Keskenmeno 5 vuotta sitten ja sen jalkeen ei mitaan...

Neuvoista kiitolline

Olemme olleet naimisissa 10 vuotta. Tulin raskaaksi viidentena avioliittovuonna ollessani 35-vuotias (kaksi vuotta sen jalkeen, kun lopetin e-pillerit). Sain kuitenkin keskenmenon 10. viikolla. Vain viikkoa ennen ultrassa oli todettu sikion kehittyneen hyvin (7cm) ja sydanaanet kuuluivat hyvin.
Ennen raskaaksituloani minulla on todettu myoomia kohdussa. Aiheuttaneet erittain runsasta kuukautisvuotoa, mutta gynen mukaan ei pitaisi olla haitaksi raskaaksitulemiselle. Kuukautiset edelleen siis erittain runsaat, mutta hyvin saannolliset.
Minun ovulaationi on aina ollut jonkin verran kivulias. Etenkin vasemmanpuoleisessa johtimessa (ovulaatiotestia en ole koskaan kayttanyt). Voiko ovulaation kivuliaisuus olla merkki munasolun irrottatumisvaikeuksista tai jostain muusta hairiosta? Tuon ensimmaisen raskauden ja keskenmenon jalkeen en ole tullut uudelleen raskaaksi, vaikka gynegologi ei keskenmenon jalkitarkastuksessa nahnyt mitaan vikaa eika maininnut, etta raskaaksi tuleminen olisikin niin vaikeaa...
Voikohan vika olla miehen siittiossa? Vai mika lienee todennakoisyys, kummassa vika, jos kerran tullut raskaaksi, saanut keskenmenon ja nyt siis viiden vuoden jalkeen ei mitaan? Taytin hiljattain 40 vuotta ja alkaa tuntua silta, etta kohta on liian myohaista. Asumme etelaeurooppalaisessa maassa, jossa hedelmattomyystutkimukset ja -hoidot ovat erittain kalliita eika niihin saa mitaan avustuksia tai korvauksia. Nykyisessa elamantilanteessa niihin ei oikein olisi varaa...
Kiitos jo etukateen vastauksista ja mahdollisista neuvoista.

4

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei,
      Kiitos kysymyksestä. Tilanteenne kuulostaa aika vaikealta sen vuoksi, että selvästi hedelmöityshoidoista voisi olla apua, mutta mahdollisuus raskauden alkamiseen itsestään on melkoisen pieni. Syy voi olla kummassa tahansa tai teissä molemmissa. Voi olla, että teillä on useita tekijöitä, jotka alentavat hedelmällisyyttänne. Jo aika ensimmäisen raskauden alkuun kertoo siitä.

      Onneksi ovulaation kivuliaisuus ei liity raskaaksi tulemiseen ellei kipuja ole myös kuukautisten yhteydessä niin paljon, että on syytä epäillä endometrioosia.

      Jos teillä on mahdollisuus johonkin tutkimukseen, niin miehen sperman tutkiminen kannattaisi tehdä. Siitä voi selvitä osasyy tilanteeseenne tai sitten se voi antaa lisää toivoa raskauden pieneen luomumahdollisuuteen.

      Ystävällisin terveisin
      Anne-Maria / Väestöliiton klinikat

    • Neuvoista kiitolline

      Kiitos vastauksestasi ja hyvin samoilla linjoilla olen itsekin asiaa ajatellut ja pakostakin myos hyvaksynyt jo asian, ettei meista todennakoisesti koskaan tule vanhempia.
      Edelliseen viela lisakysymys: kuinka paljon esim. tupakointi alentaa miehen hedelmallisyytta? Mieheni (36-v) polttaa melko paljon, yli askin paivassa...

      • Hei,
        Niin yleensä asiat selkenevät itselle kun niille antaa tilaa. Saa vastauksen siihen mikä on omalla kohdalla mahdollista ja mikä ei. Tämä on hyvä asia, olipa vastaus mikä tahansa. Sitten on helpompi jatkaa elämää eteenpäin.

        Kysyt tupakoinnin vaikutuksesta hedelmällisyyteen. Kyllä sen on todettu vaikuttavan haitallisesti niin miehen kuin naisenkin kohdalla. Tietysti tässä kuten muissakin asioissa on valtavasti yksilöllistä vaihtelua. Mutta jos miehesi siittiöt ovat alunperin ehkä hieman heikentyneet, mikä on tavallista, niin runsas tupakointi voi keikauttaa siittiöiden hedelmöityskyvyn pakkasen puolelle.

        Voimia Sinulle!
        Ystävällisesti
        Anne-Maria / Väestöliiton klinikat


    • Kokenut kaiken....

      Tyydy osaasi . Lapsettomana voi hyvin elää oman rakkaan miehensä kanssa . Jospa teille on elämässä varattu muita tehtäviä kuin isänä ja äitinä olo. Jos ei lapsia anneta , ei niitä kannata väkisin hommata . Minulla on ollut 7 keskenmenoa ja nyt elämme tyytyväisenä kahdestaan. Eikä raskaaksi voi enää tulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      137
      1380
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1205
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      163
      872
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      26
      866
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      746
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      152
      746
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      738
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      733
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      28
      604
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      37
      585
    Aihe