allerginen hyttysenpistoille?

lootus-kukka

Voinko olla allerginen hyttysenpistoille? Nautin yleensä kesästä, ja mökillä olosta, mutta hyttyset tuppaavat pilaamaan iloni. Minun ei tarvitse saada kuin yksi pisto, niin pistoskohta turpoaa hirveästi. Toissa kesänä sain piston silmäluomeen, ja luomi turposi niin, että silmä oli melkein kokonaan kiinni noin vuorokauden. Ja vasta viime kesänä useampi hyttynen tähtäsi piikkinsä vasempaan nilkkaani saaden sen turpoamaan. Kutina oli niin hirveä että jouduin laittamaan siteen jotten olisi raapinut nilkkaani verille.
Zyrteciä syön mökillä melkein päivittäin ehkäistäkseni turvotuksen, mutta huomasin viime kesänä ettei se enää sanottavasti auta. Talvella en käytä tietenkään zyrteciä, kun ei ole hyttysiä tai muita pörriäisiä. Onko muita allergialääkkeitä jotka ovat vahvempia kuin zyrtec, mutta reseptivapaita? Mietin että jos kokeilisin jotain muuta ensi kesänä.

Mökkimme on saaristossa haminan edustalla, ja parin sadan metrin päässä on pari vuotta vanha hakkuuaukea, ja siellä on keväisin paljon vesilammikoita hyttysille. Sieltä tulee kyllä yksi puro, jonka mieheni lupasi kuokkia auki tänä keväänä jotta vesi pääsee virtaamaan paremmin pois hakkuuaukealta. Saapa nähdä miten siinä käy. Ehkä tänä vuonna ei tarvitse sonnustautua juhannuksena haarniskaan että voisi nauttia sukulaisten seurasta ulkona. Ja vaikka mökkimme on lähellä rantaa eikä keskellä saarta, merituuli ei auta juuri ollenkaan, ellei ole ihan rantakivillä.

1

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyttysallergiaa on kahdenlaista. Alkukesästä reaktio tulee yleensä 10-20 minuutissa, mutta myöhemmin kesällä 20-60 min. kuluessa. Ensinmainittuun antihistamiini auttaa, jälkimmäiseen ei sanottavasti. Antihstamiineja on koko joukko reseptivapaasti saatavana. Niitä kannattaa kokeilla useampaakin lajia. Antihistamiinia voi ottaa kaksinkertainen määrä ilman, että siitä on haittaa. Hitaasti tulevaan reaktioon auttaa parhaiten kortisonivoide.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1550
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1255
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1176
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1044
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      852
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      382
      758
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      125
      716
    Aihe