Rintojenpienennys...

Klunk

Nyt sain ajan pienennykseen..Ja nyt alkoi jännittää...

No muutaman asian pääsen kysyy mikä mietityttää parantumisessa niin viel hoitajalta.

Mutta kokemuksia teiltä kaipaan myös, miten meni toipuminen ja oletteko olleet tyytyväisiä.

Ja oliko pitkä s-loma? Saitteko normaali palkan siltä ajalta?
Jaksoitteko olla kuinka aktiivinen toipimisen aikana?

Oliko jotain "ongelmia" parosuhteessa ennen/jälkeen sitä?

41

2131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 70hoo

      Onnea! ja ei ole mitään jännitettävää :) Kun vain ajattelet että saat pienemmät ja kevyemmät ja kaikki muu on sitten lisäbonusta.

      Toipuminen oli helppoa (jälkikäteen ajatellen) vaikka pari ekaa viikkoa rinnat ovat niin hellät että niitä kyllä ajattelee koko ajan. Olen erittäin tyytyväinen, lähes vuosi on nyt leikkauksesta.

      Saikkua 4 viikkoa, ja ihan normaali sairausajan palkkahan siitä tulee. Rintojen arkuus rajoitti liikkumista, mutta kyllä mä kävelin koiran kanssa, tapasin ystäviä, shoppailin, jne. Kunhan rinnat oli hyvin tuettu niin oli helppoa. Ja paljon riippuu siitä et kuinka paljon ja miten leikataan...

      Ei ole parisuhdetta, mutta rintoihini sai koskea noin 3 kk päästä leikkauksesta ;) Sitä ennen oli vähän turhan "kiinteät", eli turvoksissa ja hellät.

    • xcxcxcxxx

      Milloin sinulla on leikkaus-aika. Jos on reilusti aikaa, niin aloitat heti sitten tehokkaan rautakuurin. Esim. apteekin Obsidan on hyvin imeytyvä, suositeltava valmiste.
      Itsellä oli ongelmia tuon huonon hb.n ja sitä kautta väsymyksen kanssa.
      Rautaa kannattaisi syödä muutama kk putkeen kerrallaan, jotta myös varastot täyttyvät.
      Toisaalta heti leikkauksen jälkeen on usein ongelmia kovan vatsan kanssa lääkkeistä ja liikkumattomuudesta johtuen. Rautalääkitys ei kyllä valitettavasti paranna ummetusta.

    • Klunk

      Leikkaukseen meen 3-viikon päästä peruutus ajalla.

      Saitteko liivit sairaalalta vai pitikö osata ostaa tukevat liivit ennakkoon?

      Mistä kuppukoosta lähditte ja mikä on nyt?

    • 70hoo

      Riippuu varmaan sairaalasta saako liivit sieltä mukaansa, mutta eiköhän kunnallisella puolella anneta aina ne mukaan. Tukevuus niissä ei ollut mulle ainakaan tärkeintä (ei ne mitkään panssarit olleet), vaan et rinnat turvonneina mahtuivat sinne hyvin ja lisäksi vielä harsoliina joka pehmitti leikkauskohtien painetta.

      Sairaalaan mennessä mulla oli liivit 70/I ja nyt käytän kokoa 70/D, tai E, tai C, ihan riippuen liiveistä. Tukea kun ei entiseen tapaan enää tarvitse, niin liivien koollakaan ei näköjään ole enää niin kova merkitys :)

    • tietämätön

      Moikka!
      Oon 18 vuotias, mittani ovat 171/62 ja koko 70G. Olen miettinyt leikkausta

      tosissani yli vuoden, ja ajattelin ottaa yhteyttä oman terveyskeskukseeni
      saadakseni ajan lääkäriltä.
      Olen selannut keskusteluja täällä ja monet nuoret ovat sanoneet, että lääkäri on käskenyt laihduttamaan ja tekemään lihaskuntoa.

      Miten olette lähestyneet lääkäreitä?

      Haluan että minut otetaan tosissaan, koska rintani ovat jatkuvasti tiellä ja rajoittavat elämääni. Olen hyvin urheilullinen, mutta esimerkiksi juoksu ei onnistu ollenkaan hyvienkään liivien kanssa. Selkä-, niska- ja hartiakivut ovat jokapäiväisiä enkä jaksa istua enkä seistä selkä suorassa. Olen peloissani, että terveyskeskuksessa minua ei oteta vakavasti.

      Luin myös että julkisella saa jotain pisteitä ja että jos soliskuopasta nänniin on 31 cm, saa täydet pisteet. Osaakohan joku kertoa näistä pisteistä?
      Kiitos jos osaisitte kertoa jotakin!

    • 70hoo

      Mulla oli silloin 18-vuotiaana kuppukoko 70/E ja siitä se sitten vaan kasvoi, vaikka ylipainoa ei ole ollut kuin eräs lyhyt kausi.

      Ajattelin aina että menen ne rinnat pienentämään kunhan olen saanut lapset imetettyä. Lapsia ei tullut ja vasta sitten päälle 40 veenä menin ja pienennytin, ihan älyttömän hyvä juttu ja harmittaa etten tehnyt aiemmin.

      Leikkaavathan ne nuoriakin, mutta siinä täytyy leikkaukseen menevällä olla muutama asia selvillä: saattaa olla ettei koskaan pysty sitten imettämään, saattaa olla että lasten/imettämisen jälkeen ne rinnat kaipaa taas leikkausta (kohotus) joka sitten täytyy ehkä tehdäkin omalla rahalla, niistä rinnoista tulee pienemmät, mutta muu kaikki on saattuman kauppaa (kuinka symmetriset, kauniit, arpiset).

      Eli jos 18-vuotiaana on valmis hyväksymään nuo riskit niin suosittelen! Kyllä mulla olisi ollut onnellisempi 20 vuotta jos vaikka parikymppisenä olisin jo leikkaukseen mennyt...

      Varaat ajan terveyskeskuslääkärille ja kerrot kuinka paljon rinnat sun elämää haittaa. Pisteitähän saa siitä ettei ole ylipainoa, nännit on tarpeeksi alhaalla ja on hartiakipuja jatkuvasti painavista rinnoista johtuen. Sitten täytyy van toivoa et kohdalle osuu ymmärtävä lääkäri joka laittaa lähetteen eteenpäin :) Voihan tuosta vaikka puhua omalle gynelle jos tuntuu helpommalta.

    • eima63

      sairauslomahan riippuu siitä leikataanko sinut terveydellisten vai esteettisten syiden vuoksi. Sairauslomaahan saat molemmista mutta työnantajat eivät hyväksy esteettisesti tehtyä rintojen pienennysta.. Itselläni tehty kunnallisella puolella ja terveydelliset syyt oli silloin kyseessä. Ja tuo mitta kaulakuopasta nännin päähän pitää olla tuon 30 ja siitä yli.

      • 70hoo

        Kunnallisella puolellahan ei tehdä kuin terveydellisistä syistä... ja riippuu työnantajasta hyväksyykö vai ei. Sama käytäntö ei ole kaikkialla. Ja käsittääkseni se mitta nännistä kaulakuoppaan on oltava vähintään 27 cm.


    • asiaatunteva

      Täsmennystä... Tosiaan terveydellisistä syistä tehty pienennys oikeuttaa palkalliseen sairaslomaan, kun taas kauneuskirurgia ei. Ei pitäisi riippua työnantajasta, vaikka toki joku pientyönantaja voi olla asioista tietämätön ja maksaa kauneusleikkauslomatkin, harva tietoisesti luulisin. Julkisella kun kuuluisi olla niin ettei tehdä kuin terveysperusteisia leikkauksia (valitettavasti tiedän tästä lipsuttavan tietyissä sairaanhoitopiireissä) niin saikku on sieltä palkallinen, mutta yksityiseltä pitää tehdä selvitys ainakin Kelaan. Pitää olla selvitys perusteista ja poistettu massaakin rinnoista eikä pelkkää nahkaa jolloin kyse on lähinnä nostosta eikä pienennyksestä. Tämä siksi että on ollut liikaa tapauksia joissa yksityisellä on merkitty diagnoosiksi pienennys vaikka oikeasti on tehty mastopeksia jotta asiakas saisi palkalliset lomat.

    • Klunk

      Mites olette päässeet kotiin sairaalasta?

      • 70hoo

        Vaikka kävellen ;) Eli ei siitä ole niin kipeä että jotain liikkumisrajoitteita olisi. Nostorajoitus tulee ja joillakin on hankaluuksia nostaa käsiä ylöspäin, muuten voi elää ja liikkua melko normaalisti


    • Klunk

      Ja mä reilu puol vuotta sitten hakeuduin ihan tk lääkärin juttusille ja se laitto lähetteen sitten plastiikkakirurgin luokse ja nyt ollaan sit tässä ja jännitetään...

      Lapsia en oo hankkinut, mutta ne tulee jos on tullakseen leikkauksen jälkeen ja olen tietoinen riskeistä yms.

    • Lollotilollotius

      Hei kanssaleidit, liittykäähän meidän rintaleikkausnaisten omaan facebook tukiryhmään. Ryhmä on tarkoitettu kaikille rintojenpienennyksestä kiinnostuneille, siihen meneville tai sen jo läpikäyneille. Ryhmä on suljettu joten keskustelu on täysin luottamuksellista.

      https://www.facebook.com/#!/groups/223424691070447/

    • tyui

      ^ En tiedä uskallanko :( Tarkoittaako suljettu sitä ettei kukaan keiden kanssa olen facebook-kavereita pysty näkemään että ylipäätään olen tällaisessa ryhmässä? Rintani ovat olleet mulle aina suuri häpeän aihe enkä ole puhunut niistä koskaan muuten kuin anonyymisti netissä eikä ulkopuolinen pysty näkemään rinnoissani olevan mitään vikaa sillä vietän koko elämäni liiveissä. En siis vielä ole "korjattu" vaan vasta harkitsen leikkausta.

      • 70hoo

        Mun mielestä sun "taulua" ei facebookissa näe kukaan muu kuin sinä. Eli siinä missä näkyy sun ryhmät niin jollaikin toisella on omansa mitkä näkee.

        Kävin itse jättämässä tuonne pyynnön, mut jotenkin vaikutti siltä ettei linkki toiminut, ja ei ole ainakaan vielä hyväksytty ryhmään. Täyty kokeilla sitten vaikka myöhemmin uudelleen.


    • Klunk

      Tai muotoillaan kysymys, koska olette päässeet kotiin leikkauksen jälkeen?

      Tuli kirje että mahdollisuus on päästä samana päiväna niin kuitenkin kun on lukenut keskusteluja niin menny yö tai kaks sairaalassa.

      • hyvin meni...

        Menin sairaalaan aamulla kello 7. Leikkaus alkoi kello 8 ja kesti hieman yli kaksi tuntia. Kaksi plastiikkakirurgia operoi, toinen toista rintaa ja toinen toista. Heräämössä olin pari tuntia ja kotiin lähdin kello 15. Kaikki sujui hienosti sairaalassa.
        Leikkauksesta kulunut noin vuosi. Arvet aika pahan näköiset ja hieman aratkin. Mitään jälkitarkastusta ei ole eikä tule. Nyt olen kuitenkin hankkiutunut sairaalaan kyselemään arvista.


      • 70hoo

        Suosittelen etää jäät suosiolla sairaalaan yöksi. Mut leikattiin vasta iltapäivällä joten oli selvä etten pääse kotiin, mutta yöllä nukkuessa oli sitten verisuoni räjähtänyt rinnassa (näin käy 10%:lle leikatuista), ja onneks olin sairaalassa niin pääsivät varailemaan mulle uutta salia, lääkäriä ja leikkausalihenkilökuntaa. Ja toisekseen siinä kun on teipattu, kipeä ja turvoksissa niin on ihanaa kun saa vain huolenpitoa ja voi huoletta pyytää vahvempia lääkkeitä joita kotiin eivät anna.

        Jäin sis kahdeksi yöksi koska peräkkäisinä päivinä leikattin ja lähtöpäivänä kävi fyssari testaamassa liikeradta käsistä, poistettiin ne kamalan vahvat isot teipit jotka oli laitettu muotoilemaan rintoja (samalla tavalla kuin silionien kanssa tehdään), laitettiin haavateipit paikoilleen ja tsekattiin haavat et näyttivät siisteiltä ja tietty soviteltiin rintsikoita sideharson kanssa.

        Sitten oli turvallista ja hyvä lähteä kotiin :)


      • hyvin meni...
        70hoo kirjoitti:

        Suosittelen etää jäät suosiolla sairaalaan yöksi. Mut leikattiin vasta iltapäivällä joten oli selvä etten pääse kotiin, mutta yöllä nukkuessa oli sitten verisuoni räjähtänyt rinnassa (näin käy 10%:lle leikatuista), ja onneks olin sairaalassa niin pääsivät varailemaan mulle uutta salia, lääkäriä ja leikkausalihenkilökuntaa. Ja toisekseen siinä kun on teipattu, kipeä ja turvoksissa niin on ihanaa kun saa vain huolenpitoa ja voi huoletta pyytää vahvempia lääkkeitä joita kotiin eivät anna.

        Jäin sis kahdeksi yöksi koska peräkkäisinä päivinä leikattin ja lähtöpäivänä kävi fyssari testaamassa liikeradta käsistä, poistettiin ne kamalan vahvat isot teipit jotka oli laitettu muotoilemaan rintoja (samalla tavalla kuin silionien kanssa tehdään), laitettiin haavateipit paikoilleen ja tsekattiin haavat et näyttivät siisteiltä ja tietty soviteltiin rintsikoita sideharson kanssa.

        Sitten oli turvallista ja hyvä lähteä kotiin :)

        Ihmisiä on monenlaisia. Minä en olisi missään nimessä halunnut jäädä yöksi sairaalaan. Eikä minulla ollut minkäänlaisia kipuja leikkauksen jälkeen. Sain lääkereseptin mukaani ja illaksi lääkkeet sairaalasta. Rinnat tuntuivat pingottuneilta ja ne olivat tiukassa sidoksessa mutta ei ollut ongelmia.
        Verisuoni räjähtäisi sinun mukaasi joka kymmenennellä leikatulla!!! En ole koskaan kuullut sellaisesta...vaikuttaa kyllä nyt väärältä tiedolta. 10 % on suuri määrä, ei voi pitää paikkaansa.


      • 70hoo
        hyvin meni... kirjoitti:

        Ihmisiä on monenlaisia. Minä en olisi missään nimessä halunnut jäädä yöksi sairaalaan. Eikä minulla ollut minkäänlaisia kipuja leikkauksen jälkeen. Sain lääkereseptin mukaani ja illaksi lääkkeet sairaalasta. Rinnat tuntuivat pingottuneilta ja ne olivat tiukassa sidoksessa mutta ei ollut ongelmia.
        Verisuoni räjähtäisi sinun mukaasi joka kymmenennellä leikatulla!!! En ole koskaan kuullut sellaisesta...vaikuttaa kyllä nyt väärältä tiedolta. 10 % on suuri määrä, ei voi pitää paikkaansa.

        Toki moni haluaa mahdollisimman pian kotiin! Mutta jos ei kärsi sairaalakammosta niin siitä kannattaa ottaa kaikki irti, ja onhan se sellaista varman päälle pelaamistakin. Ja en ole kyllä kuullut kenestäkään muusta kellä ei ois ollut kipuja... mut ei se ole syy jäädä sairaalaan, siellä nyt saa siihen vain paremman avun.

        Kyllä. Ennen leikkausta kun kirurgi piirsi rintoihini leikkaussuunnitelman hän vielä muistutti että 10% leikatuista joutuu kokemaan tuon verisuonen räjähtämisen. Eli tarkoittaa sitä että kun aloitetaan leikkaus niin verisuoni vetäytyy kuin kastemato "piiloon", ja kun tilanne on ohi (usein just yöllä leikkauksen jälkeen) niin se tulee taa piilostaan ja paine on niin kova et se "räjähtää", eli ilmeisesti vain katkeaa tai puhkeaa. Mä olin silloin et no ei mulla ole sitten varmaan niin huono tuuri...

        Mutta kuinka ollakaan! Mun kohdallehan se sitten tuli. Kirurgi vain sitten harmitteli et voi että kun just siitä varoittelin niin sitten piti käydä niin... kuulemma siis ihan rutiinijuttu, eikä hengenvaarallinen, vaatii vain uusintaleikkauksen kun täytyy se suoni etsiä ja paikata, ja silloin joutuu rinnan ompelemaan taas uudellee kasaan :(


      • hyvin meni...
        70hoo kirjoitti:

        Toki moni haluaa mahdollisimman pian kotiin! Mutta jos ei kärsi sairaalakammosta niin siitä kannattaa ottaa kaikki irti, ja onhan se sellaista varman päälle pelaamistakin. Ja en ole kyllä kuullut kenestäkään muusta kellä ei ois ollut kipuja... mut ei se ole syy jäädä sairaalaan, siellä nyt saa siihen vain paremman avun.

        Kyllä. Ennen leikkausta kun kirurgi piirsi rintoihini leikkaussuunnitelman hän vielä muistutti että 10% leikatuista joutuu kokemaan tuon verisuonen räjähtämisen. Eli tarkoittaa sitä että kun aloitetaan leikkaus niin verisuoni vetäytyy kuin kastemato "piiloon", ja kun tilanne on ohi (usein just yöllä leikkauksen jälkeen) niin se tulee taa piilostaan ja paine on niin kova et se "räjähtää", eli ilmeisesti vain katkeaa tai puhkeaa. Mä olin silloin et no ei mulla ole sitten varmaan niin huono tuuri...

        Mutta kuinka ollakaan! Mun kohdallehan se sitten tuli. Kirurgi vain sitten harmitteli et voi että kun just siitä varoittelin niin sitten piti käydä niin... kuulemma siis ihan rutiinijuttu, eikä hengenvaarallinen, vaatii vain uusintaleikkauksen kun täytyy se suoni etsiä ja paikata, ja silloin joutuu rinnan ompelemaan taas uudellee kasaan :(

        Sairaalasta lähtiessäni minulle sanottiin, että ensimmäisenä päivänä voi olla kipuja. Sanottiin myös, että rintakudos on sellaista, että se ei "tunne kovin hyvin". Jäykkyyttä minulla toki oli ja rinnat olivat kamalan näköiset, mustelmilla ja turvonneet. Kipua en kuitenkaan voi sanoa minulla olleen.

