Miksi aina tuntuu, että en ole tervetullut?

minävain112

Miksi mulla on aina sellainen olo, että en ole tervetullut, en ole pidetty, eikä mun kanssa haluta puhua? Kaikki kaverisuhteet ovat kaatuneet tähän piirteeseen. Toinen joutuu kokoajan pyytämään mukaan jne, koska itse en uskalla. Oletan, ettei ketään kuitenkaan kiinnosta. Jos olen miehen kanssa jossain reissussa hänen kavereidensa kera, tunnen itseni aina jotenkin ulkopuoliseksi. Mietin, haluisiko ne ihmiset olla mun kanssa, jos en olis toisen avopuoliso? Sitten saatan mennä hiljaiseksi ja vaikeaksi. Pakolla yritän keksiä sanottavaa ja tulee epämiellyttävä olo.

Voisivathan ne olla munkin kavereita, mutta en osaa mieltää heitä omiksi kavereiksi. Kun seurustelin joskus ensimmäisen kerran ja ero tuli, muistan kuinka joku kuvaili minua syöväksi joka oli toisessa kiinni. Tai jotain. Olin kuulemma persoonaton.Ketään ei kiinnostanut olla minun kanssa, vaan toisen puoliskon. Enää nykyisessä suhteessa en todellakaan ole mikään syöpä, mutta voiko sanat silti kummitella?
Sama miehen sukulaisten kanssa. He ovat kuulemma kehuneet minua ihanaksi yms, mutta miksi jutellessa tuntuu, etten ole mieleistä juttuseuraa? Naamakirjassakin yrittää puhua, mutta en välttämättä aina saa vastausta. Voihan sitä olla kiire yms, mutta miks mielikuvitus alkaa laukkaamaan. Jostain syystä on vaikea uskoa, että joku sanois jotain positiivista.

Parisuhteessa myös samantapaisia ongelmia. Pelkään, etten ole tarpeeksi jotain, vaikka mulle tehdään HYVIN selväksi, että olen enemmän kuin tarpeeksi.

Joku tietysti tulee valittamaan, että ethän sä mitään yksinäinen ole tms. Minun mielestä yksinäisyys ei katso sitä, kuinka paljon niitä kavereita on, onko puoliso yms. Miellän itseni yksinäiseksi. En tietenkään ole yksin, vaan puolisoni kanssa, mutta yhteiskunnan kantilta katsottuna olen yksinäinen koska en näe ketään kaveria enkä ole ikinä mitään ystävää omistanut.

Luonteeltani olen varovainen, sellainen tarkkailija. Kärsin jonkinlaisesta sos.tilanteiden pelosta, koska aina jonnekin lähtiessä iskee tuskahiki, kädet tärisee ja pala kurkussa. Tosin itse tilanteessa olen ihan rauhallinen, mutta mietin kokoajan olenko tarpeeksi nyt jotain tai puhunko niinkuin pitää. Vaikeaa. Voi olla, ettei sitä ulospäin edes huomaa. Joku kuvaili kerran ylpeäksi ja itsekeskeiseksi. Inhottavaa ... Ihmiset olettaa, että kun toi on nyt hiljaa niin se ei halua puhua toisen kanssa. Tai kun peruu menon, se ei halua nähdä. Ei se niin ole. Olin myös koko lapsuuteni kiusattu ulkonäköni tähden ja kun joskus "kaunistuin", olin kiusattu taas sen takia. Hiljainen ja suht nätti pärstä=ylpeä ja itsekeskeinen? Yritänkö olla "liikaa" kaunis, saadakseni kavereita? Pitäiskö joskus viisveisata ulkonäöstä, olisinko sitten helposti lähestyttävä? Pelkään arvostelua, en halua kuulla enää ikinä sanaa "ruma".

Jostain syystä työjutut sujuu hienosti, haastatteluissa tietty vähän jänskättää ja sitä ennen tuntuu että pyörryn, mutta itse tilanteessa loistan ja olen kuulemma erittäin miellyttävä ja iloinen. Satsaan niin paljon ja pistän kaikkeni peliin. Miksen pysty tekemään sitä ihmissuhteissa?

Millaisia vinkkejä olis jollakin antaa? Vaikeeta on nähdä itseänsä ulkopuolisen silmin. Tuntuu, että kasvatan vaan jotain kuorta enkä halua omatahtoisesti nähdä ketään ulkopuolisia tai muodostaa kaverisuhteita. Olen liian kiltti ja hyvätahtoinen, mutta kerrankin kun joskus pidän puoleni, olen kamala. Voiko olla, etten vain osaa? Tai puuttuuko halu? Mietin vain, miksi parisuhteen saan toimimaan.

23

3185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei siihen kuole

      Psykologilta saattaisit saada kaipaamaasi apua. Itse voit yrittää opetella luontevammaksi menemällä ihmisten seuraan. Harjoitus tekee mestarin.

    • minävain112

      No olen jo jutellut tuollaiselle ihmiselle, mutta ainoa apu oli oikeastaan lääkkeet kouraan. Eli masennuslääkkeitä on syöty sekä sain paniikkihäiriöön lääkkeet.

      En tosin tunne tarvitsevani niitä, koska osaan olla ihan rento itse tilanteessa ja mitä jos se on vaan luonteenpiirrre? Pystyn kuitenkin ihan normaalisti ja iloisesti juttelemaan, mutta tuohon "epätervetulleeseen" tunteeseen ei lääkkeet auta. Ehkä sitten koulukiusaus, petetty luottamus yms, on iskostanut päähän, että ihmisiin ei voi oikein luottaa. Tosi monesti näkee kun ihmiset puhuu toisilleen todella ystävällisesti, mutta heti kun toinen selkänsä kääntää, alkaa se jauhanta. Ainakin naisten keskuudessa. Tän takia en varmaan ole viihtynyt ikinä tyttöporukassa, kun ainoa puheenaihe on jonkun huonot puolet ja sitten niitä porukassa nauretaan. Onneks oon kyllä törmännyt niihinkin, jotka ei tätä harrasta, mutta niillä on myös yleensä enemmän poikia kavereina.

      Voisinpa olla vaan oma itseni miettimättä mitä muut ajattelee! Jos olen jonkun ihmisen saanut rakastumaan itseeni, niin tuskin voin olla niin paha mitä luulen.

      • Ei siihen kuole

        Jos meinaat koko elämäsi miettiä vain muiden ajatuksia tai peräti välittää siitä, mitä ilkeät ihmiset sinusta puhuvat/ajattelevat, olet jo hävinnyt taistelun.

        Vaikeaa se on aluksi keskityä vain omaan elämään ja omiin tuntemuksiin, mutta harjoittelemalla sitäkin taitoa voit kehittyä. Tämä nyt ei tarkoita että pitää ryhtyä itsekeskeiseksi ja tunnekylmäksi kuspoksi, vaaan sitä että osan asioista voit jättää niiden lapsellisten ja ilkeiden selkääånpuukottajien murheeksi.

        Meditaatio auttaa (vinkki vinkki), ja toinen on kuntonyrkkeily (sinulle voisi olla todella hyvä, koska siellä on pakko olla muiden kanssa tekemisissä ja opit olemaan rennompi)


    • Olenhullukäkipää.

      Voisitteko toistaa teidän päällimmäisen kysymyksen, niin saatte siihen ystävällisen, puolueettoman, vilpittömän ja kokemuksilla vahvistetun vastauksen?

    • pohtii hän

      Kyllä sinä varmasti olet ihan mukava ja kiinnostava ihminen..siinä missä puolison kaveritkin.Sinun täytyy vaan tuoda esille omia juttujasi ja kun jutustelet enemmän (ei juttut ole mitään huipputasoa muillakaan.small talk!) pääset paremmin "sisälle".Älä takerru menneeseen tai siihen mitä joku sinusta on sanonut-se on yhdentekevää! Vielä eräs asia-oletko onnellinen pariuhteessasi?--Mitä sinä oikeasti haluat nykyiseltä elämältäsi..? Mieti ja ala päämääräisesti mennä eteenpäin-sinä pystyt kyllä.Tsemppiä sinulle ja hyvää kesää!

    • tähän neuvoon

      joka edellisessä viestissä "tuo enemmän omia juttujasi esille" kannattaa lisätä myös se, että ihmiset useimmiten juuri arvostavat niitä, joilla on aikaa HEIDÄN jutuilleen, korvaa ja sydäntä kuunnella :) Toki ei pidä tehdä tätä liiaksi ja yksipuolisesti, silloinhan ihmissuhteista ei saa itse mitään. Mutta saattaapa olla, että ihmiset kehuvat sinua juuri siksi, että olet hiukan hiljaisempi kaveri ja osaat kuulla muutkin ihmiset.

      • tuosta mukaan

        kutsumisesta, jos sinua usein pyydetään niin sehän kertoo varmasti paljon! Nimenomaan positiivista ja sellaisena se pitää ottaakin. Rohkaista myös itse kysymään ihmisiltä, koska tykkäisivät nähdä, onhan se selkeä signaali siitä, että haluavat olla juuri sinun kanssasi tekemisissä, jos mukaan pyytävät. Muutoin voi käydäkin niin, että toiset luulevat sinulla olevan liiaksi kiireitä/ei halua nähdä.


    • nainen81111

      Voi miten kuulosti niin tutulta sinun tarinasi....niin moni asia täsmää omiin tuntemuksiini. Koen myös aina olevani jotenkin ulkopuolinen ja erilainen. Minulla on paljon sisaruksia, muutama todella läheinen kaveri (jotka asuvat eri puolella suomea) ja miehen puolelta hänen sisaruksiaan perheineen, kavereita vaimoineen. Silti koen olevani yksinäinen ja ulkopuolinen, vaikka ympärilläni on paljon ihmisiä.

      Nuoruuteni oli aika rankkaa aikaa ja olen elänyt kaikkea muuta kuin "normaalin lapsuuden/nuoruuden". Tämäkin on varmasti yksi syy, miksi koen olevani niin erilainen, ulkopuolinen. Ei minulla ole ollut normaalia nuoruutta, normaalia opiskeluaikaa, jne. Tällä hetkellä elämäni on "normaalia", pari lasta, hyvä työpaikka (esimiesasema), ihana puoliso, jne. Eli kaikki pitäisi olla hyvin. Mutta yksinäisyys vaivaa silti kokoajan. Tämä on järjellä ajateltuna aivan tyhmää, olen viikoittain puhelinyhteydessä parhaisiin ystäviini, sisaruksiini jne. mutta silti koen olevani yksinäinen.

      Kärsin myös jonkun verran sosiaalisten tilanteiden pelosta. Tuntuu etten osaa enää keskustella ihmisten kanssa ja olen todellakin tylsä ja persoonaton....Nuorempana olin todella sosiaalinen ja tulin toimeen ihmisten kanssa, sitten elämässä sattui paljon ikäviä asioita joista seurasi masennusta yms. Masennuksesta olen toipunut jo vuosia sitten, mutta jostain syystä en ole enää osannut seurustella ihmisten kanssa.

      Minua on myös haukuttu ylpeäksi ja leuhkaksi, mikä tuntuu kamalalta! En todellakaan ole sellainen! Ihmiset todellakin kuvittelevat että jos olen hiljainen niin olen ylpeä ja leuhka. Haluaisin olla puhelias, sosiaalinen jne. mutta se on vaikeaa.

      Monesti suuressa porukassa en uskalla avata suutani, vaikka olisi asiaa, koska pelkään sitten sanovani jotain tyhmää ja ihmiset nauraa minulle. Aikoinaan psykologi sanoi minulle, että yritän ihan liikaa olla täydellinen joka asiassa ja vaadin itseltäni liikaa. Pitäisi olla armollisempi itselleen, Ei aina voi tietää kaikesta kaikkea ja pitäisi opetella myös mokailemaan ja nauramaan omille virheilleen. Ehkä sitten pikkuhiljaa rentoutuisi ja oppisi taas sosiaalisemmaksi ja ehkä olisin mielenkiintoisempi persoona virheineni, kuin nyt hiljaisena, tylsänä.

      Haluaisin pitää myös yhteyttä ihmisiin, joihin olen tutustunut mutta eivät ole vielä niin läheisiä minulle. Mutta en vain osaa. En tiedä mitä nämä ihmiset ajattelevat, jos yhtäkkiä soitan heille. Pitävätkö he minua omituisena, epätoivoisena ihmisenä, vai olisiko se positiivinen asia. Jätän siis yleensä soittamatta, en uskalla ottaa riskiä että minut torjutaan.

      Kovasti olen näitä asioita viime aikoina itsekkin miettinyt ja toivoisin vinkkejä, miten opetella sosiaalisemmaksi. Elämäni on todella muuten onnellista ja raiteillaan, mutta joku kumma hylkäämisen pelko ja yksinäisyys vainoaa....

      • fplyuni8äåg

        "Minua on myös haukuttu ylpeäksi ja leuhkaksi, mikä tuntuu kamalalta!"

        Joo ne mielellään haukkuu sut tai kenet tahansa kuka vaikuttaa riittävän helpolta tapaukselta listittäväksi, pelkkien sanojen voimalla...

        Sellasii ihmisii on aika vaikee välttää mut olen päättäny yrittää. Ja vielä parempi jos niille saa jauhot suuhun... Se haukkuu kuka itse on, lapsetkin sen jo tietää.


    • Siili123

      "Ei aina voi tietää kaikesta kaikkea ja pitäisi opetella myös mokailemaan ja nauramaan omille virheilleen. Ehkä sitten pikkuhiljaa rentoutuisi ja oppisi taas sosiaalisemmaksi ja ehkä olisin mielenkiintoisempi persoona virheineni, kuin nyt hiljaisena, tylsänä."

      Kysyin myöskin psykologilta tuosta, että kuinka voi edetä yhtään mihinkään, kun homma menee aina niin, että päätän rohkaistua menemään erilaisiin tilanteisiin --> mokaan jotenkin ja lisään mokan lukemattomien mokien ja nolojen tilanteiden historiaan, jota pyöritän päässäni jatkuvasti.

      Ongelmana on siis tuo suhtautuminen omiin virheisiin, "sekaan vaan" ei siis ole toimiva ohje, vaan tuosta ikävien kokemusten kelailusta pitäisi päästä eroon. Jos ketjussa on nuoria ihmisiä, tehkää ihmeessä asialle ajoissa jotain - itse olen nyt 35 ja herännyt huomaamaan, että olen päättänyt jättäytyä pois kaikista vapaaehtoisista tilanteista, joihin liittyy vähänkin vieraampia ihmisiä.

    • Mistäpäin olet? Olisipa mukava vaihtaa ajatuksia, tekstisi oli kuin minun kirjoittamani.

    • Pirkanmaalta.

      Nyyhkyn, nyyhkyn.. Olen Pirkanmaalta.

    • minävain112

      Mukavaa, että on muitakin samankaltaisia ihmisiä! En siis ole outo. Ehkä joku tuttavanikin, ketä pidän itse täydellisyytenä ja sosiaalisena kärsii samantapaisesta?? Mistäs sen tietää.

      Oon sentään jotenkin osannut jo nauraa omille mokilleni, mutta ärsyttää se kun mun pitää omasta mielestäni olla niin TIPTOP joka tilanteessa. En siis voi lähteä vaikkapa kaupungille puolen tunnin varoitusajalla jos joku tuttu/kaveri pyytäisi. Ellen nyt sitten olis valmiiksi tälläytynyt. En siis todellakaan ole pahimmasta päästä, mutta esimerkiksi ilman meikkiä haluan vajota maan alle. Pystyn kyllä esim. mökillä olemaan ihmisten seurassa ilman meikkiä koska muutkin ovat, mutta en pystyisi tältä seisomalta lähtemään ilman meikkiä ihmisten ilmoille yksinäni. Kertoo huonosta itsetunnosta, vaikka mulla onkin hyvä iho jne. Mutta joku vaan estää. Nyt kesällä tosin on taas hyvä tilaisuus vähän vierottautua meikki riippuvuudesta jos sais päivetystä nassuun.

      Voi myös olla ongelmana se, että kun en oikeastaan ikinä ole viihtynyt naispuolisten parissa, tai ainakaan oman ikäisten, niin poikien kanssa on vähän vaikeeta kaveerata kun seurustelee. Jotenkin tuntuu, että se olis väärin, vaikka olen sitä mieltä että ei todellakaan ole. Mutta olen kai ylivarovainen. Tai sitten mietin sitä sitä kautta, että jos mies yhtäkkiä kertoisi jostain muijasta joka on hänen ylin ystävä enkä olisi siitä ikinä kuullutkaan, niin kyllä pistäis vähän mietityttämään. Tosin kyllä hän töiden puolesta saa monenlaisia kavereita, ja kertoo myös naispuolisista, mutta nää naispuoliset ovat hänen miespuolisten kavereiden tyttöystäviä/avovaimoja, että tulevat varmaan "kaupan päälle" kavereina eikä siis vietä vapaa-aikaa heidän kanssa. Joten olisi mullakin kai oikeus tutustua ihan monenlaisiin ihmisiin. Tosin jos puhunkin äidilleni jostain miespuolisesta ihmisestä, hän olettaa aina jotain. Sama juttu sinkkuna. Ihan kun ei vois olla vaan kaveri, haloo. Ehkä sitä jotenkin pelkää, että jos hommaa kavereita, niin parisuhde jäis taka-alalle, tai toinen jättäis sut taka-alalle. En osaa selittää. Kun on tottunut kaksistaan oloon, niin tollanen normaali asia tuntuu oudolta. Tosin puolisollani on kyllä omat menonsa, tuntuu melko säälittävältä ja yksinäiseltä jäädä aina kotiin kun kyseessä on miesten reissu. Onneks on sentään kissa. :D

      Olen muuten todella onnellinen suhteessani, mutta teen itse asiat niin monimutkaisiksi. :) Joskus mietin, että tekeekö parisuhde minut jotenkin "jäykäksi". Mietinkö liikaa ilmeitä ja eleitä, mietinkö että apua mä hymyilen jollekin joka nyt sattui olemaan miespuolinen, olen kamala! Miespuolisten kanssa olen aina viihtynyt, mutta olen erittäin varauksellinen, koska miltei aina sinkkuna ollessa sain selville että toinen oli kiinnostunut muuta kuin kaverimielessä. Estänkö jotenkin iloisen ja ystävällisen persoonallisuuteni ja vaikutan vielä enemmän jäykältä ja hiljaiselta? Nimittäin mieheni seurassa en osaa mennä esimerkiksi edes tanssimaan baarissa kun mietin onkohan se nyt soveliasta ja jotenkin vaan tunnen että mua seurataan. Mietin vaan jotenkin liikaa! Tai sitten tiedän, että mies tuntee minut läpikotaisin ja tietää, etten ole itsevarma. Ja jos menen tanssimaan, niin tunnen itseni uhatuksi, kun joku tietää huonon itsetuntoni. :D Tosin aina kun on yksin käynyt joraamassa, niin joku urpo puristellut perseestä, että empä ihmettele tuota miettimistäni. Vaikka tanssimisessa ei ole mitään väärää. En osaa enää irrotella edes humalassa, se on outoa se. Mutta ehkä ihan hyvä, etten yritä olla joku muu alkoholin avulla. Silloin joskus se oli ongelma. En muista edes millon viimeks olisin baarissa käynyt, tais olla tän vuoden alussa.

    • Minävain112

      Niin ja joku mainitsi siitä, että jossei mene kun toiset pyytää, niin toiset luulee ettei kiinnosta/on liian kiire nähdä tms.


      Yleensä kaikki pyynnöt mennä jonnekin liittyy ryyppäämiseen. Haluisin, että joku pyytäis mut jonnekin siksi mitä olen, ihan ilman alkoholia. Alkoholilla sidotut ihmissuhteet on ihan yhtä nollaa. Et voi tietää muistaako toinen edes koko juttutuokiota huomenna, ihminen ei ole alkoholin alaisena ikinä oma ittensä. Yleensä tottakai ihminen on sillon hauskempi ja estottomampi, sen takia sitä juodaan. Mutta mielenkiintosempaa olis tietää, minkälainen on se oikea luonne, eikä humaltunut luonne.

      Mua muutama vuos masensi varmaan sekin, että elin vähän niinkun kaksoiselämää. Humalassa olin sosiaalinen, estoton (AIVAN liian estoton!!), varmaan ihastuttavampikin ... itsevarmalta kun vaikutti. Krapulassa herätessä hirveä huono olo, hatarat muistikuvat, kukaan kaveri ei muistanut edes jutelleen mun kanssa ymsyms. Joskus jopa mulle sanottiin, että "hei jutteliks mä eilen sun kanssa?". Sillon en ollu lähelläkään kapakkaa. Tuli sellanen olo, että ihan sama onko siellä vai ei. Alkoholi myös masentaa. Krapulassa tulee käsittämättömän yksinäinen olo, toisinaan jopa nolo olo. Kukaan ei ymmärrä, että et oikeasti tekis jotain mitä illalla teit koska olit humalassa. Maine menee. Sitä luulee olevansa unessa, voit tehdä mitä vaan mutta se on vaan unta.

    • ladi tin

      Valitsin yksinolemisen,koska en halua olla sivustaseuraaja.Jos yritän porukassa päästä mukaan keskusteluun,aina joku vaihtaa puheenaihetta.En tarkoita,että minun pitäisi olla keskipiste,mutta olisi kiva vaihtaa joskus ajatuksia jonkun kanssa.Ehkä olen sitten tyhmä ja yksinkertainen.Kuljen sen näköisenä kuin olen.Jos ei just silloin satu olemaan meikkiä,kun pitää mennä kauppaan,niin en ala sen takia laittamaan.En käytä alkoholia enkä polta tupakkaa,en ole hihhuli,sekopää enkä tosikko.Arvostan sellaisia ihmisiä,jotka uskaltavat olla oma itsensä ja osaavat nauraa itselleen.Pidän kissoista ja kirjoista.Mutta seurani ei silti kelpaa eikä ketään kiinnosta mitä minulle kuuluu.Eniten inhoan sitä kaksinaamaisuutta,että luvataan soittaa tai tulla käymään.Että on meitä varmaan täälä Suomen maassa tälläsiä erakoita aika paljon.Miksei me kohdata toisiamme...

      • EläNIINkUINHAluat

        Syy tähän erakoitumiseen on meissa suomalaisissa olen syntyneet siten että olemme enemmän päivä päivemältä yksinäisempiä. Siis emme kaipaa toistemme seuraa päivittäen.


      • Anonyymi

        Yksin on helpompaa. Nykyään vaan olen se,jolta kysellään rahaa lainaksi. En aina lainaile,opettelin sanomaan ei.


    • minä

      ap:n kirjoitus kuulostaa ihan omalta. tuntuu etten ole tervetullut mihinkään, en omista paljoa kavereita ja puolison veli ja hänen kihlattunsa vain haukkuvat minua selän takana. kummallista on ettei puolisoni edes puolusta minua. itselläni on myös sos.tilanteiden pelkoa ja paniikkihäiriöitä. sulkeudun helposti joka tekee minusta vaikean lähestyä. parisuhteessa tuntuu etten ole riittävä.

      • Anonyymi

        Mä varmaan tappasin itseni parisuhteessa. On helpompi olla sinkku.


    • asdfafadfsfsdfsdfsdf

      uskomatonta,mutta koen kaiken ihan samalla tavalla.Ihan kuin olisin itse tuon tekstin kirjoittanut.Veikkaan että sinulla on ollut jollain tavalla tavanomaisesta poikkeava lapsuus,niinkuin minulla.Minut hylättiin lapsena ja jäin kahden tunnevammaisen kasvatettavaksi,jotka kyllä teki parhaansa minun eteeni mutta tunsin oloni yksinäiseksi,ulkopuoliseksi,ja koin eläväni ilman hellyyttä ja rakkautta.En ollut koskaan riittävän hyvä,ja aiheutin usein pettymyksen vanhemmilleni,olin riittämätön.Minua auttoi hieman omien tunnelukkojen selvittäminen joka avarsi näkemystä omasta tunne-elämän heikkoudesta ja pikku hiljaa olen kasvanut vahvemmaksi ihmiseksi.Testaa ihmeessä http://www.tunnelukkosi.fi/testi.php

    • Anonyymi

      Sama täällä,aina olen se ei toivottu. No rahani kyllä kelpaa.

    • Anonyymi

      Minulla olo tuntuu aina ulkopuoliselta, oli tervetullut tai ei. Oma mieli askartelee yleensä niin erilaisissa kysymyksissä ja tunnetiloissa kuin mikä on keskustelun aihe, että juopaa syntyy vaikka kuinka olisi hyvää tahtoa. Kai minua on sitten tulkittu myös ylimieliseksi, tyhmäksi hitaaksi, mitäänsanomattomaksi, pliisuksi... Miksipä sitä sitten olla niin seurallinen ylipäänsä? Sellainen vähän vieraantunut tarkkailijan paikka tuntuukin kaikkein siedettävimmältä asemalta.

    • Anonyymi

      Minä tiedän itse että olen ruma ihminen. Mutta ihmettelen että on rumiakin jotka on olevinaan parempia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3017
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2866
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2038
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1755
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1472
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      96
      1223
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1188
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe