RNA pystyi katalysoimaan elektronien siirtoa alkumaapallolla?

Discovery instituutin johdolla ID:läiset ovat pitäneet oksidatiivista fosforylaatiota eli elektroninsiirtoketjusta ja ATP-syntaasistä koostuvaa metaboliareittiä palautumattomasti monimutkaisena ja mahdottomana syntyä luonnollisilla mekanismeilla.

Keskityn tässä avauksessa elektronisiirtoketjun mahdolliseen alkuperään ja syntyyn. Nature Chemistryssä julkaistu tutkimus osoittaa, kuinka RNA on voinut katalysoida yksittäisten elektronien siirtoa aluksi raudan avulla hapettomassa ympäristössä.

Kuinka sitten monimutkainen biokemiallinen muutos raudasta magnesiumiin siirtymisessä on tapahtunut ei ole edelleenkään varmaa, mutta tutkimus antaa vahvoja viitteitä siitä miten se kuitenkin on ollut mahdollista alkumaapallon olosuhteissa.

"Our study shows that when RNA teams up with iron in an oxygen-free environment, RNA displays the powerful ability to catalyze single electron transfer, a process involved in the most sophisticated biochemistry, yet previously uncharacterized for RNA," said Loren Williams, a professor in the School of Chemistry and Biochemistry at the Georgia"

"Free oxygen gas was almost nonexistent in the Earth's atmosphere more than 3 billion years ago. When free oxygen began entering the environment as a product of photosynthesis, it turned the earth's iron to rust, forming massive banded iron formations that are still mined today. The free oxygen produced by advanced organisms caused iron to be toxic, even though it was – and still is – a requirement for life. Williams believes the environmental transition caused a slow shift from the use of iron to magnesium for RNA binding, folding and catalysis.

Williams and Georgia Tech School of Chemistry and Biochemistry postdoctoral fellow Chiaolong Hsiao used a standard peroxidase assay to detect electron transfer in solutions of RNA and either the iron ion, Fe2 , or magnesium ion, Mg2 . For 10 different types of RNA, the researchers observed catalysis of single electron transfer in the presence of iron and absence of oxygen. They found that two of the most abundant and ancient types of RNA, the 23S ribosomal RNA and transfer RNA, catalyzed electron transfer more efficiently than other types of RNA. However, none of the RNA and magnesium solutions catalyzed single electron transfer in the oxygen-free environment.

"Our findings suggest that the catalytic competence of RNA may have been greater in early Earth conditions than in present conditions, and our experiments may have revived a latent function of RNA," added Williams, who is also director of the RiboEvo Center."

Vaikka elämä ei ehkä alkanutkaan RNA-maailmasta, vaan todennäköisemmin vielä yksinkertaisemmasta molekyylimaailmasta (XNA?), niin RNA -molekyyleillä on havaittu jo lukuisia tärkeitä entsyymien katalyyttisia ominaisuuksia ja nyt mahdollisesti yksi lisää, mikä saattaa siis selvittää elektronien siirron alkuperän ja tehdä elektronisiirtoketjusta mahdollisen luonnollisilla mekanismeilla.

Tieteen edistyessä ID:läisten hellimiltä väitteiltä näyttäisi vääjämättä putoavan pohja. ID:läisten on ollut helppoa esittää perusteettomia väitteitä sekä molekyylibiologiasta että biokemiasta, koska niin pitkään kunnes todellinen tiede näitä mysteerejä ratkoo, voivat he esittää näitä väitteitä ja aina löytyy ihmisiä, joihin nämä väitteet uppoavat ja todistavat älykkäästä suunnittelijasta.

http://phys.org/news/2013-05-rna-capable-catalyzing-electron-early.html

29

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gish´s apprentice

      > mahdollinen, believes, ei varmaa, suggest, may have, ei ehkä, saattaa....

      JEP JEP! Palataan astiaan ku evo-oppi saa jottain todellista aikaan.

      • On aina yhtä hauskaa huomata kuinka suuri kiihko palstaneideillä on todistaa, että he ymmärtävät tieteestä – tai yleensä mistään – saman verran tai vähemmän kuin laiskiainen banjonsoitosta.

        En välttämättä tajua motiivianne tähän itsensä häpäisyyn (ymmärrän kyllä kymmenet tuhannet nimimerkit, joiden takaa sitä harjoitatte), mutta väliäkö sillä. Sanoihan Spede-vainaakin: Pääasia että on kivvaa!


      • Crea is 4 Losers

        "JEP JEP! Palataan astiaan ku evo-oppi saa jottain todellista aikaan."

        Palaappa sinä vajakkiluuseri palstalle vasta sitte ku kreationistit ovat saaneet julkaistua ensimmäisen vertaisarvioidun tieteellisen todisteen kreationismin puolesta. Bwahahahahahahaha ... Bye bye ...


      • "JEP JEP! Palataan astiaan ku evo-oppi saa jottain todellista aikaan."

        Se toki tiedetään ettei "evo-oppi" saa koskaan mitään todellista aikaan, mutta naturalistiseen metodologiaan pohjautuva tiede kylläkin ja avauksessakin esitettiin mahdollisuus tuon elektronien siirron alkuperään, vaikka varmuudella emme ikinä saakaan tietää sen todellista syntyhistoriaa.

        Välillä tuntuu siltä, että palsta on jo niin pilalla ettei maksa vaivaa kirjoitella enää tänne. Trollit ja muutamat hurahtaneet kreationistit jauhavat satoja kertoja kumottuja väitteitään ja ummistavat silmänsä tieteen uusille saavutuksille joita esim. itse pyrin esittelemään. Riippuen pääkonttorien ja palstan kretardien aktiivisuudesta nämä samat tieteen saavutukset palaavat palstalle sitten jossain vaiheessa täysin vääristeltyinä ja lainauslouhittuina ja kreationistit tinkaavat niistä satojen viestien ajan sivuuttaen alkuperäiset tutkimukset.

        Kai minä kuitenkin jatkan palstalla, kun täältä kuitenkin vielä välillä saa päivän huumoriannoksen kasaan, mutta toivoisin kreationisteilta jonkinlaista ryhtiliikettä, jotta palstan taso nousis edes sille tasolle, jossa se joskus oli.


      • Akateemisessa kirjoittamisessa tuota kutsutaan nimellä 'hedging'. Se on osoitus älyllisestä rehellisyydestä. Katsos, tiede ei ole kuin uskonto eikä tieteellinen julkaisu ole mikään hellarien herätyskokous, jossa kovaan ääneen toitotetaan kuin ollaan oikeassa ja kaikki muut väärässä.


    • Totinen Tosi

      Et siis pysty, kuten tavallista, antamaan yhtään evidencciä uskomuksesi puolustukseksi?

      • Crea is 4 Losers

        "Et siis pysty, kuten tavallista, antamaan yhtään evidencciä uskomuksesi puolustukseksi?"

        Sepä Se o umpitollo fundisluuseri. Mee eheytykseen hakeen evidencciä vajacciuudestas.


      • "Et siis pysty, kuten tavallista, antamaan yhtään evidencciä uskomuksesi puolustukseksi?"

        Olikohan tämä nyt minulle vai tuolle kuolleen miehen oppipojalle tarkoitettu? Avauksessa kerrotaan selkeästi miten tutkimuksessa havaittiin, että vanhimmat RNA muodot 23S rRNA :sta ja tRNA:sta pystyivät raudan avulla mahdollisesti katalysoimaan yksittäisten elektronien siirtoa alkumaapallon hapettomissa olosuhteissa, joten loogisesti tästä voidaan tehdä johtopäätös, jonka mukaan tuon elektronin siirron kehittyminen luonnon mekanismeilla oli mahdollista.


      • 2+14=16

        Eli tavallisesti solon pystyy antamaan evidencciä uskomuksensa puolustukseksi?


      • voe mahotoin
        solon1 kirjoitti:

        "Et siis pysty, kuten tavallista, antamaan yhtään evidencciä uskomuksesi puolustukseksi?"

        Olikohan tämä nyt minulle vai tuolle kuolleen miehen oppipojalle tarkoitettu? Avauksessa kerrotaan selkeästi miten tutkimuksessa havaittiin, että vanhimmat RNA muodot 23S rRNA :sta ja tRNA:sta pystyivät raudan avulla mahdollisesti katalysoimaan yksittäisten elektronien siirtoa alkumaapallon hapettomissa olosuhteissa, joten loogisesti tästä voidaan tehdä johtopäätös, jonka mukaan tuon elektronin siirron kehittyminen luonnon mekanismeilla oli mahdollista.

        Sinäkin mahdollisesti valehtelet.
        Sekin mahdollisuus on otettu huomioon


      • voe mahotoin kirjoitti:

        Sinäkin mahdollisesti valehtelet.
        Sekin mahdollisuus on otettu huomioon

        Sinä valehtelet varmasti. Aina, jokaisella nimimerkilläsi.

        Vain valehtelija tarvitsee 10 000 nimimerkkiä. Todenpuhujalle riittää yksi.


    • txt()

      Avauksesta: "Free oxygen gas was almost nonexistent in the Earth's atmosphere more than 3 billion years ago."

      Vapaan hapen esiintyminen varhaismaapallolla on pitkälti arvaus. Siten myös solonin lainaaman tutkimuksessa esitetyt otaksumat ovat monessakin mielessä otaksumia. Evoluutioon uskovan ainoa vaihtoehto on uskoa näihin otaksumiin.

      http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/article263161.ece?s=r&wtm=-28032009


      • Apo-Calypso

        "Vapaan hapen esiintyminen varhaismaapallolla on pitkälti arvaus"

        Puhut taas täyttä ripulipaskaa tapasi mukaisesti. Googlaa, tollo, "banded iron formations"


    • txt()

      Niinkuin näkyy, tieteellisiä tutkimustuloksia on monenlaisia ja niistä jokainen valitsee omaan näkemykseensä sopivan vaihtoehdon. Varhaismaapallolla hapen esiintymisestä kertova tutkimustulos unohdetaan, koska se ei sovi tämän hetken yleisimpään käsitykseen.

      Onko kaikki yli neljä vuotta vanhat tutkimustulokset epäpäteviä?

      Esitän tässä ennusteen: Uskottavaa selitystä elämän alulle ei tule löytymään. Siis sellaista selitystä, josta annettaisiin nobelin palkinto ja jonka jälkeen elämän alkua ei tarvitsisi varsinaisesti tutkia.
      Lukemattomat määrät erilaisia spekulaatioita tulee löytymään, niitä joissa lukee: mahdolisesti, ehkä, kenties, luultavasti

      • tieteenharrastaja

        Ei tiedelehdessä julkaistu vertaisarvioitu tutkimus mihinkään unohdu:

        "Varhaismaapallolla hapen esiintymisestä kertova tutkimustulos unohdetaan, koska se ei sovi tämän hetken yleisimpään käsitykseen."

        Sieltä se arkistosta löytyy niiden käyttöön, jotka haluavat tarkistaa havainnon tai sisällyttää sen johonkin hypoteesiinsa. Jos todisteita kertyy lisää, saattaa "tämän hetken yleisin käsitys" jopa muuttua. Joka kerta, kun näin käy, muutoksen aiheuttajat saavat paljon kiitosta, kunniaa ja palkintoja.

        Muinaisen hapettomuuden monet ainakin yhtä painavat todisteet eivät tuon yhden havainnon takia tietenkään kadonneet mihinkään kuten ei myöskään niiden perusteella muodostettu mielipide. Miksi olisikaan pitänyt; siksikö, että sinä sitä toivot?


      • Sulla oli joskus yritystä, mutta nykyään argumentointisi on vajonnut samalle roskatasolle kuin muillakin palstakretuilla. Sääli.


      • "Niinkuin näkyy, tieteellisiä tutkimustuloksia on monenlaisia ja niistä jokainen valitsee omaan näkemykseensä sopivan vaihtoehdon. Varhaismaapallolla hapen esiintymisestä kertova tutkimustulos unohdetaan, koska se ei sovi tämän hetken yleisimpään käsitykseen."

        Minä kritisoin sinun tapaasi käyttää tuota tutkimusta argumenttina avauksessa esitettyä tutkimusta vastaan, enkä kiistänyt sen sisältöä.

        Avauksen tutkimuksessa todettiin, että varhaiset RNA-molekyylit pystyvät katalysoimaan elektronien siirtoa hapettomassa ympäristössä, eikä tämä muuksi muutu, vaikka Hiroshi Ohmoton tutkimukset alkumaapallon hapesta saisivatkin vahvistuksen.

        Ei Ohmoto, tai kukaan muukaan tutkija ole väittänyt, etteikö alkumaapallo olisi ollut hapeton, mutta Ohmoton tutkimus siirtää tuota aikaa yli miljardilla vuodella ennen oletettua suurta hapetustapahtumaa olleeksi.

        Kivistä löytyvistä rautasulfidikiteistä analysoidaan rikki-isotooppeja, ja ympäri maapalloa on havaittu kemiallista vuorovaikutusta UV-säteilyn kanssa yli 2,4 Ga vanhoissa näytteissä. Tämä on ollut vahva todiste siitä, että otsonikerros on muodostunut vasta tuon jälkeen ja näin ollen myös hapen muodostuminen ei olisi hirveän paljoa vanhempi. Loogista, eikö totta?

        Ohmoton tutkijaryhmä tutki sedimenttikerroksia, joista vanhimman ikä oli 3,46 miljardia vuotta ja yllättäen näytteistä ei löytynytkään merkkejä vuorovaikutuksesta UV-säteilyn kanssa.

        Lisätoddisteita odotellessa on esitetty tietääkseni ainakin kolmea vaihtoehtoa.

        1. Ilmakehän happitasot ovat vaihdelleet huomattavasti alkumaapallolla, jolloin vapaata happea olisi voinut olla jo tuolloin, mutta se olisi välillä hävinnyt.

        2. Happea oli jo tuolloin ilmakehässä, mutta globaali ja aktiivinen tulivuoritoiminta tuotti niin paljon rikkiä, että se sotki massasta riippumattomia fraktioitumisefektejä.

        3. Kontaminaatio tai virheet tutkimuksissa.

        4. ?

        Oli miten oli, niin avauksen tutkimusta tämä ei haitaa mitenkään.

        "Onko kaikki yli neljä vuotta vanhat tutkimustulokset epäpäteviä?"

        Ei tietenkään, mutta tiede etenee ja uusien tutkimuksien kumoamisyritykset neljä vuotta vanhoilla tutkimuksilla harvoin onnistuvatkaan.

        "Esitän tässä ennusteen: Uskottavaa selitystä elämän alulle ei tule löytymään. "

        Minä ennustan päinvastoin.

        " Siis sellaista selitystä, josta annettaisiin nobelin palkinto ja jonka jälkeen elämän alkua ei tarvitsisi varsinaisesti tutkia."

        Emme tule ikinä tietämään varmuudella, että juuri näin elämä on syntynyt, joten vaikka mahdollinen keino sille löydettäisiinkin ja Nobel jaettaisiin, niin tutkimus edelleen jatkuisi vaihtoehtoisten reittien etsimisellä.

        "Lukemattomat määrät erilaisia spekulaatioita tulee löytymään, niitä joissa lukee: mahdolisesti, ehkä, kenties, luultavasti"

        Näitä tulee kyllä löytymään. Helppoahan se fundamentalisteilla on, kun ei tarvita muuta kuin se GDI.


      • and so it be
        solon1 kirjoitti:

        "Niinkuin näkyy, tieteellisiä tutkimustuloksia on monenlaisia ja niistä jokainen valitsee omaan näkemykseensä sopivan vaihtoehdon. Varhaismaapallolla hapen esiintymisestä kertova tutkimustulos unohdetaan, koska se ei sovi tämän hetken yleisimpään käsitykseen."

        Minä kritisoin sinun tapaasi käyttää tuota tutkimusta argumenttina avauksessa esitettyä tutkimusta vastaan, enkä kiistänyt sen sisältöä.

        Avauksen tutkimuksessa todettiin, että varhaiset RNA-molekyylit pystyvät katalysoimaan elektronien siirtoa hapettomassa ympäristössä, eikä tämä muuksi muutu, vaikka Hiroshi Ohmoton tutkimukset alkumaapallon hapesta saisivatkin vahvistuksen.

        Ei Ohmoto, tai kukaan muukaan tutkija ole väittänyt, etteikö alkumaapallo olisi ollut hapeton, mutta Ohmoton tutkimus siirtää tuota aikaa yli miljardilla vuodella ennen oletettua suurta hapetustapahtumaa olleeksi.

        Kivistä löytyvistä rautasulfidikiteistä analysoidaan rikki-isotooppeja, ja ympäri maapalloa on havaittu kemiallista vuorovaikutusta UV-säteilyn kanssa yli 2,4 Ga vanhoissa näytteissä. Tämä on ollut vahva todiste siitä, että otsonikerros on muodostunut vasta tuon jälkeen ja näin ollen myös hapen muodostuminen ei olisi hirveän paljoa vanhempi. Loogista, eikö totta?

        Ohmoton tutkijaryhmä tutki sedimenttikerroksia, joista vanhimman ikä oli 3,46 miljardia vuotta ja yllättäen näytteistä ei löytynytkään merkkejä vuorovaikutuksesta UV-säteilyn kanssa.

        Lisätoddisteita odotellessa on esitetty tietääkseni ainakin kolmea vaihtoehtoa.

        1. Ilmakehän happitasot ovat vaihdelleet huomattavasti alkumaapallolla, jolloin vapaata happea olisi voinut olla jo tuolloin, mutta se olisi välillä hävinnyt.

        2. Happea oli jo tuolloin ilmakehässä, mutta globaali ja aktiivinen tulivuoritoiminta tuotti niin paljon rikkiä, että se sotki massasta riippumattomia fraktioitumisefektejä.

        3. Kontaminaatio tai virheet tutkimuksissa.

        4. ?

        Oli miten oli, niin avauksen tutkimusta tämä ei haitaa mitenkään.

        "Onko kaikki yli neljä vuotta vanhat tutkimustulokset epäpäteviä?"

        Ei tietenkään, mutta tiede etenee ja uusien tutkimuksien kumoamisyritykset neljä vuotta vanhoilla tutkimuksilla harvoin onnistuvatkaan.

        "Esitän tässä ennusteen: Uskottavaa selitystä elämän alulle ei tule löytymään. "

        Minä ennustan päinvastoin.

        " Siis sellaista selitystä, josta annettaisiin nobelin palkinto ja jonka jälkeen elämän alkua ei tarvitsisi varsinaisesti tutkia."

        Emme tule ikinä tietämään varmuudella, että juuri näin elämä on syntynyt, joten vaikka mahdollinen keino sille löydettäisiinkin ja Nobel jaettaisiin, niin tutkimus edelleen jatkuisi vaihtoehtoisten reittien etsimisellä.

        "Lukemattomat määrät erilaisia spekulaatioita tulee löytymään, niitä joissa lukee: mahdolisesti, ehkä, kenties, luultavasti"

        Näitä tulee kyllä löytymään. Helppoahan se fundamentalisteilla on, kun ei tarvita muuta kuin se GDI.

        Txt:n rautaiset argumentit tais johtaa paniikkiin? Käsienheiluttelua ja tyhjää evoilua.Hah sanon minä!


      • and so it be kirjoitti:

        Txt:n rautaiset argumentit tais johtaa paniikkiin? Käsienheiluttelua ja tyhjää evoilua.Hah sanon minä!

        >Txt:n rautaiset argumentit tais johtaa paniikkiin?

        Hehheh. Jos jollain kretulla on yksikin rautainen argumentti, se esitetään tietysti lähimmälle soveltuvalle yliopistolle sen sijaan että länkytettäisiin täällä. Olisivat varmasti erittäin kiinnostuneita ja ottaisivat kunniankin mielellään kaappiinsa.

        Vaan kun ei ole vappuhattaraa rautaisempaa kamaa, niin mitäpä muuta siinä voi tehdä kuin länkyttää.


      • and so it be kirjoitti:

        Txt:n rautaiset argumentit tais johtaa paniikkiin? Käsienheiluttelua ja tyhjää evoilua.Hah sanon minä!

        "Txt:n rautaiset argumentit tais johtaa paniikkiin? Käsienheiluttelua ja tyhjää evoilua.Hah sanon minä!"

        Kummallista minusta, koska mielestäni epätoivo ja paniikki on ihan siellä teidän leirissänne. Vasta-argumentit avauksen tutkimusta kohtaan ovat olleet lähinnä tyhjää länkytystä.

        Nimimerkki txt() yritti sentään jotain, mutta pieleenhän sekin meni. Elektroninsiirtoketju toimii tietenkin nykyisin mallikkaasti, mutta ongelma olikin siinä, ettei RNA kykene katalysoimaan elektronin siirtoa hapettomassa ympäristössä magnesiumin avulla, joten sen synty on ollut ongelmallinen ja ID:läiset iloisia. (Koska alkumaapallo on siis oletettu hapettomaksi)

        Jos happea olisi aina ollut saatavilla, ei mitään ongelmaa olisi alunperinkään ollut. Tästä syystä txt():n aiheen siirto alkumaapallon happipitoisuuksiin oli aiheen kannalta täysin irrelevantti. Nyt tutkimus siis osoitti, että RNA on voinut raudan avulla katalysoida elektronien siirtoa hapettomassa ympäristössä, joten oli alkumaapallo sitten hapeton tai hapellinen, niin elektronien siirto olisi siis onnistunut ja elektronisiirtoketjun ensimmäinen vaihe mahdollinen luonnon mekanismeilla.


      • Ham the Man
        solon1 kirjoitti:

        "Txt:n rautaiset argumentit tais johtaa paniikkiin? Käsienheiluttelua ja tyhjää evoilua.Hah sanon minä!"

        Kummallista minusta, koska mielestäni epätoivo ja paniikki on ihan siellä teidän leirissänne. Vasta-argumentit avauksen tutkimusta kohtaan ovat olleet lähinnä tyhjää länkytystä.

        Nimimerkki txt() yritti sentään jotain, mutta pieleenhän sekin meni. Elektroninsiirtoketju toimii tietenkin nykyisin mallikkaasti, mutta ongelma olikin siinä, ettei RNA kykene katalysoimaan elektronin siirtoa hapettomassa ympäristössä magnesiumin avulla, joten sen synty on ollut ongelmallinen ja ID:läiset iloisia. (Koska alkumaapallo on siis oletettu hapettomaksi)

        Jos happea olisi aina ollut saatavilla, ei mitään ongelmaa olisi alunperinkään ollut. Tästä syystä txt():n aiheen siirto alkumaapallon happipitoisuuksiin oli aiheen kannalta täysin irrelevantti. Nyt tutkimus siis osoitti, että RNA on voinut raudan avulla katalysoida elektronien siirtoa hapettomassa ympäristössä, joten oli alkumaapallo sitten hapeton tai hapellinen, niin elektronien siirto olisi siis onnistunut ja elektronisiirtoketjun ensimmäinen vaihe mahdollinen luonnon mekanismeilla.

        Turhaa jossittelua ku toi tutkimus menee rähmälleen jo miljardien vuosien uskon takia.

        http://www.answersingenesis.org/articles/am/v7/n4/ten-best-evidences


      • Ham the Man kirjoitti:

        Turhaa jossittelua ku toi tutkimus menee rähmälleen jo miljardien vuosien uskon takia.

        http://www.answersingenesis.org/articles/am/v7/n4/ten-best-evidences

        "Turhaa jossittelua ku toi tutkimus menee rähmälleen jo miljardien vuosien uskon takia."

        Todellisuudessa ei tietenkään mene.

        http://rationalwiki.org/wiki/101_evidences_for_a_young_age_of_the_Earth_and_the_universe

        Nämä vastausyritykset alleviivaavat ketjun alussa kertomaani mielipidettä palstan nykyisestä tasosta. Palstan kreationistit kykenevät ainoastaan toistelemaan ikivanhoja ja väsyneitä valheita.


      • Ham the Man kirjoitti:

        Turhaa jossittelua ku toi tutkimus menee rähmälleen jo miljardien vuosien uskon takia.

        http://www.answersingenesis.org/articles/am/v7/n4/ten-best-evidences

        Neidin edustamalla uskonnollisella denialismilla ei ole eikä tule koskaan olemaan tieteessä mitään sijaa, ja se kyllä mahtaa nyppiä ihan perhanasti, kuten huomaamme.


      • evot kyykkyyn
        solon1 kirjoitti:

        "Turhaa jossittelua ku toi tutkimus menee rähmälleen jo miljardien vuosien uskon takia."

        Todellisuudessa ei tietenkään mene.

        http://rationalwiki.org/wiki/101_evidences_for_a_young_age_of_the_Earth_and_the_universe

        Nämä vastausyritykset alleviivaavat ketjun alussa kertomaani mielipidettä palstan nykyisestä tasosta. Palstan kreationistit kykenevät ainoastaan toistelemaan ikivanhoja ja väsyneitä valheita.

        > Palstan kreationistit kykenevät ainoastaan toistelemaan ikivanhoja ja väsyneitä valheita.

        >> If this much happened by mutation and natural selection, the generations of cells in which this system evolved received no benefit until critical steps in the pathway were complete. There is an electron transport chain, involving NADH, at step six, which is also very complex biochemical pathway, yields two more ATPs.

        >> it is becoming more difficult to extrapolate backwards from primitive electron transport chains to the origins of life itself due to multiple systems of irreducible complexity.

        http://www.creationinthecrossfire.com/Articles/ChemistryRefutes1.html

        Mites evokit nyt suu pannaan?


      • Apo-Calypso
        evot kyykkyyn kirjoitti:

        > Palstan kreationistit kykenevät ainoastaan toistelemaan ikivanhoja ja väsyneitä valheita.

        >> If this much happened by mutation and natural selection, the generations of cells in which this system evolved received no benefit until critical steps in the pathway were complete. There is an electron transport chain, involving NADH, at step six, which is also very complex biochemical pathway, yields two more ATPs.

        >> it is becoming more difficult to extrapolate backwards from primitive electron transport chains to the origins of life itself due to multiple systems of irreducible complexity.

        http://www.creationinthecrossfire.com/Articles/ChemistryRefutes1.html

        Mites evokit nyt suu pannaan?

        Lahjoillasi et saada edes sammakkoa kyykkyyn.


      • evot kyykkyyn kirjoitti:

        > Palstan kreationistit kykenevät ainoastaan toistelemaan ikivanhoja ja väsyneitä valheita.

        >> If this much happened by mutation and natural selection, the generations of cells in which this system evolved received no benefit until critical steps in the pathway were complete. There is an electron transport chain, involving NADH, at step six, which is also very complex biochemical pathway, yields two more ATPs.

        >> it is becoming more difficult to extrapolate backwards from primitive electron transport chains to the origins of life itself due to multiple systems of irreducible complexity.

        http://www.creationinthecrossfire.com/Articles/ChemistryRefutes1.html

        Mites evokit nyt suu pannaan?

        "Mites evokit nyt suu pannaan?"

        Ensin se meni auki hämmennyksestä ja sen jälkeen pieneen hymyyn. Olette tahattoman komiikan mestareita. Aloitin avaukseni kertomalla, että ID:läiset pitävät oksidatiivista fosforylaatiota palautumattomasti monimutkaisena ja mahdottomana syntyä luonnon omilla mekanismeilla. Sitten esittelin tutkimuksen, jossa havaittiin, että varhaiset RNA-molekyylit ovat voineet katalysoida elektronien siirtoa hapettomassa ympäristössä, joten elektroninsiirtoketjulle, joka siis on osa tuota oksidatiivista fosforylaatiota, löytyy syntyhypoteesi luonnon mekanismeilla.

        Kritisoin sitten saamiania vastauksia ja sinä päätit räjäyttää potin? Kerroit minulle, että ID:läiset todellakin pitävät tuota palautumattomasti monimutkaisena. Kiitos että vahvistit aloituksen ensimmäisen lauseen :)

        Mutta kuten siis avauksen tutkimus osoitti, niin elektronien siirto on voinut syntyä myös hapettomissa olosuhteissa, kun RNA-molekyylit katalysoivat sitä raudan avulla, joten ID:läisten väitteet eivät pidä paikkaansa.


      • solon1 kirjoitti:

        "Mites evokit nyt suu pannaan?"

        Ensin se meni auki hämmennyksestä ja sen jälkeen pieneen hymyyn. Olette tahattoman komiikan mestareita. Aloitin avaukseni kertomalla, että ID:läiset pitävät oksidatiivista fosforylaatiota palautumattomasti monimutkaisena ja mahdottomana syntyä luonnon omilla mekanismeilla. Sitten esittelin tutkimuksen, jossa havaittiin, että varhaiset RNA-molekyylit ovat voineet katalysoida elektronien siirtoa hapettomassa ympäristössä, joten elektroninsiirtoketjulle, joka siis on osa tuota oksidatiivista fosforylaatiota, löytyy syntyhypoteesi luonnon mekanismeilla.

        Kritisoin sitten saamiania vastauksia ja sinä päätit räjäyttää potin? Kerroit minulle, että ID:läiset todellakin pitävät tuota palautumattomasti monimutkaisena. Kiitos että vahvistit aloituksen ensimmäisen lauseen :)

        Mutta kuten siis avauksen tutkimus osoitti, niin elektronien siirto on voinut syntyä myös hapettomissa olosuhteissa, kun RNA-molekyylit katalysoivat sitä raudan avulla, joten ID:läisten väitteet eivät pidä paikkaansa.

        Kretun linkissä kerrotaan myös näin:

        "Why would natural selection preserve the DNA coding for a part of any biological machine?"

        "The development of these intermediate enzymatic steps gives the organism no obvious advantage for natural selection to work on."

        "Yet, the evolutionary doctrine of natural selection requires that these changes must somehow give the host organisms survival advantage, improved ability to compete with other similar organisms, or some benefit that will allow it to reproduce and survive, preferably at the expense of competitors."

        He ovat näemmä unohtaneet kokonaan geneettisen ajelehtimisen. Monimutkaisuutta kun voi syntyä aivan mainiosti myös sattumalta, populaatioon voi levitä geenejä, joista ei ole ilmeistä etua eikä myöskään haittaa ja näin nuo geenit ovat vapaampia muuntelemaan ja niistä voi syntyä myöhemmin monimutkaisia ominaisuuksia, joista puolestaan sitten voi olla hyötyä. PZ Myers kertoo aiheesta erinomaisessa artikkelissaan:

        http://freethoughtblogs.com/pharyngula/2012/12/11/ep-complexity-is-not-usually-the-product-of-selection/

        "The bottom line is that you cannot easily explain most increases in complexity with adaptationist rationales. You have to consider chance as far more important, and far more likely to produced elaborations."


      • moloch_horridus kirjoitti:

        Kretun linkissä kerrotaan myös näin:

        "Why would natural selection preserve the DNA coding for a part of any biological machine?"

        "The development of these intermediate enzymatic steps gives the organism no obvious advantage for natural selection to work on."

        "Yet, the evolutionary doctrine of natural selection requires that these changes must somehow give the host organisms survival advantage, improved ability to compete with other similar organisms, or some benefit that will allow it to reproduce and survive, preferably at the expense of competitors."

        He ovat näemmä unohtaneet kokonaan geneettisen ajelehtimisen. Monimutkaisuutta kun voi syntyä aivan mainiosti myös sattumalta, populaatioon voi levitä geenejä, joista ei ole ilmeistä etua eikä myöskään haittaa ja näin nuo geenit ovat vapaampia muuntelemaan ja niistä voi syntyä myöhemmin monimutkaisia ominaisuuksia, joista puolestaan sitten voi olla hyötyä. PZ Myers kertoo aiheesta erinomaisessa artikkelissaan:

        http://freethoughtblogs.com/pharyngula/2012/12/11/ep-complexity-is-not-usually-the-product-of-selection/

        "The bottom line is that you cannot easily explain most increases in complexity with adaptationist rationales. You have to consider chance as far more important, and far more likely to produced elaborations."

        Ja vielä:

        "Even in something as specific as the physiological function of a biochemical pathway, adaptation isn’t the complete answer, and evolution relies on neutral or nearly neutral precursor events to produce greater functional complexity."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      144
      1965
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      80
      1853
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      58
      1394
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      71
      1205
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      979
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      865
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      12
      844
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      48
      831
    9. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      52
      806
    10. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      785
    Aihe