Takaisin työelämään?

pitkäaikaistyötön

Miten muut pitkäaikaistyöttömät ovat päässeet takaisin työelämään?
Kun on monen vuoden työttömyys erinäisistä syistä johtuen (masennus ja alkoholismi) niin tuntuu täysin mahdottomalta saada työnantajia vakuuttuneeksi että tilanne on nyt korjaantunut.

Onko joku päässyt harjoittelun tms kautta töihin? Koulutuksen?

Ajattelin nyt yrittää ensin kaikkia laillisia keinoja, mutta jos ei mikään auta, niin olen valmis jopa väärentämään työtodistuksia kun tuo pitkä työttömyyskausi papereissa vain ei näytä hyvältä. Ei siinä, ymmärrän kyllä työnantajia täysin tässä.

Tiedän tapauksen, joka työtodistuksen väärentämällä sai työpaikan. Ei jäänyt kiinni ja sittenhän olikin seuraavaa paikkaa varten jo ihan aito työtodistus, jolla sai töitä Ruotsista.

116

5593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omat keinot.

      Ei ole masennus ja alhoholismi vaivannut, mutta korkea ikä: ja aina vain korkeammaksi tulee.
      Onneksi kohta alkaa eläke juosta.

    • 25256

      töitä on aina saatu kysymällä työnantajalta. 3 kertaa olen kysynyt ja aina saanut.Kohta eläkkeellä.

      • sdagsadgasdgsd

        varmaan saakin, jos ei ole työhistoriassa syystä tai toisesta olevia katkoksia.


    • göffö,hflöh,

      Arvoisat vastaajat te jauhatte pastaa kalevin kanssa. Oletus että työttömyys ja varsinkin pitkäaikaistyöttömyys perustuisi aina vain masennukseen ja/tai alkoholismiin on aidosti kalevimainen yleistys suoraan perzeestä.

      Maassa jossa vapaita työpaikkoja on kerrallaan alle 20 000 ja työttömiä laskutavasta riippuen 350 000 - 500 000 työttömyys voi kohdata ja käytännössä kohtaakin ketä hyvänsä jolta puuttuu suhteet niin sanotusti päättäviin tahoihin.

      Se mitä mieltä joku työnantaja on jonkun työttömän työttömyydestä ei vaikuta millään tavoin siihen tosiasiaan että tällä työnantajalla ei ole aikomustakaan ketään töihin palkata, ja miksi olisikaan kun työkkäri jatkuvasti tälle työnantajalle tyrkyttää yhä uusia 9-euron orjia. Se että ilmaistyövoimaa ei ylipäätään olisi satavilla eikä sitä myöskään tyrkytettäisi saattaisi aika-ajoin herättää ihan aidon "otanpa jonkun töihin palkkaa vastaan" tarpeen.

      • löytyymatalapalkkais

        juu kyllä tärppää jos päivittäin hakemuksi alaittaa..ainakin matalapalkkaista duunia..10€ tunti jota minulle juuri tarjottiin sellaista löytyy kyllä..


      • Kukas täällä oikein

        sitä pastaa jauhaakaan. Luulen että aika monelta puuttuvat suhteet päättäviin tahoihin. Töitä löytyy kun on näyttöä osaamisesta ja oikea asenne. Sinulta taitavat puuttua molemmat.


    • Vittuuntunut.

      En ole saanu töitä ja koko ajan yrittäny. Ainoa työkokemus on työharjoittelun kautta mutta sekään ei näemmä paljoa paina. Tässä ollaan jo 26 ja mistään ole töitä saanu ja töitä on haettu jopa vuokratyöfirmojen kautta mutta mistään en ole saanu.
      Vittu onko ne työpaikat tosiaan noin pahasti kiven alla??? että kukaan ei kelpuuta.
      Voisin alkaa melkein haistattamaan työnantajille mutta silläkään ei pääse mihinkään. Innokkaasti oon yrittäny työllistyä mutta turhaan.

      • mk

        EUi muuta kun kaivoksille töihin ja sillä ainakin tekijöitä tarvitaan ja liksakin on hyvä mutta ne kaivokset ovat kainuun korvessa. Yksi tapa on mennä teollisuuslaitoseten pitämien niin sanottuje konepajakoulujen ja muidenkin alojen koulujen kautta töihin ja palkka juoksee jos koulutus ajalya. Jos on nuori niin pitää olla valmis muuttamaan kotikunnasta pois niin töitä löytyy varmasti.


      • Alfmelmac
        mk kirjoitti:

        EUi muuta kun kaivoksille töihin ja sillä ainakin tekijöitä tarvitaan ja liksakin on hyvä mutta ne kaivokset ovat kainuun korvessa. Yksi tapa on mennä teollisuuslaitoseten pitämien niin sanottuje konepajakoulujen ja muidenkin alojen koulujen kautta töihin ja palkka juoksee jos koulutus ajalya. Jos on nuori niin pitää olla valmis muuttamaan kotikunnasta pois niin töitä löytyy varmasti.

        Ei sinne kaivokselle pääsee kuleskelemaan kädet taskuissa. pitää olla kurssit käyty. Ei ole aikoja hanttiäijille - ammattitaito jyllää.


    • 76545678

      Koulutus on paras mahdollisuus. Hae töitä kun olet koulussa. Muuten on kyllä vaikeaa saada oikeaa palkkatyötä. Esim. Nosturinkuljettajan pätevyyden saa alle puolessa vuodessa.

      • AlfMelmac

        Mutta jos et pääse kurssille niin mistäs revität nosturia, kele


    • tuntematon mummeli

      älä anna peris

    • Ans kattoo ny

      Masennuksen takia itsekin työttömyyteen ajautuneena olen nyt harjoittelussa julkisella sektorilla. Yksityiselle jos olisi yritetty laittaa, olisin pistänyt hanttiin niin pitkälle kuin se työttömyyspäivärahoja ym. vaarantamatta olisi ollut mahdollista. Työkokemusta tuosta nyt ainakin saa, eikä silti ole kenellekään yksityiselle firmalle orjatyövoimana.

      Siinä vaiheessa kun kosahti vuosi työttömyyttä täyteen, oli vain pakko hyväksyä se tosiasia, ettei suoraan vapaille työmarkkinoille ollut enää realistisia mahdollisuuksia työllistyä. Jo pelkkä yli vuoden työttömyys on aika hankala juttu, ja kun siihen lisätään nyt jo onneksi nujerrettu pitkäaikainen masennus ja koulutus alalle, jolla ei kovin kummoisesti ole työpaikkoja tällä hetkellä, niin kyllähän sitä valtavan haasteen edessä ollaan. Mutta jos lakkaa itse uskomasta parempaan tulevaan, niin sitten ei kukaan muukaan usko mahdollisuuksiisi.

      • Työn teettäjä.

        En ole kellekään yksityiselle firmalle orjatyövoimana" Ethän sinä näköjään haluakaan mennä töihin kun rupeat ehtojasi luettelemaan.


      • 87654567

        Katso millä alalla on työmahdollisuuksia ja sitten vaan kurssille. Täällä haetaan hitsaajat töihin kesken kurssin. Kannattaa tosiaan hakea työpaikkaa vaikka jo kurssin alussa. Työtön ei ole kovin seksikäs työnantajalle, joten vanha koulutus ei paljon paina.


    • Ahdingossa..

      en saa mitään töitä vaikka olen korkeakoulutettu ja jatkuvasti haen töitä. Pitäisi kuulemma hakea "piilotyöpaikkoja" ja "käyttää verkostoja". No kun ei ole verkostoja. Vuosien työttömyys masentaa ja eristää.. Unelmissa olisi kuitenkin koulutusta vastaava työ, en halua paskaduuneja jotka eivät vie minnekään. Eikä enää näitä palkattomia "harjoittelupaikkoja".

    • Itseni elättäjä

      Eipä oo ollu aikaa masentua ja alkoholisoitua, vaikka kuinka on elämä koitellut. Pakko on ollut töitä painaa että on voinu velkojaan maksaa ja lasten elatusmaksut huolehtia. Helppoahan se ois ollu antaa vaan kaiken olla, havon paskat välittää mistään ja maata vaan sohvalla ja olla "masentunut" nykyajan tyyliin. Selkärangattomien luusereiden keksintö koko "masennus".

      • masentaaaaaa

        "itseni elättäjä" juu sul hyvin asiat..toivottavsti koet masennuksen sillä se vain iskee ei sitä tarvitse netsiä:I


      • .........

        Saatan olla selkärangaton ja ehkä luuserikin. Mutta masennus ei ole keksitty juttu. Valitettavasti.


      • AlfMelmac

        typerä vastaus kerta kaikiaan. katso peiliä ja mieti. Miten joku voi olla noin ääliö?????????


      • Selkärangattomat

        luuserit vastaavat sinulle jakamalla runsaasti miinuksia. Totuus satuttaa luusereita.


      • yjfynghn
        Selkärangattomat kirjoitti:

        luuserit vastaavat sinulle jakamalla runsaasti miinuksia. Totuus satuttaa luusereita.

        Toivottavasti iskee sinuunkin syöpä ja joudut olemaan 2 vuotta hoidoissa, kuten itselleni kävi...kummasti töihin pääsy vaikeutui.


    • Onaika samanlaista

      Et ole ainoa jolla työhön paluu tökkii. Ensiksi on nieltävä kaikki p.a.s.k.a mitä tulee vastaan. On oltava nöyrä ja hyväksyttävä matalapalkkaus. Olet samalla viivalla juuri koulunsa lopettaneiden kanssa. Näin kävi minulle. Ongelmat kyllä alkoivat jo vuosia siten. Nyt mennyt muutamia määräaikaisia työsoppareita ollut. Jatkoja vain ei tahdo saada. Ikä kun 53v on selkeästi putoamassa pois kaikesta aktiivisesta toiminnasta. On vaikea hyväksyä 25v pikkupimun pomottelua..hm esim jaaha täällä pojat vain istuu keksinpä teille jotain tekemistä..hm..oli hiukan huumori kovilla..nyt etsin taas 5kk työttömyyden jälkeen jotain..kaksi haatstattelua takana ja yhtä vastausta odottelen mulla ei juuri suosittelijoita ja noi työtodistuksetkin hiukan ongelma kun aina lähtenyt pois ovet paukkuen..kun en ole nöyristelevää tyyppiä..paska tilanne sanoisin mutten ala dokaan sen päätin jo aiemmin..silloin on entistä vaikeampaa koota itsensä. työkuntoiseksi.
      Tsemppiä eikun mol sivuille ja kaikki kaupungin haku koneet käyttöön..kyllä sutjoku huolii kun yrität..kaikenmaailman kurssille sitten jos sieltä aukeis ehkä tutun kautta..

    • Varaton työtön

      Raitis työtön nainen 2-vuotta työttömänä työnhakijana. Ikää on 50 v.
      Koulutusta vastaavaa työtä ei ole paikkakunnallani enää, ennen oli.
      Työkokeilupaikkoja ehdottavat, mutta ne sijaitsevat bussiyhteyksien päässä. Kun ei ole ollut 2-vuoteen ruokaakaan, mistä taikoisin bussikortin?
      En ole sosiaalihuollon asiakas. (myöskään silmälaseja ei ole, joten en näe hyvin enää.)
      Myös mieheni on työtön, mutta pääsee eläkeputkeen korkean ikänsä vuoksi.
      Minun pitäisi löytää vielä muutamaksi vuodeksi töitä, edes sijaisuuksia ja pätkiä nekin ovat tervetulleita.
      Minulla ei ole autoa eikä ajokorttia. Siivoustyössä tarvitaan ajokortti ja
      suotava koulutus siivousalalle ja ennenkaikkea vaaditaan iloista reipasta nuorekashenkistä mieltä.!

    • valemies

      Itse valehtelin työhaastattelussa osaavani asioita joita en osannut tehdä. Pääsin sit töihin ja sieltä opin kaikki mitä työhön vaaditaan, mutta olin kyllä käynyt aikuispuolen koulutuksen alalle jossa ei paljoo mitään oppinutkaan.

    • <we4ty45u

      Omassa tapauksessani ei mitenkään. Työttömyyttä takana yhtäjaksoisesti 8 vuotta. Työkkärissä meni sukset ristiin virkailijan kanssa, sossun akkakin koetti siellä kiilata sotkemaan asioitani. Jätin koko paskan. En koskaan palaa työelämään enkä työvoimatoimistoon. Mutta tässä sitä vaan mennään.

      • Älytön?

        Olen samaa mieltä,koska sossu jopa uhkalitu toimeentulotuen alentaa jos en aktiivisesti työtön hakijaksi ja hakee muuta esim.koulutus tai työtä.Sanoin heille,että ei voi aina onnistumaan jospa ala ei sovisi minulle tai ei saa töitä vaikka pidemmän aikaa.Myöskin vuodelta 2010 sanoi minulle,että joko hakemaan koulutusta tai pakollinen työvalmennukseen käydä mennä.On siinä heiltä haaste minulle tekemään.Ihme touhua työkkärit..Minusta työkkäri ihan älyttömiä juttuja.Hain koulutuksen alalla ja olen koulussa,koska vältän koko työkkärin sekä sossun hommasta enkä jaksa kuulla"patista patistaa"


    • V kettunen

      Viina aiheuttaa krapulan joka on masennuksen sukulainen,,, -kun ei juo masennus oireet helpottaa. Itselläni kävi niin. -suosittelen kokeilua.

      Työmarkkinat on peestä, nuoret ei saa helpolla ensityöpaikkaa.

      Työkkärin taululla on välittäjien plakaatit, jotka hakee työvoimaa välittääkseen ne firmoille ja vetää välistä ja duunarille minimipalkka ja määräaikainen työ.

      60 000-120 000 ulkomaalaista viro, venäjä, afrikka ym tekee työtä suomessa, iso-osa pimeästi, käyttää veromaksajien ylläpitämiä palveluita ja aiheuttaen epäterveen kilpailun. Rasimia on puhua tästä!!!

      • zxfbxcxzxczb

        >>Viina aiheuttaa krapulan joka on masennuksen sukulainen>>

        ja masennus laittaa juomaan, joten oravanpyörä valmis.
        suomessa ollaan sitä mieltä psykiatrisella, että jos on alkoholiongelma, pitää se hoitaa ensin kuntoon ja sitten vasta masennus.
        a-klinikalla ollaan sitä mieltä että masennus pitää hoitaa ennen kuin alkoholiongelmalle voidaan tehdä mitään.

        lopulta pakotin a-klinikan ja mielenterveystoimiston molempien antamaan hoitoa samaan aikaan. sanoin että ennen en lähde pois kuin ajat annetaan.
        itsepäisyys kannatti ja niinpä ongelma lopulta ratkesi muutaman kuukauden hoidolla.
        mutta ymmärrän kyllä ihmisiä, joiden jaksaminen on vähän heikompi. ei heillä ole mitään energiaa vaatimalla vaatia hoitoa. ja ilman sitä ei suomessa saa.


      • AlfMelmac

        Oikeassa olet, mutta kyllä masentaa, kun miettii rahojen = hilujen riittämistä. Ei masennukseen viinaa tarvita. Tosin, että saa etäisyyttä masennukseen niin välillä otettava huikkaa. Taas kuitenkin karkea harmaa arki hyökkää kimppuun. Kolme ammattia, mutta ei työtä löydy. Kärvistelyä.


    • sryguk

      Työvoimatoimistoissa ei ymmärretä kokonaisuutta, siis että millainen työvoimapolitiikka on eniten hyödyksi yhteiskunnalle, poliitikoistahan tämä on viime kädessä kiinni. Pitäisi osata poimia osaajat, tekijät ja ideat esiin, nyt kaikki ovat samaa pohjasakkaa.

      Kikkailevat vaan joidenkin suunnitelmien yms. parissa. Suomi on autoritäärinen luterilainen yhteiskunta ja sellaisena pysyy, valitettavasti.

    • valetyöntekijä

      valetöitä tehdessäni en ole koskaan osannut alalle tullessa mitään olen kehunut vain itseäni ja kovasti yrittänyt aina olen pärjännyt
      viimeksikin kun aloitin työt niin olin vain olevinani ja pidin turpani kiinni niin kauan kunnes osasin aukoa niitä ja täydestä meni

    • Älytön?

      Olin itse pitkäisaikaistyöttömänä kai 8 vuotta,koska piti saada LVI-alalta ammatin mut keskeytin jota ei ollut minun vika (joku sotki minun asioita pilannut).Sen jälkeen pidin kaksi vuotta tauolla ja hain sähköasentajan alalta koulutusta kun pakko keskeyttänyt eli ei se minulla ollutkaan sopivan alaa.Kesti pitkään tauolla ja lopulta nyt olen koulutuksessa atk-alalla(datanomi),mutta kuulin muualta että datanomin koulutettuja on jo liikaa ja paikkakunnallani ei juuri vastaava töitä.Olen ajatellut paljonkin,että ehkä haen taas joku koulutuksen alaa tai muualta töitä vaikka alani ei olisi vastaava.Olen kohta kolmekymppinen ikä,että aika vielä pidemmällä.Tietenkin eläke juoksee jos mukavasti palkkatyössä,mutta on mahdoton tietää joko pääsee tai ei pääse työhön.Ei minullakaan ole alkoholismi ja masennus mitään.En antaisi periksi,mutta tutkin ja etsin edelleen muualta sekä mahdollisuuksia päästä.En voisi sanoa,että olen onnenpekka.On muutaman ystäväni koko ajan koulussa eri aloihin vaikka ei päässyt mistään työpaikalla saamassa.Jos korkea ikä niin ehkä joskus vaikeampaa saada.

      • AlfMelmac

        Miten koko koulutus, omalta paikkakunnalta ei voi muuttaa, sillä mitä saat työttömyyskorvaus 9 euroa ylläpitokorvausta. Asunnon vuokra ja eläminen = mahdoton yhtälö. Eli kaikki on vain pelkkää luritusta, tee sitä tai tätä ja mahdollisuutesi ovat olemattomat.


      • en usko tuota
        AlfMelmac kirjoitti:

        Miten koko koulutus, omalta paikkakunnalta ei voi muuttaa, sillä mitä saat työttömyyskorvaus 9 euroa ylläpitokorvausta. Asunnon vuokra ja eläminen = mahdoton yhtälö. Eli kaikki on vain pelkkää luritusta, tee sitä tai tätä ja mahdollisuutesi ovat olemattomat.

        No onhan se mahdotonta ihan kaikki, jos niin haluaa uskoa. Vähänkö ihmiset ovat muuttaneet? Jopa ulkomaille.


    • R-R

      Vuokrafirmoista ei kannata missään nimessä kysellä töitä, jos et ole itäeuroopasta kotoisin. Yli 30 vuotiaalla ei ole mitään mahiksia vuokrafirmassa!!! Perusta oma vuokrafirma, niin saat itsellesi vaikka lääkärin/insinöörin työhistorian. Työpaikoilla kun ei soitella entisiin työpaikkoihin. Vuokrafirman todistus riittää työkokemukseksi. Samalla voit tehdä kaikille tutuillesi tekaistun työhistorian. Kuinkahan monta tuhatta ihmistä on tänäänkin töissä väärennetyllä työhistorialla???? Lisäksi voit tiedustella kaikista ammattiliitoista kaikkien tuttujesi riita-asiat työnantajiensa kanssa. Eli jos ne on vaikka riitauttanut vaikka laittoman irtisanomisen tai esimiehen törkeän seksuaalisen häirinnän. Vuokrafirman pitäjä kun on kaikkien alojen "työnantaja" :) Rahaa tulee kaikista ovista. Maksat pientä palkkaa, mutta veloitat kolmenkertaisen summan työnantajilta. Tietenkään et maksa ulkolaisille työntekijöille mitään ilta-, lauantai-, sunnuntailisiä. Ne kun ei sellaisten perään kysele. Tietävät, että jos kyselee, niin eikun laivalla kotiin :(

      • herttakuningatar52

        Olen 52v nainen, ollut työttömänä 1,5v. Sain just vuokrafirman kautta itselleni työn isossa kansainvälisessä firmassa. En ole yliopistokoulutettu. Tsemppiä !


      • Apukoulutettu
        herttakuningatar52 kirjoitti:

        Olen 52v nainen, ollut työttömänä 1,5v. Sain just vuokrafirman kautta itselleni työn isossa kansainvälisessä firmassa. En ole yliopistokoulutettu. Tsemppiä !

        No kerrohan, mitä teet siellä isossa kansainvälisessä firmassa?


      • Tällä palstalla

        sitä idiootteja riittää.


      • herttakuningatar52
        Apukoulutettu kirjoitti:

        No kerrohan, mitä teet siellä isossa kansainvälisessä firmassa?

        Suunnittelen yhdessä tiimini jäsenten kanssa firmamme Suomen markkinointia ...


    • 13

      Minä en unelmoi enää palkkatyöstä, vaan itsenäisestä ammatinharjoittamisesta. Työttömyys on ihmeesti antanut rohkeutta, kun en ole mikään luontainen yrittäjätyyppi ja lisäksi uudelleenkouluttautunut, joten paljoa ei ole mihin nojata.
      Niin ne sanoo, ettei yrittäjänä voi toimia osa-aikaisesti, mutta pakko kai se on jotakin hanttihommaa tehdä siinä sivussa rahantulon varmistamiseksi, vaikka joku pienimuotoinen tavarabusiness voisi toimia vetoapuna paremmin, mutta se vaatisi pääomaa käynnistämiseen ja velkaa en halua. Suurin murhe onkin toimivan yritysidean laatiminen. Nyt olen vaan harmitellut sitä, miksi olen ollut niin naiivi, että luottanut työllistymiseen ja työpaikan pysyvyyteen.

      Meillä yhteiskunta pyörii sosiaalisten verkostojen kautta, ja jos satu olemaan täysin 'seurapiirikelpoinen', niin jää ulkopuolelle. Liian nöyräksi ei pitäisi ryhtyä. Edellisessä työpaikassa yritettiin tökkiä lähestulkoon joka käänteessä, ikää ja muutenkin, mistä vaan jotain heikkouksia sattui löytymään. Selkäänpuukottajia riittää, jos kisaa käydään työpaikoista.

      • hik3lx9

        Otapa selvää erilaisista starttipaketeista. Monessa kunnassa annetaan aloittavalle yrittäjälle yrityksen perustamista varten starttirahaa joka on puhdasta käteistä. Esimerkiksi yrittajat.fi sivustolta löytää paikallisyhdistysten yhteystiedot. He järjestävät aloittelevan yrityksen kursseja, joista saa apua esim. yritysmuodon valinnassa, hinnoittelussa yms.

        Yrittäjänä on mahdollista yrittää saada esim. entisiltä työnantajilta osa-aikaista työtä ja loppuosan työviikosta voi yrittää täyttää uusilla asiakkailla, nettimyynnillä tms. Yrityksen voi myös perustaa kaverin tai sukulaisen kanssa ja laajentaa sitä kautta asiakaskuntaa. Suunnitteluvaiheessa pitäisi yrittää olla mahdollisimman luova ja avarakatseinen, koska se voi poikia hienoja ideoita.


    • ei kiinnosta enää

      Äääh olen luovttanu tai hienoost sanotuna daunsiftaan se o nyt nii trendikästkii...jos ei makseta oikeaa palkkaa saap olla työt mun puoleest.sinnitellää tähäki oppii,,,,,,,

      • manolos

        juu samanlaiset täälläkin mielessä. kyllä rahaa pitää työstä tulla normaaliin malliin.ne tekee kelle maksetaan näin se vaan on...


    • Työnantajalle maksuton työharjoittelu on hyvä tapa päästä näyttämään kyntensä. Rehellisesti vaan kaikki kortit pöytään ja aloittamaan tyhjästä. Otat sen matalapalkkaisen duunin vastaan ja raadat pari vuotta kuin hullu, irtisanot itses ja pyydät niin hyvän työtodistuksen että saat sen jälkeen aina duunia missä vaan ;-) Kyllä se siitä.

      • Eka työ

        Minä kerran tyhmänä nuorena ehdoitin ensin palkatonta orjatyöharjoittelua ensimmäisessä työpaikassani, niin työhaastattelija sanoi että ei tule kysymykseenkään. Sitten olin 8 vuotta siinä firmassa sen jälkeen.

        EI ORJATYÖLLE PERK ... SENTÄÄÄ!!


      • työllistynyt

        Niinhän se menisi ihannemaailmassa. Mutta tosiasiassa työnantaja ei monessakaan firmassa tiedä paskaakaan mitä teet ja työkaverit vähättelevät harjoittelijan osaamista, varsinkin jos osaa jonkun pienenkin asian enemmän kuin he itse. Kokemusta on. Kannattaa ennemmin hankkia koulutus ja koulutusaikana hakea työpaikkoja hulluna. Koulujen harjoittelupaikkojen kautta pääsee oikeisiinkin töihin paremmin kuin humpuukiharjoittelijoiden. Aika moni on jo ehtinyt havaita, että harjoittelijoista saa ilmaista työvoimaa ja mieluummin opettaa uuden ilmaiseksi kuin ottaa palkalla sen entisen. Koulutuksella tarkoitan oikeaa koulutusta, en mitään humpuukikursseja. Itse kävin tekniikan alan amk:n ja sain töitä. Ammattikoulu putkimieheksi voisi olla aika hyvä.


    • kuilun partaalta

      olin 13 v työttömänä suurina lamavuosina.olen ollut kohta 9 vuotta työelämässä.seuraavaksi jään lisäpäiville heti kun tulee seuraava työttömyys! hyvin kerkiät vielä työhommiin älä masennu!

    • jasssoo

      Olen ollut 3 vuotta työnhakijana (nainen,47, toimistoala), koulutukseltani olen merkonomi. Aloitan alkavalla viikolla työni kirpputorimyyjänä. Työnantajani sanoi rehellisesti, että työni loppuu sitten heti kun palkkatukikin loppuu. Olen tämän hyväksynyt.

      Eka kuukauden saan tuon 9 euroo päivä työttömyyskorvauksen päälle ja sitten 960 e kuussa josta menee tietty verot. Eihän se paljon ole, mutta saan tekemistä ja ainahan voin hakea seuraavaa paikkaa.

      Tajusin vasta äskettäin, että kannattaa ottaa mikä vaan työ vastaan, koska silloin pääsee taas työmarkkinoiden sisäpuolelta käsin hakemaan työtä, ulkopuolelta se on vaikeaa, kuten kirjoituksista käy ilmi.

      Masennusta on sellaisen vaikea ymmärtää, joka ei sitä ole itse kokenut. Turha on masentuneelle sanoa että nouset vaan siitä sohvalta, olet reipas ja elät niinkuin ennenkin. Ei se niin mene. Mutta masennuksestakin moni toipuu. Masennus on vakava sairaus johon liittyy korkea itsemurhan riski.

      Toivotan kaikelle työttömyyden, masennuksen ja muiden ahdistavien asioiden kanssa painiskeleville voimia ja toivoa. Älä luovuta!

    • kdghkdfhkkkkkkkkkkkk

      Ei varmaan ole helppoa työllistyä keski-iässä pitkän työttömyyden jälkeen. Tosin ei se ole helppoa näin reilu parikymppisenä nuorenakaan. Itse menin suoraan lukiosta korkeakouluun ja nyt opiskellut kohta neljä vuotta ja vielä en ole koskaan saanut minkäänlaista työpaikkaa, vaikka opinnotkin ovat sujuneet oikein hyvin ja edenneet nopeasti. Mitään syytä ei pitäisi olla, miksen pääse töihin, mutta kun mitään paikkaa en vain saa.

      Mihinkään ainakaan omaan alaan liittyviin töihin en pääse, "kun ei ole aikaisempaa kokemusta" ja toisaalta vaikka olen hakenut joka vitun hanttihommiin sun muihin, niin näihinkään en pääse, syynä se "koska ei ole aikaisempaa kokemusta". Millähän sitä kokemusta pitäisi sitten hankkia, kun töihin ei vain pääse ilman sitä kokemusta? Opinnotkin alkaa vaan vituttaa, koska tiedän, että en tule valmistuneenakaan pääsemään mihinkään töihin, "koska ei ole aikaisempaa kokemusta". Kiva tässä sitten koko loppuelämä olla työttömänä, kun ei ole aikaisempaa kokemusta!!

    • tsemppiälisää

      Korkeakoulun käyneille tai sitä käyville sellainenneuvo, että kannattaa omien opintojen ohessa tai avoimessa yliopistossa (mikäli on varaa) käydä kasvatutieteiden opinnot. En tosin ole täysin varma paljonko niitä tarvitsee käydä, mutta kannattaa ottaa selvää, koska ne käytyään on mahdollisuus hankkiutua opetustehtäviin. Tiedän, ettei näitäkään paikkoja, ainakaan vakituisia ole tuhottomasti, mutta sijaisuuksia, ym eri laitoksissa ja aikuisopetuksen parissa tuntuu riittävän ainakin niin pitkälle, että saa jonkin asteista kokemusta. Siitä minulla ei ole tietoa, miten helppoa tätä alaa on päästä opiskelemaan, mutta tiedän sen, että ammattikoulun käyneet ihmiset voivat saada sijaisuuksia opetuksen puolelta.

    • ....................

      Työkyvyttömyys eläkkeelle sairaspäivärahan kautta! Minä en ainakaan tee mitään, ellei se ole jotain mieluista tekemistä. Eihän työttömiä saisi olla olemassakaan. Lukuja kaunistellaan ja tempputyöllistetään porukkaa.

      Työharjoitteluna kaikki duunit pitäisi tehdä, sitten joku "työvalmentaja" lässyttää siinä vieressä, mitä pitää tehdä seuraavaksi.

    • 7+2

      Kurssia kurssin perään

      • Oravanpyörääääää

        Huoliiko minua joku töihin? NO TOIVOTTAVASTI EI HUOLI.
        Ei kiinnosta pätkääkään oravanpyörä ja paluu unettomuuteen ja jatkuvaan stressiin,
        mutta viikonlopputyö kiinnostaa, tosin ei sunnuntaisin koska on pyhä päivä,
        tai oma freelancer alan yritys. Mites teillä?


      • Mistä se stressi
        Oravanpyörääääää kirjoitti:

        Huoliiko minua joku töihin? NO TOIVOTTAVASTI EI HUOLI.
        Ei kiinnosta pätkääkään oravanpyörä ja paluu unettomuuteen ja jatkuvaan stressiin,
        mutta viikonlopputyö kiinnostaa, tosin ei sunnuntaisin koska on pyhä päivä,
        tai oma freelancer alan yritys. Mites teillä?

        oikein tulee? Siitäkö että joutuu heräämään jo ennen puoltapäivää? Sellainen oravanpyörä se on. Viikonlopputyökö kiinnostaa, ei kuitenkaan sunnuntaisin. Kuule, ei sinun tarvitse pelätä tuolla asenteella koskaan töihin joutuvasikaan. Nälkä saattaa kyllä hankaloittaa elämistä ennen pitkää.


      • Määrärahat loppu

        Ennen oli niitä kursseja, nyt on määrärahat loppuneet ja eivät ota jos on ollut kurssilla lähivuosina. Mamuille löytyy Suomenkielen kursseja ym.

        Miehille kyllä löytyy enempi kursseja kuin naisille, tulityökurssit ym. rakennus ,pintakäsittely, laatoitus, maalaus, rappaus jne..


      • Kateuttako??
        Mistä se stressi kirjoitti:

        oikein tulee? Siitäkö että joutuu heräämään jo ennen puoltapäivää? Sellainen oravanpyörä se on. Viikonlopputyökö kiinnostaa, ei kuitenkaan sunnuntaisin. Kuule, ei sinun tarvitse pelätä tuolla asenteella koskaan töihin joutuvasikaan. Nälkä saattaa kyllä hankaloittaa elämistä ennen pitkää.

        "Mistä se stressi oikein tulee? Siitäkö että joutuu heräämään jo ennen puoltapäivää? Sellainen oravanpyörä se on. Viikonlopputyökö kiinnostaa, ei kuitenkaan sunnuntaisin. Kuule, ei sinun tarvitse pelätä tuolla asenteella koskaan töihin joutuvasikaan. Nälkä saattaa kyllä hankaloittaa elämistä ennen pitkää"

        Ennemmin teen viikonlopputyötä iloisena ja pirteänä huonopalkkaisena,
        kuin että olen työttömänä kyykytettävänä tai menetän terveyteni
        päivätyössä / paskaduunissa. Vapaa-aika menee sitten omien ideoiden suunnitteluun ja unelmien toteuttamiselle / liikunnalle, mitä ei koskaan voinut ees
        kuvitellakaan. kun olin paskaduunissa, koska koko energia meni väsymykseen ja stressiin. Se 8h on vaan joillekin liikaa. Otetaan siitä puolet pois ja lasketaan vaikka menoja, niin alkaa hymyilyttämään. Ne ketkä ei tätä tajua on kateellisia, kun joku uskaltaa tai ei kykene näin tekemään.
        Tuosta omasta firmasta vaan sen verran, että verottaja on tehnyt senkin
        hankalaksi, jotta et vaan saa tehdä sitä mitä haluaisit ja vielä tienaatkin siitä ja NAUTIT. Sehän ei voi tulla kysymykseenkään.


    • Mitä PAS.,KAA

      Mitä paskaa te jauhatte.. Saan työkyvyttömyyseläkettä puhtaana
      käteen n. 1600 e. Lisäksi pääomatulot n. 800 e. Iso toimihenkilö >30 v.
      Ryypännyt kun en ole , pikkusen pihi. Ikä 56 v. Pieni sairaus.
      Omat on talot, pihat, maatilat, vaimo, trakorit, konekanta jne. Ei velkaa.
      Rahaa pulppuaa joka "rööristä".
      Ja tosi.

      • Eipä meiltä puutu

        muuta kuin se maatila.


      • Niin, sekä
        Eipä meiltä puutu kirjoitti:

        muuta kuin se maatila.

        oikea asenne ja työtaito. Siellähän sitä voisi vetää sitten lonkkaa pitkät päivät ja tukiaiset juoksis.


      • Työhullu!

        Paljonko sais eläkettä jos vetoais "hulluuteen" jota en ole.
        Saako pöpin paperit helpolla.
        Romanit ainakin saa eläkkeen, kun eivät ikinä työtä tee.

        Mikä on se takuu eläke?


      • kohjooo..
        Työhullu! kirjoitti:

        Paljonko sais eläkettä jos vetoais "hulluuteen" jota en ole.
        Saako pöpin paperit helpolla.
        Romanit ainakin saa eläkkeen, kun eivät ikinä työtä tee.

        Mikä on se takuu eläke?

        mee kallonkutistajalle ja sano että arvioivat nuppini eläkettä varten jos et teeskentele yhtään on mahis saada kohjon paperit, ne kun huomaa millon filmaat joten jatka lusmuiluasi kortistossa ja sossussa niin elämä jatkuu...


      • mymmeliskymmelis

        voi jumalauta,toiset tekee töitä,eikä silti saa tota1600e käteen,kehtaatkin siellä elvistellä,tuliko hyvä olo,kun sait kehuttua,mitä ihmettä tällä palstalla teet,painu sinne pihalles,varmaan olet nyt tyytyväinen itsees,kun sait toisten mielet apeiksi,entisestään.!


    • huihaihoi...

      kaikkein pahinta jos oot työkyvyttömyyseläkkeella masiksen taki joka ei aina näy päälle päin ja sitten kuulee että kamu on päässy eläkkeelle kun yläkerta menny jumiin ja yks tyyppi sanoi että hullu sinä oot et muuten olisi tykyvyttömyys eläkkeella, ei tälle eläkkeelle joudu jos on hullu, näillä kahdella kun on vissi ero! jos olisin hullu olisin kilauttanu kaveria pannuun niin eläke olisi todennäköisesti myönnetty tälle kamulle hulluuden takia, olisi nimittäin lyönyt niin että diaknoosi olisi tämä, nämä masikset kun ei ole naurun asia!

    • heennia45

      Itse olen päässyt ihan hyvin ..teen pätkätöitä. Ja laman olin työtön. Hae vaikka aluksi koulutuksesi tukemaa tukityöllistämispaikkaa niin minäkin tein.

      Asenteesta kiinni..korostat haastattelussa (hakupapereissa myös) parhaita osaamisalueita sen mukaan mitä työpaikka on ilmoitukseen laittanut. Lue hieman rivien välistä millaisen työntekijän he haluavat. Sovella sitä tietoa omiin osaamisalueisiin.

      Katso reippaasti haastattelijaa silmiin ja olet vakuuttava nojaa hieman eteenpäin(myös kehonkieli vaikuttaa ja yritä olla jännittämättä ja älä mieti menneitä)
      Ole avoin mutta älä selitä liikaa ole selkeä. Ja samalla rento luoksepäästävä.


      Älä ajattele menneitä kukaan ei halua tietää ongelmistasi varsinkaan työnantaja.
      Sovella mieluummin..sano vaikka että olit osuustoiminnassa tms ja nyt olet päättänyt hakea tätä paikkaa koska se vastaa sitä mitä haet mikäli aihe tulee esiin muuten älä asiaa mainitse..lyhyesti virsi kaunis työnantaja haluaa pätevän vahvan ja osaavan työntekijän ja sellaisen kuvan sinun on annettava.

      Katso myös miten pukeudut, ja miltä näytät. Edustavuus on eduksi.

      Ihmiset luottaa uskomattoman paljon sanoihin ja ulkoiseen habitukseen.

      • heennia45

        Lisään vielä että aukkopaikkoja minulla on paljon (johtuen siitä että pyöritin muitakin juttuja pätkätöiden ohessa)mutta kukaan ei ole takertunut niihin..asenne ratkaisee. ja aina olen päässyt töihin jos vain pääsen haastatteluun asti.

        Ilmaiseksi en ole tehnyt töitä enkä tee vaan tukityöllistämisjakson ainoastaan(normaalipalkka itselleni ja tuki työpaikalle tuli valtiolta) ja silloinkin sain jatkoa.

        Eli rohkeasti vain ja itsetunto korkealle. Kyllä onnistuu kun käyttää älliä hieman. Ja olisi hyvä olla kyllä sosiaalisesti kielellisesti taitava. Politiikkojen puheosaamista kannattaa hieman seurata ne on taitavia väistelemään että ottamaan kantaa ;)
        Eli kirjastosta voit saada helppiä elekielen ja muun sellaisen suhteen.


      • Yksin kissan kanssa
        heennia45 kirjoitti:

        Lisään vielä että aukkopaikkoja minulla on paljon (johtuen siitä että pyöritin muitakin juttuja pätkätöiden ohessa)mutta kukaan ei ole takertunut niihin..asenne ratkaisee. ja aina olen päässyt töihin jos vain pääsen haastatteluun asti.

        Ilmaiseksi en ole tehnyt töitä enkä tee vaan tukityöllistämisjakson ainoastaan(normaalipalkka itselleni ja tuki työpaikalle tuli valtiolta) ja silloinkin sain jatkoa.

        Eli rohkeasti vain ja itsetunto korkealle. Kyllä onnistuu kun käyttää älliä hieman. Ja olisi hyvä olla kyllä sosiaalisesti kielellisesti taitava. Politiikkojen puheosaamista kannattaa hieman seurata ne on taitavia väistelemään että ottamaan kantaa ;)
        Eli kirjastosta voit saada helppiä elekielen ja muun sellaisen suhteen.

        Kun on itsetunto nollilla, enkä tunne ketään ihmistä, ystäviä ei ole.
        On vain sylissäni oleva kissa.
        Ei suhteita muualle kuin Jumalaan, tuntuu ettei Hänkään halua auttaa.


      • heennia45
        Yksin kissan kanssa kirjoitti:

        Kun on itsetunto nollilla, enkä tunne ketään ihmistä, ystäviä ei ole.
        On vain sylissäni oleva kissa.
        Ei suhteita muualle kuin Jumalaan, tuntuu ettei Hänkään halua auttaa.

        Kuules sie lähet lenkille ja alat menemään tapahtumiin ja alat elää täysillä. Positiivinen ihminen kerää positiivisuutta..

        sääli on sairautta ;)

        Mukavia kissanpäiviä


    • kyllä se siitä..

      Työkkäri kyllä järjestää orjatöitä 9e päivä. Filatovin töitä. Muistakaa vaaleissa äänestää..

      • heennia 45

        Kuka käskee orjatöihin itse olen ollut tukityöllistettynä ja työkkäriin olen sanonut että ilmaiseksi en mene eikä sinun tarvitse niin tehdä. Lopettakaa tuo säälin kerjääminen ja valitus..yhteiskunta ei teitä työllistä vaan te itse. Olkaa luovia..


    • yli 60v

      Lisäpäivilläkin pitää hakea aktiivisesti työtä, eli olla työnhakija, muuten ei korvauksia tule.

    • Älä pelkää vaan elä

      Mulla o ihan aidot paperit, en polta enkä juo, mutta eihän työntekijöitä tarvita enää. Rosvot ovat varastaneet kaikki työpaikat ja antavat kykllä ilmaiseksi töitä, Ei muutoin. Olemmen kolmannen maailmansodan edellä ja se vasta naurattaa, kun koko maailma pamahtaa. Parempiosaistenkin kakarat siinnä sitten lentää taivaan tuuliin. Jos työ ja siitä saatava palkaa jaettaisiin oikeudenmukaisemmin, niin töitä riittäisi paljon enemmälle ihmiselle. Moni on ryhtynyt paljon törkeämpiin hommiin kuin paperien väärentämiseen. Kesällä eräs palkattu kopla hakkasi pesäpallomailalla erään hepun henkihieveriin. Osta vaan korvauksilla kamera ja rupea luontokuvaajaksi, filosofiksi tai sitten lääkäriksi. Mitään elämänturvaa ei sinulle enää anna tämä uusliberalismi, joka välttämättä johtaa yhteiskunnalliseen kaaokseen. Odotamme kaikki ensi kesää kauhulla, kun jengit lähtevät kadulle muuallakin kuin Brittein saarilla. Oikeastaan ainoa mahdollisuutesi selviytyä on Jeesus. Kato vaikka tätä:

      http://www.youtube.com/user/21per3?feature=mhee#p/u/0/t3GXri7izYI

    • AsioitaNähnyt

      Kenelläpä niitä 'aukkoja' ei ole? Kukaan ei ole täydellinen vaikka moni täydellistä esittääkin. Työpaikoista on armoton kilpailu, heti kun kyseessä on vähänkin parempi duuni. Tosiasia on että työelämän ulkopuolelta on mielettömän vaikea palata takaisin säännölliseen työelämään..olet leimattu.

      Yksi tuttavani joka tekee työkseen paljon rekrytointia, sanoi ettei ikinä palkkaa heidän yritykseen ketään yli 30-vuotiasta. Ikärasismikin jyrää työhönotossa vaikka eihän sitä ääneen sanota.

    • Olemme erilaisia

      Työkkäri laittaa kaikki samaan muottiin. Mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi toiselle. Joku kestää "hyysäämistä" enemmän ja toisen taas ei yhtään.

      Kyse on kuitenkin ihmisten elämänurasta, ei sitä voi käsitellä kuin jotain verokaavaketta.

    • tänäpäivänä

      edes suhteet ei merkitse työnantajille paskan vertaa.
      Työn saanti on tänä päivänä helvetin vaikean ja mahdottoman
      välimaastossa. Ei auta vaikka 100 hakemusta tunget menemään.
      Sitten vanhemmat ihmiset ihmettelevät että mikset ole töissä?
      "ainahan töitä on ollut" on myös tuttu ja prkeleen typerä laulu.

      • Taito ja

        asenne ratkaisevat. Sopivan työntekijän näkee haastattelussa jo monon asennosta. Samanlainen juttu kuin vuokralaisen valinnassa. Sen vain useimmiten vaistoaa ja muutama vähän provosoiva kysymys sopivista aiheista helpottaa päätöksentekoa.


      • heeennia45
        Taito ja kirjoitti:

        asenne ratkaisevat. Sopivan työntekijän näkee haastattelussa jo monon asennosta. Samanlainen juttu kuin vuokralaisen valinnassa. Sen vain useimmiten vaistoaa ja muutama vähän provosoiva kysymys sopivista aiheista helpottaa päätöksentekoa.

        samaa mieltä itsekin. Viimeksi kun pääsin töihin niin porukat kuinka sää tänne pääsit kun yleensä se paikka meni suhteilla.

        Vakuuttava ja luotettavan työpaikkaan sitoutuvan työntekijän kuvan antaminen auttaa. Olkaa innokkaita ja uskokaa itseenne siten valatte uskon myös siihen että työnantajan kannattaa palkata teidät. Myyntitapahtumahan tuo haastattelukin tavallaan on. ;)

        hyvää kalaonnea kaikille.. kyllä se vielä tärppää ;)


    • 10

      Kyllä on aloittaja heittänyt taas provon jossa kertaa stereotyyppisiä käsityksiä.

      • ap...

        ei ole kyllä provo vaan ihan oma todellinen tilanne.
        kiitos kaikille vastaajille, kyllähän tässä järkeviäkin ideoita tuli!

        taidan kokeilla saada harjoittelupaikan muutamaksi kuukaudeksi jostain jonne edes teoriassa voisi työllistyäkin. no vaikka ei työllistyisi, niin olisi paperit että edes jotain tehnyt viimeaikoina.


      • heennia45
        ap... kirjoitti:

        ei ole kyllä provo vaan ihan oma todellinen tilanne.
        kiitos kaikille vastaajille, kyllähän tässä järkeviäkin ideoita tuli!

        taidan kokeilla saada harjoittelupaikan muutamaksi kuukaudeksi jostain jonne edes teoriassa voisi työllistyäkin. no vaikka ei työllistyisi, niin olisi paperit että edes jotain tehnyt viimeaikoina.

        hyvä juttu tsemppiä :)


    • Akat.itsetyöllistäjä

      Kyllä se työhönpääsy on todella hankalaa, jos on liian nuori tai vanha tai aukkoja CV:ssä, siis tavallisille työmarkkinoille, jotka ovat 25-35-vuotiaille edes jotenkin koulutetuille.

      Yli 40-vuotiaat ei kelpaa vaikka olisi koulutusta. Ei kelpaa akateemisesti koulutettu alempiin homminkaan.

      Näin on näkkileipä. Mutta kohta ei ole töitä kenelläkään, kun tämä meno jatkuu...

      Itsensä työllistäminen on ainoa vaihtoehto, eikä sillä yleensä kauheasti tienaa, mutta jos elannon saa, niin sama se. Eikä paljon edes huvita tienata ja maksaa veroja ja työeläkemaksuja tälle *aska järjestelmälle, joka romahtaa kohta.

      Kultaan ja hyvää maatalousmaahan kannattaa sijoittaa, jos rahaa on. Velat kannattaa maksaa pois, velaton asunto on hyvä takuu edes siitä, että on katto pään päällä, kun tämä taloustsunami iskee koko voimallaan.

    • Asnis

      Ei se itsetunto taida ihan vaan nostamalla nousta korkeuksiin. Itsetunto vaatii tietyin väliajoin positiivisia kokemuksia, se ei ole mikään pysyvä tila. Senpä takia pitkäaikaistyöttömyydestä ja alkoholismista nouseminen vaatii varmasti aikamoisia ponnistuksia.

      Itse olen useamman vuoden ollut työttömänä tai ollut osa-aikaisesti yrittäjänä. Työnsaannin vaikeuteen on vaikuttanut fyysinen sairaus. Vaikka tämä sairaus ei ole omaa syytäni niin kyllä sellainen työelämään liittyvä itsetunto aika alhaalla on käynyt. Kolmikymppiseksi CV on niin tyhjä että mielummin olisin näyttämättä koko paprua kun töitä haen.

      Aika nöyryyttävää touhua tuo työnhaku on. Saa pyydellä jotain suosituksia joistain vuosien takaisista kesätyöpaikoista. Ja sitten ei edes sitä paikkaa saa..

    • 16766415181638819

      Olin 2 kk työelämävalmennuksessa, näytin osaamiseni ja työllistyin ko. yritykseen. Suosittelen siis lämpimästi työelämävalmennusta. Työelämävalmennukseen hakeutuessa kannattaa tarkoin miettiä millaiseen yritykseen haluaa. Julkiselle sektorille lienee aivan turhaa hakeutua. Eivät voi palkata kuitenkaan.

      • 16766415181638819

        Olen näköjään saanut miinusta. Kateellisiako olette toisen ihmisen onnistumisesta?


    • olkaa tarkkana harjo

      Olin 2 kk työelämävalmennuksessa, näytin osaamiseni ja työllistyin ko. yritykseen. Suosittelen siis lämpimästi työelämävalmennusta. Työelämävalmennukseen hakeutuessa kannattaa tarkoin miettiä millaiseen yritykseen haluaa. Julkiselle sektorille lienee aivan turhaa hakeutua. Eivät voi palkata kuitenkaan.

      Aivan Ne yrittäjät ja johtajat, jotka pyörittää pelkkiä harjoittelijoita kannattaa kiertää kaukaa.

      Sellaiseen harjoitteluun kannattaa siis mennä jossa luvataan työllistymistä harjoittelun jälkeen. Varoa kannattaa niitä yrittäjiä jotka käyttää systeemiä väärin eli kierrättää pielikkiä harjoittelijoita eikä aikomustakaan koskaan palkata ketään ja vievät palkallisia työpaikkoja.

      • uskomatonta123

        Luvattiin joo.. mutta sitten kun toinen jää eläkkeelle ja tämän työkaverin eläkkeeseen oli aikaa vain 15vuotta.. Siihen asti 9e päivä?Ei kiitos.

        Kävin puolisen vuotta jonka jälkeen lopetin. Tämän jälkeen käyn työkkärissä ja minulle sanotaan että pitäisi lähteä päihdekuntoutukseen..? No.. Ehkäpä en lähde kun en ole alkoholia juonut tippaakaan 3 vuoteen.. No tämän jälkeen sanotaan että ei ole paljon vaihtoehtoja..? Se ei maksa sulle mitään.. mitä ih..No en todellakaan mennyt enkä mene muuten enää työkkäriinkään. Tämän jälkeen olen tehnyt pätkätöitä. Tästä eteenpäin jos en töitä itse löydä en niitä myöskään tee! Siis kyllä joku raja pitää olla virkailijoillakin.. Ruveta tekemään alkoholistia melkein absolutistista. On tämä hyvinvointivaltio.


    • tosijuttu.

      Suosittelen parannuksen tekoa ja esirukousta Kaikkivaltiaan puoleen asiassa.

      Työtodistusten väärentäminen ei varmaan kannata vaikka voikin vaikuttaa houkuttelevalta konstilta.

    • Ite oon 25v ja koht 3 vuotta ollu työttömänä, ei vaan löydy duunia ei niin mistään, ja sit jos laitankin hakemuksen johonkin niin tulee vastaus että ette ole hakemamme henkilö tai haku ei kohdistunut sinuun, tai ei tule vastausta ollenkaan, miten hemmetissä ne työantajat voi tietää että olenko mä hakema henkilö näkemättä muun naamaa edes? Kertaakaan en ole ollut tämän vajaan 3 vuoden aikana työhaastattelussa, kertaakaan ei ole pyydetty siihen, hakemuksia olen laittanut satoja moneen eri firmaan mutta ei niin ei!! Kouluja ei ole käynyt koska olen niihin liian tyhmä....

      • 87654678

        Et ole liian tyhmä. Haet vaan sopivaan koulutukseen mikä kiinnostaa. Niinhän sitä sanotaan, että paperit saa jos takapuoli kestää. Penkit ovat joskus melko epämukavia.


    • Masentunu mies

      Kun nyt vaan ensin pääsis eroon tästä helvetin masennuksesta niin sit vois väärentää jonku tutkinnon ja monta vuotta työkokemusta itselleen. Muita vaihtoehtoja ei enää taida olla jos jotain haluaa elämässään saavuttaa.

    • rahtari 1982

      elikkä olin ite 8 vuotta työtömättömänä ja keksin hyvän tavan hakee hommiin takas katoin itelleni uudelleen koulutuksen hyvä palkaisista töistä ja missä on työ pullaa joten törmäsin vaihto ehtoihin.maalari,lvi,raksa,varasto,kuljetus ala ja metsätalous
      joten hain näille kaikille aloille koulutukseen pääsin kuljetus alalle heti kun olin ajanut kortit olin valmis lähteen tien päälle joten opskelen vieläkin työn teon aikana jatkuvasti mutta jos haluaa olla "sussun" asiaakaana nii siittää vaan mut töitä saa aina vaikka myymällä itteensä mut loppu tulos on aina sama joten niskasta kii ja koulutautukaa uudestaan pikku vinkki 2013 kuljetus alla tulee työ pulaa vanhat kuslit kellä on liikaa ikää jäävät pois töistä kun koulutus uudella laki pykällällä pitää uusia 5 vuoden välein jos on intoa nähdä ja kokea asfaltin makua suussa nii eikun alle vaan

    • Kikander

      Kyllä on pienet mahdollisuudet saada palkkaduunia.
      Kuin TEtoimistot lykkää jatkuvasti 9E orjia ja palkkatuettuja.
      Kursseilta on jatkuvasti porukkaa työharjoitelussa.
      Kukatyönantaja maksaa omistaan palkan?.
      Systeemissä on pahastivikaa.

    • never for free

      Viimeksi ollut duunissa vuonna 2000. Ja sitäkin ennen jotain hajanaisia muutaman kuukauden duuneja vaan. Kyllä se on kivaa tämä elämä. :/
      Näyttelemään en rupea, enkä nielemään mitä vaan paskaa!

    • Totuus tässä

      Ennen vanhaan meni niin, että työtön pyrki töihin ja teki haastattelussa kaikkensa saadakseen ko. paikan.

      Tänä päivänä työnantajan tulee perustella työttömälle joka on passitettu haastatteluun, että miksi työttömän kannattaa lähteä hänelle töihin. Jos työnantaja osaa esittää asian riittävän houkuttelevasti niin hän ehkä saattaa saada työttömän palkattua.

      Tämä on täysin totta koska niin moni on vieraantunut työelämästä täysin. Työkkäri ja tukitoimet ovat monelle ensisijaista todellisuutta ja varsinainen työelämä jotain kaukaista ja tuntematonta.

    • Company X

      Idea oma yritys.
      Saa ainakin tehä töitä itselleen eikä vaan säälittävänä renkinä painaa hommia lapaluut limassa.... ja joku toinen käärii rahat.

      • Hienoa.

        Sitten syyskuun on kaikki yritysten (ja kuluttajien) investoinnit ja markkinointirahat jäissä. Tuli niin iso stoppi taloudellisesti Euroopan tilanteen vuoksi ettei mikään liiku mihinkään. Kuluja kyllä on, mutta ei tuloja.

        Kaikki näyttää kituuttavan, ainakin keskisuuret ja osa pienistä yrityksistä. Sinulla taitaa olla mieletön liikeidea.


    • 76545678

      "Tämä on täysin totta koska niin moni on vieraantunut työelämästä täysin. Työkkäri ja tukitoimet ovat monelle ensisijaista todellisuutta ja varsinainen työelämä jotain kaukaista ja tuntematonta."

      Juuri tästä syystä kannattaa pyrkiä hakemaan työtä muulla kuin työttömän statuksella. Työnantaja ajattelee nimittäin ihan samoin: työtön= laiska, passiivinen
      opiskelija= ahkera, aktiivinen.

    • Docdoc

      Kai niihin lääkärin hommiin pääsee kuka vaan.....

    • ei mikään ahne

      Ei kai kukaan tosissaan töihin halua, rahaahan kaikki tarvitsee, ei töitä, en minä ainakaan.

    • diskonatsi

      Vakinaiseen työhön tuskin pääset, ei pääse edes ne joilla ei ole ollut vaivoja. Työnantaja haluaa 100% työkykyisen vaikka työ olisi osa-aikainen tai pätkätyö.

      Yksi kymmenestä kuntotustuella olleesta siirtyy eläkkeelle, sillä kymmenennellä on ennen sairastumista hankittu vakuinen työpaikka.

      Yritä hommata eläke, on varmempi tulo kuin pätkähelvetti.

    • Työkkäri huolehtii

      Ei tarvitse huolehtia mistään, käyt työkkärissä, osallistut silloin tällöin tuki"töihin" ja teet suunnitelmia niiden työkkäritätien kanssa aina silloin tällöin niin tuet juoksee ja hyvin menee.

      Näin syntyy koko elämän pituinen uraputki, eikä ole raskasta.

    • selviytyjä_

      Lopetin ryyppämisen ja rupesin käyttämään huumeita. Sen verta hyvin kirkastui huutavan työvoimapulan tempullisuus ja varma köyhyys.

    • paska palkkatuki!

      Sanoisin kyllä, että palkkatukityö minimipalkalla on raskasta siinä missä 'oikeakin' työ. Kyse on siitä, että sinun täytyy kuluttaa viisi arkipäivää liikahtamalla joka päivä kuudeksi tunniksi työantajan luo. Tuntipalkaksi jää noin 4 € (tässä ei tietenkään ole mukana muutoinkin maksettava peruspäiväraha). Tätä on käytännössä tehtävä ainakin 14 kk, jotta työssäoloehto täyttyisi.

      Yliopistotutkinnon suorittaneiden keskuudessa palkkatukityö on kuitenkin se ainoa realistinen vaihtoehto 'tehdä työtä'. Kukapa nyt ottaisi asiantuntijatehtäviin pitkäaikaistyötöntä, jolla lienee aina jotain luurankoja kaapissaan siihen tilaan jouduttuaan. Toinen mahdollisuus on tietysti uudelleenkoulutus, mutta kuten usein todettua, niin kukapa sen kustantaisi. Ainoa mielekäs ja järkevä vaihtoehto kun olisi toinen ylempi korkeakoulututkinto, jonka työllistävyydestä ei olisi kuitenkaan mitään takeita (todennäköisesti ei työllistäisi).

      En muutoin kannata koko palkkatukijärjestelmää, mutta sillä on mahdollisuus päästä uudelleen (pienelle) ansiosidonnaiselle. Tämä takaa pariksi vuodeksi pari, kolme sataa isommat nettotulot kuin pelkkä peruspäiväraha. Taitaa tehdä parissa vuodessa tuollaiset 5,000 - 7,000 lisärahaa...

    • Ihmettelijä_

      "Toinen mahdollisuus on tietysti uudelleenkoulutus, mutta kuten usein todettua, niin kukapa sen kustantaisi. Ainoa mielekäs ja järkevä vaihtoehto kun olisi toinen ylempi korkeakoulututkinto, jonka työllistävyydestä ei olisi kuitenkaan mitään takeita (todennäköisesti ei työllistäisi)."

      Miksi toinen ylempi korkeakoulututkinto olisi muka ainoa tai edes järkevä vaihtoehto? Paljon parempi on lukea nopea keksiasteen tutkinto alalle, jolla on hyvät työllistymismahdollisuudet.

      • paska palkkatuki!

        Luuletko, että pakittaminen motivoisi useimpia yliopistotutkinnon suorittaneita? Tässä toimii ns. luonnonvalinta (= ihmistyyppikysymys), jonka olen itse testannut. Jatko-opiskelijana olen yhden syksyn kokeillut aikuisopiston majoitus- ja ravitsemusalan tutkintoa ja sen erittäin huonoksi kohdallani todennut.

        On järjetöntä olettaa, että kaikki olisivat valmiita perushommiin tultuaan kertaalleen huijatuksi vastuuttomassa yhteiskunnassa. No, onnekseni työhalut eivät ole niin kovat, että olisin valmis opiskelemaan käytännöllisen ja kevyen tutkinnon päästäkseni työskentelemään iltoja ja viikonloppuja noin kolmassaosalla omalla alallani maksettavasta palkasta.

        Sivussa oloonkin tottuu ja se on helpompaa (ainakin jos ei ole velkoja päällä). Jos joku haluaa peruuttaa keskiasteelle, niin se on täysin sallittua. Tiedän, että heitkäkin löytyy vaikka itse en tunnekaan ketään...


    • NäinMulla

      Itse sain töitä parin työkkärin harjoittelujakson jälkeen. Molemmat eri yrityksiin ja molemmat työt oli aluksi määräaikaisia. Toinen päättyi kun yritys lopetti toiminnan, toisessa olen edelleen. Nykyään toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella. Suurin osa työnantajallani töissä olevista on palkattu hyvin tehdyn harjoittelun (näyttö että on hyvä työntekijä) jälkeen. Tää toimi mulle ja on varmaan alakohtaista (itse olen myyjä liikkeessä), en sitte tiiä miten toimii muille ja muualla.

    • Aistipaisti

      onnistuin kuin ihmeen kaupalla saamaan elämäni ensimmäisen vakituisen työpaikan, nelikymppisenä.. Pomoni on vastavalmistunut 27v pikkuprinsessa, millähän perusteilla hänetkin palkattu..? Oikuttelee ja meikkailee päivätpitkät, mutta Nuori Naisjohtaja on yrityskuvan kannalta välttämätön..

    • Hoitsu

      Käykää hyvät ihmiset sellainen koulutus mikä nykypäivänä työllistä, esimerkiksi vanhustyö, saat painaa töitä niin paljon kuin jaksat!

    • tytömänä life sucks

      itekin tässä jo yli 9kk työttömänä.Saanut vaan määräaikaisia töitä jonkun verran. Ensimmäinen työpaikka oli kokoaikanen mutta pistivät jostain syystä pihalle sitten koeajan aikana vaikka homani hoidin aikataulussa ja hyvin. Olen ammatikoulun käynyt mutta alani on todella vaikea paljon hakijoita vähän työpaikkoija. Ollut nyt muutamissa haastatteluissaki mutte ei vaan tärppää. Lähettänyt tänä 9kk aika aika hemmetin monta hakemusta suurimmasta osasta ei tule edes vastausta ja jos tulee niin suunilleen vastaus: emme valinneet sinua tällä kertaa kiitos hakemuksesta. Ei kiinostaisi enää kouluja käydä kun se on jo käyty enkä näe oikeen tarpeeliseksikaan en haluaisi myöskään uudelleen kouluttautua se ei kerta hyödyttäisi mua olenkaan koska ne alat mitkä mua kiinostaa ni niillä on juuri sama ongelma vähän paikkoja paljon hakijoita. Mikään muu ei oikeen nappaisi. Haluan ihan tavallisen 8-16 tai 7-15 tai miksei 9-17 työajan ja viikonloppu vapaa onko se ihan mahdotonta. En halua puhelinmyyntiin kun vihaan itse niitä tyrkky soittajia ja vaihdoinkin tämän takia salaisen numeron. En haluisi hampurilaisravintolaa kun sen jälkeen hiukset ja kaikki haisee rasvalle ja on vuorotyö. Siivoustyö ei kiinosta yhtään kun vihaan siivoomista mitä jää jäljelle? Tosiaan ilman koulutusta sitten on hankala saada normi töitä normi ajoilla ku ei tältä omalta alata oikeen töitä löydy. Eräskin työantaja jolle hakemuksen lähetin niin vastasi minulle että miksi CV:ssäni on aukkoja siinä sitten selität että en ole saanut kuin määräaikasia töitä ja alalle on muutenkin tunkua. Ei hyvältä vaikuta tuo CV:ni varmasti työnatajien silmissä. Kuitenkin osaan hommat eikä niitä noin vain unohda. Halusin vain kovasti töihin olen innokas hekmaan töihin ja haastatelutkin mennyt aina mielestäni hyvin jos olen niin pääsyt. Tuntuu että mielumin ne juuri valkaa nämä joilla ei aukkoja CV:ssä tai enemmän kokemusta kuin minulla.

      • Ohi on sorron aika

        Paikkakunta, pärstäkerroin ja olemus ratkaisevat työpaikan! Lisäksi ikärasismi painaa yli nelikymppisten kerhossa. Työnantajat "työllistävät" ilmaista valmennus / kuntoutettavien valtavaa sakkia = eikä maksa paljon mitään...piiri pieni pyörii, hmm...tämä muuten sotii kokoomus teemoja vastaan aika pahasti tai sitten ei...päätelkää itse!


    • yli 60v

      Mitä?, eikö CV:n kautta saakkaan työtä, menen ainakin opettelemaan sitä, jos vielä tärppäis.. innostusta kyllä on

    • 49vee

      Ikä (ei rypyn ryppyä), MaxMaran kuteet päällä, tekoripset, valkaistut hampaat, hiuksissa lisätupsut, tunne kaikki, harrasta maratonia, pidä pokka -joka tilanteessa-. Siinä ne taisi olla, näin alkuun, perusedellytykset työn saantiin. Ai, niin ja tohtorin tutkinto.

      Älä missään nimessä vanhene! Näytä 50 vuotiaana 25 vuotiaalta. Niin, ja lapsia ei saa olla, ne on hidaste (lue; työtä tehdään 22 tuntia päivässä, ne kaksi tuntia menee siihen maratoniin).

      Voisivat jakaa " varustautumis- & opintorahaa" kaikille, jotta nämä edellytykset voisi täyttää.

    • Pienin askelin

      Paluu takaisin työelämään onnistuu pienin askelin.

      Eli ota vastaa joku vaikka mikä tahansa vähäpätöinenkin osapäivätyö. Se vahvistaa itseluottamustasi.

      Kun olet siinä pärjännyt ja hoitanut sitä jonkun aikaa, voit lisätä työtekoa voimiesi ja mahdollisuuksiesi mukaan.

      Sitten, kun olet näin kuntoutunut ja kun sinulla on jo työpaikka, mahdollisuutesi työllistyä ja päästä kokopäivätyöhön ovat lisääntyneet, sillä silloin sinun ei enää tarvitse todistaa muille työnantajille, että pystyt työhön, kun jo olet kiinni työelämässä mikä lisää luottamusta.

    • tyhjään putoaja

      No huh, eipä ole valoisa tulevaisuus edessä mullakaan :( Ikää on 54v, pelkkä peruskoulutus ja kielitaidosta ei voi edes puhua, hyvä kun Enkun alkeet osaa. Saman työnantajan palveluksessa olin yli 30 vuotta jossa kouluttivat sisäisillä kursseilla ja käytännön hommissa hyvin palkattuun ammattiin, mutta nyt tammikuussa pihalle....
      Pienellä paikkakunnalla ei töitä ole tarjolla ja jos jotain olisi, niin Ruotsia ja Venäjää pitäisi osata Englannin lisäksi ja sama tilanne lähikaupungeissa.

    • työtöntyötöntyötön

      Olen päässyt vain pimeisiin hommiin ja se sopii minulle vallan hyvin.

      • wetwrgtwefr

        Pimeät hommat kuullostaa houkuttelevalta. Tai vielä parempi ois semmoinen vaihtokauppa homma. Tehdään esim. palveluksia naapurille ja saat vastineeksi polttopuita. Ei raha liiku


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe