Pelottaa lopettaa pelaaminen

AuttakaaNaista

10 vuotta on tullut pelattua ja nyt ois aika jo lopettaa. Rahat mennyt, luottotiedot mennyt, ystäviä mennyt ja jos en lopeta niin parisuhde on mennyt.
Haluan lopettaa, todellakin. Olen jo monta vuotta halunnut. Miksi se on niin vaikeaa?

Sain varattua itselleni ajan A-klinikalta. Kohta 2 viikkoa sitten soitin ajan ja se on ensi viikolla. En ole tällä ajalla pelannut kuin kerran lottoa 2 riviä. Jostain kumman syystä veikkauksen pelit ei ole koskaan koukuttanut joten niistä en jaksa kantaa huolta jos kerran kuussa jatkossakin sen lottorivin teen. Mies pitää kyllä huolen myös siitäkin ettei enempää tule.

Mutta pelottaa se tyhjyys. 10 vuotta olen turvautunut pelaamiseen. Olen iloinen, pelaan. Olen surullinen, pelaan. Millä täyttää tuo tyhjiö?

1

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei!

      On hieno asia että olet hakenut apua kuvailemaasi ongelmaan.

      Tärkeää on hoitojakson aikana mutta myös sen jälkeen ylläpitää omaa motivaatiota pelaamattomuuden suhteen. Konkreettisten keinojen avulla voi pitää mielessään miksi ei enää tahdo jatkaa pelaamista ja mitä hyötyä siitä on.

      Pelipäiväkirjan pitäminen voi olla keino muistuttaa itseään niistä asioista jotka pysyy elämässä ehjänä jos ei pelaa. Näitä asioita voi olla ihmissuhteet, talous sekä oma sisäinen tunne-elämä. Tärkeintä on että jatkaa ongelman työstämistä myös aktiivisen hoitojakson jälkeen. Peliongelma ja pelihimo eivät ole asioita jotka häviävät kertaheitolla.

      Tärkeää olisi rakentaa arkeen monenlaisia keinoja jotka tukevat pelaamattomuutta sekä vahvistavat onnistumisen tunnetta. Nämä keinot voivat olla harrastukset, ystävät tai vaikka vertaistukiryhmään osallistuminen. Tärkeää on pohtia mikä muu elämässä tuottaa mielihyvää kuin pelaaminen ja näiden asioiden vahvistaminen. Iloa tuottavien asioden lisäksi jokaiselle hyödyllistä on lisätä stressin lievittämiseen auttavia asioita, kuten jumppa, rentoutusmatto, ulkoilu, käsityöt tms. Tutustua esimerkiksi paikkakuntasi kansalaisopiston tarjontaan. Helsingin Peliklinikalla kaikille peliongelmasille tarkoitettu aamujoogaryhmä toteuttaa osaltaan kehon ja mielen tukemisen tarkoitusta: Joogaharjoitusten lähtökohtana on itsensä kuunteleminen ja hyväksyminen. Tavoitteena on pyrkiä olemaan läsnä siinä mitä tekee. Harjoituksissa tehdään rauhallisia liikkeitä ja liikesarjoja, missä hengitys toimii siltana kehon ja mielen välillä. Kun liike pysähtyy ja mieli on keskittynyt, niin tietoisuus itsestä syvenee. Joogan vaikutus on lempeää ja väkivallatonta ja sen avulla voi lisätä omaa hyvinvointiaan ja helpottaa riippuvuuksista irtautumista. Ryhmän ohjaajana toimii Peliklinikan sosiaaliterapeutti Merja Kivelä. Aamujoogasta kiinnostuneet voivat ilmoittautua ohjaajalle arkisin klo 12 – 13 puh. (09) 310 44985. http://www.peliklinikka.fi/peliklinikka/palvelut_asiakkaille/vertaisryhmat
      Tervetuloa myös Pelikinikan yhteydessä sijaitsevaan Tilttiin juttelemaan ammattilaisten ja mahdollisesti muiden kävijöiden kanssa, jos kulkumatkan puolesta mahdollista. Ohjelmatarjonta löytyy www.tiltti.fi

      Arjen pelaamattomuuden vahvistamiseksi voi liittyä esimerkiksi Pelivoimapiiriin joka on valtakunnallinen tekstiviesti- ja internetpalvelu liikaa pelaaville ja heidän läheisilleen. Tukea saa tavallisilla tekstiviesteillä ja internetissä ajasta riippumatta. Palvelun käyttö on luottamuksellista, maksutonta ja anonyymia. http://www.pelivoimapiiri.fi/ Kirjoittaisitko iloista ja suruistasi jonkun kanssa?
      Kirjesystävän voit löytää esimerkiksi Suomi24 ilmoituksista:
      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/4884

      Myös Peluuri tarjoaa tuki-, ohjaus- ja neuvontapalveluita puhelimen ja verkon välityksellä pelaajille, läheisille ja työssään pelihaittoja kohtaaville. Palvelut ovat maksuttomia, valtakunnallisia ja anonyymejä. Peluurin Auttava puhelimeen 0800 101 100 voi ottaa yhteyttä ma-pe 12-18.00.

      Valtti-keskustelupalsta on Peluurin nettipalvelu, joka tarjoaa paikan peliongelmaisten ja heidän läheistensä vertaistuelle. Voit keskustella kaikesta peliongelmaan liittyvästä Valtissa. Suljetussa vertaistukiryhmässä voit keskustella Peluurin Tuuletin palvelussa.

      Taloudenhallintakykyyn tueksi kaikki mahdolliset keinot käyttöön.
      - Älä koskaan lainaa muilta rahaa pelaamiseesi. Älä myöskään itse lainaa muille rahaa pelaamiseen.
      - Älä pidä mukanasi luotto- tai pankkikorttia, joilla voisit hankkia lisää rahaa pelaamiseesi.
      - Pidä mukanasi vain sen verran rahaa, kuin sinulla on varaa hävitä.
      - Älä hae lisää rahaa pelaamiseen, jos rahasi loppuu pelatessa.
      - Pidä kirjaa siitä, kuinka usein pelaat ja paljonko häviät.
      - Pankkisi auttaa säästötilien ja suoramaksujen kautta

      Terveisin Peluuri-tiimi
      p. 0800-100101 (ark. 12-18)
      www.peluuri.fi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      194
      1977
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1356
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1105
    4. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      62
      1025
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      152
      1006
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      82
      952
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      818
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      82
      810
    9. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      739
    10. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      62
      734
    Aihe