taloyhtiö, hallitus ja isännöitsijä ei hoida lakisääteisiä velvollisuuksiaan? Minne voi valittaa, jos isännöitsijä eikä hallitus osakkaan valituksiin ja ohjeisiin reagoi, vaikka asia olisi selvä?
Mistäs haetaan apua, jos
55
6457
Vastaukset
- ....,,,,
Jaa että isännöitsijän ja hallituksen pitäisi ottaa ohjeita osakkailta.
Yhtiökokous valitsee hallituksen ja hyväksyy budjetin.
Hallitus valitsee isännöisijän, joka tekee mitä hallitus päättää.- reiska`
Ikävä kyllä näin on. Halvalla ei saa hyviä isännöitsijöitä, puhumattakaan ilmaseks edes keskitason hallitusta yhtiöön.
- klrhoiyho
Mikäli talolla on ammattitilintarkastaja, niin hänen tehtäviin kuuluu valvoa hallintoa.
Mikäli jos talolla on joku rassukka valittu toiminantarkastajaksi niin ...
Jos koette asian tärkeäksi, niin ainahan osakkaat voivat koota porukan joka edustaa 10 prosenttia osakkaista ja pyytää yhtiökokousta koolle.- Anonyymi
10 prosenttia osakkeista, ei osakkaista.
- tt89878d
Kerro minkälaisia velvollisuuksia eivät hoida.
- liukastunut
Yhtiön vastuualueisiin kuuluvia kunnossapitotehtäviä ei hoida hallitus ja isännöitsijä. Luonnollisesti tiedetään, että osakas eli yhtiökokous on ylin hallintoelin taloyhtiössä, ja yhtiökokous määrää hallituksen ja isännöitsijän toimet. Mutta jos yksittäinen osakas havaitsee rajuja laiminlyöntejä kunnossapitotöissä, eikä osakkaan tekemiin valituksiin oteta kantaa, mistä apua esim.?
- köluerqio
Jaaha liukastusmisketjua taasen!
Jos olet liukastunut, niin oma lääkärisi kirjoittaa todistuksen ja sen avulla voit yrittää hakea korvauksia jollei muuten niin rikosilmoituksen kautta.
On vaan näytettävä, että hiekoitusta ei ollut , mieluiten jonkun ulkopuolisen näkökulmasta. - Etkö tiedä?
No käräoikeushan se on, jos olet vääryyttä kärsinyt.
Ei kun kanne vetämään.- yks kokenut
En missään nimessä suosittele oikeusprosessia. Se tulee todella kalliiksi ja vielä kalliimmaksi, kun häviää jutun.
- osakas`
Kuuluukos isännöitsijä isännöitsijäliittoon, sitä kautta valituksia tehtävän laiminlyönneistä, ja jotain ilminantoja tai selvitystilaan saantia, vois kysellä?
- vakavat vastuut
Mikäli on kysymys vakavista laiminlyönneistä kiinteistön kunnossapidossa, siis esim vesi vuotaa sisään tai sisäilma on kylmää, osakas voi korjauttaa huoneistonsa viat yhtiön lukuun kun ensin on tehnyt kirjallisen vaatimuksen yhtiön hallitukelle. Vielä siihen liittyy se, että osakas antaa esim 2 viikkoa vastausaikaa ja jos vastausta ei määräaikaan saavu, osakas voi ryhtyä toimintaan yhtiön lukuun. Yhtiö tulee pitää koko ajan ajantasalla.
Mikäli ei ole aivan kiireellisestä asiasta kysymys, osakas voi yrittää ylimääräistä yhtiökokousta yli 10 % osakemäärällä tai sitten osakas reklamoi isännöitsijää ja hallitusta vasta kevään yhtiökokouksessa.
Joka tapauksessa osakkaan tulee reklamoida isännöitsijää ja hallitusta laiminlyönneistä yksilöidysti kirjallisestija todisteellisesti. Jos asia akuutti, niin kirjeessä ilmoitetun vastausajan jälkeen asia joko poliisille (rikos) tai lakimiehellenne, joka saatta asian vireille oikeuteen. - liukastunut
No miten vakavasta voi puhua, kun pihamaa on liukas ja hiekottamatta, pelastustie on liukas ja hiekottamatta. Lähes tulkoon päivittäin, kun säät vaihtelee. Mitään rikostahan ei vielä ole tapahtunut, kun tapaturmaa ja liukastumisia ei ole sattunut. Mut vaara on olemassa, että näin tapahtuu osakkaille tai ulkopuoliselle jonakin päivänä. Isännöitsijää on kahdellakin kirjeellä todistettavasti reklamoitu tilanteesta. Ja taloyhtiössä ei osallistu juuri kukaan pihojen hoitoon, vaikka sovittu joskus talkootyöstä.
- -.öeiythgpä
Isännöitsijä ei voi talkoolaisia komentaa töihin, lähinnä asia on pohdittava ensin hallituksessa ja sen jälkeen yhtiökokouksessa.
- Ei kukaan
pysty komentamaan talkootöihin taloyhtiössä, vaikka sovittu olis asiasta yhtiössä. Vapaaehtoista on talkootyö.
- SE SAAKELIN
TALKOO TYÖ sitä ei pitäisi kenenkään hyväksyä toiset hoita tehtävänsä ja toiset matkustaa ilman lippua.Sitten pränttätty isännöitsijän todistukseen tehtävät " hoidetaan yhteisesti"??kukahoitaa voi vain kysyä.
- Älä valita
No osakkaana olet samalla lailla velvollinen ja vastuullinen kuin muutkin.
Hiekkaa sankoon ja menet hiekottamaan.
Ihme periaate sulla odottaa, että muut tekisivät ja sinä vain valitat.
Jos asioita ei mielestäsi hoideta kunnolla, niin menet hallitukseen ja laitat asiat kuntoon.
Niin minäkin tein ja nyt asiat ovat kunnossa yhtiössämme, kun halusin oikeasti vaikuttaa asioihin, enkä vain syytellä muita.
Isännötsijähän on pelkkä renki ja toteuttaa yhtiökok. ja hall. määräämiä tehtäviä, ei hän voi asioita as.oy:ssä muuttaa.
Ihmiset ovat niin älyttömän avuttomia ja odottavat, että aina on joku muu joka tekee ja jota komentaa.- tyytyväisenä
Meilläkin on kuukausittain joka osakkaalla talkkarivuorot. Kätevää ja yhteishenkeä nostattavaa. Hiekka pitäisi olla suljetussa astiassa, niin ei kovettuisi talvella. Sieltä kotsuihin ja menoksi, siis hiekoittamaan.
