Narsistista eroon

Aloin seurustelemaan

Aloin seurustelemaan narsistin kanssa muutama vuosi sitten. Muutaman kuukauden Don Juan-tyyppiselle narsistille tyypillisen kiihkeän romanssin jälkeen taivas putosi niskaan, ja totuus alkoi paljastua.

Kuka on mitäkin keskustelua olen käynyt täällä palstalla, ja olen tutustunut asiantuntijoiden ajatuksiin aiheesta. Pitkään olen ollut varma, että mies on narsisti. Nyt, kun tapaamme vain harvoin (olen ensisijainen lähde), narsistius ei hänestä minulle kovin pahasti näy. Olen tuntenut hänet ihan nuoresta, ja nyt olemme yli 50 vuotiaita. Hänen koko elämänsä on ollut narsistin elämää.

En ole pitänyt kiirettä erotessani hänestä, koska tärkeintä erossa, ainakin minulle, on säilyttää oma itsensä kunnossa. Minua ei loukkaa narsistin tekemiset. En ole antanut hänen kehua itseään minulle. Narsisti on todellakin kehuskelija ja jos kuuntelisin häntä, hänellä selitystä ja kehuskelua riittäisi.

Onnekseni en ole enää kovin kiinnostunut hänestä. En ole kiinostunut edes hänen narsistiudestaan. Olen tutustunut sekä narsismiin että tyyppiin itselleni riittävästi. Toisaalta, tulen toimeen hänen kanssaan kohtalaisen hyvin, sen vähän mitä tapaamme. Ja ennen kaikkea, tulen toimeen itseni kanssa.

Olen laittanut narsistille rajat, jotka ovat riittävät. Vakninin mukaan rajojen laittaminen tuo usein eron, koska yhdessä oleminen ei ole mahdollista (muistaakseni). Näin siinä on suurinpiirtein käynyt. Enää puuttuu viimeinen piste, jonka laitan (ehkä). Jos minulla on joskus uusi rakkaus, en tarvitse häntä enää. Toisaalta, ehkä pidän hänet "langalla", vaikka en suhteessa enää olisikaan. Eihän koskaan voi tietää, mitä elämä tuo, ja lämmin olkapää, vaikka vain hetkenkin, antaa lisää voimaa.

97

3682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lottamari<3

      Pärjäät hienosti jatka samaan malliin, olettehan jo varttuneempia ja ei silloin katsota asioita enää niin mustavalkoisesti ja voidaan antaa toisilleen tilaa ja elää olla oma itsensä kunhan muistaa tehdä sen rakkaudellisesti itselle ja toiselle asettamien rajojen sisällä.

      Pitäkää toisistanne huolta, hänkin tarvitsee sinua ja olisi julmaa laittaa välit poikki, jos olette tunteneet lapsuudesta lähtien.

      Rakkaus,.. jos se riittää syyksi jäädä, niin jää.

    • pelastunut

      AP kirjoitti:
      "Olen laittanut narsistille rajat, jotka ovat riittävät. Vakninin mukaan rajojen laittaminen tuo usein eron, koska yhdessä oleminen ei ole mahdollista (muistaakseni). Näin siinä on suurinpiirtein käynyt."

      Tämä on niin totta. Näin minulle ainakin kävi. Onneksi. Rajojen laittaminen on tervettä, siinä selviää narsistillekin, ettei toinen ole valmis mihin vaan.

    • Olen ihmeesti

      Kesälomani alkaa pian. On monta vuotta siitä, kun rakastuin narsistiin ja aloimme olemaan yhdessä. Olen nähnyt ja kokenut narsistin narsismiuden ja kamppaillut eroon raastavasta rakkaudentunteestani häneen.

      Pikkuhiljainen rajojen asettelu omien voimieni mukaan on selkiyttänyt tilanteen, myös hänelle. En voi vain vieläkään käsittää, miten ihmeessä kukaan voi elää niin kuin hän elää. Hänellä ei voi olla sisäistä lepoa eikä rauhaa kovin paljoa.

      Olen ihmeesti löytänyt itseni uudelleen. Olen kiitollisempi ihminen kuin olin ennen häntä. Olen kiitollinen pienemmistä asioista kuin ennen. Vain harvoin tunnen katkeruutta enää mistään.

      Jos olen kokemuksesta jotain oppinut, olen oppinut sen, että minulla on vain tämä yksi ainoa elämä, ja minun kannattaa käyttää kaikkia lahjojani, eikä laittaa yhtään kynttilää vakan alle.

      Hän käy sillointällöin luonani, emmekä koskaan riitele mistään. (Joku kirjoitteli, että narsisti ei osaa riidellä, pitänee paikkansa.) Kuinka ihana on ollut huomata, että minunkaan ei ole pakko riidellä kenekään kanssa mistään. :)

    • jj ki

      nimkkö

    • Aloitin tämän kirj.

      Aloitin tämän kirjoittamisen puolisen vuotta sitten. Minun tarinassani ei ole tapahtunut muutoksia puoleen eikä toiseen. Sen vain olen huomannut, että elämän muut onnistumiset / vastoinkäymiset vaikuttavat todella paljon parisuhteisiin yleensäkin. Vaikka suhteesta narsistin kanssa ei voi puhua parisuhteesta, niin on se jonkunlainen suhteen kuvajainen kuitenkin.

      Aiemmassa suhteessani huomasin, että kun olin joskus työttömänä jonkun aikaa, meidän suhteemme kukoisti. Jää yksinkertaisesti aikaa enemmän parisuhteen vaalimiseen. Tällä hetkellä, kun en ole varsinaisessa työsuhteessa, huomaan, että tunteeni narsistia kohtaan ottaa välillä uutta syvyyttä....

      Onneksi osaan analysoida tilannetta, mutta ikävä huomio silti. Eli ihminen kaipaa jotain pysyvyyttä ja varmasti turvaakin. On hyvin ikävää, että ei ole kuin narsisti johon voi turvata... No, kuten jo sanoin, onneksi osaan analysoida tilannetta. Rakkaudesta ei voi puhua. Mutta siitä viimeistään voi todeta että mitään sellaista uutta uurastuksestani huolimatta ei elämääni ole tullut, joka voisi jotenkin suoda minulle turvaa ja läheisyyttä kun sitä tarvitsisin.

      Myöskin fyysisen läheisyydenkaipuun vuoksi olen edelleen tapaillut häntä. Ei ole ihmisen hyvä olla yksin... : ).

      Edelleen on katse tulevaisuudessa. Toivon, että n. 3:n vuoden kuluttua narsisti ei enää ole elämässäni. En tiedä, mitä tuona aikan tapahtuu sellaista, että luovumme toisistamme, mutta suunnitelma on tuollainen. Otan monta tärkeää askelta tuona aikana, näin olen suunnitellut. Eli vuosi 2017 olisi viimeistään kokonaan narsistiton. Ehkä jo ennen sitä lopetamme fyysisen kanssakäymisen.

      Yleensä sanotaan, että fyysisesti narsistista eroon pääseminen on vasta ensimmäinen askel, mutta koska minä nyt niin monin tavoin olen muutenkin erilainen kuin muut, niin meillä tuokin sitten menee toisinpäin kuin yleensä. Nyt jo tunnen, etten välitä narsistista enkä enää moneen kuukauteen ole rakastanut häntä.

    • Lisäksi tunteitteni

      Lisäksi tunteitteni edelleen viilenemiseen on vaikuttanut se, että olen tajunnut hänen monin tavoin sopivan myös psykopaattikuvaukseen. Eli jo kokonaan toivotonta. Edes sitä prosentin murto-osan toivoa ei enää ole.

      Hän on rauhallinen minun seurassani sen hetken, kuin on kanssani ja noudattaa minun asettamiani minimirajoja käytöksen suhteen (ei puhu muista naisista eikä tuo minkään muunkaan vihjeen kautta niitä minun tietoisuuteeni).

      Koen, että tuohon "kuuliaisuuteen" pitää antaa positiivinen palaute, mutta minun kannaltani suhde ei vastaa parisuhdetta eikä tuo sitä iloa ja turvallisuutta elämään, mitä oikea kunnollinen ja hyvä parisuhde voisi tuoda. Hän ei myöskään tule koskaan seuraamaan minua niihin rientoihin, mitä itse harrastan. Eli keskustelualueemme eivät useinkaan edes kohtaa.

    • Palaan tähän

      Palaan tähän "Narsistista eroon" aiheeseen aina välillä. On hyvä lukea omia tuumailujaan muutaman kuukauden välein.

      Aikaiset pimeät illat saavat yksinäisyydentunteen nousemaan pintaan. Työ, ystävät, harrastukset... kaikki tuntuu leikkautuvan pimeän myötä ympäriltä.

      Olemme viettäneet narsistin kanssa vähän aikaa sitten yhden miellyttävän yön. Tarvitsin taas narsistiani piristämään itseäni.

      On helpottavaa lukea, että olen ajatellut suhteemme olevan loppu vasta vuonna -17. Ei siis ole sittenkään toivotonta. Nyt vain alkaa aika tuntumaan pitkältä, että noin monta vuotta vielä narsistia?

    • Rakkauden vastakohta

      Rakkauden vastakohta ei ole viha vaan välinpitämättömyys.

      Ennen välinpitämättömyysvaihetta taitaa useimmiten tulla se viha, itselläni suoranainen raivo, joka muuttui kaipaukseksi ja taas rakkaudeksi... Tuossa rakkaus-viha-kaipaus -oravanpyörässä kiepuin useita vuosia. Halveksuntakin oli mukana tunnekuvioissa erittäin voimakkaasti.

      Lopulta koittivat ajat, jolloin pystyin ihme ja kumma, vastoin omia odotuksiani alkamaan työn anteeksiannon eteen. Anteeksianto on ennen kaikkea parasta, mitä itselleen voi antaa. Narsistiparka ei moisen hienouden päälle ymmärrä. Suurin lahja tulee tuossa tapauksessa itselle.

      Olen joutunut aivan uskomattoman paljon käymään läpi elämääni, elämäntilannettani, etsimään itseäni, keskustelemaan täällä palstalla ja kirjoittelemaan. Myös olen käynyt ammattiauttajalla tänä aikana (kahdellakin).

      Nykyään tilanne on se, että minä en narsistia enää varsinaisesti kaipaa. Joskus hyväksyn hänet käymään luonani, koska vielä minulla ei muuta mieskumppania. Tänään juuri ajattelin, että olen löytänyt itsestäni jotain uutta, mitä en luullut enää edes kykeneväni tuntemaan. Olen alkanut ajattelemaan, mitä voisin tahtoa suhteelta oikeasti. Uskon, että se on merkki eräänlaisesta avautumisesta. Ehkä ensimmäinen todellinen liikahdus kohti mahdollista uutta suhdetta.

      Uusi suhde ei voi tulla, jos sille ei anna mahdollisuutta. Tähän asti olen ollut kovin kielteinen millekään uusille suhteille.

      Vihanhallinta voi olla ensiapu. Itseen tutustuminen ja omien toiveiden ja tahdon löytäminen ja toteuttaminen vasta voi olla tie ulos narsistin uhriudesta.

      Itselleni on ollut selvää, että narsistinrenttu ei minun elämääni hallitse, mutta oma rakkaudentunteeni ja muut ongelmat ovat pitäneet minua otteessa. Narsistireppana "sattui" vain paikalle oikeaan aikaan. Tosiasiassa niiden nenät haistavat ihmisten ahdingon, ja jos on sopiva ihminen niin ottavat pyydykseen.

    • Erotarinani eten.

      Erotarinani eteneminen:

      Soutaa huopaa, soutaa huopaa.

      " Tänään juuri ajattelin, että olen löytänyt itsestäni jotain uutta, mitä en luullut enää edes kykeneväni tuntemaan. Olen alkanut ajattelemaan, mitä voisin tahtoa suhteelta oikeasti. Uskon, että se on merkki eräänlaisesta avautumisesta. Ehkä ensimmäinen todellinen liikahdus kohti mahdollista uutta suhdetta."

      Tämä vasta vuosien jälkeen pintaan noussut olotila on edelleen vallalla.

      Mitään uutta suhteessamme ei ole tapahtunut, muuta kuin että hänen mukavuutensakaan ei saa minua enää pitämään hänestä erikoisemmin. Hän on siis edelleen oikein mukava minua kohtaan. Koskaan hän ei enää huuda eikä kivahtele minulle mistään asiasta. Ihan kuin mitään ei olisi vialla. Totuus on vain se, että minä olen etääntynyt niin kauas hänestä, että hänellä ei vain ole enää minkäänlaista otetta minusta. Tilanne on miltei päinvastainen. Minä otan hänet silloin kun tulee sellainen fiilis, että olisi kiva viettää miehen kanssa aikaa sängyssä...

      Tätä menoa löydän kyllä uuden ystävän, mikäli sellaisia on. Olen siis 50 ja vaativan sorttinen... : ).

      • "muuta kuin että hänen mukavuutensakaan ei saa minua enää pitämään hänestä erikoisemmin......Minä otan hänet silloin kun tulee sellainen fiilis, että olisi kiva viettää miehen kanssa aikaa sängyssä..."

        Ussshhh...

        Kuullostaa hyvinkin muinaisen ännäni touhulta...


      • Heh! Älkää
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "muuta kuin että hänen mukavuutensakaan ei saa minua enää pitämään hänestä erikoisemmin......Minä otan hänet silloin kun tulee sellainen fiilis, että olisi kiva viettää miehen kanssa aikaa sängyssä..."

        Ussshhh...

        Kuullostaa hyvinkin muinaisen ännäni touhulta...

        Heh! Älkää välittäkö tuosta... ; ).


    • Miten totta tuo

      "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty."

      Miten totta tuo onkaan. Usein sananlaskut ja kansanviisaudet pysyvät kielessä, koska ovat niiiin totta...

      Jos minäkin olisin jättänyt narsistini siinä kohtaa, kun se olisi ollut kaikkein luonnollisinta, olisi hän jäänyt ikuisiksi ajoiksi (eliniäkseen) kiertelemään seutua suu kälättäen ja paapattaen minusta sitä ja minusta tätä... Kuka tuntee minut? Tunteeko joku minut? Tietääkö joku minut? Muistaako joku minut? Tunteeko joku jonkun minun sukulaiseni?...

      Nyt olen tehnyt pohjatyötä tehdessäni itseäni ei-kiinnostavaksi. Tosin en tiedä, kuinka olen onnistunut. Ainakin kuvittelen, että kun olen itse pysynyt hänen mielenkiintonsa keskiössä, hänellä ei ole niin suurta intressiä puhua minusta... En tiedä, onko noin.

      Joskus toivon että kumpa tehdyn saisi tekemättömäksi. Muistelen sitä tyyliä, millä hän hienostuneimmillaan on puhunut joistakin entisistään... pää nyökytellen ja katse hakien minun silmistäni sitä ymmärrystä.... että ymmärränhän... hän tuntee sen ja sen minua paremmin.... (vaikka ei ole kuin pannut, mitä siinä nyt voi tuntemisesta puhua?) Sama se minun kanssani on.

      Olen aina väistänyt hänen väitteensä, että hän tuntee niin paljon henkilöitä, jotka loppujen lopuksi on vain tavannut ohimennen. Samoin hän väittää tuntevansa ne naiset, keitä on pannut. Hän ei oikeasti tunne ketään, koska ei oikeasti kuuntele ketään. Ainoastaan manipuloi... tai yrittää manipuloida.

      Voin rehellisesti sanoa ajattelevani, että minun kanssani hän ainoastaan kuvittelee suuria itsestään...

      Miten sitten vuorenvarmasti sulkee narsistin elämästään? Ehkä ei mitenkään. Mutta mahdollisuuksien mukaan tekemällä itsensä mielenkiinnottomaksi. Matala profiili ja sellainen, että narsisti ei voi minusta hyötyä mitään.

    • Olen pyrkinyt

      Olen pyrkinyt olemaan rehellinen itselleni. Pitää sisällään runsasta narsismin oireiston miettimistä ja soveltamista. Pikkuhiljaa olen ottanut mukaan myös oman osuuteni asiaan. Niiden asioiden pohtiminen, mitkä johtivat siihen, että suhde narsistiin oli mahdollinen.

      Narsisti on hyvin, hyvin kaukana siitä, mikä on minun vaatimustasoni miehen suhteen. Eli selityksen keksiminen itsellekin on työn ja tuskan takana. Joitain asioita on selvinnyt, ihan kaikkea ei. Suurin huolenaiheeni on, miten ihmeessä saatoin ja voin vaipua niin alas, että hyväksyin hänet.

      Minun rakkauteni ei ollut pelkästään sokea, vaan se oli umpisokea ja kuuro. Minun rakkauteni ei ollut pelkästään mielenhäiriö, vaan se oli suurta hulluutta. Kuinka saatoin? Kuinka voin? Suhde narsistiin on ollut elämäni kaamein hairahdus.

      Tarkoitukseni oli vain tehdä pieni syrjähyppy, nauttia hetken kielletystä nautinnosta. Ottaa ja unohtaa...

      Sitten tapahtui jotain. Narsistille se ei riittänytkään. Narsisti oli vetoava ja osoitti minulle, että hän ymmärtää kyllä, mikä ajatukseni oli. Myönsin heti leikkimielisesti, että noin olikin tarkoitus. Sitten se tapahtui, muutamassa päivässä olin mennyttä, hyvin nopeasti rakastin häntä melkein enemmän kuin itseäni. Mikään ei olisi voinut enää tulla väliin, olin ehdottoman rakastunut.

      Hän otti minut mukaansa elämäänsä ja kuvittelin hänen olevan tosissaan. Tuota jatkui puoli vuotta. Sitten hän alkoi murehtimaan alati omaa elämäänsä, eikä pystynyt enää keskittymään suhteeseemme. Siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt luopua kuherruskuukausista ja siirtyä tekemiseen ja todellisuuteen, hän ei enää pystynyt pysymään mukana.

      Hän alkoi viheliäiset puuhansa selkäni takana. Hän olisi tarvinnut tuossa vaiheessa täyspäiväisen lapsen vahdin. Yli viisikymmentävuotiaana hän ei ollut pystynyt keräämään asioitaan sellaiseen kuntoon, että olisi voinut elää läheskään normaalia elämää. Hän oli täysin riippuvainen hovistaan, existään ja kaikesta siitä, mistä täällä palstalla alati kirjoitetaan.

      Totuus tuli esiin ja sen jälkeen on minulla ollut erilaisia vaiheita sen, ja muutaman muun asian tähden.

      Nyt näen aika selvästi ne asiat, miksi kaikki se tapahtui. Ainoa syy, miksi hänen kanssaan enää olen, on seksi. En halua uutta kumppania, enkä pysty hyväksymään ketään. Toisaalta tiedän, että en voi narsistin kanssakaan enää kauaa olla. Nyt tuntuu siltä, etten enää koskaan. Tilanne alkaa näyttämään omissa silmissänikin huonolta sillä tapaa, että vaatii mielikuvitusta jo tosi paljon selittää asioita itselleen niin, että voi hyväksyä sitä hirveää miehenrenttua ollenkaan.

      Tiedän, että hän jää selittämään suhdettamme loppuiäkseen. Mahtaa siinä olla ihmettelemistä, jos hänen retostelunsa saavuttaa jonkun minun tuttuni korvat... Puhumattakaan siitä, että joskus seurustelen jonkun muun kanssa ja hän tulee jossain vastaan. Ajattelen, että hän voi pelkällä olemassaolollaan tuhota suhteeni. Kuka todellinen, oikea mies voisi ymmärtää tuota.

      Ei tuossa taida kostot auttaa. Rajojen asettaminen ja asioiden perustelu niin, että narsisti ymmärtää. Tiedän, että hänellä on ollut sellaisia suhteita elämässään, että hän on joutunut jättämään naiset rauhaan kokonaan. Toisaalta ne ovat olleet juuri sellaisia lyhyitä suhteita, joissa nainen on käyttänyt seksikästä narsistireppanaa seksuaalisesti hyväkseen. Koreilla, mutta vähäpätöisillä miehillä on tuollaisia ongelmia.

    • Narsistit eivät suht

      Narsistit eivät suhteissaan pääse mihinkään kunnon tasolle, vaikka uhri yleensä onkin rakastunut siihen kuvajaiseen, jonka narsisti itsestään luo. Siksi jokainen uhri korvaantuu uudella niin helposti.

      Narsisti ei löydä "seurustelu" kumppanistaan sitä todellista ihmistä, joka hän on ja jonka yleensä muut läheiset tuntevat. Tuosta johtuen narsistn on helppo kääntää asiat omaksi edukseen, teet niin tai näin.

      Narsisti kärsii rahallisesta tai muusta hyödyn menetyksestä, jonka uhrinsa mukana menettää, mutta uhrista itsestään hän ei ole koskaan välittänytkään. Eihän höperö narsisti edes tiedä, kuka uhri oikeasti on. Narsisti ei kykene ihmisten syvälliseen tuntemiseen, vaikka voidakseen manipuloida uhria mahdollisimman tehokkaasti kuunteleekin yksityiskohdat tarkkaan.

      Minä en pidä siitä, että narsisti jää minun jälkeeni suu aukinaisena pälättämään minusta omaa luomaansa dataa. Oletan kuitenkin, että se on ehtinyt minua myös tuttavapiirissään kehua niin paljon pitkän tapailusuhteemme aikana, että kukaan ei enää usko äkkinäistä suunnan kääntämistä kun narsisti huomaa ettemme tapaile enää. Toisaalta narsistin tuntien, se kaivaa niin kauan ajatuksistaan, että löytää uskottavilta kuulostavia selityksiä.

      Jotenkin on huvittavaa, että minua tuo jotenkin vieläkin tuntuu harmittavan, että on löytynyt ihminen, jonka kanssa on tapailtu vuosia ja jolle en merkitse mitään. Vaikkakin tiedän, että se johtuu hänen varhaisessa lapsuudessa saamastaan vammasta joka ei koskaan parane, niin silti se tuntuu vähän pahalta... itseasiassa kylmäävältä. En ole koskaan tiennyt, että meissä ihmisissä on noin kylmiä tapauksia joukossamme.

    • Nämä kommentit,

      "Nyt päällimmäisenä on mielessä kuitenkin läheisyyden kaipuu, pelko että ei pysty unohtamaan miestä ja pelko että ei löydäkään enää ketään jonka kanssa hyvät puolet olivat tosi hyviä."

      "Siihen meni vuosia ja lopulta olen todennut, että mitään sellaisia "hyviä puolia" ei edes ollut. Kaikki oli todellakin sitä samaa huumaa mitä koin, kun olin niin valtavan rakastunut häneen... lähestulkoon ihmisen kuoreen, "

      Nämä kommentit, joista jälkimmäinen omani, herättivät sellaisen ajatuksen, jonka yritän pukea sanoiksi tässä:

      Pelko siitä, että ei löydä narsistin jälkeen ketään, jonka kanssa pystyy antautumaan tai haluaa antautua täysin rakkaussuhteeseen, on ilmeisen yleinen pelko.

      Voisi kuitenkin ajatella ja luultavasti on tottakin, että narsisti tunteitamme peilatessaan saa meidän omat mieltymyksemme ja rakkautemme kasvamaan ja luottamus nousee korkeisiin lukemiin rakkaudessa...

      Narsisti on todellakin kuin tyhjä astia, jonka uhri täyttää omilla tunteillaan. Sieltä sitten saamme sitä omaamme ja ehkä muiden uhrien tunteita takaisin...

      Tämä on kuitenkin kokemuksena sellainen, vaikka onkin valheellinen, että laittaa epäilemään, että ei toistu. Itse olen lakannut kaipaamastakaan sellaista valheellisuutta. Yhtä kaikki saan olla itse tyytyväinen siihen, että pystyn itse rakastamaan. Uusi mies löytyy tai ei löydy. Varmaa kuitenkin on, että jos rakastan vielä jotakuta, niin niin pahaan loukkuun en enää tunteitani laita, kuin se narsistin tyhjä astia oli.

      Se rakkaus narsistiin oli viallinen. Laiton kaikki omat tunteeni tietoisesti peliin, vaikken tiennytkään, että menossa olikin vain sairas peli. Sairaaksi peliksi rakkautta narsistin kanssa voi nimenomaan kutsua. Saan olla tyytyväinen, että olen tässä vaiheessa saanut niinkin paljon omiani uhkapelistä, joksi suhde osoittautui, pois.

      Lievä harmistuminen on se tunne, mikä tässä vaiheessa on jäljellä suhteestani häneen.

    • Tässä ehkä yksi

      "Narsisti kykenee herättämään ympäristössään, satunnaisissa tuttavuuksissaan, ja jopa psykoterapeutissaan valtavan vahvaa, ahnasta ja raivoisaa vihaa ja inhoa. Omaksi järkytyksekseen, kiukukseen ja tyrmistyksekseen hän herättää muissa poikkeuksetta hillitöntä aggressiota." -lainaus: Sam Vaknin

      Tässä ehkä yksi kimuranteimmista asioista, mitä tulee narsismiin ja narsistien uhreihin. Jos jättäytyy liian pitkäksi ajaksi narsistin vaikutuspiiriin, uhri voi joutua todellakin raivoisan vihan valtaan itse.

      Täällä narsismi -palstalla on silloin tällöin mainittu tästä seikasta, että usein se raivoaja onkin se narsistin uhri...

      Jos vihansa ja raivonsa vallassakin vielä pysyttelee narsistin nuorassa, niin tietenkin narsisti käyttää tilaisuuden hyväkseen ja mitätöi uhriaan tämänkin vuoksi. Tietysti! Mitä muuta hän voisi tehdä? Toinen raivoaa totuuksia narsistin kauheasta luonteesta... Jotkut kertovat jopa sairastuneensa vakavasti narsistin syytellessä heitä sairaiksi ja ties miksi

      Itse olen joutunut silmittömän raivon valtaan narsisti-psykopaattini kanssa. Voimakkaimmillaan nuo tunteet olivat juuri seurustelun päättyessä sekä pari vuotta sen jälkeen.

      Narsistin talutusnuorassa en ole ollut siinä mielessä ehkä koskaan, että olisin hyväksynyt narsistilta mitään heittoja, mitkä kohdistuvat itseeni. Olen aina kaiken työntänyt hänelle itselleen kymmenkertaisena takaisin. Viha on toiminut suojanani ja erottanut minut narsisti-psykopaatista.

      Viimeiset pari vuotta ovat olleet suhtkoht rauhallisia ja juurikin se, että itse kykenin antamaan narsistille ainakin osaksi anteeksi hänen vammansa... on mahdollistanut myös eron hänestä. Olen kyennyt ajattelemaan selkeästi ja realistisesti mitä hän on ja ennenkaikkea, mitä hän ei ole.

      Minulla ei myöskään ole tunnetta, että narsisti olisi jäänyt itselleni velkaa huonon käytöksensä vuoksi. Olen purkanut höyryni silloin aikanaan ja tunnen itseni vapaaksi myös kaunasta häntä kohtaan.

    • vaihtakaa levyä

      joo taas on miehet narsuja...

      • Poskipussipuudeli

        ja naiset marsuja


    • Erovaihe nyt: emme

      Erovaihe nyt: emme tapaile enää. Olen ajatellut, etten tahdo nähdä häntä enää, ehkä sitten on mahdollisuus löytää uutta seuraa, kun antaa itselleen mahdollisuuden ja jättää menneen taakseen niiltä huonoilta osin.

      Tosin en tiedä reaktioita, jos sattumalta näemme jossain, emme ole törmänneet.

    • Neuvo. Mikäli tunt.

      Neuvo. Mikäli tunteesi narsistia kohtaan ovat voimakkaat, tai ovat olleet, niin...
      Tee se suunnitelma. Ajattele, mitä haluaisit elämältäsi ja suunnittele miten pääset siihen käsiksi.

      Käsittääkseni narsistin uhri joutuu käymään läpi sisäisen kasvuprosessin, joka on vaativaa ja voimia kysyvää.

      Mutta kun.
      Sinulla on oma päämäärä.
      Saat sen voiman päämäärästäsi.
      Se tulee ajatuksesta, että jonain päivänä päämääräsi on sinun.

      Tärkeää on, että päämääräsi on omasi, ei narsistin luoma.

      Jotkut saavat voimaa uskosta, mutta käsittääkseni tuokin vaatii sitä uskomista päämäärään. Raamattu on täynnä ohjeita. Sanoisin, että missään ei ole sanottu, että elämä olisi helppoa.

    • Olin suhteessa nars.

      Olin suhteessa narsistiin vuosia, koska olin "rakastunut" häneen. Lainausmerkeissä siksi, että tuo tunne alunalkaen oli syntynyt narsistin tyypillisen kieroilun mahdollistamana.

      Tunsin ja tiesin tilanteeni, mikä se oli. Olin vähän yksinäinen tuossa vaiheessa ja oikeita mahdollisuuksia päästä irti senhetkisestä tilanteesta ei ollut. Syynä mm. työt ja opiskelut, jotka eivät olisi antaneet myöden oikeastaan minkään suuntaisiin muutoksiin elämässä.

      Tanssit ja muunlainen yöelämä, jos olisi lähtenyt irtiottoon eivät olisi sopineet.

      Tiedätkö, sodassa ja rakkaudessa kaikki on luvallista.

      Ja joskus rakkaus on kuin sotaa. On oltava oman sotansa strategi, suunniteltava päämäärät ja strategiat niihin pääsemiseksi. Roomaakaan ei rakennettu päivässä.

      Suunnittele itsellesi päämäärä, mihin haluat. Mikä on se aika, jossa olisi mahdollista päästä päämäärään ja mitkä olisivat ne menetelmät, joiden avulla tuo voisi onnistua?

      Uusi ammatti: opiskelujen suunnittelu.
      Uusia harrastuksia: mitä voisin harrastaa ja missä.

      Vaatiiko tämä kaikki muuttamista uudelle paikkakunnalle, vai onko kotiseudullani mahdollista toteuttaa muutokset.

      Yhtä kaikki, tärkeintä on, että elämä, jota elää, on omaa elämää, ei kenenkään toisen.

      Jos päämääränä olisi pelkästään uusi rakkaus ja se olisi helpommin saavutettavissa, niin silloin vain verkot vesille.

      Narsistin sureminen loputtomiin yksin ei tuota tulosta. Jos ei pysty mitään tekemään, pitää kääntyä ammatti-auttajan puoleen. Jos sekään ei auta, pitäisi varmaan harkita auttajan vaihtamista.

      Mutta aina ei ole mahdollista jatkaa hyvää laadukasta elämää samoilla sijoilla. Joskus käy ilmi, että on heikon narsistin jopa ottanut paikkaamaan omaa jo heikoksi käynyttä tilannetta. Se on vain käynyt ilmi narsistin myötä. On vain kuvitellut, että rakkaus on ainoa puutos, tosiasiassa on ollut muutakin.

      Vahvistusta!

    • Omat puheenparteni

      Omat puheenparteni ja niiden suhde tapahtumiin. Joku viisas on joskus sanonut, että "sitä olet mitä syöt". Voisiko myös ajatella, että "sitä olet mitä puhut". Uskon että ihminen seuraa paitsi onnensa purtta, myös omia puheitaan. Jos ei pysty lopettamaan puhetta "minun miehestäni" missään vaiheessa, niin juttu tosiaan luultavimmin tulee pysymään jossain "vaiheessa".

      Mikä on suhde ympäristööni? Paljon riippuu siitä, mitä kerron itsestäni. Olenko naimisissa? Onko minulla mies? Seurustelenko, onko minulla miesystävä? Olenko ns. sinkku? Elänkö yksinäistä elämää vai onko minulla seuraa, ystäviä ja mitä muuta teen?

      Silloin kun seurustelin narsistin kanssa, nimitin häntä varmaan jopa hieman kainostellen miesystäväksi, jos yleensäkään ehdin kenellekään hänestä puhua. Niin tiukassa otteessa hän piti minut.

      Sitten kun hän näytti todelliset karvansa, olin vähän ongelmissa mitä olisin puhunut. "Siviilisäätyni" oli hakusessa. En mitenkään voinut sanoa, että seurustelen kenenkään kanssa. Muutaman hetken vielä nimitin häntä varmaan miesystäväksi. No, miesystävä vaihtui kumppaniksi, kumppani tapailusuhteeksi ja sanoin vain, että tapailen erästä miestä.

      Taisin mainita tiukan paikan tullen, että mies on sitoutumiskammoinen... Pitää mielestäni paikkansa, että en valehdellut.

      Vasta nyt, usean vuoden kuluttua pystyn sanomaan, etten nyt seurustele kenenkään kanssa. Olen jo pitkään ennen välien kokonaista poikkimenoa lakannut puhumasta mitään "tapailukumppanista" tai yleensä yhtään mistään.

      "Miehestäni" en ole koskaan puhunut hänen yhteydessään.

      Täällä palstallahan puhun yleensä rehellisimmin hänestä narsisti-psykopaattina.

    • Aluksi tuntuu, että

      Aluksi tuntuu, että se tyhjyys ikään kuin lyö itseä silmille, suorastaan. Tuntuu, että elämä itse on pettänyt. Narsisti on ottanut elintilansa ja voimansa uhrin elämässä niin tiukasti ja perusteellisesti. Uhrin heräämiseen siitä uhriudesta menee tovi. Mutta vaha sanonta "elämä voittaa" käy tässä melkein kirjaimellisesti todelliseksi.

      Ikävä kyllä, ainakin itselläni, tuo on toteutunut vain pala palalta. Aiemmin mainitsemani asiat: uusi ammatti, uusia harrastuksia, vanhojen harrastusten elvyttäminen, psykologikäynnit (kahden eri psykologinkin luona), ja kokoajan pitää olla mielessä, -toteutan omaa unelmaani. Olen sellainen, kuin itse haluan olla.

      Rakastan vaatteita ja meikkejä, korujakin... niin niin. Pinnallisia, mutta tuotakaan en kysy keneltäkään muulta. Narsisti olisikin pahoillaan, jos tietäisi, kuinka runsaasti olen sotavarustustani kerryttänyt. Hänhän on mielellään aina vain ilman rihman kiertämää ja vaatii minulta samaa.

      Se että olen välillä käväissyt hänen kanssaan sängyssä, ei ole kääntänyt tietäni hetkeksikään mitenkään. Toteutuskelpoinen suunnitelma on kaiken ydin. Narsisti ei ole tiennyt, että kokoajan etenen määrätietoisesti kohti omaa tulevaisuuttani ilman häntä.

      Kun lopulta asia valkenee hänelle, olen edennyt niin portit ryskyen entisestä elämästäni, että hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia. Hänen äänensä on enää hyttysen ininää ja ehkä se hänen tärkein varustuksensa on sitten se hyttysen... hih.

    • NARSISTIN MIESUHRI

      Minulla on kokemus narsistin kanssa elämisestä. Tapasin ihanan, suorastaan hurmaavan naisen oltuani noin 4 vuotta uuspoikamiehenä. Tämä ihastus oli kaunis, sanavalmis, iloinen ja tuntui ymmärtävän minua paremmin kuin kukaan muu. Tapasimme tansseissa. Hewti seuraavana iltana hän ajeli luokseni, toi mukanaan alueelle sopivasti kalakukon, pullon kuoharia. Meillä oli erittäin hauska ilta ja luulin tavanneeni elämäni naisen. Parin päivän kuluttua hän tuli taas luokseni, jätti koiransa hoitooni koska hänellä oli työhön liittyvä iltameno. Seksi oli kertakaikkiaan ihanaa. En olisi uskonut itseäni "kanien kanssa samaan sukuun".
      Siitä lähtien tapasimme tiiviisti. Olin useana iltana hänen kodissaan. Tutustuin hänen aikaisemmasta avioliitosta oleviin poikiin. Mukavia kavereita. Koko porukka viihtyi aina viikonloppuisin pienessä talossani Keski-Suomessa. Sieltä käsin hoidin työasioitani pääkaupunkiseudulle. Tämä ihastukseni oli juuri sellainen, jonka halusin pyytää mukaani asuntoautoreissulle ja samalla reissulla sukulaiseni häihin. Mukavaa yhteiseloa kesti noin pari vuotta, jona aikana muutimme yhteen. Hankimme omakotitalon keskeiseltä paikalta. Kaikkea oli mitä ihminen mielestäni tarvitsee. Otin hänet töihin yritykseeni. Pikku hiljaa alkoi ilmaantua kasvavaa mustasukkaisuutta entisestä elämästäni. Hyvinä hetkinämme kerroin avoimesti aikaisemmasta elämästäni, x -vaimosta ja parista tyttöystävästä eroni jälkeen. Kaikki oli tallentunut hymyilevän ihmisen muistiin ja ne alkoivat pikku hiljaa tupsahdella mustasukkaisuuden puuskina elämäämme. Menimme naimisiin, meille syntyi tytär. Tämän jälkeen ihastukseni muuttui hirviöksi. En osannut tehdä mitään oikein. Kodissa oli ikävä ilmapiiri. Luulin ongelmia synnytyksen jälkeisiksi hormoonihäiriöiksi ja yritin riittää. Heräsin aina yöllä vaihtamaan vaippoja, lämmittämään maitoa, hoitamaan ihanaa lastani. Naiseni tuli mustasukkaiseksi lapselle antamastani huomiosta. Joka ilta hän raivosi jostain. Yleensä riidat liittyivät x -vaimooni. Persukysymys oli; miten olen pystynyt harrastamaan seksi sen kanssa kun sillä on vinot hampaatkin. Olin ihan pihalla. Yritin muuttaa käyttäytymistäni riitojen välttämiseksi. Ei onnistunut. Hän oli mustasukkainen työntekijöistäni. Kehuin erästä naispuolista työntekijää, joka hoiti hommat napakasti. Puolisoni alkoi epäillä, että meillä on suhde. Yritin laittaa tämän absurdin väittämän leikiski. Sanoin, että kyllä meillä on suhde, nimittäin työsuhde. Puolisoni savusti tämän naispuolisen työntekijän pois. Silloin kuulin lähtökahvien jälkeen kahden kesken sanottuna, ettei hän (tämä työntekijä oikein siedä narsismia). Ihmettelian asiaa ja ko. kommenttia. Pikku hiljaa aloiin väsyä ja masennus hiipi elämääni. Hakeuduin kriisipalveluun terapeutin puheille. Kävin siellä viisi kertaa ja terapeuti sanoi, tiedätkö; kaikki mitä olet kertonut, kuulostaa henkiseltä väkivallalta. Hain lisäapua masennukseen, pääsin terapiaan. Siellä minulle selvisi, että olen uhri. Narsistinaisen miesuhri. Tutustuin aiheeseen. Etsin kaiken tiedon netistä, kirjastosta ja asiantuntijalta. Tiedän, että minullakin on osuuteni kun suostuin uhriksi. Lapsuuden "kotipesällä" on ollut omat vaikutuksensa ja sen seurauksena opitut selvitymiskeinot. Olin kiltteydestä kipeä rakkauden hakija. Juuri sopiva persoonallisuus uhriksi. Alpoin asettamaan narsistille rajoja, pitämään puoleni. Siitä seurasi myöhemmin myös fyysistä väkivaltaa. Minulta väännettiin sormi sijoiltaan, ystävieni nähden narsistinainen löi vasemmasta korvastani tärykalvon puhki. Hain ja sain apua.
      Narsisti elää riidoista ja jähinästä. L'hdin pois kotoa, vaihdoin ahdistuksen ikävään. Minulla on ikävä tytärtäni. Sovitut tapaamisajat muuttuivat aina. Kun kävin hakemassa tytärtäni oli kohtaaminen aivan hirveätä syyttämistä. Minä olen kuulemma jättänyt perheeni. Sanoin, en ole jättänyt perhettäni, ainoastaan sinut!. Ilmaantui huoltajuuskiusaamista, mustamaalaamista, valehtelua. Narsisti pyrki manipuloimaan kaikki yhteiset tuttumme. Käänsi asiat päälaelleen. Narsisti ei koskaan myönnä olevansa väärässä, ei tee virheitä, ei kykene asettumaan toisen ihmisen asemaan ja on empatiakyvytön. Onneksi olen pystynyt pitämään puoleni. Se tapahtuu siten, etten enää suostu lähteeksi. Riidelköön ja kiehukoon omissa myrkyissään. NAristin kanssa ei kannata väitellä, se ei johda mihinkään. Pahin kosto narsistille on kun pitää naaman tyytyväisenä peruslukemilla ja ei näytä reaktioitaan vaikka kuinka kirpaisisi solvaukset.

    • ISIN TYTTÖ JÄI.

      Hyvä kun pääsit narsustasi eroon,mutta sinne jätit pienen viattoman tyttösi ns.hullun kynsiin. Sitä säälin kyllä! !!!!!!!! VOI VOI!!!!

      • onneksi pääsit

        Mummot vauhdissa niin että helmat paukkuu?


      • narsistin lapsi

        Mä luin ton tarina ja oli kuin suoraan oman isäni elämästä! Isäni on myös kiltti ja empaattinen ihminen, tyypillinen narsistin uhri ja äitini pahanlaatuinen narsisti. Raivohullu sellainen.
        Äitini hankkiutui isästäni eroon kun tulin kouluikään (valehtelemalla ja manipuloimalla, teeskentelemällä uhria ja syyttämällä oikeaa uhria). Sitä ennen olin säästynyt pahimmalta narsistiselta väkivallalta äitini suhteen, koska isäni oli äitini ensisijainen uhri/narsistinen lähde.
        Mutta sen jälkeen kun narskuäitini pääsi isästäni eroon ja sain täyden yksinhuoltajuuden, alkoi helvetti elämässäni. Olin pikkutytöstä parikymppiseksi maailman hirviömäisimmän äidin syntipukkilapsi. Elin helvetissä ja nyt vietän koko loppuelmäni yrittäen jotenkin toipua niistä traumoista, jotka narsistäitini mulle aiheutti.

        ÄLÄ HYVÄ IHMINEN JÄTÄ TYTÄRTÄSI NARSISTIN KASVATETTAVAKSI!!!!!¨
        Taistele, tee kaikkesi pelastaaksesi hänet tuola narskuämmältä!!!!!! Et ikinä voi antaa itsellesi anteeksi kun tulet huomaamaan, miten hän tuhoaa tuon pienen viattoman tytön elämän, repii hänet täysin riekaleiksi, niin ettei tytöllä tule koskaan olemaan mitään eväitä hyvään elämään ja hän tulee viettömään loppuelämänsä syvästi masentuneena ja itsetuhoisia ajatuksia kylvävänä ihmisrauniona!!!!!

        Ei riitä, että pelastit itsesi, pelasta myös tyttäresi!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Terveisin narsistiäidin aikuinen tytär, ihmisraunio.


    • Hyvä miehet

      Paukkuu täällä onneksi miespuolisetkin uhrit,ei vain mummot marise tyhjää sontaa! !!!!!

    • Yöllisiä mietintöjä

      Yöllisiä mietintöjä...

      Odotan yksin yön kulumista, ties kuinka monennen. Valvon vielä vähän. Ohi ajavien autojen äänet kantautuvat avoimesta parvekkeen ovesta ja tuuli nostaa ohutta verhoa hiljalleen.

      Nyt kun olen kokeilumielessä katkaissut suhteen narsistiin, on se onnistunut tähän asti hyvin. Nyt vain huomaan, että kun olen kesän alussa tehnyt kaikkea pakollista, mikä on talven ja kevään kiireessä jäänyt vähemmälle ja pakolliset työt alkavat vähetä ja aikaa jää...

      Niin huomaan sen minkä melkein tiesinkin. Ikävä nousee sielun syvyydestä. Kuten ennenkin. Nyt jo aivan selvästi tiedän, se ikävä ei kohdistu narsistiin, vaan aivan muihin ihmisiin, pois menneisiin. Narsisti on ollut elämässäni häivyttämässä tuota raskasta ikävää. Hän on hoitanut virkaansa hyvin, oikeastaan. Kun on hyväksynyt sen tosiasian, että hänestä ei ole oikeaksi mieheksi.

      Laitan toiveeni tulevaisuuteen toivoen, että harrastukseni kantavat, muut suunnitelmani, ystävyyssuhteet ja vielä ehkä löydän uuden miehen. Vai olenko tulossa skeptiseksi sen uuden mieslöydön suhteen..? Ehkä, ehkä siitä tulee pelkkä vitsi, ehkä en löydä ketään, koskaan, en ikinä. Pitäisi heittäytyä seikkailuun. Mutta miten? En tahdo loukata ketään.. Miten siis? Voin ainoastaan näyttäytyä riittävän usein ja poistua takavasemmalle. Ehkä joskus kohtaan sen oikean. Tai ehkä en.

      Ehkä on viisainta mennä nukkumaan. Puoli kuppia kahvia, keksi ja vähän tv:stä tallennusta... Itselläni ollut tänä iltana mietintöjä, jospa ottaisin yhteyttä narsisti-psykopaattiini... hohhoijaa.. Ehkä otan, ehkä en, saa nähdä, mutta ainakin hän odottaa, kai, ehkä, luultavasti. Tai sitten yllättyy iloisesti, tai suhtautuu lisätyönä... ehkä, ehkä ei...

    • Aivan uuden kaiun

      "toivottavasti ny kuitenkin jää tilaa spontaanisuudelle ja heittäytymisellekin ilman täyttä varmuutta mistään, kun jokainen ihmissuhdekin on kuitenkin vähän niinkuin hyppy tuntemattomaan, emme tiedä mitä elämä eteen tuo, liittyen ihmisiin ja elämään"

      Aivan uuden kaiun ovat saaneet nuokin sanat: "spontaanisuus ja heittäytyminen"... uuden merkityksen suorastaan.

      Että nähtäväksi jää.

      " Mitä tulee tuohon miten kerrot tuosta jos ja kun löydät uuden kumppanin, niin puheesi kuullostaa, en ny löydä sanaa, "kylmältä", ikäänkuin ihmissuhde olisi jokin prosessi jonka voi ennalta suunitella ja se etenisi käsikirjoituksen mukaan..."

      Kuulostaakin. Noin olen aikuisena toiminut. Edelliseen suhteeseeni olen edelleen tyytyväinen. Oli ilman muuta projekti. Olen sen tyylinen ihminen, että suhteissani on tuota projektimaisuutta, mutta tietenkin on rakkautta ja heittäytymistä, kun löytää sen ns. oikean.

      Jonkinlaisena "projektina" tätä narsistisuhdettakin olen loppuun saattanut.

      Mielestäni aiempien suhteiden ei tarvitse kummitella uudessa suhteessa, jos on pystytty molempien puolelta siirtymään eteenpäin. Eri asia on, jos haluaa uudelta suhteelta joitakin samoja asioita kuin vanhalta. Kohdallani odotan joitakin samoja elementtejä kuin edellisessä suhteessani oli.

      Voi kuulostaakin suunnitelmalliselta, mutta täytyyhän omassa suhteessaan viihtyäkin... noin niin kuin kokonaisena ihmisenä. Ja johan heittäydyin... aikansa kutakin. Uskon kuitenkin, että asiat natsaavat kun kemiat ja muut jylläävät voimat kohtaavat. Tärkeimpänä pidän luonteiden samanlaisuutta. Nykyään viihdyn hyvässä seurassa mielummin ilman seksiä kuin sitoutuisin vain seksin ja puolittaisen viihtymisen vuoksi epätyydyttävään suhteeseen.

      Hei! Aivan ihanaa kirjoittaa tällaista... että minä olen nyt tässä ja olen valitsemassa aivan itse, mitä elämälläni teen. Hau!

      • 17.6. -14

        17.6. -14


    • Ja kuin vastaukseksi

      Ja kuin vastaukseksi edelliseen, jossa jo iloitsin irtipääsemisestäni, niin tänään se tapahtui. Mutta aina ei voi mennä lujaa.

      Autoradiosta kuulin laulun, joka nosti yllättäin tunteet pintaan. Kuuntelin sanoja ja muistelin narsistiani siinä ajellessani. Ensimmäisen kerran eromme jälkeen kyyneleet kihosivat silmiini... Olin siis kuvitellut, että en voisi tuntea enää mitään narsistiani kohtaan ja että suhteemme on sinetöity ja loppu.

      Hyvän tovin tunteeni kiersivät ja muistot muovautuivat aikaan. Onneksi olin menossa tapahtumaan, jossa tuo tilanne unohtui ja nyt kun taas yöllisiä mietintöjäni tässä rustaan, niin vähän kauhistaakin tuo muistelu... Voisinpa hyvin kuvitella, että jos minulla ei nyt noita menoja ja harrastuksia olisi, niin olisin vielä jumissa tunteitteni puolesta häneen.

      Nyt voin vain hyvilläkin mielin ajatella, että minulla on siis hyviä muistoja tuolta ajalta, kun narsisti-psykopaattini kanssa pelasin, sillä peliähän tuo oli, vaikka omat tunteeni aitoja tietenkin olivatkin. Tunne-elämän puolesta on ollut hyvä, että pystyimme jatkamaan suhdetta niin, että en jäänyt loukkaantuneena nuolemaan haavojani, vaan sain osani tuosta miehestä, jolle luoja on antanut ulkoista mahtia, mutta sisällään on tuo vamma.

      Aivan varmaksi en oloani tunne, ettenkö vieläkin kääntyisi jossain tilanteessa hänen puoleensa, mutta toivon, että en sitä tänä kesänä tee, vaan selviydyn voittajana maaliin, jonka olen siis asettanut syyskuulle. Siellä sitten tarkistan asianlaidan taas uudelleen.

      Joskus huomaan, että mietin hänen fyysistä terveydentilaansa ja vähän huolestunutkin olen, että voiko hän hyvin. Huomaan, että toivon hänen pysyvän terveenä. Toivon hänelle muuten kaikkea hyvää, mutta en jaksa edelleenkään häntä muiden kanssa ajatella. En tietenkään ole voinut enkä voi hyväksyä hänen tapaansa toimia naisten kanssa. Kuten tiedämme hän ei muutu.

      Minulle hänen suhteensa eivät tietenkään periaatteessa kuulu, mutta periaatteita tässä lajissa muutenkaan ei olla nähty, niin ei niitä nähdä edelleenkään... : }

    • Eilen oli itsell

      Hyvää Juhannusta muille narsistien uhreille ja asiasta kiinnostuneille!

      Eilen oli itselläni kännykkä pariinkin kertaan jo otteessa, että soitanpa narsisti-psykopaatilleni ja toivotan hyvää Juhannusta... Jouduin seisahtumaan ja miettimään muutamankin tovin, että miten nämä asiat taas menikään. Mielessä kiersi monenlaista...

      Tämä taitaa olla ensimmäinen Juhannus meidän suhdehistoriikissamme, kun ei minkäänlaista juhannuksen toivotusta tänne suuntaankaan ole kuulunut. Nyt on ilmeisesti siellä suunnassakin kynnys ottaa yhteyttä noussut.

      Tuntuu mini-kriisiltä... Tällainen selvä merkki puolin ja toisin, että asiat eivät ole niin kuin ennen ja että meidän suhde ei toimi kaveripohjallakaan millään tavoin, niin kuin narsisti-psykopaattini monet muut suhteet toimivat sellaisina roikkumaan jääneinä lähde-suhteina, vaikka niissä ei sen kummempaa toimintaa olekaan.

      Taaskin joudun vetämään henkeä ja päättäväisesti suuntaamaan ajatukset kohti iltaa ja omia juhannusmenoja.

      Juhannus on ollut uudenvuoden päivän lisäksi toinen vuoden vaikeista päivistä, jolloin tunteet ovat aina nousseet pintaan ja kaikenlaiset ajatukset vaivaavat todella paljon mieltä. Muisto meidän yhteisestä "romanssista" nousevat väkevinä pintaan. Vaikka mikäpä tämäkään päivä sen kummempi on kuin mikään muukaan.

      Luultavasti narsisti-psykopaattini juo itsensä humalaan jossain kuten niin usein muutenkin. Herää jonkun naisen viereltä... ja siinä se sitten onkin. -Käynpä nyt kaipaamaan tuota... ehkä kuitenkaan en. : }

    • Tässä vaiheessa ero-

      Tässä vaiheessa ero- surutyötäni olen alkanut pohtimaan sitä kuuluisaa omavastuuta suhteessani narsistiin, -omalta osaltani. Olen ajatellut, että olen ottanut suhteesta aikoinani ensin ilon, sitten surun ja jossain vaiheessa taas vähän iloa ja piristystä pimeisiin iltoihin ja ehkä valoisiin päiviinkin välillä. Mutta tietenkään en aivan tällaista kyytiä ollut tilaamassa aikoinani. Ehkä elämä kääntää minulle vielä valoisan puolensa parisuhteen sarallakin. Olisi muuten ihmeellisen ihanaa ja antoisaa jos noin voisi käydä.

      Mietin vain, että miten ihmeessä kukaan muu kuin uhri voisi edes teoriassa olla vastuussa suhteestaan narsistiin, kun ei siellä narsistin naamion alla ainakaan ketään vastuullista ihmistä ole. Voisiko tuo järkyttävä paradoksi auetakin juuri siitä, että uhri ikään kuin heittäytyy suhteeseen omalla odotus- ja vastuuosuudellaan, siis omallaan... vastassa pitäisi olla toinen puolisko, mutta ei olekaan. Siis pitäisi olla joku vastassa, mutta ei olekaan.

      Uhri luottaa ja heittäytyy... näkee vastaanottavan puolen... sinkoutuu tyhjyyteen kovalla voimalla... jatkaa matkaansa eikä mikään tule vastaan... pelkkää tyhjää vain (urheiluselostusta). Uhri kokee ennekokemattoman järkytyksen, ihmiseltä näyttävä olento ei ollutkaan ihminen vaan usvakuvajainen. Varmasta maalista ei tullutkaan maalia koska maali ei ollutkaan maali vaan pelkkä maalin kuvajainen.

      Pelaaja on järkyttynyt ja sekainen eikä ymmärtänyt mitä tapahtui... odotettuja suosionosoituksia ei kuulu yleisöstä vain ihmettelyä ja kummastelua, että miksi pelaaja makaa maassa. Pelaaja takoo nyrkeillään maata ja itkee, päästää tuskasta kertovan huudon... Huojuvin polvin pelaaja nousee.. nousee.. jatkaako hän peliä vai luovuttaako? Pystyykö hän jatkamaan peliä.. : D.

      Tässä taas vertauskuvallisuutta... kuten olen näemmä ottanut tavaksi.

      No, tämä nyt tällainen mielikuvitusleikki. Askartelin ajatuksella, että onko tuollaisesta joku erityisesti vastuussa. Itse en tässä jutussa ole tuollaisia tuttuja elementtejä ja käsitteitä liiemmin pystynyt käsittelemään. Siksi absurdi ja kumma tapahtumasarja. Ehkä juuri tuon vuoksi uhrit joutuvat usein turvautumaan terapiaan. Tuolle kaikelle ei löydy helppoa selitystä.

      Omavastuu alkaa mielestäni sen jälkeen, kun uhri on vironnut syöksystään ja löytänyt itsensä maasta. Silloin on täytynyt käsittää, että jokin meni suuresti pieleen. Jos tuossa kohtaa ei ymmärrä, että jokin on täydellisen suuresti pielessä, niin sitten uhrilla on jotain suurta puutetta omassa ymmärryksessään. -Eikä tuo ymmärrysparka luultavasti suuremmaksi pelkällä haukkumisella ja arvostelulla tule, vaan vaatii tiedon lisäämistä tavalla tai toisella.

      Kuulun niihin, jotka emme pidä uhrien arvostelusta negatiivissävyisesti. Vastuuta voi ottaa pieleen menneestä osuudesta vasta, kun huomaa jonkin menneen pieleen. Vasta silloin voi ottaa koko vastuun kun huomaa ettei narsistin naamion takana ole ketään. Tuolloin koko vastuun ottaminen tietenkin on aivan luonnollistakin eikä vaadi edes ponnisteluja sinällään. Ne surut ja surutyöt on tietenkin eri asia, surutyö vaatii ponnisteluja. Nehän uhri tekee aivan itse, välttämättömyyden pakosta. Kuka muu ne voisi tehdä, ei kukaan.

      • Jatkan tähän koska

        Jatkan tähän koska katsottuani Dr Phil sarjasta jakson My lover, My aburer, jossa Dr Phil käsitteli Sarahin ja Robertin epätoivoisen väkivaltaista suhdetta minulla nousi mieleen vastuu käsiteen merkitys tässä narsismiasian yhteydessä. Mikä se voisi olla?

        Tulee tietenkin mieleen, että luultavasti uhri ei enää "syytä" narsistia ymmärrettyään tämän sairauden luonteen riittävän selkeästi. Kun uhri käsittää, että narsisti on niin sairas, ettei kykene teoistaan vastaamaan eikä kantamaan aikuisen vastuuta... ainakin osa narsistin touhuiluista voi olla tahatonta, ei ole enää mitään järkeä syyttää eikä kantaa kaunaakaan. Olio, joka elää kummallista elämäänsä voi saada jopa anteeksi uhriltaan.

        Varsinaisesti toisen vieraan ihmisen teoista (ei siis oman lapsen) ei tietenkään kukaan muu voi olla vastuussa kuin tekijä itse. Uhrin tehtäväksi jäisi eron toteuttaminen saamiensa tietojen perusteella.

        Dr Philin mukaan paras ennuste tulevaan käyttäytymiseen on menneisyys. Jos uhri on saanut oikeaa vääristelemätöntä tietoa narsistin menneisyydestä tarpeeksi ja tietää vielä narsismin oireista, hänen pitäisi voida vetää johtopäätöksiä.

        Vastuuseen ei uhri voi kuitenkaan koskaan mennä narsistin teoista. Dr Philiä mukaillen olisi huolimattomuutta jättää huomiotta väkivallantekijän menneisyys kun väkivalta jatkuu nykyisessäkin suhteessa.

        Olen itse kuullut, että Narsisti-Psykopaattini on menneisyydessä lyönyt uhrejaan... Näin minulle on ainakin kerrottu. Hän on myös uhannut minua. Nämä asiat ovat olleet koko ajan mielessäni ja olen yhä enemmän ottanut ne huomioon päätöksissäni. Vaikka Narsisti-Psykopaattini ei ole lyönyt minua, olisi minulta hyvin ylimielistä ajatella, että hän ei voisi lyödä minuakin. Uskon että löisi. Uskon todella, että se on mahdollista.

        Minua narsisti on lyönyt seksuaalisella ahdistelulla tuoden tietoisuuteeni aivan yksittäisiä tekojaan toisten naisten kanssa, kun minä en ollut päässyt rakkaudentunteistani häntä kohtaan eroon. -Erittäin julmaa. Olisin saattanut ottaa vastaan mieluummin rehellisen lyönnin.


    • Narsisti tekee uhr

      Narsisti tekee uhristaan jotenkin heikon. Hän lyö uhrin itsetunnon lyttyyn, sen jälkeen hän jakaa armoa uhrilleen säännöstellen, annospaloina, muttei koskaan niin paljoa, että uhri saavuttaisi entiset mittansa. Täytyyhän uhrin rukoilla ja tarvita narsistia.

      Narsisti ahdistaa uhrinsa niin, että tämä joutuu pyytämään narsistilta lupaa hengittää, ja kun uhri sen viimein saa, niin uhri tekee sisimmässään narsistista jumalan kaltaisen vapauttajan.

      Minulle kävi niin, että narsisti vapautti minussa sellaisen energian ja tarpeen hyväksyä itseni täydellisesti (aiemmin mieleni oli hiukan kahleissa), että en ollut aikuisena kokenut sellaista kenenkään kanssa.

      Sitten hän yhtäkkiä löi minut maahan niin kovin, että oikeastaan menin pohjan läpi, niin kuin osuvasti kuvataan, maan rakoon.

      Kauhuni ja tuskani keskelläkin tajusin, että jotain oli pahasti pielessä. Hänen toimintansa oli enemmän kuin sairasta. Mutta mikään muu kuin hänen läsnäolonsa ei tarjonnut minulle tuon iskun jälkeen paranevaa oloa. Jouduin pumppaamaan häneltä itsetuntoani takaisin vuosia. Nuo vuodet sisälsivät uusia iskuja, mutta en lannistunut, taistelin kuin henkeni edestä.

      Raivosin hänelle ja iskin häntä takaisin (en likastanut itseäni minkäänlaisissa kostosuhteissa), käytin verbaalisia keinoja ja sain narsistin haukkomaan henkeä ja hän nitisi liitoksissaan... Löin häntä maahan niin kovin kuin ikinä pystyin. Näin sain narsistin hakemaan pelastusta itseltäni.

      Kun olin saanut häneltä tarpeeksi seksiä, mitä alunperinkin olin häneltä lähtenyt hakemaan, jätin hänet.

      Elin pari viimeistä vuotta niin, että elämäni oli täyttä, minulla oli ja on harrastuksia ja ystäviä. Menoa riittää, välillä vähän liikaakin. Tapasin narsistia ainoastaan silloin kun itse halusin häneltä seksiä.

      Mikään mahti maailmassa ei saisi minua enää alistumaan seurustelemaan hänen kanssaan. Niin alhaalla en tule olemaan koskaan. Hän on yhtä kuin kuvotus ja hirviö luonteeltaan.

      Nyt kun tätä muistelen, niin vaikka olen antanut hänelle anteeksi, niin voisin huvikseni vetää häneltä jalat alta, jos siihen tarjoutuisi tilaisuus. Nauraisin makeasti päälle, vaikka tekonaurua, jos ei muuten irtoaisi. Noinhan hänkin toimi minun kanssani. Hänelle on terveellisintä pysyä etäällä minusta. Luulen, että hän on tuon ymmärtänytkin.

      Ajattelen, että hän ymmärsikin, että käytin häntä pelkkänä seksileluna lopulta. Mikä muu hän edes voisi olla.

    • Oloja tulee ja oloja

      Tässä tämänpäiväinen vastaukseni nimimerkille "Ei ollut ihan normaali", liitän osaksi erotarinaani.

      "Outoa, täytyy sanoa. helpottunut olo nyt, huomisesta en taas tiedä. "

      "Oloja tulee ja oloja menee. Itselläni tulee näitä päiviä, kun nyt lähes puolen vuoden tauon jälkeen tekisi mieli ottaa yhteyttä. Kuvittelen nähneeni hänet tänään ja se teki juuri sen, mitä olen ajatellutkin, että kaipaus iskee.

      En ole viitsinyt kertaakaan tämän monivuotisen episodin aikana valehdella itselleni, ettenkö tulisi kaipaamaan jotain hänessä. Muutama viikko sitten iski kova kaipaus kun autoradiosta tuli kappale joka toi mieleen hänet. Asia on vain niin, että olen pahanpäiväisesti haksahtanut häneen ja ymmärrän, että haksahdukseni on enemmän kuin naurettavaa. Suorastaan vitsikästä.

      Minun on pidettävä hänet poissa elämästäni. Ikävää vain on, että tulee näitä päiviä, jolloin joutuu ponnistelemaan onnistumisen eteen. Toivon vain, että huomenna on helpompaa."

      -Ehkä kaipaus johtuu siitäkin, kun olen alun perin päättänyt pitää taukoa syyskuuhun asti. Ajatuksena on ollut, että jos pystyn noin pitkään taukoon, voin elää ilman häntä kokonaankin. Nyt syyskuu lähenee ja uutena ajatuksena ja haasteena itselleni on, että annanko rajapyykin mennä, jolloin välimme katkeaisivat kokonaan?

      Seuraava ajatukseni on tietenkin, että tapaamme sattumalta jossain (löytäminen ei kovin vaikeaa) ja koska emme ole riidelleen emmekä siis virallisesti välejä laittaneet poikki, voimme taas palata suhteeseemme.

      Minulla on vielä sama haaste kuin tavallisissakin suhteissa, joita vain joistain syistä ei voi jatkaa, tunteita on hiukan. Tunnen myös itseni yksinäiseksi jos olen yksin kotona useamman päivän, tai paremminkin illan. Eli tämä juttu ei kestä yksinäisiä iltoja reilusti, vaan kaipailen ja suunnittelen suhteen jatkamista.

      Ääh. No tuon olen tiennytkin, ei ole yllätys, tunnen toki itseni. Tämä on ollut odotettavissa ja tiedossa, että näin tulee käymään. Aina ihmettelen, kuinka joillekin suhteiden katkaisu on niin helppoa, että siitä vaan. Nuorena itsellekin on ollut, koska ajatuksena on ollut ilman muuta että uutta ja parempaa.

      Nytkin on tietenkin se sama ajatus, mutta miestarjonta ei ole kummoista... No, ehkä hän löytyy jonain päivänä jostain.

    • Tänään kun itse aj.

      Tänään kun itse ajoin narsistini kotitienoilla, ajattelin, että kuinka kaikki, siis ihan kaikki tunteet ja muistot on tarvinnut käydä läpi sillä ymmärryksellä, että hän on vailla tunteita.

      Muistin, kuinka suunnattoman rakastunut olin häneen, sitten muistelin, kuinka vuosia jälkeen kävin hänen asuntonsa läheisyydessä sydän kipeänä katsellen hänen ikkunaansa... tietenkin pimeässä, että kukaan ei voinut nähdä.

      Tänään totesin, että pystyn näkemään jo hänen asuntonsa ikkunan ilman tunteen muuttumista. Nytkin kyllä ahdistaa, mutta todella vähän enää. Ja kaikesta tuosta on vuosia. Olen tehnyt työtä tämän asian kanssa todella paljon.

