Luulin jo että se paska on ohi

sairasmieli

Kerron täs nyt sitten ihan suoraan että mistä tää kaikki on lähteny ja nykytilannetta.

Olen tällä hetkellä 17 vuotias nuori nainen, ja sairastuin vaikeaan masennukseen 7 luokan keväällä. En tiedä syytä, mistä kaikki alkoi, vaikka kuinka oon sitä miettinyt. Koulussa en jaksanut enää tehdä mitään, en keskittynyt tunneilla mihinkään, vaan olin voinut tuijottaa luokassa yhtä ja samaa pistettä koko tunnin. En tehnyt läksyjä, vapaa-ajalla olin enimmäkseen yksin, koska ei muiden seura oikein kiinnostanut. Aloin viiltelemään ja mietin itsemurhaa joka päivä. Muistan sen, kun oltiin kotitalouden tunnilla. Menin pöydän alle itkemään. Opettaja tuli siihen ja pyysi mut luokan ulkopuolelle juttelemaan. Kerroin kaiken, siis ihan kaiken. Jouduin terkkarille jutteleen. Olisinko siellä 30-60 minuuttia jutellut, kunnes iskä tuli hakemaan mut ja mentiin terveyskeskukseen. Odoteltiin siellä 3-6 tuntia, että päästiin lääkärille juttelemaan. Se laittoi lähetteen Pitkäniemeen osastolle, jonne jouduin seuraavana päivänä. Osastojakso ei auttanut yhtään, tilanne oli silti sama.
Jatkoin viiltelyä ja jouduin psykologille juttelemaan. En siellä jutellut mitään, koska en pitänyt siitä naisesta, joka mulla oli. Kävin siellä muutaman kerran, sitten sekin loppu. En käynyt missään enää juttelemassa.
7 luokalta ammattiopiston ensimmäiseen luokkaan saakka viiltelin, olin eristäytynyt ihmisistä totaallisesti, en välittänyt mistään tai kenestäkään yhtään.
Halusin tappaa itteni, mut en saanut tarpeeks rohkeutta siihen, jos olisin saanut, en olisi enää tässä.
Tapasin ammattiopiston ekalla luokalla nykyisen poikaystävän. Hänelle pystyin puhuun kaikesta, siis ihan kaikesta. Se autto tosi paljon, että sain noin hyvän ja upean poikaystävän itselleni, joka kuuntelee ja ymmärtää mua.
Ammattiopiston ekan luokan talvella jatkoin viiltelyä. Nyt se on luojan kiitos loppunut, mutta ikuiset arvet silti löytyy kädestä ja jalasta, mutta kannan ne ylpeänä.

Nykytilanne: Pahalta rupee näyttään, että tää tilanne taas menee samaan kuin 7 luokalla. Tottakai olen poikaystävän kanssa joka päivä (ellen ole äidin luona), mut heti kun lähetään omiin koteihin tulee semmonen tunne, et en jaksais enää tätä elämää. Halu viillellä on niin iso, että on tosi vaikeeta pitää näppini erossa terästä. En ole kenellekkään tuosta sanonut, vaikka kannattaisikin. Pelkään mennä nukkumaan, ainakin jos joudun yksin nukkumaan huoneessa, koska pelkään että kuulen ääniä ja näen harhoja. Muutaman yön olen nukkunut valo päällä. En enää tiiä mitä mä teen, on vaan nii tosi raskasta selvitä kaikesta yksin.

Kiitos, jos joku jaksoi lukea ja auttaa.

18

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikeasti masentunut

      Sitä se nuoruus on. Jos et kestä, hae lääkettä ahdistukseen. Mutta ei tuo sun tilanteesi pahalta kuulosta.

      • Mä en lääkkeitä halua käyttää.
        Mitäköhän vittua sä tarkotat tolla ''sitä se nuoruus on''? Kuvittelekko, et toi on normaalii nuoruutta et joku viiltelee, eristäytyy muusta maailmasta, kuulee ja näkee harhoja ja suunnittelee itsemurhaa? Ei todellakaan ole! Eikä mua huvin vuoks sinne osastolle otettu sisään.
        Mut mitä sä ny meinaat tolla sun nimimerkillä, että oot oikeesti masentunut? Kerrotko. Jos sulla ei oo oikeesti mitään järkevää sanottavaa, ni ei tarvii tänne tulla sanoon yhtään mitään.


      • toivonsäde
        sairasmieli kirjoitti:

        Mä en lääkkeitä halua käyttää.
        Mitäköhän vittua sä tarkotat tolla ''sitä se nuoruus on''? Kuvittelekko, et toi on normaalii nuoruutta et joku viiltelee, eristäytyy muusta maailmasta, kuulee ja näkee harhoja ja suunnittelee itsemurhaa? Ei todellakaan ole! Eikä mua huvin vuoks sinne osastolle otettu sisään.
        Mut mitä sä ny meinaat tolla sun nimimerkillä, että oot oikeesti masentunut? Kerrotko. Jos sulla ei oo oikeesti mitään järkevää sanottavaa, ni ei tarvii tänne tulla sanoon yhtään mitään.

        Hei

        Musta tuntuu siltä, että olisi hyvä jos sun ei tarvitsisi olla yksin juuri nyt. Toivottavasti jaksat hakea apua ja saatkin sitä - jos suinkin voit niin kerro poikaystävälle ja pyydä häntä olemaan läsnä.


    • Hei.

      Hienoa, että haet apua vaikeutuneeseen tilanteeseesi. On myös hyvä kuulla, että poikaystäväsi on tukenasi. Olet oikeassa, että asioista kannattaa jutella, ja joskus on hyvä puhua täysin ulkopuoliselle taholle.

      Valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää juuri tällaisissa asioissa. Soittosi otetaan vastaan nimettömänä ja puhelinnumero ei näy vastaajalle. Kaikki soittamisesta johtuvat kustannukset ovat puhelinoperaattorin perimiä puhelumaksuja. SOS-kriisikeskus ei peri asiakkailtaan puhelumaksuja.
      Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-06, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-06, sunnuntaisin 15-22.

      Voit ottaa myös yhteyttä meihin Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinet päivystää joka arkipäivä 15-19.

      Asut ilmeisesti Helsingissä profiilitietojesi perusteella. Helsingissä sijaitsee SOS-kriisikeskus, jonka palveluihin voit tutustua allaolevasta linkistä. Mahdollisuutena on esimerkiksi kahdenkeskinen tapaaminen kriisityöntekijän kanssa. http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus

      Ystävällisin terveisin,
      SOS-kriisikeskus / Hansu

      • vertaistyöntekijä

        Soitatteko takaisinpäin pyydettäessä? Yritysnumeroihin soittaminen tulee aika kalliiksi soittajalle.


    • tarvitset ammattiapu

      Kannattaa tilata jälleen aika psykiatrilta.

    • viallinen yksilö

      Mulle kävi kans niin, että jouduin osastolle heti 7. luokan päätyttyä. Parin edeltävän vuoden aikana sitä ennen mun vanhemmat eros ja parhaat kaverit muutti pois. Siinä se pahin isku varmaan tuli. Mua ei vaan kukaan auttanu ku putosin uudestaan 17-vuotiaana. Sulla on poikaystävä ja se varmasti haluaa tehä sun takia kaiken minkä pystyy, kun kerrot sille miltä susta tuntuu. Mulla ei ollut tyttöystävää tai muutenkaan ketään kenen kanssa oisin voinu edes puhua.

    • lekuri oon

      Ei hyvältä näytä sun tulevaisuus. Miksi ne päästi pois Pitkästäniemestä? Karkasitko?

      • En karannu. Ne katto, että mun on turha olla siellä.


    • toivonsäde

      Mikä trolli avauksessa. Nauroin makeasti!

      Ihankuin joku OIKEASTI auttaisi Suomi24:ssä, jonka sisältöä ei kukaan valvo!

      Säälittävää että joku taho on haksahtanut profiilinsa luomaan ja rahojaan suomi24:lle törsäämään.

      Miksi avaajakaan kysyisi apua tästä paskapalvelu-suomi24:stä, kun vastaajana voi olla valeprofiili?!

      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/5557
      - Tietoja Suomi24:n ongelmista joista ylläpito vaikenee.

      • Tiesiks, tää on ilmanen? :) Ja mitä sä skitsoot tääl?


    • toivonsäde

      "sairasmieli
      15.10.2012 20:10

      Kommentoi keskusteluun
      Tukka silmillä: Mitä vittuu??? Nyt on terkkari pimahtanu ja totaallisesti :D "

      Ja toisaalla mielisairas avaaja, kävelevä spermapakki, puhuu pahaa toisista.. auttajistaan.

      Metri narua ja solmimistaito avaajaa auttaisi, jos on trolli kerran.

      • No anteeks ny vaa, mut ite en luota kehenkää terkkariin tms. ja ei, en ole trolli.


    • sinnittelijä

      Älä luovuta! P***a ja paha olo ei katoa hetkessä, mutta koitetaan sinnitellä! Olo voi helpottaa sitten kun saa pitkäaikaista tukea ja apua jostain, ja pääsee taas jaloilleen!

      Itselläkin p***a olo, ei ehkä tilanne ihan samanlainen, mutta kuitenkin.
      En ole muutamaan vuoteen jaksanut nähdä kavereita yms.

      Koitan kanssa sinnitellä vaan eteenpäin jotenkin. Sinnittelen väkisin koulussa ja kaikessa muussakin. Toivon että asiat muuttuisi joskus parempaan suuntaan.

      T: Uupunut/masentunut opiskelija 25v

    • Bolus

      Komppaan toivonsädettä, älä jää yksin nyt. Kerro läheisillesi pahasta olosta, ei sun ole pakko kertoa kaikkea, jos epäilet että vähempikin riittää. Yritä itse tai läheisten avulla löytää hoitokontakti jostain. Älä anna periksi.

      Älä ala viillellä. Mä tiedän mitä se on. Etsi pino auttavien puhelinten numeroita, yritä soittaa viiltelyn sijaan, yleensä silloin ei kuitenkaan linjat ole auki tai vapaana. Odota.

      Mulla auttoi pitkän aikaa yksi ihana hoitaja, joka kerran sanoi toivovansa, etten viiltelisi. Etsi sellainen hoitaja.

    • eikäää

      "mutta ikuiset arvet silti löytyy kädestä ja jalasta, mutta kannan ne ylpeänä."
      No se on hienoa, että pystyt olemaan ylpeä tuollaisesta..HUHHUH!

      • No pitäskö mun si piilotella niit? EI.


      • Bolus
        sairasmieli kirjoitti:

        No pitäskö mun si piilotella niit? EI.

        Ei niin. Itse ajattelen, että ne arvet kertoo siitä vaiheesta elämässäni, ja ne on ihan arvokkaita, tavallaan olen myös ylpeä. Ei se ylpeys tarvi olla sairasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      48
      3301
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2451
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1810
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1633
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1107
    6. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      45
      995
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      974
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      886
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      77
      881
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      814
    Aihe