Meillä on patjoina hyvät 5-vyöhyke pussijousitetut patjat. Olen kuitenkin huomannut, että kun päälle laittaa petauspatjan, niin se pussijousitettu hyvä patja muuttuu yhtä huonoksi, kuin pelkkä bonnel-jousitettu patja. Eli se sitkas petauspatja saa aikaan sen, että pussijouset eivät enää myötäile vartaloa, kuten on tarkoitus, vaan siinä painuu myös viereiset jouset, kuten yhteen sidotuissa bonnel-jousissakin.
Nyt viimeksi oli petauspatjana Askon luonnonkumitäytteellä (latex) olevat petarit. Niissä on se päällikangas kaunista vaaleaa ja varmaan hyvin laadukasta. Ainakin olivat kalliit. Mutta kun yrittää venyttääkin sitä kangasta, niin eihän se mihinkään jousta. Kankaan allekin on tikattu jokin kerros. Ja tälläinen kangas vielä kahden puolen sitä latex-sisustaa. Meillekin ne liikkeessä markkinoitiin niin, että "nämä poistavat pintakovuutta". Varmaan niin, mutta pilaavat samalla täysin ne kunnon pussijousitetut varsinaiset patjat.
Heitimme pois ne petarit, kun kärvistelimme ensin kaksi vuotta niiden kanssa huonolla unella ja selkäkivuilla. Nyt on nukkuminen kuin taivaassa.
Kaikellahan sitä kauppiaat ja tehtailijat koittavat rahaa tehdä, mutta kyllä tuollaisista terveyden päälle käyvistä tuotteista pitäisi kertoa ne nurjat puoletkin.
Petauspatjan haitat
14
10167
Vastaukset
- Pussikenguru
Suosittelen kuitenkin etsimään jonkun ohuen petarin, koska pelkkä lakana ei vättämättä suojaa patjaa, nukkuessa hiki tms kulkeutuu patjaan ja se on vähän paljon vaikeampi pestä kuin petauspatja.
- jousipussinen
Ei tulisi mieleenkään nukkua ilman petauspatjaa. Siinähän kuluisi kallis patja muutamassa vuodessa, eikä sen puhdistuskaan onnistu... Nukkuihan ne ihmiset ennen oljillakin, tai jossain luolissa ja tuskin oli sen enempää selk´äkipuja kuin nykyäänkään pussijousitetuilla patjoilla nukkuvilla ruikuttajilla...
- Nyt hyvin
"nukkuihan ne ihmiset ennen oljillakin", hah. Tiesitkö, että silloin "ennen", oli miesten keski-ikäkin alle 40 vuotta. Tosin minäkin nuorempana nukuin missä vain, mutta nyt on toisin. Eikä sinulla "ruikuttajalla" näytä olevan pienintäkään käsitystä, että joillain nyt vain on selkävikoja, jotka eivät ole aiheutuneet suinkaan patjasta.
Toisekseen, nyt on sen verran varaa, että voi ostaa uudet patjat vaikka pari kertaa vuodessa, eikä mistään ole mitään pois.
Ei patjan tarvitse iänkaikkea kestääkään. Niitähän riittää kaupoissa ja lisää valmistetaan.- Pasi Pussinen
No nyt varmaankin elvistelet. Jos tuolla syklillä ostelet uusia patjoja, niin onhan se ympäristön tarpeetonta kuormittamista. Vanhat patjat rasittavat kaatopaikkoja ja uusien patjojen materiaaleihin kuluu luonnonvaroja. Lopeta se meuhkaaminen ja laita niihin patjoihin petarit.
- köyhän konstit..
Esim. Yhdysvalloissa ei petauspatjoja tunnetakaan. Tosin myytävänä on erilaisia "matress padejä" eli patjan peittäviä suojia, joissa on yleensä hyvin pehmeä pinta (untuvaa tms.). Aluslakanoina käytetään muotoon ommeltuja lakanoita, jotka vedetään patjan päälle. Meikäläisiä aluslakanoita vastaavia käytetään päällyslakanoina. Lakanoiden välissä nukutaan.
En ymmärrä, mitä iloa on hyvästä patjasta, jos sen päällä on paksu lateksipetari. Miellyttävin "petari", jota minä olen käyttänyt, on ollut pussilakanalla peitetty täkki. Pehmentää patjan pinnan ihanasti. Ihan hyvin pysyy paikallaan, ja kun on lakanan vaihdon aika, kääntää vain täkin toisinpäin. Pesukaan ei ole pulmallista.- 852852
No siellä ei tampata mattojakaan. Kuljetaan kengät jalassa sisällä ym. Joten enpä haluasi sitä tyyliä kotiini. Me suomalaiset taidetaan olla vähän siistimpää väkeä.
- Nyt hyvin
"köyhän konstit" kirjoittelee sellaista järkeä, jota minäkin kannatan. Ja aiompa kokeilla tuota konstia, että laitan oikein pehmeän täkin petariksi.
Joten kiitos vinkistä. - Kylkinukkuja
Kiitos alkuperäisen viestistä, täytyy sanoa, että olen ollut niin homelo, että en tajunnut, mitä paksu petari tekee 5-vyöhykepatjalle. Otin pois hyvin paksun viskoelastisen petarin ja vaihdoin tilalle ohuen petauspatjan - ja avot! sänky parani heti :)
Suosittelen muuten Ikean petauspatjan suojusta. Se pannaan petauspatjan päälle. Tiivis puuvilla suojaa hyvin petaria., ja kaikki pysyy paremmin puhtaana. Suojus on myös helppo pestä. - 9654120
Hyvä kun saitte sähgyn nukuttavaan kuntoon. Se vain on vaikea sanoa mikä on kellekkin hyvä tai huono. Toinen tykää toisesta toinen taas toisesta. Itse en kyllä antas kenenkään nukkua sängyssä (en edes ite) jos siinä ei ole petaria patjan suojana. Sen tehtävä ei ole yksin millyttävyys vaan myös suojaaminen hieltä ja muilta tarhroilta.
