öljyn roiskumiselta, kun ruoka muuten on jäässä? Voiko käyttää rypsiöljyä, jos ohje haluaa oliivia?
Suojaako friteeraus
23
221
Vastaukset
- S Etämies
Hassu kysymys, sillä friterointi on suomeksi öljyssä keittämistä ja panereointi leivittämistä korppujauhoilla tai frityyrtaininalla.
Monet valmiiksi paneroidut kalapakasteet pitääkin laittaa160asteiseen öljyyn jäisenä- ap.
Dementia... panerointia juurikin tarkoitin eli munaa ja jauhoja.
- S Etämies
ap. kirjoitti:
Dementia... panerointia juurikin tarkoitin eli munaa ja jauhoja.
HÖH .......panerointi tehdään just munanulujulla ja jauhoilla ja tuplaten korppijauhoilla.........hyvän frityyritaikina saa helpoiten --vettä, vehnäjauhoa ja ruokasoodaa----antaamuhia seuraavaan päivään ohukaistaikinan paksuisena
friteroivan vaikka kalan upottaa siihen ja öljyyn kypsymään
tulee hyvä siika Orly - ap.
S Etämies kirjoitti:
HÖH .......panerointi tehdään just munanulujulla ja jauhoilla ja tuplaten korppijauhoilla.........hyvän frityyritaikina saa helpoiten --vettä, vehnäjauhoa ja ruokasoodaa----antaamuhia seuraavaan päivään ohukaistaikinan paksuisena
friteroivan vaikka kalan upottaa siihen ja öljyyn kypsymään
tulee hyvä siika OrlyKatkarapuja on tarkoitus friteerata. Onko sinulla koskaan öljy syttynyt palamaan?
- S Etämies
ap. kirjoitti:
Katkarapuja on tarkoitus friteerata. Onko sinulla koskaan öljy syttynyt palamaan?
Ei ole syttynyt liekkeihin, muttausein alan hommissa öljy ylikuumeneepilalle
ja öljyonmuutenkin vaihdettava useinmau takia
suomalainen rypsiöly on parasmaultaankin---oliiviöljyjä on monenlaisia ovat hieman kitkeriä---sopivat vain salaattikastikkeisiin..
Kokeilepas katkarapua antamassanifrityytitaikinassa hapanimelätomaattikastike
niitä saa valmiina esim Thaisååsseja joidenmakua voit vieläparannella
sitruunaihan ehdoton .......bon appetit........tulenkin seuraksi aamupuuroon saakka
Itseasiassa rypsiöljy kestää kuumentamaista paljon paremmin kuin oliiviöljy.
Maussa on eroa, mutta se on makuasia.- ap.
Mistä tiesit, että pelkään juurikin sitä, että öljy syttyy palamaan...
ap. kirjoitti:
Mistä tiesit, että pelkään juurikin sitä, että öljy syttyy palamaan...
No se ei ruuan makua paranna, mut rypsiöljy on parempaa paistamiseen ja terveellisempi. Pidä kansi lähellä, jolla voit sammuttaa palon. Siitä nousee kamala savu. nm: kokemusta on :)
- ap.
sxthsens kirjoitti:
No se ei ruuan makua paranna, mut rypsiöljy on parempaa paistamiseen ja terveellisempi. Pidä kansi lähellä, jolla voit sammuttaa palon. Siitä nousee kamala savu. nm: kokemusta on :)
Ajattelin jopa suojalaseja, mutta sekin olisi kauheaa, jos muovi palaisi naamaan kiinni...
- S Etämies
ap. kirjoitti:
Ajattelin jopa suojalaseja, mutta sekin olisi kauheaa, jos muovi palaisi naamaan kiinni...
Rypsiöljyn leimahdupiste on noin 185astetta
sitäennen öljy alkaahöyrystymaa ja savuttamaan
Keittimessä on sen varalta termostaatti------muttapalopeiteonmuutenkin hyvä olla varalla.
Tankkolaivoissaon keittiö ovellakahva,, jokalaukaisee koko keittiön täytee hiilihappoapalon sattuessa
öljy räiskyymukavasti ipottelemalla sekaa suolaa:D ap. kirjoitti:
Ajattelin jopa suojalaseja, mutta sekin olisi kauheaa, jos muovi palaisi naamaan kiinni...
Hmm.. Se on kyllä totta ja pelkkä rasvaroiske tekee naamastasi punapilkullisen. Itse ostin Ikeasta sellaisen roiskesiivilän. Se muistuttaa vähän sulkapallomailaa.
- S Etämies
sxthsens kirjoitti:
Hmm.. Se on kyllä totta ja pelkkä rasvaroiske tekee naamastasi punapilkullisen. Itse ostin Ikeasta sellaisen roiskesiivilän. Se muistuttaa vähän sulkapallomailaa.
Yhdessä autolautassa oli grillikokillaneljä keitintä rrivissä
kussaki kaksi häkkiä...kiiressä kaadoin laatikosta suoraan esikeitetyt jonossa häkkeihin
se laiva oli Viking Sally, joka upposi ESTONIA nimisenä ap. kirjoitti:
Mistä tiesit, että pelkään juurikin sitä, että öljy syttyy palamaan...
Paloherkkyydessä ei ole suurta eroa.
Kyse on öljyn pilaantumisesta kuumuudessa.
Siis mitä pidempään öljy on kuumana ja mitä kuumempaa se on, niin sitä nopeammin sen rakenne muuttuu huonoksi.
Rypsiöljy on siis tuossa suhteessa kestävämpää kuin oliiviöljy.
Palovaarasta en olisi itse huolissani.
Roiskumisesta kyllä.
Varmuuden vuoksi kuitenkin ilmoitan että rasvapaloa ei sitten missään tapauksessa sammuteta vedellä. Se leimahtaa sillä tolkuttomaksi roihuksi.
Rasvapalot sammutetaan tukahduttamalla.- S Etämies
buddy-love kirjoitti:
Paloherkkyydessä ei ole suurta eroa.
Kyse on öljyn pilaantumisesta kuumuudessa.
Siis mitä pidempään öljy on kuumana ja mitä kuumempaa se on, niin sitä nopeammin sen rakenne muuttuu huonoksi.
Rypsiöljy on siis tuossa suhteessa kestävämpää kuin oliiviöljy.
Palovaarasta en olisi itse huolissani.
Roiskumisesta kyllä.
Varmuuden vuoksi kuitenkin ilmoitan että rasvapaloa ei sitten missään tapauksessa sammuteta vedellä. Se leimahtaa sillä tolkuttomaksi roihuksi.
Rasvapalot sammutetaan tukahduttamalla.Pahimpana vaaranaovat olleet kokinalut, jotka luulevat keittimen kuumenevan nopeammin säätämällä lämpö ensin täysille
Kyllä termostaatti on aina on/off ja kuumenee esim ranskanperunaan sopivaan 170asteeseen yhtä nopeasti-----vääntämällä aamukrapuloissan heti 200C
tulee öljynvaihto helposti.
Takavuosinayritin käynnistää öljyjen keräämisen ravintoloista uusiokäyttöön
polttoaineena ja eräiden maalien raaka-aineena.............................
Nyt joku muu jo riistokapitalistisoi ideani:( - S Etämies
S Etämies kirjoitti:
Pahimpana vaaranaovat olleet kokinalut, jotka luulevat keittimen kuumenevan nopeammin säätämällä lämpö ensin täysille
Kyllä termostaatti on aina on/off ja kuumenee esim ranskanperunaan sopivaan 170asteeseen yhtä nopeasti-----vääntämällä aamukrapuloissan heti 200C
tulee öljynvaihto helposti.
Takavuosinayritin käynnistää öljyjen keräämisen ravintoloista uusiokäyttöön
polttoaineena ja eräiden maalien raaka-aineena.............................
Nyt joku muu jo riistokapitalistisoi ideani:(Tulkoon vielä leuhkituksi sekn, ettäkaverin rahoituksella perustimme firman
valmistamaan esikeitettyä ranskanperunaa--kaupoissa ei vielä ollut saatavilla
Asiakkaaksi sain 15 ravintolaa ja porauslauttaa.
Yliopiston kirjastosta löysin amerikkalaisen alan kirjan------siellähän tuote oli jo tuttu.....
Nopeasti elintarvikealan suurfirmatkin keksivät jutun javoimmekilpailla ainoastaalaadulla-------perunalajike on tarkka ja mm. ylilannoitus tekeevetistä perunaa------jäi vielähankkimatta linko, jolla tehtaat keräävät takaisin öljyn
se on taas pois ravintolassa kuluvassa öljystä-----pommes frites imee öljyä enemmän ravintolan keittimestä.......konstiton monet.
Ei edes Ratikan rahamassillakilpaillajotain Nestleä vastaan:( S Etämies kirjoitti:
Tulkoon vielä leuhkituksi sekn, ettäkaverin rahoituksella perustimme firman
valmistamaan esikeitettyä ranskanperunaa--kaupoissa ei vielä ollut saatavilla
Asiakkaaksi sain 15 ravintolaa ja porauslauttaa.
Yliopiston kirjastosta löysin amerikkalaisen alan kirjan------siellähän tuote oli jo tuttu.....
Nopeasti elintarvikealan suurfirmatkin keksivät jutun javoimmekilpailla ainoastaalaadulla-------perunalajike on tarkka ja mm. ylilannoitus tekeevetistä perunaa------jäi vielähankkimatta linko, jolla tehtaat keräävät takaisin öljyn
se on taas pois ravintolassa kuluvassa öljystä-----pommes frites imee öljyä enemmän ravintolan keittimestä.......konstiton monet.
Ei edes Ratikan rahamassillakilpaillajotain Nestleä vastaan:(Paistolämpötila vaikuttaa öljyn imeytymiseen erittäin paljon.
Ruokaöljypalon voi muuten periaatteessa sammuttaa leivinjauheella (siis jos on niitä litran purkkeja käytössä). En ole testannut, mutta pitäisi toimia.
ties kuinka monennen kerran jo katse pyyhkäissy tuon sanan yli ja aina vaan luen tuon tilalla sanan fritsut :D
- S Etämies
No, saat ranskalisen fritsun tissinalkuusi
- pohojommaan häjyt
bravo.bravi kirjoitti:
Kyllä fritsutkin liittyy tietynlaisen nälän taltuttamiseen =)
Larzalla pohjaton sexyn nälkä ja tarjoamielellänsä pikkusuolaistansa
pohojommaan häjyt kirjoitti:
Larzalla pohjaton sexyn nälkä ja tarjoamielellänsä pikkusuolaistansa
kyllä minä aina vibraa mielellään ahdistelisinkin :D
LaRito kirjoitti:
kyllä minä aina vibraa mielellään ahdistelisinkin :D
Kohtalo ei ihan kauhealta kuulosta :p
Saitko onnistumaan? Söin just viimeisen katkarapuvoileivän, jonka tekemistä kokeilin tänään. Nam! Oli hyvää, mut seuraavan kokeilen kevytmajoneesilla, sillä sematana maistui suuhun aavistuksen verran liian happamalta, vaikka maustoin sen.
Grillatut jättikatkaravut ja friteeratutkin on aina hyviä. Vielä mulle sellaisia mahtuisi. Ehkä kokeilen seuraavan kerran seilorin "fritti-ohjetta" :)
Öitä. Maha on täynnä ja nyt nukkumaan itsepäiseen asentoon! :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Lavrov suivaantui Stubbille perustellusti.
Lavrov perusteli suivaantumistaan tosiasioilla Suomen tarinasta sotiemme jälkeen, tutkija Tynkkynen ja pankkihenkilö Sol6062426Sukupuolia on vain kaksi- kohukassista tuli kova tuomio perheenisälle oikeudessa.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4d4db0d9-4dda-4ba6-a699-25d725683ad6 Miten näin normaalista kassissa olevasta tekstis4131925Eronnut Janni Hussi palaa julkisuuteen - Aloittaa uudessa työssä, joka on aivan uusi pesti Suomessa
Janni Hussi on saanut viime aikoina kohujulkisuutta, kun hänen ja Joel Harkimon avioliitto päättyi eroon kesällä 2025. H231760Se ei ihan oikeasti vaatisi kuin yhden
Tekstiviestin... Jos rakastat minua vielä toivoisin että laittaisit minulle viestiä. Rakastatko? Oletko oikeasti niin pe641458JM lukkoliike
Mihin helvetin kuuseen te olette tällä kertaa siirtäneet Lukkoliikkeenne? Sen kerran kun ensimmäisen ja viimesen kerran191406- 651301
- 1221184
Helena Ahti-Hallberg uudessa elämäntilanteessa - Paljastaa eläkehaaveestaan Espanjassa: "Mä.."
Oi, kuulostaa ihanalta eläkepäivillä! Helena Ahti-Hallberg on ostanut kakkoskodin Espanjasta ja hänellä on puolisonsa ka22960Pankin avajaiset
Osuuspankin uuden toimitilan viralliset avajaiset vetävät väkeä. Kyllä oli outo nauhan leikkaus, kun leikkaajat pyllisti16938Miten kesäsi meni?
Oletko tyytyväinen siihen? Oliko kaivattusi mielessäsi? Lähennyitkö vai etäännyitkö hänen kanssaan?66853