Mieheni on lapsettomuushoitoja vastaan

Ellinen

Olemme yrittäneet mieheni kanssa lasta enemmän tai vähemmän jo reilun vuoden verran. Olemme 30 molemmat, joten kohta alkaa tulla kiire jos aiomme lapsen hankkia. Meillä ei siis ole kummallakaan ennestään lapsia.

Olen alkanut selailla viime aikoina lapsettomuusfoorumeja ja lukenut erilaisista lapsettomuushoitomenetelmistä. Omasta mielestäni monet lapsettomuushoidot kuulostavat ihan harkitsemisen arvoisilta, ja suostuisin käymään hoidot läpi, jos sen avulla saisimme yhteisen pienokaisen.

Noin viikko sitten mainitsin tällaisesta mahdollisuudesta miehelleni, joka kielsi asian heti. Myöhemmin kysyin syitä, miksi hän on niin jyrkästi lapsettomuushoitoja vastaan ja sain vastaukseksi vähän epämääräistä selitystä että se ei ole luonnollinen tapa, ja että se taistelee hänen arvojaan vastaan. Sitten hän vaikeni asiasta kokonaan. Tiedän, että mieheni on hyvin uskonnollinen, mutta mielestäni kirkko ei ole antanut selvää yksimielistä kantaa tähän, vai olenko täysin väärässä? Haluaisimme molemmat kovasti lapsen, ja olisin valmis käymään sen vuoksi hoitoprosessin, ja katsoa, mistä lapsettomuus johtuu.

Mietinkin, että eikö mieheni halua kohdata totuutta, jos vika onkin enemmän hänessä? Asia on hänelle vaikea, enkä halua loukata häntä.
Iso kiitos jo etukäteen vastauksista.

4

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta on

      Minäkin taistelin aluksi sitä ajatusta vastaan. Isäni sanoi ihanasti, että jos lapsia ei ole tarkoitus saada niitä ei saa hoidoillakaan. Elämän alkaminen on paljon suuremmissa käsissä. On hoidoillakin saatu lapsi Jumalan luomistyö. Vaikka ihminen siirtäisin kohtuun sen alkion, hän ei kuitenkaan voi vaikuttaa siihen alkaako se raskaus ja miten se etenee.

      Vieläkin on välillä kova paikka kuitenkin uskonnollisessa ja lapsikeskeisessä yhteisössä se, ettei ole saanut lasta normaalilla tavalla. Vaikka esim. srk on hyväksynyt, että omilla sukusoluilla saa lapsettomat aviopuolisot käyttää niitä hoitoja, on kuitenkin niitä ihmisiä, jotka ajattelevat ettei se ole oikein.

    • nykyaikaaa!!

      kuulkaas nyt.. eletään 2000 lukua. luulen hyvin pitkälti ettei tässä maailmassa ole kovin paljon muutakaan luonnollista enää. ajatteletteko että esim ravinto on aika epäluonnollista??kaikella sellaisella ollaan saatu mittavia vahinkoja aikaan mitkä ei ole luonnon aiheuttamia. e-pillereillä ehkäistään raskautta,onko se luonnollista?? auta armias kunn pitäisi saada jotain muuta lääkettä vaivoihinn.. ettekö käytä kun ei ole luonnnollista??mulloa tulee itku teiän kanssanne. maailma menee tähä,halusitte tai ette. kannattaa sitä lääketiedettä käyttää tässäki kuten muussakin varmasti käytätte.. sitten jos olette jääneet tekniikassa ym tuonne 1970 luvulle nii sitten ymmärrän.

    • Rohkeutta!

      Totuus on nyt vain kohdattava elikkä lusikka kauniiseen käteen! Nopeasti tutkimuksiin, jos miehesi ei halua, mene Sinä. Tällöin oma osuutesi on selvitetty. Joskus luontoa täytyy vähän auttaa! Ja niitä hienoja arvojaankin joutuu sitten lasten kanssa tarkastelemaan harva se päivä. Olen uskova ihminen, eikä tullut mieleenikään vetää uskontoa ja lapsettomuushoitoja saman otsikon alle. Harmi, että yhteiskunnassamme edelleen puhutaan niin vähän miehen lapsettomuudesta, sillä onhan se yhtä kova paikka kuin naisellekin. Toivon, että toive yhteisestä lapsesta saa suhteessanne jatkossa laajan käsitteen ja minästä tulee me (myös perheen muodossa). Osa miehistä on varmasti hitaammin lämpiäviä, mutta jos rakkautta on, ei mikään uskonto hoitoja kiellä/saa kieltää. Mies pääsee helpommalla, heille kun on keksitty vasta niin vähän näitä hoitomuotoja! Naista hoidetaan koko ajan!

    • Ellinen

      Kiitos vastauksista! Erityisesti nim. Rohkeutta! viestisi oli kovin rohkaiseva, ja olemmekin päässeet keskustelussa mieheni kanssa jo pidemmälle tämän asian suhteen. Luulen, että mieheni vähän pelästyi kun ensimmäisen kerran hänelle lapsettomuudesta mainitsin, siitä kun ei ollut puhuttu oikeilla termeillä aiemmin. Nyt kun hän on saanut asiaa hieman sulatella, on käsityksetkin ehkä hieman muuttuneet.

      Olen kyllä jo miettinyt vakavasti tutkimuksiin menemistä itse, mutta haluisin niin kovasti mieheni sinne täysillä tueksi. Hyvään suuntaan ollaan kyllä menossa, joten olen toiveikkaalla mielellä.

      Nim. kokemusta on, ihanasti sanottu tuo että hoidoillakin saatu lapsi on Jumalan luomistyö! Luulen, että juuri se puhumattomuus tästä asiasta on se suurin ongelma, mikä ehkä miestänikin vaivaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      194
      1621
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1424
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1228
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1179
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      120
      1085
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1065
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      133
      1023
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      234
      989
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      62
      969
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      89
      950
    Aihe