sydämeen sattuu

ffffffffffffffffffff

Miettikää kaksi kertaa kannattaako muuttaa yhteen. Rakastuneena ei ajattele järkevästi. Kun arki koittaa tajuatte mitä tarkoitan. Nauttikaa rauhassa ainakin kaksi vuotta seurustelusta ennen yhteen muuttoa. Älkää kiirehtikö. Itse tein sen virheen. Rakkaus loppui.

10

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • euirjkf

      Yleistäminen on perseeestä.

    • Bkhjlluuou

      Arkiko sattuu sydämeen? Häh? Mikä ongelma siinä on? Kun arki tulee, niin eletään arkea.

    • siismitähäh

      Pitäiskö sitten sumuttaa itseään silmään pari vuotta kunnes vasta selviäisi mitä tuli saatua? Käytkö ihan koko kierroksilla nyt....

    • joooo9

      Kyllä se vaan niin taitaa usein olla, että viisaampaa tutustua toiseen kunnolla ennenkuin muuttaa saman katon alle.

      Yhtäkkiä voi huomata, että on kuin vankilassa omassa kodissaan hirviön kanssa. Siitä on vaikeampi lähteä, kun on järjestettävä kaikki uudestaan, eikä saata olla paikkaa jonne mennä rauhaan...

      Parissa vuodessa ilmankin yhdessä asumista selviää aika hyvin millainen toinen on. Siitä on helpompi lähteä, jos haluaa erota. Siitä on myös antoisampaa lähteä eteenpäin yhdessä, yhä päättäväisempinä sitoutumaan aidosti, varmempina ja luottavaisemmin mielin.

      Ajantuhlausta se avoliitto- kokeilu vasta onkin, alkuhuumassa päätettynä. Se ei ole aitoa, oikeaa sitoutumista, jos halutaan pääasiassa sitä kautta tutustua toiseen ja selvittää toimisikohan tämä yhdessä asuminen, tai jos se perustuu niinkuin usein perustuu, fiilikseen, tai käytännöllisyyteen, koska "mehän ollaan kokoajan muutenkin yhdessä toisen kämpällä niin mitä järkeä maksaa kahta vuokraa??".

      Ei kaikkein intiimeintä osaa elämästä kannata tuosta vain jakaa jonkun puolituntemattoman kanssa, johon ei yksinkertaisesti voi vielä täysin luottaa. Se on katastrofi, koska yhtäkkiä pitäisi olla valmis luottamaan enemmän kuin oikeasti voi. Saman katon alla ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi ilmaa ja itsenäisyyttä jotta pystyisi käsittelemään suhteen alkuongelmia ja omia fiiliksiä neutraalimmin. On jo sitoutuneemmassa tilassa kuin ehkä tajuaa olleensa valmis olemaan. Se aiheuttaa ahdistusta.

      Kun on jo mennyt avoliittoon, sitä tulee takuulla roikuttua huonommassakin suhteessa pidempään, koska ei ole niin helppoa laittaa poikki ja jatkaa omaa elämäänsä. Se vaatiikin voimia, käytännön ponnisteluja. Yhdessä asuessa myös kiintyy ja tottuu toiseen elintoverina, vaikka se toinen ei olisikaan hyvä kumppani. Siitä on vaikeampi päästä irti, se rikkoo enemmän, sattuu enemmän. Kaikki on asteen henkilökohtaisempaa kuin pelkäm seurustelusuhteen lopettamisessa. Pettymys on suurempi,

      Ehkä sitä auvoisan avoliiton kulissiakin halutaan pitää yllä muille ihmisille pidempään, kun kerran on sellaiseen päättänyt astua ja on huudellut ajoitusta epäileville miten "me onnistutaan". Ehkä toisen omaisuuskin saa roikkumaan huonossa suhteessa, kun on tottunut asumaan vähän leveämmin. Kaikki on vaan yksinkertaisesti hiton paljon vaikeampaa ja raastavampaa, myös ne eroajatusten käsittelyt omassa päässä. Olen kokenut nuo kaikki.

      Kun pariskunta on suhteessaan pidemmällä, luottamus kehittynyt ja kunnioitus toista kohtaan kestänyt ajan himmentäessä vaaleanpunaisuutta lasien pinnalta, he ovat yksinkertaisesti valmiimpia ottamaan askeleita sitoutuneempaan suuntaan, ja pystyvät kestämään arjen säröjä paremmin.

      Olen täysin sitä mieltä, että liian varhainen avoliitto voi pilata hyvänkin suhteen, tai ainakin vaikeuttaa sitä huomattavasti.

    • yksinasujat

      Olen aivan samaa mieltä.Kannattee todella harkita yhteen muuttamista.Voihan sitä aikaa ja iltoja ja öitä vietää yhdessä.Me asuttiin yhdessä useita vuosia ja ei ollu hääppöstä yhteiseloa.Mie muutin omaan ja nyt kun aikaa on kulunut 3 vuotta meidän suhteemme on parempi kuin koskaan.Hänkin on nyt todennut et ratkaisu oli hyvä ja me kumpikin voimme paremmin asua näin.

    • mek

      Itse muutin naiseni luokse vähän yli puolenvuoden tapailun jälkeen kun saatiin yksi vuokran maksu pois ja sillä tiellä olen vielkin ja aikaa kulunut yli 20v. Se asia on siitä kiinni haluaako kumpikin satsata suhteesee vai ei.

      • avohoitoo

        Joskus on turha tuhlata aikaa. Toiseen tutustuu ihan eri tavalla, kun asuu yhdessä. Avoliitto on turvallinen vaihtoehto sille, että meni suinpäin naimisiin lyhyen tutustumisen tai seurustelun jälkeen. Elinkustannuksetkin ovat huomattavasti pienemmät kaksin asuessa. Avoliitosta on helppo lähteä vain hommaamalla oma asunto.


      • NäinMeillä
        avohoitoo kirjoitti:

        Joskus on turha tuhlata aikaa. Toiseen tutustuu ihan eri tavalla, kun asuu yhdessä. Avoliitto on turvallinen vaihtoehto sille, että meni suinpäin naimisiin lyhyen tutustumisen tai seurustelun jälkeen. Elinkustannuksetkin ovat huomattavasti pienemmät kaksin asuessa. Avoliitosta on helppo lähteä vain hommaamalla oma asunto.

        Näin on. Itse en usko että on vain mahdollista tutustua toiseen todella kunnolla jos ei asuta yhdessä. Vasta oikea arki paljasta toisesta ne kaikki puolet. Erikseen asuessa ne tapaamiset ovat sina enemmän sitä erityistä aikaa johon panostetaan.
        Mutta kukin tietysti menee yhteen silloin kun itsestä hyvältä tuntuu.


    • Tässä varmasti

      on isossa osassa ikä. Kenellekään ei tee nykymaailmassa hyvää muuttaa suoraan vanhemmilta yhteen jonkun kanssa. Siinä menee itsenäistyminen. Kostautuu useimmiten myöhemmin.

      En muuten usko, että monikaan seurustelee kovinkaan pitkään vain tapaillen ja tapaamisiin satsaten niin etteivät huonot puolet tule esiin. Useimmat kyllä viettävät aikaa molempien asunnoilla runsaasti, öitä ja päiviä putkeen. Turvallisempaa tutustua näin ennenkuin muuttaa suoraa päätä yhteen. Huom, pidempään kuin sen puoli vuotta, mikä taitaa olla hyvin yleinen aika, kun nuoret muuttavat avoliittoon.

      Joskus avoliitto voi murskata unelmat avioliitosta. Toinen onkin sitä mieltä, että miksi sitä enää tarvittaisiin, kun jo eletään yhdessä saman katon alla. Mitä se enää muuttaisi? Näin jää kaunis sitoutumisen huipennus kokematta, jäädään siihen kokeilun ja sitoutumisen välimaastoon roikkumaan. Entä jos toinen tarvitseekin aikaa kymmenen vuotta kunnes on varma? Hyvähän siinä on olla ja mietiskellä vaikka 20 vuotta, odottaen samalla olevansa oikeutettu saamaan kaiken täyspalvelun mikä kuuluu avioliittoon.

      Tai sitten kuinka paljon aikaa tarvitaan, että tuntee toisen täysin, jotta uskaltaisi tietää että hän on oikea? Oikeasti, onko se muka vain ajasta ja tutustumisesta kiinni? Ihmiset kun muuttuvat kokoajan. Kaikissa kun on ne huonot puolet. Kriisejä voi tulla. Elämäntilanteet muuttuvat. Ei siinä auta se että asuu toisen kanssa tai ei. Sitoutuminen on aina riski.

    • ...

      Minulle ei kriisejä ole tullut,kun suoraan kotoa kihlattuni luo muutin,niin ja 6kk olimme vain seurustelleet. Minulle teki hyvää,kun pääsin kotoa pois,koska sielä oli tilanne mikä oli. Välit vanhempiin parani,kun ei kotona tarvinnut koko ajan käydä ja asioista pystyi heidän kanssaan paremmin puhumaan. Arki on meillä tullut jo vastaan ja en sitä säikähtänyt. Asiat menee meillä hyvin. 1,5v asuttu yhdessä ja kaksi vuotta siitä seurusteltu. Vietin viikonloppuja ja viikkoja mieheni luona ja huomasin jo sielä,että tämä sujuu todella hyvin,niin minun mielestä muuttamiselle ei ollut mitään estettä. Mies tosin oli vähän hermostunut,jos minä hänen asunossaan hirveästi alan asioita muuttamaan,mutta eipä hirveästi ole tullut muutettua,kun kämppä oli hieno niinkin. Vähän tietenkin tullut laitettu muutamia kukkia,muttei mitään suurta. Panostan sitten joskus meidän yhteiseen omakotitaloon missä voin sisutaa huoneet makuni mukaan,mutten liikaa,että annan miehenkin sanat vaikuttaa,jos ei jotain halua tehdä. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2057
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      113
      1512
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1490
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1184
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1111
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      62
      1087
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      943
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      912
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe