Tuhruvuoto ja lapsettomuus

aassddffgghh

Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta nyt 3 vuotta (minä 26v.,mies 29v., molemmat tupakoimattomia, terveelliset elintavat, normaali paino, siittiöt ok). Asiaa on tutkittu julkisella vuosi. Olen jo ennen koko yrityksen alkua kärsinyt ennen kuukautisia alkavasta tuhruvuodosta. Myös ennen kellontarkka 27pv kierto on muuttunut tänä aikana oikukkaaksi, on nyt 3 vuoden jälkeen ihan mitä sattuu 19pv ja 28pv väliltä. Ennen ruskea tuhru alkoi muutamaa päivää ennen kuukautisia, nyt sitä tulee jo 10-16päivää ennen ja siihen päälle vielä kuukautiset. Ei varmasti ole normaalia.

Kuitenkin kaikki hormonikokeet on olleet aina ok. Kilpirauhanen ok. papa aina ok. Sukupuolitaudit testattu ties kuinka monta kertaa, aina olleet ok. Endometrioosia ei olla löydetty ultralla. Ei pitäisi olla mitään myoomia, polyyppeja yms. tai ultralla ei ainakaan näy. Terolut ei auta, sitä on kokeiltu kun ensin epäiltiin keltarauhasen vajaatoimintaa. Lugesteron toimii emättimeen laitettuna, mutta annos on todella suuri. Clomeja kokeiltiin (kylläkin lapsettomuuteen kai ensisijaisesti), mutta mitään vaikutusta tuohon tuhruun sillä ei ollut.

Olemme julkisella hoidossa, mutta harmittaa kun tuntuu ettei tuota vuotoa oikein huomioida. Inssejä clomien kanssa on tehty 2 ja toiset 2 vielä edessä ennen kuin mitään muuta edes kuulemma mietitään. Meitä ihmetyttää tuo inssien suuri määrä. Onko insseissä mitään järkeä kun tuhru alkaa jo ennen ovulaatiota ja luget vasta pari päivää ovulaation jälkeen? Ne kyllä lopettavat parissa päivässä vuodon, mutta onko siitä hyötyä kun ongelma on jo ehtinyt siinä kohtaa alkaa?

Miksi ivfää ei voi aikaistaa? Onko meillä mahdollisuus insseillä mielestäsi vielä onnistua? Onko todennäköistä, että tuo vuoto on syy lapsettomuuteemme? Mitä sille voisi vielä tehdä ja mistä se voi johtua? Voiko tuo vuota olla jotain todella vakavaa, vaikka syöpää vai olisiko se näkynyt jo papassa? Olemme pohtineet yksityiselle siirtymistä jos sillä olisi vaikutusta hoitoaikatauluun. Olisiko esim. väestöliitossa mahdollista siirtyä nopeammin ivffään vai suositteletko meille vielä kuitenkin sitä 2 inssiä tehtäväksi? Tai onko väestöliitossa mahdollista tutkia tarkemmin sitä tuhruttelua?

10

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • malla

      Minäkin olen miettinyt tuota "tuhruvuotoa". (olemme yrittäneet vasta pari kuukautta) Itselläni se alkaa n. 5vrk ennen varsinaisten kuukautisten alkamista ja on väriltään ruskehtavaa. Mulla on ollut tätä n. pari vuotta. Täytän kohta 27v.

    • ap

      Olisiko tähän asiaan mahdollista saada jokin kannanotto? asia painaa mieltä :(

    • ap

      Luulisi, että jos olisi jotain vakavampaa se olisi jo löydetty..Ehdotan kuitenkin yksityiselle puolelle menemistä, vaikka se maksaakin enemmän.

    • Kiitos paljon kysymyksistä ja olen pahoillani, että vastaus on viipynyt.

      Kuvaamaasi tuhruvuotoon voi olla useita syitä ja kertomasi perusteella niistä yleisimpiä on jo selvitelty, mutta lisääkin tutkimuksia voi vielä tehdä syyn selvittämiseksi. En usko, että sinulla on mitää vakavaa sairautta. Ja todennäköisesti vaivan saa kuriin riittävällä hormonihoidolla. Väestöliitossa voimme tehdä tarvittavat lisä tutkimukset kuten keittosuolaruiskutuksen ja koepalan oton.

      IVF hoitoa voidaan harkita kun olette yrittäneet jo kolme vuotta. Onnistumisen mahdollisuutenne näen HYVÄNÄ!

      Kannustavin terveisin
      Anne-Maria /Väestöliiton klinikat

    • ap

      Kiitos vastauksesta!

    • hipppps

      AP:lle!

      Jos vain mahdollista, pyydä saada kilpirauhaskokeet! Jos se on testattukin, niin pyydä testaamaan myös vasta-aineet.

      Itselläni oli sama vaiva melkein pari vuotta. Siihen kokeiltiin Terolutia, joka auttoikin, mutta aina heti kun lopetin Terolutin se alkoi uudestaan.

      Sitten minulla löydettiin kilpirauhasen vajaatoiminta, joka todettiin vasta-aineiden takia. Viitearvot olivat vielä juuri ja juuri normaalin rajoissa. Ihana lääkärini kuitenkin suostui kokeilemaan Thyroxin lääkitystä. Tiputteluvuodot loppuivat kuin seinään! :O

      Kilpirauhanen vaikuttaa niin laajasti elimistömme KAIKKIIN osa-alueisiin, että suosittelen ehdottomasti ottmaan selvää voisiko vajaatoiminnasta olla sun tapauksessa kyse. TSemppiä!

    • ap.

      kiitos tiedosta! Kilpirauhaskokeet on kertaalleen, vai olisiko jopa kahteen kertaan otettu. niissä ei kaiketi mitään ilmennyt kun niihin ei sen koomin palattu. Mitä nämä vasta-aineet ovat? Eli siis jotain kilpirauhasen vasta-aineita...? Eli niitä voi kuitenkin olla vaikkei varsinaista vajaatoimintaa olisikaan? osaisitko tai osaisiko väestöliiton haikara kertoa mikähän tuollainen labrakoe tai koodi niihin vasta-aineisiin voisi olla?

      Täällä taas valmistaudutaan inseminaatioon, mutta varmaan laihoin tuloksin kun tuhruttelu alkoi jo edellispäivänä ja toimenpide on vasta huomenna :-/ Kyllä turhauttaa ja tuntuu ettei tässä koko touhussa ole päätä eikä häntää...

    • ap

      Vielä nostan tämän jos joku osaisi vastata tuohon kilpirauhaskysymykseen...

    • Hei!
      Anteeksi myöhäinen vastaukseni.
      Kilpirauhasvasta-ainetutkimusten laboratoriokoodi on S-TPOAb. Määritystä käytetään kilpirauhastautien erotusdiagnostiikassa ja seurannassa. Valtaosalla kilpirauhasen vajaatoimintaa tai kilpirauhastulehdusta sairastavista vasta-aineet ovat koholla. Korkea vasta-ainetaso myös ennustaa kehittyvää kilpirauhasen vajaatoimintaa.

      Terveisin,
      Anna-Kaisa/Väestöliiton klinikat

    • useita hoitoja

      Itsellä sama ongelma paitsi kuukautiset viipyvät välillä montakin kuukautta mutta muutama vuosi sitten aloin viettää paljon aikaa Thaimaassa ja kuukautiskierto aivan normaali kunnes palasin Suomeen ja kuukautiset jäivät taas nyt kävin lomalla neljä viikkoa ja kuukautiset alkoivat? Olen alkanut miettiä mistä voisi johtua? Voisiko auringolla olla vaikutusta ja jos olisin tiennyt ennen miten olisi vaikuttanut lasten saantiin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe