Koira-Allergia! Vastatkaa!!

Vastatkaa!!

Olemme ottamassa perheeseemme koiraa ja yks perheenjäsen on koiralle allerginen.Voiko koiraa ottaa (Collie)?

11

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysymys on tavallisimpia allergialääkäreille esitetyistä pulmista. Yksinkertaista vastausta ei ole. Jos allerginen perheenjäsen saa koirasta astmaoireita tai muita vakavampia oireita, koiraa ei pidä ottaa. Jos oireet ovat lieviä, esimerkiksi pientä niiskutusta ja silmien kutinaa, koiran ottaminen on mahdollista. Suuri osa lieväoireisista siedättyy koiralle ajan kanssa niin, ettei oireita juuri tule. Aina pitää kuitenkin varautua siihen, että koirasta on sitten luovuttava. Se on taas monessa perheessä pitkän itkun paikka. Jos koiran voi ottaa 1-2 kuukauden koeajaksi, se helpottaa päätöksentekoa.

      • Silmätulehdus

        Minä saan koirista silmätulehduksen. Silmämunan ulkoiseen kalvoon nousee ikään kuin rakkula. Silmässä on roskantunne, joka pitkittyessään muuttuu pistäväksi kivuksi. Onko tämä lievä haitta, josta ei ole vaaraa näölle, vaikka tilanne kestäisi pitkäänkin?


      • Silmätulehdus kirjoitti:

        Minä saan koirista silmätulehduksen. Silmämunan ulkoiseen kalvoon nousee ikään kuin rakkula. Silmässä on roskantunne, joka pitkittyessään muuttuu pistäväksi kivuksi. Onko tämä lievä haitta, josta ei ole vaaraa näölle, vaikka tilanne kestäisi pitkäänkin?

        Jolleivät antihistamiinitabletit tai kromoglikaattitipat (Lecrolyn, Lomudal) pidä oireita poissa, kyseessä on sen verran vakava haitta, että silmän sidekalvon tulehdus voi kroonistua. Sokeaksi siitä ei tule, mutta muita haittoja kyllä.


      • Ei vaaratonta

        Koirille allerginen ystäväni rakastui naiseen, jolla oli eläimiä kotona. Oireina mm. silmien kutina.

        Suhdetta kesti muutaman vuoden. Ystäväni käytti jatkuvasti silmätippoja. Jossain vaiheessa ystäväni alkoi epäillä, että hänen näkönsä oli heikentynyt. Hän mm. lopetti autolla ajon pimeässä. Lopulta ystäväni meni silmälääkäriin. Lääkärin arvio oli, että näön heikentyminen johtui toistuvista silmätulehduksista.

        Eli ”lievä” oire voi pitkittyessään olla kaikkea muuta kuin lievä. Itse en harrastaisi kotikutoisia siedätyshoitokokeiluja paria viikkoa pitempään.


    • Koira kesäksi 2012

      Me olemme myös ottamassa koiraa.Eli kesäksi olisi pk Collie tulossa.Yksi lapsistani 9v "hinkkaa" silmiää koiran seurassa ei voiko koiraa ottaa.Kiitos jo etukäteen!

      • Viisainta olisi jättää koira hankkimatta, niin tylyltä kuin vastaus saattaa kuulostaakin.


      • Muita vaihtoehtoja??
        matti.hannuksela kirjoitti:

        Viisainta olisi jättää koira hankkimatta, niin tylyltä kuin vastaus saattaa kuulostaakin.

        Eikö mitään lääkettä tai ms. olisi hoitoon?


      • Muita ratkaisuja??
        matti.hannuksela kirjoitti:

        Viisainta olisi jättää koira hankkimatta, niin tylyltä kuin vastaus saattaa kuulostaakin.

        Eikö mitään lääkettä ta ms. ton hoitoon?


      • Muita ratkaisuja?? kirjoitti:

        Eikö mitään lääkettä ta ms. ton hoitoon?

        Silmiä ihminen tarvitsee, ei koiraa. En minä ottaisi sitä riskiä, että lapsen näkö kärsii siitä, että kotona on koira. Yksinkertaista ja turvallista estohoitolääkettä ei siihen valitettavasti ole.


    • Yksvaan

      Koirarodullakin voi olla paljon merkitystä. Itse olen allergiatestejen mukaan koirille allerginen ja olenkin saannut koirista pahojakin allergiaoireita jo muutaman tunnin altistuksesta. Tein kuitenkin tietoisen päätöksen ja hankin oman koiran, amerikankarvattomanterrierin. Karvattoman koiran iho hilseilee vähemmän, kuin karvaisen mallin. Vähän samalla tavalla kuin ihmiselläkin päänahka hilseilee pahemmin kuin muu iho. samoin karvottoman koiran iholta hilseen huomaa helpommin ja ongelmaan on silloin helpompi puuttua pesemällä ja rasvaamalla koiran ihoa. Koira on asustanut meillä nyt reilun vuoden, enkä saa siitä mitään oireita. alkuu oli lievää nenän tukkoisuutta, mutta siivosin vain ahkerasti ja koitin pitää kodin mahdollisimman siistinä mm ilman puhdistinta apuna käyttäen. Pikkuhiljaa oireet jäivät pois. Ja mikä oudointa olen siedättynyt samalla myös muille koirille. Hiljattain olin ystäväni luona kylässä ja hänen karvakoiransa jopa nukkui vieressäni, enkä saannut siitäkään koirasta enään oireita. Ennen oman koiran hankintaa samainen koira aiheutti minulle rajut oireet jo parissa tunnissa. Tiedän kyllä että kaikilla ei käy yhtä hyvä tuuri kuin minulla, paljon surullisempiakin tarinoita on olemassa. Mutta halusin silti kertoa oman tarinani. Suosittelen tutustumaan eri rotuihin.

    • Kiitos tiedosta.

      Meillä noi koira allergian oireet huomattiin kun oltiin kylässä missä oli amerikancockerspanieleitä. Olimme siellä n.1h 30min ja jo 20min kun menimme rupesi silmiä kutittamaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1560
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      117
      1261
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1186
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1054
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      862
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      792
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      785
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      383
      769
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      127
      728
    Aihe