HANKALA 1v! Alkaa voimat loppua, jelp?

piruttaa...

Kaipailisin apuja.
Tyttäreni täyttää juuri 1 vuotta ja arki on nykyisin äärimmäisen vaikeeta. Meinaa välillä omat voimavarat loppua tyystin ja joutuu hengittelee sisään että saa itsensä taas jaksamaan.
Tyttöni on aina ollut haastava, aivan syntymästään asti. Koskaan ei ole viihtynyt missään sittereissä tai vastaavissa, ensimmäiset kuukaudet vierähtivät tissillä tai sylissä, juurikaan muu ei oikeen koskaan kelvannut. Kantamista oli siis paljon, lattialla hikeentyi yleensä aina lähes heti. Vanhemmiten ( nyt lähemmäs 1 vuoden ikää tultaessa) tempperamentti on tullut selväksi. Jos esikoiseni vie jonkun lelun vaikka kädestä, tulee siitä armoton kova huuto. muutenkin kaikki minne lasta ei päästetä ( esim. ulkoillessa en voi antaa lähteä konttamaan kalliolle, pusikkoon, syödä kiviä tms, kaikesta tulee armoton HUUTO). Jos joku ei mene juuri niinkun lapsi haluaa, niin hän osoittaa sen kyllä hyvin. Meillä oli pitkään ( monta kuukautta) ongelmana tytön päänhakkaaminen lattiaan, raivostuessaan se alkoi aina. Mikä vaan lattia, pöydän kulma tms kävi ja jouduin koko päivän ravata hakemassa lasta millon mistäkin hakkaamasta päätään. Yleensä pää oli kolhuilla ja lasta sattui itseäänkin se. Silti se oli ehkä joku valttikortti jolla sai takuusti huomioni HETI pikemmiten, niinkun sitä huomiota ei muutenkaan olisi kokoajan. Mutta välillä joutuu hoitamaan myös 4 vuotiasta esikoista, joten en millään kerkeä KOKOAJAN vahtaamaan nuorimmaista.
Päänhakkaaminen on jäänyt vähemmälle viimeaikoina, raivarit ovat lähinnä lattialle heittäytymisiä ja jäykistelyitä, sekä kovaa huutoa tietysti. Näitä tulee aivan jatkuvasti kaikesta. Ulkoilaan joka päivä, mutta ulkonakaan ei mikään hiekkalaatikko, keinu, rattaat tms kelpaa- Pitää päästä isompien lasten perässä asfaltille, soralle, tai jonnekki muulle "ei hyvälle paikalle" ja usein syö kiviä sitten armotonta tahtia. koko ulkoilukin menee siis yleensä siihen, että juoksen lapsen perässä armottomasti, kannan pois jostain ojasta minne olisi matkalla jne. Otan raivareita vastaan vauvalta. Nurmikolle jos mennään eväsretkelle ei mee kun tovi ja tyttö on omillateillään hiekkatiellä. Tosi uuvuttavaa.
Ruokailut on nykyään aivan helvettiä, jos muutaman lusikan saa päivän aikana alas on se iso saavutus. Yleensä huuto alkaa jo kun tyttö huomaa että lähestytään syöttötuolia. Ilman virikkeitä ei siihen suostu istua, alkaa heti jäykistelemään, hyppimään ja huutamaan tuolissa. Ruokalautaseen lyö nyrkkiä jos vaan pystyy eikä syömisestä tule mitään. Ennen virikkeiden avulla sain vähän ruokaa uppoamaan, nykyään ruokailut menee kaavalla " lapsi heittää virikkeet lattialle ja äiti nostaa takaisin pöydälle". Ruokaa menee hukkaan aivan tuhottomasti ja oma pinna alkaa olla kireällä.
Päivisin ei oikeen viihdy sylissä vaikka kampee syliin itkiessä, mutta kun otan sitten syliin niin kampee heti pois. Lattiallakaan ei oo hyvä vaan heittäytyy jäykistelemään ja ajoittain edelleen hakkaa päätä. Siis MIKÄÄN EI OLE HYVÄ. Tuntuu että päivät menee kantaessa ( jotenkin miten se millonkin tytölle sopii) ja päivät täyttyvät itkusta ja rutinasta. Korvatulehdus ei ole ja muutenkin kaikki pitäis olla hyvin.

Onko teillä näin hankalia lapsia?

9

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kärttyinen

      Meillä ei ihan noin hankalalta kuullosta, mutta hankala on kuitenkin.
      Tyttö siis juuri vuoden ikäinen ja minulla vain tämä yksi lapsi joten helpompaa kuin sinulla luultavasti.

      Tyttö oli vauvana vastaavasti todella rauhallinen ja helppo, vaikeudet alkoivat sinä 8 kk aikoihin eikä loppua näy.
      Hereillä ollessa ei mikään kelpaa tai ole hyvä.
      Vähän aikaa jaksaa jotain leikkiä ja sitten alkaa jo kitinä ja juuri tuollainen "jäykistely"
      Syliin pyritään kokoajan, mutta jos otan niin alkaa äidin raapiminen ja pureminen välittömästi!!
      Syöminen meillä myös yhtä tuskaa ja pelleilyä aina!!
      Lapsi haluasi kovasti ottaa sen oman lusikan ja syödä itse ja ruokaa meneekin suuhun lapsen toimesta sen pari kertaa minkä jälkeen ruokaa alkaa lentämään minne sattuu jolloin otan lusikan pois ja silloin tulee mieletön raivo ja syöminen loppuu yleensä siihen!!!
      Pukeminen meillä on aivan hirveää, tyttö huutaa ja rimpuilee, konttaa karkuun.
      Pitäisi joskus kellosta katsoa huvikseen kauan siihenkin menee meillä aikaa:)

      Pihalla myös samaa kun teillä eli mennään kaikkiin kiellettyihin paikkoihin jatkuvasti ja kaikki mah. Kivet jne pistetään suuhun!! Ei siinä paljon kerkeä hiekkalaatikolla istuskella kun tyttö on kokoajan jossain pulassa.
      Onneksi sentään pitää keinumisesta:)
      Tyttö on rauhallinen ainoastaan oikeastaan jos paikalla on paljon ihmisiä/lapsia joita sitten vain ihmettelee ja tarkkailee.

      Toivon että kun tyttö oppisi kävelemään niin vähän rauhoittuisi tai sitten päinvastoin:)!
      Koitetaan pärjätä tempperamenttisten tyttöjemme kanssa!!

      "

    • Kolme tytärtä

      Heips vaan avaaja. Sinun lapsesi kuulostaa aivan tavalliselta 1-vuotiaalta, tuota pään hakkaamista lukuunottamatta. Veikkaan kuitenkin että hänestä kasvaa terve tyttö. Minulla on kolme tytärtä ja heistä kaksi nuorempaa ovat olleet juuri kuin sinun tyttäresi. Nyt kaikki ovat aikuisia, mutta temperamenteissa ei ole eroja.

      Tulin siihen tulokseen, että vanhimman ei tarvinnut vauvana näyttää temperamenttiaan, kun oli isänsä ja äitinsä keskipisteenä jatkuvasti. Nuoremmat pitivätkin itse huolen, että huomiota tuli heillekin aivan riittävästi. :)

      Minäkin kanniskelin keskimmäistäni esimerkiksi aamusta iltaan, ennenkuin hän oppi itse kävelemään, mutta hienosti pärjäävä nuori nainen hänestäkin kasvoi. Joskus kävi sääliksi vanhinta lasta, mutta kyllä hänkin sai isältään huomiota silloin, kun minulla oli kädet täynnä nuorempien kanssa. Jaa sinäkin hoitovastuuta isälle, isovanhemmille ja kummeille silloin kun siihen on tilaisuus.

    • Ei siihen..

      kivien tai hiekan syöntiin kuole, itse ainakin olen huoletta antanut lasten touhuta ulkona jos vain viihtyvät. Nyt ikää nuoremmalla alkaa olla 1,5v niin osaa jo hiekkalaatikolla ja kivikolla hienosti lapioida tavaraa ämpäriin ym. eikä kaikki enää mene suuhun. Tietysti tielle meno ja muu vaarallinen pitää estää, mutta mielestäni ei kannata olla turhan tarkka vaikka esim. kiviä tai keppejä sinne suuhun eksyy.

    • h5h3w4

      Kokeile tuohon huutamiseen ja raivoamiseen ihan yksinkertaisesti sitä, että annat raivota etkä noteeraa. Tämä meidän kakkonen on melkoinen jästipää ollut aina (juurikin kuvailemiasi piirteitä). Ja kun suuttuu, suuttuu ihan oksat pois eikä hevillä rauhoitu. En enää jaksanut sitä jatkuvaa raivoamista, joten tein sen päätöksen, että jos syyttä pillastuu niin huutakoot. On useamman kerran ulkonakin maannut rautakankena puoli tuntia kiljumassa keuhkoja pihalle, kun me isosiskon kanssa tehdään jotain siinä lähettyvillä. En edes puhuttele häntä, tai välillä kysyn rauhallisella äänellä, että tuletko leikkimään. Aikansa mesoaa ja sitten hän tulee muina miehinä leikkin mukaan. Nyt parin kuukauden ajan on selkeästi huomannut, että nämä änkyröinnit ovat lyhentyneet kokoajan.

      Ja kyllä ne kivien ja hiekan syönnitkin ovat loppuneet ihan itsekseen, kun siitäkään ei ole tehnyt suurempaa numeroa.

      • Meillä myös..

        nuorempi muksu on tosi jääräpäinen ja kiukkuaa voimakkaasti jotain halutessaan. En ole kummemmin koskaan reagoinut kiukkuiluun, ennemminkin oltiin tosi huvittuneita kun hän vielä pienempänä aina heitti selälleen maahan kiukkuamaan. Ei ole koskaan minuuttia kauempaa kiukunnut.


    • voimakas temper

      Voimakas temperamenttinen lapsi! Ei sen "vaarallisempaa", mutta aivan taatusti syö hermoja :( Tulee pärjäämään elämässä tosi hyvin, ja on varmasti määrätietoinen ja tietää mitä tahtoo, mutta tässä primitiivivaiheessa koettelee sinua äärirajoille asti. Pidä nyt huolta omasta jaksamisestasi, anna itsellesi lepohetkiä, vaadi niitä suorastaan, että jaksat ammentaa energiaa lapsellesi. Onko sulla mahdollisuutta välillä "huilata" vaan vanhemman lapsen kanssa touhuten? Panosta itseesi, sitten jaksat panostaa pieneen temperamenttiseen tiitiäiseesi. VOIMIA!

    • 6666650

      Kuulostaa tutulta, täällä toisen tänttärän äiti. Tsemppiä!

    • ( ¤ ) ( ¤ )

      kukahan tämä naishenkilö on, nimittäin laittanu kaksi samaa tekstii tänne

    • meidän kohtalo

      tosta meidän poitsun syömisestä niin hänellä yleensä täytyy joku olla, että suostuu syömään (syötämme hänet) mut kaikki mitä ollaan annettu niin joku pitänyt heittää lattialle. Meillä käy neuvolan perhetyöntekijä ja hän mainitsi siitä, että se pitäs saada loppumaan (ettei leikitä samalla)

      Jos lapsi satuttaa tahallaan itseä, pakko siinä ottaa lapsi syliin ja pitää niin kauan sylissä kun rauhottuu, näin meille sanottu. Oli hakannut seinään ja patteriin päätä, mut nyt ei oo tehnyt sitä moneen kuukauteen! 2-3 kertaa ollut vain. Ikää tulee syksyllä 2v

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe