Tietojenkalasteluviestejä taas liikkeellä

Hei käyttäjät!

Verkossa liikkuu tällä hetkellä paljon erilaisia tietojenkalasteluviestejä. Myös Suomi24:n käyttäjille on lähetetty viime aikoina viestejä, joissa kalastellaan käyttäjien tietoja. Viesteissä on pyydetty lähettämään muun muassa sähköpostin käyttäjätunnus ja salasanatietoja sekä muita henkilökohtaisia tietoja.

Haluamme muistuttaa, että käyttäjien ei pidä missään tapauksessa antaa mitään luottamuksellista tietoa tuntemattomille tahoille. Epäilyttäviä viestejä tai viesteissä olevia mahdollisia linkkejä ei myöskään kannata avata.

Ylläpito ei koskaan tiedustele käyttäjien tietoja (mm. käyttäjätunnus, salasana, henkilötunnus, tilinumero) sähköpostin välityksellä. Kaikki Suomi24:n käyttäjäviestintä on kirjoitettu selkeästi suomen kielellä.

Terveisin,
Mari
Suomi24

17

2291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 21

      Kyllähän jokainen käyttäjänne tietää, ettei OIKEA ylläpito vastaa käyttäjien viestein tai lähetä yhtään!

      Lähetin tämän avaukseenne poistoon ,koska varmasti itse olette valeprofiili, koska

      - ette käytä normaalia PAINT-naama kuvaketta
      - väitätte että Suomi24:n ylläpito lähettäisi käyttäjilleen viestejä

      :;D

      Luuserit!

    • hoono-soomi

      Vain suolessa (anteeksi suomessa) voi vuodesta toiseen joku fucking suomi 24 touhuilla näin vajaasti. Noo,mitäs se, suomalsille voi tarjoilla vaikka kaurapuuroa kaviaarina, täydestä menee:)

    • puu takaisin

      Miksi Kutista Kaikki kirjoitukset ,,,toiminto on poistettu?

      • suoli24 juonii

        Luuletko et nämä vastaa? Mainosten pakkosyöttöä se on, muuta syytä ei ole.


      • Hei!

        Kiitos hyvästä huomiosta! Viestiketjujen avaamisen ja sulkemisen mahdollistava toiminto on tosiaan ollut hetkellisesti pois käytöstä. Tämä johtuu palveluissa tehtävistä päivitystöistä. Toiminto pyritään palauttamaan käytettäväksi mahdollisimman pian.

        Aurinkoisin terveisin,
        Mari
        Suomi24


    • kiireinen

      Kutista kaikki kirjoitus-toiminto TAKAISIN HETI

    • Näin Kävi

      Varokaa Lipron Ltd firmaa, sen numero on 173311. Se huijaa rahat tosi nopeasti puhelinoperaattorien suiollisella avustuksella. On kumma ,kun tuommoinen saa toimia laillisesti Suomessa. NÄIN KÄVI

      • rahatpoisvaan

        Mahtaa olla kyse ihan suomalaisesta firmasta, entiseltä nimeltään Aspiro Mobile..., Nykyisin nimeltään Boomi International Oy. Putiikki sijaitsee Espoossa Sinikalliontiellä. Harrastaa petoksellista toimintaa. Koska operaattorit sallivat tämän, ovat osallisena ko. toiminnassa. Viranomaiset vaan eivät tee mitään.


      • stsobaa

        Liettualainen Lipron Ltd käyttää netissä kilpailuja, joissa palkintona on iPhone. Lopeta vastaaminen heti, jos sivun osoiterivillä on celltt -alkuionen osoite. Huijausta koko touhu. Vielä silläkin sivulla, jolla pyydetään puhelinnumeroa, lukee isolla tekstillä "Ilmainen". Kukaan ei ole kertonut, mikä siinä on ilmaista. Todellisuudessa ei mikään.


    • masiki

      Kyllä näin on. Jopa ystäväksi tekeytyvä ihminen on liian kiinnostunut salasanoista, pankkinumeroista yms. Sotutunnustani on käytetty väärin. Onneksi virkailija oli tarkka. Piti aivan itse polttaa päreensä. .Joillain ihmiselle on tärkeämpää toisten asiat ja hallinta. Lakikin on luettu.

    • pokkapitää

      moi, miten saa parissa viikossa 5kg painosta pois, syödäkin pitäisi.

    • spammarit kuriin

      eräs firma on todennut sähköpostispammauksen tehottomaksi niin on siirtynyt perinteisellä kirjeellä massaroskapostitukseen, samalla lailla muka ystävä on suositellut ja tarjolla on "ilmaista pelirahaa" ja lunastuskoodi. En tiedä mistä ovat onkineet nimet ja osoitteet selville, epäilen viimeaikaisten tietomurtojen saaliiksi saatujen henkilötietojen väärinkäyttöä.

    • saako kukaan joistain kehitysmaista sähköpostia joissa ensin esitetään ystävää ja sitten halutaan apua jonkun rahan siiroossa kun eivät mukamas itse voi näitä rahoja pankista saasa vaan apua että ottaisitte rahat tilillenne ja aina on joku isä joka on tallettanut ennen kuoleemnsa jonkun rahaston jne. minulle on näitä viestejä tullut parin kuukauden aikana varmaan 5 eri ihmiseltä

      • Varokaa

        Noistahan on varoitettu jo vaikka kuinka kauan!

        Satuja kertomalla yritetään saada ihmiset antamaan tietojaan, tili- ja muita tunnuksiaan sen lisäksi että sähköpostiosoite on jo tiedossa. Sitten niitä tietoja väärinkäytetään esimerkiksi väärän henkilöllisyyden rakentamiseen, tilille murtautumiseen jne.

        Nämä viestit pitää poistaa heti ja lopullisesti roskapostina ja paras olisi vaihtaa koko sähköpostiosoite toiseksi. Sähköpostijärjestemistä ainakin g-mail suodattaa roskapostin hyvin: Sellainen on itselläni päässyt läpi 4 kertaa viidessä vuodessa.


      • Hei @apua_lapsettomuuteen,
        kuvailemiasi huijausviestejä on paljon liikkeellä verkossa ja niitä tulee valitettavasti myös Suomi24:n käyttäjille. Tällaisiin viesteihin ei tule missään tapauksessa vastata. Viestien lähettäjät ovat usein rikollisia, jotka houkuttelevat ihmisiä paljastamaan henkilökohtaisia ja luottamuksellisia tietoja tarkoituksenaan käyttää niitä identiteetin tai rahan varastamiseen. Huijausviesteissä olevia linkkejä ei myöskään kannata klikata ja viestit kannattaa poistaa kokonaan.

        Turvallisin terveisin,
        Piia
        Suomi24


    • pcpcpc

      Kyllä minä ainakin lähetän käyttäjätunnus, salasana, henkilötunnus, tilinumero) sähköpostin välityksellä. Se on sitten eri asia ovatko tiedot oikeita. Luonnollisestikaan antamani tiedot eivät ole oikeita.

      Pointti.
      Vastata kannattaa aina koska tietojenkalastajilla menee aikaa kaiken mahdollisen tiedon selvittämiseen onko se oikea tietoa. Tietojenkalastajat tekevät ns. turhaa työtä selvittääkseen asioita. Mikä on sen turhauttavampaa.

    • law

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      106
      1590
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1062
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1049
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      153
      839
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      752
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      719
    7. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      34
      644
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      640
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      620
    Aihe