puolet työstä roskiin?

pahaonngelma

Mulla on todella paha tilanne. Kirjoitin kandityötä 24 sivun verran ja puolet materiaaleistani oli eng. kielisiä artikkeleita ja puolet viittauksia väitöskirjoihin sekä suom. kielisiin artikkeleihin. Ohjaajani halusi, että lähettäisin lähdeluettelon hänelle, jonka hän voisi tarkastaa.
Nyt tulikin ilmi, että kandityön pitäisi perustua vain eng.kielisiin artikkeleihin eikä väitökirjoihin jne.... Ohjaaja ei tiedä, että olen kirjoittanut tuon 24 sivua. Hän ei ole vielä saanut tietoa, että mitä minulla on lähteenä.
Tuhoanko kaikki tekstit väitöskirjoista ja suomenkielisistä artikkeleista ja aloitan siitä osalta homman uusiksi. Vai annanko mennä tuon version ohjaajalle ja laitanko nykyisen lähdeluettelon? Kaverilleni oli käynyt sama homma ja ohjaaja oli laittanut selkeää palautetta, että eikö hänkään ollut lukenut tiedekunnan opinnäyteohjeita. Lisäksi hän oli maininnut asiasta suullisessa kandityön ohajustapaamisessa kaverilleni. En haluaisi paskaa niskaani ja en todella tiedä mitä mun pitäisi tehdä. Suututtaa ja turhauttaa.... Mitä mä oikeasti teen?

5

429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kummaa porukkaa

      Tyhmästä päästä kärsii koko keho. Jos alallasi kandityö on ohjeistettu tuolla tavalla, niin ohjeita on syytä noudattaa. Enkä todellakaan ymmärrä, mikä hätä on ensin kirjoittaa kandityötä ja sitten vasta hämmästellä työstä annettuja ohjeita.

      Menettekö myös samalla tavalla ensin tenttiin ja sitten vasta ryhdytte lukemaan?

    • ihmejakumma

      Outoa, että väitöskirjoja ei voi käyttää lähteinä. Yleensä lähteinä voi käyttää omaa työtä ylempinä olevia, eli kandiin graduja ja graduihin väikkäreitä.
      Eli lähetä nykyinen vaihtoehto, on aika outoa, jos väikkäreihin ei voisi viitata. Ja kysykää edes perustelut, jos niin on.

      • pettynyttätättätäträ

        Jep näin on farmasian laitoksella, en jaksa enää väitellä ohjaajan kanssa. Alotanpa työni uudestaan!" Tulipa kiva joululoma!" =/


    • Hämärä ohjaaja sinul

      Onpa hyvin outo tilanne kerta kaikkiaan! Väitöskirjahan voi myös olla koottu artikkeleista, eli olla ns. artikkeliväitöskirja. Lisäksi tuntuu erikoiselta, että suomen kielisille artikkeleille ei teidän tiedekunnassanne anneta samaa arvoa kuin vieraskielisille. Mikäänhän ei takaa, että ulkomaankielellä kirjoitettu teksti olisi sen ansiokkaampaa kuin omalla äidinkilelellämme kirjoitettu. Lisäksi olisi hyvä huomata, että mikäli suomen kieliset tutkimukset ja niiden perusteella kirjoitetut artikkelit eivät kelpaa, niin kohta saamme heittää hyvästit äidinkielellemme tieteentekokielenä. Jos suomenmieliset olisivat aikanaan 1800-luvulla hyväksyneet tätä vastaavan tilanteen, niin emme enää puhuisi suomea vaan ruotsia. Onneksi tuolloin oli fennofiilejä, toivottavasti "meitä" riittää jatkossakin. Itse teen aivan varmasti väitöskirjani vain ja ainoastaan suomen kielellä, muuhun en koskaan tule suostumaan eikä tämä ole osaamis- vaan äidinkielemme arvostuskysymys. Tsemppiä sinulle tuollaisen ohjaajan kourissa.

    • Riikka85

      Pääsääntönä taitaa olla, että oppikirjoista tai opinnäytteistä (kandit, gradut ja myös väikkärit) ei lainattaisi. Toisaalta riippunee aika paljon alasta ja tutkimuksen kohteesta, minä ainakin olen omaan graduuni lainaillut noistakin soveltuvin osin. Pääsääntöisesti etsinyt alkuperäislähteen, jos on löytynyt. Mutta esim. esitellessä Suomessa tehtyä tutkimusta voi ihan hyvin viitata myös graduihin tai väikkäreihin, etenkin, jos aihe on täällä vähän tutkittu, jolloin paljon sen "laadukkaampaa" aineistoa ei välttämättä ole kuin muutaman artsun verran (ja nekin tyypillisesti sen väikkärin pohjalta sen saman tutkijan kirjottamia)..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3886
    2. 209
      3078
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe