purtavaa aiheesta

allergia suussa ?

Haluaisin, että olisi mahdollista lukea kokemuksia kanssaihmisiltä, jotka saavat oireita hammashoidossa käytettävistä paikka- ja/tai puudutusaineista. Tavoitteena löytää hyviä, mahd. vähän allergioita ja oireita aiheuttavia, kestäviä ratkaisuja.

Lisäksi voisi olla mahdollista luoda potilasyhdistys, mikäli sellaista ei vielä ole olemassa.

13

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puuduteallergia on erittäin harvinaista. Sellaisiakin toki löytyy aina silloin tällöin. Puuduteallergia on onneksi helppo todeta ihotestillä. Jos allergiaa onkin yhdelle puudutteelle, vaihtoehtoja on. En ole kuullut henkilöstä, joka ei sitäisi mitään paikallispuudutetta.
      Paikka-aineallergia on myös erittäin harvinaista. Hammahoitohenkilöstöllä niitä kyllä tavataan. Jos sattuisi olemaan allerginen paikka-aineelle, reaktio menee ohi parissa päivässä, kun paikka on lopullisesti kovettunut.
      Ainoa, josta on tullut pitempiaikaisia reaktioita on amalgaami. Sitähän ei ole laitettukaan enää vuosikausiin kenenkään suuhun, ja ongelma alkaa olla historiaa.

    • allergia suussa ?

      Siis potilasyhdistys olisi Pieni ?
      Eräs mahdollisuus, joka kannattaa ottaa huomioon, on paikka ym. aineiden vaikutus laajemmin yliherkkyyteen. Yhteyttä ei välttämättä tule huomattua siitä yksinkertaisesta syystä, ettei edes tulla ajatelleeksi yhteyden mahdollisuutta.
      Se seikka itsessään ei pyyhkäise ongelmaa olemattomiin.

    • allergiaa??

      En tiedä onko itselläni kyse puuduteaineallergiasta vai ennemminkin henkisestä kammosta/pelosta. Mutta joka tapauksessa joka kerta kun hammaslääkärissä puudutetaan seuraa siitä voimakasta huimausta. Monet kerrat olen joutunut jäämään hammashoidon loputtua tuoliin huilailemaan koska hammaslääkäri ei uskalla päästää minua lähtemään ja välillä hoitaja on TALUTTANUT minut pois huoneesta. Nykyään jos tiedän että puudutetaan otan mukaan aina saattajan. Mutta jos reiät paikataan ilman puudutusta mitään huimausta ei tule ja hammaslääkärit ovat jopa ihmetelleet kova hermoisuuttani kun isotkin reiät on porattu ilman puudutusta ilmeenkään värähtämättä. Koitan siis huimauksen takia välttää puudutusta viimeiseen asti jos se vain suinkin on mahdollista.

    • allergia suussa ?

      Ultracain D-Suprarenin (yleisesti käytetty puudutusaine)
      tuoteseloste kertoo seuraavaa
      "Kuten kaikkia paikallispuudutteitaq käytettäessä, annostuksesta riippuen esiintyy melko harvoin keskushermoston häiriöitä; turtumusta tajunnan menetykseen saakka, hengityshäiriöitä hengityksen lamaantumiseen saakka, lihasvapinaa, lihasnykäyksiä, jopa kouristuksia, pahoinvointia ja oksentelua. Melko harvinaisia haittavaikutuksia ovat myös huimaus, tuntoharhat ja heikentynyt tunto.

      Verenkiertohäiriöt, kuten verenpaineen lasku ja sydämen harvalyöntisyys ovat U. D-S. -valmistetta käytettäessä melko harvinaisia ja silloinkin yleensä merkityksettömiä. Tilapäiset näköhäiriöt(hämärtynyt näkö, näön menetys, kaksoiskuvat) pistoksen aikana tai pian sen jälkeen käytettäessä paikallispuudutteita pään alueelle ovat melko harvinaisia. Paikallispuudutteet saattavat myös laukaista sokin (anafylaktisen) tai sydänpysähdyksen.

      Allergisten reaktioiden esiintyminen on melko harvinaista. Adrenaliinin aiheuttamia haittavaikutuksia (sydämen tiheälyöntisyys, rytmihäiriöt ja verenpaineen kohoaminen) esiintyy alhaisen pitoisuuden (0,5 mg/100 ml) vuoksi erittäin harvoin.

      Sulfiittikomponentista johtuen yliherkkyysreaktioita saattaa melko harvoin ilmaantua astmaatikoille, erittäin harvoin muille potilaille. Nämä rektiot saattavat ilmetä pahoinvointina, ripulina, vinkuvana hengityksenä. akuutteina astmakohtauksina, tajunnan heikkenemisenä tai sokkina."

      ..ja amalgaami alkaakin olla historiaa pääasiassa 'luonnollisen poistuman' kautta. Olen kuitenkin kuullut sitä yhä käytettävän.

      • Oireet sopivat oikein hyvin pelkoreaktioon, eivät allergiaan. Pelkoreaktio saattaa yllättää vielä 30-40 minuutin kuluttua siitä, kun puudutus tehtiin. Hammaspaikka- tms allergiaan oirekuva ei sovi. Yleensä ihmisen pelkoherkkyys vaimenee iän mukana.


    • allergia suussa ?

      Eli voitte ystävällisesti täydentää vastaustanne kertomalla vielä mitkä oireet sopivat hammaspaikka tms. allergiaan ?

      • Hammaspaikka-allergiassa tuoreen paikan lähialue turpoaa muutamassa tunnissa ja laskee muutaman päivän kuluttua, kun paikkamateriaali on kokonaan kovettunut. Voimakkaassa allergiassa suu voi turvota laajemminkin. Paikka-allergiaa on lähes yksiomaan hammashoitohenkilökunnalla, jotka käsittelevät aineita pitkin päivää kuukausien ja vuosien ajan. Herkistyminen vie nimittäin oman aikansa.


    • allergia suussa ?

      Hammashoitohenkilökunnan ollessa kyseessä ei siis puhuta siedätyksestä ?

      Nähdäkseni paikka-aine on suussa pitkin päivää, kuukausien, jopa vuosien ajan. Kontaktissa limakalvoilla, alttiina lämpötilavaihteluille ja kulumiselle.

      Omakohtainen pelkoreaktioni - ei siis allergia - on tähän mennessä ollut kestoltaan noin 36 000 minuuttia.

      Voisitteko mainita kauppanimeltä joitakin valmisteita joiden pelkovaikutus jäisi alle tunnin ?

      • Kuten edellä mainittu, kovettunut paikka ei aiheuta oireita. Pelkoreaktioon muita syitä.


    • allergiaa suussa ?

      Ahtaanpaikankammo, toripelko, korkeanpaikankammo,..

      *Cacaina, D., Ylänen, H., *Hupa, M. & *Simon, S. 2006: Study of yttrium containing bioactive glasses behaviour in simulated body fluid. – Journal of Material Science, Materials in Medicine 17(8): 709-716.


      Voisitteko mainita kauppanimeltä joitakin valmisteita joiden pelkovaikutus jäisi alle tunnin ?

      • Pelon syy ja kesto ovat kovin henkilökohtaisia asioita. Ne eivät ole allergiaa, joita tällä palstalla käsitellään.


    • allergiaa suussa ?

      Joku onkin sanonut, että vaikka lääkintäviranomaiset itsepäisesti kieltävät meillä (mm.) amalgaamiongelman, on se merkittävä hammaslääketieteen aiheuttama ongelma.
      Ongelman ratkaiseminen onnistuu vasta sitten, kun kaikki eri osapuolet, potilaat, hammaslääkärit, lääkärit ja lääkintäviranomaiset uskaltautuvat saman pöydän ääreen.

    • jhhjhlkj

      Jaahas, kukahan on se joku.
      Aina on joku allerginen. Kumpi vaan on se parempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      100
      1899
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1430
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1317
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      92
      1313
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1124
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      463
      997
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      918
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      852
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      836
    Aihe