Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Stressin aiheita

10+15o

Minulla on sellainen ongelma, että "tykkään" keksiä itselleni kaiken maailman stressin aiheita. Homma menee yleensä sillä tavalla, että teen jotain. Sitten, kun olen toiminut, alan pohtia, teinköhän jotain väärin todella perustavanlaatuisella tavalla, ja sen seurauksena minulle tietenkin tapahtuu jotain, esim. menetän asemani sosiaalisessa hierarkiassa tms. Otetaan esimerkki asian havainnollistamiseksi.

[Esimerkki alkaa]

Sanotaan, että töissä tapahtuu jotain, jolla ei loppujen lopuksi ole sen kummempaa merkitystä oikeastaan yhtään minkään kannalta (en nimittäin tee mitään järin merkittävää työtä). Kyseessä saattaa olla joku sellainen juttu, jonka kovaan ääneen huutaminen ei ole missään mielessä sosiaalisesti mielekästä, ja josta voisi sen johdosta tulla periaatteessa jonkinlaisia ongelmia minulle itselleni, jos tuontyyppisistä asioista enemmän juoruisin.

No, työpäivä on ohi, ja joku tuttu tulee vastaan kysyäkseen kuulumisiani, heittääkseen huulta tjsp. Minä vastaan, ja seurauksena on keskustelu. Keskustelemme, ja tämän sosiaalisen interaktion aikana päädymme juttelemaan työjutuista. Meneillään olevan keskustelun aikana viittaan tuohon esimerkin alussa mainitsemaani täysin merkityksettömään juttuun. En tietenkään kerro tutulleni yksityskohtia tai mitään muuta sellaista, jonka johdosta toisille ihmisille voisi koitua ongelmia. Kunhan vain mainitsen asiasta ohimennen ja vain hyvin rajoitetuin osin - siis sillä tavalla, ettei todellakaan ole mahdollisuutta minkäänlaiseen vahinkoon yhtään kenellekään. (Tällaisia tilanteita tulee lähinnä siksi, koska haluan olla kohtelias muita ihmisiä kohtaan, ja kai minä haluaisin myös vaikuttaa edes jossain määrin mielenkiintoiselta, tapahtumarikkaan elämän omaavalta ihmiseltä.)

No, kun tieni erkaantuu ystävästäni, jonka juuri tapasin, ajatukseni kääntyvät keskusteluun, jonka juuri kävimme. Alan panikoiden pohtia, että entä jos kerroin jotain sellaista, mistä ei missään nimessä saisi - vaikkapa ihan lain edessä - edes mainitakaan! Tiedän järjelläni, että niin ei tapahtunut, koska en ole mikään juorukello, ja olen muutenkin noin yleisesti ottaen ihan fiksu yksilö. Siitä huolimatta alan panikoida, ja tunnen, miten kylmä hiki alkaa valua. Seuraavaksi tulee ajatukset siitä, että huomenna saan potkut, ja siinä samassa menetän maineeni. Edelleen: kerron itselleni, etten ole tehnyt yhtään mitään väärää - en ole aiheuttanut muille minkäänlaista vahinkoa, en ole tehnyt mitään laitonta yms. Siitä huolimatta paniikki vain kasvaa ja kasvaa. Tulen hulluksi!

Jossain vaiheessa saatan jopa harkita itseni tappamista, jotta voisin välttää häpeän, jota ei kuitenkaan järjellisesti ajateltuna voi koskaan, siis ikinä, tulla.

[Esimerkki loppu]

Pieni stressi ja huolehtiminen kuuluu elämään. Siitä olen aivan varma. En kuitenkaan usko, että tällainen jatkuva ongelmien keksiminen on enää normaalin puolella. Minulle nimittäin tapahtuu esimerkin kuvaamalla tavalla aina aika ajoin. Siksi haluaisin esittää kaksi kysymys: 1) Onko kenelläkään muulla vastaavanlaisia kokemuksia, ja 2) miten tästä ongelmasta pääsee eroon?

Toivon, että esimerkkin havannollisti ongelmaani, ja toivon, että vastaatte aiheeseeni. Jos ette halua tai kykene vastaamaan kumpaankaan yllä esittämääni kysymykseen, niin kirjoittakaa sitten jotain muuta, kunhan se vain on aiheeseen läheisesti liittyvää.

3

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+15o

      Olikohan aloitusviestini turhan liian pitkä?

    • turhake72

      sama täällä :( vaikka olen ollut työelämässä jo kauan, niin tuo "ongelmien kehittäminen tyhjästä" ei vaan ota loppuakseen. Johtuu varmaan pitkälle huonosta itseluottamuksestani ja siitä ettei ole vapaa-ajalla mitään kivaa tekemistä/ystäviä, joka veisi ajatukset turhista murheista..

      Itse aina silloin tällöin saan päähäni, että olen takuulla nyt mokannu jossakin tehtävässäni ja tästä tulee vielä seuraamaan jotain kamalaa: joku kirjoittaa yleisönososastoon jotain ikävää, joudun korvaamaan jotain, ja jopa kuvittelen joutuvani oikeuteen mokistani. Tämähän on siis ihan älytöntä; olen ihan leppoisissa toimistotöissä, joissa nyt ei mitään niin kamalaa voi sattua, ettei sitä saisi korjattua.

      Mutta kun epäily (olemattomasta) virheestä tulee mieleen, niin ahdistus on ihan valtava ja paniikkikohtaus iskee. Ennen tämä kohtaus vei yöunen, kun sitten sängyssä näitä murehdin; nykyään nappaan noissa tilanteissa puolikkaan rauhoittavan ja saan sitten nukuttua. Kun ei tule lisäksi univelkaa niin monesti ahdistus helpottaa ja "moka" ajatuksissani asettuu oikeisiin mittasuhteisiin.

      Monesti olen miettinyt, että onkohan tämmöiseen jonkinlaista terabiaa olemassa? Kauhean kuluttavaa tuhlata elämäänsä tämmöiseen turhaan murehtimiseen. Itselleni aina sanonkin, että pitäisi hankkia elämä, niin ei olisi aikaa... ja jostain löytää sitä itseluottamusta; kyllä mä osaan!

    • ddddwdwdwd

      Sama täällä. Välillä tuntuu siltä kuin olisin riippuvainen stressaamisesta. Kai luulen jollakin tasolla, että jos stressaan ja huolehdin, mitään pahaa ei tapahdu. Jos vain päästäisin irti ja olisin rennosti, tapahtuisi ihan varmasti kaikki pahat asiat. Ainoa asia joka mulla on tähän auttanu on se, että annan anteeksi itselleni ja muutenkin sen jälkeen kun tajusin että mikään elämässä ei ole pysyvää, kaikki katoaa lopulta, myös ne mun virheet. Kai voisi sanoa että koittaa nähdä asioita "isomassa kuvassa". Pelko aiheuttaa stressiä, ainakin minulla. Siis näin tämä on minulla, en tiedä miten sinulla voisi tuo helpottaa :( Ehkä tällaisissa asioissa on parasta puhuminen, tai ylipäätään pelkojen konkretisoiminen, jollakin tavalla jos saisit ne ulos... Piirrä vaikka pahimmat pelkoskenaariosi.

      Toivon että keksit jonkin keinon että olisi helpompi olla!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1944
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      79
      1685
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe