa kolesterolia, mutta suoverimieheltä poistivat puukolla näitä tukoksia ja väitti lääkärien maininneet niitteen olevan kalkkia. Joten sinä kaikki tietävä kuinka tämä on hänellä kalkiksi muuttunut. Vai onko hän ainutlaatuinen?

        Juu Kendicksiä ovat lehtikirjoituksessa maininneet murhaajaksi? Onko jollakin hermot menny?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kun endoteeli on vaurioitunut, LDL alkaa tunkeutua ja kerääntyä valtimoiden seinämiin, missä se kovettuu ja muodostaa kerrostumia, joita kutsutaan plakkeiksi. Endoteeli voi sitten repeytyä paikoin paljastaen rasvaplakin sisällön verelle, joka muodostaa hyytymän halkeamisen sulkemiseksi osana kehon luonnollista paranemismekanismia"

        Tää väittää plakin olevan pahaa kolesterolia, mutta suoverimieheltä poistivat puukolla näitä tukoksia ja väitti lääkärien maininneet niitteen olevan kalkkia. Joten sinä kaikki tietävä kuinka tämä on hänellä kalkiksi muuttunut. Vai onko hän ainutlaatuinen?

        Juu Kendicksiä ovat lehtikirjoituksessa maininneet murhaajaksi? Onko jollakin hermot menny?

        Tuskin on mennyt hermo, saas nähdä kuinka oikeudenkäyynnissä käy. Ensimmäinen erä päättyi mutta päätästä ei vielä ole.

        Edelleenkin, valtimoplakkia ei tule jos LDL-kolesteroli on alle 1.5 mmol/l.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuskin on mennyt hermo, saas nähdä kuinka oikeudenkäyynnissä käy. Ensimmäinen erä päättyi mutta päätästä ei vielä ole.

        Edelleenkin, valtimoplakkia ei tule jos LDL-kolesteroli on alle 1.5 mmol/l.

        Mutta mutta kuinka se plakki on KALKKIA??? Sydänlääkäri sanoi sen 94% kalkkia.
        Taija Somppi sitä kilisytti Puskan nenän edessä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuskin on mennyt hermo, saas nähdä kuinka oikeudenkäyynnissä käy. Ensimmäinen erä päättyi mutta päätästä ei vielä ole.

        Edelleenkin, valtimoplakkia ei tule jos LDL-kolesteroli on alle 1.5 mmol/l.

        Mutta mutta kuinka se plakki on KALKKIA??? Sydänlääkäri sanoi sen 94% kalkkia.
        Taija Somppi sitä kilisytti Puskan nenän edessä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuskin on mennyt hermo, saas nähdä kuinka oikeudenkäyynnissä käy. Ensimmäinen erä päättyi mutta päätästä ei vielä ole.

        Edelleenkin, valtimoplakkia ei tule jos LDL-kolesteroli on alle 1.5 mmol/l.

        Mutta mutta kuinka se plakki on KALKKIA??? Sydänlääkäri sanoi sen 94% kalkkia.
        Taija Somppi sitä kilisytti Puskan nenän edessä.

        "WHO:lta. Olen sen raportin postannut tänne useampia kertoja. " Useasti postaamallako se totuudeksi muuttuu? Olen kyllä ne hyllyt nähäny joten soopaa on kovanrasvan saanti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta mutta kuinka se plakki on KALKKIA??? Sydänlääkäri sanoi sen 94% kalkkia.
        Taija Somppi sitä kilisytti Puskan nenän edessä.

        "WHO:lta. Olen sen raportin postannut tänne useampia kertoja. " Useasti postaamallako se totuudeksi muuttuu? Olen kyllä ne hyllyt nähäny joten soopaa on kovanrasvan saanti

        Nuori mies kumosi Pekka Puskan 30 vrk.auden Ihmiskokeella ! Eli Puskan elämäntyö on potaskaa . Nuorella miehellä kaikki veriarvot huononi Puskan ruoka valiolla ! 30 päivän ihmiskoe tod.näköisesti löytyy netistä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuori mies kumosi Pekka Puskan 30 vrk.auden Ihmiskokeella ! Eli Puskan elämäntyö on potaskaa . Nuorella miehellä kaikki veriarvot huononi Puskan ruoka valiolla ! 30 päivän ihmiskoe tod.näköisesti löytyy netistä

        Automatiikka hoitelee kolesteolin määrän?

        Statiinit tuli markkinoille noin -90 luvulla joten romahtiko sydärikuolleisuus? Ei romahtanut joten statiinit ovat tehottomia.

        Mulla on ollut statiini iltapala jonkin aikaa ja tehonnut romantiikka hormooniin eli teho on epätoivottu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuori mies kumosi Pekka Puskan 30 vrk.auden Ihmiskokeella ! Eli Puskan elämäntyö on potaskaa . Nuorella miehellä kaikki veriarvot huononi Puskan ruoka valiolla ! 30 päivän ihmiskoe tod.näköisesti löytyy netistä

        Automatiikka hoitelee kolesteolin määrän?

        Statiinit tuli markkinoille noin -90 luvulla joten romahtiko sydärikuolleisuus? Ei romahtanut joten statiinit ovat tehottomia.

        Mulla on ollut statiini iltapala jonkin aikaa ja tehonnut romantiikka hormooniin eli teho on epätoivottu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuori mies kumosi Pekka Puskan 30 vrk.auden Ihmiskokeella ! Eli Puskan elämäntyö on potaskaa . Nuorella miehellä kaikki veriarvot huononi Puskan ruoka valiolla ! 30 päivän ihmiskoe tod.näköisesti löytyy netistä

        Automatiikka hoitelee kolesteolin määrän?

        Statiinit tuli markkinoille noin -90 luvulla joten romahtiko sydärikuolleisuus? Ei romahtanut joten statiinit ovat tehottomia.

        Mulla on ollut statiini iltapala jonkin aikaa ja tehonnut romantiikka hormooniin eli teho on epätoivottu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuori mies kumosi Pekka Puskan 30 vrk.auden Ihmiskokeella ! Eli Puskan elämäntyö on potaskaa . Nuorella miehellä kaikki veriarvot huononi Puskan ruoka valiolla ! 30 päivän ihmiskoe tod.näköisesti löytyy netistä

        Automatiikka hoitelee kolesteolin määrän?

        Statiinit tuli markkinoille noin -90 luvulla joten romahtiko sydärikuolleisuus? Ei romahtanut joten statiinit ovat tehottomia.

        Mulla on ollut statiini iltapala jonkin aikaa ja tehonnut romantiikka hormooniin eli teho on epätoivottu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mutta mutta kuinka se plakki on KALKKIA??? Sydänlääkäri sanoi sen 94% kalkkia.
        Taija Somppi sitä kilisytti Puskan nenän edessä.

        "WHO:lta. Olen sen raportin postannut tänne useampia kertoja. " Useasti postaamallako se totuudeksi muuttuu? Olen kyllä ne hyllyt nähäny joten soopaa on kovanrasvan saanti

        Edelleenkin, valtimoplakkia ei tule jos LDL-kolesteroli on matala ja vastaavasti sitä tulee sitä enemmän mitä korkeampi se on. Plakin koostumuksesta huolimatta.

        Täältä voi vilkaista rasvojen kulutusta eri maissa: https://www.bmj.com/content/348/bmj.g2272

        Kendrickin väitteet eivät myöskään muutu tosiksi vaikka niitä toistaa. Kendrick väittää esimerkiksi että kolesterolia ei voi tehdä tyydyttyneestä rasvasta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Edelleenkin, valtimoplakkia ei tule jos LDL-kolesteroli on matala ja vastaavasti sitä tulee sitä enemmän mitä korkeampi se on. Plakin koostumuksesta huolimatta.

        Täältä voi vilkaista rasvojen kulutusta eri maissa: https://www.bmj.com/content/348/bmj.g2272

        Kendrickin väitteet eivät myöskään muutu tosiksi vaikka niitä toistaa. Kendrick väittää esimerkiksi että kolesterolia ei voi tehdä tyydyttyneestä rasvasta.

        "Alueellisesti ja valtakunnallisesti ravinnon kolesteroli ei korreloinut vahvasti tyydyttyneen rasvan kulutuksen kanssa "
        Tuo sieltä löytyi. On kyllä luettavaa jos lukemisesta tykkää.

        Molekyylikaava C27H46O Löytynee noita atomeita ehken joka ravintoaineesta. Hiiltä, vetyä ja happee.

        Veren alhaisen kolesterolipitoisuuden aiheuttamat riskit
        Ruotsalaisessa 250 000 hengen väestötutkimuksessa havaittiin, että alhaisen kolesterolipitoisuuden omaavat ihmiset joutuvat muita useammin pidätetyksi väkivaltaisen käyttäytymisen vuoksi. Tutkimuksissa on havaittu myös, että kolesterolia alentava ruokavalio aiheuttaa apinoissa aggressiivisuutta. Tämä saattaa liittyä siihen, että veren alhainen kolesterolipitoisuus laskee elimistön serotoniinitasoja. Myös veren kolesterolipitoisuuksia laskevien statiinien käytön on raportoitu johtavan joillakin ihmisillä ja ihmisryhmillä esimerkiksi aggressiiviseen käyttäytymiseen, ärtyisyyteen, hallitsemattomiin raivokohtauksiin tai muunlaiseen impulsiiviseen käytökseen. Kaloilla on havaittu, että statiinilääkitys saa aikaan aggressioita muita yksilöitä kohtaan sekä aivojen serotoniinipitoisuuden vähenemistä.[82]


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Alueellisesti ja valtakunnallisesti ravinnon kolesteroli ei korreloinut vahvasti tyydyttyneen rasvan kulutuksen kanssa "
        Tuo sieltä löytyi. On kyllä luettavaa jos lukemisesta tykkää.

        Molekyylikaava C27H46O Löytynee noita atomeita ehken joka ravintoaineesta. Hiiltä, vetyä ja happee.

        Veren alhaisen kolesterolipitoisuuden aiheuttamat riskit
        Ruotsalaisessa 250 000 hengen väestötutkimuksessa havaittiin, että alhaisen kolesterolipitoisuuden omaavat ihmiset joutuvat muita useammin pidätetyksi väkivaltaisen käyttäytymisen vuoksi. Tutkimuksissa on havaittu myös, että kolesterolia alentava ruokavalio aiheuttaa apinoissa aggressiivisuutta. Tämä saattaa liittyä siihen, että veren alhainen kolesterolipitoisuus laskee elimistön serotoniinitasoja. Myös veren kolesterolipitoisuuksia laskevien statiinien käytön on raportoitu johtavan joillakin ihmisillä ja ihmisryhmillä esimerkiksi aggressiiviseen käyttäytymiseen, ärtyisyyteen, hallitsemattomiin raivokohtauksiin tai muunlaiseen impulsiiviseen käytökseen. Kaloilla on havaittu, että statiinilääkitys saa aikaan aggressioita muita yksilöitä kohtaan sekä aivojen serotoniinipitoisuuden vähenemistä.[82]

        Tyydyttyneen rasvan lisäksi myös huonot hiilihydraatit nostavat kolesteroliarvoja kuten myös lihavuus.

        Kun tyydyttyneen rasvan saantisuositus on alle 10E% ja sitä syödään meillä 14E% niin kolesteroliarvoissa ei tule paljoa muutosta vaikka tyydyttynyttä rasvaa vähennettäisiinkin kun vaihdon kohteena on usein huono hiilihydraatti. Sen sijaan osalla karppaajista tyydyttynyttä rasvaa tulee todella paljon. Jimmy Mooren LDL-kolesteroli oli muistaakseni jotain 6 mmol/l. Erään tutkimuksen mukaan LCHF-dieetti nosti LDL-kolesterolia keskimäärin 44%.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tyydyttyneen rasvan lisäksi myös huonot hiilihydraatit nostavat kolesteroliarvoja kuten myös lihavuus.

        Kun tyydyttyneen rasvan saantisuositus on alle 10E% ja sitä syödään meillä 14E% niin kolesteroliarvoissa ei tule paljoa muutosta vaikka tyydyttynyttä rasvaa vähennettäisiinkin kun vaihdon kohteena on usein huono hiilihydraatti. Sen sijaan osalla karppaajista tyydyttynyttä rasvaa tulee todella paljon. Jimmy Mooren LDL-kolesteroli oli muistaakseni jotain 6 mmol/l. Erään tutkimuksen mukaan LCHF-dieetti nosti LDL-kolesterolia keskimäärin 44%.

        Lieneekö kolesteroli hyvinkin vaarallista?

        "Työikäisten suomalaisten keskimääräinen kokonaiskolesteroli oli 5,2 millimoolia litrassa vuonna 2017, ja yli puolella oli nykyistä tavoitetasoa alle viittä millimoolia suurempi kolesterolipitoisuus[84][85]. Vuonna 2019 julkaistussa korealaistutkimuksessa havaittiin kuitenkin, että kuuden millimoollin kokonaiskolesterolitaso on viittä ihanteellisempi kuolleisuuden kannalta, ja että alhainen kolesterolitaso laskee odotettavissa olevaa elinikää huomattavasti enemmän kuin korkea. Mittaushetken alhainen kokonaiskolesteroli korreloi seuraavien 10 vuoden aikaan liittyvän kuolemanriskin kanssa etenkin keski-ikäisillä miehillä, joilla 3 millimoolin kokonaiskolesterolitaso kolminkertaisti kuolleisuuden verrattuna niihin, joiden kokonaiskolesteroli oli 6 mmol/l. Sama oli nähtävissä kuusikymppisillä miehillä ja naisilla samalla, kun 7 millimoolin kokonaiskolesteroli nosti kuolleisuutta vain neljänneksellä. Kuolleisuusriski oli kaikissa ikäryhmissä pienin niillä, joiden kokonaiskolesteroli oli noin 6 mmol/l. Tutkimuksen otoksena oli 13 miljoonaa henkeä.[86] Vuonna 1997 julkaistussa eläkeikäisillä tehdyssä suomalaistutkimuksessa havaittiin, että kuolleisuus oli pienintä yhdentoista mittausta seuranneen vuoden aikana niillä, joilla oli erityisen korkea (>8 mmol/l) kokonaiskolesteroli. Niillä, joiden kolesterolitaso oli suositusten mukainen eli alle 5 mmol/l, oli puolestaan viisinkertainen kuolleisuus verrattuna ensin mainittuun korkean kolesterolitason ryhmään.[87]

        LDL-kolesterolin tavoitearvo perusterveillä on alle 3,0 mmol/l[88], mutta diabeetikoilla ja sepelvaltimotautiin sairastuneilla vain alle 2,5 mmol/l. Terveys 2000 -tutkimuksen mukaan 85 prosentilla suomalaisista miehistä ja 81 prosentilla naisista on tavoitteen ylittävä LDL-kolesterolipitoisuus. Veren LDL-kolesterolipitoisuus ei korreloi kuitenkaan luotettavasti sydänkohtausriskin kanssa[80], koska lähes puolet sydänkohtauksista ilmaantuu ihmisille, joilla on normaali LDL-kolesterolitaso[89]. LDL-kolesterolin määrä ei kuvasta myöskään aterogeenisten hapettuneiden LDLox-hiukkasten määrää."


        Taivahassa ei kuolon vaaraa?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tyydyttyneen rasvan lisäksi myös huonot hiilihydraatit nostavat kolesteroliarvoja kuten myös lihavuus.

        Kun tyydyttyneen rasvan saantisuositus on alle 10E% ja sitä syödään meillä 14E% niin kolesteroliarvoissa ei tule paljoa muutosta vaikka tyydyttynyttä rasvaa vähennettäisiinkin kun vaihdon kohteena on usein huono hiilihydraatti. Sen sijaan osalla karppaajista tyydyttynyttä rasvaa tulee todella paljon. Jimmy Mooren LDL-kolesteroli oli muistaakseni jotain 6 mmol/l. Erään tutkimuksen mukaan LCHF-dieetti nosti LDL-kolesterolia keskimäärin 44%.

        Lieneekö kolesteroli hyvinkin vaarallista?

        "Työikäisten suomalaisten keskimääräinen kokonaiskolesteroli oli 5,2 millimoolia litrassa vuonna 2017, ja yli puolella oli nykyistä tavoitetasoa alle viittä millimoolia suurempi kolesterolipitoisuus[84][85]. Vuonna 2019 julkaistussa korealaistutkimuksessa havaittiin kuitenkin, että kuuden millimoollin kokonaiskolesterolitaso on viittä ihanteellisempi kuolleisuuden kannalta, ja että alhainen kolesterolitaso laskee odotettavissa olevaa elinikää huomattavasti enemmän kuin korkea. Mittaushetken alhainen kokonaiskolesteroli korreloi seuraavien 10 vuoden aikaan liittyvän kuolemanriskin kanssa etenkin keski-ikäisillä miehillä, joilla 3 millimoolin kokonaiskolesterolitaso kolminkertaisti kuolleisuuden verrattuna niihin, joiden kokonaiskolesteroli oli 6 mmol/l. Sama oli nähtävissä kuusikymppisillä miehillä ja naisilla samalla, kun 7 millimoolin kokonaiskolesteroli nosti kuolleisuutta vain neljänneksellä. Kuolleisuusriski oli kaikissa ikäryhmissä pienin niillä, joiden kokonaiskolesteroli oli noin 6 mmol/l. Tutkimuksen otoksena oli 13 miljoonaa henkeä.[86] Vuonna 1997 julkaistussa eläkeikäisillä tehdyssä suomalaistutkimuksessa havaittiin, että kuolleisuus oli pienintä yhdentoista mittausta seuranneen vuoden aikana niillä, joilla oli erityisen korkea (>8 mmol/l) kokonaiskolesteroli. Niillä, joiden kolesterolitaso oli suositusten mukainen eli alle 5 mmol/l, oli puolestaan viisinkertainen kuolleisuus verrattuna ensin mainittuun korkean kolesterolitason ryhmään.[87]

        LDL-kolesterolin tavoitearvo perusterveillä on alle 3,0 mmol/l[88], mutta diabeetikoilla ja sepelvaltimotautiin sairastuneilla vain alle 2,5 mmol/l. Terveys 2000 -tutkimuksen mukaan 85 prosentilla suomalaisista miehistä ja 81 prosentilla naisista on tavoitteen ylittävä LDL-kolesterolipitoisuus. Veren LDL-kolesterolipitoisuus ei korreloi kuitenkaan luotettavasti sydänkohtausriskin kanssa[80], koska lähes puolet sydänkohtauksista ilmaantuu ihmisille, joilla on normaali LDL-kolesterolitaso[89]. LDL-kolesterolin määrä ei kuvasta myöskään aterogeenisten hapettuneiden LDLox-hiukkasten määrää."


        Taivahassa ei kuolon vaaraa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lieneekö kolesteroli hyvinkin vaarallista?

        "Työikäisten suomalaisten keskimääräinen kokonaiskolesteroli oli 5,2 millimoolia litrassa vuonna 2017, ja yli puolella oli nykyistä tavoitetasoa alle viittä millimoolia suurempi kolesterolipitoisuus[84][85]. Vuonna 2019 julkaistussa korealaistutkimuksessa havaittiin kuitenkin, että kuuden millimoollin kokonaiskolesterolitaso on viittä ihanteellisempi kuolleisuuden kannalta, ja että alhainen kolesterolitaso laskee odotettavissa olevaa elinikää huomattavasti enemmän kuin korkea. Mittaushetken alhainen kokonaiskolesteroli korreloi seuraavien 10 vuoden aikaan liittyvän kuolemanriskin kanssa etenkin keski-ikäisillä miehillä, joilla 3 millimoolin kokonaiskolesterolitaso kolminkertaisti kuolleisuuden verrattuna niihin, joiden kokonaiskolesteroli oli 6 mmol/l. Sama oli nähtävissä kuusikymppisillä miehillä ja naisilla samalla, kun 7 millimoolin kokonaiskolesteroli nosti kuolleisuutta vain neljänneksellä. Kuolleisuusriski oli kaikissa ikäryhmissä pienin niillä, joiden kokonaiskolesteroli oli noin 6 mmol/l. Tutkimuksen otoksena oli 13 miljoonaa henkeä.[86] Vuonna 1997 julkaistussa eläkeikäisillä tehdyssä suomalaistutkimuksessa havaittiin, että kuolleisuus oli pienintä yhdentoista mittausta seuranneen vuoden aikana niillä, joilla oli erityisen korkea (>8 mmol/l) kokonaiskolesteroli. Niillä, joiden kolesterolitaso oli suositusten mukainen eli alle 5 mmol/l, oli puolestaan viisinkertainen kuolleisuus verrattuna ensin mainittuun korkean kolesterolitason ryhmään.[87]

        LDL-kolesterolin tavoitearvo perusterveillä on alle 3,0 mmol/l[88], mutta diabeetikoilla ja sepelvaltimotautiin sairastuneilla vain alle 2,5 mmol/l. Terveys 2000 -tutkimuksen mukaan 85 prosentilla suomalaisista miehistä ja 81 prosentilla naisista on tavoitteen ylittävä LDL-kolesterolipitoisuus. Veren LDL-kolesterolipitoisuus ei korreloi kuitenkaan luotettavasti sydänkohtausriskin kanssa[80], koska lähes puolet sydänkohtauksista ilmaantuu ihmisille, joilla on normaali LDL-kolesterolitaso[89]. LDL-kolesterolin määrä ei kuvasta myöskään aterogeenisten hapettuneiden LDLox-hiukkasten määrää."


        Taivahassa ei kuolon vaaraa?

        "Tämän artikkelin tai sen osan paikkansapitävyys on kyseenalaistettu. Voit auttaa varmistamaan, että kyseenalaistetut väittämät ovat luotettavasti lähteistettyjä. Lisää tietoa saattaa olla keskustelusivulla.
        Tarkennus: Artikkeli viljelee runsaasti karppauspiireissä esiintyviä väittämiä ja valikoituja yksittäistutkimuksia, jotka ovat ristiriidassa nykyisen ravitsemustieteellisen konsensuksen kanssa"


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        "Tämän artikkelin tai sen osan paikkansapitävyys on kyseenalaistettu. Voit auttaa varmistamaan, että kyseenalaistetut väittämät ovat luotettavasti lähteistettyjä. Lisää tietoa saattaa olla keskustelusivulla.
        Tarkennus: Artikkeli viljelee runsaasti karppauspiireissä esiintyviä väittämiä ja valikoituja yksittäistutkimuksia, jotka ovat ristiriidassa nykyisen ravitsemustieteellisen konsensuksen kanssa"

        Tuolla koko paska:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolesteroli

        Olen toistakymmentä vuotta etsinyt vastauksia vaan ei sullakaan ole muuta kuin uskomuksien hurmaa. Harvoin tuot esille tilastoo tahi tutkimusta.



      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lue vaikka tämä: https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/katsausartikkeli/ateroskleroottisen-valtimotaudin-riskin-vahentaminen-ruokavalion-keinoin-ndash-mita-uutta/

        Jimmy Moore näyttää päätyneen linnaan.

        Jos vaahtosolut eivät ehdi luovuttaa vangitsemiaan rasvapisaroita HDL-kolesterolihiukkasille, ne muodostavat vähitellen valtimonkovettumataudille tunnusomaista plakkia[66], joka koostuu pääosin kalkista ja tyydyttämättömistä rasvahapoista[67]. Tällöin syntyy aterooma eli valtimon sisäkalvon pullistuma.


      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Hormoonit hyrrää?

        Keto-vaikuttaja James "Jimmy" Moore tuomittiin 20 vuodeksi kolmetoistavuotiaan tytön kolmen kuukauden seksuaalisesta hyväksikäytöstä

        Joo, Jimmy kylläkin lähinnä osoitti että karppaamalla voi lihottaa itsensä.

        Vankila voi tehdä hyvää hänen kolesteroliarvoilleen.


      • hvp27 kirjoitti:

        Joo, Jimmy kylläkin lähinnä osoitti että karppaamalla voi lihottaa itsensä.

        Vankila voi tehdä hyvää hänen kolesteroliarvoilleen.

        Seksiä oli harrastetettu mm. autossa. Mitenköhän tuo onnistuu 150 kg mieheltä vaikka tyttö lienee ollut pieni?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kertptko miksi Suomessa sydäntautikuolleisuus laski 80% mum vaihdettiin voi rypsiöljyyn? Ennen Itä-Suomen sydäntautikuolleisuus oli maailman korkein, nykyään länsimaista keskitasoa.

        "Kertptko miksi Suomessa sydäntautikuolleisuus laski 80% mum vaihdettiin voi rypsiöljyyn?"

        Ei sillä ollut mitään tekemistä asiassa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tupskointikin on vähentynyt kuten myös verenpaine. Noista huolimatta Itä-Suomessa oli vuonns 1970 maailman suurin sydäntsutikuolleisuus ja nyt se on länsimaista keskitasoa. 1970 Suomessa saatiin energiasta 21% tyydyttyneestä rasvasta ja nyt 14%. Suomessa on elinajan odote lisääntynyt yli 20 vuotta ja osasyynä on Pohjois-Karjala —projekti.

        "Suomessa on elinajan odote lisääntynyt yli 20 vuotta ja osasyynä on Pohjois-Karjala —projekti"

        😄😄😄😄😄😄😄


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuon graafin mukaan Suomen sydäntautikuolleisuus laski reilusti eli mitä pitäisi todistaa? Samaan aikaan laski myös suomalaisten voin käyttö ja kolesteroli.

        "Samaan aikaan laski myös suomalaisten voin käyttö ja kolesteroli."

        Se johtui siitä kun abba voitti euroviisut.


    • Anonyymi

      Tietääkö Pekka Puska, että muukin tappaa, kun lihavuus ja viina. Huumeet, liika työ jne

      • Syy miksi Pohjois-Karjala -projektissa keskityttiin sydäntauteihin oli se, että meillä oli järkyttävän korkea sydäntautikuolleisuus. Itä-Suomessa 40% miehistä kuoli sydäntauteihin ennen kuin täytti 65-vuotta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Syy miksi Pohjois-Karjala -projektissa keskityttiin sydäntauteihin oli se, että meillä oli järkyttävän korkea sydäntautikuolleisuus. Itä-Suomessa 40% miehistä kuoli sydäntauteihin ennen kuin täytti 65-vuotta.

        "Syy miksi Pohjois-Karjala -projektissa keskityttiin sydäntauteihin"

        Pohjois-Karjala -projekti On kansainvälisesti tunnettu iso PILA:


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Syy miksi Pohjois-Karjala -projektissa keskityttiin sydäntauteihin oli se, että meillä oli järkyttävän korkea sydäntautikuolleisuus. Itä-Suomessa 40% miehistä kuoli sydäntauteihin ennen kuin täytti 65-vuotta.

        Kyseessä oli yksinkertaisesta markkinointi kikasta. Martti J Karvonen oli Ancel Keysin aseenkantaja P-K oli hänen kotiseutua. Mutta siemenöljyjen historiaa.

        https://www.crossfit.com/health/ancel-keys-cholesterol-con-part-6


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Syy miksi Pohjois-Karjala -projektissa keskityttiin sydäntauteihin oli se, että meillä oli järkyttävän korkea sydäntautikuolleisuus. Itä-Suomessa 40% miehistä kuoli sydäntauteihin ennen kuin täytti 65-vuotta.

        Kyseessä oli yksinkertaisesta markkinointi kikasta. Martti J Karvonen oli Ancel Keysin aseenkantaja P-K oli hänen kotiseutua. Mutta siemenöljyjen historiaa.

        https://www.crossfit.com/health/ancel-keys-cholesterol-con-part-6


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyseessä oli yksinkertaisesta markkinointi kikasta. Martti J Karvonen oli Ancel Keysin aseenkantaja P-K oli hänen kotiseutua. Mutta siemenöljyjen historiaa.

        https://www.crossfit.com/health/ancel-keys-cholesterol-con-part-6

        Taas tämä netistä imuroitu tarina. Tuossa oleva graafi ei koske edes seitsemän maan tutkimusta ja jos siihen lisätään puuttuvat maat niin rasvan ja sydänsairauksien välinen yhteys säilyi. Silti postailet tuota linkkiä säännöllisesti, miksi?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Taas tämä netistä imuroitu tarina. Tuossa oleva graafi ei koske edes seitsemän maan tutkimusta ja jos siihen lisätään puuttuvat maat niin rasvan ja sydänsairauksien välinen yhteys säilyi. Silti postailet tuota linkkiä säännöllisesti, miksi?

        Kun ikää tulee lisää, persoonallisuus saattaa kaventua ja ihminen alkaa soittaa samaa vanhaa levyä välittämättä muiden kommenteista menettäen samalla oman oppimiskykynsä. Siksi ihminen postaa samaa kuvalinkkiä vuodesta toiseen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Taas tämä netistä imuroitu tarina. Tuossa oleva graafi ei koske edes seitsemän maan tutkimusta ja jos siihen lisätään puuttuvat maat niin rasvan ja sydänsairauksien välinen yhteys säilyi. Silti postailet tuota linkkiä säännöllisesti, miksi?

        Ihailtavaa salapoliisi työtä. Juu oli niitä muita kansoja tutkimukssa mukana vuan ei Anssi saanut mieleistä tulosta joten poisti ruottalisten porsastelun rasvalla. Suomen ja ruotsin rasvan kulutus oli samalainen, mutta sydäri kuolleisuus huomattavasti pienempi. Ehken heillä ollut sodan rasituksia taakkanaat. Eli sydäreihin olis muut tekijät kuin rasva tahi kole. On syytä mietiskellä myös muita tekijöitä?

        On paikallaan muistella menneitä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ihailtavaa salapoliisi työtä. Juu oli niitä muita kansoja tutkimukssa mukana vuan ei Anssi saanut mieleistä tulosta joten poisti ruottalisten porsastelun rasvalla. Suomen ja ruotsin rasvan kulutus oli samalainen, mutta sydäri kuolleisuus huomattavasti pienempi. Ehken heillä ollut sodan rasituksia taakkanaat. Eli sydäreihin olis muut tekijät kuin rasva tahi kole. On syytä mietiskellä myös muita tekijöitä?

        On paikallaan muistella menneitä?

        Pohjois-Ruotsissa oli myös suuri sydäntautikuolleisuus mutta Suomessa on hsittana APOE-geenin nelosmuunnoksen yleisyys ja Ruotsissa käytettiin tyydyttynyttä rasvaa vähemmän kuin Suomessa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pohjois-Ruotsissa oli myös suuri sydäntautikuolleisuus mutta Suomessa on hsittana APOE-geenin nelosmuunnoksen yleisyys ja Ruotsissa käytettiin tyydyttynyttä rasvaa vähemmän kuin Suomessa.

        Olen yrittänyt löytää netistä eri maiden tyydyttyneen rasvan saantietoja suhteutettuna kokonaisrasvan saantiin ja sydäntautikuolleisuuteen, mutten mistään löydä. Tänne on kyllä monesti postattu epämääräisiä linkkejä kuviin, joista puuttuu tietolähde, eli ne ovat todennäköisesti täyttä skeidaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Syy miksi Pohjois-Karjala -projektissa keskityttiin sydäntauteihin oli se, että meillä oli järkyttävän korkea sydäntautikuolleisuus. Itä-Suomessa 40% miehistä kuoli sydäntauteihin ennen kuin täytti 65-vuotta.

        Sydäntautien taustalla on paljon muutakin kuin tyydyttynyt rasva. Samoin kolesterolin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun ikää tulee lisää, persoonallisuus saattaa kaventua ja ihminen alkaa soittaa samaa vanhaa levyä välittämättä muiden kommenteista menettäen samalla oman oppimiskykynsä. Siksi ihminen postaa samaa kuvalinkkiä vuodesta toiseen.

        Ei, tuota kutsutaan illuusion vahvistamiseksi ja siitä kärsivät nuoretkin.

        Eli toistetaan samoja valheita riittävästi niin ne muuttuvat totuudeksi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ei, tuota kutsutaan illuusion vahvistamiseksi ja siitä kärsivät nuoretkin.

        Eli toistetaan samoja valheita riittävästi niin ne muuttuvat totuudeksi.

        Kiinalainen sananlasku kertoo notta jos osoitat sormella ystävääsi niin montako sormea osoittaa itseäsi kohtaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen yrittänyt löytää netistä eri maiden tyydyttyneen rasvan saantietoja suhteutettuna kokonaisrasvan saantiin ja sydäntautikuolleisuuteen, mutten mistään löydä. Tänne on kyllä monesti postattu epämääräisiä linkkejä kuviin, joista puuttuu tietolähde, eli ne ovat todennäköisesti täyttä skeidaa.

        Tuo WHO;n raportti lienee uskottava mutta ongelmana on se, että yksilöitä ei seurattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen yrittänyt löytää netistä eri maiden tyydyttyneen rasvan saantietoja suhteutettuna kokonaisrasvan saantiin ja sydäntautikuolleisuuteen, mutten mistään löydä. Tänne on kyllä monesti postattu epämääräisiä linkkejä kuviin, joista puuttuu tietolähde, eli ne ovat todennäköisesti täyttä skeidaa.

        Skeidaa lisää.

        Tää on tsekkitutkijoiden tuloksista kuten se Euroopan rasvankulutus. Sisältää akkojen kolesteroli pitoisuudet ja sydänkuolot. (toi-vottavasti toimii)

        https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=88Vu+Aqf&id=9C0630188571185F61F51CAC5DE4E843D3625615&thid=OIP.88Vu-AqfG3gFxLX1dRnFNAHaG3&mediaurl=https://3.bp.blogspot.com/-6RLELLFy1go/WO5O24b5Z8I/AAAAAAAAAzo/cH4t2EkTgpwBabHMI2cd7G1WkY6R2MoCwCLcB/s1600/akkojen+sydänkuolleisuus+ja+kolet.jpg&cdnurl=https://th.bing.com/th/id/R.f3c56ef80a9f1b7805c4b5f57519c534?rik=FVZi00Po5F2sHA&pid=ImgRaw&r=0&exph=696&expw=750&q=kovarasva+ja+koleteroli+ystävämme&simid=608024927050301228&form=IRPRST&ck=34370AAA0D66582B3E207EC181787AF0&selectedindex=28&qpvt=kovarasva+ja+koleteroli+ystävämme&ajaxhist=0&ajaxserp=0&vt=0&sim=11


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skeidaa lisää.

        Tää on tsekkitutkijoiden tuloksista kuten se Euroopan rasvankulutus. Sisältää akkojen kolesteroli pitoisuudet ja sydänkuolot. (toi-vottavasti toimii)

        https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=88Vu Aqf&id=9C0630188571185F61F51CAC5DE4E843D3625615&thid=OIP.88Vu-AqfG3gFxLX1dRnFNAHaG3&mediaurl=https://3.bp.blogspot.com/-6RLELLFy1go/WO5O24b5Z8I/AAAAAAAAAzo/cH4t2EkTgpwBabHMI2cd7G1WkY6R2MoCwCLcB/s1600/akkojen sydänkuolleisuus ja kolet.jpg&cdnurl=https://th.bing.com/th/id/R.f3c56ef80a9f1b7805c4b5f57519c534?rik=FVZi00Po5F2sHA&pid=ImgRaw&r=0&exph=696&expw=750&q=kovarasva ja koleteroli ystävämme&simid=608024927050301228&form=IRPRST&ck=34370AAA0D66582B3E207EC181787AF0&selectedindex=28&qpvt=kovarasva ja koleteroli ystävämme&ajaxhist=0&ajaxserp=0&vt=0&sim=11

        Laita perkele lähde!


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No piti kaivaa itse: http://wainanjutut.blogspot.com/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.html?m=1

        Ja se tšekkiläistutkimus on täällä https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27680091/

        Kommenttina että monissa muissa tutkimuksissa on havaittu tyydyttyneen rasvan haitallisuuden riippuvan nimenomaan saantilähteestä. Syytä ei tiedetä. Tämän vuoksi jos tutkitaan pelkkää kokonaismäärää, rasva näyttää neutraalilta.

        Koko tutkimus on muuten täällä kaikkien luettavissa ilman maksumuuria https://foodandnutritionresearch.net/index.php/fnr/article/view/982/3726

        Kolesteroliarvoista ei tutkittu LDL:ää eikä apoB:tä, vaan käytettiin WHO:n tietokantaa kohonneen kokonaiskolesterolin yleisyydestä prosentteina. Eli kuinka monella prosentilla oli kussakin maassa kokonaiskolesteroli yli 5:n? Tätä karkeaa jaottelua käytettiin korrelaatioiden laskemiseen.

        Olisikohan FINRISKI luotettavampi tutkimus?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä kieltä tuon Wäinön jutut oli?

        Mitä kieltä tuon Wäinön jutut oli?

        Pelkkää roskka oli sitten millä kielellä hyvänsä


      • Anonyymi kirjoitti:

        No piti kaivaa itse: http://wainanjutut.blogspot.com/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.html?m=1

        Ja se tšekkiläistutkimus on täällä https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27680091/

        Kommenttina että monissa muissa tutkimuksissa on havaittu tyydyttyneen rasvan haitallisuuden riippuvan nimenomaan saantilähteestä. Syytä ei tiedetä. Tämän vuoksi jos tutkitaan pelkkää kokonaismäärää, rasva näyttää neutraalilta.

        Tyydyttyneen rasvan lisäksi myös huonot hiilihydraatit huonontavat kolesteroliarvoja ja ihmisten sosioekonominen asema vaikuttaa paljon kuolleisuuteen.

        Palstan tilastonikkarille lisätietoa voin haitallisuudesta (ei se että se vähentäisi näitä roskaposteja) : https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/alkuperaistutkimukset/voi-ja-sydaninfarktiriski/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä kieltä tuon Wäinön jutut oli?

        Kielellä ei ole väliä. Yhteen koottuna kolesteroliskeptikoiden juttuja. Tuolla on mm. Malcolm Kendrickin väite jonka mukaan kolesterolia ei tehdä rasvasta, ihan hyvin onnistuu.


    • Anonyymi

      Hei Pekka... Kiva kuulla että pidät itseäs pelastajana ettei jopa messiaana.

    • Anonyymi

      Samaa luokkaa VitaePro hujauksen kanssa

    • Anonyymi

      Selkosuomeksi ilman lääketieteelistä siansaksaa.

      "Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että matalan kolesterolitason omaavilla eläkeikäisillä on muita suurempi kuolleisuus ja korkean kolesterolitason omaavilla muita pienempi kuolleisuus."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolesteroli

      • Anonyymi

        Wikipedian ongelmana on, että sinne voivat kirjoittaa ketkä tahansa harrastelijat eikä tutukimuksissa ole käytetty mendeliaanista satunnaistamistekniikkaa.

        Tiedän ettet jaksa lukea näin pitkiä tekstejä, mutta teille muille:

        ”LDL-kolesterolin elämänaikaista merkitystä ovat toistuvasti häirinneet epidemiologiset havainnot siitä, että valikoimattomassa iäkkäässä väestössä mataliin LDL-kolesterolipitoisuuksiin on liittynyt suurempi kuolemanvaara. Uusimmat väestötutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että pienempään LDL-kolesterolipitoisuuteen liittyy pienempi ateroskleroottisen valtimotaudin vaara myös 70–100-vuotiailla (22). Mendeliaanisella satunnaistamistekniikalla tehty tutkimus puolestaan osoitti matalan LDL-kolesterolitason liittyvän pitkäikäisyyteen (Postmus I, Deelen J, Sedaghat S ym. LDL cholesterol still a problem in old age? A Mendelian randomization study. Int J Epidemiol 2015;44:604–12.)

        Havaitut käänteiset yhteydet vanhuusiässä selittyvät sisäsyntyisillä (vajaaravitsemus, gerastenia, piilevä sairaus, "inflammaging") tekijöillä, jotka sekä pienentävät LDL-kolesterolipitoisuutta että lisäävät kuolemanvaaraa. Tätä tukee myös se, että LDL-kolesterolipitoisuuden lääkkeellinen pienentäminen vähentää valtimotautitapahtumia yli 75-vuotiailla yhtä tehokkaasti kuin nuoremmillakin.” (Gencer B, Marston NA, Im KA ym. Efficacy and safety of lowering LDL cholesterol in older patients: a systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials. Lancet 2020;396:1637–43.)

        https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/katsausartikkeli/ateroskleroottisen-valtimotaudin-riskin-vahentaminen-ruokavalion-keinoin-ndash-mita-uutta/


    • Anonyymi

      Syökee leipee sillä siinä näyttäis olevan sopivat atomit kolesterolin muodostamiseen. Hiiltä, vety ja happi. Ei taia rasvoista löytyä?

      • Kolesterolisynteesi onnistuu oikein hyvin rasvasta. https://med.libretexts.org/Bookshelves/Basic_Science/Cell_Biology_Genetics_and_Biochemistry_for_Pre-Clinical_Students/06:_Lipoprotein_Metabolism_and_Cholesterol_Synthesis/6.01:_Cholesterol_Synthesis#:~:text=Cholesterol synthesis takes place in,is in the form of

        Raskaasti yksinkertaistettuna rasvassa on hiiltä ja vetyä, happi otetaan ilmasta.

        Ainoastaan Malcolm Kendrick väittää ettei kolesterolia voida tehdä rasvasta. Antaa hyvän kuvan hänen kirjojensa tasosta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kolesterolisynteesi onnistuu oikein hyvin rasvasta. https://med.libretexts.org/Bookshelves/Basic_Science/Cell_Biology_Genetics_and_Biochemistry_for_Pre-Clinical_Students/06:_Lipoprotein_Metabolism_and_Cholesterol_Synthesis/6.01:_Cholesterol_Synthesis#:~:text=Cholesterol synthesis takes place in,is in the form of

        Raskaasti yksinkertaistettuna rasvassa on hiiltä ja vetyä, happi otetaan ilmasta.

        Ainoastaan Malcolm Kendrick väittää ettei kolesterolia voida tehdä rasvasta. Antaa hyvän kuvan hänen kirjojensa tasosta.

        Juu mikä on meitin ymmärryksen taso? Unilever kertoi mennä vuosina notta voi tukkii valtimot. Ja sydänkääkäri kertoo tukoksen olevan kalkkia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu mikä on meitin ymmärryksen taso? Unilever kertoi mennä vuosina notta voi tukkii valtimot. Ja sydänkääkäri kertoo tukoksen olevan kalkkia.

        Notta...?!

        Mikä on notta? Vaiko siis rotta?

        Mikä on totta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Notta...?!

        Mikä on notta? Vaiko siis rotta?

        Mikä on totta?

        Mikä tossa olis uskottavaa?

        "Vuonna 2010 Kuopiossa tutkittiin (12) 75v ja sitä vanhempien, kotona asuvien henkilöiden terveyttä suhteessa kokonaiskolesteroliin. Suurinta oli kuolleisuus 6v seuranta-aikana alle 5 mmol/L kolesteroleilla. 5-5.9 kolesteroli vähensi heihin nähden kuolleisuutta 43% ja 6 tai suurempi kolesteroli 58%, kun korjaavat tekijät otettiin huomioon. Kokeeseen osallistuneet 490 ihmistä eivät käyttäneet kolesterolia alentavia lääkkeitä. Kolesteroliin liittyvään kuolleisuuden alentumiseen eivät vaikuttaneet osallistujien sairaudet. "

        Onko heitin loppupääelmä järjen käyttöä?

        "Tutkijat toteavat lopuksi: ”Tulostemme valossa vain sekundaaripreventio olemassa olevaan sydänsairauteen kolesterolia alentavin lääkkein näyttäisi perustellulta yli 75v potilailla.”

        Onko valamiiksi sydäntautiset tatiinien kaipuussa??


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu mikä on meitin ymmärryksen taso? Unilever kertoi mennä vuosina notta voi tukkii valtimot. Ja sydänkääkäri kertoo tukoksen olevan kalkkia.

        Edelleenkin, plakkia ei tule jos kolesteroliarvot ovat hyvät kalkista riippumatta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tossa olis uskottavaa?

        "Vuonna 2010 Kuopiossa tutkittiin (12) 75v ja sitä vanhempien, kotona asuvien henkilöiden terveyttä suhteessa kokonaiskolesteroliin. Suurinta oli kuolleisuus 6v seuranta-aikana alle 5 mmol/L kolesteroleilla. 5-5.9 kolesteroli vähensi heihin nähden kuolleisuutta 43% ja 6 tai suurempi kolesteroli 58%, kun korjaavat tekijät otettiin huomioon. Kokeeseen osallistuneet 490 ihmistä eivät käyttäneet kolesterolia alentavia lääkkeitä. Kolesteroliin liittyvään kuolleisuuden alentumiseen eivät vaikuttaneet osallistujien sairaudet. "

        Onko heitin loppupääelmä järjen käyttöä?

        "Tutkijat toteavat lopuksi: ”Tulostemme valossa vain sekundaaripreventio olemassa olevaan sydänsairauteen kolesterolia alentavin lääkkein näyttäisi perustellulta yli 75v potilailla.”

        Onko valamiiksi sydäntautiset tatiinien kaipuussa??

        Erityisesti jos on jo saanut sydänkohtauksen tai plakkia on paljon niin statiineista on hyötyä. Toki tuollaista tilannetta ei tule jos on pitänyt kolesteroliarvonsa kunnossa jo nuorena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tossa olis uskottavaa?

        "Vuonna 2010 Kuopiossa tutkittiin (12) 75v ja sitä vanhempien, kotona asuvien henkilöiden terveyttä suhteessa kokonaiskolesteroliin. Suurinta oli kuolleisuus 6v seuranta-aikana alle 5 mmol/L kolesteroleilla. 5-5.9 kolesteroli vähensi heihin nähden kuolleisuutta 43% ja 6 tai suurempi kolesteroli 58%, kun korjaavat tekijät otettiin huomioon. Kokeeseen osallistuneet 490 ihmistä eivät käyttäneet kolesterolia alentavia lääkkeitä. Kolesteroliin liittyvään kuolleisuuden alentumiseen eivät vaikuttaneet osallistujien sairaudet. "

        Onko heitin loppupääelmä järjen käyttöä?

        "Tutkijat toteavat lopuksi: ”Tulostemme valossa vain sekundaaripreventio olemassa olevaan sydänsairauteen kolesterolia alentavin lääkkein näyttäisi perustellulta yli 75v potilailla.”

        Onko valamiiksi sydäntautiset tatiinien kaipuussa??

        Valamiiksi tatiinien kaipuussa...?!

        Voiko joku kertoa, mitä tuossa yritettiin sanoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valamiiksi tatiinien kaipuussa...?!

        Voiko joku kertoa, mitä tuossa yritettiin sanoa?

        Lähdekin puuttui, joten tulkinnalla ei väliä.


      • Anonyymi

        Me länsimaalaiset emme kaipaa valmiiksi tulkittua ja pureskeltua tietoa. Tosin sitä THL:kin jakaa, mutta haluaisin aina kuulla perusteluita. Metatutkimusten abstrakteja on tylsä lukea, vaikka niissä pitäisi olla se paras tieto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Me länsimaalaiset emme kaipaa valmiiksi tulkittua ja pureskeltua tietoa. Tosin sitä THL:kin jakaa, mutta haluaisin aina kuulla perusteluita. Metatutkimusten abstrakteja on tylsä lukea, vaikka niissä pitäisi olla se paras tieto.

        Puhu vain omasta puolestasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhu vain omasta puolestasi.

        Hyvä kommentti, pitäisi aina puhua vain omasta puolestaan eikä verhoutua kiusantekijöiden suosimaan me-muotoon niin kuin minä edellä tein.


    • Anonyymi

      Pekka Puska ja Ismo Tuominen ovat opettaneet suomalaiset dokaamaan.

      • Anonyymi

        Puska on suuri pelle


    • Anonyymi

      PEKKA PUSKA ON ARVOSTETTU LÄÄKÄRI JA KANSAINVÄLISEN URAN LUONUT TOHTORI. PEKAN LAIHDUTUSTEESIT ON KIVEEN HAKATTU .

    • Anonyymi

      Muistan keskustelun. Pekka Puskan tapausta ja projektia käsiteltiin 10 v sitten esim telkkarissa, jossa useat sydäntautilääkärit totesivat Puskalle, että vaikka Pekka Puska hyppäsi liikkuvaan junaan eli sydäntautitilanne oli kovassa laskusuunnassa ilman Puskaakin, Puskalla oli ansionsa tupakoinnin vähentämisessä joka on se suurin yksittäinen sydäntautiriski, sanoivat professorit. Naurettavaa ja alkeellista (eli kahden
      samanaikaisen tapahtuman väittäminen kausaalisuudeksi, vähän kuin esittäisi että Kaija Koon konsertin esittäminen teeveessä aiheutti 20 asteen pakkasen Etelä-Suomeen)
      on väittää että yksi elintarvike eli voi on syyllinen kun yhteiskunnassa tapahtui niin paljon valtavaa parannusta elinoloissa jne terveydenhoidossa ja tavoissa. Esim ilmainen hammashoito nuorille jne. Työaika lyheni jne. Kansanterveystyötä oli monenlaista.

      Tupakointi oli yleistä ennen, varsinkin miesten keskuudessa. Muistan esim työpaikalla, jossa oli miesenemmistö, lähes kaikki poltti. Nyt ei polta kuin yksi, kaiken lisäksi on nainen. Kukaan mies ei ympäristössä polta. Polttaminen katsotaan Suomessa jo moukkamaiseksi ja tyhmyydeksi, kun se oli ennen cool.

      • Pk-projekti ei ollut tutkimus vaan interventio jo tiedetyn tiedon valossa. Suomalaiset saivat vuonna 1970 liki kaiken tyydyttyneen rasvansa nimenomaan maitorasvana.

        Tupakointi ei ole sv-sairauksien suurin syy vaan LDL-kolesteroli. Se on laskenut meillä enemmän kuin muualla ja myös sydäntautikuolleisuus on laskenut meillä enemmän kuin muualla. Vuonna 1970 meillä oli sydäntautikuolleisuus moninkertainen muihin maihin verrattuna. Pk-projekti tavoitteli myös suolan käytön ja tupakoinnin vähentämistä. Kaikissa tavoitteissa onnistuttiin hyvin.

        Ei sydäntautitilastoissa näy merkittävää muutosta ennen vuotta 1970.

        Täältä voi lukea lisää asiasta: https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/suomalaisten-sydantautikuolleisuus-vaheni-80-prosenttia-40-vuodessa/

        Tällä ei ole todistusarvoa mutta voin kulutus ja sydäntautikuolleisuys korreloivat eika hyvin: https://images.app.goo.gl/gwAHnnT9MpjqKHA77


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pk-projekti ei ollut tutkimus vaan interventio jo tiedetyn tiedon valossa. Suomalaiset saivat vuonna 1970 liki kaiken tyydyttyneen rasvansa nimenomaan maitorasvana.

        Tupakointi ei ole sv-sairauksien suurin syy vaan LDL-kolesteroli. Se on laskenut meillä enemmän kuin muualla ja myös sydäntautikuolleisuus on laskenut meillä enemmän kuin muualla. Vuonna 1970 meillä oli sydäntautikuolleisuus moninkertainen muihin maihin verrattuna. Pk-projekti tavoitteli myös suolan käytön ja tupakoinnin vähentämistä. Kaikissa tavoitteissa onnistuttiin hyvin.

        Ei sydäntautitilastoissa näy merkittävää muutosta ennen vuotta 1970.

        Täältä voi lukea lisää asiasta: https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/suomalaisten-sydantautikuolleisuus-vaheni-80-prosenttia-40-vuodessa/

        Tällä ei ole todistusarvoa mutta voin kulutus ja sydäntautikuolleisuys korreloivat eika hyvin: https://images.app.goo.gl/gwAHnnT9MpjqKHA77

        "Tupakointi ei ole sv-sairauksien suurin syy vaan LDL-kolesteroli. "

        Tupakointi on LDL -kolesterolinkin takana.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pk-projekti ei ollut tutkimus vaan interventio jo tiedetyn tiedon valossa. Suomalaiset saivat vuonna 1970 liki kaiken tyydyttyneen rasvansa nimenomaan maitorasvana.

        Tupakointi ei ole sv-sairauksien suurin syy vaan LDL-kolesteroli. Se on laskenut meillä enemmän kuin muualla ja myös sydäntautikuolleisuus on laskenut meillä enemmän kuin muualla. Vuonna 1970 meillä oli sydäntautikuolleisuus moninkertainen muihin maihin verrattuna. Pk-projekti tavoitteli myös suolan käytön ja tupakoinnin vähentämistä. Kaikissa tavoitteissa onnistuttiin hyvin.

        Ei sydäntautitilastoissa näy merkittävää muutosta ennen vuotta 1970.

        Täältä voi lukea lisää asiasta: https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/suomalaisten-sydantautikuolleisuus-vaheni-80-prosenttia-40-vuodessa/

        Tällä ei ole todistusarvoa mutta voin kulutus ja sydäntautikuolleisuys korreloivat eika hyvin: https://images.app.goo.gl/gwAHnnT9MpjqKHA77

        Syötkö hpv 27 voita itse?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pk-projekti ei ollut tutkimus vaan interventio jo tiedetyn tiedon valossa. Suomalaiset saivat vuonna 1970 liki kaiken tyydyttyneen rasvansa nimenomaan maitorasvana.

        Tupakointi ei ole sv-sairauksien suurin syy vaan LDL-kolesteroli. Se on laskenut meillä enemmän kuin muualla ja myös sydäntautikuolleisuus on laskenut meillä enemmän kuin muualla. Vuonna 1970 meillä oli sydäntautikuolleisuus moninkertainen muihin maihin verrattuna. Pk-projekti tavoitteli myös suolan käytön ja tupakoinnin vähentämistä. Kaikissa tavoitteissa onnistuttiin hyvin.

        Ei sydäntautitilastoissa näy merkittävää muutosta ennen vuotta 1970.

        Täältä voi lukea lisää asiasta: https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/suomalaisten-sydantautikuolleisuus-vaheni-80-prosenttia-40-vuodessa/

        Tällä ei ole todistusarvoa mutta voin kulutus ja sydäntautikuolleisuys korreloivat eika hyvin: https://images.app.goo.gl/gwAHnnT9MpjqKHA77

        "Pk-projekti ei ollut tutkimus vaan interventio jo tiedetyn tiedon valossa. "

        Sehän se omituusta onkin, että minkä takia siitä Puskaa ylistetään kun se ei ole muuta kuin ratsastanut toisten ansioilla, toisten tekemillä tutkimuksilla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Syötkö hpv 27 voita itse?

        Hyvin harvoin, en syö margariiniakaan usein.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Pk-projekti ei ollut tutkimus vaan interventio jo tiedetyn tiedon valossa. "

        Sehän se omituusta onkin, että minkä takia siitä Puskaa ylistetään kun se ei ole muuta kuin ratsastanut toisten ansioilla, toisten tekemillä tutkimuksilla.

        Pekka Puskaa arvostetaan koska hänen kansanvalistuskampanjansa eli PK-projekti onnistui paremmin kuin muualla. Pitkälti (ehkä 2/3) PK-projektin ansiosta suomalaisten sydäntautikuolleisuus on nykyään eurooppalaista keskitasoa eikä yli kaksinkertainen.


      • hvp27 kirjoitti:

        Hyvin harvoin, en syö margariiniakaan usein.

        Oikeastaan ainut asia mihin käytän voita on kastikkeet. Noihin en ole löytänyt hyvää korviketta. Myöskään kananmunan paisto ei onnistu öljyllä. En kyllä ole kokeillut pullomargariineja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tupakointi ei ole sv-sairauksien suurin syy vaan LDL-kolesteroli. "

        Tupakointi on LDL -kolesterolinkin takana.

        https://sydan.fi/fakta/tupakka-ja-sydan-ja-verisuoniterveys/

        Tässä vähän tietoa. On turha syyttää voin syöntiä jos elämäntavat on kokonaisuudessaan epäterveelliset.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Hyvin harvoin, en syö margariiniakaan usein.

        "Hyvin harvoin, en syö margariiniakaan usein."

        Sitten olet varmaan superterve, ja esimerkki kaikille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tupakointi ei ole sv-sairauksien suurin syy vaan LDL-kolesteroli. "

        Tupakointi on LDL -kolesterolinkin takana.

        Asiaa on tutkittu tässä suomalaistutkimuksessa: https://www.bmj.com/content/352/bmj.i721

        Konekäännös:

        ”1970-luvulla kolmen tärkeimmän sydän- ja verisuonitautien riskitekijän vähentäminen vaikutti lähes kokonaan sepelvaltimotautikuolleisuuden havaittuun vähenemiseen. Mutta 1980-luvulla havaittu kuolleisuus alkoi laskea nopeammin kuin riskitekijämuutosten ennustamat kuolleisuusarviot. 1990-luvulla kolmen riskitekijän tasot vaikuttivat noin kolmeen neljäsosaan sepelvaltimotautikuolleisuuden vähenemisestä; tutkimuksen viimeisten 10 vuoden aikana tämä osuus laski noin kahteen kolmasosaan. Miehillä seerumin kolesterolitasojen muutokset vaikuttivat suurimpaan osaan kuolleisuuden vähenemisestä, kun taas seerumin kolesterolin ja systolisen verenpaineen muutokset vaikuttivat yhtä paljon naisten kuolleisuuteen. Jäljelle jäävä kolmannes kuolleisuuden vähenemisestä saattaa selittyä kolmella muulla merkittävällä tekijällä: muutoksilla muissa ensisijaisissa riskitekijöissä, joita ei ole otettu huomioon analyysissämme, kuten ruokavaliossa ja liikunnassa, parantuneella sekundaaripreventiolla ja akuuttien sydäntapahtumien hoidon parantumisella.”


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Hyvin harvoin, en syö margariiniakaan usein."

        Sitten olet varmaan superterve, ja esimerkki kaikille.

        Et taida ymmärtää ravitsemustutkimuksia. Voisin olla huomattavasti sairaampi jos käyttäisin paljon tyydyttynyttä rasvaa. Silloin kun tein niin enkä käyttänyt statiineja niin kokonaiskolesterolini oli yli 6 mmol/l. Tuosta LDL jotain yli 4 mmol/l. Statiineilla ja terveellisellä ravinnolla sain painettua sen 1.3 mmol/l. Nyt kun ravintoni on epäterveesempää niin LDL-kolesteroli 1.9 mmol/l.

        Mikä on oma LDL-kolesterolisi ja millaisella dieetillä?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Et taida ymmärtää ravitsemustutkimuksia. Voisin olla huomattavasti sairaampi jos käyttäisin paljon tyydyttynyttä rasvaa. Silloin kun tein niin enkä käyttänyt statiineja niin kokonaiskolesterolini oli yli 6 mmol/l. Tuosta LDL jotain yli 4 mmol/l. Statiineilla ja terveellisellä ravinnolla sain painettua sen 1.3 mmol/l. Nyt kun ravintoni on epäterveesempää niin LDL-kolesteroli 1.9 mmol/l.

        Mikä on oma LDL-kolesterolisi ja millaisella dieetillä?

        En halua sinun kohtaloa monisairaana.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pekka Puskaa arvostetaan koska hänen kansanvalistuskampanjansa eli PK-projekti onnistui paremmin kuin muualla. Pitkälti (ehkä 2/3) PK-projektin ansiosta suomalaisten sydäntautikuolleisuus on nykyään eurooppalaista keskitasoa eikä yli kaksinkertainen.

        Pekka Puska neuvoi kansalaisia teeveessä noihin aikoihin:

        "Säästäkää rahanne lääkkeisiin"

        Jäi mieleen. Hpv 27 ainakin on noudattanut ohjetta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Et taida ymmärtää ravitsemustutkimuksia. Voisin olla huomattavasti sairaampi jos käyttäisin paljon tyydyttynyttä rasvaa. Silloin kun tein niin enkä käyttänyt statiineja niin kokonaiskolesterolini oli yli 6 mmol/l. Tuosta LDL jotain yli 4 mmol/l. Statiineilla ja terveellisellä ravinnolla sain painettua sen 1.3 mmol/l. Nyt kun ravintoni on epäterveesempää niin LDL-kolesteroli 1.9 mmol/l.

        Mikä on oma LDL-kolesterolisi ja millaisella dieetillä?

        "hvp27
        2023-05-03 16:12:29

        Samanaikaisuus ei ole todiste syyseuraussuhteesta."

        Nytkö sitten onkin?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Et taida ymmärtää ravitsemustutkimuksia. Voisin olla huomattavasti sairaampi jos käyttäisin paljon tyydyttynyttä rasvaa. Silloin kun tein niin enkä käyttänyt statiineja niin kokonaiskolesterolini oli yli 6 mmol/l. Tuosta LDL jotain yli 4 mmol/l. Statiineilla ja terveellisellä ravinnolla sain painettua sen 1.3 mmol/l. Nyt kun ravintoni on epäterveesempää niin LDL-kolesteroli 1.9 mmol/l.

        Mikä on oma LDL-kolesterolisi ja millaisella dieetillä?

        Jos sinä olet hpv27 sairas, niin syy on siis minun joka en ymmärrä ravitsemustutkimuksia? Omituinen logiikka.


    • Anonyymi

      Ihminen, joka juo viinaa kuin sieni, polttaa kuin korsteeni, syö grillituotteita, vetää limsaa ja kakkua ja sokeria eikä pese itseään, ei liiku vaan makailee päivät eikä käy koskaan hammaslääkärissä ja hoida terveyttään mitenkään väittää että voinokare kerran viikossa leivän vaarantaa hänen terveytensä.... 🤭

    • Anonyymi

      Pohjoiskarjalaprojekti oli samanlainen vedätys kuin korona.
      Sukulaisistani ainoastaan yksi eno kuudesta hurahti siihen, ja kuoli dementoituneena. Veljensä ja siskonsa elivät täysipäisinä viimeiseen päivään. 85-95-vuotiaiksi.
      Ätini, joka hurahti margariiniin 50-60-luvulla,varmaankin hinnan takia,
      dementoitui n. 70-vuotiaana.
      Sairaalassa makasi sitten 10-15 vuotta kunnes kupsahti.
      Veljeni oli hyvin huono syömään pienenä. Syntyikin keskosena.
      Yleensä äitimuori keitti sille makaroonit ja nakit kun me muut syötiin kinkkua, karjalanpaistia, laatikoita, silliä sun muuta.
      No, eikös vain kupsahtanut n. 60-vuotiaana etulohkon rappeumaan.
      Itse imen läskiä, voita, juustoa ihan estottomasti, eikä muuta vaivaa ole kuin tukkoinen nenä ja takkuinen pissa.

    • Anonyymi

      SAAB-lippis ja voi paketti lisää elinajanennustetta 20 vuodella . Ruotsissa jopa 35 vuodella . Vai mitä Veijo ?

    • Anonyymi

      Onkohan Puska itse kirjoitellut aikoinaan näitä ylistyskirjoituksia itsestään nettiin kun päivämäärät osuu niihin aikoihin kun sen "projektit" paljastettiin... Että oli kytkös rasvafirmaan ja oli "hypännyt liikkuvaan junaan" miten sydänproffat kuvaili. Eikö Puskalla ollut Raision osakkeitakin, ainakin esiintyi Raision mainoskasvona. En muista miten asian kanssa oli, löytynee netistä sekin, jos joku tahtoo tietää kuka semmonen setä yleensä oli. Eikö se ole jo vainaa ollut vuosia?

      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        http://wainanjutut.blogspot.com/2012/03/tuhannen-tutkimusta-pohjois-karjalaan.html

        Kuva löytyi tuolta sivulta, on 70 lukua.

        Olet sitten vanhemmiten alknut uskoa kolesteroliteoriaan?

        Lainauksena tuosta linkistä:'Lyhytaikaisissa interventiotutkimuksissa tyydyttämättömät rasvat kohottavat hyödyllisen HDL-kolesterolin ja laskevat haitallisen LDL-kolesterolin arvoja veressä; tyydyttyneet rasvat kohottavat molempien arvoja monesti myös parantaen HDL/LDL-suhdetta[5], mutta transrasvat laskevat hyödyllisen HDL-kolesterolin ja kohottavat haitallisen LDL-kolesterolin arvoja heikentäen niiden välistä suhdetta. Transrasvat lisäksi edesauttavat LDL-kolesterolin hapettumista, mikä on ateroskleroosin syntyprosessin merkittävä alkuvaihe.'.

        Virheitähän tehtiin mutta esimerkiksi se, että joku muu hankki rahoituksen ei ole poikkeusellista saati virhe. Poliitikot yrittivät tehdä tilanteelle jotain, lopputuloksena Pk-projekti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        http://wainanjutut.blogspot.com/2012/03/tuhannen-tutkimusta-pohjois-karjalaan.html

        Kuva löytyi tuolta sivulta, on 70 lukua.

        Jännäpä on. Tuo pohjois-karjala projektin posteri jonka edessä pee pee seisoo ei puhu rasvasta vaan tupakan lopettamisesta, lääkärillä käymisestä ja monipuolisesta ravinnosta. Millon se rasvahöpinä tohon liitettiin....,,🤔

        Muistelinki että tupakka oli se juttu.


    • Anonyymi

      Miten Puska liittyy laihdutukseen, ei mitenkään.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No liittyy toki. Pekka Puska on Terve Paino -yhdistyksen varapuheenjohtaja. Tässä hänen blogikirjoituksensa: https://tervepaino.fi/vaeston-lihavuus-laskuun-laihdutusta-vai-elintarvikepolitiikkaa-keppia-vai-porkkanaa/

        Sairas paino olis osuvampi nimitys tuolle.
        Tämäkin keskustelupaikka täynnä laihdutuslääkevertailua, aika sairaaksi on painonhallinta mennyt! Ei ole terveen painon kanssa mitään tekoa!

        Syödään ja juodaan hirveää keinotekoista glukoosisiirappiruokaa, kemiallista kasvovoiteeseen rinnastettavaa leivänpäällystettä ja sitten pistetään laihdutuslääkepiikkiä, insuliinipiikkiä, otetaan statiinia ja verenpainelääkettä. Kaikista vakavat sivuvaikutukset joita lääkitään taas uusilla lääkkeillä. Ja verrataan keskustelupaikalla mikä lääkekombo on paras, sitten sairastutaan viiskymppisenä dementiaan. Sipaisu keinotekoista rasvaa jälkiuunisiivulle tulee riittää tavan tallaajalle elämän sisällöksi ja dementian varmistajaksi lääkkeiden ohella. Elämä jatkuu ainakin fyysisesti, että pysyy hengissä ja lääketehdas pystyssä vaikkei aivot enää toimikaan.

        Ei kansalainen liiallisesti saa miettiäkään näitä asioita. Parempi sen sijaan ottaa kaljat ja sen päälle insuliinit ja jättää rasittava ajatustyö niille jotka tietää mikä sinulle on parasta.


      • Anonyymi

        Tupakoinnin lopettaminen nostaa painoa. Pitää siis polttaa niin pysyy hoikkana.


    • Anonyymi

      Höpöhöpö ihmisten elintaso nousi ja muutettiin joukolla kaupunkeihin ja työt helpottu.Ei tarvinnut enään raataa koko päivää pienellä tilalla että sai edes jotain ruokaa pöytään ja lääkkeet myöskin kehittyi ja niitä ruvettiin myös syömään enemmän.Tuo karjala projekti on täyttä huuhaata,sama kuin nykyään uskomushoidot

    • Anonyymi

      Moikka Pekka! Onkin vierähtänyt yli 10 v kun viimeks kuullu susta.

      • Anonyymi

        Terve terve . Oletko laihtunut. Lfh- ohjeella i ? Tässä VEIJO PUUSTINEN SVÄRJE.


    • Anonyymi

      Nää höpinät kumottiin jo vuonna 2010, kun useat sydänlääkärit totesivat että yhteys voin ja sydänkuolleisuuden välillä jäi osoittamattomksi. Sen sijaan tupakoinnin vähentyminen oli suurin tekijä, millä sydänkuolleisuus väheni. Voi liitettiin keinotekoisesti tähän, että saatiin margariinit taas myytyä sen raatokohun ja perään transrasvakohun jälkeen. Hinnan halpuus auttaa. Niinhän se on kaikissa elintarvikkeissa. Halpa on roskaa kuten margariini, vehnäjauhot ja sokeri ja
      terveellinen ja laadukas maksaa. Mitä suomi ostaa? Halpaa, koska pitää säästää rahat lääkkeisiin kuten Puskakin opetti eikä laadukkaaseen ruokaan.

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voit manipuloida katsojalukuja?

      Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj
      Ateismi
      21
      2267
    2. Vieläkö odotat että

      Näkisitte hänen kanssaan?
      Ikävä
      70
      1146
    3. Kuinka paljon

      Olet tutustunut kaivattusi arvomaailmaan?
      Ikävä
      115
      1036
    4. Haluan sinun kanssa sänkyyn

      Ja läheisyyttä, koska rakastan sinua mies.
      Ikävä
      49
      1025
    5. Nainen sä olet

      arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r
      Ikävä
      72
      999
    6. Jos olisin

      Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p
      Ikävä
      57
      957
    7. KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa

      Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.
      Henkirikokset
      14
      927
    8. Luotathan?

      Muistan kun olit vihainen minulle. Niin järkyttävän söpönä ja silti niin vastustamattoman ihanana en ole ikinä ketään na
      Ikävä
      31
      910
    9. Minun on niin vaikeaa uskoa, että

      todella kaipaisit minua. Pelkään vieläkin, että minua kusetetaan.
      Ikävä
      55
      898
    10. Voi kun pian voisi varmuudella sanoa

      mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(
      Ikävä
      50
      856
    Aihe