        Olisihan se aivan kauheata jos joka kymmenennen leikatun " verisuoni räjähtäisi"- Minulle ei asiasta sanottu mitään. Menen ensi viikolla sairaalaan kyselemään punoittavitsa arvista ja kysäisen samalla tuota asiaa. Tuntuu niin uskomattomalta...etteikö nykylääketiedä osaa hoitaa tuollaisia asioita etukäteen.


      • 70hoo
        hyvin meni... kirjoitti:

        Sairaalasta lähtiessäni minulle sanottiin, että ensimmäisenä päivänä voi olla kipuja. Sanottiin myös, että rintakudos on sellaista, että se ei "tunne kovin hyvin". Jäykkyyttä minulla toki oli ja rinnat olivat kamalan näköiset, mustelmilla ja turvonneet. Kipua en kuitenkaan voi sanoa minulla olleen.

        Olisihan se aivan kauheata jos joka kymmenennen leikatun " verisuoni räjähtäisi"- Minulle ei asiasta sanottu mitään. Menen ensi viikolla sairaalaan kyselemään punoittavitsa arvista ja kysäisen samalla tuota asiaa. Tuntuu niin uskomattomalta...etteikö nykylääketiedä osaa hoitaa tuollaisia asioita etukäteen.

        Piennennys kun tehdään niin aika monta verisuonta siinä saksiataan poikki, eli kaikissa leikkauksissa on aina vaara et verisuoni alkaa vuotamaan jälkikäteen, joko vauhdilla tai pikkuhljaa jolloin sen huomaaminen on hankalampaa. Mulle lääkäri tuon kertoi siinä samalla kun kertasi leikkauksen riskit (en minäkään tuosta ollut aiemmin kuullut!). Monellahan leikkauksessa vaurioituu hermo/t, kaikki on mahdollista... mut leikattiin Töölössä et ehkä siellä on aika monta leikattu ennen muakin ;)


      • hyvin meni...
        70hoo kirjoitti:

        Piennennys kun tehdään niin aika monta verisuonta siinä saksiataan poikki, eli kaikissa leikkauksissa on aina vaara et verisuoni alkaa vuotamaan jälkikäteen, joko vauhdilla tai pikkuhljaa jolloin sen huomaaminen on hankalampaa. Mulle lääkäri tuon kertoi siinä samalla kun kertasi leikkauksen riskit (en minäkään tuosta ollut aiemmin kuullut!). Monellahan leikkauksessa vaurioituu hermo/t, kaikki on mahdollista... mut leikattiin Töölössä et ehkä siellä on aika monta leikattu ennen muakin ;)

        Tulin juuri sairaalareissulta. Haavoja aletaan hoitaa pistoksilla, tai arpia siis. Kysäisin tuota verisuonijuttua plastiikkakirurgilta. Oli ihmeissään...hymyili hieman ja sanoi, että rintojen pienennys on ihan perusleikkaus.


      • 70hoo
        hyvin meni... kirjoitti:

        Tulin juuri sairaalareissulta. Haavoja aletaan hoitaa pistoksilla, tai arpia siis. Kysäisin tuota verisuonijuttua plastiikkakirurgilta. Oli ihmeissään...hymyili hieman ja sanoi, että rintojen pienennys on ihan perusleikkaus.

        Kerrohan noista pistoksista mitä saat arpiin! Onko se joku sarja u(seamman kerran käyt) vai kuinka? Entäs hoitavatko niitä lasereilla?

        No kirurgeja on erilaisia... tämä mun on yks arvostetuimmista julkisella/yksityisellä puolella (tekee vain rintojen pinenneyksiä ja korjausleikkauksia) ja ei missään tapauksessa pitänyt rintaleikkausta yksikertaisena leikkauksena... Ja tekikin siis erittäin hyvää jälkeä :)


    • Näin HUS

      Näin HUS:n sivuilla pienennysleikkauksen komplikaatioista:

      Leikkauksen komplikaatioita ovat jälkivuoto, haavatulehdus sekä nännin tuntohäiriöt ja nännin, haavareunojen ja rasvakudoksen verenkiertohäiriöt. Nännin verenkiertohäiriö voi pahimmillaan johtaa nännin kuolioon, jolloin nänni joudutaan poistamaan. Rasvakudoksen verenkiertohäiriö johtaa kovettumiin, jotka voivat tuntua rinnassa kyhmyinä. Arpikasvu on yksilöllistä ja liiallista arpikasvua voi hoitaa silikoniteipillä (MepiformR, Cica-CareR) tavallisesti 2-6 kk leikkauksen jälkeen.
      hus.fi

      • hyvin meni...

        Juuri tuollaisen lapun sain kotiin luettavaksi ennen leikkausta. Nännin tuntohäiriöitä voi tulla mutta ne paranevat ajan myötä, kuoliot ovat todella harvinaisia. Niin ja arpikudoksen kasvukin yksilöllistä. Minä kuulun tietenkin siihen joukkoon jolla tulee arpikudosta. No, sitä hoidetaan nyt.
        Verisuonen räjähtäminen kuulostaa todella, todella oudolta.


      • 70hoo
        hyvin meni... kirjoitti:

        Juuri tuollaisen lapun sain kotiin luettavaksi ennen leikkausta. Nännin tuntohäiriöitä voi tulla mutta ne paranevat ajan myötä, kuoliot ovat todella harvinaisia. Niin ja arpikudoksen kasvukin yksilöllistä. Minä kuulun tietenkin siihen joukkoon jolla tulee arpikudosta. No, sitä hoidetaan nyt.
        Verisuonen räjähtäminen kuulostaa todella, todella oudolta.

        Jos ei nyt turhasta asiasta enää jauhettaisi, lääkärini käytti sanaa "rähähtäminen" ja "kastemato" varmaan ihan sen takia et tällainen tavallinen pulliainen tajuaa mitä voi tapahtua :D


    • tietämätön

      Millä todennäköisyydellä noita komplikaatioitta sitten tulee? Esimerkiksi tuo nännin kuolio?

      Mä en niinkään ole huolissani imettämisestä, koska äitini, hänen siskonsa ja heidän äitinsä, eli mummini, eivät ole kukaan pystyneet imettämään, koska ei ole tullut maitoa! Ei se toki tarkoita etteikö itselläni tulisi..

      En ole myöskään huolissani jos rintoihin jää arpia koska olen funtsinut asiaa ja tullut siihen tulokseen, että ihan sama miltä näyttävät kunhan ovat pienemmät ettei tarvitse istua kumarassa ja kärsiä kipeistä lihaksista! Poikaystävälle olen sanonut, että arvet saattavat jäädä näkyviksi, mutta se ei häntäkään haittaa..

      Ihmettelen sitä, että miten rintoihin voi nuoremmalla iällä jäädä isommat arvet kuin vanhemmalla? Eikö sen pitäisi olla juuri toisinpäin?

      • 70hoo

        Mulla ei muuta komplikaatioita leikkauksen jälkeen tullut kuin et nännistä hävisi tuonto noin puoleksi vuodeksi. Heti leikkauksen jälkeen molemmissa oli liiankin hyvä tunto, mutta sitten muutaman viikon päästä se hävisi vasemmasta. Eli hyvin pieni haitta.

        Aina jää arpia. Mitä enemmän on haavoja (esim. jos tehdään ankkurimallilla niin tulee enemmän kuin tikkarimallilla), sitä enemmän arpia. Mutta ideaali tilanne on tietysti se et arvet näkyvät hyvin heikosti, siihen vaikuutta tietty ikä; nuoremman iho on kimmoisempaa, verenkierto parempi ja palautuu muutenkin paremmn ja nopeammin. Joillakin haavat tulehtuvat, jäävät osittain auki, tai lääkäri ei ole jostain syystä ommellut "kauniisti" silloin tietysti näkyvien arpien riski kasvaa. Mutta ihan eniten vaikuttaa se et onko taipuvainen arvenliikakasvuun. Jotkut on, jotkut ei. Silloin kun taipumusta siihen niin kannattaa miettiä leikkausta sen kannalta ettei koskaan ehkä saa sellaisia arpia kuin toivoisi (vaikka niitä voikin vähemmän näkyviksi tehdä).


      • 80H

        Hei!
        Kohta vuosi pienennysleikkauksesta ja edelleen olen TOSI tyytyväinen.
        Arvet näkyvät jonkin verran, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Minulla on taipumusta arven liikakasvuun, joten tiesin odottaakin näkyviä arpia, mutta silti olen tyytyväinen: mieluummin pienet arvilla kuin isot arvettomat. Minulla leikattiin ankkurimallilla, eli arpea on pitkästi...
        Luulisin, että jos on taipumusta arven liikakasvuun, niin nuorena sitä tulee enemmän, kun solujen uusiutuminenkin on nopeampaa. Tavallaan ehtii kasvaa enemmän haavan paranemisajassa - maallikon selitys.
        Lähdin siis koosta 80H ja nyt pääasiassa 85C tuntunut parhaalta.


      • 95h cup
        80H kirjoitti:

        Hei!
        Kohta vuosi pienennysleikkauksesta ja edelleen olen TOSI tyytyväinen.
        Arvet näkyvät jonkin verran, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Minulla on taipumusta arven liikakasvuun, joten tiesin odottaakin näkyviä arpia, mutta silti olen tyytyväinen: mieluummin pienet arvilla kuin isot arvettomat. Minulla leikattiin ankkurimallilla, eli arpea on pitkästi...
        Luulisin, että jos on taipumusta arven liikakasvuun, niin nuorena sitä tulee enemmän, kun solujen uusiutuminenkin on nopeampaa. Tavallaan ehtii kasvaa enemmän haavan paranemisajassa - maallikon selitys.
        Lähdin siis koosta 80H ja nyt pääasiassa 85C tuntunut parhaalta.

        pienennyksestä jää aina isot arvet.jos on ennestään kauniit ja isot kannattaa miettiä kaksi kertaa


      • 90d
        80H kirjoitti:

        Hei!
        Kohta vuosi pienennysleikkauksesta ja edelleen olen TOSI tyytyväinen.
        Arvet näkyvät jonkin verran, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Minulla on taipumusta arven liikakasvuun, joten tiesin odottaakin näkyviä arpia, mutta silti olen tyytyväinen: mieluummin pienet arvilla kuin isot arvettomat. Minulla leikattiin ankkurimallilla, eli arpea on pitkästi...
        Luulisin, että jos on taipumusta arven liikakasvuun, niin nuorena sitä tulee enemmän, kun solujen uusiutuminenkin on nopeampaa. Tavallaan ehtii kasvaa enemmän haavan paranemisajassa - maallikon selitys.
        Lähdin siis koosta 80H ja nyt pääasiassa 85C tuntunut parhaalta.

        Vaikea valita kummallako tekniikalla leikataan ja kuinka paljon poistetaan lääkärikö sen määrää, ehkä vähän enemmäm kuin vähemmän


    • komplikaatio

      Minulla kävi tuo komplikaatio, verisuoni alkoi vuotaa joitakin tunteja leikkauksen jälkeen (olin jo päässyt osastolle ja herännyt hyvin)ja vuoto oli runsasta, säikähdin kun tunsin jotakin lämmintä valuvan sänkyyn ja silloin alkoi myös kova kipu rinnassa. Rinta meni siniseksi ja verta valui nännin ympäröivistä haavoista. Minut leikattiin samantien uudestaan.

      Toipuminen oli hankalaa, olin kovin kipeä pitkään.

      • Verenvuoto

        Minäkin jouduin uusintaleikkeukseen heti seuraavana päivänä, kun vasemmassa rinnassa oli runsasta verenvuotoa niin dreeniin kuin rinnan sisällekin. Eli rinta avattiin ja verenvuodot tyrehdytettiin. Kahden leikkauksen jälkeen hemoglobiinit käväisivät 71, vaikka alkutaso oli 140. Rintaan jätettiin dreeni vielä viideksi päiväksi, vaikka kotiin pääsin jo viimeistä leikkausta seuraavana päivänä. Eli kyllä näitä tapahtuu! Olin tyytyväinen, että oli vielä sairaalassa kun se huomattiin ja kiitän huomaamisesta kokenutta kirurgia. Hoitajat olivat kirjanneet verentulon dreeniin liian pieneksi. Jos kirurgi ei olisi huomannut asiaa, niin olisin mennyt kotiin ja asia olisi pitkittynyt ja mutkistunut. Nyt leikkauksista on kulunut vähän yli viikko ja kaikki on mennyt tähän asti hyvin.


    • 2 kiloa lähti

      Mut on leikattu 1,5 kk sitten. Kipuja ei ole ollut koko aikana, arvet on ihan hyvät jo nyt, nännit jäivät erimallisiksi (toinen soikula ja toinen pyöreä), mutta ei haittaa. Toinen nänni tuntee kaiken tuplaten ja toinen nänni on täysin tunnoton. Olo on paljon parempi, kuin ennen leikkausta. Sairaslomaa ollut 6 viikkoa työn raskaan laadun vuoksi.
      Rintojen pienennys ei ole minkään normaali tai pieni leikkaus. Se on aika iso rasitus keholle, joka koittaa paikata vaurioita kaikin voimin. Tämä tuli varsin hyvin selville, kun tyhmyyttäni yrittelin liian suuria juttuja..... sairaalareissuhan siitä tuli ja tohtori puisteli etusormeaan kovasti :) Isoja ponnistelluja ei kannata edes yritellä pariin viikkoon leikkauksen jälkeen, käveleskelyä ja semmosta puuhastelua, mutta kannattaa antaa aikaa itselleen parantua kunnolla.
      Haavat kannattaa hoitaa hyvin. Yhtään negatiivista asiaa en kyllä nyt hoksi, miksi leikkaukseen ei kannattaisi mennä, jos suurista rinnoista kerran haittaa on!

      • 70hoo

        Hienoa et on noin hyvä fiilis sulla! :) Tuosta tunnottomuudesta... mulla toinen nänni oli liiankin tunteva parit ekaa viikkoa, ja sitten siitä lähti tunto (onneksi!) kokonaan pois. Noin neljän kuukauden päästä tunto palasi sitten ihan normaalina. Ei olisi haitannut vaikka ei olisi palautunutkaan kun minäkin olen niin tyytyväinen kokonaisuuteen.


      • 2 kiloa lähti
        70hoo kirjoitti:

        Hienoa et on noin hyvä fiilis sulla! :) Tuosta tunnottomuudesta... mulla toinen nänni oli liiankin tunteva parit ekaa viikkoa, ja sitten siitä lähti tunto (onneksi!) kokonaan pois. Noin neljän kuukauden päästä tunto palasi sitten ihan normaalina. Ei olisi haitannut vaikka ei olisi palautunutkaan kun minäkin olen niin tyytyväinen kokonaisuuteen.

        Että siis tämä nännien tuntee-ei tunne-jupakka voi siis kestää kuukausia, hyvä tietää :)
        Satuitteko katsomaan telkkarista muutama ilta sitten tulleen englantilaisen dokumentin, jossa kerrottiin kolmen erittäin rintavan naisen elämästä? Langanlaiha nainen, joka itse ei todellakaan kärsinyt isoista lolloista, kertoi siinä asiantuntijana, että rinnoistaan täytyy vain oppia tykkäämään, ja että rinnat on 80 % pelkkää rasvaa, että laihduttakaa. No heh, heh. Mulla ei kyllä ole mistä paljoa laihduttaa, ja toisekseen leikannut kirurgi sanoi, että kaikki poisto oli tiivistä rintarauhaskudosta, että laihduttaa olisi saanut hamaan loppuun asti, eikä rintojen koko siitä olisi muuttunut miksikään.
        Ei kannattais huudella vieraisiin pöytiin ;)


    • tietämätön

      Mä katoin saman ohjelman ja paasasin poikaystävälle siitä pöllöstä!! hah!!! just noilla sanoillaki :DD on muka omasta päästä kiinni ettei isojen rintojen kanssa pysty olemaan! paskan marjat! eli siis mä kuvittelen vaan sen ku tissit heiluu joka suuntaan juostessa ja vetää ryhdin lyttyyn? =DD en tietty valittelis isoista tisseistä mitään jos niistä ei olis yhtään mitään fyysistä vaivaa.
      Se ohjelma ja sen naisen kommentit aiheuttivat kyllä vuoden nauru/vihanpurkaus reaktion :DD

      • kuolio ja muita koplikaa

        hei minulle tuli tuo nännikuolio ja tosiaan ne vain nostettiin pois ja sitte jäi syvät haavat joita piti hoitaa mota viikkoa kotona ja sitten vielä tuli sellainen että leikkaus kesti 6h niin olkapäät vännettiin yliasentoon ja ovat kipeät vieläkin vaikka leikkaukseta 1.v ja 10kk minulta poisn oli yhteensä 2.5kg eli kamalasti lähti pois .nyt sitte en enää saa rintaliivejä päälle noitten olkapäiten takia ! Ja olemme muutaneet toiselle puolelle suomea tuon leikkauksen jälkeen miin täällä tk lääkäri vain että ovat liian vähän aikaa nuo olkapäät vaivaneet mua ! Sanokaa voisiko silti koittaa soittaa minut leikanelle lääkärille ?ja kertoa että tilanne on mennyt näin pahaksi ja sitte sain vielä korvat joista toinen on leikattu ja toinen pitäs leikata minut leikattiin vaikka en täyttänyt paino rajaa ku rinnoista oli kamalasti haittaa ja lääkitys ei sopinut !


      • Anonyymi
        kuolio ja muita koplikaa kirjoitti:

        hei minulle tuli tuo nännikuolio ja tosiaan ne vain nostettiin pois ja sitte jäi syvät haavat joita piti hoitaa mota viikkoa kotona ja sitten vielä tuli sellainen että leikkaus kesti 6h niin olkapäät vännettiin yliasentoon ja ovat kipeät vieläkin vaikka leikkaukseta 1.v ja 10kk minulta poisn oli yhteensä 2.5kg eli kamalasti lähti pois .nyt sitte en enää saa rintaliivejä päälle noitten olkapäiten takia ! Ja olemme muutaneet toiselle puolelle suomea tuon leikkauksen jälkeen miin täällä tk lääkäri vain että ovat liian vähän aikaa nuo olkapäät vaivaneet mua ! Sanokaa voisiko silti koittaa soittaa minut leikanelle lääkärille ?ja kertoa että tilanne on mennyt näin pahaksi ja sitte sain vielä korvat joista toinen on leikattu ja toinen pitäs leikata minut leikattiin vaikka en täyttänyt paino rajaa ku rinnoista oli kamalasti haittaa ja lääkitys ei sopinut !

        Voitko kertoa tuosta nännikuoliosta ja miten se parani ja miten siitä selvisit.


    • Anonyymi

      Panosuhteessa tulee olemaan ongelmia tuon jälkeen ihan varmasti, takuulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe