Aihe

Englanninkielistä kielentarkastajaa etsitään!

NATIVE SPEAKERS?

Hei!
Etsin gradulleni eng.kielistä tarkastajaa, mieluiten englantia äidinkielenään puhuvaa. Sivuja työssäni on 46, ja aihe on maalaisjärjellä ymmärrettävissä oleva- business management- asiaa.
Tarjouksia ja neuvoja otetaan vastaan.

5

141

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kielen huoltoa

   Onko omassa oppilaitoksessasi englanninkielisiä vaihto-opiskelijoita? Voisit pyytää jotakuta heistä tekemään tarkastuksen pientä korvausta vastaan.

   Toinen vaihtoehto on kysyä oppilaitoksesi tai toisen oppilaitoksen englanninkielen opettajilta vinkkejä tai mahdollisuutta tarkastukseen. Joskus laitokselta voidaan vinkata esimerkiksi eläkkeelle jäänyt pitkän linjan englannin opettaja, joka hakee eläkkeen päälle lisuketta tekemällä halvalla tarkastuksia.Yliopistolla on ainakin kielikeskus, mistä löytyy rahaa vastaan natiivitason tarkastajia.

   Kolmas vaihtoehto on teetättää tarkastus online-kielipalveluna. Googlella löydät nopeasti vaihtoehtoja. Kokeile aloittaa vaikka hakusanalla language editing service. Hinnat ovat halvempia, jos valitsee hitaimman toimitusajan. Maksuun tarvitset yleensä luottokortin.

   Neljäs vaihtoehto on ottaa yhteyttä englanninkieliseen yliopistoon ja kysyä heiltä mahdollisuutta tarkastukseen. He voivat välittää pyyntösi opettajilleen tai oppilailleen, jotka voivat tehdä tarkastuksen korvausta vastaan.

   Viides vaihtoehto on on yrittää tavoittaa Suomessa asuvia englanninkielisiä maahanmuuttajia. Tämä on vaikeaa, mutta ehkä S24:n english speaking forumilta voisi löytyä apua.

   Kuudes vaihtoehto on pyytää yliopistosta jotain suomalaista alueellasi paljon julkaissutta tutkijaa tekemään tarkastuksen korvausta vastaan. Kieliopillisesti ei tule yhtä hyvää jälkeä, koska ei ole natiivi, mutta karkeimmat virheet lähtevät ja lisäksi voit saada aihealueeseen parannusehdotuksia, kommentteja sekä parempia sanontatapa- ja termiehdotuksia. Tämän vaihtoehdon kanssa pitää miettiä sitä, että minkä vuoksi haluat saada täysin virheetöntä englantia olevan gradun? Jos kielen on ehdottomasti oltava virheetöntä, niin sitten on pois laskuista.

   • earta

    On virhe luulla, että kieliasun tarkistus onnistuu ikään kuin keneltä tahansa natiivilta (eli esim. vaihtoehto 1 ja 5). Ei, kieltä tarkastavan natiivinkin täytyy tuntea kielioppia, akateemisen kirjoittamisen konventioita ja mahdollisesti vielä kyseistä alaa.


   • kielen huoltoa
    earta kirjoitti:

    On virhe luulla, että kieliasun tarkistus onnistuu ikään kuin keneltä tahansa natiivilta (eli esim. vaihtoehto 1 ja 5). Ei, kieltä tarkastavan natiivinkin täytyy tuntea kielioppia, akateemisen kirjoittamisen konventioita ja mahdollisesti vielä kyseistä alaa.

    Luonnollisesti akateemisen kirjoittamisen konventiot ja alan tunteminen olisivat avuksi, mutta nyt puhutaan kuitenkin vain gradusta, ei tieteellisessä aikakauslehdessä julkaistavasta tutkimusartikkelista.

    Mielestäni ei kannata lähteä ampumaan hyttystä tykillä ilman erityistä syytä. Gradu on hieno suoritus, mutta kuitenkin vain gradu. Natiivi saa siitä kieliopin kohtuulliseen kuntoon vaikka ei ymmärtäisi sisällöstä mitään.

    Jos gradu on niin tärkeä, että on valmis maksamaan 5000 euroa sen kielitarkastuksesta ja editoinnista kaikki mainitsemasi kriteerit täyttävälle henkilölle, niin sellaisia epäilemättä löytyy. Itse en todellakaan maksaisi.


  • alk. kysyjä

   oi kiitos! nyt vasta kuin tämän!! kiitos paljon!! mietin, minkä vaihtoehdon valikoin :)

   • kielen huoltoa

    Eipä kestä. Lisäisin tuohon vielä kohdan 7 eli kysy onko oppilaitoksessasi töissä tai vierailijana englanninkielisiä tutkijoita, opettajia, professoreita tms. Nykyään hyvin monessa oppilaitoksessa alkaa olla. Yleensä he tekevät mielellään tarkastuksia korvausta vastaan.Ohjaajasi voisi ehkä auttaa tässä tai kysy suoraan laitokselta, selaa oppilaitoksesi henkilöstön yhteystiedot -sivustoja jne.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   332
   21794
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   337
   6171
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   362
   4143