purtavaa aiheesta

allergia suussa ?

Haluaisin, että olisi mahdollista lukea kokemuksia kanssaihmisiltä, jotka saavat oireita hammashoidossa käytettävistä paikka- ja/tai puudutusaineista. Tavoitteena löytää hyviä, mahd. vähän allergioita ja oireita aiheuttavia, kestäviä ratkaisuja.

Lisäksi voisi olla mahdollista luoda potilasyhdistys, mikäli sellaista ei vielä ole olemassa.

13

282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puuduteallergia on erittäin harvinaista. Sellaisiakin toki löytyy aina silloin tällöin. Puuduteallergia on onneksi helppo todeta ihotestillä. Jos allergiaa onkin yhdelle puudutteelle, vaihtoehtoja on. En ole kuullut henkilöstä, joka ei sitäisi mitään paikallispuudutetta.
      Paikka-aineallergia on myös erittäin harvinaista. Hammahoitohenkilöstöllä niitä kyllä tavataan. Jos sattuisi olemaan allerginen paikka-aineelle, reaktio menee ohi parissa päivässä, kun paikka on lopullisesti kovettunut.
      Ainoa, josta on tullut pitempiaikaisia reaktioita on amalgaami. Sitähän ei ole laitettukaan enää vuosikausiin kenenkään suuhun, ja ongelma alkaa olla historiaa.

    • allergia suussa ?

      Siis potilasyhdistys olisi Pieni ?
      Eräs mahdollisuus, joka kannattaa ottaa huomioon, on paikka ym. aineiden vaikutus laajemmin yliherkkyyteen. Yhteyttä ei välttämättä tule huomattua siitä yksinkertaisesta syystä, ettei edes tulla ajatelleeksi yhteyden mahdollisuutta.
      Se seikka itsessään ei pyyhkäise ongelmaa olemattomiin.

    • allergiaa??

      En tiedä onko itselläni kyse puuduteaineallergiasta vai ennemminkin henkisestä kammosta/pelosta. Mutta joka tapauksessa joka kerta kun hammaslääkärissä puudutetaan seuraa siitä voimakasta huimausta. Monet kerrat olen joutunut jäämään hammashoidon loputtua tuoliin huilailemaan koska hammaslääkäri ei uskalla päästää minua lähtemään ja välillä hoitaja on TALUTTANUT minut pois huoneesta. Nykyään jos tiedän että puudutetaan otan mukaan aina saattajan. Mutta jos reiät paikataan ilman puudutusta mitään huimausta ei tule ja hammaslääkärit ovat jopa ihmetelleet kova hermoisuuttani kun isotkin reiät on porattu ilman puudutusta ilmeenkään värähtämättä. Koitan siis huimauksen takia välttää puudutusta viimeiseen asti jos se vain suinkin on mahdollista.

    • allergia suussa ?

      Ultracain D-Suprarenin (yleisesti käytetty puudutusaine)
      tuoteseloste kertoo seuraavaa
      "Kuten kaikkia paikallispuudutteitaq käytettäessä, annostuksesta riippuen esiintyy melko harvoin keskushermoston häiriöitä; turtumusta tajunnan menetykseen saakka, hengityshäiriöitä hengityksen lamaantumiseen saakka, lihasvapinaa, lihasnykäyksiä, jopa kouristuksia, pahoinvointia ja oksentelua. Melko harvinaisia haittavaikutuksia ovat myös huimaus, tuntoharhat ja heikentynyt tunto.

      Verenkiertohäiriöt, kuten verenpaineen lasku ja sydämen harvalyöntisyys ovat U. D-S. -valmistetta käytettäessä melko harvinaisia ja silloinkin yleensä merkityksettömiä. Tilapäiset näköhäiriöt(hämärtynyt näkö, näön menetys, kaksoiskuvat) pistoksen aikana tai pian sen jälkeen käytettäessä paikallispuudutteita pään alueelle ovat melko harvinaisia. Paikallispuudutteet saattavat myös laukaista sokin (anafylaktisen) tai sydänpysähdyksen.

      Allergisten reaktioiden esiintyminen on melko harvinaista. Adrenaliinin aiheuttamia haittavaikutuksia (sydämen tiheälyöntisyys, rytmihäiriöt ja verenpaineen kohoaminen) esiintyy alhaisen pitoisuuden (0,5 mg/100 ml) vuoksi erittäin harvoin.

      Sulfiittikomponentista johtuen yliherkkyysreaktioita saattaa melko harvoin ilmaantua astmaatikoille, erittäin harvoin muille potilaille. Nämä rektiot saattavat ilmetä pahoinvointina, ripulina, vinkuvana hengityksenä. akuutteina astmakohtauksina, tajunnan heikkenemisenä tai sokkina."

      ..ja amalgaami alkaakin olla historiaa pääasiassa 'luonnollisen poistuman' kautta. Olen kuitenkin kuullut sitä yhä käytettävän.

      • Oireet sopivat oikein hyvin pelkoreaktioon, eivät allergiaan. Pelkoreaktio saattaa yllättää vielä 30-40 minuutin kuluttua siitä, kun puudutus tehtiin. Hammaspaikka- tms allergiaan oirekuva ei sovi. Yleensä ihmisen pelkoherkkyys vaimenee iän mukana.


    • allergia suussa ?

      Eli voitte ystävällisesti täydentää vastaustanne kertomalla vielä mitkä oireet sopivat hammaspaikka tms. allergiaan ?

      • Hammaspaikka-allergiassa tuoreen paikan lähialue turpoaa muutamassa tunnissa ja laskee muutaman päivän kuluttua, kun paikkamateriaali on kokonaan kovettunut. Voimakkaassa allergiassa suu voi turvota laajemminkin. Paikka-allergiaa on lähes yksiomaan hammashoitohenkilökunnalla, jotka käsittelevät aineita pitkin päivää kuukausien ja vuosien ajan. Herkistyminen vie nimittäin oman aikansa.


    • allergia suussa ?

      Hammashoitohenkilökunnan ollessa kyseessä ei siis puhuta siedätyksestä ?

      Nähdäkseni paikka-aine on suussa pitkin päivää, kuukausien, jopa vuosien ajan. Kontaktissa limakalvoilla, alttiina lämpötilavaihteluille ja kulumiselle.

      Omakohtainen pelkoreaktioni - ei siis allergia - on tähän mennessä ollut kestoltaan noin 36 000 minuuttia.

      Voisitteko mainita kauppanimeltä joitakin valmisteita joiden pelkovaikutus jäisi alle tunnin ?

      • Kuten edellä mainittu, kovettunut paikka ei aiheuta oireita. Pelkoreaktioon muita syitä.


    • allergiaa suussa ?

      Ahtaanpaikankammo, toripelko, korkeanpaikankammo,..

      *Cacaina, D., Ylänen, H., *Hupa, M. & *Simon, S. 2006: Study of yttrium containing bioactive glasses behaviour in simulated body fluid. – Journal of Material Science, Materials in Medicine 17(8): 709-716.


      Voisitteko mainita kauppanimeltä joitakin valmisteita joiden pelkovaikutus jäisi alle tunnin ?

      • Pelon syy ja kesto ovat kovin henkilökohtaisia asioita. Ne eivät ole allergiaa, joita tällä palstalla käsitellään.


    • allergiaa suussa ?

      Joku onkin sanonut, että vaikka lääkintäviranomaiset itsepäisesti kieltävät meillä (mm.) amalgaamiongelman, on se merkittävä hammaslääketieteen aiheuttama ongelma.
      Ongelman ratkaiseminen onnistuu vasta sitten, kun kaikki eri osapuolet, potilaat, hammaslääkärit, lääkärit ja lääkintäviranomaiset uskaltautuvat saman pöydän ääreen.

    • jhhjhlkj

      Jaahas, kukahan on se joku.
      Aina on joku allerginen. Kumpi vaan on se parempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe