Laitoimme pihamme viime kesänä istutettuihin kartiovalkokuusiin säkkikankaiset suojahuput n. kk sitten estämään keväisen auringon tuhot. Osa oli aika suuria n. metrin korkuisia ja osa pienempiä 50 - 60 cm korkeita.
Koskahan kannattaisi täällä Turun suunnalla ottaa suojat pois? Yksi korkeammista kuusista oli syksyllä vähän kuivan oloinen. ruskeita neulasia oli osassa oksistoa. Kannattaako lannoitus tänä keväänä ja olisiko muista vinkkejä???
Kartiovalkokuusen kevätsuojaus
7
4518
Vastaukset
- kokemusta on
Nuo on juuri semmoisia kuusia , jotka ruskettuvat aivan varmaan joka kevät, suojaat tai et, kärsii keväisin kuivuudesta.
Onkohan ne säkkihuput olleet liian tiiviisti, ettivät ole saaneet ilmaa.
Myös varjoisa paikka on sopiva tuolle havulle.
Suojia ei missään nimessä saa ottaa pois ennekuin maa on sulanut ja sitten alat kastelemaan heti kun ilmat lämpiää.
Meillä ruskettui aina kuusesta toinen puoli ja latvat, kyllä ne vähitellen kasvatti vihreää, mutta niin hitaasti , että heitin mäelle, enkä toistakertaa laita mokomia kuusia.
Keväällä voi antaa samaa lannoitetta kuin Rodoille ja heinä-elokuulla annetaan syyslannoite.
Mutta ruskettumiseen ei auta lannoitukse, jos neulaset ruskettuu ja tippuu. - poltinkarva
Tuskin säkkikangas on liian tiivistä. Kannattaa nyt heti kurkistaa säkkikankaan alle, että miltä kuuset näyttävät. Laitoin kanssa noin kuukausi sitten pienen kartiovalkokuusen suojaksi vanhan lakananpalan. Eilen katsoin, niin vähäsen oli ruskistunut. Lumen suojissa oli säilynyt hyvän vihreänä.
- sitä tarkoitin
Ei kangas ole tiivistä, mutta sen voi kietoa kuusen ympärille liian tiiviisti..kireään, silloin kuusi ei saa ilmaa.
- poltinkarva
Kummallisia ajatuksia sinulla. Jos juuttikankaan kietoon kireään kuusen ympärille, niin oksat voivat katkeilla, mutta kuusi ei siihen tukehdu. Märkä kangas tai vetinen lumi havukasvien oksia vasten aiheuttaa neulasten ruskistumista, mutta tänä keväänä ei vaaraa, ainakaan vielä.
- elli....
Minä olen lukenut että keväällä havukasveja ja rodoja pitää suojata sen vuoksi että aurinko kuivattaa neulasia, mitä kosteampaa on, sitä paremmin pysyvät vihreinä. Niille pitää antaa keväällä lämmintä vettä, että routa sulaa ja juuristo alkaa saamaan maasta kosteutta.
- poltinkarva
Oikein, mutta jos tulee monen päivän vesisateet, niin silloin kannattaa riisua säkit yms. havujen päältä ja lapioida lumi pois tyveltä.
- Anonyymi
Eikä säkkikangasta missään nimessä suojaukseen. Se on liian tiivis ja paahtuu kasvi sen sisään käärittynä.
Eli harsoa tai sitten se valmis säkki. Ne toimii hyvin. Ilmavasti ja tasainen kastelu, että herää talven jäljiltä.
Huhtikuun alusta, toukokuun alkuun suojattuna.
Ruskeisiin kohtiin, jos on päässyt tulemaa, havupuubalsamista tehtyä liuosta suihkuttelee useasti ja tasaisesti pitemmän aikaa, niin sillä saa tehtyä uskomattomia henkiinherätyksiä.
Ja muut kasvit kaukana, ei pidä muitten halailuista.
Ja ravinteista pitää toki myös.
Siinäpä ne.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin262886Ripeyttä asiointiin
Ottaa päähän yhden ja saman asiakkaan hitaus kassalla kun yhdellä kädellä nostelee ostoksia kärrystä ja välillä pitelee252058Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1121568- 761329
Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh71288Kysyin kaikilta yhteisiltä tutuilta mielipidettä siitä, että kannattaako sinun kanssa alkaa!
Päätös oli lähestulkoon yksimielinen. Minunkin vaisto antoi vaaranmerkkejä, mutta järkytyin mitä sinusta kuulin. Aluksi1381196- 641036
Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I10954Ollaan kuin yö ja päivä
Monessa asiassa… molemmat ollaan kuitenkin älykkäitä ja tiedämme, ettei kannata edetä tämän pidemmälle.70911- 102892