Lintukirpuista / kirpuista allergiaa

ihmetyttää

Tyttärelleni (9v.) on tullut parin viikon ajan joka yö lisää ja lisää luultavasti jonkin kirpun puremia. Muutaman millin kokoisia punaisia pisteitä,jotka monesti muutaman ryppäissä ja kutisevat kamalasti. Itselläni oli ihan samanlaiset oireet viime vuonna samaan aikaan ja noin kuukauden verran se jatkui,aina vaan oireet paheten.
Samoin on käynyt nyt tytöllekin, nyt täplät ovat vain suurentuneet ja suurentuneet ja turvonneet selkeästi. Pahin läikkä on noin. 10 cm halkaisijaltaan,turvonnut läntti käsivarressa.
Itselläni oli 20cm x 10cm läntit turvonnutta,kutisevaa ihoa molemmissa kävivarsissa viime keväänä. Ja tosiaan noista puremakohdista lähti,joten voisko olla että ihminen on allerginen kirppujen puremille.
Meillä kissoja ja koiria joten niitten kautta helposti varmaan pääsevät sisällekin kantautumaan.

Oisko jotain allergialääkettä jota voisi antaa ilman lääkärin reseptiä kutinaan lapselle? Ja lisäksi sitä tulehdus/turvotusta lievittämään.

Kiitos

3

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teija.dunder

      Keväisin pihalla kuivien lehtien sekä heinien kanssa puuhaavilla lapsilla ja aikuisilla on mahdollista saada lintukirppuja iholle, varsinkin jos ei käytä käsineitä tai nilkat ovat paljaana. Lintukirppujen puremista voi tulla kutisevaa ihottumaa kuten kuvasit tekstissä. Kissojen ja koirien turkkeja olet varmaan jo tarkastanut ja tarvittaessa eläinlääkäri on avuksi.
      Ns väsyttämättömiä antihistamiineja on omahoitopakkauksissa. Esimerkiksi vaikuttavina aineina on setiritsiini ja loratadiini -valmisteita 10mg vahvuudella. 9v ikäiselle perusterveelle lapselle voi antaa 5mg (1/2 tbl) kerta-annoksen/vrk tilapäiseen käyttöön ja paikallishoitona ihottumaan voi kokeilla 1% hydrokortisoni -voidetta. Jos ihottuma ei helpota /pahenee kannattaa mennä omalle lääkärille herkästi arvioon.

      • Kirppusyyhy loppui

        Lintukirppuja voi olla myös sisällä. Niiden munia ja toukkia voi olla lattiaraoissa, patjojen raoissa yms. , ja sieltä ne hyppäävät aamuyöllä puremaan. (Varsinkin jos kodissa on lemmikkejä, tai lintuhäkki!) Imuri on hyvä hävittämään, mutta tehokkainta myrkyttäminen. En osaa sanoa tuotemerkkiä, meillä myrkytys tehtiin rautakaupasta löytyneellä kärpäsmyrkyn tapaisella kirppusuihkeella pariin otteeseen, ensin elävät, toisella kertaa uudet kuoriutuneet (ohje oli pullossa). Lintukirput hävisivät sillä. Tuote oli ranskalainen.


    • qefe

      Meidän koirilla on lintukirppuja tälläkin hetkellä.Itse en onneksi ole allerginen mutta sängystäkin niitä tosiaan löytyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      62
      926
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe