Tarjouksethan tehdään kirjallisina, mutta onko niitä varten esim. myyjällä/välittäjällä jokin standardilomake, johon voi sitten täyttää omat ehtonsa siitä, että millä ehdolla ja kuinka kauan tarjous on voimassa ?
Päähäni jäi myös velkaneuvotteluiden jälkeen kaikumaan yksi juttu, joka jäi epäselväksi.
Jossain vaiheessa pankki haluaa isännöitsijätodistuksen, mutta missä vaiheessa ? Olen käsittänyt että siinä vaiheessa, kun myyjän kanssa mennään ostajan pankkiin tekemään kauppaa ?
Minulla on kuitenkin sellainen mielikuva, että pankin neuvottelija sanoi, että kun teet tarjouksen isännöitsijätodistus pitää hoitaa pankille.
Minulla on siis lainalupaus pankilta, jonka puitteissa minulla pitäisi olla valtuutus tehdä ostotarjous. Minkä vuoksi pankki haluaa isännöitsijätodistuksen siinä vaiheessa vai haluaako ?
Tarjous/kaupan teko
6
973
Vastaukset
- Binkerhouse
Tarjouksen voi tehdä niin, että se on voimassa tiettyyn päivämäärään ja kellonaikaan asti (yleensä seuraavan päivän iltaan) ja sen tekotavan voit sopia myyjän kanssa, mikäli kyseessä on yksityinen myyjä. Sähköpostilla, tekstiviestillä tai paperilla tehty, kuitenkin joku, missä on mustaa valkoisella yleensä käy. Riippuu myyjästä. Jos välissä on välittäjä niin silloin tarjous tehdään todennäköisesti kirjallisena paperilla ja se on yleensä standardimuotoinen. Välittäjä toimittaa sen sitten myyjälle, joka ilmoittaa vastauksen välittäjälle ja välittäjä sinulle. Käsiraha kannattaa maksaa hetipaikalla, kun olet saanut myyjältä hyväksymisen. Lohkaista sen osuus vaikka tulevasta asuntolainasta etukäteen. Ihan sen takia, että jos käsirahaa ei ole siirretty myyjän tilille voi myyjä myydä asunnon toisaalle. Käsiraha on sitten osa kauppahintaa, joten se on tavallaan etumaksu/varausmaksu ja velvoittaa myyjän varaamaan ja myymään asunnon juuri sinulle. Ostotarjous voi siis olla myös vapaamuotoinen. Netistä saa googlettamalla pohjia, joita voi muokata tarpeen mukaan.
Pankki haluaa isännöitsijäntodistuksen sen takia, että tietävät minkälainen asunto lainan vakuutena on. Ei siinä sen kummempaa. Toimita se heti pankkiin, kun olet tehnyt tarjouksen ja sovi pankin kanssa lainan nostosta (käsirahan siirto myyjälle loppusumma). Jos oikeasti haluat ostaa asunnon, josta teit tarjouksen ole nopsa. Myyjä yleensä odottaa jonkun aikaa ja jos vitkuttelet liian pitkään saattaa se olla jo sillä välin myyty.Muutama huomio:
"Käsiraha kannattaa maksaa hetipaikalla, kun olet saanut myyjältä hyväksymisen. Lohkaista sen osuus vaikka tulevasta asuntolainasta etukäteen. Ihan sen takia, että jos käsirahaa ei ole siirretty myyjän tilille voi myyjä myydä asunnon toisaalle."
Käsirahaa ei nykyisin juurikaan käytetä, sen sijaan vakiokorvausta (4 % kauppahinnasta) käytetään AsOy ja siirrettävän vuokraoikeuden kaupassa. Kiinteistökaupassa edes käsiraha ei ole sitova. Mikäli myyjä myy toiselle hyväksyttyään tarjouksen johon on kirjattu vakiokorvaus on myyjä velvollinen maksamaan vakiokorvauksen ostajalle, aivan kuten myyjä joutuu palauttamaan käsirahan maksamaan käsirahan suuruisen korvauksen käsirahallisessa tarjouksessa.- Sibbe-82
Välittäjä_LKV kirjoitti:
Muutama huomio:
"Käsiraha kannattaa maksaa hetipaikalla, kun olet saanut myyjältä hyväksymisen. Lohkaista sen osuus vaikka tulevasta asuntolainasta etukäteen. Ihan sen takia, että jos käsirahaa ei ole siirretty myyjän tilille voi myyjä myydä asunnon toisaalle."
Käsirahaa ei nykyisin juurikaan käytetä, sen sijaan vakiokorvausta (4 % kauppahinnasta) käytetään AsOy ja siirrettävän vuokraoikeuden kaupassa. Kiinteistökaupassa edes käsiraha ei ole sitova. Mikäli myyjä myy toiselle hyväksyttyään tarjouksen johon on kirjattu vakiokorvaus on myyjä velvollinen maksamaan vakiokorvauksen ostajalle, aivan kuten myyjä joutuu palauttamaan käsirahan maksamaan käsirahan suuruisen korvauksen käsirahallisessa tarjouksessa.No eikös se max 4% kauppahinnasta yleensä ole se käsiraha? Jos käsirahasta luovutaan niin ostajan on paljon helpompi keplotella itsensä ulos kaupasta ja myyjän myydä muualle ketkutellessaan ostotarjousten ja niiden päivämäärien kanssa. Näistä on esimerkkejä pajonkin ainakin yksityisten välisessä kaupassa myydään sitten asuntoja tai autoja tai mitä nyt ikinä. Käsirahahan on ostajan vakuutus myyjälle, että on tosissaan ja sitoo myös myyjää ettei voi myydä muualle vaikka saisi korkeammankin tarjouksen. Varausmaksuhan se on.
- BorisWellihous
Sibbe-82 kirjoitti:
No eikös se max 4% kauppahinnasta yleensä ole se käsiraha? Jos käsirahasta luovutaan niin ostajan on paljon helpompi keplotella itsensä ulos kaupasta ja myyjän myydä muualle ketkutellessaan ostotarjousten ja niiden päivämäärien kanssa. Näistä on esimerkkejä pajonkin ainakin yksityisten välisessä kaupassa myydään sitten asuntoja tai autoja tai mitä nyt ikinä. Käsirahahan on ostajan vakuutus myyjälle, että on tosissaan ja sitoo myös myyjää ettei voi myydä muualle vaikka saisi korkeammankin tarjouksen. Varausmaksuhan se on.
Mitään ei ole koskaan kenenkään pakko myydä! Se on hyvä muistaa. Vaikka maksatkin käsirahan ja pidät kauppaa selvänä kuten väität, niin näin se ei mene.
Jos maksat käsirahaa esim. 1000 euroa, niin voin myydä korkeamman tarjouksen tekevälle vaikka heti. Saat tonnisi takaisin ja jos paperit on tehty oikein, tulee toinen tonni "sakkoa" sinulle, kun en tee kauppaa kanssasi.
Sitten voi huutaa hurraata ja kippistää skumpat, kun kauppahinta on maksettu ja omistusoikeus on siirtynyt. - Strenssaali
BorisWellihous kirjoitti:
Mitään ei ole koskaan kenenkään pakko myydä! Se on hyvä muistaa. Vaikka maksatkin käsirahan ja pidät kauppaa selvänä kuten väität, niin näin se ei mene.
Jos maksat käsirahaa esim. 1000 euroa, niin voin myydä korkeamman tarjouksen tekevälle vaikka heti. Saat tonnisi takaisin ja jos paperit on tehty oikein, tulee toinen tonni "sakkoa" sinulle, kun en tee kauppaa kanssasi.
Sitten voi huutaa hurraata ja kippistää skumpat, kun kauppahinta on maksettu ja omistusoikeus on siirtynyt.Ostin tässä äskettäin asunnon välittäjän kautta. Suullinen tarjous esittelyssä, seuraavana päivänä suullinen hyväksyminen ja kaupat tehtiin seuraavalla viikolla. Kauppakirja oli ensimmäinen paperi, johon nimeni laitoin. Homma voi sujua helpollakin ja ihan ilman turhanaikaista byrokratiaa.
Jos myyjä olisi saanut toiselta paremman hinnan, entäs sitten? Kauppa olisi jäänyt tekemättä, mutta en ollut jäämässä taivasalle. Enkä ollut valmis nostamaan tarjoustakaan.
- ostin oman
tuosta löytyy asialliset vinkit:
http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/asuminen/ostaminen/vanhat-osakehuoneistot/ostotarjous/
ja lue varoitukset kanssa
lisää vinkkejä:
http://www.investori.com/b/index.php/asunto101/asunnon-hankinta/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Moikka rakas
Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa6516923Mitä tapahtunut
Poliiseja monta autoa+panssariauto Porista kpäähän päin tänään klo n.20 kuka hurjistunut ?414614HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa2972637- 1351928
Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan
Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.1321559Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?
Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon3951504- 141379
Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä
Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E101293Lakea konkurssiin. Asukkaat menettävät asuntonsa
Kuntarahoitus on tänään jättänyt konkurssihakemuksen lakean kaikista kiinteistö osakeyhtiöistä. Kassa on tyhjä, kaikki171034mahdollista, että olet ollut iltavuorossa
Ja kotiin päästyäsi tulit palstalle etsimään merkkiä minusta, jos kaipaat yhtään minua niin kuin minä sinua Ei mennyt k91002