Miksi Suomessa yhteishuoltajuus ei velvoita isää pitämään sopimuksesta kiinni, vaan voi ottaa silloin tällöin kun haluaa, vaikka sopimus tehty joka toinen viikonloppu. Mitä jos äiti ei olisikaan kotona sunnuntaina kun lapsi tuodaan kotiin, olisivat sosiaalitantat heti paikalla, miksei sopimuksen tehnyt isä joudu mihinkään vastuuseen? Itse olen siinä pisteessä, että haluaisin yksinhuoltajuuden ja isä voisi kun haluaa niin ottaa lapsen luokseen välillä. Mitä järkeä sopimuksilla jotka ei pidä? Voi olla välillä vuosikin taukoa..
yhteishuoltajuus
4
278
Vastaukset
- peura71
Perseestähän nämä lait on! Isänä totean että yhteishuoltajuus on vain sana! Ihan paskaa.
- Sossupaholainen
Ei huoltajuusmuoto, eli onko yksinhuolto vai yksinhuolto vaikuta tapaamisiin, vaan siihen millainen päätösvalta vanhemmila on lapsen asioissa. Tapaamisista sovitaan tapaamissopimuksessa. Joten tuon perusteella et tule yksinhuoltoa saamaan.
- mummeli
MitÄ sitten tehdään, kun äidin mielestä yhteishuoltajuus on sitä, että isä käy viikkaamassa pyykit, siivoamassa ja leikkaamassa lasten kynnet? Isä jo käy laittamassa lasten ruuat. Lapset asuvat äidin luona.
- sossupaholainen
Huoltajuusmuodolla ei ole mitään tekemistä tapaamisten kanssa. Tapaamissopimus pysyy samana vaikka yhteishuolto muuttuisi yhteishuolloksi tai päinvastoin, ellei sitä erikseen muuteta. Eli huoltoa ei kannata lähteä muuttamaan, jos ongelma on tapaamisissa. Mutta lähivanhemman ei ole velvollisuutta antaa lasta etävanhemmalle muuten kuin tapaamissopimukseen kirjattuina aikoina. Etän ei sitten taas ole mikään pakko ottaa lasta tapaamissoopimuksen mukaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sofia B - ansiotulot ovatkin 0 euroa ja millä rahoilla hän siis elää?
Oho olipa paljastus nyt tästä luksus elämää viettävästä naisesta.1112282- 981374
- 1701197
- 531165
- 681111
- 43997
Hienoa SDP 24,8%
Kyllä eilisessä hallituksen kyselytunnilla näkyi miten tyhjää puhetta pääministerin sijaisella Purralla oli. Hän ei vast163913- 49849
- 115783
- 67776