Miten viestintäalan kesätöihin pääsee?

22

Olen nyt hakenut useaan paikkaan muutamalle eri paikkakunnalle. Opiskelen viestintää yliopistossa kolmatta vuotta. Minulla on yli vuosi kokemusta työharjoittelusta viestinnän alalla ja olen tälläkin hetkellä osa-aikatyössä, joka liittyy viestintään. En ole saanut edes kutsua yhteenkään kesätyöpaikkahaastatteluun, vaikka hakemuksissani tai CV:ssäni ei pitäisi olla mitään vikaa. Muutamasta on jo tullut vastaus, ettei valinta tällä kertaa osunut minuun.

Ymmärrän toki, että hakijoita voi olla 300 per paikkakin. Olen kuitenkin mielestäni suhteellisen vahva hakija. Päästäänkö viestinnän kesätöihin siis pitkälti suhteilla? Vai onko jotain, mitä en ole tajunnut?

11

695

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cemen

      Vaikea päästä, päteviä ja hyvä hakijoita on satoja, ellei peräti tuhansia. Valinta ei nyt vaan kohdistunut sinuun vaikka kuvitteletkin olevasi suhteellisen vahva hakija. Niin se vaan menee.

    • Sur-ku

      Jep, mulla on sama. Kokemus ja koulutus olisi ainakin periaattessa kunnossa, mutta alan kesätöitä en (kai) saanut taaskaan. Kai meitä on vaan niin paljon :(

    • 455677543

      Sama täällä. Yliopistossa opiskelen viestintää ja oman alan kesätyöpaikasta saa vain unelmoida. Jos tilanne on tällainen, niin saako tällä tutkinnolla edes valmistumisen jälkeen mitään koulutusta vastaavaa työtä?

    • rentoeero

      Itsellänikin yliopistossa viestinnän opinnot käynnissä, ja kieltämättä synkältä näyttää kesätyötilanne alan hommissa, kuten edellä olevista kommenteista on luettavissa.

      Ongelma lienee tosiaan siinä, että hakijoita on valtavasti, koska koulutustakin on runsaasti - joka ikisestä yliopistosta voi "pätevöityä" viestintähommiin (koska muodollista pätevyyttä ei ole), samoin monista ammattikorkeista. Alalla myös on runsaasti freelancereita, jotka varmasti myös etsivät hyviä työtarjouksia määräaikaisista työsuhteista ja kesätöistä. Lisäksi palkattomat tai pienipalkkaiset harjoittelut ovat osa ongelmaa media-alalla.

      Toisaalta monen alalle hinkuvan olisi hyvä tiedostaa, ettei koko viestintäsektori lopulta ole kovin suuri tai vakaa työllistäjä, vaan työmarkkinana todella kilpailtu. Millä sitten erottuu? Laadukas koulutus ja hyvät työnäytteet auttanevat eteenpäin...

    • äiskä64

      No mun lapsi ainakin pääsi useampaankin paikkaan ihan vaan hakemalla ja ottamalla itse yhteyttä työnantajiin.
      Haki varmaan kymmeneen sanomalehteen toimittajien kesäsijaiseksi ja pääsi kolmeen joista valitsi yhden. Olisi päässyt yhteen kunnalliseen hommaankin mutta ei ottanut sitä kun pesti olisi ollut vain puoli kesää. Lehdessä saa aloittaa jo toukokuussa ja jatkaa syyskuun alkuun asti ja kun tekee kahta vuoroa ja viikonloppuja, niin palkkakin on oikein hyvä ja voi selvitä talven ottamatta lainaa.

    • ap

      Okei, eli ilmeisesti oma-aloitteisuutta arvostetaan?

    • tätitoimittajaa

      Nyt ap on kyllä toivottamasti myöhässä. Monissa eri lehdissä ja verkkomedioissa kesäduunarit on kyllä jo valittu kuukausia sitten. Lomakausi alkaa ko. alalla 1.5./15.5. joten sijaiset ovat jo lähtökuopissa työvuoroihin. ;)

    • haravahammas

      Kommenttina sen verran, että monessa viestintätoimistossa kesä tuntuisi olevan sen verran hiljaisempaa aikaa, ettei sijaisille / kesätrainee-ihmisille ole juurikaan tarvetta. Sen sijaan syksyllä ja kevään vuosikertomusrumban aikaan duunia näyttäisi olevan tarjolla enemmän. Ei tee opiskelijan elämää helpoksi.

    • oleeol

      Viestintäala nyt on vaan sellainen, ettei siihen kannata kouluttautua.
      Vaihda vielä alaa, kun voit johonkin, josta on töitä. Kokemusta on.

    • 2+1

      Jåå, olen jo valmistunut, eikä yhteenkään haastatteluun ole edes kutsuttu. Joten kannattaa vaihtaa ehkä pääainetta, tai sitten hakeutua kokonaan uudelle alalle, Ehkä kauppatieteet tai sinnepäin.

    • haravahammas

      Alan vaihtamisen lisäksi rakentavana ehdotuksena voisi esittää, että hakemuskirje kannattaa kirjoittaa sillä tavalla, että rekrytoijalle syntyy kuva siitä, että hakija tietää edes suurin piirtein mistä ko. työssä on kysymys. Eli kotiläksyt kannattaa tehdä ennen kirjeen kirjoittamista ja hankkia taustatietoa siitä, mitä organisaatio tekee ja mihin palveluihin se mahdollisesti keskittyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe