Rokoteyliherkkyys?

moniYLIHERKKÄ

Kysyisin voiko rokoteyliherkkyys mennä ohi?

Kun Venäjällä esiintyi 1990-luvulla kurkkumätää ja kun työmme puolesta jouduimme tekemisiin venäläisten kanssa, niin meidät määrättiin rokotettavaksi terveyskeskuksessa kurkkumätää vastaan.

Kun meistä yli 30 prossaa sisäilmaoireili ja kun rokotuksista liikkui jo silloin kaikenlaisia huhuja, niin me oireilijat päätimme kysyä ilmenisikö meille rokotuksesta haittavaikutuksia.
Työterveyslääkärimme mukaan haittavaikutuksia ei ko. rokotteesta oltu todettu.

Käväisin tk:ssa aamutuimaan otattamassa rokotteen, pistoskohdaa alkoi jomottamaan muutaman tunnin kuluttua, ja seuraavan päivän aamuyöstä heräsin ankaraan paleluun. Käsivarsi alkaen pistoskohdasta oli miltei kyynärpäähän ja olkapäähän asti kipunoiva ja tulipunainen ja kun mittasin kuumeen muutaman tunnin päästä se oli yli 39 C.ollen jo illalla normaali.
Työtovereilleni, oireilijat ja ei-oireilijat mukaanlukien, rokotus ei aiheuttanut oireilua, toki joillakin ilmeni pistoskohdan kipeytymistä.

Kun tt-lääkärini ei pystynyt selvittämään rokotuksesta saamaani oireilun syytä, niin kysyisin Teiltä professori Hannuksela johtuuiko reaktioni mahdollisesti rokotuksessa olevista yliherkkyyttä aiheuttavista ainesosista, mitä ne ovat nimeltään ja onko niillä geneettistä suhdetta homeyliherkkyyteeni, jonka seurauksia olin ennen rokotusta kokenut jo viitisen vuotta?

Keuhkosairausriskiryhmiin kuuluvana tiedän THL:n mediainformoinnin perusteella, että minunkin olisi syytä rokotuttaa itseni vuosittain ehkäistäkseni A-/ B-influessaviruksen aiheuttaman keuhkoputkitulehduksen, joka tulehdus taviviruksenkin aiheuttamana kokemukseni mukaan saa valkosolut sytokiiniryöpytyksineen hyökkäämään mm. ihoni kimppuun muodossa jo olemassa olevan PPP:n pahenemisen ja immuunijärjestelmäni oikut tuntien oletukseni mukaan myös laukaisemaan PPP:n, ehkä psorinkin, niin rokotuksesta saattaisi olla minulle monin tavoin hyötyä ja sitä kautta myös veronmaksajille.

RokotusYLIHERKKYYSreaktiossa minua ei häiritse rokotuskohtaympäristön ihon palovammalta tuntuva punotus eikä puolen vuorokauden kuume, mutta otan lisänä sen mahdollisesti aiheuttamat niveltulehdukset, joita OLETAN immuunijärjestelmäni reaktiot tuntien itselläni esiintyvän rokotuksen jälkitilana kestoajaltaan muutama päivä /viikko/pari viikkoa/ kolmisen kuukautta, mikäli ko. rokotuksessa on immuunijärjestelmäni "ei-hyväksymiä". ainesosia.

Joten onko Teillä proffessori Hannuksela, Allergia- ja astmaliiton jäseniä neuvovana lääketieteen edustajana tietoa siitä meneekö ajan saatossa mainitsemani rokoteyliherkkyysreaktio ohi ja kuinka monen vuoden kuluttua, ja voisiko tuosta reaktiosta seurata myöhemmin LISÄNÄ esim. reaktiivinen artriiti?

1

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lyhyt kuumereaktio on melko yleinen rokotusten jälkeen. Laajoissa katsauksissa yhdenkään rokotteen ei ole todettu aiheuttavan astmaa, niveltauteja tai muita kroonisia ongelmia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1414
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      75
      1115
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      977
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      78
      783
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      725
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe