Koira purrut kuudesti ihmistä

Vihainen isoveli

Haluaisin ihmisten mielipiteitä kun yksi kylän koirista on purrut kuusi kertaa ihmistä ja vielä omalla pihalla niin että koira ei ole ollut kytkettynä kettinkiin tms. Kyseinen koira on noin vuoden ikäinen Bullmastiffi. Kyseinen koira on purrut pikkuveljäni 2 kertaa kerran sosiaaliviranomaista, ja 3 kertaaa muita ohikulkijoita. ,Toistaiseksi ollaan vältytty pikkulapsiin kohdistuneista puremista mutta ei sekään ole mahdottomuus etteikö niin voisi käydä. Tapaukset pikkuveljelleni on sattunut niin että hänet on kutsuttu kylään paikkaan jossa tämä koira on. Ensimmäisellä kerralla veljelleni ei tullut kuin pieni ruhje mutta nyt viimeisellä kerralla 4 sormea reisi tikattiin. Ja merkittävää on se että heillä ei ole varoituskylttejä jotka varottaisivat tästä koirasta eikä heillä ole myöskään tarhaa johon koiran voisi pistää vieraiden ajaksi

22

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teepäs.jotain

      Siitä puremisesta pitää tehdä rikosilmoitus, ennenkuin niitä edes aletaan laskemaan. Ei täällä palstoilla mitään lainalvojaa ole.

      • Bms

        Voi ei... Taas näitä tapauksia,täysin väärä koira väärällä ihmisellä! Bullmastiffi vahtii omia ihmisiään,ja varsin vaatii tiukan määrätietoisen koulutuksen. Itse olen hullunrohkeana lenkittänyt aivan vastaavanlaista puruherkkää ja arvaamatonta bms:ia. Puruvoima ja luonnevika teki varovaiseks,mutta musta ei tullut sitä kymmenettä ketä koira olisi lyhyen elämänsä aikana hammastanut. Portit ja varoituskyltit,ja ehdottomasti ilmoitus poliisille. Bms on väärissä ja noin välinpitämättömissä käsissä vaaraksi,tosin voin olettaa,että rotu kuin rotu,esimerkin tapauksessa... Surullista se,että antaa taas palstan koiravihaajille bensaa liekkeihin. Toivottavasti asia selviää ja naapurusto saa rauhan. Kokeneemmalle kouluttajalle k.o. koira ei olisi toivoton tapaus,säästyisi piikiltä ja saisi uuden,rauhallisen elämän rajansa oppineena.


    • dog hater

      "Surullista se,että antaa taas palstan koiravihaajille bensaa liekkeihin."

      Mikä siinä nyt niin surullista on?? Eikö asioista voisi keskustella ihan avoimesti oikeilla nimillä, niin saatais tähän KOIRAONGELMAAN joskus joku ratkaisu....

      • dog hater hater

        Sinä dog hater olet TÄYSIN kyvytön keskustelemaan!!! Omia angstejas tykität palstat täyteen!


    • ....................

      Koira on siis vasta noin vuoden ikäinen? No sehän on pentu ja valitettavasti koirat leikkivät puremalla ja näykkimällä (myös kissanpennut, purevat ja raapivat yms.). Voi hyvinkin olla kyse, että koira on vain leikkinyt, mutta kun se on isokokoinen koira, niin kipeästihän se käy ja voi mennä ihokin rikki... Joka tapauksessa - koiran omistava perhe ei ilmeisesti oikein tajua vastuutaan, sillä se on heidän tehtävänsä asettaa pennulle rajat. Se pitäisi viedä pikimmiten koulutukseen ja irtaallaan se ei saa pihalla olla.

    • Vihainen isoveli

      Sinä joka ehdotit rikosilmoitusta niin kiitos siitä. Hyvä ehdotus ja niin teimme myös mutta poliisit eivät suostuneet ottamaan kyseistä asiaa tutkittavaksi :(

      • Kannattaa sitten

        laittaa valitus poliisipäällikölle poliisin toiminnasta ja ellei auta niin poliisiylijohtaja Paaterolle poliisipäällikön toiminnasta. Ellei tästäkään ole apua voit kääntyä myös oikeuskanslerin puoleen ja tehdä valituksen poliisin, poliisipäällikön sekä poliisiylijohtajan päätöksistä.

        On nimittäin poliisin virkavelvollisuus tutkia mahdollinen tietoon tullut rikosepäily.

        Ja ellei oikeuskanslerin päätöskään ole positiivinen ja olet edelleen sitä mieltä että kyseessä on rikos joka on ignoorattu viranomaisten toimesta, voit valittaa suomen viranomaisten toimista EU-viranomaisille. Sieltä on tullut moneen väärään viranomaispäätökseen oikaisu.


      • Kannattaa sitten kirjoitti:

        laittaa valitus poliisipäällikölle poliisin toiminnasta ja ellei auta niin poliisiylijohtaja Paaterolle poliisipäällikön toiminnasta. Ellei tästäkään ole apua voit kääntyä myös oikeuskanslerin puoleen ja tehdä valituksen poliisin, poliisipäällikön sekä poliisiylijohtajan päätöksistä.

        On nimittäin poliisin virkavelvollisuus tutkia mahdollinen tietoon tullut rikosepäily.

        Ja ellei oikeuskanslerin päätöskään ole positiivinen ja olet edelleen sitä mieltä että kyseessä on rikos joka on ignoorattu viranomaisten toimesta, voit valittaa suomen viranomaisten toimista EU-viranomaisille. Sieltä on tullut moneen väärään viranomaispäätökseen oikaisu.

        Samaa mieltä.Jos koira puree oikeasti,niin se on sama kuin joku vetäisisi lättyyn...
        Kyllä noihin on puututtu ennenkin.
        Jos kyseessä on kunnon nappasu,ei siis mikään leikillinen(tosin tuon ikäinen ei missään nimessä saa enää hampaita ihmiseen käyttää),niin ihan ilmon paikka on.
        Yksi mitä voi myös tehdä,niin ottaa yhteyttä ko.rodun rotuyhdistykseen ja kysyä,voisiko se ottaa kantaa asiaan tai koettaa ilmoittaa kasvattajalle,jos koira pystytään jäljittämään ja jos kasvattaja on yhdistyksen jäsen.Eli syntymäajan kautta voi saada osviittaa.Ko.yhdistyksellä on myös oma palsta,jonne asian voi viedä tiedoksi.

        Jos noin toimitaan,mitä on aloituksessa kirjoitettu,niin todella on aivan väärä rotu omistajillaan...


    • Tolkku ja Tilkku

      Vähän ihmetyttää toi että on muka sosiaaliviranomaisia purrut, eikä siitä sitten olisi mennyt ilmoa eteenpäin. Jos viranomainen työssään joutuu asiakkaan koiran puremaksi, niin taatusti menee ilmoitus.

      Rikosilmoitusta tehdessä esitetään lääkärintodistus koiran aiheuttamista vammoista. Siis ensin lääkäriin. Hoitava lääkäri kirjoittaa todistuksen vain jos sitä pyydetään. Eikä odoteta kaksi viikkoa että ruhjeet paranee. Ei vanhoista tapahtumista voi mennä ilmoittelemaan, kun ei ole todisteita.
      Pitää varmaan purettaa itseään vielä kerran, ja sitten lääkärintodistusta hakemaan.

    • Faktoja pöytään

      Jos sossun täti/setä on kyseisessä paikassa käynyt virkansa puolesta, niin kyllä se tarkoittaa sitä, että perheellä on muitakin ongelmia kuin vain koira. Eli joko koira on pelkästään uhri (ja aggressiivinen sen takia) tai sitten se (kuten täällä jo mainittiin) on vielä niin kakara, että leikillään ja innoissaan puree ja hyppii. Isokokoinen koira voi tosiaan saada aikaan ihan kunnon jäljet, vaikka ei aggressiivinen olisikaan.

      Minun (iso) koira huitaisi aikoinaan siskoni pojan useamman kerran kumoon heiluvalla hännällään. Olisiko se pitänyt viedä piikille?

    • Poliisiasia

      Kirjallinen rikosilmoitus, se on pakko ottaa vastaan. Ja ilmoita, että vaadit rangaistusta.

      Toivottavasti mahdollisimman moni alkaa tekemään ilmoituksia, tällä hetkellä suurin osa koirien aiheuttamista vammoista jää ilmoittamatta viranomaisille.

      Olen tehnyt eduskunnassa työskentevälle kaverilleni ehdotuksen, että ruvettaisiin kokoamaan tilastoa koiranpuremista vuosittain. Tarvitaan faktatietoa koirakieltoasian eteenpäin viemiseksi.

      • Höpö, höpö...

        Mihin perustat väitteesi, että suurin osa koirien aiheuttamista vammoista jäisi ilmoittamatta viranomaisille - onko olemassa ihan faktatietoa vai mutuako peräti?

        Minä kun taas olen vähän siinä käsityksessä, että nykyään on vallalla joku hysteria koiria ja varmaan kaikkia eläimiä kohtaan, ja asioita liioitellaan ja joka ikisestä murahduksesta ollaan tekemässä ilmoitusta ja väitetään koiraa luonnevikaiseksi tappajakoiraksi, vaikkei se sellainen olisikaan.

        Eiköhän ne puremat tule viranomaisten tietoon jo silläkin, että ne mitä todennäköisimmin käydään paikkauttamassa terv.keskuksissa, tai joudutaan kutsumaan ambulanssia ja samalla myös poliisia paikalle.

        Edelleen surullinen tosiasia on, että ihminen on se omalle lajilleen (ja muillekin lajeille) kaikista vaarallisin peto, pitäisikö ihmiset kieltää? Veikkaanpa että aika harva ihminen tuntee edes ihmistä joka olisi tullut koiran puremaksi, mutta suurin osa tuntee jonkun, joka on saanut selkään omilta vanhemmiltaan, tai tullut jonkun ystävän tai tutun tai jopa täysin ventovieraan pahoimpitelemäksi pahasti.

        Suurimmalla osalla ihmisistä on itselläänkin kokemuksia uhkaavista tilanteista toisten ihmisten kanssa, kun on saanut pelätä oman henkensä ja terveytensä puolesta, mutta aika harva on tällaiseen tilanteeseen joutunut koiran kanssa... Ellei sitten ole niin hysteerinen ja harhainen, että kokee uhkana 500 metrin päästä nähdyn kadulla rauhallisesti omistajansa kanssa kävelevän koiran.

        Kuten molossi sanoi - tuon ikäinen koira ei saisi enää näykkiä ihmisiä, mutta se että se niin kuitenkin tekee, ei suinkaan ole koiran syy - vaan sen omistajien eli ihmisten syy... Koira on edelleen pentu, ja näykkimiset on leikkiä, sillä pennut eivät ole aggressiivisia. Se vain ei tiedä, että ihmistä ei saa näykkiä edes leikillään koska sitä ei sille ole omistajien taholta selväksi tehty, ja kun se on isokokoinen koira, niin kipeästihän ne puremat käy.


    • HALOOHEI!

      KOIRAT JOTKA PUREE, PITÄÄ WIIÄ LOP3TUS P11K1LL3!

      • Höpö, höpö...

        Älä liioittele.


    • dippistä

      Myöpä kerron lapsuudestani. Meillä oli luonnevikainen koira. Ei ollut mielipuoli joka hyökkäsi kaikkien kimppuun, vaan ei halunnut että vieraat ihmiset koskee siihen (äiti, isä ja mummo ainuita joita antoi käsitellä). Vihamielisyyden herätti jos koiraa osoitti. Koira puri ensimmäistä kertaa 1 vuotiaana harjattaessa sisartani, sitten erästä vierasta, kun porukat eivät heti uskoneet että se syyttä tekisi niin (purema ei ollut mikään syvä, raivsteltu, puhkaisi kuitenkin ihon) eli luultavasti tavan takana oli jotain hormonaalisia asioita. Koira ei ikinä purrut minua eikä niitä joiden se antoi käsitellä itseään. Minä jopa leikin koiran kanssa, kävin lenkillä, potkin palloa ja se haki, pudotti maahan ja samaa rataa, en koskaan saanut koskea koiraan ja en osoittaa. Se oli hyvin älykäs koira, joten en vieläkään ymmärrä mikä sille tuli, pakko olla jokin aivorata juttu.
      Koiralle rakennettiin todella iso häkki, missä se sai kuljeskella ja koira oli öisin kuistilla. Kummassakin, häkissä ja kuistissa oli varkoitukset koirasta ja lähiseutu tiesi, ettei koiraan saa koskea, jos se oli vapaana pihalla (ei koskaan yksin, aina äiti tai isä seurana). Vahinkoja sattui kuitenkin joskus, esim humalainen naapiri meni koiran luokse. humalassa olija halusi silittaa ja hänelle oli monta kertaa varoittanut mutta se ei kuunnellut ja sanoi että kyllähän ennenkin olen silitellyt (alle vuoden ikäisenä). Tällaisia tapauksia on muutama ja sanon että koiran ei ehkä olisi pitänyt antaa elää, mutta koska koira oli kesy ja rakas eikä niinkään arvaamaton hullu, että jos se koira jotain puri siin se oli melkoisesti aina henkilön vika joka lähestyi koiraa ja ojensi kättä sitä kohdin. Koira ei ikinä hyökännyt kun sitä katsoi tai lähestyi, kädet oli jotain mitä se ei halunnut lähelleen ja se aina varoitti irveellä jos ei jostain pitänyt.

      Tämän takia minun on hieman hankala olla sanomaan että kerran kun koira puree, pitää viedä se piikille. Niillä on aina historia. Tosin jos koira kerrankin puree, pitää olla valmis menemaan pitkälle ja suojella koiraa ettei näin enää ikinä pääse käymään. Jos omistaja ei tee asialle mitään, se on joko piikin paikka tai ongelmakoiriin erikoistunut voi myös ottaa koiran.

      Ja sitten kommentti vielä omalla pihalla asiaan.. Koira puolustaa usein omaa paikkaansa, se voi tehdä koirasta aggressiivisemman. jotkin koirat käyttäytyvät eri lailla hihnassakin, ainakin oma koira on hihnarähjä ja sitä kouluttaessa pois... ilman hihnaa koira ei sano mitään ja käyttäytyy hyvin mutta lain mukaan se ei saa olla vapaana. Myös sylikoirat käyttäytyy usein paremmin vieraita kohtaan kun ne on maassa eikä omistajan sylissä.

      Mitä mieltä olette, olisiko lapsuuden koira pitänyt lopettaa, koska ihmiset menivät itse häkin lähelle ja koira irvisteli ja se tosiaan ehti purra pari kertaa? Hassua kyllä, pidän edelleenkin lapsuuden koiraani kaikista parhaiten käyttäytyvänä koirana, koskaan ei rähissyt, koskaan ei vetänyt, aina samalla puolella tien reunaa, totteli heti.

      • 11+6

        Monetkaan koirat, luultavasti suurin osa ei pidä siitä, että vieraat koskevat niihin... Tykkäisikö kovin moni ihminenkään siitä, että joku tulee koskemaan ilman lupaa?

        Ei se lapsuutesi koira luonnevikaiselta minusta vaikuta, sillä sehän ilmaisi selvästi irvistämällä että ei tahdo olla tekemisissä, eikä käynyt kimppuun varoittamatta.


      • dippistä
        11+6 kirjoitti:

        Monetkaan koirat, luultavasti suurin osa ei pidä siitä, että vieraat koskevat niihin... Tykkäisikö kovin moni ihminenkään siitä, että joku tulee koskemaan ilman lupaa?

        Ei se lapsuutesi koira luonnevikaiselta minusta vaikuta, sillä sehän ilmaisi selvästi irvistämällä että ei tahdo olla tekemisissä, eikä käynyt kimppuun varoittamatta.

        Anteeksi, eli takerrut sanaan "luonnevikainen" sanaan. Ennen kun sanot ettei koiran koulutkseen panostettu, ettei ollut tietämystä: vanhemmillani oli ennen ollut koiria, ja kyseinen koira kävi tapakoulutuksessa ja kotona opetettiin rajat ja oppi kaiken, koiraa ei käsitelty kaltoin, sai paljon liikuntaa (asuttiin maalla) ja sanoinhan jo että erittäin fiksu koira. Mutta itse sanon luonnevikainen, koska rotumääritelmässä "Hylkäykseen johtavat virheet ovat arkuus, hermostuneisuus ja aggressiivisuus.", kyseessä on siis seura/palvelukoira. se on vain piirre joka ei kuuluisi kyseiseen rotuun, mikä minusta on luonnevikaisuuden määritelmä. sanoisin luonnevikaiseksi koiraa myös siinä tapauksessa, kun rotumäärittelyssä sanoittaisiin että miellytyshaluinen (vaikkapa saksanpaimenkoira) ja sitten sitä ei voisi vähempää kiinnostaa omistajan miellyttäminen (kuvaa enemmän basenjita, chow chow, malamuutti yms.). Tosin olisikohan sittenkin "ongelmakoira" parempi sana tähän kohdin? agressiivinen koira oli vieraiden kanssa ja olen varma, että koira olisi purrut minuakin, jos olisin yrittänyt koskea tai osoittaa, vaikka koira tunsi minut hyvin ja leikki minun kanssa noutoleikkejä. Minusta se ei ainakaan ole mitään normaalia koiran varautuneisuutta.

        Ensimmäiseksi tulee tietenkin mieleen että koiraa on lyöty tai jotain, ja kun sisareni harjasi koiraa niin se reagoi siihen että kävi kipeästi kun takkua selviteltiin ja siitä syntyi ongelma. Mutta koiraa ei ikinä lyöty, ei potkittu eikä mitään mikä selittäisi käyttäytymisen, ainoastaan reagointi takun selvitykseen on looginen, oma koirakin ei pidä harjauksesta paljoa, on nopeasti kääntänyt pään minua kohden kun vahingossa takkua selvitellessä on käynyt kipeämmin, mutta tästä ei ole syntynyt mitään arkuutta tai irvistelyä ja antaa ihmisten koskea itseään, vaikka tietenkin on varautunut vieraiden "ei laumaan kuuluvan" kanssa.. Siihen aikoihin kun ilmoitettiin tällaisesta koirasta, käskettiin tapattaa hullu koira. olisi kai paremmin saanut ohjeita jos olisi ollut netti tai ihmisiä ympärillä, jotka olisi tarvinnut ongelmakoirakoulutusta, niistä ei kauheasti silloin puhuttu ainakaan täällä päin. Mitä nyt jossittelisin, käyttäytymistä olisi ehkä voitu muuttaa jos olisi ollut ammattilaisia käytössä, en sano että vanhempani osaisivat kaiken koirista ja voi olla että on jokin kohta, mitä ne eivät tajunneet virheeksi, mutta en kyllä itsekään ymmärrä mikä meni vikaan, samalla tavalla kouluttanut muutkin koirani ja kellään ei ole ollut arkuuden/agression kanssa mitään ongelmaa.

        Me siis elettiin miten kuvailin koiran kanssa, koiralla oli oma häkkinsä ja kuistinsa, vieraat eivät saaneet missään nimessä mennä antamaan koiralle kättä että haistelisi, koska tiedettiin koiran vaan hyökkäävän kimppuun, sitä ei kiinnostanut haistella ihmisiä pätkääkään (toinen outo piirre), se kyllä moikkasi häntää heiluttaen mutten koskaan muista sen käyttäneen nenäänsä ihmisten kanssa ollessa. Tämä yksilö olisi varmasti lopetettu siihen paikkaan, jos oltaisiin asuttu kaupungissa, ainakin tuntuu siltä että nykypäivänä jos tiedetään koiran purreen 3 kertaa, vaaditaan koiraa piikille. mutta maalla lenkilläkään hyvä kun tulee yksi ihminen vastaan vaikka kävisi 15 kilometrin lenkillä ja tietenkin on paljon pienempi ja tiiviimpi yhteisö.

        Olisi kyllä kiva kuulla onko samantyyppistä ongelmaa ollut, ja millä lailla kouluttaja on saanut sen pois? kyseisen koiran kanssa on tietenkin jo myöhäistä, koira nukutettiin kun se ei pystynyt elämään koiranelämää, eli oli kipua lonkassa ja hankala enää liikkua, ikää oli 14-vuotta. Eli koira sai elää elämänsä ilman "tappajakoira" leima naamalla lopetettuna. Ja niin olen utelias, että voiko yksi virhe vaikuttaa koiraan noin (tarkoitan ensimmäistä kertaa kun koira puri sisartani, joka oli huutanut kun säikähti koiraa ja juoksi äidin luokse kertomaan asiasta), että siitä tulee koiralle tapa suhtautua ihmisiin, jotka osoittavat sitä.

        Alunperin kommenttini piti aukaista vähän sitä kuvaa mitä on elää koiran kanssa, joka on altis puremaan, eli vähän saada ajattelemaan saksanpaimenkoiran omistajan kautta. Ei se ole helppoa. Tosin en voi ymmärtää jos koira on jo noin monta kertaa tehnyt mitä on tehty, että miksei siihen ole puututtu ja tuntuu siltä ettei omistaja ole valmis kantamaan vastuuta koirastaan. Esimerkiksi jos alue on lähiötä, niin aidan pitää olla virheetön ja koira ei saisi missään nimessä päästä pihastaan pois, jos ei ole valmis aitaamaan pihaansa, koiralle pitäisi ainakin hankkia kenneli pihaan jos koiran on pakko saada olla pihalla ilman valvontaa. ja tietenkin pitää olla varoitus talon aidassa varautuneesta koirasta ja mahdollisia ongelmakoirakouluttajia ottaa yhteyttä mitä voi tehdä tai missä tehdään virhe mitä ei nähdä.


      • dippistä
        11+6 kirjoitti:

        Monetkaan koirat, luultavasti suurin osa ei pidä siitä, että vieraat koskevat niihin... Tykkäisikö kovin moni ihminenkään siitä, että joku tulee koskemaan ilman lupaa?

        Ei se lapsuutesi koira luonnevikaiselta minusta vaikuta, sillä sehän ilmaisi selvästi irvistämällä että ei tahdo olla tekemisissä, eikä käynyt kimppuun varoittamatta.

        Ja huomautus vielä niille, jotka huomauttelee että perkeleen ihmiset kävelevät ihan portin läheltä, että ette omista pihanne edessä kulkevaa tietä ja siitä saa kävellä kuka vaan, joka miehen oikeus, niin turha urputtaa. Jos ei kestä niin ei pitäisi asua niin tiiviisti asutetussa paikassa, muuttakoon maalle. Kaupungissa tai lähiössä asuminen vaatii hieman yhteistyöhaluisuutta jos siellä haluaa olla tyytyväinen.


      • dippistä
        dippistä kirjoitti:

        Anteeksi, eli takerrut sanaan "luonnevikainen" sanaan. Ennen kun sanot ettei koiran koulutkseen panostettu, ettei ollut tietämystä: vanhemmillani oli ennen ollut koiria, ja kyseinen koira kävi tapakoulutuksessa ja kotona opetettiin rajat ja oppi kaiken, koiraa ei käsitelty kaltoin, sai paljon liikuntaa (asuttiin maalla) ja sanoinhan jo että erittäin fiksu koira. Mutta itse sanon luonnevikainen, koska rotumääritelmässä "Hylkäykseen johtavat virheet ovat arkuus, hermostuneisuus ja aggressiivisuus.", kyseessä on siis seura/palvelukoira. se on vain piirre joka ei kuuluisi kyseiseen rotuun, mikä minusta on luonnevikaisuuden määritelmä. sanoisin luonnevikaiseksi koiraa myös siinä tapauksessa, kun rotumäärittelyssä sanoittaisiin että miellytyshaluinen (vaikkapa saksanpaimenkoira) ja sitten sitä ei voisi vähempää kiinnostaa omistajan miellyttäminen (kuvaa enemmän basenjita, chow chow, malamuutti yms.). Tosin olisikohan sittenkin "ongelmakoira" parempi sana tähän kohdin? agressiivinen koira oli vieraiden kanssa ja olen varma, että koira olisi purrut minuakin, jos olisin yrittänyt koskea tai osoittaa, vaikka koira tunsi minut hyvin ja leikki minun kanssa noutoleikkejä. Minusta se ei ainakaan ole mitään normaalia koiran varautuneisuutta.

        Ensimmäiseksi tulee tietenkin mieleen että koiraa on lyöty tai jotain, ja kun sisareni harjasi koiraa niin se reagoi siihen että kävi kipeästi kun takkua selviteltiin ja siitä syntyi ongelma. Mutta koiraa ei ikinä lyöty, ei potkittu eikä mitään mikä selittäisi käyttäytymisen, ainoastaan reagointi takun selvitykseen on looginen, oma koirakin ei pidä harjauksesta paljoa, on nopeasti kääntänyt pään minua kohden kun vahingossa takkua selvitellessä on käynyt kipeämmin, mutta tästä ei ole syntynyt mitään arkuutta tai irvistelyä ja antaa ihmisten koskea itseään, vaikka tietenkin on varautunut vieraiden "ei laumaan kuuluvan" kanssa.. Siihen aikoihin kun ilmoitettiin tällaisesta koirasta, käskettiin tapattaa hullu koira. olisi kai paremmin saanut ohjeita jos olisi ollut netti tai ihmisiä ympärillä, jotka olisi tarvinnut ongelmakoirakoulutusta, niistä ei kauheasti silloin puhuttu ainakaan täällä päin. Mitä nyt jossittelisin, käyttäytymistä olisi ehkä voitu muuttaa jos olisi ollut ammattilaisia käytössä, en sano että vanhempani osaisivat kaiken koirista ja voi olla että on jokin kohta, mitä ne eivät tajunneet virheeksi, mutta en kyllä itsekään ymmärrä mikä meni vikaan, samalla tavalla kouluttanut muutkin koirani ja kellään ei ole ollut arkuuden/agression kanssa mitään ongelmaa.

        Me siis elettiin miten kuvailin koiran kanssa, koiralla oli oma häkkinsä ja kuistinsa, vieraat eivät saaneet missään nimessä mennä antamaan koiralle kättä että haistelisi, koska tiedettiin koiran vaan hyökkäävän kimppuun, sitä ei kiinnostanut haistella ihmisiä pätkääkään (toinen outo piirre), se kyllä moikkasi häntää heiluttaen mutten koskaan muista sen käyttäneen nenäänsä ihmisten kanssa ollessa. Tämä yksilö olisi varmasti lopetettu siihen paikkaan, jos oltaisiin asuttu kaupungissa, ainakin tuntuu siltä että nykypäivänä jos tiedetään koiran purreen 3 kertaa, vaaditaan koiraa piikille. mutta maalla lenkilläkään hyvä kun tulee yksi ihminen vastaan vaikka kävisi 15 kilometrin lenkillä ja tietenkin on paljon pienempi ja tiiviimpi yhteisö.

        Olisi kyllä kiva kuulla onko samantyyppistä ongelmaa ollut, ja millä lailla kouluttaja on saanut sen pois? kyseisen koiran kanssa on tietenkin jo myöhäistä, koira nukutettiin kun se ei pystynyt elämään koiranelämää, eli oli kipua lonkassa ja hankala enää liikkua, ikää oli 14-vuotta. Eli koira sai elää elämänsä ilman "tappajakoira" leima naamalla lopetettuna. Ja niin olen utelias, että voiko yksi virhe vaikuttaa koiraan noin (tarkoitan ensimmäistä kertaa kun koira puri sisartani, joka oli huutanut kun säikähti koiraa ja juoksi äidin luokse kertomaan asiasta), että siitä tulee koiralle tapa suhtautua ihmisiin, jotka osoittavat sitä.

        Alunperin kommenttini piti aukaista vähän sitä kuvaa mitä on elää koiran kanssa, joka on altis puremaan, eli vähän saada ajattelemaan saksanpaimenkoiran omistajan kautta. Ei se ole helppoa. Tosin en voi ymmärtää jos koira on jo noin monta kertaa tehnyt mitä on tehty, että miksei siihen ole puututtu ja tuntuu siltä ettei omistaja ole valmis kantamaan vastuuta koirastaan. Esimerkiksi jos alue on lähiötä, niin aidan pitää olla virheetön ja koira ei saisi missään nimessä päästä pihastaan pois, jos ei ole valmis aitaamaan pihaansa, koiralle pitäisi ainakin hankkia kenneli pihaan jos koiran on pakko saada olla pihalla ilman valvontaa. ja tietenkin pitää olla varoitus talon aidassa varautuneesta koirasta ja mahdollisia ongelmakoirakouluttajia ottaa yhteyttä mitä voi tehdä tai missä tehdään virhe mitä ei nähdä.

        Ainiin! unohin kokonaan mainita että koko pentue josta koira hankittiin, kärsi hermoista, useat niistä koirista lopetettiin aggressiivisina koirina, pari säästyi hengissä.


      • 11+6
        dippistä kirjoitti:

        Ja huomautus vielä niille, jotka huomauttelee että perkeleen ihmiset kävelevät ihan portin läheltä, että ette omista pihanne edessä kulkevaa tietä ja siitä saa kävellä kuka vaan, joka miehen oikeus, niin turha urputtaa. Jos ei kestä niin ei pitäisi asua niin tiiviisti asutetussa paikassa, muuttakoon maalle. Kaupungissa tai lähiössä asuminen vaatii hieman yhteistyöhaluisuutta jos siellä haluaa olla tyytyväinen.

        No olisiko pikemmin ollut kyse vain hyvin dominoivasta yksilöstä, joka piti itseään perheen lapsia ylemmässä asemassa olevana, ja siksi komensi mielestään huonosti käyttäytyviä lapsia näykkäämällä? Ilmeisesti vanhempasi saivat koskea koiraan, harjata sitä yms..? Myös lonkka sillä on voinut oirehtia jo nuorena, mutta sitä ei ole vain huomattu, sillä koirat osaavat peittää kipunsa viimeiseen asti, ja usein koira on jo todella pahasti sairas siinä vaiheessa, kun se alkaa merkkejä kivuistaan näyttää... Kipu taas saattaa aiheuttaa "pinnan kiristymistä" koirallakin ja sen myötä aggressiivista käytöstä.

        Itselläkin on kokemus lapsuudesta naapurin karhukoirasta, jonka tiedettiin olevan vihainen vieraille ihmisille, ja asiaan koko kylän väki suhtautui vain samalla tavalla kuin olisi tiedetty naapurin mummon sairastavan kihtiä, eli se ei herättänyt mitään intohimoja suuntaan jos toiseenkaan, kukaan ei paasannut koiran vaarallisuudesta ja hullusta tappajakoirasta, vaikka se oli ihmisiä purrut. Kaikki vain tiesivät olla koskematta koiraan ja sillä selvä. Siihen ei kiinnitetty mitään huomiota, eikä edes vilkaistu, kun kylään mentiin ja se tontin nurkalla häkissään haukkui ja murisi.

        Kerran se oli päässyt karkuun ja satuin sen tielle, ja se puri minua, meni housut rikki ja ihoonkin tuli reikiä - voi nyyh... No enpä tuosta traumoja saanut tai muuttunut koiravihaajaksi - edes kyseistä karhukoiraa en alkanut vihata tai edes pelätä, vaan jollain tapaa se kuului mielestäni vähän niin kuin "asiaan" koska tiesin koiran äkäiseksi. En alkanut edes itkemään ja parkumaan tai lähtenyt juoksemaan pakoon tai mennyt millään tavalla paniikkiin. Koira puraisi minua ja kun jäin vaan paikalleni seisomaan, se jatkoi matkaansa. Minä menin kotiin ja kerroin koiran purreen minua, eikä äitikään alkanut huutaa pää punaisena tappotuomioita tuolle koiralle, vaan puhdisti vain haavani ja pisti laastaria päälle. Asia oli sillä selvä...

        Nykyään siitä olisi revitty hirveät lööpit ja liioiteltu asiaa, kuinka tappajakoira raateli viatonta lasta. Ennen oli sentään se maalaisjärki ja tajuttiin, että koira saattaa puraista, hevonen saattaa potkaista, kissa saattaa raapaista ja lehmäkin puskea.

        Ne on vaan eläimiä, ja joskus tulee vahinkoja. Yleensä nuo on ns. kommunikointikatkoksia, eli ihminen ei ymmärrä mitä eläin viestittää. Tilanteissa joissa eläin on mukamas käynyt yllättäen ihmisen päälle, ei asia suinkaan ole usein noin, vaan eläin on kyllä antanut varoituksia, mutta ihminen ei vain ole ymmärtänyt niitä, sillä usein ne ovat hyvin hienovaraisia eleitä esim. hienoinen korvien asennon muutos.

        Aloittajan kuvailema bullmastiffi kuulostaa minusta vain riehakkaalta pennulta jonka tapakasvatus on jäänyt hoitamatta, ja muutenkin sen pito vaikuttaa olevan aika lepsua ja retuperällä. Hullu ja aggressiivinen se tuskin vielä on, mutta voihan siitä sellaisenkin opettaa jos tarpeeksi typerillä ihmisillä on... Ylipäänsä pienet lapset ja koirat tai oikeastaan mitkään eläimet ja lapset eivät sovi oikein hyvin yhteen, eikä niitä koskaan pitäisi jättää keskenään ilman että aikuisia on paikalla valvomassa tilannetta.


      • dippistä
        11+6 kirjoitti:

        No olisiko pikemmin ollut kyse vain hyvin dominoivasta yksilöstä, joka piti itseään perheen lapsia ylemmässä asemassa olevana, ja siksi komensi mielestään huonosti käyttäytyviä lapsia näykkäämällä? Ilmeisesti vanhempasi saivat koskea koiraan, harjata sitä yms..? Myös lonkka sillä on voinut oirehtia jo nuorena, mutta sitä ei ole vain huomattu, sillä koirat osaavat peittää kipunsa viimeiseen asti, ja usein koira on jo todella pahasti sairas siinä vaiheessa, kun se alkaa merkkejä kivuistaan näyttää... Kipu taas saattaa aiheuttaa "pinnan kiristymistä" koirallakin ja sen myötä aggressiivista käytöstä.

        Itselläkin on kokemus lapsuudesta naapurin karhukoirasta, jonka tiedettiin olevan vihainen vieraille ihmisille, ja asiaan koko kylän väki suhtautui vain samalla tavalla kuin olisi tiedetty naapurin mummon sairastavan kihtiä, eli se ei herättänyt mitään intohimoja suuntaan jos toiseenkaan, kukaan ei paasannut koiran vaarallisuudesta ja hullusta tappajakoirasta, vaikka se oli ihmisiä purrut. Kaikki vain tiesivät olla koskematta koiraan ja sillä selvä. Siihen ei kiinnitetty mitään huomiota, eikä edes vilkaistu, kun kylään mentiin ja se tontin nurkalla häkissään haukkui ja murisi.

        Kerran se oli päässyt karkuun ja satuin sen tielle, ja se puri minua, meni housut rikki ja ihoonkin tuli reikiä - voi nyyh... No enpä tuosta traumoja saanut tai muuttunut koiravihaajaksi - edes kyseistä karhukoiraa en alkanut vihata tai edes pelätä, vaan jollain tapaa se kuului mielestäni vähän niin kuin "asiaan" koska tiesin koiran äkäiseksi. En alkanut edes itkemään ja parkumaan tai lähtenyt juoksemaan pakoon tai mennyt millään tavalla paniikkiin. Koira puraisi minua ja kun jäin vaan paikalleni seisomaan, se jatkoi matkaansa. Minä menin kotiin ja kerroin koiran purreen minua, eikä äitikään alkanut huutaa pää punaisena tappotuomioita tuolle koiralle, vaan puhdisti vain haavani ja pisti laastaria päälle. Asia oli sillä selvä...

        Nykyään siitä olisi revitty hirveät lööpit ja liioiteltu asiaa, kuinka tappajakoira raateli viatonta lasta. Ennen oli sentään se maalaisjärki ja tajuttiin, että koira saattaa puraista, hevonen saattaa potkaista, kissa saattaa raapaista ja lehmäkin puskea.

        Ne on vaan eläimiä, ja joskus tulee vahinkoja. Yleensä nuo on ns. kommunikointikatkoksia, eli ihminen ei ymmärrä mitä eläin viestittää. Tilanteissa joissa eläin on mukamas käynyt yllättäen ihmisen päälle, ei asia suinkaan ole usein noin, vaan eläin on kyllä antanut varoituksia, mutta ihminen ei vain ole ymmärtänyt niitä, sillä usein ne ovat hyvin hienovaraisia eleitä esim. hienoinen korvien asennon muutos.

        Aloittajan kuvailema bullmastiffi kuulostaa minusta vain riehakkaalta pennulta jonka tapakasvatus on jäänyt hoitamatta, ja muutenkin sen pito vaikuttaa olevan aika lepsua ja retuperällä. Hullu ja aggressiivinen se tuskin vielä on, mutta voihan siitä sellaisenkin opettaa jos tarpeeksi typerillä ihmisillä on... Ylipäänsä pienet lapset ja koirat tai oikeastaan mitkään eläimet ja lapset eivät sovi oikein hyvin yhteen, eikä niitä koskaan pitäisi jättää keskenään ilman että aikuisia on paikalla valvomassa tilannetta.

        Nojoo.. kuulostaa kyllä riehakkaalta, ja tarvitsisi treenausta, mutta miusta nyt koiraan ei voi luottaa siinä että pysyy pihassa, sen reviritietoisuus ylittää piiha-alueen yli, ja toki omistaja tarvitsee apua.

        Nojoo.. En tiiä kyllä mikä siinä koirassa oli. Hankala ajatella että se olisi ajatellut että olisi ollut minua korkeammalla kun se tottelu minua ja antoi tilaa eikä koskaan tullut kenellekkään uhittelemaan. Ja kipu.. En ole varma onko sitä koskaan tutkittu, aika surullinen teoria olisi kyl. Mutta voiko koko pentueessa mennä lonkissa jokin vikaan? Korostan vielä, että niin kauan kun ei osoittanut kädellä koiraa lähietäisydeltä tai yrittänyt koskea siihen niin mitään ongelmia ei ollut. Koira esimerkiksi saattoi lenkillä kävellä minun jalkojen vierestä niin että se osui minun jalkoihin, se oli ok, mutta jos minä menen ja yritän koskea, se on ongelma.


      • Tuosta aloituksen
        dippistä kirjoitti:

        Nojoo.. kuulostaa kyllä riehakkaalta, ja tarvitsisi treenausta, mutta miusta nyt koiraan ei voi luottaa siinä että pysyy pihassa, sen reviritietoisuus ylittää piiha-alueen yli, ja toki omistaja tarvitsee apua.

        Nojoo.. En tiiä kyllä mikä siinä koirassa oli. Hankala ajatella että se olisi ajatellut että olisi ollut minua korkeammalla kun se tottelu minua ja antoi tilaa eikä koskaan tullut kenellekkään uhittelemaan. Ja kipu.. En ole varma onko sitä koskaan tutkittu, aika surullinen teoria olisi kyl. Mutta voiko koko pentueessa mennä lonkissa jokin vikaan? Korostan vielä, että niin kauan kun ei osoittanut kädellä koiraa lähietäisydeltä tai yrittänyt koskea siihen niin mitään ongelmia ei ollut. Koira esimerkiksi saattoi lenkillä kävellä minun jalkojen vierestä niin että se osui minun jalkoihin, se oli ok, mutta jos minä menen ja yritän koskea, se on ongelma.

        koirasta sen verran että sehän oli puraissut pikkuveljeä senverran hanakasti että neljä sormea ja reisi olivat vaatineet tikkejä. Kyllä nuoren koirankin saa sekopääksi ja jotenkin vaikuttaa siltä että ettei siellä vain ole perheen tenavat kavereineen olleet säheltäneet koiran sekopääksi. Ei koiraa kauaa kiusata tarvi kun se jo ottaa puolustusaseet käyttöön ja jälki on sitten joskus pahan näköistä.

        Oma koirani on kanssa joskus pentuna ensimmäisessä kodissaan saanut penskoilta sekä niiden kavereilta runtua ja kun sitten oli puolustautunut, niin joutui vaihtamaan maisemaa. Luonani on saanut olla rauhassa muksuilta, mutta samanlainen tapa hermostua osoittelusta, koskettelusta ja tuijottelusta kuin sinunkin perheesi koiralla oli. Sen kanssa pystyy kyllä elämään mutta pitää olla tarkkana ja koira on aina riimun vankina, eli vapaana ei voi pitää. Vain yhden pienen verivekin on saanut tehtyä kun luotin liikaa enkä pimeässä nähnyt sen eleitä riittävän hyvin.

        Huvittavaa silti, niin vaikka se on tuollainen vähän erikoinen, äkkiväärä luonne, niin silti toisaalta se on hyvin seurallinen ja utelias. Lähes kaikki talomme asukkaat pitävät siitä kovasti. Useimmat oppineet silti kantapään kautta ettei osoittelu, vaikka hukkuneen nappulan löytämiseksi, ole kovin viisasta.

        Nyt monen vuoden jälkeen silti alkaa nuoruusiän ikävät kokemukset haalistua ja koiraa voi perspuolesta jopa ohimennen vähän rapsauttaa. Jopa pari mukulaa on saanut tämän kunnian.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      141
      1795
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1405
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1232
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1227
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      85
      1048
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      194
      1007
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      933
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      849
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      818
    10. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      191
      783
    Aihe