Kaikki alkoi hometyöpaikasta

umpikujassa

Olin superterve ennen kuin aloitin hometyöpaikassa, josta löydettiin kaikki mahdolliset kosteusvaurioindikaattorilajit, sädesienet ja altistuin vielä viemärikaasuillekin. Nyt olen työkyvytön erittäin vaikean astmani kanssa, tosin ilman minkäänlaista toimeentulotukea, kiitos vakuutuslääketieteen.
Kysyn, miksi altistuminen homeille, toksiineille yms. aineille saa elimistön hajoamaan palapalalta, vaikka en enää työpaikalla altistukaan? Onko tutkittu, miksi puhkeaa yhä uusia ja monimuotoisempia allergioita ja myös autoimmuunitauteja altistumisen seurauksena vai onko kysymys jostakin tietyistä toksiinista, joka laukaisee elimistön "tuhon"? Kysyn tätä siksi, että itselleni puhkeaa jatkuvasti uusia allergioita, kuten hajusteet, viljat, hiivat, mausteet, lisäaineet, lääkkeet ja lääkkeiden muut aineet jne. Normaalielämä on täysin mahdotonta, koti on hajusteeton, kemikaaliton, homeeton, jokainen vieras aiheuttaa oireita. Jotkut avaavat lääkkeet, mahdollisesti niiden muut aineet turvottavat kurkun, kun niiden pitäisi avata. Onko minulla vielä toivoa eli onko kehitteillä jotakin uuttaa avaavaa lääkettä astmaatikoille, joka ei aiheuta valtavaa tärinää ja sitä myöten sietämättömiä rytmihäiriöitä? Atrovent sopi aikansa ja nyt sekin aiheuttaa rytmihäiriöitä?

6

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä saisi tosi tietäjän maineen, jos tuohon kaikkeen osaisin vastata. Nykytiedon valossa näyttää siltä, että oireet kroonistuvat melko lyhyessä ajassa, jonka pituutta ei tunneta (3-6 kk?). Kroonistuminen tarkoittaa sitä, että oireet jatkuvat, vaikkei altistetta ole mailla eikä halmeilla. Kaikki mainitut oireita aiheuttavat altisteet ja oireet ovat tyypillisiä ns ympäristöintoleransseissa. Niitä ovat homeoireilun lisäksi esimerkiksi tuoksuyliherkkyys ja erilaiset ravinto-intoleranssit, sähköyliherkkyys, maasäteily-yliherkkyys ja monet toiminnalliset vatsavaivat, joilla ei ole mitään tekemistä allergioiden kanssa. Tiedetään, että näistä oireista kärsivillä aivoissa aktivoituvat toiset alueet kuin terveillä. Psykosomatiikka on ollut viime vuosikymmeninä kovin vähän tutkittu alue, eikä maailmassa monikaan ole siitä kiinnostunut. Nämä ns. ympäristöintoleranssit saanevat tutkijoita liikkeelle nyt, kun ongelma on paisunut maailmanlaajuisesti. En osaa ennustaa, kuinka monta monta ratkaisun löytäminen vie.

    • Valekirjoittaja.

      Ympäristöintoleranssi.
      "Tiedetään, että näistä oireista kärsivillä aivoissa aktivoituvat toiset alueet kuin terveillä."

      Tästäkö tulee puheet viasta "korvien välissä"? Eikö ole kyse sairaudesta siinä kuin kilpirauhasvaivoissa? Muutoksiahan on, nyt vain aivotoiminnassa! Diaknoosinumero aivotoiminnan pysyvästä muutoksesta.

      Monenkin ympäristöstä löytyneen (asbesti, home, hiilidioksidi, hiilimonoksidi, formaldehydi...), aiheuttaa pahoja seurauksia pitoisuuden noustessa asunnoissa. Tutkimus ei ehdi selvittää mitä ja miten vaikuttavat uudet kemialliset yhdisteet, joita rakennusteollisuus ymppää asuntoihin kosteuden lisäksi. Tiede tulee olemaan aina jäljessä. Vai mitä?

      Mikäli löydetään vanha terveellinen rakennus, on sen piirustukset, materiaalit, rakennuspaikka ja rakennustapa syytä julkaista, saattaisivat mennä kaupaksi.
      Olisihan psygosomaattisten sairauksien ehkäisy tehtävä kokemusperäiselläkin menetelmällä - vaikka sitten vanhalla rakennustavalla?

      • Jää nähtäväksi, kuinka monta vuotta kestää ennen kuin homma on selvillä. Ei se onnistu vuodessa ja kahdessa. On kuitenkin hyvä tietää, että tutkimukseen aletaan panna panoksia. Parempi kyöhään kuin ei silloinkaan.


    • Mök-ki.

      Vointi on hyvä ulkona, mutta huononee monissa sisätiloissa. Muutama allergia todettu.

      Olisiko mielestänne apua rakenteesta, jossa seinän sisä- ja ulkopinta ovat metallia ja lämpöeristeenä välissä on polyuretaani?
      Rakenne ei ime kosteutta eikä siinä ole mitään huokoisuutta pölyn kerääntyä.

      • Sitä pitää kysyä asiantutijoilta, esimerkiksi VTT:ltä tai Hengitysliiton sisäilma-asiantuntijalta.


    • mcs-sairas

      Ei ole toimiva tuo metalli-polyuretaani-metalli rakennekaan. Uretaanista ja metallilevyjen maalista tulee sisäilmaan haitallisia aineita. Rakenne ei ole tiivis saumojen kohdalta ja uretaanin haju tulee näin sisälle. Meillä käytössä työpaikalla em. materiaaleista tehty taukotila. Koko ajan joutuu pitämään ikkunaa auki ja puhallinta ilmanvaihtokanavassa täysillä että koppia voisi käyttää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      76
      1464
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1257
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1207
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1146
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1004
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      82
      813
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      752
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      745
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      686
    Aihe