Patjat menee huomattavasti nopeammin pilalle kun ei ole sijauspatjaa suojana. Mutta onneksi tietty on tänäpäivänä noita höyrypesureita. Ja ehkä teillä on oma piha mihin viesä tamattavaksi koko patja. Itse en kyllä hevillä lähde sitä raahaamaan.- Anonyymi
Patjan suojana kannattaa käyttää joustavaa lakanaa ja sen päälle tavallinen lakana, oli petari, tai ei.
- Anonyymi
Ennenvanhaan oli runkopohja sängyissä valmiina tikatut vanupetarit. Oli hyvät. Nyt ostin lämpöön reagoivan patjan 2 vuotta käytössä ja aivan loppu. Pepun kohdalta ei palaudu ja on aivan littana nukkuessa. On kuulemma ihan normaalia. En osta ikinä uutta jos ikä on vain 2 vuotta. Asiakkaan pettämistä kun kehutaan kuinka myötäilee nukkujaa. Tosi vihainen ja pettynyt olen.
- Anonyymi
Suomessa on palattu patjojen suhteen "wanhaan hyvään aikaan". Eli kova, kovempi paras.
Tässä välissä ehti olla myynnissä myös pehmeitä ja puolikovia patjoja, jotka on tarkoitettu alle 100 kg painoisille. Nyt kaupasta saa enää kovaa ja melko kovaa (kovan ja puolikovan välimaastossa).
Varmaan tässä on taas perinteinen essonbaarin perinnetieto päässyt vallalle, esim. kova on parempi selälle tai kova on kestävämpi. No, viimeinen varmasti pitää paikkansa. Kun patja on niin kova, ettei se juuri myötää normaalipainoisen alla, niin ei jousistokaan kulu (kun ei palikat liiku mihinkään).
Joten otetaan kivikova patja ja kun se sitten on epämukava, niin ongelmaa ratkotaan paksulla petauspatjalla... Ja kun "pehmeä" on kielletty, niin ongelmaa kierretään mm. näillä "termomuovautuvilla" petareilla. Valmistajille kiva, kun nämä voivat olla kalliita ja niitä joutuu tosiaan uusimaan paljon useammin kuin patjoja.
Hotelleissa vielä välillä tapaa ihanan pehmeitä joustinpatjoja - mistä lie ne hankkivat Huonekaluliikkeistä taas saa pelkästään kovaa ja kivikovaa pääsääntöisesti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomessa on palattu patjojen suhteen "wanhaan hyvään aikaan". Eli kova, kovempi paras.
Tässä välissä ehti olla myynnissä myös pehmeitä ja puolikovia patjoja, jotka on tarkoitettu alle 100 kg painoisille. Nyt kaupasta saa enää kovaa ja melko kovaa (kovan ja puolikovan välimaastossa).
Varmaan tässä on taas perinteinen essonbaarin perinnetieto päässyt vallalle, esim. kova on parempi selälle tai kova on kestävämpi. No, viimeinen varmasti pitää paikkansa. Kun patja on niin kova, ettei se juuri myötää normaalipainoisen alla, niin ei jousistokaan kulu (kun ei palikat liiku mihinkään).
Joten otetaan kivikova patja ja kun se sitten on epämukava, niin ongelmaa ratkotaan paksulla petauspatjalla... Ja kun "pehmeä" on kielletty, niin ongelmaa kierretään mm. näillä "termomuovautuvilla" petareilla. Valmistajille kiva, kun nämä voivat olla kalliita ja niitä joutuu tosiaan uusimaan paljon useammin kuin patjoja.
Hotelleissa vielä välillä tapaa ihanan pehmeitä joustinpatjoja - mistä lie ne hankkivat Huonekaluliikkeistä taas saa pelkästään kovaa ja kivikovaa pääsääntöisesti.Pieni lisäys... puolikovia ja pehmeitäkin patjoja liikkeestä saa, mutta ne ovat nykyään aina vaahtomuovipatjoja. Joustinpatjat aina mallia norsuille tehty.
Vaahtomuovi ei vaan jaksa innostaa... tätä kun on nykyään todella paljon liikkeellä huonolaatuisena, mikä lätsähtää täysin jo 1-2 vuodessa! Nähty on mm. sohvissa. Ja nimenomaan niin, ettei hinta takaa laatua. Kiva ostaa kallis sohva, jossa on kestävä alcantara tai nahkapinta ... ja sen saa silti kantaa parin vuoden päästä kaatopaikalle, kun kaikki pehmusteet ovat pysyvästi painuneet lyttyyn.
- Anonyymi
Täytyykin miettiä vielä uudestaan tuota petarin valintaa. Ajattelin ostaa uusiin moottorisänkyihin, joista tosin en ole vielä valintaa tehnyt, paksummat (kalliimmat) petarit. Mutta, jos hyvän jousitetun sängyn päälle se ei välttämättä olekaan paras ratkaisu, niin ehkä se ohuempi petari toimiikin hyvin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik124320MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar822171Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5551711Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin991425Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671147Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331078Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt216957Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60903Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3878- 171874