      Tänään erityisen selvästi tajusin, kuinka koko tunneväkkärä on ollut vain omaani, ihan kokonaan vain ja ainoastaan. Hän on ollut suhteen täysin tunteeton osapuoli koko ajan. Siis täysin tunteeton.

      Uhrin suurin työ on irrottautua ja ymmärtää, että narsisti ei rakasta. Ei ole koskaan rakastanut, eikä tule koskaan rakastamaan. Hän ei yksinkertaisesti pysty eikä voi, koska hänellä on se vamma, joka estää empatian tuntemisen.

    • Ojasta allikkoon

      Aivan loistava "päiväkirja". Niin tuttuja mietelmiä ja oivalluksia ja tarkkoja kielikuvia. Viimeinen vahvistus ja vapautus omasta prosessistani narsistin kanssa.

      Tällä hetkellä tapailen miestä, joka taitaa olla vakavasti läheisriippuvainen. Ojasta allikkoon :) Tavallaan kyllä narsistin vastakohta. Näen hänessä kyllä paljon itseänikin. Tai niitä asioita joita olen jo työstänyt. Seuraavalla luokalla siis ollaan.

      Tekisi kyllä mieli jättää kesken koko koulu. Mutta ehkäpä meillä on toisiltamme opittavaa. Enää en kylläkään anna kaikkeani heti ja kokonaan. Puolet riittää. Katsotaan, kumpi luovuttaa ensin.

      Hän on suhteessa satasella heti tai nollalla. Mitään muita numeroita hän ei hallitse tai tunnusta. Mutta ihanaa, kun saa heti kaiken sen, mitä narsistilta ei ikinä yhtään..

      • Minun narsisti-psyk.

        "Hän on suhteessa satasella heti tai nollalla. Mitään muita numeroita hän ei hallitse tai tunnusta. Mutta ihanaa, kun saa heti kaiken sen, mitä narsistilta ei ikinä yhtään.. "

        Minun narsisti-psykopaattini sanoi aikoinaan itsestään tuollatavoin, että hän on "täysillä tai ei lainkaan"... Tavallaan se piti paikkansakin, eli jos hän haluaa toiselta jotakin todella, niin hän haluaa pyörittää uhriaan täysillä.

        Toivottavasti sama ilmiö ei kuitenkaan liity sinun nykyiseen suhteeseesi, Ojasta allikkoon.

        "Päiväkirjan" pitäjä


      • "Mutta ihanaa, kun saa heti kaiken sen, mitä narsistilta ei ikinä yhtään."

        Ihan uteliaisuuttani ny kysyn, mitä tarkoitat tuolla ylläolevalla lauseella?
        Mitä tuo "saat heti kaiken" pitää sisällään...


    • Ojasta allikkoon

      Hui.

      Hyviä huomioita.
      Yritän pitää silmäni auki ja olla edelleen täällä, jotta jalat pysyisivät maassa ja realiteetit kohdallaan. Etten vaan taas olisi saanut sitä lottovoittoa :/

      No joo, siis saan positiivista palautetta, apua rutkasti, hellyyttä, ja keskustelua parisuhteesta ja niistä ongelmista. Hän on hyvin analyyttinen, empaattinen ja tarkkanäköinen.
      Mutta suhde etenee kyllä aivan liian nopeasti ja tiedän, että hänellä on selkeästi ongelmia.Tai hän tahtoisi, että se etenisi. Pari viikkoa taivasta, sitten konflikti ja parin kuukauden breikki ja nyt taas takaisin yhteen.

      En usko, että hän on narsisti siinä klassisessa merkityksessä, mutta traumoja hänellä selkeästi on, vaikkei hän sitä tiedosta. Rankkoja juttuja vanhasta suhteesta, josta hän on kertonut.

      Tässä iässä (yli nelikymppisenä) kaikilla vapailla ihmisillä on enemmän tai vähemmän traumoja vanhoista suhteista ja kyseenalaisia parisuhdemalleja, joten sitä täydellistä ei tule vastaan. Kyse on mielestäni siitä, pystymmekö työstämään ongelmiamme ja sitoutumaan siihen prosessiin parisuhteessa.

      Tämä on aivan liian alussa vasta, jotta pystyisin sanomaan mikä tästä muodostuu, mutta olen kiitollinen rakentavasta vuorovaikutuksesta kanssanne ja lupaan pitää silmäni auki.

      Tällä hetkellä meitä on mielestäni kaksi läheisriippuvaista, joista minä olen tiedstanut ongelman ja se on tällä hetkellä hyvin hallinnassani ja tarkkailun alla.
      Tietysti on mahdollista myös se, että hän on narsisti ja minä taas peilaan häneen omia kuvitelmiani.

      Ainoa asia, joka hänessä muistuttaa narsistia, siis tällä hetkellä, on hänen kyvyttömyytensä käsitellä konflikteja ja häipyä, mutta se taitaa olla useiden miesten toimimaton parisuhdestrategia? Kaksi kuukautta poissaoloa oli kyllä varsin kohtuutonta, mutta suhde oli silloin ihan alussa.

      Olen asettanut hänelle rajoja ja ottanut tilaa (pari päivää tapaamatta) joka on minulle uutta. Hän reagoi siihen rankaisemalla minua (?) hiljaisuudella, mutta vastaili sentään harvoihin tekstiviesteihini. Suhde jatkuu.

      Olen luvannut, että jos hän päättää taas kadota, voin odottaa kaksi viikkoa. Se on pitkä aika, mutta vähemmän, kuin kaksi kuukautta. Mielestäni realistinen raja siis. Nollatoleranssia katoamiselle ja mykkäkoululle tuskin voin tässä vaiheessa suhdetta vaatia.

      Olen myös kertonut hänelle, että toista pitkää kokonaan katoamista en sulata, vaan suhde päättyy sitten siihen.

    • Miten olisi tämä?

      Lähdet pois ja jätät vastaamatta puheluihin.

    • Minä tunnen oman

      Minä tunnen oman
      11.11.2014 11:27

      Minä tunnen oman narsisti-psykopaattini ihan nuoruudesta. Sitten oli se seurustelu ja nyt vuosien tapailusuhde, jonka senkin olen päättämässä. Lopullinen päättäminenkin on näköjään prosessi.

      En ole riidellyt narsistini kanssa vuosiin. Tuskin kukaan on epäillyt, etteikö narsisti tarvitsisi ihmissuhteitaan. Kysymys on siitä, mihin hän noita ihmisiä käyttää ja miten hän niitä kohtelee. Myöskin mitä hän todellisuudesta niistä ajattelee.

      Kyllä tämä minunkin vilpittömältä tuntuu, mutta olen nyt niin tiedostanut tämän tyylin, että en mene enää minkäänlaiseen halpaan, vaan olen askeleen edellä. Minun velvollisuuteni itseäni kohtaan on olla askeleen edellä, pyrkiä estämään kaikki paha.

      Narsistilla on tunnetusti joukko "sielunkumppaniystäviä", joihin hän nyt kuvittelee minunkin kuuluvan. On kuitenki haasteellista irtautua ns. sielunkumppaniystävyydestäkin. Narsisti käyttää ihmistä hyväkseen niin kauvan, kuin tästä ikinä mitään irti saa. Hovilaiset ovat paljolti juuri hänen pa*okavereitaan, joiden kanssa ei enää olla.

      Suosittelen sinullekin irtaantumista edelleen.

      Narsistin kanssa kyyti on kylmää, eikä kannata juurikaan ajatella, että on onnistunut jossain sellaisessa, missä kukaan muu ei ole. Vaikka narsisti uhrinsa pitääkseen noin väittäisikin. Olen minä mitä tahansa, ja olen minä onnistunut missä tahansa, niin narsisti ei tunne minua, koska hän ei kykene syvälliseen tuntemiseen empatianpuutteensa vuoksi. Suureen älyllisyyteen hän ei kykene, koska on liian laiska, eikä muutenkaan ystävyyssuhteista hänellä ole paljoa kokemusta... kun on vain niitä hyväksikäyttösuhteita.

      On tämä minunkin aika venkura ja yrittää pysyä rinnalla, mutta minä en häntä halua. Hän vain juoruaa, vääntelee ja kääntelee asioita omaksi mieleisekseen...

      "koska olen sinut narsistini kanssa. "

      Kuulumme luultavasti siihen porukkaan, joka rauhoittaa olemassaolollaan narsistia. Haluatko olla hovilainen?

      Suosittelen, ettet anna narsistin tunnustuksien ja mielistelyn vaikuttaa itseesi. Ne eivät ole minkään arvoisia. Tosin itsekin nautin ja lepäsin suhteen jälkeen siinä tilassa Tosin olin seksisuhteessa häneen loppuun saakka myös. Nyt on taas taistelun aika.

    • Oman narsisti-psykop

      Oman narsisti-psykop
      16.11.2014 01:20

      Oman narsisti-psykopaattini aikaansaamasta sekamelskasta elämässäni on aikaa jo vuosia, viimeiset pari vuotta ovat olleet jo helpompia ja olen päässyt hänen kanssaan vaiheeseen, jossa ainakaan minä en enää ole kiinnostunut hänestä juuri lainkaan.

      Olen antanut hänelle sisimmässäni anteeksi hänen pahat tekonsa, millä hän on minua vastaan rikkonut. Koen että olen päässyt kiusauksesta ja pahasta. Olen vapautunut jo melkein kokonaan. Tottakai muistan hänet ja tulen varmaan aina muistamaan. Mutta pystyn muistamaan hänestä sen hyvän, minkä suhteesta sain.

      Jalustalle en häntä nosta, mutta ikävä kyllä hän itse alentaa itseään huonoilla elämäntavoillaan, että minun ei häntä tarvitse alentaakaan.

      Pääasia, että itse saa lopulta rauhan sisimpäänsä siitä asiasta, eikä tarvitse sitä enää tulevina eläkevuosina mukanaan raahata, vaan narsistiasia jää niihin vuosiin, missä se on aikanaan vaikuttanut, on yksi muisto muistojen joukossa, ikävine piirteineen, joinekin hyvine piirteineenkin.

      Selvittäkää asia itsellenne, niin lopulta olette voittajina maalissa.

      Narsistista kannattaa helpottaa ote ja antaa hänen itse selviytyä elämästään, koska jos hän on oikea narsisti, hän tekee sen jokatapauksessa omin päin ja omin ehdoin. Hän ei kaipaa neuvoja. Jos hän tukea pyytää, niin se on vain juoni. Päästäkää hänestä irti.

    • Riippuu ihan tapauks

      Riippuu ihan tapauks
      19.11.2014 21:34

      "Että näin sivusta seuraten, vaikea tietää sitten kumpiko loppu viimeksi se joka ei päästä irti on, uhri vaiko narsisti vai haluavatko eksät kuitenkin "

      Riippuu ihan tapauksesta. Joskus se on narsisti joka riippuu, joskus uhri. Kyllä se on ego uhrillakin... Janinan You Tube - tietoiskussahan hän kehottaa uhria unohtamaan oman egonsa siinä vaiheessa, kun ero on edessä tai meneillään. Minä myös olen sitä mieltä, että se oma ego kannattaa unohtaa tilapäisesti narsistin kohdalla.

      Tieto narsistista ja hänen persoonastaan saavutti minut valitettavasti sen verran jälkijunassa, että en ihan tarkkaan ole tiennyt siinä vaiheessa, minkä kanssa olen ollut tekemisissä.

      Olihan se niin, että aina kun minä olin se, joka otin etäisyyttä enkä vastannut hänen kutsuunsa, hän kyllä alkoi tavoittelemaan minua. Kyllä hänellä on ollut kaikki narsistille tyypilliset tavat, kuten juuri se, että jos minä uhrina olen ottanut etäisyyttä, hän on tullut etsimään minua.

      Minulle ei tuossa ole enää mitään epäselvää.

      Meilläkin on kuitenkin sillä tavoin tyypillinen tapahtumaketju, että kun nyt minä olen luopunut lopullisesti narsististani, hän on hänelle tyypilliseen tapaan tavoitellut edelleen minua. Sovussa on pysyttävä elämän (jomman kumman) loppuun saakka. En tahdo hänen kanssaan riidellä, silti olen varuillani ja tiedän senkin, että siitä huolimatta, että hän alun perin minut hylkäsi hän voi tai on voinut jo vahingoittaa mainettani.

    • Kukahan tuon

      Kukahan tuon
      21.11.2014 22:15

      "Uhri järkytti lisää, kun narsisti ei ollutkaan sitä mieltä eikä sellainen, mitä "uhrin" mielestä olisi pitänyt olla. Nyt uhri tunsi itsensä entistäkin uhrimmaksi."

      Kukahan tuon on tarinoinut?

      Narsisteilla on tapana tehdä juuri tuollaisia monimutkaisia tarinoita "paljastaakseen" vainoojansa. Uhrien kertomukset ovat yksinkertaisempia. Narsistit tekevät paljon taustatyötä oman kuvansa kiillottamiseksi, aivan uskomattomia ovat tarinat. Juuri sellaisia tarkkoja selityksen selityksiä, että niitä ei voi uhri olla uskomatta.

      Uhrilla tarkoitan tässä kaikkia, jotka narsisti valitsee kuuntelijakseen.

      Se on juuri se narsistin kuningaslaulu, kun hän monin tavoin lyötyään uhrinsa lyttyyn todistaa olevansa vain ihan tavallinen ja normaali. Ja luultavasti me kaikki autamme heitä siinä. Ainakin minä olen tahtomattani auttanut, kun en ole muutakaan voinut. Nyt kun en ole enää missään tekemisissä hänen kanssaan, niin luultavasti elän hänen tarinoissaan ja todistan edelleen hänen puolestaan...

    • Älä ole pahoillasi

      Älä ole pahoillasi
      25.11.2014 23:38

      "koen että teillä ei siltikään ole oikeutta viljellä narsistin diagnoosia noilla perusteilla."

      Älä ole pahoillasi. Hän saa kylvää siementään niin paljon kuin ikinä tahtoo ja ihan minne tahtoo. Minä ainakin hoidan hänen tilustaan antaumusella. Hänellä on laajalti viljeltyä peltoa. Eikä huolta loppumisesta, lisää kynnöksiä löytyy ja niihin vakosiin hän sitten laskee taas siemenensä...

      Keväällä tuo puuha tietenkin on vauhdikkaimmillaan ja hän alkaakin katsastamaan peltoja jo hyvissä ennen kuin niitä on mahdollisuus vielä edes kyntää. Mutta kun kyntötyöt sitten alkavat, niin se on laiskat pois alta... No, onhan apumiehet aina paikallaan. Jokainen tietää, että hänenlaisensa peltomestari tarvitsee ison joukon apulaisia, mutta ei mainita siitä hänelle..;

    • Minun narsisti-

      Minun narsisti-
      12.12.2014 14:36

      Minun narsisti-psykopaattini väittää, että olemme ystäviä, hyvin syvällisiä hengenheimolaisia jopa. Ystävyytemme ulottuu ulottuu ylimpiin iloihin ja ihmismielen syvimpiin pohjiin hänen sanojensa mukaan. Olemme todella hyviä kavereita ja voimme turvautua toisiimme hänen mukaansa. Todellisuudessa, kaiken maallisen yläpuolella, olemme kuulemma naimisissa... noin hän minulle selitti. Hän kuulemma on minua varten, aina, noin hän sanoi.

      No, itse sanoin kerran kiukuspäissäni, että: "Yhden antamistasi lupauksista tulet pitämään, tulet odottamaan minua aina."

      Mutta korostan, että tuo kaikki siis HÄNEN MUKAANSA.
      Uskoisin, että miespuoliset kaverit ovat toiset jonkinlaisessa liikesuhteessa, toiset asiakassuhteessa, kolmannet tuntevat jonkun, joka tuntee veijarin, ja siksi on oltava suhteessa. Neljäs ja viides kolonna hyötyvät narsistista tai odottavat jonain päivänä hyötyvänsä. Sitten on divisioona hyvänpäiväntuttuja. Väliin mahtuu sukulaisia ja sukulaisten kavereita, entisten vaimojen väliaikaisia miesystäviä ja entisiä miesystäviä, jotka narsisti on kammennut sijoiltaan.

      Oma ryhmänsä on fittiketjussa värjöttelevät vuoroaan odottavat rakastajattaret, funclub, freelancerit ja lopulta yleisö. Kaikkien vaimojen perheet kuuluvat myös tuttavapiiriin, onhan ollut n. 50:n yksinhuoltajan lapsille isäpuli.

      Kaljabaarissa käy naapurit ja kaupungin toisen laidan kaljabaareissä käy entiset naapurit.

      Varmaan moni nostaa nokkaansa ja välttelee jos voi, mutta paljon hyötyä tuosta.

      Itse kuulun sarjaan: en nosta nokkaa, mutta välttelen. Jos tulee toisen naisen kanssa vastaan, nosta sitä nokkaanikin. Sen jälkeen en enää vastaa koskaan hänelle puhelimeen enkä tervehdi.

      Tulen silti elämään sellaista elämää hänen kertomuksissaan, että heikompien päätä huimaa. Tuolla kaikella ei kuitenkaan ole mitään tekemisä todellisen minäni kanssa.

    • Mikään juhlapyhä ei

      Mikään juhlapyhä ei
      21.12.2014 13:30

      "miten itse suhtaudutte eron jälkeen narskuihin jouluna?"
      Mikään juhlapyhä ei enää ole sama narsistin jälkeen. Narsististakin luopuminen vaatii oman surutyönsä. Itselläni se on merkinnyt sitä, että Joulu menetti sen maallisen merkityksensä lähes kokonaan. Minun on pakko ajatella, että Joulu on vain höpöhöpö hassuttelu, mitä se onkin. Kun kuuntelee mainostajia, niin sen huomaa ertyisen hyvin.
      Eli taas kerran, toista ei voi muuttaa, vain itseä voi muuttaa. Omaa asennetta varsinkin Jouluun, jolloin tunteet ovat pinnassa eniten ja jolloin narsistimaa elää vahvasti. Narsisti pelaa Joluna joulupelejään ja niitä ei voi heti seuraavina jouluina unohtaa, vaan esiin pompahtaa Joulunarsisti.
      Jolunarsisti on aivan oma taiteenlajinsa. Ainakin omalla narsisti-psykopaatillani oli aivan omat Jouluseremoniat, johon hän kietoo uhrinsa. Uhrit ovat herkkiä Jouluna ja narsisti tietää sen. Pitkäaikaisissa suhteissa uhri on voinut keksiä myös Jouluseremoniaa, mikä tyydyttäisi tavallaan vaateliasta narsistia. Vyyhdin poispyyhkäisy vaatii kummaltakin työtä.
      Narsisti luultavasti voi tappaa itsensä joskus siinä kuin joku muukin. Mutta uhkailu kuuluu heidän toimenkuvaansa ja jos aikoo jättää narsistin, niin narsistia ei voi ottaa takaisin.

    • ihmettelen tätä

      Tunnen kyllä todella monta naista, keillä tietääkseni ei ole narsistista pershäiriötä, ketkä ovat uhkailleet itsarilla eron jälkeen. Mitäs se kertoo?

      • Ero on suurimmalle

        Ero on suurimmalle osalle yksi elämän tiukimmista käänteistä. Narsistin piirteet eivät ole yksin hänelle omistettuja ja narsisti käyttää kenoinaan yleisinhimillisiä menetelmiä, jotka kaikki tunnemme ja siksi ne vetoavat meihin. Narsistin piirrelista on hyvin korostunut. Narsisti poikkeaa muista erittäin selvästi.

        Mutta miten sinä sitten tunnet monta naista, jotka ovat uhkailleet isemurhilla? Oletko mielenterveysalan ammattilainen? Miksi kyselet täällä palstalla tietoa jos olet?

        Minulle ei ole kukaan kertonut uhkailleensa eikä kukaan mies ole uhkaillut, vaikka olen heitä jättänytkin joskus.


      • ihmettelen tätä
        Ero on suurimmalle kirjoitti:

        Ero on suurimmalle osalle yksi elämän tiukimmista käänteistä. Narsistin piirteet eivät ole yksin hänelle omistettuja ja narsisti käyttää kenoinaan yleisinhimillisiä menetelmiä, jotka kaikki tunnemme ja siksi ne vetoavat meihin. Narsistin piirrelista on hyvin korostunut. Narsisti poikkeaa muista erittäin selvästi.

        Mutta miten sinä sitten tunnet monta naista, jotka ovat uhkailleet isemurhilla? Oletko mielenterveysalan ammattilainen? Miksi kyselet täällä palstalla tietoa jos olet?

        Minulle ei ole kukaan kertonut uhkailleensa eikä kukaan mies ole uhkaillut, vaikka olen heitä jättänytkin joskus.

        Tahdoin ottaa esille vaan sen kuinka nämä uhkailut ovat vain niin paljon hyväksytympiä naisten suusta kuin miesten.
        Omassa kaveripiirissäni on viitisen tapausta joissa eron jälkeen ollaan uhkailtu itsarilla. Naiset ovat uhkailleet siis.


      • Aikamoinen kaverip.
        ihmettelen tätä kirjoitti:

        Tahdoin ottaa esille vaan sen kuinka nämä uhkailut ovat vain niin paljon hyväksytympiä naisten suusta kuin miesten.
        Omassa kaveripiirissäni on viitisen tapausta joissa eron jälkeen ollaan uhkailtu itsarilla. Naiset ovat uhkailleet siis.

        Aikamoinen kaveripiiri?
        Siis eihän itsemurhalla uhalla uhkailu sinänsä meitä nyt puhuta, vaan niillä kiristäminen kun kyseessä on narsisti.
        Mutta onhan se tietenkin aina kysymys, onko kyseessä narsisti ollenkaan vai ei. Joskus se narsistikin on se kiusaaja, joka saa uhrin miettimään ja tekemäänkin sen itsemurhan.
        Että tässä se kimuranttius, jonka vuoksi tällä palstalla ei voi keskustella pelkästään itsemurhasta. Narsisti uhkaa ja kiristää itsemurhalla, kun uhri nostaa sen ulos, kun se on jäänyt kiinni kymmenennestä pettämisestä ja kaikki peli paljastunut. Sillä on jäänyt uhrin omaisuuden lappaminen omaan taskuun kesken ja siksi se uhkailee, kun tahtoo rahoihin käsiksi.
        Eri juttu ihan kokonaan.


    • Todellakin_Lapsethan_

      Todellakin_Lapsethan_

      10.3.2015 13:50

      Todellakin. Lapsethan ovat usein parhaita kietomaan aikuiset pikkusormen ympäri. Eli älystä ei narsismissa ole kyse. Yleensäkin äly taitaa olla vanhanaikaista.

      Kuka tahansa lapsi voi joutua varhain ympäristöön, jossa hänestä muovautuu narsisti. Siihen ei vaikuta äly eikä täällä myös usein esiin nostettu ulkonäkö.

      Varmasti eniten kuohuntaa aiheuttavat ne kauneimmat ja älykkäimmät, pääsevät eniten näkyviin. Toivotaan, että tuo "pääsevät" on jonain päivänä j o u t u v a t eniten näkyviin... Eli tulisivat tavalla tai toisella läpinäkyviksi.

      Ikävä kyllä narsismitietous ei periydy geeneissä, vaan joudumme hankkimaan kannuksemme yhä uudelleen ja uudelleen kauheiden kokemusten kautta.

    • Noinhan_siellä_

      Narsismin oireet
      DSM-IV:n kriteerit
      "keskittyy mielikuviin rajattomasta menestyksestä, voimasta, kauneudesta tai suuresta rakkaudesta;"

      Noinhan siellä sanotaan...

      Mietittäväksi jää, miten narsisti sen itseensä kohdistuvan rakkauden käsittää, kun ei itse sitä tunnetta tunne...

      Voisiko olla, että se on hänelle saalistuksen täyttymys, juuri se vapaa tila, jossa hän saa häärätä sen toisen ihmisen elämässä mitä vain, kun tämä rakkaudessaan on puolustuskyvytön.. ei voi eikä uskalla sanoa narsistille vastaan siinä pelossa, että tämä suuttuu ja jättää hänet ja tekee niitä temppujaan, joita tämä tietenkin tekee joka tapauksessa.

      Narsistihan ei voi sietää, että häntä rakastetaan... niin kuin ihmiset yleensä rakastavat, vaan tahtoo rakkauden erikoisessa muodossa, jossa hänellä on kaikki valta, mutta uhrilla ei mitään sanomista.

      Oma narsisti-psykopaattini kielsi minua, että en saa alkaa miellyttämään häntä, mikä oli minun mielestäni yksi niistä hänen typeryyksistään, jossa kohtaa minun hälysyskellojeni olisi pitänyt soida... Minulle on aina ollut päivänselvää, että en ala "miellyttämään" yhtikäs ketään ainakaan parisuhteessa...

      • Minä_olen_myös

        Minä_olen_myös_

        2.5.2015 12:52

        Minä olen myös narsistin kanssa yrittänyt keskustella hänen teoistaan. Hän on keskustellut kanssani asiallisesti ja on ylistänyt minun keskustelutaitojani ja sanonut, että on tyytyväinen minun suhtautumiseeni.

        Kaikki tuo ei ole kuitenkaan johtanut mihinkään ratkaiseviin parannustoimiin narsistin taholta, vaan tämä kuvitteli, että tulemme jatkamaan suhdettamme hänen ehdoillaan, että nielen kaiken.

        Oli myös otettava lopputili tuosta hyysääjän roolista.


      • enolisiymmärtänyt

        Minä en ymmärtäisi mitä tuo tarkoittaa, ettei saa alkaa miellyttämään,
        en ainakaan nuorempana olisi ymmärtänyt yhtään.
        Olisin varmaan sitte yrittäny olla mahdollisimman epämiellyttävä,
        mikä olisi samalla tuntunut aivan hullulle.
        Aika stressaavan kuuloinen ohje joka tapauksessa


      • Sellainen_tyyppi_

        Sellainen tyyppi kuin narsisti on, on syytä hylätä kokonaan. Tietenkin voi aina yrittää mahdollisimman vähin vaurioin, usein on kyse tunne-elämästä.
        Eli minä luovuin hänestä kokonaan. Kaikki muu on jonkinlaista hyysäämistä, koska narsisti käyttää vain ja ainoastaan hyväkseen.


    • On_totta_

      On_totta_

      11.7.2015 13:58

      "Itsemurhalla uhkaileminen ei ole kyllä tervettä "

      On totta, että narsisti ei sillä tavalla välitä, kun muut välittäisivät...

      Narsisti ei todellakaan pysähty. Itse muistan siinä vaiheessa itkeneenikin todella paljon, kun narsisti paljasti itsensä. Itkin ja pyysin. Kuka tahansa muu olisi ollut huolissaan. Ensimmäisen kerran elämässäni tuolloin kävi itsemurha mielessä ja ajattelin, että heitän tuolla ajatuksella narsistia.

      Mitä tapahtui? Ei yhtään mitään muuta kuin että hän sanoi soittavansa apua, jos tuollaista teen... Ymmärsin hänen tarkoittavan hätänumeroa tms, että olisin niinkuin päässyt nopeasti lääkäriin.

      Hän ei kertaakaan ottanut tuota esille myöhemminkään, vaikka jatkoin itkemistä. Hän tiesi kyllä tasan tarkkaan, että olin todella onneton. Syytä hän ei vain ymmärtänyt. Vähätteli itseään ja sanoi, että ei hän ole oikeen mies eikä mikään, ja että hänen takiaan ei kannata itkeä. Minulla oli kuulemma jonkinlainen "itkuvaihe", jonkalainen naisille tulee. Ja että tuo kun menee ohi niin sitten voimme taas... niin, mitä? Luultavasti hän tarkoitti, että minusta tulee "normaali".

      Itkuvaihe meni ohi, minä tein suurisuuntaisen suunnitelman elämälleni, vuosia olen edennyt tielläni ja narsistin olen nyt jättänyt taakseni.

      Edelleen muistan hänen hyviä puoliaan joskus, ne vain nousevat mieleen. Vieläkin joskus tulee epäusko sen suhteen, että onko hän todella tuollainen NPH, vai jospa hän olisi muuttunut paremmaksi ihmiseksi, tai paremmin toimivaksi.

      Näin sitkeässä elää epäusko.

      [Mutta en silti lähde palstalle kirjoittamaan, että uhrit ovat keksineet narsismin päästäkseen kohtaamasta itseään, niinkuin eräs kirjoittaja tapaa tehdä ;).]

      • Täsmennän_

        Täsmennän sen verran, että en varsinaisesti suunnitellut tekeväni itsemurhaa, mutta tunteeni, fiilikseni ja oloni soutivat sellaisissa sfääreissä että tuo tuli mieleen. Jonka jälkeen tuli mieleen, että yrittääkö narsisti oikein, että tappisin itseni. Monet merkit viittasivat siihen. Hänen järkyttävät narsistintoimensa olivat hirvittäviä minua kohtaan, mutta ehkä niiden todellinen tarkoitus oli hänelle itselleen palauttaa itsensä taas narsistinruotuun, mistä tiedämmekin mitä se on. Hänhän oli alkanut hetkeksi elämään lähes normaalia elämää kanssani, tietenkin narsistina ja niin, kuin narsisti sitä pystyy tekemään, mutta kuitenkin.
        Sen kerran kun puhelimessa narsistia heitin sanomalla, että oloni on niin hirveä, että olen ajatellut että voisin tehdä itsemurhan niin pääsisin tästä... Niin sanoessani jo melkein tiesin, että vastus oli niin kylmää ja kovaa, että ei johda mihinkään tuloksiin. Nyt kun ajattelen asiaa, niin hänellähän oli toimintatapa ja sanat valmiina... Oli ehkä useinkin kuullut tuon "uhkauksen".


      • analyysijahattaraa

        Täsmennä, miksi uhkailit itsemurhalla? Onko itsemurhalla uhkailu jokseenkin samanlainen tapa kuin suhteesta lähtemisellä uhkailu, kun asiat ei mene uhkailijan mielen mukaan?

        Epäilet, että oli kuullut ehkä useinkin tuon uhkauksen, taas liikaa omaa epäilyä ja analysointia, että saa lisää mustamaalattua sitä, jota ei koskaan itselleen saanut, vaikka niin kovasti halusi? Älä pillastu edellisestä, tuo vain tuli mieleen, analysoin varmaan itse nyt liikaa?


      • Olen_tasan_
        analyysijahattaraa kirjoitti:

        Täsmennä, miksi uhkailit itsemurhalla? Onko itsemurhalla uhkailu jokseenkin samanlainen tapa kuin suhteesta lähtemisellä uhkailu, kun asiat ei mene uhkailijan mielen mukaan?

        Epäilet, että oli kuullut ehkä useinkin tuon uhkauksen, taas liikaa omaa epäilyä ja analysointia, että saa lisää mustamaalattua sitä, jota ei koskaan itselleen saanut, vaikka niin kovasti halusi? Älä pillastu edellisestä, tuo vain tuli mieleen, analysoin varmaan itse nyt liikaa?

        "Älä pillastu edellisestä, tuo vain tuli mieleen, analysoin varmaan itse nyt liikaa?"
        Olen tasan tarkkaan varma tänäpäivänä, että pystyn edelleen ajattelemaan hänestä liian kauniisti ja liian vähän sitä kurjaa pimeää puolta, mikä hänessä on.


      • Seksuaalisten_

        Seksuaalisten tapaht

        15.2.2014 23:20

        " mitä tuo rivo käytös voi esimerkiksi olla? "

        Seksuaalisten tapahtumien paljastelu ajankohtana, jolloin itse petettynä ja ikävissäni pystyin vain lähinnä itkemään hänet kohdatessani ja kyselemään, miksi hän toimi niin kuin toimi.

        Vastaili puhelimeen toisen naisen sängystä ja tilanteissa, joissa oli seksuaalinen akti ihan päälläkin...

        Sitten myös se tapa, jolla kohtasi minut yleisemmin. Eli ei kunnollista tunne-elämää eikä aitoa huomioon ottamista, vaan koska olin rakastunut, niin päästin hänet lähelle. Sitten kun suhde oli hänen toimestaan jo säpäleinä, mutten saanut omaa rakastuneisuuttani kuriin, vaan päästin hänet edelleen, niin hänen seksuaalinen käytöksensä on ollut sellaista ihan suoraa toimeen käymistä.

        Tarinoi myös mielellään panosistaan, kuten myös pyytää suoraan päästä panolle... tai yleensäkin vain tositoimiin.

        Toki olen vaatinut parempaa käytöstä, mutta onhan se kummallista, että saadakseen edes siedettävää kohtelua, on laitettava panoksia kehiin, eli vaatimuksia tyyliin, "en kuuntele tuollaista", "minua ei kohdella noin", "en voi olla miehen kanssa joka toimii noin", "en hyväksy tuollaista"...

        Raskas paketti on, tavattoman raskas. Olen ajatellutkin, että on sellainen psykopaatti-narsisti.


      • Kuka_haluaa_
        analyysijahattaraa kirjoitti:

        Täsmennä, miksi uhkailit itsemurhalla? Onko itsemurhalla uhkailu jokseenkin samanlainen tapa kuin suhteesta lähtemisellä uhkailu, kun asiat ei mene uhkailijan mielen mukaan?

        Epäilet, että oli kuullut ehkä useinkin tuon uhkauksen, taas liikaa omaa epäilyä ja analysointia, että saa lisää mustamaalattua sitä, jota ei koskaan itselleen saanut, vaikka niin kovasti halusi? Älä pillastu edellisestä, tuo vain tuli mieleen, analysoin varmaan itse nyt liikaa?

        "saa lisää mustamaalattua sitä, jota ei koskaan itselleen saanut, vaikka niin kovasti halusi? "
        Kuka haluaa narsistin itselleen?


      • ratasreistaa

        Niin, aika usein tulee mieleen näitä kertomuksia lukiessa, että sieltä rivien välistä paljastuu se, ettei ole kelvannut kuin seksileluna tms. Vuosien ajan jaksaa kuitenkin viritellä ansoja, että koukkuun kävisi, itseään uhrina pitävä siis, tätä en ymmärrä. Aivan hyvin voin toistaa esittämäsi kysymyksen, kuka haluaa narsistin itselleen? Nyt kyllä tuli vain sekin mieleen, että onko todellisuudessa itsensä uhriuttava jotakin muuta kuin pelkkä viaton uhri vai onko kyseessä jokin ihmisen pahuus?


      • Mielestäni_

        "Nyt kyllä tuli vain sekin mieleen, että onko todellisuudessa itsensä uhriuttava jotakin muuta kuin pelkkä viaton uhri vai onko kyseessä jokin ihmisen pahuus?"
        Mielestäni ajattelit tuon kohdan ihan oikein.
        Kyllä, ainakin minä olen muuta kuin "viaton uhri". Olen täyspäinen ihminen, joka ei siedä mitään idiviskoottikohtelua, eikä ymmärrä, miksi aikuinen ihminen käyttäytyy kuin pikkukakara... Tai ehkä selkeämmin ilmaistuna, en ymmärtänyt ennen, nyt ymmärrän paremmin, kun olen asiaan perehtynyt.
        Mutta kyllä, sen verran minussa löytyy sisua ja pahuuttakin, että suosittelen vakavasti narsisteillekin, että hakevat uhrinsa muualta. Minuun kun narsisti koskee niin lyö kätensä omalta kantiltaan pask*an.


      • Tuota_Nimenomaan

        "rivien välistä paljastuu se, ettei ole kelvannut kuin seksileluna tms. "
        Tuota... Nimenomaan narsisti oli se, jolle ei kelvannut pelkkä seksisuhde, kun sitä alunperin ehdotin, vaan hän tahtoi (tai sanoi tahtovansa) kokonaisen suhteen... minut omakseen... plaaplaa. Takana ajatus päästä tiettyihin etuihin kiinni minun kauttani, rahalliseen ym.
        DonJuan tyyppinen narsisti käyttää seksiä astinlautanaan haluamiinsa etuihin...

        Sinun, ratasreistaa, kirjoituksestasi käy ilmi, että et ymmärrä mitä narsismi on.


      • Tuo_ei_aukene
        ratasreistaa kirjoitti:

        Niin, aika usein tulee mieleen näitä kertomuksia lukiessa, että sieltä rivien välistä paljastuu se, ettei ole kelvannut kuin seksileluna tms. Vuosien ajan jaksaa kuitenkin viritellä ansoja, että koukkuun kävisi, itseään uhrina pitävä siis, tätä en ymmärrä. Aivan hyvin voin toistaa esittämäsi kysymyksen, kuka haluaa narsistin itselleen? Nyt kyllä tuli vain sekin mieleen, että onko todellisuudessa itsensä uhriuttava jotakin muuta kuin pelkkä viaton uhri vai onko kyseessä jokin ihmisen pahuus?

        " itsensä uhriuttava "
        Tuo ei aukene vähään aikaan... Ehkä siis laittaa jalkansa liikkuvan auton eteen että saisi rahaa vakuutuksesta??? Vai?


      • ratasreistaa

        Niin, siksi juuri täällä kirjoittelen, kun ratasreistaa eli ei se iso vika tarvi olla, jos se on päässä. Ei ole narsismi vielä auennut, juuri siksi näitä luen. Avaan vähän lisää tuota itsensä uhriuttava -ajatusta. Ei siis ole kyse rahallisista korvauksista omien töppäilyjen vuoksi, vaan siitä, että kun henkilö törmää ikävään suhteilijaan, niin oitis asettaa itsensä alistamisen, mitätöinnin ja orjuuttamisen tunteen vuoksi uhriksi. Kun todellisuudessa käyttää sitä toista ihmistä omana peilinään ja se käytös, jonka saa toisella aikaiseksi eli alistamista yms. on sitä omaa tuttua samankaltaisuutta, jota itsessä on, mutta jota ei halua tunnustaa. Kai nyt kaikki sen muistaa, että kun hymyilet sinulle hymyillään, voisi kai sen sanoa niinkin, että jos irvistät, niin sinulle irvistetään.


      • Niinkuin_täh
        ratasreistaa kirjoitti:

        Niin, siksi juuri täällä kirjoittelen, kun ratasreistaa eli ei se iso vika tarvi olla, jos se on päässä. Ei ole narsismi vielä auennut, juuri siksi näitä luen. Avaan vähän lisää tuota itsensä uhriuttava -ajatusta. Ei siis ole kyse rahallisista korvauksista omien töppäilyjen vuoksi, vaan siitä, että kun henkilö törmää ikävään suhteilijaan, niin oitis asettaa itsensä alistamisen, mitätöinnin ja orjuuttamisen tunteen vuoksi uhriksi. Kun todellisuudessa käyttää sitä toista ihmistä omana peilinään ja se käytös, jonka saa toisella aikaiseksi eli alistamista yms. on sitä omaa tuttua samankaltaisuutta, jota itsessä on, mutta jota ei halua tunnustaa. Kai nyt kaikki sen muistaa, että kun hymyilet sinulle hymyillään, voisi kai sen sanoa niinkin, että jos irvistät, niin sinulle irvistetään.

        "Kai nyt kaikki sen muistaa, että kun hymyilet sinulle hymyillään, voisi kai sen sanoa niinkin, että jos irvistät, niin sinulle irvistetään."
        Niinkuin täh? Tuokaan ei nyt ihan auennut. Tai ei oikeastaan ollenkaan. Hymyn tarttumisen myönnän, mutta irvistämisestä ilman mitään syytä olen vahvasti eri mieltä.
        Ymmärrät, että on tapahtunut törmäys ikävään suhteilijaan, hyvä.
        Mutta peili... Minä ainakaan en ole halunnut alistua yhtikäs mihinkään, enkä ole narsistiltani halunnut muuta kuin seksiä alunperin. Itse alkoi tyrkyttää enemmän...
        Olisin voinut hypätä kymmenen metriä ilmaan, kun alkoi neuvoa minua, miten minun pitää puhua... Kauheaa. Mies on itse niin kuutamolla niin kuutamolla, mitä tulee mihinkään vähänkään kieliopilliseen. Hän varmaan yritti neuvoa, miten peitetään, ettei tiedä jotain, noin sen täytyi olla.
        Minä selittämään hänelle, että olen tyytyväinen omaan puhetaitooni. Ymmärsin, että hänellä on suuri vajaus ajattelussa, mitä minuun tulee...
        Eli tuosta ei ole kysymys.
        Mutta ehkä joku, jota on aina alistettu, saattaa sillätavoin olla otollisempi, että ei ymmärrä ajatella itse. Minä en kuulu tuohon joukkoon, mutta kiitos vain yrityksestä.
        Ehkä seksissä jokin alistusleikin tapainen voi olla kiva kuriositeettinä. Seksissä hänestä pidinkin erityisesti. Mutta siinä kaikki.


    • kfoeroeroero

      Oletkohan sittenkään tavannut oikeata narsistia, kun olet noin ehjä ja pystyt vielä kommunikoimaan sen narsistin kanssa....Narsisti tuhoaa...

      • Varsinaisesta_

        Varsinaisesta "suhteestamme" on siis jo tuossakin vaiheessa ollut vuosia aikaa. Narsisti todellakin tuhosi... Asiaa sekoitti se, että lähipiirissäni tapahtui muutakin tuona aikana, joka vaati ns. raskasta veroa.
        Kyllä narsisti on tuhonnut, paljon sellaista, mitä en täällä palstalla ole edes kertonut. Kommunikointi narsistin kanssa on sellaista keskustelua... joka tuntuu kovasti menevän syvälliseksikin, mutta ei tuota mitään tulosta, siitä on täällä palstallakin kirjoitettu ja yhteisesti todettu.
        Silloin kun tuota tapahtui, olin syvästi masentunut tuon takia... Sitten raivosin narsistille. Olen joskus kirjoittanut tänne palstalle niistä raivoamisista. Vakninhan antaa myös neuvoja narsistin kanssa selviämiseen. Se ei ole mitään kaunista parisuhdehumppaa, vaan vaatii kiristämisen ja haavoille lyömisen... Kiukku ja viha on surutyön yksi vaihe.

        " Minulla kiukku, viha

        4.4.2014 21:21

        "Olen valmis tekemään mitä vain,että saan hänet tiputettua alas.Mitä vain."

        Minulla kiukku, viha ja kostonhalu oli eräs vaihe tielläni eroon narsistista. Kaikkeen tuohon tottunut narsistinraasu raukka kävi minua lepyttelemässä ja rauhoittelemassa aina kun vihani yltyi... Joskus raukka onnistui ärsyttämään minua lisää ja sai vain ryöpyn niskaansa käynnistään...

        Pikkuhiljaa oppi olemaan ärsyttämättä minua. Psykopaateillahan on huono oppimiskyky. Jatkuvista virheistään huolimatta toistavat niitä ja hakkaavat päätään seinään. Lopulta on onnistunut kuitenkin.

        Nyt en enää ymmärrä mitä hänelle kostaisin ja miksi. Ei narsisti ymmärrä omia tekemisiään eikä motiiveitaan itsekään. Se on sellainen lähinnä luonnonvoimaa muistuttava pyörre, missä narsisti pyörii lakkaamatta ja loppumatta.

        Kieltämättä se vaihe oli hyvin ahdistava ja raastava, kun noita huonoja tunteita oli pinnassa. Eivät pysyneet kyllä sisällä. Muutaman tunnin kun velloi, niin pakko ne oli jotenkin purkaa. Yleensä soitin narsistille ja raivosin elämäni voimalla..."


      • Ilmeisesti_

        Ilmeisen usein narsistien pitkäaikaisimmat uhrit ovat läheisriippuvia. Minä en ole LR, vaan ns. tavis. Narsisti kuvitteli ensin minut toisenlaiseksi kuin olin... joista joistakin luuloista olin hyvin hämmästynyt, mutta ajattelin, että ehdimme kyllä selvitellä asioita, tärkeimmät ensin.
        Kävi niinkuin narsisti-tavis suhteessa yleensä käy, suhde päättyi katastrofiin minun tajuttuani, että jokin on täydellisesti pielessä... jokin ei toimi eikä natsaa. Syntyi melkoinen soppa. Narsisti tajusi iskeneensä kätensä liian kovaan palaan ja minä en toviin tajunnut yhtään mitään. Pikkuhiljaa sain tietoa tästä narsistiasiasta ja niin lähti vyyhti aukemaan, mutta vuosia on mennyt.
        Jatkoin narsistin tapailemista silti, vaikka varsinainen suhteemme oli päättynytkin, mikä käy ilmi noista kymmenistä kirjoituksistani yllä (useimmat minun, kirjoitettu nimimerkillä, jossa kerrataan tekstin alku).


      • Erosin kertarytinällä vuosi sitten narsistiaviomiehestäni. 2,5 tunnin aikana käänsin kamat talostamme pois. Se tipautti hänet, lopullisesti. Kaikki lähti. Tyhjä talo ja patja jäljelle. silloin näin hänen murtuvan ensimmäisen kerran! Hän kasvoi kyllä isänä, mutta en usko muutokseen. Perusluonne säilyy ja ei suostu terapiaan. Lähtöä olin suunnitellut n. 5 vuotta. Tein kaikkeni, muka yritin muuttaa häntä, itseäni yms. ex-miehelläni oli myös alkoholiongelma. Minua rukoiltiin takaisin, olisi pitänyt pelastaa hänet ja parin kk jälk. uhkailtiin, että hän ottaa toisen naisen. Hah, hah. Sanoin, että annahan mennä vaan!

        Ajoissa pihalle narsistin otteesta. Meidän lapset kärsivät todella paljon. Viimeinen herätys oli, kun silloin 12 v. tyttäreni tuli nostamaan minut/äidin lattialta itkien ex-mieheni jaloista. Minua haukuttiin jatk. lasten edessä kaikilla mahd. termeillä. Jälkeenpäin hän on kirjoitellut haukkumiskirjeitä työpaikalle, viranomaisille ja loppujen lopuksi jouduin turvautumaan lastensuojeluun. Mikään muu ei enää auttanut!

        Älkää naiset/miehet menkö lankaan!! Se ihana Don Juan, what ever? Toista ei pidä palvoa ja hyysätä. Omaa vointia ei saa unohtaa. Tasapainoisessa liitossa on kaksi toistaan tukevaa aikuista, ei keinulautailua yms., pakoilua, alistamista, herjaa ja väheksyntää.

        Mikään ei saa minua enää luovuttamaan omasta terveestä itsetunnosta. Lapseni voivat jo paremmin. Jos näen merkinkin tästä persoonallisuushäiriöstä niin ovi kolahtaa heti kiinni. Valitettavan usein esimiehet omaavat myös näitä persoonallisuuspiirteitä.

        älkää alistuko! Tsemppiä


    • Pysykää_tiellä

      Narsistista eroon on oikea tie.

    • Noin_kirjoitin

      24.9.2013 13:20
      "Edelleen on katse tulevaisuudessa. Toivon, että n. 3:n vuoden kuluttua narsisti ei enää ole elämässäni. En tiedä, mitä tuona aikan tapahtuu sellaista, että luovumme toisistamme, mutta suunnitelma on tuollainen. Otan monta tärkeää askelta tuona aikana, näin olen suunnitellut. Eli vuosi 2017 olisi viimeistään kokonaan narsistiton. Ehkä jo ennen sitä lopetamme fyysisen kanssakäymisen."
      Noin kirjoitin yli kaksi vuotta sitten.
      Annoin itselleni reilusti aikaa päästä narsistista kokonaan eroon. Voin sanoa, että tuo on toteutunut... Fyysisesti olen päässyt eroon hänestä, myöskään en tapaa häntä enää. En vastaa enää puhelimeen, mikä olikin viimeinen toimenpide tiellä eroon. Hivuttauduin hänestä hiljaa eroon.
      Voin sanoa, että minulla ei ole häntä kohtaan enää minkäänlaisia tunteita. Jos joutuisin tekemisiin hänen kanssaan jotain kautta, niin se voisi olla epämiellyttävää, koska olen hänen kanssaan ollut. Minulla ei myöskään ole mitään käsitystä, miten hän on reagoinut siihen, että olen hänet jättänyt, aavistuksia sensijaan on. Hän on jokatapuksessa mennyttä elämää, eikä hän merkitse minulle enää ihmisenä mitään.
      Jos nyt mietin sitä, minkälainen kuva minulla hänestä on, niin pidän häntä hyvin ohuena ihmisenä, ihmisenä, joka ei ole oikein minkäänlainen, vailla omaa persoonaa, muiden narussa kuljetettava, tuulen vietävä, alkoholin kuljetettava, baarituolien kuluttaja, sänkyjen koluaja, alusvaatteiden hamuaja, itseään toistava, kyvytön aikuistumaan, lapsen tasolle jäänyt, tyhjän nauraja, tyhjäpäinen, alistunut, kyvytön kehittymään, pelkkä ihmisen kuori...

      Hänen ainoa saavutuksensa koko elämässä on, että hän on kyennyt ja kykenee huiputtamaan lähinnä naisia.
      Olen ainoastaan aavistuksen verran pahoillani, että hän on sellainen. Minulla on tärkeämpääkin tekemistä elämässäni kuin miettiä sellaisen ihmisen asioita, jonka asiat eivät kenenkään miettimisestä korjaannut koskaan.

    • Tuokin_on

      Tuokin_on
      22.12.2015 13:11

      hkljöhlkhlkhlh kirjoitti:
      "Omaa elämää ei kannata pilata toisen vuoksi, vaan elää täysillä ja vapaasti."

      "siirtyy uuteen uhriin."
      Tuokin on erittäin hirveän vaikea ajatus. Narsisti nostaa uhrissaan kaikki vaistot pintaan suhteen aikana ja hyväksikäyttää niitä. Äidin/isän vaistot eivät ole vähäisimmät noista.

      Tiedostamattaan ja alitajuisestikin uhri taistelee narsistin raakoja brutaaleja kauheuksia vastaan vielä pitkään sen jälkeen kun narsisti on jo kälppinyt kauheaan painajaiseensa takaisin uhrin hoivista.

      Uhri muistaa uhrina olemisen syvällä sisimmässään niin syvästi, että tunne siitä, että narsistilla on uusia kierroksessa pitää häntä vereslihalla pitempään kuin jos narsisti vain vaikka sairastuisi tai kuolisi.

      Narsisti väittää urhia mustasukkaiseksi, vaikka kyse on paljon pahemmasta. Mustasukkaisuus on sangen kevytmielinen ja vähättelevä ilmaus uhrin vereslihalla olevaa tunnetta kohtaan.

      Mielestäni tuosta ei urhi oikein selviydy, jos ei lähde kohti uusia haasteita. Uhrin on myös tajuttava narsisti jotekin idiootiksi, ennenkuin pääsee hänestä irti todella. En tiedä, onko idiootti jotenkin väärä ilmaus sen takia, että todellisilla idiooteilla saattaa olla tunteita... narsistilla ei.

      Ehkä narsisti on ennemminkin tunneidiootti, joka tekee heikäläisestä sitten toiminnaltaankin idiootteja.

      Mielestäni omasta kidutuksestaan pääsee irti, kun löytää elämälleen mielekästä sisältöä, jota osaa arvostaa. Täytyy tajuta, että narsisti tuhoaa kaiken sellaisen, narsisti olisi tuhonnut uhrin tulevaisuuden.

    • Kun_olet_

      Kun_olet_

      3.1.2016 14:28

      "Pahinta ehkä se että et koskaan saa tietää mikä suhteessa oli totta ja mikä vaan suurta näytelmää. "

      Kun olet päässyt irti narsistista todellisesti, sina ei voisi vähempää kiinnostaa, oliko joku hänen ajatushässäkässään "totta" vai ei. Silloin sinusta on vain pääasia, että olet moisesta ihmishirvityksestä päässyt eroon ja sinua inhottaa, että olet koskaan hänen kanssaan ollutkaan. Et todellakaan enää ajattele, olisiko joku pikkuseikka voinut olla tottakin.

      Onneksi minä olen todellisesti irti.

      Joskus muistan omat tunteeni ja sitä aikaa, jolloin kuvittelin olevani rakastunut... muistoja todellakin voi olla, mutta järki tämän kaiken ajattelun keskellä on kuin vuori, joka on ja pysyy, eikä voi liikkua eikä lähteä eikä kadota, vaan se on.

      • Minusta_tuntui

        Harmittaa_että

        29.1.2016 22:12

        Minusta tuntui äsken ensimmäisen kerran narsistini jälkeen, että minua harmittaa että olen ollut hänen kanssaan.

        Mistähän tuo kertoo?

        Tapahtumista on jo vuosia aikaa.

        Tähän asti olen hyväksynyt tapahtuneen ja olen myöntänyt erehdykseni. Olen pitänyt tapausta sellaisena, josta olen oppinut jotain. Nyt minusta kuitenkin tuntui harmilliselta, että olen antautunut suhteeseen moisen tyhjäntoimittajan kanssa.


    • Kannattaako_

      Kannattaako omaa narsistitarinaansa kerrata?
      Minusta täysin olennaista se, miten sen 'kertaamisen' tekee. Tekeekö sen henkisesti kasvaen, vai miten. En oikein osaa kuvitella sellaista kertaamista, mikä ei tuo uutta perspektiiviä, joka perspektiivin saaminen on mielestäni kertaamisen tavoite.

    • onkouhrijanarsusama

      Haluan kysyä sinulta, mita tarkoitat seuraavalla: "Toisaalta, ehkä pidän hänet "langalla", vaikka en suhteessa enää olisikaan. Eihän koskaan voi tietää, mitä elämä tuo, ja lämmin olkapää, vaikka vain hetkenkin, antaa lisää voimaa."

      Onko em. myös ns. hyväksikäyttöä omien tarpeiden tyydyttämiseen sinulta itseltäsi? Narsistit hyväksykäyttävät toisia, puhutaan lähteistä, että niin kauan kuin siinä on jotakin virettä se pidetään kunnossa. Onko nyt siis kyse samasta asiasta, mutta toisinpäin?

      • Hätävara112

        Minusta tuo "langalla pito" on puhdasta itsekästä hyväksikäyttöä, ei aitoa ystävyyttä, joka lähtee toisen arvostuksesta ja kunnioituksesta.


      • Niinpä_
        Hätävara112 kirjoitti:

        Minusta tuo "langalla pito" on puhdasta itsekästä hyväksikäyttöä, ei aitoa ystävyyttä, joka lähtee toisen arvostuksesta ja kunnioituksesta.

        Niinpä. Epätavallista tilanteessa oli se, että se oli kuitenkin parasta ja aidointa mitä narsistin kanssa pystyy saamaan aikaan. Ikävä vain, hän valehteli minulle ensin kaiken sen, mitä narsistin kuuluukin valehdella, kun jos olisimme pystyneet molemmat sanomaan heti, että tarvitsimmekin vain tilapäistä seuraa, se olisi luultavasti sujunut hyvässä sovussa ja yhteisymmärryksessä. Narsistin vain täytyy aina saada vähän enemmän. No, hän sai enemmän, kun sitä toivoi.
        Narsisti olisi toivonut pitkää hyväksikäyttösuhdetta, ehkä lopun ikää, mutta minä tahdon jotain parempaa. Olkoon vaikka minun narsistisuuttanikin sitten tai mitä tahansa.


      • Olisin_aivan

        "Onko nyt siis kyse samasta asiasta, mutta toisinpäin?"
        Olisin aivan alunalkaen tahtonut tilapäisen seksisuhteen. Hän kysyi asiaa minulta ja minä myönsin heti että noin on.
        Hän ehdotti kuitenkin enemmän. Muutamassa päivässä olin niin rakastunut että lupauduin olemaan 'hänen omansa', kuten hän pyysi.
        Suhteesta ei tullut loppuiän suhdetta, vaan kuten kuvasin, paljon lyhyempi. Suhde jatkui kuitenkin tapailusuhteena. Tilannetta ei voinut parantaa, koska hän oli narsisti ja psykopaatti. Kärsin todella paljon tilanteesta ja tein johtopäätökset omasta puolestani, joka johtopäätös oli sitten, että roikun hänen kanssaan sen aikaa että selvitän omat tunteeni ja ajatukseni, etsiydyn väljemmille vesille ja vapaudun lopulta hänestä. Se oli strategiani.
        Olen hyväksynyt sen tosiasian, että narsistit huiputtavat uhrejaan.
        En ole tahtonut mitään 'lähdettä' hänestä, vaan suhteen, jonka reilusti ilmaisin hänelle. En siis toiminut salaa enkä tahtonut mitenkään huiputtaa häntä.
        Se oli siis hän joka romutti suhteemme alun alkaen, koska eihän narsisti-psykopaatti kykene oikeaan parisuhteeseen.


    • Narsisti_voi

      Voi_kestää

      18.6.2016 12:00

      Narsisti voi jäädä pitämään uhriaan ns. langalla pitemmänkin aikaa, kun varsinainen verkotus on jo tehty uhria impattu hyvä tovi. Ja vaikka uusia verkkojakin on jo koettu.

      Voi kestää todella pitkään ennenkuin käyttämällä loppuun pääsee eroon. Minä käytin narsisti-psykopaattiani niin pitkään kuin ikinä häntä vähääkään vain halusin. Lopulta huomasin, että oli oltu niin paljon, etten enää halunnut häntä enkä hänestä yhtään mitään. Vuosia kuitenkin kesti. Siinä oli sitten opittava suhtautumaan, myös narsisti-psykopaatin... ja sehän ei ollut helppoa. Pystyin opettamaan hänelle parissa vuodessa yhden tempun, sen, ettei hän puhu eikä hiiskahda muista suhteistaan minulle mitään. Puhelimen joutui myös sulkemaan minun luonani. Niillä mentiin useampi vuosi. Minulla ei ole häntä ikävä hitustakaan, vaikka sen jälkeen, kun jätin hänet lopullisesti, muutaman kerran palasin mielessäni menneeseen... sellaista nostalgiaa. Ei sitä ihan kokonaan voinut välttää, vaikka kyse oli niin mitättömästä miehestä kuin narsisti-psykopaatti voi ikinä olla. Onneksi ymmärsin, että se oli vain sellaista nostalgiaa, joka kyllä katoaa lopullisesti, nyt ei ole tullut sellaisiakaan ajatuksia enää ollenkaan.

      • kukökukukaku

        Mun kakkosen tituleeraama narsu on sanonut, ettei se iso vika tarvi olla ku se on päässä. Että tuostako nyt sitte kyse? Ihan sitä itteään, vai.


    • Minulle_nars

      Minulle_nars

      5.7.2017 15:47
      Minulle narsismiin sairautena tutustuminen on toiminut väylänä ulos narsistin pihitotteesta. Kun olen ymmärtänyt sen, että narsisti on kuvajainen, oman näytelmänsä lavaste ja naamio jonka takana ei ole ketään, on ihastus muuttunut kauhistukseksi.
      http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Vaknin.html
      "Toisin kuin yleisesti luullaan, narsisti ei rakasta itseään, vaan sitä heijastusta itsestään, jonka hän näkee muissa ihmisissä. Itse asiassa hän on tämä heijastus. Muut ihmiset ovat hänelle peilejä, joista hän toteaa olevansa olemassa. Mutta peilin pitää näyttää sopiva kuva - tai edes jotakin. Siksi narsisti ottaa muut ihmiset vahvaan pihtiotteeseen"

      Narsisti osaa hivellä ihmisen haavoittuneita kohtia käyttäen valheellista mystiikkabalsamia...

      Kun on tajunnut, mikä narsisti on ja ettei siihen ole parannusta, ei se narsistikaan enää jaksa kiinnostaa.

    • me-tulemme-taas

      😂🙂🙄😄😞😲😉🤔😀🤗😅😯😎❤️️😙😍🤕😩😲😉
      🍪🥛💪💰 😡🔫 ✌✌️🔥😆👌🙏🤑💥🤘👍🎉👊🐖🐷🐽😝😭🔬🔦 💩😈

      • me-tulemme-taas

        💍💕🎆 💐 💑 🍸 🍷 🍹 🍻🍃 🌞👳 🙃 😰💖😱 😬💜💙 🚺❤😋 😚 💗


      • me-tulemme-taas

        🍧 🍦 🍩 ☕


    • Happypeopleff

      Ja lämmintä olkapäätä ei löydy muualta? Et kuulosta ollenkaan olevasi sujut itsesi kanssa kun epätoivoisesti roikut hänessä. Et uskalla päästää irti.

      • Anteeksi_

        Anteeksi kuinka? Minulleko vastasit?
        Jos vastasit minulle niin mitä hourit? Olen jättänyt narsisti-psykopaattini aikoja sitten.


      • Jaa_Miten

        Jaa_Miten

        7.12.2017 20:27

        kökköä kirjoitti:
        " En liittäisi narsistiin sanaa sivullinen."

        Jaa. Miten se nyt mahtaisi olla.
        Jos nyt ajattelisi, että narsisti ei kykene säilyttämään perhettään, ei ole koskaan yhdessäkään ihmissuhteessa aidosti läsnä, vaan aivan kaikki on feikkiä rakastelu mukaan lukien, niin miksi ei olisi juurikin sivullinen... Narsistilla ei koskaan ole yhtään ainutta todellista ystävää, koska kaikki ovat hänelle pelkkiä esineitä. Läheisinkin ystävä iskee narsistia selkään kun vain saa tilaisuuden, koska narsisti loukkaa ja vahingoittaa kaikkia.
        Jotkut joutuvat pakosti nöyristelemään esim. komean fallisesti hallitsevan narsistin edessä, mutta mistä saakka nöyristelemään pakotettu on ollut todellista uskollisuutta?
        Narsisti ei ole kenellekään uskollinen eikä kukaan voi luottaa narsistiin.
        Nekin jotka kuvittelevat rakastavansa narsistia, ovat rakastuneet pelkkään naamioon ja toipuvat erheestään havaitakseen että narsisti ei ollut kukaan todellinen.
        Kuka voisi olla enemmän sivullinen?
        Narsistin koko show hoveineen ja lähteineen on pelkkä lavastus.

        Oikeastaan ainoa paikka missä narsisti ei ole sivullinen, on nämä heiltä piilossa käydyt keskustelut, jotka tosin nekin käydään yleisellä tasolla anonyymisti. Narsisti on liitetty ilmiöön nimeltä narsismi, jota narsismia hän kantaa.


    • Tässä_minun

      Tässä minun selviytymistarinani, jos tahdot lukea.
      Voin kirjoittaa vielä jatkoa tuohonkin "päiväkirjaan" kunhan joudan.
      Eli nyt jo kuivilla tapauksesta omasta puolestani, mutta epeli vielä joskus yrittää tavoittaa minua. En tarvitse häntä enää mihinkään muuhun kun käytän anonyymisti esimerkkitapauksena täällä palstalla, kun on niin jumalattoman narsisti ja psykopaatti kaikilla herkuilla...

      • Nämä_komm

        Alun_tekst

        21.2.2019 11:31
        Alun tekstiin liittyen.
        "Uskomattominta on, että vielä näin vuosien päästä tuo häpeä jotenkin pitää minua vallassaan niin, etten edes kehtaa tunnustaa kenellekään, että edes tunnen kyseisen henkilön! "
        Että ihan samoin en tyyppiä tahdo tuntea ollenkaan. Kyseessä paitsi myötähäpeä tyypin elämäntapaa kohtaan, niin myös käytännön todella vakava syy.
        Tyyppi ei kestä päivänvaloa. Minun maineeni ihan käytännössä olisi vakavassa vaarassa hänen seurassaan. Silloin alun alkaen en vain ihan sellaiseksi häntä käsittänyt kun esitti ihan muuta. Esitti ns. muuttunutta miestä. Esitti sitä tavallista jne.


        Siis_miel
        21.2.2019 11:37
        Siis mieleeni nousee suoranainen kauhu mitä tuollainen suhde voisi tehdä minun elämälleni kun se leviäisi yleiseen tietouteen (varsinkin jos vielä hänen kanssaan olisin). Minun habitukseni perustuu siihen mitä MINÄ olen. Rehellinen ja työtätekevä, hyvään pyrkivä, luotettava.
        Jos nyt näillä tiedoilla jatkaisin sen kanssa yhtään mitään, voisin kyllä tuntea hyvällä syyllä häpeää. Mutta en siis tee mitään sellaisia kauheuksia kun tiedän mistä kyse.


        Mitä_tulee
        21.2.2019 11:45
        Mitä tulee niihin aikoihin kun hänen kanssaan tapailin vielä, niin siihen aikaan liittyi sisäistä asioiden järjestelyä ja jakoa. Jaoin asioita hyviin ja edistyviin asioihin, jotka auttoivat minua eteenpäin elämässä ja sitten niihin mukana vielä roikkuviin hyvää sisältäviin mutta periaatteessa pois heitettäviin asioihin.
        Tietyllä tapaa järkeilin asioita, jotka muuten olisivat ilman muuta tuottaneet varmaan sitä häpeääkin sitten. Minusta nyt kuitenkin järjen käyttö on sallittua...vai onko? Olisinko jotenkin armoitetumpi sielu jos olisin heittäytynyt siihen häpeään vain rypemään enkä olisi tehnyt tulevaisuudensuunnitelmia ilman narsistia, jota menetelmää (tulevaisuuden suunnittelua ilman narsistia) olen täällä palstallakin paasannut.

        Nämä kommenttini ketjusta Narsistin uhri ja häpeä,


    • Anonyymi

      Luin oman narsisti-tarinani vuoden vaihteen viihteeksi. Poissa on ja pysyy mikäli minusta mitenkään on kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4894
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3217
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1365
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1196
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      865
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe