Masennus, stressi, itsemurha.....Pitkä kertomus-varoitus...

Neuvoja 15v-pojalle?

Olen 15-vuotias poika, ja olen hyvin masentunut,stressaantunut päivästä toiseen, olen täysin eri ihminen kuin pari vuotta ennen muuttoa. Minulle on tapahtunut miltein joka päivä sellaista joka saa mut aivan pohjaan saakka, enkä pääse sieltä mitenkään pois. Ajattelen kuolemaa joka helvetin päivä, aattelen itsemurhaa, eikä vanhemmatkaan auta asiaan lainkaan. Meidän perhe koostuu äidistä ja isästä (jotka tappelee joka päivä ties mistä) minusta, ja siskostani ja veljestäni (jotka aina ärsyttävät mua parhaansa mukaan). Kaikki alkoi (uskoakseni) kolme vuotta sitten kun muutimme, Uus koulu, uusi ympäristö. Jouduin jättämään kaiken kauas pois Etelästä ku muutettiin Pohjoiseen. Kiusaamista tapahtui minun uudessa koulussa aika paljon, ja heti kun olin astunut kouluun ja vähän tutustunut, ja saanu yhden kaverin kuutos-luokan lopppuun saakka, kaikki muuttui. Kadotin ystäväni, kadotin kaiken. Joka päivä istui yksin (meidän koulus on ryhmäpöydät pulpettien sijaan) nurkassa, piirtelin manga-hahmoja, ja mietin kaikkea. Kiusattujen joukkoon päädyin, mutta näemmä päädyin myös kiusatuimaksi. Myönnän olevani hyvin pitkä ja suoraan sanottuna läski (jotain 80kg taidan nyt painaa), ja se johti siihen että esim. Kuutosluokan jonnet puskivat, löivät ja suoraan sanottuna potkivat minua aina mahaan kun olin portailla. Minusta levisi huhuja ympäri koulua, täysin valheellisia. Jäin aivan yksin kun mun kaverikaan ei halunnut viettää aikaa minun kanssa.
Kasiluokan vietin suoraan sanottuna pitämällä turpani kiinni, menemällä koulun reunoille yksin olemaan ja kotiin tultuani, tulin koneelle kirjoittaan päivän tapahtumistani. Kuten jo sanoin, vanhemmat ei auta mitenkään mun pahaa oloa. Isäni vähättelee meitä, huutaa, ärjyy, moittii, ja haukkuu meitä siitä että me ei kunnioiteta heitä tarpeeksi. Äiti aina huuta meille, ärjyy, ja on aivan täysi perfektionisti; jos joku ei mee hänen mielensä mukaan, niin mikään ei sitten mee. Kaikki tuntuu kohdistuvan aina muhun. Meidän perheessä ei ole ollut yhtäkään niin sanottua onnellista, iloista päivää ikinä. Joudun viettää aikaa yksin lähes aina, ja siitä valitetaan ku miks en mee alkaa kavereitani. Välillä mä lähden kaus pois pyörällä esim. kaukaiseen metsään, aina siellä istumaan, itkemään, purkamaan tunteitani sillä en uskalla sanoa mitään vastaan, sillä pelkään sen vievän johonkin pahempaan. Minun koulu-arvo sanat laski, ja nousi. Ainoa mikä jäi ainoaksi kympiksi kasiluokan toikkarissa oli äidinkieli. Elämässäni mulla ei oo kelle puhua, kenen kanssa olla. Minä olen aina miettinyt kuolemaa, itsemurhaa. Olen viime aikoina ettinyt helppoja tapoja päästä pois mutta kun mulle on liian vaikeeta lähtä täältä.
Mulla on miljoona erillaista fantasiaa omasta kuolemastani, ja siitä miten se vaikuttaa, mutta jokaisessa niissä, kaikki on onnellisempia kuin nyt. Ajattelen että perheeni olisi yhtä, kaikki olisivat onnellisiä. ”Niin sanontut” luokkakaverini iloitsevat. Minun elämä, minä en ole normaali. Mut on haukuttu vanhempien silmien edessä mutta isä sanoi että se kasvattaa itsetuntoa.
Mua on kiusattu ehkä jokaisella mahdollisella tavalla, mutta onneksi ei ole vielä netti kiusaamista. Perheeni ei välitä olenko olemassa vai en. Mulla ei ole kavereita. Mulla ei ole ketään. Olen aivan yksin. Olen aivan hukassa. En tiedä mitä tehdä. Olen saanut ammatillista asiaa mutta sekin vain pahentaa mieltäni. Pärjäisin jos vain saisin jonkun jolle puhua. Oon aatellut että elämäni kääntyy paremmaksi kun meen lukioon. Mutta nyt sen välissä on ysiluokka. Ja sitä mä en kestä.
Kertokaa: mitä mun tulis tehdä elämälläni? Pitäiskö mun kuolla jotta kaikki olisivat onnellisia? Vai yrittää rakentaa uusi elämä itselle?

8

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinä pärjäät

      No älä missään ihmeessä kuole vain ollakseni mieliksi ja tehdäksesi muka onnelliseksi nuo ihmiset, jotka ovat jättäneet sinut. Ei sinun itsemurha hiedän elämäänsä paremmaksi ja ei varmaan onnettomaksi tee, mutta sinulla on oma elämä ja mahdollisuus edessäsi. Olet lahjakas ja jospa kirjoittaminen on sinun juttusi. Elämäsi on ollut hyvin muutama vuosi sitten ja miksipä se ei vois olla sitä vielä sitä tulevaisuudessakin.
      Pian olet täysi-ikäinen ja voit opiskella ja kun alat elämään omaa elämääsi. Onko niin, että pohjoisessa vierastetaan eteläisyyttäsi.
      Kyllä sinulla on mahdollista kehitellä vielä hieno tulevaisuus. Nuo muutamat vuodet mennä hurahtavat pian ohi.

    • hjölpikuyjhtrbgvaewC

      Tuntuu niinku lukisin omaa elämääni

    • Eri porukat

      Älä hengaa tyyppien kanssa jotka lyö suo ,ne ei oo sun ystäviäs.

      Ja 9 luokan voi tenttiä.

    • Mä tahdon yrittää auttaa sua jotenkin, vaikka vain olemalla kuuntelijana. Mä tiedän, miltä kiusattuna, itsemurhan harkinta joka päivä ja yksin oleminen tuntuu. Mä tiedän myös, miltä haukkuminen kotona tuntuu.

      Mä itse nousin pohjalta ja aloin nähdä elämän hyvät puolet. Tulevaisuudessa sun asiat tulevat muuttumaan varmasti paremmaksi, jos itse jaksaisit vielä uskoa asioiden muuttuvan paremmiksi. Sä ansaitset elää, koska oot arvokas ihminen, vaikket sitä uskoiskaan.

      Itsemurhan tekeminen ei ole ratkaisu mihinkään, vaikka tuntuisi sen olevan ainoa vaihtoehto. Jos vain tahdot puhua, niin mä oon valmis kuuntelemaan ja yritän auttaa sua, miten vain pystyn.

    • SOS-kriisikeskus vastaa

      Hei,

      Edelliset vastaajat ovatkin jo antaneet sinulle hyviä neuvoja ja todenneet, ettei itsemurha ole koskaan se paras ratkaisu eikä se ainakaan tee ketään onnelliseksi tai ratkaise niitä ongelmia. Toivonkin, että jaksaisit vielä katsoa eteenpäin, koska tilanteesi tuskin tulee olemaan samanlainen aina. Ainakin yläasteen loppuminen ja uudet ihmiset muuttavat sitä. Jotta kuitenkin jaksaisit nyt tässä hetkessä, olisi hyvä että sinulla olisi joku ulkopuolinen ihminen, jonka kanssa keskustella elämästäsi.

      Keskusteluapua voit saada soittamalla esim. Mannerheimin lastensuojeluliiton ylläpitämään Lasten ja nuorten maksuttomaan puhelimeen 116 111. Kesäaikana se päivystää joka päivä 14-17. Tarkemmat tiedot siitä löydät heidän sivuiltaan http://www.mll.fi/nuorille/lnpn/ He tarjoavat myös keskustelutukea netissä.

      Toinen vaihtoehto voisi olla Valtakunnallinen kriisipuhelin. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-06, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-06, sunnuntaisin 15-22. Puhelut maksavat operaattorin veloittaman puhelumaksun.

      Jos koet, että haluat kertoa olostasi kirjoittamalla voit ottaa yhteyttä myös Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinet päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Ystävällisin terveisin,
      SOS-kriisikeskus / Viivi

    • E Neuvoja 15vPojalle

      Siis minä kirjoitin tämän knu olin todella pahalla tuullella silloin. Minun tunteet sekoittuivat tekstintuottoon. Mutta musta tuntuu että tää meni liian pitkälle jo että SOS tuli tähän. Mutta kerron tämän; minä olen puhunut vanhemilleni eilen, ja he tunsivat pahalta kun kerroin heille minkälaista se on.

      Koulukiusaaminen on totta ja kaikki muu, mutta en minä halua mitään Sosiaalityöntekijöitä tähän, en halua jättää vanhempiani, toivon että ymmärätte,


      *Aloin oikeesti täriseen pelosta kun näkiin SOS-kriisikeskuksen jättäneen viesti*

      • dfbyjdjkjf

        minäki säikähin ku luin tätä keskustelua ni yhtäkkii oli vaan tollanen SOS-kriisikeskuksen laittama teksti. kyttääkö ne näitä keskusteluja???!!! o.O


      • kkk6ytktuy
        dfbyjdjkjf kirjoitti:

        minäki säikähin ku luin tätä keskustelua ni yhtäkkii oli vaan tollanen SOS-kriisikeskuksen laittama teksti. kyttääkö ne näitä keskusteluja???!!! o.O

        Tahtovat auttaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      54
      3807
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2701
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      131
      2037
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      102
      1763
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      57
      1206
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1137
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1036
    8. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      84
      976
    9. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      177
      957
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      914
    Aihe