Kesällä taas nurmikot samalla systeemillä rajaan asti omalla kohdalla ja yhtiön leikkurilla:) - Anonyymi
nimim. "Älä valita"
"Jos asioita ei hoideta kunnolla mene hallitukseen ja laita asiat kuntoon"
"Olet samalla tavalla vastuullinen kuin muutkin...on ihme periaate sulla odottaa,että muut
tekisivät ja sinä vain valitat"
Höpö höpö, vapaaehtoistyö ei velvoita ketään eikä mihinkään taloyhtiössä.
Kaikilla ei ole edes edellytyksiä ottaa osaa yhtiön talkoisiin.
Puhumattakaan minkälainen henki vallitsee taloyhtiössä,kuppikuntineen .
Sinä meinaat vain ,että hallitukseen kävellään kuin johonkin Marttakerhoon. - Anonyymi
paitsi,että osakkaalla ei ole mitään velvollisuutta pihan hoitoon,riittää kun maksaa yhtiövastikkeen ja yhtiökokouksen päättämät maksut.
- reiska`
Ja edellinen on älyttömän tyhmä. Tuon perinteisen praasin nyt osaa ulkoa pikku lapsetkin, käytäntö on toinen käytännössä. "menet hallitukseen ja laitat asiat kuntoon", nii sanoo vaa asiasta mitään ymmärtämätön. Kenellekkään suosittelis ty.hallitus uraa, etenkää pj:ksi siihen. Mutta jos hyvä, iso taloyhtiö, ja uudet osakkeet, nii työsarka voi olla pieni heillä. Mutta edullista ei välttämättä ole osakkaille, jos joku idiootti "menee hallitukseen ja laittaa asiat kuntoon" . "naur" : ))
- Hallitusammattilaine
Joo tosimies huutelee puskista ja luikkii karkuun kun vastuunkantajia haetaan.
Taitaa reiska edustaa tätä ihmistyyppiä, jonka pullohartiat eivät sovi kuin toisten seläntakana piilotteluun.
Mitä asiaa vie eteenpäin netissä itkeminen? - Hall Pj
Ja sun mielestä on parempi räksyttää ja valittaa täällä kuin osallistua sen asunto-osakeyhtiön toimintaan minkä osakas olet? Puskista huutelija sinä olet!
- asiantuntijana
Hallitusammattilaine kirjoitti:
Joo tosimies huutelee puskista ja luikkii karkuun kun vastuunkantajia haetaan.
Taitaa reiska edustaa tätä ihmistyyppiä, jonka pullohartiat eivät sovi kuin toisten seläntakana piilotteluun.
Mitä asiaa vie eteenpäin netissä itkeminen?Reiska puhuu asiaa, näin on taloyhtiössä edettävä, jos viisaita ollaan. Mistään lapsellisest luikkimisesta ole kyse, vaa viisaudesta, jota ei monella täällä ole korvien välissä. Onhan luonnollisesti olemassa toimiviakin taloyhtiöitä, jossa kunnossapitotoimet järjestetään mutkitta, ja tasapuolisesti, talkootyöt toimii, jokainen osallistuu jne.. Ja mitä ihmeellisintä, olen kuullut , että isännöitsijöitäkin on ammattitaitoisia, ja kantaaottavia , jotka hoitaa tehtävänsä. Mutta aloittajaa kun lukee, voin asia olla päinvastoin tilanne. Itse suosittelisin hallituksen vaihtoa, jopa ulkopuolisen pj. vaihtoa, isännöitsijän vaihtoa, ja jos talkootyöhön ei halukkaita, ulkoistettava nekin työt. Ei oo halpaa ei. Mutta jo pj ja isännöitsijän vastuukin painaa noissa sen verra, että ehkä ainoo vaihtoehto tuo.
- Reiskat
asiantuntijana kirjoitti:
Reiska puhuu asiaa, näin on taloyhtiössä edettävä, jos viisaita ollaan. Mistään lapsellisest luikkimisesta ole kyse, vaa viisaudesta, jota ei monella täällä ole korvien välissä. Onhan luonnollisesti olemassa toimiviakin taloyhtiöitä, jossa kunnossapitotoimet järjestetään mutkitta, ja tasapuolisesti, talkootyöt toimii, jokainen osallistuu jne.. Ja mitä ihmeellisintä, olen kuullut , että isännöitsijöitäkin on ammattitaitoisia, ja kantaaottavia , jotka hoitaa tehtävänsä. Mutta aloittajaa kun lukee, voin asia olla päinvastoin tilanne. Itse suosittelisin hallituksen vaihtoa, jopa ulkopuolisen pj. vaihtoa, isännöitsijän vaihtoa, ja jos talkootyöhön ei halukkaita, ulkoistettava nekin työt. Ei oo halpaa ei. Mutta jo pj ja isännöitsijän vastuukin painaa noissa sen verra, että ehkä ainoo vaihtoehto tuo.
Miten reiskan viestit tulee kaikki samasta osoitteesta?
Komppat itteäs?
- rrrtty
Jos aloittajan taloyhtiössä on sovittu talkoilla ulkoalueet hoidettavaksi, niin mene sinne ulos ja hiekoita ne piha-alueet. Tai sitten päätätte yhtiökokouksessa, jahka sen saatte koolle, urakoitsijan ottamista em. tehtäviin ja maksatte lisää vastikemaksuja. Sillähän se menee. Aloittaja näköjään odottaa että muut tekee hommat hänen puolestaan.
- liukastunut
No jopas on yksinkertaista ajattelua, että itse menisin, ja hoitasin koko taloyhtiön työt, ja asia kunnossa. Ei maar, nyt viisaampia ajatuksia, ja lukekaa aloittajan teksti, mitä tietoa hän hakee, ja keskustelua siitä kiitos? Nuijat menkää nukkumaan. : ))
- iso mies
liukastunut kirjoitti:
No jopas on yksinkertaista ajattelua, että itse menisin, ja hoitasin koko taloyhtiön työt, ja asia kunnossa. Ei maar, nyt viisaampia ajatuksia, ja lukekaa aloittajan teksti, mitä tietoa hän hakee, ja keskustelua siitä kiitos? Nuijat menkää nukkumaan. : ))
Meidän taloyhtiössä ei noita ongelmia nykyään enää ole. Kun muutin vuosia sitte, samantyyppisiä talkootarinoita kertoivat meilläkin olevan. Vaan silloin ku tulin, oli talvella parina aamuna paksut luminietokset jalkakäytävällä vielä puolilta päivin. Nii menin pj:n ovikelloa soittamaan, ja sieltä heräsi uninen herra päiväuniltaan. Löin lumilapion kouraan herralle, ja sanoin, että nyt lähdetään lumitöihin, kun lumet vielä kolaamatta. Ja sanoin, että kutsu isännöitsijä kaverikses, jos tehtävä on liian raskas. Ja sitte vielä tokaisin , että jutelkaa samaten isännöitsijän kanssa järjestelystä, ettei tartte huomenna tulla uudestaan ovelles lapion kanssa, ja koska vastuu on teidän käsiinne annettu. Ja niin asia toiminut hyvin, ajoittain käy ulkopuolista väkeä lumitöissä koneillaan, ja joskus hall.pj itse hiekottelee pihamaat. Asia on kunnossa.
- Älä valita
> No jopas on yksinkertaista ajattelua, että itse menisin, ja hoitasin koko taloyhtiön työt..
Juu älä vaan rasitu liikaa, täällä voit sisätiloisssa mukavasti tietsikan ääressä valittaa ja ei tule hiki tai kädet likaannu.
Käy nyt kumminkin aina välillä pihalla tarkistamassa, että mitä kaikkea on jätetty taas hoitamatta. - kiero kiertotie
Talkootöiden vastuisiin liukastunut osakas kysyy nyt, että miten voi luistella vastuista pois kun näyttää siltä, että koko yhtiö olisi vastuussa mahdollisesta liukastumisvahingosta. Vastuun kantamisesta loukkaantunut osakas voi kuvata vielä piha- ja pelastustiet ja lähettää kuvat palopäällikölle kysyen teiden turvallisuuden perään. Hyvä olisi jos pelastustiellä olisi laittomasti pysäköityjä autoja, niin tilanne olisi vielä täydellisempi. Samalla tulisi tehtyä pelastustarkastus talossa - onhan teillä pelastussuunnitelma ja vastuuhenkilöt ajantasalla. Tarkastuspöytäkirja antaa sitten hallitukselle pieniä paineita laittaa asioita kuntoon.
- Ei yhtiö , vaan pj
on vastuussa taloyhtiön liukastumisvahingoista ja kunnossapitotöiden valvomisesta. Asiaa puitu jo satoja kertoja muissakin keskusteluissa, ja vielä joku kehtaa täällä vääntää muuta, vaikka lakiteksti on aivan yksiselitteinen. Ja nyt kysytään, onko dokumenttejä vs.tapahtumista, missä taloyht.pj joutunu vastuuseen, ON . Ja jos hallitus antanu ohjeet isännöitsijän hoitaa asia kuntoon, vastuu on isännöitsijällä tämän jälkeen. Ja vielä kerran, OSAKASTA EI LAIN MUKAAN VOI VELVOITTAA MUUHUN VASTUUSEEN KUIN VASTIKKEEN MAKSUUN. Näin.
- Asuntoyhtiö maksaa
Ei yhtiö , vaan pj kirjoitti:
on vastuussa taloyhtiön liukastumisvahingoista ja kunnossapitotöiden valvomisesta. Asiaa puitu jo satoja kertoja muissakin keskusteluissa, ja vielä joku kehtaa täällä vääntää muuta, vaikka lakiteksti on aivan yksiselitteinen. Ja nyt kysytään, onko dokumenttejä vs.tapahtumista, missä taloyht.pj joutunu vastuuseen, ON . Ja jos hallitus antanu ohjeet isännöitsijän hoitaa asia kuntoon, vastuu on isännöitsijällä tämän jälkeen. Ja vielä kerran, OSAKASTA EI LAIN MUKAAN VOI VELVOITTAA MUUHUN VASTUUSEEN KUIN VASTIKKEEN MAKSUUN. Näin.
Seuraavat oikeustapaukset osoittavat, että koko yhtiö on vastuussa hoitovastuun perusteella vahingosta. Joissakin tapauksissa näistä on sekä hallitus että isännöitsijä tuomittu yhdessä yhtiön kanssa vastuuseen ja vahingonkorvauksiin.
Kuopion tapauksessa hallituksen puheenjohtaja sai tuomion sillä perusteella, että turvallisuus oli nimenomaan hänen vastuulleen kuuluvaksi yhtiössä sovittu ja oli siten aika poikkeuksellinen tilanne asoymaailmassa.
KKO 1928 II 360 ja 1942 II 157, KKO 1953 II 83, KKO 1958 II 130, 1965 II 89, KKO 1967 II 85, 1968 II 98, 1972 II 10, KKO 1980 II 89, KKO 1989:114, 1997:151, 1998:28, KKO 1989:114 ja 2001:1.
Korvaukset siirtyvät sitten vastikkeeseen ja kaikille maksettavaksi. Kun asoy tuomitaan korvauksiin niin korvausvastuu on kollektiivinen.
. - 4+1
Asuntoyhtiö maksaa kirjoitti:
Seuraavat oikeustapaukset osoittavat, että koko yhtiö on vastuussa hoitovastuun perusteella vahingosta. Joissakin tapauksissa näistä on sekä hallitus että isännöitsijä tuomittu yhdessä yhtiön kanssa vastuuseen ja vahingonkorvauksiin.
Kuopion tapauksessa hallituksen puheenjohtaja sai tuomion sillä perusteella, että turvallisuus oli nimenomaan hänen vastuulleen kuuluvaksi yhtiössä sovittu ja oli siten aika poikkeuksellinen tilanne asoymaailmassa.
KKO 1928 II 360 ja 1942 II 157, KKO 1953 II 83, KKO 1958 II 130, 1965 II 89, KKO 1967 II 85, 1968 II 98, 1972 II 10, KKO 1980 II 89, KKO 1989:114, 1997:151, 1998:28, KKO 1989:114 ja 2001:1.
Korvaukset siirtyvät sitten vastikkeeseen ja kaikille maksettavaksi. Kun asoy tuomitaan korvauksiin niin korvausvastuu on kollektiivinen.
.Kovin on vanhoja päätöksiä. Lait ovat muuttuneet moneen kertaan....
- osakas itse
Asuntoyhtiö maksaa kirjoitti:
Seuraavat oikeustapaukset osoittavat, että koko yhtiö on vastuussa hoitovastuun perusteella vahingosta. Joissakin tapauksissa näistä on sekä hallitus että isännöitsijä tuomittu yhdessä yhtiön kanssa vastuuseen ja vahingonkorvauksiin.
Kuopion tapauksessa hallituksen puheenjohtaja sai tuomion sillä perusteella, että turvallisuus oli nimenomaan hänen vastuulleen kuuluvaksi yhtiössä sovittu ja oli siten aika poikkeuksellinen tilanne asoymaailmassa.
KKO 1928 II 360 ja 1942 II 157, KKO 1953 II 83, KKO 1958 II 130, 1965 II 89, KKO 1967 II 85, 1968 II 98, 1972 II 10, KKO 1980 II 89, KKO 1989:114, 1997:151, 1998:28, KKO 1989:114 ja 2001:1.
Korvaukset siirtyvät sitten vastikkeeseen ja kaikille maksettavaksi. Kun asoy tuomitaan korvauksiin niin korvausvastuu on kollektiivinen.
."nimenomaan pj;n vastuulle kuuluva", niinhän se nimenomaan on, ty.lain mukaan. Enkä ole kuullut tapauksia, jossa vastuu olisi osakkaille jätetty, taloyhtiön kunnossapidon laiminlyönti asioissa.
- näin se menee
Asuntoyhtiö maksaa kirjoitti:
Seuraavat oikeustapaukset osoittavat, että koko yhtiö on vastuussa hoitovastuun perusteella vahingosta. Joissakin tapauksissa näistä on sekä hallitus että isännöitsijä tuomittu yhdessä yhtiön kanssa vastuuseen ja vahingonkorvauksiin.
Kuopion tapauksessa hallituksen puheenjohtaja sai tuomion sillä perusteella, että turvallisuus oli nimenomaan hänen vastuulleen kuuluvaksi yhtiössä sovittu ja oli siten aika poikkeuksellinen tilanne asoymaailmassa.
KKO 1928 II 360 ja 1942 II 157, KKO 1953 II 83, KKO 1958 II 130, 1965 II 89, KKO 1967 II 85, 1968 II 98, 1972 II 10, KKO 1980 II 89, KKO 1989:114, 1997:151, 1998:28, KKO 1989:114 ja 2001:1.
Korvaukset siirtyvät sitten vastikkeeseen ja kaikille maksettavaksi. Kun asoy tuomitaan korvauksiin niin korvausvastuu on kollektiivinen.
.Jos siirtyy vastikkeeseen kaikille osakkaille maksettavasti, isännöitsijää ja pj:tä voidaan reklamoida tämän jälkee osakkaitte taholta.
osakas itse kirjoitti:
"nimenomaan pj;n vastuulle kuuluva", niinhän se nimenomaan on, ty.lain mukaan. Enkä ole kuullut tapauksia, jossa vastuu olisi osakkaille jätetty, taloyhtiön kunnossapidon laiminlyönti asioissa.
Missä kohtaa laissa näin sanotaan, että vastuu ja korvausvelvolliosuus kuuluu vain pj:lle tai isän?
Rikosasiat ja laiminlyönnit ovat tietty tekijän vastuulla.
Jos as.oy:ssä on päätetty pihahommat hoitaa talkoolla ja vahinko sattuu, ni kyllä korvausvelvollinen on as.oy.
Hallituksen vastuu on kollektiivinen, ei pj:llä ole sen enempää kuin muillakaan, jos ei ole erikseen sovittu jostakin vastuunjaosta.- idioottejako ootte
KasVain kirjoitti:
Missä kohtaa laissa näin sanotaan, että vastuu ja korvausvelvolliosuus kuuluu vain pj:lle tai isän?
Rikosasiat ja laiminlyönnit ovat tietty tekijän vastuulla.
Jos as.oy:ssä on päätetty pihahommat hoitaa talkoolla ja vahinko sattuu, ni kyllä korvausvelvollinen on as.oy.
Hallituksen vastuu on kollektiivinen, ei pj:llä ole sen enempää kuin muillakaan, jos ei ole erikseen sovittu jostakin vastuunjaosta.No puupäät hei!! Tarkoitettiin, jos taloyhtiössä laiminlyöty todistettavasti kunnossapitovelvollisuutta, nii hall.pj ja isännöitsijä vastaa seuraamuksista. Vieläkö selvennetään asiaa?
- Kunniaton yhtiö
idioottejako ootte kirjoitti:
No puupäät hei!! Tarkoitettiin, jos taloyhtiössä laiminlyöty todistettavasti kunnossapitovelvollisuutta, nii hall.pj ja isännöitsijä vastaa seuraamuksista. Vieläkö selvennetään asiaa?
Niin ja osakkaat olivat sopineet pihateiden talvipuhtaanapidosta, että ne tehdään talkootöinä. Onko teillä osakkaana pokkaa vaatia yhtiökokouksessa hallitukselta ja isännöitsijältä korvauksia, jos yhtiö on joutunut korvaamaan jonkun henkilön liukastumisesta aiheutuneet kustannukset? Ensin yhtiön osakkaat valitsevat keskuudestaan hallituksen, jonka päälle he kaatavat itse sopimansa talkootyön tekemättömät tulokset ja vielä kehtaavat velkoa hallitukselta vastuuvakuutuksen tai vakuutusmeklarien ( Finib Oy ja Colemont Oy ym.) oman vakuutuksen kautta maksettuja vahingonkorvausmaksuja takaisin. Se ei onnistune kuin oikeuden kautta.
- loukkaantunut
idioottejako ootte kirjoitti:
No puupäät hei!! Tarkoitettiin, jos taloyhtiössä laiminlyöty todistettavasti kunnossapitovelvollisuutta, nii hall.pj ja isännöitsijä vastaa seuraamuksista. Vieläkö selvennetään asiaa?
Liukastuin ja loukkasin itseni hiekoittamattomalla pihatiellä, jonka talvipuhtaanapidosta oli sovittu yhdessä tehtäväksi talkootyönä. Sain pitkän sairasloman ja merkittävät sairaskulut. Seuraavan lainauksen perusteella näyttäisi siltä, etten saa korvauksia hall.pj:lta tai isännöitsijältä, sillä yhtiön (eikä hallituksen pj:n tai isännöitsijän) katsottu olevan vastuussa vahingosta. Tällaisia tilanteita varten kannattaisi ottaa kiinteistön vakuutukset meklareiden kautta ja heidän omia lisävakuutuksiaan, jotka näitä sitten korvaavat.
"Asunto-osakeyhtiö voi myös vapautua vastuusta ja osakas jää korvauksia vaille. KKO 1995:169: Asunto-osakeyhtiön osakkaat olivat sopimansa mukaisesti noudattaneet järjestelyä, että pihan hiekoittamisesta kustannusten säästämiseksi huolehtivat osakkaat talkootyönä. Yhtiön ei katsottu olevan järjestelyyn suostuneelle osakkaalle vastuussa vahingosta, joka oli aiheutunut tämän liukastumisesta yhtiön hiekoittamattomalla pihatiellä (ks. myös KKO 1980 II 42). "
Sitten on vielä yksi taho, josta voi olla huolestuneelle osakkaalle apua. On juuri perustettu AKHA - ASUNTOYHTIÖSOVITTELU - uusi sovittelumahdollisuus. http://www.kiinteistolehti.fi/artikkelit/?id=712 . Akha ry:n riidanratkaisulautakunta on laatinut asuntoyhtiösovittelujärjestelmän, jonka tarkoituksena on ennalta ehkäistä, sovitella ja ratkaista sisäiset ja ulkoiset asuntoyhtiöerimielisyydet. Järjestelmä mahdollistaa nopean, asiantuntevan ja taloudellisen ratkaisun saamisen erimielisyyteen. Asuntoyhtiösovittelu on vapaaehtoinen, mutta voi perustua myös osapuolten tekemään sopimukseen, jossa ennen asian viemistä oikeuteen asiaa yritetään sovitella. Sovittelu ei edellytä asiamiesten käyttöä.
Vielä otteita OM:n sivuilta asoylain perusteluista: 9 § Osakkeenomistajien oikeus ajaa kannetta yhtiön hyväksi. Osakkeenomistajalla ei ole oikeutta saada korvausta yhtiölle aiheutetusta vahingosta.
http://www.om.fi/Satellite?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&SSURIapptype=BlobServer&SSURIcontainer=Default&SSURIsession=false&blobkey=id&blobheadervalue1=inline; filename=sxu4bbtu2f6.pdf&SSURIsscontext=Satellite Server&blobwhere=1243790081256&blobheadername1=Content-Disposition&ssbinary=true&blobheader=application/pdf - turhaan väännätte
loukkaantunut kirjoitti:
Liukastuin ja loukkasin itseni hiekoittamattomalla pihatiellä, jonka talvipuhtaanapidosta oli sovittu yhdessä tehtäväksi talkootyönä. Sain pitkän sairasloman ja merkittävät sairaskulut. Seuraavan lainauksen perusteella näyttäisi siltä, etten saa korvauksia hall.pj:lta tai isännöitsijältä, sillä yhtiön (eikä hallituksen pj:n tai isännöitsijän) katsottu olevan vastuussa vahingosta. Tällaisia tilanteita varten kannattaisi ottaa kiinteistön vakuutukset meklareiden kautta ja heidän omia lisävakuutuksiaan, jotka näitä sitten korvaavat.
"Asunto-osakeyhtiö voi myös vapautua vastuusta ja osakas jää korvauksia vaille. KKO 1995:169: Asunto-osakeyhtiön osakkaat olivat sopimansa mukaisesti noudattaneet järjestelyä, että pihan hiekoittamisesta kustannusten säästämiseksi huolehtivat osakkaat talkootyönä. Yhtiön ei katsottu olevan järjestelyyn suostuneelle osakkaalle vastuussa vahingosta, joka oli aiheutunut tämän liukastumisesta yhtiön hiekoittamattomalla pihatiellä (ks. myös KKO 1980 II 42). "
Sitten on vielä yksi taho, josta voi olla huolestuneelle osakkaalle apua. On juuri perustettu AKHA - ASUNTOYHTIÖSOVITTELU - uusi sovittelumahdollisuus. http://www.kiinteistolehti.fi/artikkelit/?id=712 . Akha ry:n riidanratkaisulautakunta on laatinut asuntoyhtiösovittelujärjestelmän, jonka tarkoituksena on ennalta ehkäistä, sovitella ja ratkaista sisäiset ja ulkoiset asuntoyhtiöerimielisyydet. Järjestelmä mahdollistaa nopean, asiantuntevan ja taloudellisen ratkaisun saamisen erimielisyyteen. Asuntoyhtiösovittelu on vapaaehtoinen, mutta voi perustua myös osapuolten tekemään sopimukseen, jossa ennen asian viemistä oikeuteen asiaa yritetään sovitella. Sovittelu ei edellytä asiamiesten käyttöä.
Vielä otteita OM:n sivuilta asoylain perusteluista: 9 § Osakkeenomistajien oikeus ajaa kannetta yhtiön hyväksi. Osakkeenomistajalla ei ole oikeutta saada korvausta yhtiölle aiheutetusta vahingosta.
http://www.om.fi/Satellite?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&SSURIapptype=BlobServer&SSURIcontainer=Default&SSURIsession=false&blobkey=id&blobheadervalue1=inline; filename=sxu4bbtu2f6.pdf&SSURIsscontext=Satellite Server&blobwhere=1243790081256&blobheadername1=Content-Disposition&ssbinary=true&blobheader=application/pdflaki on selvä, jos tapaus on selvä. Eli jos kunnossapitotyöt tekemättä taloyhtiössä, hall.pj ja isännöitsijä vastaa seuraamuksista. Ei lähdetä spekuloimaan, kun tapaukset erilaisia, ja eri lähtökohdat. Mutta jos talkootöillä hoidetussa taloyhtiössä tapaturmia sattuu, korvaus on ainoastaa pj:llä ja isännöitsijällä, joille lakisääteiset valvontatehtävät on annettu.
- Oleellinen kohta
loukkaantunut kirjoitti:
Liukastuin ja loukkasin itseni hiekoittamattomalla pihatiellä, jonka talvipuhtaanapidosta oli sovittu yhdessä tehtäväksi talkootyönä. Sain pitkän sairasloman ja merkittävät sairaskulut. Seuraavan lainauksen perusteella näyttäisi siltä, etten saa korvauksia hall.pj:lta tai isännöitsijältä, sillä yhtiön (eikä hallituksen pj:n tai isännöitsijän) katsottu olevan vastuussa vahingosta. Tällaisia tilanteita varten kannattaisi ottaa kiinteistön vakuutukset meklareiden kautta ja heidän omia lisävakuutuksiaan, jotka näitä sitten korvaavat.
"Asunto-osakeyhtiö voi myös vapautua vastuusta ja osakas jää korvauksia vaille. KKO 1995:169: Asunto-osakeyhtiön osakkaat olivat sopimansa mukaisesti noudattaneet järjestelyä, että pihan hiekoittamisesta kustannusten säästämiseksi huolehtivat osakkaat talkootyönä. Yhtiön ei katsottu olevan järjestelyyn suostuneelle osakkaalle vastuussa vahingosta, joka oli aiheutunut tämän liukastumisesta yhtiön hiekoittamattomalla pihatiellä (ks. myös KKO 1980 II 42). "
Sitten on vielä yksi taho, josta voi olla huolestuneelle osakkaalle apua. On juuri perustettu AKHA - ASUNTOYHTIÖSOVITTELU - uusi sovittelumahdollisuus. http://www.kiinteistolehti.fi/artikkelit/?id=712 . Akha ry:n riidanratkaisulautakunta on laatinut asuntoyhtiösovittelujärjestelmän, jonka tarkoituksena on ennalta ehkäistä, sovitella ja ratkaista sisäiset ja ulkoiset asuntoyhtiöerimielisyydet. Järjestelmä mahdollistaa nopean, asiantuntevan ja taloudellisen ratkaisun saamisen erimielisyyteen. Asuntoyhtiösovittelu on vapaaehtoinen, mutta voi perustua myös osapuolten tekemään sopimukseen, jossa ennen asian viemistä oikeuteen asiaa yritetään sovitella. Sovittelu ei edellytä asiamiesten käyttöä.
Vielä otteita OM:n sivuilta asoylain perusteluista: 9 § Osakkeenomistajien oikeus ajaa kannetta yhtiön hyväksi. Osakkeenomistajalla ei ole oikeutta saada korvausta yhtiölle aiheutetusta vahingosta.
http://www.om.fi/Satellite?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&SSURIapptype=BlobServer&SSURIcontainer=Default&SSURIsession=false&blobkey=id&blobheadervalue1=inline; filename=sxu4bbtu2f6.pdf&SSURIsscontext=Satellite Server&blobwhere=1243790081256&blobheadername1=Content-Disposition&ssbinary=true&blobheader=application/pdf"....Yhtiön ei katsottu olevan järjestelyyn suostuneelle osakkaalle vastuussa vahingosta, joka oli aiheutunut tämän liukastumisesta yhtiön hiekoittamattomalla pihatiellä..."
Ja silloin, kun osakas ei ole hyväksynyt talviopidon hoitamista talkoilla, ei hän myöskään ole vastuuussa, jos tapahtuu vahinkio, joka johtuu talvikunnossapidon laiminlyömisestä. Vastuu jää silloin hpj / hallitus / isännöitsijä - mites sitte
Oleellinen kohta kirjoitti:
"....Yhtiön ei katsottu olevan järjestelyyn suostuneelle osakkaalle vastuussa vahingosta, joka oli aiheutunut tämän liukastumisesta yhtiön hiekoittamattomalla pihatiellä..."
Ja silloin, kun osakas ei ole hyväksynyt talviopidon hoitamista talkoilla, ei hän myöskään ole vastuuussa, jos tapahtuu vahinkio, joka johtuu talvikunnossapidon laiminlyömisestä. Vastuu jää silloin hpj / hallitus / isännöitsijäMites ku joku ulkopuolinen vahingoittuu, kun pihamaat hoitamatta, ja valvontaa ei ole ollut?
- Muut osakkaat?
Oleellinen kohta kirjoitti:
"....Yhtiön ei katsottu olevan järjestelyyn suostuneelle osakkaalle vastuussa vahingosta, joka oli aiheutunut tämän liukastumisesta yhtiön hiekoittamattomalla pihatiellä..."
Ja silloin, kun osakas ei ole hyväksynyt talviopidon hoitamista talkoilla, ei hän myöskään ole vastuuussa, jos tapahtuu vahinkio, joka johtuu talvikunnossapidon laiminlyömisestä. Vastuu jää silloin hpj / hallitus / isännöitsijäToisen kappaleen ajatus ei ole välttämättä suoraan johdettavissa oikeuden ratkaisusta. Kun osakas ilmoittaa esim. yhtiökokouksessa vastustavansa pihateiden hoitamista talkoovoimin ja kertoo, ettei hän itse osallistu ko talkootyöhön ja hänen eriävä mielipiteensä kirjataan yhtiökokouksen pöytäkirjaan, voi sillä olla juridinen merkitys vastuiden jakautumiseen. Näin ainakin hallituksen jäsen tai isännöitsijä voi vapautua vastuusta, jos he ilmoittavat eriävän mielipiteen merkittäväksi pöytäkirjaan. Mutta kuinka moni osakas on yhtiökokouksessa merkkauttanut eriävän mielipiteensä yhtiökokouspöytäkirjaan? Siis talousarvion kohdalle, ellei talkootyötä käsitellä erikseen, kirjataan eriävä mielipide pihateiden talvipuhtaanapidon kohdalle: Osakas X ei hyväksy pihateiden talvipuhtaanapitoa talkoovoimin eikä X osallistu tähän talkootyöhön. Mitä siitä seuraa, ollee jotain muuta kuin, että "vastuu jää silloin hpj / hallitus / isännöitsijä".
Mikä taho sitten kantaakaan vastuuta hiekoittamattomalla pihatiellä loukkaantuneen vahingosta, on mielenkiintoinen kysymys ja jäänee oikeuden ratkaistavaksi. "Hallituksen vahingonkorvausvastuu on ensisijassa kollektiivista vastuuta. Hallitusta käsitellään taloyhtiön elimenä, jolloin vastuu päätöksistä koskee kaikkia hallituksen jäseniä. Vastuu voi kuitenkin olla myös henkilökohtaista, jos hallituksen jäsenellä on erityistehtäviä hallituksen päätöksen tai sopimuksen nojalla. Vastuuta saattaa lisätä myös jäsenen jotain alaa koskevan erityisasiantuntemus. Hallituksen jäsen voi vapautua korvausvastuusta äänestämällä korvausperusteena olevaa päätöstä vastaan. Eriävä mielipide on syytä kirjauttaa hallituksen pöytäkirjaan." Toimiiko tämä sama periaate talkoo-osakkaiden kohdalla, on epäselvää. - 69807uyjhöler
Muut osakkaat? kirjoitti:
Toisen kappaleen ajatus ei ole välttämättä suoraan johdettavissa oikeuden ratkaisusta. Kun osakas ilmoittaa esim. yhtiökokouksessa vastustavansa pihateiden hoitamista talkoovoimin ja kertoo, ettei hän itse osallistu ko talkootyöhön ja hänen eriävä mielipiteensä kirjataan yhtiökokouksen pöytäkirjaan, voi sillä olla juridinen merkitys vastuiden jakautumiseen. Näin ainakin hallituksen jäsen tai isännöitsijä voi vapautua vastuusta, jos he ilmoittavat eriävän mielipiteen merkittäväksi pöytäkirjaan. Mutta kuinka moni osakas on yhtiökokouksessa merkkauttanut eriävän mielipiteensä yhtiökokouspöytäkirjaan? Siis talousarvion kohdalle, ellei talkootyötä käsitellä erikseen, kirjataan eriävä mielipide pihateiden talvipuhtaanapidon kohdalle: Osakas X ei hyväksy pihateiden talvipuhtaanapitoa talkoovoimin eikä X osallistu tähän talkootyöhön. Mitä siitä seuraa, ollee jotain muuta kuin, että "vastuu jää silloin hpj / hallitus / isännöitsijä".
Mikä taho sitten kantaakaan vastuuta hiekoittamattomalla pihatiellä loukkaantuneen vahingosta, on mielenkiintoinen kysymys ja jäänee oikeuden ratkaistavaksi. "Hallituksen vahingonkorvausvastuu on ensisijassa kollektiivista vastuuta. Hallitusta käsitellään taloyhtiön elimenä, jolloin vastuu päätöksistä koskee kaikkia hallituksen jäseniä. Vastuu voi kuitenkin olla myös henkilökohtaista, jos hallituksen jäsenellä on erityistehtäviä hallituksen päätöksen tai sopimuksen nojalla. Vastuuta saattaa lisätä myös jäsenen jotain alaa koskevan erityisasiantuntemus. Hallituksen jäsen voi vapautua korvausvastuusta äänestämällä korvausperusteena olevaa päätöstä vastaan. Eriävä mielipide on syytä kirjauttaa hallituksen pöytäkirjaan." Toimiiko tämä sama periaate talkoo-osakkaiden kohdalla, on epäselvää.Entäpä jos osakas on vaikka liikuntarajoitteinen, eikä näin pysty edes halutessaan osallistumaan talkootyöhön. Pitääkö hänenkin merkauttaa erillinen mielipide asiasta.
- kerran liukastunut
69807uyjhöler kirjoitti:
Entäpä jos osakas on vaikka liikuntarajoitteinen, eikä näin pysty edes halutessaan osallistumaan talkootyöhön. Pitääkö hänenkin merkauttaa erillinen mielipide asiasta.
Hyvä kysymys! Kyllä yhtiöstä muitakin talkoohommia tekevälle löytyy kuin lumityöt ja hiekoitus. Kukin voi osallistua taitojensa ja mahdollisuuksien mukaisesti. Ja avoimeksi jää se, että vapautuuko yksittäinen tai muutama osakas vastuusta merkkauttamalla eriävän mielipiteen yhtiökokouksen pöytäkirjaan, kun enemmistö osakkaista kannattaa talkootoimintaa.
Nyt oli selvästä tuloksettoman talkootyön vastustamisesta kysymys: miten talvipuhtaanapidon talkootyöhön kielteisesti suhtautuva osakas voisi vapautua vastuusta, kun talkootyönä tehty pihateiden auraus ja hiekoitus ei toimi ja jos joku osakas vahingoittuu sen takia. Ulkopuolisten vahingoittumisestahan on vastuussa yhtiö lukuisten oik.tapausten valossa. KKO 1995:169 tapauksessa yhtiön, hallituksen tai isännöitsijän ei katsottu olevan vastuussa vahingosta eikä siten velvollisia maksamaan korvauksia, vaan osakas järjestelmän osallisena joutui itse vastaamaan kuluistaan. - liukastunut
mites sitte kirjoitti:
Mites ku joku ulkopuolinen vahingoittuu, kun pihamaat hoitamatta, ja valvontaa ei ole ollut?
Kannattaa katsoa aikaisimmista liukastumisketjuista ja esim. Asuntoyhtiö maksaa vastauksesta. Yleensä asunto-osakeyhtiö on vastuussa, sitten asunto-osakeyhtiö, hallitus ja isännöitsijä, joskus isännöitsijä yksin tai hallituksen kanssa ja hyvin harvoin hallituksen jäsen tai puheenjohtaja yksin. Usein vastuu on kollektiivinen yhtiön hallitus ja isännöitsijä. http://www.isannointiliitto.fi/attachements/2011-09-27T11-14-5961.pdf
Kiinteistönomistajalla on liukastumisissa ja myös lumenpudotusvahingoissa aina korostettu huolellisuusvastuu. Vaikka huoltoyhtiö olisi laiminlyönyt esimerkiksi hiekoittamisen, korvaus vahingosta maksetaan aina kiinteistön vastuuvakuutuksesta. Huoltoyhtiön kanssa voi ehkä neuvotella omavastuun maksamisesta, mikäli huoltoyhtiö ei ole toiminut sopimuksen mukaisesti, mutta ensisijaisesti korvaus menee siis kiinteistövakuutuksesta.
Toiminnan vastuuvakuutus puolestaan kattaa henkilö- ja esinevahingot kuten sen, jos taloyhtiö joutuu vastuuseen katolta tippuneen lumen tai jään takia. Tässä vakuutuksessa korvaussumma on yleisesti 500 000 euroa. Toiminnan samoin kuin hallituksen vastuuvakuutus ovat osa kiinteistön täysarvovakuutusta.
- ison iso mies
ja MINÄ TEIN SEN
- iso mies
Niin se pj ja isännöitsijäkin on huudellut selän takana yhtiön asioista, mutta rivakkaasti lapio on heilunut heilläkin, kun oikei pyry on tullut. Ja osakkaat katsellaan vaan ikkunasta, milloin lumet on siivottu ja pääsemme lenkille. Koskaan ei ole minulle päin naamaa valitettu tästä työ jaosta. : )) ps.jotenkin tuntuu, että osakkaat nauttii tilanteesta, ku yhtiön johdossa on noinkin yksinkertasta henkilöstöä meillä.
- liukastelija
Eipä tainnu tulla selvää vastausta aloittajalle. Oliko esim. isännöitsijäliitto tms. taloyhtiönhallintoa valvova elin olemassa. Ja kysehän on ennalta ehkäisystä, ei tapaturmia ja vahinkoja ole vielä sattunu, mut ty.hallinnon rikkomuksia kyllä.
- liukastelija
Ei taida tässä tai tuossa ketjussa asiaan saada yksiselitteistä vastausta, sillä oikeuden päätöksissäkin on lievää vaihtelua. Jos ohjeita lukee vakuutusyhtiöiden ja kiinteistöliiton sivuilta, niin siellä kerrotaan yleisellä tasolla asiasta ja oikeustapauksissakin kysymys on yksityistapauksista, joten sieltäkään ei absoluuttista totuutta löydy. Tässä täytynee sietää jonkun verran epävarmuutta ja toivoa, että hallitus ja osakkaat tekevät yhdessä rakentavia ratkaisuja niiden sopimusten perusteella, mistä ovat edellisessä yhtiökokouksessa päättäneet.
Seuraavat keinot ovat käytettävissä: 1) osakas reklamoi isännöitsijää ja hallitusta kiinteistön turvallisuuden laiminlyönnistä ja osakas uhkaa viedä asian poliisille ja pelastustoimelle; 2) osakas kerää yhteensä 10% äänimäärästä kasaan ja vaatii hallitusta järjestämään ylimääräisen yhtiökokouksen asian ratkaisemiseksi; 3) osakas odottaa seuraavaan yhtiökokoukseen saakka ja esittää hallitukselle noin kaksi kuukautta ennen yhtiökokousta kirjallisen vaatimuksen asian käsittelemiseksi omana kohtanaan yhtiökokouksessa - talvipuhtaanapidon ulkoistaminen - ja eikä myönnä vastuuvapautta hallinnolle ja ehdottaa tai ehdotuttaa uusia (itseään) henkilöitä hallitukseen; 4) osakas ehdottaa talousarviokohdassa pihateiden talvipuhtaanapitoon varoja noin 2000 €. Jos huoneistoihin, parkkipaikalle ja jätekatokseen pääsee muutakin kautta kuin pihatien kautta ja tämä toinen reitti on asiallisesti hoidettu, osakas laittaa "EI TALVIKUNNOSSAPITOA" kyltin pihateiden päihin, niin uni tulee illalla paremmin ja kestää aamulla pidempään.
Taloyhtiön hallinnon ylin elin on yhtiökokous, joka kokouksessaan päättää hallituksen vastuuvapaudesta ja luottamuksesta. Jos yksi monesta on eri mieltä vastuuvapauden myöntämisessä, niin sille sitten ei voi mitään.....
Jos yhtiö rikkoo selkeästi yhtiöjärjestystä tai lakeja, kuten tässä siltä näyttäisi, niin asia on annettava myös tilintarkastajalle tiedoksi. Eli kun osakas tekee hallitukselle reklamaation ennen yhtiökokousta, reklamaation tarkastaa myös tilintarkastaja, jolloin asia saa yhtiön sisällä uuden merkityksen ja asia tulee käsitellyksi yhtiökokouksessa. Hiukan tautologiaa, jotta asia menisi perille.
Isännöintiliitto ajaa isännöitsijöiden asiaa, mutta kiinteistöliitosta saa kiinteistön hallintaan juridista apua, jos yhtiönne on kiinteistöliiton jäsen. Jos isännöitsijä tekee selkeitä laiminlyöntejä hallinnossa, voi isännöitsijästä hallituksen jäsen tehdä reklamaation ISA auktorisointiyhtiöön. Tämä ei yhtä osakasta auta, vaan hallitusta.
Eli vähissä ovat yhden osakkaan vaikutusmahdollisuudet yhtiössään muulloin kuin yhtiökokouksessa. Siis keskustelu hallituksen, muiden osakkaiden kanssa ja yhtiökokous ja sitten viranomaistie ovat ehkä osakkaalle olemassa olevat vaihtoehdot tässä tilanteessa.
Jos yhtiössä on aloittajan mukaan yhdessä osakkaiden kesken sovittu pihatien talvipuhtaanapidosta talkoovoimin, ja nyt se pettää, niin pettää myös osakkaiden kunniantunto - ja omatunto.
- liukastelija
Niin tuntuu olevan, eli viisain odotella, että vahinko tulee, ja sitte aletaan perätä vastuuhenkilöitä, ja pj./isännöitsijä syyllisen penkille: Käyhän se niinkin päin.
- naapurin päiväuni
Ja sen jälkeen, kun taloyhtiönne hallitus on puheenjohtajan johdolla eronnut, samoin isännöitsijä on lähtenyt - saat sinä toimia ja hoitaa taloyhtiönne asiat kuntoon!
Naapurisi, ne tavisasukkaat tulevat ovesi taakse joukolla ja vaativat päätäsi vadille. Olet aiheuttanut taloyhtiölle haittaa ja häiriötä, kiusaamalla jatkuvasti hallituksen jäseniä ja isännöitsijää, soittanut aamuyöstä heidän ovikellojaan lumilapio kädessä.
Sinut valitaan yksimielisesti huutoäänestyksellä taloyhtiön uudeksi puhenjohtajaksi, koska sinua pidetään syypäänä sekavaan tilanteeseen ja hallituksen eroon, isännöitsijän lähtöön.
Jos kieltäydyt, saat etsiä taloyhtiöön hyväpalkkaisen ammattihallituksen, lisäksi joudut etsimään uuden isännöitsijän.
Asuntojen arvo laskee, koska taloyhtiönne on saanut hankalan rettelöitsijä-maineen, eikä kukaan halua sinua naapurikseen.
Autosi tuulilasi hajoaa käsittämättömästi yhtenä yönä ja toisena lähtee pölykapselit, kolmantena renkaista ilmat.
Kukaan ei ole nähnyt mitään ja pihalla oleva valvontakamera on ilman muistikorttia, juuri nuo yöt, onpa mystistä.
Pian pihallanne seisookin jo poliisiauto, paloauto ja sairasauto.
Nyrkkitappelun jäljiltä eräs taloyhtiön asukas, naapurisi, on pidätetty ja sinut kiidätetään pahasti puukotettuna sairaalan teholle.
Ollessasi teholla, asunto-osakkeesi otetaan yhtiön haltuun ja saat syytteet jatketusta ja vuosia kestäneestä naapureiden ahdistelusta ja kiusasta.
Isännöitsijä ja hallituksen jäsenet esittävät raskauttavaa materiaalia ja muut osakkeen omistajat kaikki allekirjoittavat syytteen ja todistavat häirikkökäyttäytymisesi ja riehumisesi öisin rappukäytävässä, lumilapio ja hiekkaämpäri kädessä.
Näin sinusta on viimein päästy eroon ja joudut jonkun muun taloyhtiön riesaksi.
Naapurusto pitää keväällä pihajuhlat ja tanssii yöhön asti, olette nyt vapaat häiriköstä ja taloyhtiössä on hyvä henki. Vihdoinkin voidaan tehdä rästissä olevat korjaukset, kun et ole niitä jarruttamassa ja huutamassa rahoitusvastikkeiden noususta. Taloyhtiön maine on pelastettu ja osakkeiden arvo nousee, tulevat asukkaat syynätään tarkasti, heidän taustansa tarkistetaan.- Pj
just näin
Kaikkea jarrutetaan, jumitetaan ja hankaloitetaan, mutta kun OIKEITA vastuunkantajia haetaan niin verhot vaan heilahtaa, kun nämä tyypit kurkkii piiloistaan.
Onneksi JÄRKEVIÄ ja asioita tajuaviakin on porukassa, meidänkin as.oy:ssä suurin osa, muuten ei tulisi mistään mitään.
- ahkera1
Meilläkii on yhtiössä talkootyöllä sovittu pihamaan hoidot. Mutta siihen osallistuu 2/10 osakasta, ja ei nekään aina. Asukkaat eläkeläisiä, sairaita ja heikko kuntoisia, mutta silti muka talkoolla tehdään työt. Hall.pj itsekin sairaseläkkeellä ja työkyvytön. Saa nähdä, miten käy, kun tapaturma sattuu, ja nämä pari henkilöö ei ole kerinny jäätiköitä hiekottamaan.
- Anonyymi
huonosti.
- Anonyymi
Mitäköhän tässä tekisi kun isännöitsijä ja huoltoyhtiö ei hoida nurmen ajoa eikä pesutilojen pesua🤔🤔Kk.n oon oottanu et leikkaa nurmen mut ei.Olen sanonut muutaman haukkumasanan ja nyt päätti ottaa poliisin kehiin.Mieluummin tekee niin kun ajatuttaa nurmen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik83296MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar681848Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5401549Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin751156Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja60966Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s32940Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt208861- 170813
Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o59796Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3758