Erilaiset Allergiat

Mary61

Kaikki allergigot ovat tervetulleita kertomaan alergioistaan ja niiden vaikutuksista elämään, jos haluat välttyä kyseisiltä allergioilta lue täältä erilaisia juttuja, allergigot; kertokaa miten saitte alergian ja mikä oli siinä vaikutteena, näin muut ihmiset voivat säästyä siltä mitä me kärsimme.

1

145

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moniallergikko

      Multiallergikoksi vasta aikuisena

      Että sattuikin sopivasti löytymään tällainen ketju, kun haluan purkaa tätä allergia-ahdistusta. :)

      Kaikki allergiat ovat puhjenneet minulle melkeinpä vasta aikuisiällä. Sairastuin astmaan 17-vuotiaana, tai oikeammin se todettiin vasta silloin. Oireita oli jo jatkunut siihen mennessä reilun vuoden verran, mutta en ollut yhdistänyt sitä astmaan, vaan ajattelin vain kuntoni heikentyneen. Siinä samalla alkoivat tulla siitepöly- ja eläinallergiat. RIhkamakoruille olin allerginen jo alle 10-vuotiaana. En muistaakseni pystynyt pitämään kuin kultakoruja vuoden päästä siitä, kun minulle oli laitettu reiät. Kymmenen vuoden aikan allergiat ovatkin vaan lisääntyneet. Ensin tuli laktoosi-intoleranssi varmaan seitsemän vuotta sitten. Kuusi vuotta sitten tilanne alkoi pahentua. Huomasin, että olen allerginen kumille. Siitä oireet olivat selviä. Käsineistä ihottumaa, kondomista kipua, turvotusta ja haavoja. Ruoka-aineallergiat lisääntyivät pikku hiljaa. Yhdessä välissä en voinut syödä kuin keitettyjä kasviksia ja lihaa, kun vatsa oli niin huonona.

      Allergisoivat tuotteet ovat tällä hetkellä: laktoosi, gluteeni, kananmuna, kala, pähkinät, tietyt lisäaineet, kosmetiikkatuotteet (tietyt merkit sopivat), kumi (lateksi), nikkeli, kelta- ja valkokulta (myös kultakoruista tulee allergiaa, vaikka ne eivät kultasepän mukaan sisällä nikkeliä, joten jäljelle jäänee vaihtoehto, että kultakin allergisoi), koivu, leppä, heinät, kissat, koirat, kanit, marsut ym.
      Lisäksi joudun noudattamaan erityisruokavalioita muusta syystä ja minulla on paha migreeni, jota ei saada lääkittyä kunnolla. Omalla kohdallani allergiat ovat tulleet pikkuhiljaa. Ainoastaan kumiallergia aiheutti pahemman kohtauksen, eräänlaisen shokin, mutta sen jälkeen sitä on pyrkinyt välttelemään.
      Kyllähän nämä allergiat vaikuttavat omaan elämääni melkoisesti. Ei kai niinkään jokapäiväisissä asioissa, joissa pystyn hyvinkin välttelemään allergisoivia tuotteita. Teen paljon ruokaa itse, koska yleisesti se on helpompaa, kuin yrittää löytää sopivia tuotteita kaupasta. Lisäaineista, mikäli niitä on paljon, saan kutinaa. Muutenkin yleisin oire on kutina ja ihon oireilu muutoin. Joku mauste, jota en edelleenkään osaa nimetä, on aiheuttanut pariin otteeseen hengenahdistuksen ja liveän kurkun turpoamisen. Myös pähkinät suurina määrinä ahdistavat henkeä, mutta se lienee hyvinkin yleistä, varsinkin, kun yhdistelmänä on astma. Voin siis syödä jonkin verran pähkinöitä ja niistä kuitenkin saan vähän parannusta ruokavaliooni, joka koostuu lähinnä lihasta ja pehmeistä kasviksista. Raakana en pysty syömään kovin montaa kasvista. Kala aiheuttaa silmäoireita. Hiilihydraattiset tuotteet, kuten peruna ja riisi, eivät myöskään sovi suuressa määrin ruokavaliooni. Pahimman mahdollisen olon olen joskus saanut itselleni syömällä pullan, jossa aineksina oli vehnäjauhojen lisäksi maitoa, kananmunaa, hiivaa ja sokeria. :) Sen jälkeen ei kyllä pulla oikein ole maistunut edes omiin raaka-aineisiin tehtynä.
      Koruja en käytä, joten ainoa pohdinta niiden suhteen on se, millainen sormus sormeen laitetaan. Titaani kai olisi allergiaystävällisin vaihtoehto. Enemmän pohdituttaa ehkäisyasiat, kun kierukka ja pillerit eivät sovi, joten lateksittomaan kondomiin sitä lienee turvauduttava, kunhan vauva ensin saadaan pitkän yrityksen jälkeen joskus ehkä aikaiseksi. Samoin askarruttaa se, kuinka ruokavalioni ja tietenkin migreenini vaikuttaa mahdollisena raskausaikana lapseen, mutta varmaankin täytyy sitten vaan lisätä vitamiinien ja muiden annostuksia. Näihin kysymyksiin en kyllä ole saanut vieläkään lääkäreiltä kunnolla apua. Todetaan vaan, että kyllähän ne kohtaukset nyt kestää ilman lääkkeitä. Varmasti joudunkin kestämään, mutta mitähän se itse kohtaus tekee lapselle.

      En itse jaksa stressata näistä allergioista ja sairauksista koko ajan, mutta moni muu kyllä senkin edestä. Eniten ärsyttää kysymykset: Mitä sä sitten syöt ja kuinka sä pärjäät? Mielestäni olen hyvinkin pärjännyt ruokavalioni kanssa elossa. Vierailuille lupaudun viemään omat syötävät, jotta ongelmat siltäkin osin vältetään. Parhaat ystävät kyllä yrittävät ponnekkaasti aina huomioida tarpeeni, lähipiirissäni ei muutoin ehkä niinkään. Itseäni askarruttaa eniten se, miksi nämä kaikki allergiat ovat tulleet vasta myöhemmällä iällä. Pienenä kun ei ollut muita allergioita, kuin se nikkeliallergia. Lisäksi pohdituttaa se, kuinka paljon näistä allergioista mahtaakaan siirtyä lapsille, vielä, kun mieskin on useammalle asialle allerginen. Onneksi oma tilanne on kuitenkin sellainen, että mitään hengenvaaraa ei ole (sitä yhtä maustetta ja ehkä ampiaisia lukuun ottamatta). Saan kuitenkin syötyä nykyisin useampaa ruokalajia ja mielestäni tehtyä melko monipuolista ravintoa lautaselle. Lisäksi ruokavalio on muuttunut monella tapaa terveellisemmäksi ja olen valveutuneempi ruoan laadun suhteen. Ei siis pelkkää huonoa tässäkään tilanteessa.

      Olisi kiva kuulla, millaisia multiallergikkoja muualla liikkuu. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      75
      1453
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1247
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1207
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1146
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      994
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      80
      801
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      745
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      742
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe