Pelkään meneväni psykoosiin tätä menoa...

87yiu79uoih

Olen 24 vuotias ja odotan koulun alkua paskat housussa. Pelkään sitä kolmesta syystä:

1. Todella huonot kokemukset aina kun olen yrittänyt aloittaa koulun
2. Voi olla että lennän kotoa ulos
3. Ei ollut muuta hakupaikkaa kuin nuorten puoli eli siellä olisi jotain 16v kakaroita

Voin päivä päivältä huonommin pelon takia. Vaikka mahdolliseen koulun alkuun on pari kuukautta niin jännitän sitä jo nyt niin paljon etten voi edes nukkua tai olla juurikaan paikoillani.

Tässä ei olisi muuten mitään ongelmaa mutta asun vanhempieni luona ja en halua jäädä tänne enää jos pääsen kouluun ja kieltäydyn menemästä sinne koska siitä alkaa kova riitely ja huutaminen. Jos asuisin omassa kämpässä ei olisi ongelmaa koska voisin heille sanoa ihan suoraan että mitä se teille kuuluu? tai valehdella etten päässyt sinne. Nyt tosin olen heidän armoillaan asian suhteen. Sitäkään ei tiedä jos saan kenkää kotoa.

Mitään järkevää kämppää ei ole missään lähelläni ja jos tulee äkkilähtö niin olen kusessa. Pelottaa ihan saamaristi se että saatan kahden kuukauden päästä olla kadulla!

Olen 100% vakavissani miettinyt että telon itseni sellaiseen kuntoon etten voi mennä kouluun vaikka pääsisin sinne. En vain ole aivan varma että jäänkö henkiin yrityksen jälkeen. Paras olisi varmaan hypätä jostain korkealta että menisi jalka poikki tai vetää lääkkeitä ja viinaa alas niin että joudun sairaalaan. Vittu kun en tiedä mitä tehdä! en halua pysyviä vammoja tai kuolla vaan joutua niin paskaan kuntoon etten voi aloittaa koulua. Ehkä pitäisi vaan juoda alkoholia niin vitusti että joutuu sairaalaan. En edes käytä alkoholia ja tilillä olisi 600€ rahaa joten eiköhän sillä saisi tarpeeksi että menee huonoon jamaan. Se ei riitä että lojuisin sairaalassa viikon tai muutaman päivän vaan pitää mennä kauemmin.

En jaksa kirjoittaa koko sairaus historiaani tänne vaan sanon että on ollut pahoja ongelmia ja todella kovaa ahdistusta. Jotkut ihmiset haukkuu ja tuomitsee joka tapauksessa joten säästän sormiani.

6

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fhsgf

      600 € riittää maaseudulla kahden kuukauden vuokraan...

    • kokemus2

      Ylitsepääsemätön jännitys ja ahdistus on kamalia tunteita. Kun menet kouluun, ensimmäisiä tunteita ovat juuri nuo edellä mainitut, mutta uskallan väittää, että kun olet hetken aikaa ollut ja kuulostellut, olosi alkaa varsin pian helpottaa. Lopulta huomaat, että jännitys ja ahdistus lieventyvät. Suuri osa ympärilläsi olevista jännittää myös sinun tavoin. Et siis ole yksin, vaikka siinä hetkessä olo on orpo ja yksinäinen. Kun menet riittävän pitkälle sietokykysi toiselle puolen, alat vähitellen turtumaan ja tottumaan tilanteeseen. Päivä päivältä kouluun meno on helpompaa ja helpompaa.

      • 3w4trdfhgv8oyihlknåi

        Se voisi mennäkin noin jos olisi hyvä perusta ja motivaatiota kestää se, minulla ei sitä ole. Jos luit viestini niin varmaan ymmärrät että olen valmis menemään aika pitkälle välttääkseni koulun. Viimeiset koulu kokeiluni olivat samaa tuskaa ilman että helpotti missään vaiheessa ja jätti minut täysin voimattomaksi moneksi kuukaudeksi kaiken sen jännittämisen ja psyykkaamisen jälkeen. Tuli samantyyppinen ilmiö kuin työuupumus muttei välttämättä yhtä paha.

        Aloitusviestini ei ollut paniikissa kyhätty vaan ihan ajatuksella kirjoitettu. Tekisi mieli kuulla miten voisin oikeasti välttää sen enkä mitään (ei millään pahalla) "kyllä se hyvin menee" koska tiedän ettei se mene.


    • keimo5

      Ensiks, että ei kaikki oo välttämät 16v, olin kahes amikses pk-linjal 25 - 27vuotiaana ja pari parikymppistäki mahtu joukkoon, joskus jopa kolmekymppinen.

      No en voi tietää sun tilannetta, ite olin helsingissä ja koko toi sun tilanne on ehkä pahempi jos asut maalla, kuin kaupungissa, jossa on enemmän vaihtoehtoja jne.

      En sano sulle 'hyvin se menee' koska ne jotka niin sanoo ni ei tajuu ongelman vakavuutta, vaik tietty toivon hyvää.

      Kerron miten ite oon tehnyt ja omasta kokemuksesta (en ole keksinyt muutakaan, mutta eihän tätä tietty voi suositella) joten:

      Miten jos ottaisit kesän ryyppyputken, ei niin että sairaalaan, mutta niin että jäis 'ryyppy päälle' -varmaan menis kesä iha kivasti ainaki ja eihän sitä tiedä mitä tapahtuu, ku kännissä on aina tapaturma-alttiimpi, eli ns 'toivoisit hiljaa' että esim jalka murtuis. Alkoholilla on hyvä tapa siirtää asioita aina huomiseen (ja taas huomiseen jne), mulla nääs jalka murtu vahingosa ni ei tarttenu mennä duuniin.

      Hiprakassa voit tutustuu ehkä myös uusiin ihmisiin tai mies/naisseuraan. Ehkä tää tuttavuus käy samaa koulua tai saa sulta muuten vaan jalat alta ja endorfiineja aivoihin.

      Tai sitte säästät rahat syksylle ja ekana koulupäivänä heräät pari tuntia etukäteen ja juot suht äkkiä pari tai esim 4-6 kaljaa/lonkkua tai vajaan vinkkupullon omasta toleranssista riippuen siis kevyt nousuhumala.
      (keksit tietty tekosyyn miks lähdet kouluun ajois esim kusetat niissä aloitusajoissa jos pystyy, tjn) hampaat kandee pestä oikein huolel ja kurlaa.

      Noi vaatii siis viunaa, joten en tiiä sopiiko sit sulle, mut ei sopinu mullekaan, enkä oo vuosienkaan jälkeen alkoholisti, mutta välillä juon pari bisseä ennen duunia jos ei muuten pääse.

      Mutta kyl 600e:lla vois saada kämpän jos porukatkin tulis vastaan siinä ja jos ei, niin sossu maksaa takuuvuokran 2kk:n maksusitoumuksella, ota selvää siitä, jos sul on saumaa sellaseen (sossun apuun) jos pelkäät sun porukoiden näkevän niin voit ne sossun kirjeet pyytää lähettää esim postiin jne ettei porukat nää.

      Tässä ehdotuksia, kun et kertonut tosiaan tarkemmin, niin ehkä oot nämä jo miettinyt läpi ...

      Jos luottotiedot kunnossa, niin luulis kämpän saavan ainakin Hgin ulkopuolelta, mut ehkei sul oo kunnos ku sanoit et on paljon muutaki probleemaa... Mut esim Tampereella 600 melkein riitäis 2kk takuuseen kuten joku sanoikin ja yksikin kk takuuta välillä riittää pienemmissä kaupungeissa, kun vaan kattoo netistä.

      ASUNTOHELPPI.FI (sieltä löytyy erikseen yksityisten omia kämppäilmoja ympäri Suomen lähinnä kaupunkeja Hgistä aina Roi:hin asti)

      TORI.FI (ite löytäny sielt)

      Noissa siis yksityisten markkinoiden ja Torissa löytyy mm 2-300€ rivareita/mökkejä mm pohjanmaalta, savosta jne maakunnista.

      No jos ei muutto tai dokaaminen(/lääkärin lääkitys) onnistu, niin telo iteltäs sellanen kohta mitä siin koulus tarttisit esim raksapuoli, niin vasen käsi (vaihtoehtosesti oikee, jos oot vasuri) TÄMÄkin onnistuu jurrissa helpommin, vaikket selvänä haluiskaan niin mieli voi muuttuu ... eli puol pulloa viinaa huiviin tai mitä nyt maun mukaan, ja vasaralla pari sormea murtuneeks. Pidempi poissaolo vaatii sitte koko käden tms.

      Tietty jos tota telomista tai dokailuu miettii niin on kyl paha tilanne, et eihän niin pitkäl pitäs joutuu menee.

      Miten olis lääkitys? Ne tekee ihmeitä. Et kertonut millasia vanhempas on, esim se että mistä ne sen tietää jos sanot ettet päässy kouluun, vai lukeeko ne sun kirjeet ... tai että mistä ne tietää et jos meet lekuriin, oothan kuitenki aikuinen ihminen?

      Jos kyse on kiusaamispelosta tms, niin miten olis duuni? Aikuiset ei yleensä kiusaa, jos siis pelkäät että ne 16 v olis viel niin lapsii ...

      Ja moni amiksessa on käyny jo intin, eli on 19v ja eiköhän se kiusausikä oo siel 7-9lk enemmän.

      Syksyn yhteishaus hakee myös vanhempaa porukkaa, jos haluut vaan ottaa lykkyä. (Duunihan olis hyvä tekosyy)

      Vielä: Jos porukat tosissaa heittää ulos, ni miten jos et mee kouluun, ja jäisit himaan, mutta tekisit niin pirusti kotitöitä, siis ihan pirusti kaikkea mitä nyt et esim tee?

      Maksa vaikka heille pientä vuokraa jos voit ja jos niin tiukkoja vanhempas ovat ...

      Olis kiva kuulla että oliko tästä yhtään apua ... Mee mielummin lekuriin pyytää hyvä lääkitys kun että rikot raajojas, yritin vaan hakea eri näkökulmia, en siis suosittele!

      • 3rwedf4terf

        Kiitos viestistäsi! Päätin hakea aikuislukioon joka näköjään kelpasi ajatuksena vanhemmillekin mutta lueskeltuani lisää huomasin ettei aikuilukiolaisille myönnetä edes opintotukea joten en tiedä millä vitulla maksaisin sen. Tällä hetkellä olen kyllä kuntoutuksen tarpeessa. Vuorokausi rytmi on väärinpäin, yleiskunto paska, pelottaa ihan vitusti vaikka kaupassa käyminen ja henkinen vointi aika huono.

        Saa nyt nähdä mitä teen mutta pahin on vältetty. Kattoo nyt jos sais vaikka kuntoutus tukea että olis rahaa ostaa iltalukioon kirjat sun muut. Siihen pystyisin mutta millään 300€ rahalla ei oikein makseta elämisestä ja kustanneta kirjoja ja töihin tai työharjoitteluun en kykene samaan aikaan...


    • SOS-kriisikeskus vastaa:

      Hei nimimerkki "87yiu79uoih".

      Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista.

      Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä, ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-06, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-06, sunnuntaisin 15-22.

      Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

      http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset.
      Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos haluat mieluummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahdenkesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".

      Lämpimin terveisin,
      Elli / sos-kriisikeskus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      54
      3807
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2701
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      131
      2037
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      102
      1763
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      57
      1206
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1137
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1036
    8. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      84
      976
    9. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      177
      957
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      914
    Aihe