Haittaako sinua jos...

Voi ei kakkaa...taas

Jos naapurin kissa tai koira käy päivittäin pihassasi kukkapenkissä,lastenhiekkalaatikossa tai talonreunustalla kakalla ja pissalla,haittaako se sinua?
Vai voiko se mielestäsi tehdä niin,vaikka vuosikymmeniä?
Minua se on nyt alkanut enenevässä määrin haitata,mietin, olenko siis ainoa.
Onko tämä pakko hyväksyä vain,vai miten voisi toimia :/

164

721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+8

      Ei ole kukkapenkkiä tai hiekkalaatikkoa. Onhan niitä kissoja käynytkin vuosikymmenet täällä, eikä niistä koskaan mitään haittaa ole ollut. Eikä ole koiristakaan, silloin kun niitä vielä vapaana kulki.

    • 5+4

      Kyllähän se haittaa ja ottaa aivoon vaikka pidän sekä koirista että kissoista.

      Yksi ketutusta suunnattomasti nostattava on esim. se, että eräs kissa on alkanut pitää kasvihuonettani paskahuussinaan. Monena päivänä ihmettelin miksi penkkejä on myllätty niin reippaasti, että osa taimista (mm. purjo) makasi pitkin pituuttaan mullan seassa.

      Paljain käsin penkkejä korjailin (virhe, virhe, virhe) päivä päivän perään ja ihmettelin mikä kumma kasvihuoneessani myllertää, kunnes tässä pari päivää sitten sain pikku kaivinkoneen rysän päältä kiinni ja huomasin mainitun kissaeläimen olevan hyötykasvieni välissä reilusti paskomassa.

      Lannoitettahan sekä nestemäinen että kiinteä kissan lopputuote tietysti on, mutta en todellakaan halua että syötäväksi tarkoitettuja taimia kastellaan kissankusella!

      Tässä vain yksi pieni esimerkki mitä kivaa pihassa vierailevat kissat ja koirat voivat saada aikaan.

      Hirvittää muuten ihan ajatella mitä kaikkea parin naapuritalon muksujen hiekkalaatikoista oikein löytyykään!

    • oksettavat kissat

      Sama meillä,kasvimaalla alkoi ilmestyä peiteltyjä kasoja heti kun sain sinne siemenet istutettua.Laitoin sinne kasvamaan vaikka mitä,ja nyt en halua syödä niitä,koska ovat saastuneet kissan ulosteista.Ei voi olla terveellistä,loisten munathan ovat siellä sitten myös.
      Ajattelin juuri,että kasvihuoneesta olisi pelastus,tietysti sitäkin joutuu kuumalla ilmalla pitämään ovet auki.Jolloin kissa voi sinne sisään mennä,ja saastuttaa koko sadon.
      Minulle on ihan sama,pitääkö naapuri kissaansa tai koiraansa vapaana,mutta omalle pihalle kasvimaata tärvelemään en niitä halua.Onko sillä mitään eroa ,jos itsekkin veisin molemmat koirani niiden pihalle kakkimaan? Eläimen ulostettahan sekin on,pitänee kysyä,täytyyhän sen sopia.Kun heidän kisunsakin on niin tehnyt :)
      Korvausvelvollisuudesta ajattelin ottaa selkoa,enää ei tosin ehdi maata vaihtaa ja uusia kasveja istuttaa.Mutta jospa jotain oppisi kissan omistajakin.
      Mikään lemmikkieläin ei aiheuta niin paljon haittaa naapureille,kun illan hämyssä pihalle kakkimaan tuleva kissa.Jos se joka ilta käy,niin ulosteita ilmestyy vuodessa useampi sata kappaletta.Empä usko että naapurikaan haluaisi satoja kakkakasoja vuodessa piahlleen,ajattelemattomuutta ja vastuuttomuuttahan tuo kaiki on.
      Luvan varaiseksi pitäisi kissan pito laittaa,ja sakottaa jokaisesta keräämättömästä kasasta omistajaa.Tiedän,etteivät kissat saisi tulla edes muiden pihoille,mutta ketä saisi asian menemään myös naapurin tajuntaan?
      Ehkä jokin viranomainen voisi auttaa asiassa...täytynee selvittää.

      • madabout

        Istutit(?) siemenet, sitten tulivat loisten munat.... vaikka mitä oli kuitenkin kasvamassa... jospa kuitenkin vaihtaisit maata, oletko ajatellut Australiaa?

        Ilmainen vinkki: Kokeile lääkäriviranomaista nyt ensi alkuun.


      • taidolla
        madabout kirjoitti:

        Istutit(?) siemenet, sitten tulivat loisten munat.... vaikka mitä oli kuitenkin kasvamassa... jospa kuitenkin vaihtaisit maata, oletko ajatellut Australiaa?

        Ilmainen vinkki: Kokeile lääkäriviranomaista nyt ensi alkuun.

        Meillä loukku tehosi,kakkiva mirri katosi ;)


      • Meillä auttoi...
        taidolla kirjoitti:

        Meillä loukku tehosi,kakkiva mirri katosi ;)

        vihtavuori.


    • vanha nainen

      Ymmärän hyvin harmituksesi.

      Omakin kissani, joka on puolet vuodesta täysin sisäkissana, on mökillä kanssani vapaana.
      Olin kylvänyt pieneen kasvimaahan salaattia, tilliä ja persiljaa. Ihmettelin kun kylvökset taimettuivat oudosti, parinkymmenen sentin pätkiä ilman taimia.
      Näin sitten kerran kissani itse teossa, kakkimassa suoraan kasvimaalle ja sen jälkeen peitti tuotoksensa hienosti niin kuin kissa vain osaa.

      Jos olisi ollut vieras kissa olisin kyllä ärsyyntynyt todella, mutta kun kyseessä oma katti, oli tapahtunut vain hyväksyttävä kiukkua niellen.

      Pistelin sitten terväviä tikkuja riveihin niin taimet saivat olla rauhassa.

      Sitten kissa siirtyi tarpeilleen pionien ja muiden perennojen juurille, joilla oli multatilaa näkyvissä.
      Perennoille kakasta ei ole haittaa, pitäähän niitä muutenkin lannoittaa.

      Kissat myös mielellään viihtyvät auton konepellillä ja jättävät siihen naarmuja.
      Omassa autossani on naarmuja, mutta ne ovat oman kissani tuottamia, joten
      eipä valittamista.

      Ymmärrän erittäin hyvin teitä, joita kissojen tekoset ärsyttävät.

      Edesmennyt mieheni ei hyväksynyt ollenkaan kissoja pihaamme ja usutti aina bokserimme ajamaan kissat pois tontiltamme.

      Mieheni kuoltua 11vuotta sitten ja kun koiranikin kuoli 3 vuotta sitten, otin löytöeläintalosta kissan joka on aivan mahtava lemmikki ja seuralainen tallaiselle vanhalle naiselle.

    • kesä mökkiläinen

      Olen kasvattanut mökkini terassilla erilaisia yrttejä ruukuissa, mutta niitä ei voi käyttää mitenkään, sillä ilmeisesti niiden voimakas tuoksu on houkutellut naapurimökkiläisten kissat niihin pissaamaan.
      Myös amppelimansikassa ja -tomaatissa jotka olin istuttanut suuriin ruukkuihin on käyty häntää nostamassa.
      On pitänyt käydä yrtit, tomaatit ja mansikat ostamassa marketista kun omiin ei huvita koskea vaikka ne ensin pesisikin. Söisitkö sinä kissanpissassa uinutta tomaattia?
      Mitä tulee ulosteiden ja virtsan käyttämiseen kasvi- ja kukkamaan lannoitukseen, ei se ole lainkaan hyvä idea. Tuore maatumaton kakka ja väkevä laimentamaton pissa ei kasveille sovi. Pissatkaapa itse koko kesä kukkapenkkiinne niin huomaatte että kukat ja jopa rikkakasvit kuolevat!

    • 1+1+1

      No mutta vapaan ulkoilun kannattajat tietenkin itse ovat vain iloisia jos kissa käy tarpeillaan heidän salaattiinsa tai jos kaikki irtaimisto pihassa kustaan . Mitä siitä että autojen päällä pomppiva kissa aiheuttaa mielettömät naarmut autoon tai jos se oma kultanuppu tunkee väärään taloon sisälla ja kusee sinnekkin .

      Lapsille tekee vain hyvää syödä hiekkalaatikolta kissankakkaa ja kaikki toisinajattelijat ovat kukkahattu tätejä :P

      • 7+9

        Ja vapaan ulkoilun vastustajilla "sattuu" merkillisen usein olemaan kasvimaa, kukkapenkkejä ja hiekkalaatikko lapsille. Kissoja heidän pihassaan käy enemmän kuin niitä edes on samalla paikkakunnalla ja kissojen pääasiallinen toiminta näyttää olevan ulostaminen. Jossain välissä ne kuitenkin ehtivät naarmuttaa autot, kiusata talon lemmikkejä, myllätä kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Tämä on melkoinen saavutus kissoilta, jotka vapaan ulkoilun vastustajien mukaan joutuvat petojen suuhun, autojen alle tai kissanvihaajien tappamiksi. Missähän välissä nuo kissat kaikkeen tuohon ehtivät. :D


      • 0+0

        Vapaan ja nimenomaan VALVOMATTOMAN vapaan ulkoilun kannattajien kissat ovat niin fiksuja ja filmaattisia, että ne eivät todellakaan mene naapuripihoille tekemään tarpeitaan! Pois sellainen niiden mielistä.

        Ne eivät myöskään esimerkiksi merkkaile ulko-oviin, ne eivät kiipeile autojen päällä, eivätkä ne astu edes yhdellä tassullaan lasten hiekkalaatikkoon sillä ne osaavat eroittaa lasten ja kissojen hiekkalaatikot. Ulkokissat eivät tee tihutöitä edes unissaan.

        Nämä kissat ymmärtävät sen, että vaikka laissa on niiltä pääsy kielletty ainoastaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, niin myöskään kasvi- ja kukkamaille niillä ei ole menemistä! Ei siihen lakikirjaa tarvita että asian tajuaa.

        Vapaasti valvomatta ulkoilevat kissat, ulkokissat ovat paljon älykkäämpiä ja huomaavaisempia kuin kurjat, typerät ja omistajiensa kiduttamat sisäkissat, sekä naurettavat taluttimessa ulkoilevat häkkikissoista puhumattakaan.

        Vapaasti valvomatta ulkoilevat kissat ovat myös niin fiksuja etteivät ne jää autojen alle, eivät osu metsämiehen haulin kohdalle, eikä niitä koskaan koirat jahtaile eikä metsänpedot aio suuhunsa pistää. Kissatappeluissa ne vievät aina voiton ja kyyn purema on niille kuin itikanpisto, vaikka eiväthän ulkokissat niin tyhmiä ole että antaisivat kyyn itseään purra!

        En keksi yhtään negatiivista adjektiivia tuosta ylivertaisesta kissaeläimestä joka älykkyysosamäärällään voittaa jopa omistajansa. Ei ole toista eläintä koko maailmassa joka olisi sopeutunut yhtä hyvin ulkoilemaan ilman valvontaa! Turha kissityttelien, kukkahattutätien, kissanvihaajien jne. ja kaikkien ällötysten äitien eli sisäkissojen ja valvotusti ulkoilevien omistajien yrittää mustata ulkokissojen mainetta, sillä se on vain panettelua, kateellisten panettelua!

        Free cats! Vapauttakaa kissanne elämään kissanarvoista elämää!!

        Pssst. vaikka eihän ne teidän sisähissukat, valjaspellet ja tarhapöllöt vapaana pärjää edes pyhätöntä viikkoa. Tosin sillähän niistäkin ressukoista päästään kun ne hiirtä säikähtävät ja henkensä menettävät. Häh häh hää.. loosers!


      • 18+76
        7+9 kirjoitti:

        Ja vapaan ulkoilun vastustajilla "sattuu" merkillisen usein olemaan kasvimaa, kukkapenkkejä ja hiekkalaatikko lapsille. Kissoja heidän pihassaan käy enemmän kuin niitä edes on samalla paikkakunnalla ja kissojen pääasiallinen toiminta näyttää olevan ulostaminen. Jossain välissä ne kuitenkin ehtivät naarmuttaa autot, kiusata talon lemmikkejä, myllätä kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Tämä on melkoinen saavutus kissoilta, jotka vapaan ulkoilun vastustajien mukaan joutuvat petojen suuhun, autojen alle tai kissanvihaajien tappamiksi. Missähän välissä nuo kissat kaikkeen tuohon ehtivät. :D

        Rivi- ja omakotitaloasujilla sekä usein myös kesämökkiläisillä on yleensä sen verran pihaa että sinne mielellään laittaa jotain kasvamaan sekä hyödyksi että silmäin iloksi. Oliko tämä sinulle ehkä yllätys?

        Nostakaapa kätenne te joilla ei ole pihamaallaan mitään muuta kasvamassa kuin ehkä ruohoa ja korkeintaan pari hassua puutarhatonttua?

        Kerrostaloasukkaita ei tällä kertaa vastaajiksi huolita vaikka partsillanne kasvaisikin pari pelargoniaa ja pieni hyötypuutarha, sillä parveke ei ole piha vaikka sinne vieras kissa pääsisikin tulemaan.

        Suomalaiset nyt vaan tykkäävät puuhastella kasvien kanssa olimmepa sitten taajamien tai haja-asutusalueitten asukkeja, sillä meissä kaikissa asuu pieni viherpeukalo (paitsi tietysti nimimerkissä 7 9 mitä ilmeisemmin ei).


      • 8+9
        18+76 kirjoitti:

        Rivi- ja omakotitaloasujilla sekä usein myös kesämökkiläisillä on yleensä sen verran pihaa että sinne mielellään laittaa jotain kasvamaan sekä hyödyksi että silmäin iloksi. Oliko tämä sinulle ehkä yllätys?

        Nostakaapa kätenne te joilla ei ole pihamaallaan mitään muuta kasvamassa kuin ehkä ruohoa ja korkeintaan pari hassua puutarhatonttua?

        Kerrostaloasukkaita ei tällä kertaa vastaajiksi huolita vaikka partsillanne kasvaisikin pari pelargoniaa ja pieni hyötypuutarha, sillä parveke ei ole piha vaikka sinne vieras kissa pääsisikin tulemaan.

        Suomalaiset nyt vaan tykkäävät puuhastella kasvien kanssa olimmepa sitten taajamien tai haja-asutusalueitten asukkeja, sillä meissä kaikissa asuu pieni viherpeukalo (paitsi tietysti nimimerkissä 7 9 mitä ilmeisemmin ei).

        Ei ollenkaan ole yllätys. Varsinkin iäkkäämpi väki ja sellaiset, joilla ei elämässä ole mitään erikoista sisältöä puuhastelee mielellään puutarhoissa. Niin vanhempanikin aikoinaan tekivät, mutta kissoista ei koskaan haittaa ollut. Ei vaikka navettakissoja oli melkoinen määrä ja kylän kissat siihen päälle.


      • 11+1
        8+9 kirjoitti:

        Ei ollenkaan ole yllätys. Varsinkin iäkkäämpi väki ja sellaiset, joilla ei elämässä ole mitään erikoista sisältöä puuhastelee mielellään puutarhoissa. Niin vanhempanikin aikoinaan tekivät, mutta kissoista ei koskaan haittaa ollut. Ei vaikka navettakissoja oli melkoinen määrä ja kylän kissat siihen päälle.

        On sinulla mielipiteet ja isot harhaluulot!

        Oletko tynnyrissä kasvanut ja tapinreijästä syötetty?

        Eikö sulla mukamas ole mitään elävää kasvia siellä kivitalon pienessä hämyisessä yksiössäsi?

        Ennen oli ennen ja nyt on nyt!! Tervetuloa vuoteen 2013 :D


      • kamalaakakkaa
        7+9 kirjoitti:

        Ja vapaan ulkoilun vastustajilla "sattuu" merkillisen usein olemaan kasvimaa, kukkapenkkejä ja hiekkalaatikko lapsille. Kissoja heidän pihassaan käy enemmän kuin niitä edes on samalla paikkakunnalla ja kissojen pääasiallinen toiminta näyttää olevan ulostaminen. Jossain välissä ne kuitenkin ehtivät naarmuttaa autot, kiusata talon lemmikkejä, myllätä kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Tämä on melkoinen saavutus kissoilta, jotka vapaan ulkoilun vastustajien mukaan joutuvat petojen suuhun, autojen alle tai kissanvihaajien tappamiksi. Missähän välissä nuo kissat kaikkeen tuohon ehtivät. :D

        Jos seuraisit kisuasi,näkisit sen kaiken tapahtuvan.
        Päivittäin tulee kakkoja lisää,mistä niitä oikein sikiää?
        Vanhat kun siivoaa,seuraavana päivänä on ainakin yksi uusi kasa odottamassa.Yleensähän vapaana ulkoiluttajat,luulevat kissansa olevan kakkimatta naapureiden pihaan.Mutta kissahan hakeutuu juuri pehmeisiin hiekkakasoihin,kukkapenkkeihin ja kasvimaalle.Paras paikka näyttää olevan hiekkalaatikko,kakka kasoja ilmestyy sinne eniten,eli se on mieluisin paikka.
        Itse häpeäisin jos eläimeni noin muiden pihalla tekeisi,mitä sitten tekee kissan omistaja?
        Väittää ettei heidän kisu ainakaan ole :/


      • 8+9
        11+1 kirjoitti:

        On sinulla mielipiteet ja isot harhaluulot!

        Oletko tynnyrissä kasvanut ja tapinreijästä syötetty?

        Eikö sulla mukamas ole mitään elävää kasvia siellä kivitalon pienessä hämyisessä yksiössäsi?

        Ennen oli ennen ja nyt on nyt!! Tervetuloa vuoteen 2013 :D

        Mielenkiintoista että keskustelun käydessä hermoillesi vedät toistuvasti tuon idioottivaihteen päälle. No, minkä sille voi jos taito asialliseen keskusteluun puuttuu.


      • 9+2
        8+9 kirjoitti:

        Mielenkiintoista että keskustelun käydessä hermoillesi vedät toistuvasti tuon idioottivaihteen päälle. No, minkä sille voi jos taito asialliseen keskusteluun puuttuu.

        Anteeksi jos olen jotenkin sinua loukannut, mutta minusta se oli aika naurettava väite että puutarhanhoito kiinnostaisi ainoastaan iäkkäitä ihmisiä sekä heitä joilla ei ole elämässään mitään erityistä sisältöä.

        Väitteesi ei minua alkanut hermostuttamaan millään muotoa, ainoastaan huvitti, sillä pitäisihän nyt tyhmemmänkin tajuta että nykyisin kaikenlainen kasvien kanssa näpertely on mitä suurinta hottia olipa se sitten puutarhan laittoa tai pienen parvekelaatikon hoitamista.

        Ehkä ennenvanhaan ainoastaan mummut, papat ja vanhapiikatädit puuhastelivat puutarhassa, mutta nykyisin se on kaikenikäisten ja kaikenlaisten ihmisten suosittu harraste.

        Kissa ja puutarha on ihan kiva yhdistelmä jos kissa on oma eikä vieras. Jos oma kissa kuseksii ja paskoo kasvimaallasi on se oma vikasi, mutta vierasta kissaa tai koiraakaan ei kenenkään ole pakko pihamaallaan sietää olipa se sitten hoidettu puutarha, ryteikkö tai pelkkää asfalttia.

        Asiallinen keskustelu? Suomi24:ssä? Salli minun nauraa!


      • 7+6
        9+2 kirjoitti:

        Anteeksi jos olen jotenkin sinua loukannut, mutta minusta se oli aika naurettava väite että puutarhanhoito kiinnostaisi ainoastaan iäkkäitä ihmisiä sekä heitä joilla ei ole elämässään mitään erityistä sisältöä.

        Väitteesi ei minua alkanut hermostuttamaan millään muotoa, ainoastaan huvitti, sillä pitäisihän nyt tyhmemmänkin tajuta että nykyisin kaikenlainen kasvien kanssa näpertely on mitä suurinta hottia olipa se sitten puutarhan laittoa tai pienen parvekelaatikon hoitamista.

        Ehkä ennenvanhaan ainoastaan mummut, papat ja vanhapiikatädit puuhastelivat puutarhassa, mutta nykyisin se on kaikenikäisten ja kaikenlaisten ihmisten suosittu harraste.

        Kissa ja puutarha on ihan kiva yhdistelmä jos kissa on oma eikä vieras. Jos oma kissa kuseksii ja paskoo kasvimaallasi on se oma vikasi, mutta vierasta kissaa tai koiraakaan ei kenenkään ole pakko pihamaallaan sietää olipa se sitten hoidettu puutarha, ryteikkö tai pelkkää asfalttia.

        Asiallinen keskustelu? Suomi24:ssä? Salli minun nauraa!

        Miten niin loukannut? Et lainkaan.

        Väitteeni tarkoitus ei mitenkään ollut sinun hermostuttaminen. Kerroin vain mitä johtopäätöksiä olen vuosien ja vuosikymmenten varrella tehnyt. Aika vähissä ovat ne tutut, jotka möyrivät takapuoli pystyssä kasvimaalla. Marjapuskia ja omenapuita kyllä on, koska niiden hoito ei työlästä ole ja satoa tulee mukavasti vähällä vaivalla. Vihanneksia saa kaupastakin niin halvalla, ettei niiden kasvattamisessa ole paljon hyötyä.

        Ei vieraassa kissassa mitään sietämistä ole. Mukavia vieraitahan ne ovat. Merkillinen tuo vihamielisyytesi viattomia eläimiä kohtaan.

        Kyllä täälläkin voi asiallisesti keskustella. Kokeile joskus, saatat yllättyä.


      • 9+71
        7+6 kirjoitti:

        Miten niin loukannut? Et lainkaan.

        Väitteeni tarkoitus ei mitenkään ollut sinun hermostuttaminen. Kerroin vain mitä johtopäätöksiä olen vuosien ja vuosikymmenten varrella tehnyt. Aika vähissä ovat ne tutut, jotka möyrivät takapuoli pystyssä kasvimaalla. Marjapuskia ja omenapuita kyllä on, koska niiden hoito ei työlästä ole ja satoa tulee mukavasti vähällä vaivalla. Vihanneksia saa kaupastakin niin halvalla, ettei niiden kasvattamisessa ole paljon hyötyä.

        Ei vieraassa kissassa mitään sietämistä ole. Mukavia vieraitahan ne ovat. Merkillinen tuo vihamielisyytesi viattomia eläimiä kohtaan.

        Kyllä täälläkin voi asiallisesti keskustella. Kokeile joskus, saatat yllättyä.

        Sinun tuttusi eivät takapuoli pystyssä kasvimaalla möyri enkä möyri minäkään vaikka tunnustan että kyllä mulla kukkapenkki ja pieni yrttiviljelmä on. Vaikka sinun tuttusi ja minä emme ole puutarhaherännäisiä ei se tarkoita sitä etteikö kyseinen harraste olisi todella suosittua nykypäivänä.

        Edelleenkään en ole hermostunut. Edes verenpaineeni ei ole koholla vaan normaali, suorastaan erinomainen.

        En vihaa eläimiä enkä tunne vihamielisyyttä niitä kohtaan, en edes niitä jotka omine lupine pieneen pihaani tulee. Niiden omistajiakaan en vihaa vaan toivoisin heidän olevan edes asteen vastuullisempia elukoistaan ja ottamaan huomioon myös kanssaihmiset kuten minut heidän naapurinsa. Jos en halua heidän eläimiään pihaani on se oikeuteni.

        Voidaan jatkaa asiallista keskustelua hieman myöhemmin, sillä nyt lähden viemään kissani ulos kun keli on kuin kesäinen morsian. Mieti sillä välin sopivaa aihetta vai jatketaanko tästä?


      • siivoamaan heti :)
        18+76 kirjoitti:

        Rivi- ja omakotitaloasujilla sekä usein myös kesämökkiläisillä on yleensä sen verran pihaa että sinne mielellään laittaa jotain kasvamaan sekä hyödyksi että silmäin iloksi. Oliko tämä sinulle ehkä yllätys?

        Nostakaapa kätenne te joilla ei ole pihamaallaan mitään muuta kasvamassa kuin ehkä ruohoa ja korkeintaan pari hassua puutarhatonttua?

        Kerrostaloasukkaita ei tällä kertaa vastaajiksi huolita vaikka partsillanne kasvaisikin pari pelargoniaa ja pieni hyötypuutarha, sillä parveke ei ole piha vaikka sinne vieras kissa pääsisikin tulemaan.

        Suomalaiset nyt vaan tykkäävät puuhastella kasvien kanssa olimmepa sitten taajamien tai haja-asutusalueitten asukkeja, sillä meissä kaikissa asuu pieni viherpeukalo (paitsi tietysti nimimerkissä 7 9 mitä ilmeisemmin ei).

        Meillä iso tontti,jossa pensaita,hedelmäpuita,kasvimaa,kukkapenkkejä ja lapsille hiekkalaatikko,sekä hiekkiksen lähellä keinut koko alue on hiekoitettu.Joten sitä hiekkaa on muuallakin kun hiekkalaatikossa,eli kissat sotkee sitten vaihtelevasti joko laatikon tai myös keinun alustan.
        Itse en ymmärrä miksi oman lemmikin pitäisi ulkoilla/kakata muiden pihoilla? Ei minun lemmikkini käy muiden pihoilla,ei yksin,eikä omistajan kanssa.Miksi naapurin kissan pitää käydä?
        Omistajasta se on kiinni kaikki,oman kissansa sotkut kuuluu omistajan itsensä siivota,sieltä naapurinkin pihasta.Eli hopi hopi,kyselemään,onko sitä siivottavaa kertynyt...


      • eikisuille
        7+9 kirjoitti:

        Ja vapaan ulkoilun vastustajilla "sattuu" merkillisen usein olemaan kasvimaa, kukkapenkkejä ja hiekkalaatikko lapsille. Kissoja heidän pihassaan käy enemmän kuin niitä edes on samalla paikkakunnalla ja kissojen pääasiallinen toiminta näyttää olevan ulostaminen. Jossain välissä ne kuitenkin ehtivät naarmuttaa autot, kiusata talon lemmikkejä, myllätä kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Tämä on melkoinen saavutus kissoilta, jotka vapaan ulkoilun vastustajien mukaan joutuvat petojen suuhun, autojen alle tai kissanvihaajien tappamiksi. Missähän välissä nuo kissat kaikkeen tuohon ehtivät. :D

        Katso vähän sinne naapurien pihoihin,yllätyt,monet kasvattavat syötäviä kasveja pihassaan.


    • 1+11

      Onhan se tietenkin minun vikani että olen omalle tontille kissoilletehnyt ison ulkoilutarhan jotta nänä vapaana kulkevat kissat voivat tulla siihen rihumaan ja aiheuttamaan kaaosta . Kyllä se nyt vain niin on että niitä kissoista on oikeasti myäs riesaa vapaana kulkiessaan ja tätä ei voi kukaan kieltää . Jokaiselle on oikeus myös elää täysin kissatonta elämää jos niin haluaa .

      Onneksi jokaikinen kissa joka meidän pihassa alkaa kuljeskella pääsee loukussa odottelemaan omistajaansa löytöeläintaloon .

      • 7+8

        Onneksi meillä päin ei ole niin päästään vialla olevia ihmisiä, että he kuvittelisivat kissoista olevan haittaa ja alkaisivat niitä vainoamaan. Sinunkin todellinen ongelma lienee se, että omatuntoasi kolkuttaa kissojesi huono elämä ja purat kiukkuasi kissoihin, jolla on sinua paremmat omistajat.


      • kiinnostaakovinkin:)

        Mistä loukun sait?
        Onko siinä jokin syötti?
        Kiitos etukäteen tiedosta.


      • häpeä tekosiasi
        7+8 kirjoitti:

        Onneksi meillä päin ei ole niin päästään vialla olevia ihmisiä, että he kuvittelisivat kissoista olevan haittaa ja alkaisivat niitä vainoamaan. Sinunkin todellinen ongelma lienee se, että omatuntoasi kolkuttaa kissojesi huono elämä ja purat kiukkuasi kissoihin, jolla on sinua paremmat omistajat.

        Huono omistaja jättää kisun heitteille,kuljeksimaan yksin ilman valvovan omistajan valvontaa.
        Kolahtiko?


      • 9+6
        7+8 kirjoitti:

        Onneksi meillä päin ei ole niin päästään vialla olevia ihmisiä, että he kuvittelisivat kissoista olevan haittaa ja alkaisivat niitä vainoamaan. Sinunkin todellinen ongelma lienee se, että omatuntoasi kolkuttaa kissojesi huono elämä ja purat kiukkuasi kissoihin, jolla on sinua paremmat omistajat.

        Se ei ole vainoamista jos omalla pihallaan tai maallaan ottaa kissan kiinni ja vie sen löytöeläintaloon. Se ei ole päästään vialla olevan vaan harvinaisen tervepäisen ihmisen toimintaa se!

        Äläpä kuule ala taas haukkumaan oikein toimivia ihmisiä!

        7 8: miten määrittelet hyvän kissanomistajan, niin hyvän että hänestä voi sanoa että on parempi kuin joku toinen? Sinä tietysti sellainen olet, eli voit aivan hyvin kertoa itsestäsi eikö totta?


      • 8+8
        9+6 kirjoitti:

        Se ei ole vainoamista jos omalla pihallaan tai maallaan ottaa kissan kiinni ja vie sen löytöeläintaloon. Se ei ole päästään vialla olevan vaan harvinaisen tervepäisen ihmisen toimintaa se!

        Äläpä kuule ala taas haukkumaan oikein toimivia ihmisiä!

        7 8: miten määrittelet hyvän kissanomistajan, niin hyvän että hänestä voi sanoa että on parempi kuin joku toinen? Sinä tietysti sellainen olet, eli voit aivan hyvin kertoa itsestäsi eikö totta?

        Olet väärässä. Se on varsin sekopäistä toimintaa. Oikeasti kissoista ei mitään haittaa ole. Haitta syntyy lähinnä kokijan päässä ja siihen toimii terapia tai lääkitys paremmin kuin viattomien kissojen vainoaminen.


      • lepakoita tapulissa
        8+8 kirjoitti:

        Olet väärässä. Se on varsin sekopäistä toimintaa. Oikeasti kissoista ei mitään haittaa ole. Haitta syntyy lähinnä kokijan päässä ja siihen toimii terapia tai lääkitys paremmin kuin viattomien kissojen vainoaminen.

        Jos sinulla ei ole kukkapenkkiä eikä hiekkalaatikkoa, niin miksi vastasit aloitukseen? Et sinä voi kukkapenkittömänä ja hiekkalaatikottomana ihmisenä tietää miten paljon irtokissoista haittaa em. omistajille on? Keskittyisit nyt vain nostelemaan niitä vanhoja ketjuja kun et täällä osaa muuta kuin jäkättää kuin vanha akka ja toistella vanhoja mantrojasi!


      • 67+677
        lepakoita tapulissa kirjoitti:

        Jos sinulla ei ole kukkapenkkiä eikä hiekkalaatikkoa, niin miksi vastasit aloitukseen? Et sinä voi kukkapenkittömänä ja hiekkalaatikottomana ihmisenä tietää miten paljon irtokissoista haittaa em. omistajille on? Keskittyisit nyt vain nostelemaan niitä vanhoja ketjuja kun et täällä osaa muuta kuin jäkättää kuin vanha akka ja toistella vanhoja mantrojasi!

        Talo ulkorakennuksineen kuitenkin on ja autoja siinä pihassa. Löytyy omia kissoja ja koiria, jotka vapaana jolkuttelevat pihamaalla lähes päivittäin. Ei ole taloa pilalle kuseksittu, ei ole autot naarmuilla.

        Kun sinulla näytää olevan niin kova tarve trollaamiseen, niin pari nostettua lisäketjua tekee vain hyvää. Ehkä juuri siksi ne nostit.


      • päivän paras vitsi!!
        67+677 kirjoitti:

        Talo ulkorakennuksineen kuitenkin on ja autoja siinä pihassa. Löytyy omia kissoja ja koiria, jotka vapaana jolkuttelevat pihamaalla lähes päivittäin. Ei ole taloa pilalle kuseksittu, ei ole autot naarmuilla.

        Kun sinulla näytää olevan niin kova tarve trollaamiseen, niin pari nostettua lisäketjua tekee vain hyvää. Ehkä juuri siksi ne nostit.

        MOT: keskustelet ketjussa itsesi kanssa :))))))))))))))))))


      • utelias.
        päivän paras vitsi!! kirjoitti:

        MOT: keskustelet ketjussa itsesi kanssa :))))))))))))))))))

        Kerro lisää harhoistasi?


      • 78+19
        67+677 kirjoitti:

        Talo ulkorakennuksineen kuitenkin on ja autoja siinä pihassa. Löytyy omia kissoja ja koiria, jotka vapaana jolkuttelevat pihamaalla lähes päivittäin. Ei ole taloa pilalle kuseksittu, ei ole autot naarmuilla.

        Kun sinulla näytää olevan niin kova tarve trollaamiseen, niin pari nostettua lisäketjua tekee vain hyvää. Ehkä juuri siksi ne nostit.

        Kiire nostaa paljon keskusteluja jotta saa trollata oikein sydämensä kyllyydestä ennen kuin koulut alkavat ja täytyy ainakin vähentää rakasta harrastustaan.

        Joko se ensi viikolla pienen koulu alkaa vai alkoiko jo eilen kuten meidän lapsilla?


      • 6+98
        78+19 kirjoitti:

        Kiire nostaa paljon keskusteluja jotta saa trollata oikein sydämensä kyllyydestä ennen kuin koulut alkavat ja täytyy ainakin vähentää rakasta harrastustaan.

        Joko se ensi viikolla pienen koulu alkaa vai alkoiko jo eilen kuten meidän lapsilla?

        Miksi et trollaa vain yhdessä keskustelussa? Et sinä vanhoja nostamalla saa mitään riitasumaa aikaiseksi, vaikka kuinka yrittäisit.


      • eksiuchndjsm
        8+8 kirjoitti:

        Olet väärässä. Se on varsin sekopäistä toimintaa. Oikeasti kissoista ei mitään haittaa ole. Haitta syntyy lähinnä kokijan päässä ja siihen toimii terapia tai lääkitys paremmin kuin viattomien kissojen vainoaminen.

        Jatkuvasti ilmestyvät kissan paskat pihassa,on ihan aito haitta.Syylliset yleensäkin vähättelee haittoja,täällä puolustelijoita siksi on...ainakin yksi XD


      • kolkutikattilaa
        7+8 kirjoitti:

        Onneksi meillä päin ei ole niin päästään vialla olevia ihmisiä, että he kuvittelisivat kissoista olevan haittaa ja alkaisivat niitä vainoamaan. Sinunkin todellinen ongelma lienee se, että omatuntoasi kolkuttaa kissojesi huono elämä ja purat kiukkuasi kissoihin, jolla on sinua paremmat omistajat.

        7 8 Taasko päivystät täällä.....tämä keskustelun avaus oli niille,joille on kissoista haittaa.Kaikilla ei siis ole niitä omia kissoja ollenkaan,vain naapurin kissan aiheuttamat haitat ja paskat pihassa....Sinun sairautesi ja harhasi eivät tänne kuulu,eivätkä varmaankaan ketään kiinnosta.
        Etsi sopiva keskustelun aihe muista keskusteluista.Toivon että saat apua ja vertaistukea,ongelmasi ei ole ihan pieni...kissoista ehkä olisi sinun hyvä luopua kokonaan,et ole vastuullinen niiden hoidossa....ei varmaan tullut yllätyksenä sinulle eihän ? Siksihän täällä roikutkin,omantunnontuskissasi XD


    • catts.

      Ulkokissa Red ja valvotusti ulkoileva Blackie keskustelevat henkeviä. Oppia ovat mokomat ottaneet omistajiltaan jotka kisailevat nettipalstoilla tyyliin kumpi ja kampi tappelivat. Kumpi muuten voitti? No kumpi tietysti, sillä kumpi ei olekaan trolli kuten vänkääjä kampi. Red mouruaa, uhittelee, uhkailee, vääntää ja länkyttää leukojaan ilman pesunkestäviä todisteita. Hui kauhistus, edes kunnon linkkejä ei löydy korkeimman oikeuden päätöksistä puhumattakaan. Byääääh! Fiksumpi kissa Blackie tyytyy kuuntelemaan hourivaa kaveriaan ja toteamaan napakasti F*** You! Lyhyestä virsi kaunis. Asia on pihvi. Red lähtee kyliä kiertämään kun kotiovet ei aukene hälle vaikka vatsa jo kurisee ja Blackie kellahtaa oman omistajan auton viereen nukkumaan tietäen että turvallinen ja luotettava ihminen untaan valvoo ja ruokakuppi on aina täynnä tuoretta hyvää kissaterveellistä ruokaa. Tämän pituinen tämä tarina.

      https://www.youtube.com/watch?v=Ut8BKaPRSvQ

      • Free and happy

        Korkeimman oikeuden ennakkopäätös löytyy finlex-sivustolta (katso kohta Korkeimman oikeuden ennakkopäätökset).

        Onnelliset kissamme kulkevat kissanluukusta sisään - ja ulos. Kuppi on täynnä hyvää ruokaa, mutta terveellistä tuoreravintoa, hiiriä, löytyy myös ulkoa.

        Palkintoja voittanut puutarhani on esitelty alan lehdessä. Kauniissa kuvissa näkyy usein myös yksi kissoistani.


      • 900+900
        Free and happy kirjoitti:

        Korkeimman oikeuden ennakkopäätös löytyy finlex-sivustolta (katso kohta Korkeimman oikeuden ennakkopäätökset).

        Onnelliset kissamme kulkevat kissanluukusta sisään - ja ulos. Kuppi on täynnä hyvää ruokaa, mutta terveellistä tuoreravintoa, hiiriä, löytyy myös ulkoa.

        Palkintoja voittanut puutarhani on esitelty alan lehdessä. Kauniissa kuvissa näkyy usein myös yksi kissoistani.

        Ai perkele. että sulta lähti pahasti lapasesta. Mä kun jo luulin että lähdetään sopalle johonkin kuppilaan. Okeido, ota iltatabut ja mee unilles. Mä lähden parille, korkeintaan kolmelle mutten kuitenkaan neljää enemmälle. Kerro ihmeessä minkä alan lehdessä sun puutarha on esitelty kun mulle ei Jallut, Kaller sun muut tule tilattuna enkä niitä edes osta. See ya!


      • kissa kuutamolla
        900+900 kirjoitti:

        Ai perkele. että sulta lähti pahasti lapasesta. Mä kun jo luulin että lähdetään sopalle johonkin kuppilaan. Okeido, ota iltatabut ja mee unilles. Mä lähden parille, korkeintaan kolmelle mutten kuitenkaan neljää enemmälle. Kerro ihmeessä minkä alan lehdessä sun puutarha on esitelty kun mulle ei Jallut, Kaller sun muut tule tilattuna enkä niitä edes osta. See ya!

        Puutarhani on esitelty sisustus-/puutarhalehdessä, en halua laittaa linkkiä näkyville tälle palstalle, jostain syystä.

        Upean kukinnan täytyy johtua kissankakan määrästä!

        Kiitos tarjouksesta, meilläpäin ei ole kuppiloita enkä pääse sopalle ja huomenna täytyy olla skarppina kun on purjehdusviikonloppu tulossa.


      • wowowowowooww
        kissa kuutamolla kirjoitti:

        Puutarhani on esitelty sisustus-/puutarhalehdessä, en halua laittaa linkkiä näkyville tälle palstalle, jostain syystä.

        Upean kukinnan täytyy johtua kissankakan määrästä!

        Kiitos tarjouksesta, meilläpäin ei ole kuppiloita enkä pääse sopalle ja huomenna täytyy olla skarppina kun on purjehdusviikonloppu tulossa.

        Säälin naapureitasi,siellä ne kisusi käyvä riesana kuitenkin :/


    • 88+2

      Olisiko hyviä ja toimivia neuvoja joilla estää kissojen majailu ja paskominen kasvihuoneessa?

      Ovi on oltava auki tuuletuksen vuoksi, samoin peräseinän pieni ikkuna. Kasvihuone on lasista ja alumiinirunkoinen.

      Nyt nimittäin palaa käämit, sillä huone haisee paskalle sanan varsinaisessa merkityksessä, mullassa on myllätty ja epäilen että maanpinnassa oleviin kasveihin on myös kusaistu.

      Ei paljon huvita jos sato on pisshitty pilalle!

      • pisukisut kiinni

        Loukku kasvihuoneen ovelle ja kissa löytöeläintaloon.


      • 6+9

        Voi harmi kun on päässyt noin käymään. :D

        Aika hyvä käytäntö on pestä sato ennen syömistä.


      • olet provo

        Kasvihuoneissa on tuuletusikkunat katossa, ei kukaan niitä ovia pidä auki.


      • 7+98
        olet provo kirjoitti:

        Kasvihuoneissa on tuuletusikkunat katossa, ei kukaan niitä ovia pidä auki.

        Voi kun olisinkin provo, mutta ihan asialla olen!

        Kasvihuoneeni on rivarin pihaan mahtuva pieni lasihuone jossa kuule ei tuuletusikkunoita katossa ole. Mutta koska ilma on saatava vaihtumaan, ovat sekä ovi että peräseinän pieni ikkuna oltava auki ellei ole hyisen kylmää.

        Että ihan provoksi jo ilkesit mainita. Oletko joku kasvihuoneitten ammattilainen vai mikä?

        Tietysti sadon voi ja on fiksua pestä ennen syöntiä, mutta jumaleisson se paskanhaju pienessä kasvihuoneessa on etova, ja toisaalta jo ajatuskin pissityistä basilikoista, persiljasta, timjamista, korianterista ym. yrteistä ja muista kasvikunan aineksista saattaa jättää ne syömättä.

        Mutta ei, en siis ole provo vaan aika perskuleen kettuuntunut tähän tilanteeseen!

        On se vaan kiva huomata että taimi on kaivettu ylös ja sen tilalla on silkkaa sontaa!


      • kissat kuriin
        olet provo kirjoitti:

        Kasvihuoneissa on tuuletusikkunat katossa, ei kukaan niitä ovia pidä auki.

        Ei oo meilläkän mitään tuuletusikkunoita suuressa huoneessamme.Ovia pidetään auki yötäpäivää jos liian kuumaksi ilmat menee.
        Minä haen myös loukun heti lainaan,jos sinne kissan kakkaa ilmestyy.Kun saan kisun kiinni soittelen omistajalle/viranomaisille ja kyselen että ketä tulee istuttamaan uudet kasvit ja vaihtamaan mullat?
        Siinä muutama ilta ainakin menee multia vaihtaessa,vaikka ei kasveja laittaisikaan.Jos sen työn teettää vieraalla,hintaa kertyy luultavammin tuhansia euroja.Lisäksi tietysti korvaus menetetystä sadosta jne...Ei ole mistään pienestä kasvihuoneesta meinaan kyse...Eli ei kannata meillepäin kissoja päästellä.Tai yleensäkään lähellekkään kenenkään pihaa,jossa on kasvimaita tai lastenleikkipaikkoja.Siksihän sen lakikin kieltää,omistajalla on tietysti aina korvausvelvollisuus kissansa tekemistä haitoista.Naapuri jo kertoi loukun laittaneensa,niin siksi mietin josko ovat kissat meillekkin päin kohta tulossa...


      • 3,1m2 kasvihuone
        olet provo kirjoitti:

        Kasvihuoneissa on tuuletusikkunat katossa, ei kukaan niitä ovia pidä auki.

        Ei se riitä että katon tuuletusikkuna on auki, sillä kuten jo tuossa todettiin niin ilman täytyy kiertää. Eläinten jätteet ovat hygieniariski ja voin kuvitella hajun mikä varsinkin pienessä kasvihuoneessa on jos sitä on vessana käytetty. Kysytäänpä irtokissojen omistajilta että onko kissojen ulosteista ja virtsasta haittaa niin he sanovat että ei ole eikä heidän kasvihuoneisiin ole koskaan kissat tarpeillaan käyneet. Loukku on paras keino varmistaa että kutsumattomat vierailijat saadaan kiinni ja toimitettua mahdollisimman kauas "rikospaikalta".


      • Olet provo pelle
        7+98 kirjoitti:

        Voi kun olisinkin provo, mutta ihan asialla olen!

        Kasvihuoneeni on rivarin pihaan mahtuva pieni lasihuone jossa kuule ei tuuletusikkunoita katossa ole. Mutta koska ilma on saatava vaihtumaan, ovat sekä ovi että peräseinän pieni ikkuna oltava auki ellei ole hyisen kylmää.

        Että ihan provoksi jo ilkesit mainita. Oletko joku kasvihuoneitten ammattilainen vai mikä?

        Tietysti sadon voi ja on fiksua pestä ennen syöntiä, mutta jumaleisson se paskanhaju pienessä kasvihuoneessa on etova, ja toisaalta jo ajatuskin pissityistä basilikoista, persiljasta, timjamista, korianterista ym. yrteistä ja muista kasvikunan aineksista saattaa jättää ne syömättä.

        Mutta ei, en siis ole provo vaan aika perskuleen kettuuntunut tähän tilanteeseen!

        On se vaan kiva huomata että taimi on kaivettu ylös ja sen tilalla on silkkaa sontaa!

        Olet provo. Kasvihuoneessa on aina tuuletusikkuna (-t) katossa. Aina. Jos jotain tietää kasvihuoneista, niin ymmärtää miksi. Jos on niin pieni huone, että siinä ei ole tuuletusluukkua, se on sitten kukkamaljakko.

        Lisäksi kerrot kasvattavasi persiljaa kasvihuoneessa, maassa ja nimität niitä taimiksi. Provo, provo, provo. Älä viitsi syöttää skeidaa.


      • 40+4
        Olet provo pelle kirjoitti:

        Olet provo. Kasvihuoneessa on aina tuuletusikkuna (-t) katossa. Aina. Jos jotain tietää kasvihuoneista, niin ymmärtää miksi. Jos on niin pieni huone, että siinä ei ole tuuletusluukkua, se on sitten kukkamaljakko.

        Lisäksi kerrot kasvattavasi persiljaa kasvihuoneessa, maassa ja nimität niitä taimiksi. Provo, provo, provo. Älä viitsi syöttää skeidaa.

        En väitä ymmärtäväni kasvihuoneista muuta kuin että ilman siellä on vaihduttava ja läpiveto on maallikon käsitys asiasta.

        Onhan kasvihuoneessani tuuletusluukku, sillä siinä on peräseinällä pieni ikkuna. Siis seinällä ei katossa.

        Olkoon kasvihuoneeni sitten kukkamaljakko, mutta ei mun rivaripihaani paljon suurempi juuri mahtuisikaan jos haluaa edes pienen nurmikkoläntin johon mahtuu pieni pöytä ja pari tuolia.

        Miksei persiljaa voisi kasvihuoneessa kasvattaa? Kyllä minulla on siellä muitakin yrttejä ja nimenomaan maassa kun ei siellä hyllyjä ole. Anteeksi jos taimi oli väärä sana, olisiko kasvi oikeampi.

        En syötä skeidaa vaikka sitä täällä olisi enkä edelleenkään ole provo enkä tunnustaudu pelleksikään.


      • pellekö?
        Olet provo pelle kirjoitti:

        Olet provo. Kasvihuoneessa on aina tuuletusikkuna (-t) katossa. Aina. Jos jotain tietää kasvihuoneista, niin ymmärtää miksi. Jos on niin pieni huone, että siinä ei ole tuuletusluukkua, se on sitten kukkamaljakko.

        Lisäksi kerrot kasvattavasi persiljaa kasvihuoneessa, maassa ja nimität niitä taimiksi. Provo, provo, provo. Älä viitsi syöttää skeidaa.

        Ikävä tuottaa pettymys, mutta minunkaan kasvihuoneessa ei ole tuuletusikkunaa katossa vaan tuuletan sitä ainoastaan avoimesta ovesta.


      • Ilmainen mainos
        pellekö? kirjoitti:

        Ikävä tuottaa pettymys, mutta minunkaan kasvihuoneessa ei ole tuuletusikkunaa katossa vaan tuuletan sitä ainoastaan avoimesta ovesta.

        Onpa ilahduttavaa, että kasvihuoneharrastus on levinnyt näin monille pihoille kissapalstalaisten keskuudessa! Tulos on ai-van hätkähdyttävä, kun ottaa huomioon maamme harrastekasvihuoneiden määrän.

        Olen kasvihuoneiden maahantuoja ja siksi kysyisinkin, mistä olette hankkineet nämä kattoluukuttomat kasvihuoneenne ja mihin hintaan?

        Koska tuuletusvaikeudet tuntuvat vaivaavan palstakirjoittelijoita, voin ilokseni kertoa, että yrityksemme tuo maahan useita pieniä, hyvin kohtuuhintaisia malleja, joissa kaikissa on kattoluukut.


      • kasvihuonemyös
        Ilmainen mainos kirjoitti:

        Onpa ilahduttavaa, että kasvihuoneharrastus on levinnyt näin monille pihoille kissapalstalaisten keskuudessa! Tulos on ai-van hätkähdyttävä, kun ottaa huomioon maamme harrastekasvihuoneiden määrän.

        Olen kasvihuoneiden maahantuoja ja siksi kysyisinkin, mistä olette hankkineet nämä kattoluukuttomat kasvihuoneenne ja mihin hintaan?

        Koska tuuletusvaikeudet tuntuvat vaivaavan palstakirjoittelijoita, voin ilokseni kertoa, että yrityksemme tuo maahan useita pieniä, hyvin kohtuuhintaisia malleja, joissa kaikissa on kattoluukut.

        Meillä on ihan ite tehty suuri,ihan useammasta kaaresta.Saatiin veljen vaimon kautta,kun joku sen sukulainen lopetteli kasvihuone viljelyä.Sais siihen sähköset tai käsin veivattavat luukut.Mut ei oo laitettu.
        Ovista tuuletellaan,ja toimii hyvin niin.
        On ollu meillä jo kohta kymmenen vuotta,tommosessa suuressa kasvaa perunatkin aikaisin.Ei tarvitse kaupasta kalliilla hinnalla mitään kasviksia ostella,ja on samalla tosi kiva koko perheen harrastus.
        Ps.Kyllä varmaan helpottaa taas irtokissailijaa,kun saa tähänkin kirjoitukseen miinuksensa laittaa Wink,Wink...tiädä sitten mitä se sillä tarkottaa...älä kasvata kasvihuoneessa, vai on kade,tai olisko harmitus vaan muuten ;)


      • omg ovituuletus XD
        Olet provo pelle kirjoitti:

        Olet provo. Kasvihuoneessa on aina tuuletusikkuna (-t) katossa. Aina. Jos jotain tietää kasvihuoneista, niin ymmärtää miksi. Jos on niin pieni huone, että siinä ei ole tuuletusluukkua, se on sitten kukkamaljakko.

        Lisäksi kerrot kasvattavasi persiljaa kasvihuoneessa, maassa ja nimität niitä taimiksi. Provo, provo, provo. Älä viitsi syöttää skeidaa.

        Katseleppa ympärillesi,pihoissa on paljon erillaisia kasvihuoneita,ja kasvimaita muutenkin.Jotkut niistä kasvihuoneista kaupasta ostettuja,jotkut omia kyhäelmiä.
        Jotkut nostaa koko seinän ylös tuuletusta varten :O eikö olekkin varsin outoa et varmaan ole tällaisesta kuullut ikinä.Mutta usko huviksesi,totta sekin on.
        Ovista tuulettaminenkin on hyvin yleistä,vaikka kattoluukku olisikin.Ja kaikissa sitä ei siis ole,jos sitä ei ole viitsitty tehdä,tai katsottu edes tarpeelliseksi.
        Taimia on minullakin kaikki alkuunsa olleet,niistä sitten kasvavat .Puhun myös persiljan taimista,miksi sinä niitä kutsuisit? Pensaiksiko,puskaksi vai vain persiljaksi?
        Onko sen niin väliä miksi kukin taimiaan kutsuu,ja pahako on jos ihan taimiksi? Minun puolestani kutsukoon kukin miksi haluaa.
        Sulla nyt tuntuu olevan jotenkin vaikea hyväksyä että olet väärässä,mutta totuttele ajatukseen.Oppia se on ikä kaikki :)


      • yritys hyvä 10 NOT
        Ilmainen mainos kirjoitti:

        Onpa ilahduttavaa, että kasvihuoneharrastus on levinnyt näin monille pihoille kissapalstalaisten keskuudessa! Tulos on ai-van hätkähdyttävä, kun ottaa huomioon maamme harrastekasvihuoneiden määrän.

        Olen kasvihuoneiden maahantuoja ja siksi kysyisinkin, mistä olette hankkineet nämä kattoluukuttomat kasvihuoneenne ja mihin hintaan?

        Koska tuuletusvaikeudet tuntuvat vaivaavan palstakirjoittelijoita, voin ilokseni kertoa, että yrityksemme tuo maahan useita pieniä, hyvin kohtuuhintaisia malleja, joissa kaikissa on kattoluukut.

        Provo vaihtoi tyyliä kun ei saanut ihmisiä lankaan tuuletusikkunavouhotuksellaan! Vieläkö miinuksia riittää vai pitääkö antaa muutama lainaksi?


      • et mistään mitääntie
        yritys hyvä 10 NOT kirjoitti:

        Provo vaihtoi tyyliä kun ei saanut ihmisiä lankaan tuuletusikkunavouhotuksellaan! Vieläkö miinuksia riittää vai pitääkö antaa muutama lainaksi?

        Yritys hyvä 10NOT....Oot ihan pihalla,taas XD


      • ;)))))))
        et mistään mitääntie kirjoitti:

        Yritys hyvä 10NOT....Oot ihan pihalla,taas XD

        Et kyllä kartalla ole sinäkään!


      • Ope.
        kissat kuriin kirjoitti:

        Ei oo meilläkän mitään tuuletusikkunoita suuressa huoneessamme.Ovia pidetään auki yötäpäivää jos liian kuumaksi ilmat menee.
        Minä haen myös loukun heti lainaan,jos sinne kissan kakkaa ilmestyy.Kun saan kisun kiinni soittelen omistajalle/viranomaisille ja kyselen että ketä tulee istuttamaan uudet kasvit ja vaihtamaan mullat?
        Siinä muutama ilta ainakin menee multia vaihtaessa,vaikka ei kasveja laittaisikaan.Jos sen työn teettää vieraalla,hintaa kertyy luultavammin tuhansia euroja.Lisäksi tietysti korvaus menetetystä sadosta jne...Ei ole mistään pienestä kasvihuoneesta meinaan kyse...Eli ei kannata meillepäin kissoja päästellä.Tai yleensäkään lähellekkään kenenkään pihaa,jossa on kasvimaita tai lastenleikkipaikkoja.Siksihän sen lakikin kieltää,omistajalla on tietysti aina korvausvelvollisuus kissansa tekemistä haitoista.Naapuri jo kertoi loukun laittaneensa,niin siksi mietin josko ovat kissat meillekkin päin kohta tulossa...

        Mikä hemmetin "ketä"??? Kuuluu sanoa "kuka"!


      • valivalit kuriin
        kissat kuriin kirjoitti:

        Ei oo meilläkän mitään tuuletusikkunoita suuressa huoneessamme.Ovia pidetään auki yötäpäivää jos liian kuumaksi ilmat menee.
        Minä haen myös loukun heti lainaan,jos sinne kissan kakkaa ilmestyy.Kun saan kisun kiinni soittelen omistajalle/viranomaisille ja kyselen että ketä tulee istuttamaan uudet kasvit ja vaihtamaan mullat?
        Siinä muutama ilta ainakin menee multia vaihtaessa,vaikka ei kasveja laittaisikaan.Jos sen työn teettää vieraalla,hintaa kertyy luultavammin tuhansia euroja.Lisäksi tietysti korvaus menetetystä sadosta jne...Ei ole mistään pienestä kasvihuoneesta meinaan kyse...Eli ei kannata meillepäin kissoja päästellä.Tai yleensäkään lähellekkään kenenkään pihaa,jossa on kasvimaita tai lastenleikkipaikkoja.Siksihän sen lakikin kieltää,omistajalla on tietysti aina korvausvelvollisuus kissansa tekemistä haitoista.Naapuri jo kertoi loukun laittaneensa,niin siksi mietin josko ovat kissat meillekkin päin kohta tulossa...

        Miksi muka pitää vaihtaa mullat? Kissan paskahan käy lannoitteesta.
        Minulla omat kissat käy omissa kukkapenkeissäni eikä ole yksikään vielä tuhonnut kukkia, kasveja eikä multia.
        Tuo on ihan höpönhöpöä, kunhan saa valittaa niin tekee sinut onnelliseksi.
        Ja oma vika jos ei viitsi hiekkalaatikon päälle laittaa suojusta.


      • kissat valvontaan
        valivalit kuriin kirjoitti:

        Miksi muka pitää vaihtaa mullat? Kissan paskahan käy lannoitteesta.
        Minulla omat kissat käy omissa kukkapenkeissäni eikä ole yksikään vielä tuhonnut kukkia, kasveja eikä multia.
        Tuo on ihan höpönhöpöä, kunhan saa valittaa niin tekee sinut onnelliseksi.
        Ja oma vika jos ei viitsi hiekkalaatikon päälle laittaa suojusta.

        Haloo,kissan ulosteissa on loisia,joten on riski sairastua jos kissa ulostaa kasvimaalle.Raskaana oleva voi saada kissan keskenmenon,ja syntymätön lapsi voi siis kuolla tai sairastua vakavasti...

        1. Toksoplasma

        Toksoplasma on yksi kaikkein yleisimmistä parasiittitaudeista. Sen aiheuttaa mikroskooppisen pieni eliö nimeltään Toksoplasma gondii. Kissat, jotka syövät tartunnan saaneita lintuja, jyrsijöitä ja muita pieniä eläimiä levittävät tautia ulosteensa kautta.

        Ihminen voi saada toksoplasmatartunnan joko suoraan kissan ulosteesta tai kissan ulosteiden saastuttamien kasvisten tai maaperän välityksellä. Lapset altistuvat taudille helposti hiekkalaatikolla, jossa kissa on käynyt tarpeillaan.

        Taudin riskiryhmiin kuuluvat raskaana olevat tai ne henkilöt, joiden vastustuskyky on sairauden vuoksi heikentynyt. Tartunta raskaana saattaa johtaa sikiön infektoitumiseen, kehityshäiriöihin tai aborttiin.

        Tietysti omistaja vaihdattaa mullat/hiekat,ja maksaa myös koko lystin.Hän on vastuussa kissansa tekemisistä,ja tietysti korvausvelvollinen.
        Kissallahan ei ole maan omistajan lupaa,joten ei senkään vuoksi sillä ole mitään asiaa muiden pihaan.Lain mukaan kissa ei saa poistua omistajansa pihalta,tai se on "heitteillejätetty" joka taasen on suomessa rikos.
        Omistajan oma vika on jos kisu lähtee parempia elinoloja hakemaan naapurista,ja päätyykin sitten täysin uusiin maisemiin.Jos ei kissaansa osaa lain mukaan hoitaa,ei sille muut mitään voi ;)
        Ota asioista selkoa ,noloa kun täällä on jo nämä asiat monesti kerrottu.....mutta jotkut vaan ei tunnu ymmärtävän huolehtia kissastaan LAINMUKAAN :)


      • hoida kuule ite
        valivalit kuriin kirjoitti:

        Miksi muka pitää vaihtaa mullat? Kissan paskahan käy lannoitteesta.
        Minulla omat kissat käy omissa kukkapenkeissäni eikä ole yksikään vielä tuhonnut kukkia, kasveja eikä multia.
        Tuo on ihan höpönhöpöä, kunhan saa valittaa niin tekee sinut onnelliseksi.
        Ja oma vika jos ei viitsi hiekkalaatikon päälle laittaa suojusta.

        Mikä ihme vimma joillakin on niitä paksaruuttia tuupata muiden riesaksi?
        Itelle otettu,itellä pidettävä XD


      • varaa aika
        kissat valvontaan kirjoitti:

        Haloo,kissan ulosteissa on loisia,joten on riski sairastua jos kissa ulostaa kasvimaalle.Raskaana oleva voi saada kissan keskenmenon,ja syntymätön lapsi voi siis kuolla tai sairastua vakavasti...

        1. Toksoplasma

        Toksoplasma on yksi kaikkein yleisimmistä parasiittitaudeista. Sen aiheuttaa mikroskooppisen pieni eliö nimeltään Toksoplasma gondii. Kissat, jotka syövät tartunnan saaneita lintuja, jyrsijöitä ja muita pieniä eläimiä levittävät tautia ulosteensa kautta.

        Ihminen voi saada toksoplasmatartunnan joko suoraan kissan ulosteesta tai kissan ulosteiden saastuttamien kasvisten tai maaperän välityksellä. Lapset altistuvat taudille helposti hiekkalaatikolla, jossa kissa on käynyt tarpeillaan.

        Taudin riskiryhmiin kuuluvat raskaana olevat tai ne henkilöt, joiden vastustuskyky on sairauden vuoksi heikentynyt. Tartunta raskaana saattaa johtaa sikiön infektoitumiseen, kehityshäiriöihin tai aborttiin.

        Tietysti omistaja vaihdattaa mullat/hiekat,ja maksaa myös koko lystin.Hän on vastuussa kissansa tekemisistä,ja tietysti korvausvelvollinen.
        Kissallahan ei ole maan omistajan lupaa,joten ei senkään vuoksi sillä ole mitään asiaa muiden pihaan.Lain mukaan kissa ei saa poistua omistajansa pihalta,tai se on "heitteillejätetty" joka taasen on suomessa rikos.
        Omistajan oma vika on jos kisu lähtee parempia elinoloja hakemaan naapurista,ja päätyykin sitten täysin uusiin maisemiin.Jos ei kissaansa osaa lain mukaan hoitaa,ei sille muut mitään voi ;)
        Ota asioista selkoa ,noloa kun täällä on jo nämä asiat monesti kerrottu.....mutta jotkut vaan ei tunnu ymmärtävän huolehtia kissastaan LAINMUKAAN :)

        Niin juuri, raskaana oleva voi saada KISSAN keskenmenon!

        Yhdyn tähän täysin, minäkin sain kissan raskaana ollessani. Näyttikö sinullakin toxo-testi plussaa? Päästin sitten kissan ulos, mutta pennusta on ollut pelkkää harmia.

        Vakavissaan: Oletko kokeillut lääkäriä tuohon loispelkoon vai nappailet jotain tabuja omalla annostuksella? Loisia ja kakkaa tuntuu pyörivän päässäsi sitä tahtia, että sivustaseuraajaa hirvittää.


      • laki ja valinta
        valivalit kuriin kirjoitti:

        Miksi muka pitää vaihtaa mullat? Kissan paskahan käy lannoitteesta.
        Minulla omat kissat käy omissa kukkapenkeissäni eikä ole yksikään vielä tuhonnut kukkia, kasveja eikä multia.
        Tuo on ihan höpönhöpöä, kunhan saa valittaa niin tekee sinut onnelliseksi.
        Ja oma vika jos ei viitsi hiekkalaatikon päälle laittaa suojusta.

        Jo toinen hieno päivä ,ei naapurin kissat tulletkkan enää puutarhaani sotkemaan.
        Sitkeesti kun pitää puoliaan,ja ottaa asioista selkoa,niin se kyllä lopulta kannattaa.

        Kissatonta ja kissankakatonta loppukesää toivon teille muillekkin,joiden nurkissa luvattomasti naapuri antaa kissansa terrorisoida.
        Pitäkää oikeuksistanne kiinni,oikeudesta kissattomuuteen.Laki on laki,siihen on vaan irtokissailijankin totuttava ;)


      • valivalit kuriin
        kissat valvontaan kirjoitti:

        Haloo,kissan ulosteissa on loisia,joten on riski sairastua jos kissa ulostaa kasvimaalle.Raskaana oleva voi saada kissan keskenmenon,ja syntymätön lapsi voi siis kuolla tai sairastua vakavasti...

        1. Toksoplasma

        Toksoplasma on yksi kaikkein yleisimmistä parasiittitaudeista. Sen aiheuttaa mikroskooppisen pieni eliö nimeltään Toksoplasma gondii. Kissat, jotka syövät tartunnan saaneita lintuja, jyrsijöitä ja muita pieniä eläimiä levittävät tautia ulosteensa kautta.

        Ihminen voi saada toksoplasmatartunnan joko suoraan kissan ulosteesta tai kissan ulosteiden saastuttamien kasvisten tai maaperän välityksellä. Lapset altistuvat taudille helposti hiekkalaatikolla, jossa kissa on käynyt tarpeillaan.

        Taudin riskiryhmiin kuuluvat raskaana olevat tai ne henkilöt, joiden vastustuskyky on sairauden vuoksi heikentynyt. Tartunta raskaana saattaa johtaa sikiön infektoitumiseen, kehityshäiriöihin tai aborttiin.

        Tietysti omistaja vaihdattaa mullat/hiekat,ja maksaa myös koko lystin.Hän on vastuussa kissansa tekemisistä,ja tietysti korvausvelvollinen.
        Kissallahan ei ole maan omistajan lupaa,joten ei senkään vuoksi sillä ole mitään asiaa muiden pihaan.Lain mukaan kissa ei saa poistua omistajansa pihalta,tai se on "heitteillejätetty" joka taasen on suomessa rikos.
        Omistajan oma vika on jos kisu lähtee parempia elinoloja hakemaan naapurista,ja päätyykin sitten täysin uusiin maisemiin.Jos ei kissaansa osaa lain mukaan hoitaa,ei sille muut mitään voi ;)
        Ota asioista selkoa ,noloa kun täällä on jo nämä asiat monesti kerrottu.....mutta jotkut vaan ei tunnu ymmärtävän huolehtia kissastaan LAINMUKAAN :)

        Ai "saada kissan keskenmenon..." :DDD Onhan se harmi jos kissa menee kesken.
        Kyllähän kaikki pitää huuhtoa hyvin muutenkin mitä maasta nyhtää. Ja oikeasti PISTÄKÄÄ hiekkalaatikoille suojukset, voihan sinne linnutkin paskoa ja siitä saat taudin. Luulisi olevan itsestään selvää.
        Minä kyllä pidän huolen kissoistani. Ärsyttää nämä ikuiset valittajat.


      • 7+1
        valivalit kuriin kirjoitti:

        Miksi muka pitää vaihtaa mullat? Kissan paskahan käy lannoitteesta.
        Minulla omat kissat käy omissa kukkapenkeissäni eikä ole yksikään vielä tuhonnut kukkia, kasveja eikä multia.
        Tuo on ihan höpönhöpöä, kunhan saa valittaa niin tekee sinut onnelliseksi.
        Ja oma vika jos ei viitsi hiekkalaatikon päälle laittaa suojusta.

        Tule sinä valivali saarnaamaan taloyhtiöiden kokouksiin ja kunnan viranomaisille jotta lasten leikkipaikkojen hiekkalaatikot täytyy peittää irtokissojen vuoksi. Tule kertomaan myös siitä, että yksityispihojen hiekkalaatikot kannattaa peittää kuten myös yleensäkin kaikki missä hiekkaa "normaalia" enemmän on kuten esim. leikkikentät, hiekkarannat ja niin pois päin.

        Diipa, daapa, duu....

        Raaka patska ja kusshi eivät ole sopivia lannoitteita edes kukille puhumattakaan ruuaksi käytettävistä kasveista. Se on liian ytyä ainesta nääs! Kissan pissha toki antaa suolaisen ja ammonniakimaisen arominsa mm. salaatinlehtiin, avomaankurkkuun ja yrtteihin, mutta vaikka niitä pesisi kuinka paljon hyvänsä, ei niitä oikein viitsisi ihmisravinnoksi silti käyttää.

        Söisitkö sinä kissankuseman vesimelonin tai laittaisitko kukkamaljakkoon virtsalta voimakkaasti lemahtavan asterin?

        Jokainen vastatkoon lemmikkiensä tekosista ja tämä koskee myös kissojen omistajia! Omistaja on vastuussa kissojensa tekemisistä vaikka se sitten olisin esim. lasten hiekkalaatikon desinfiointi ja hiekan vaihto.

        Tulee muuten aika kalliiksi!

        MOT: en halua irtokissoja kukkapenkkeihini, kakaroitten leikkipaikoille enkä varsinkaan hyötykasvitarhaani vaikken kasvihuonetta edes omista. Harkinnassa kyllä on!


      • fiksusti hoksattu :)
        kissat valvontaan kirjoitti:

        Haloo,kissan ulosteissa on loisia,joten on riski sairastua jos kissa ulostaa kasvimaalle.Raskaana oleva voi saada kissan keskenmenon,ja syntymätön lapsi voi siis kuolla tai sairastua vakavasti...

        1. Toksoplasma

        Toksoplasma on yksi kaikkein yleisimmistä parasiittitaudeista. Sen aiheuttaa mikroskooppisen pieni eliö nimeltään Toksoplasma gondii. Kissat, jotka syövät tartunnan saaneita lintuja, jyrsijöitä ja muita pieniä eläimiä levittävät tautia ulosteensa kautta.

        Ihminen voi saada toksoplasmatartunnan joko suoraan kissan ulosteesta tai kissan ulosteiden saastuttamien kasvisten tai maaperän välityksellä. Lapset altistuvat taudille helposti hiekkalaatikolla, jossa kissa on käynyt tarpeillaan.

        Taudin riskiryhmiin kuuluvat raskaana olevat tai ne henkilöt, joiden vastustuskyky on sairauden vuoksi heikentynyt. Tartunta raskaana saattaa johtaa sikiön infektoitumiseen, kehityshäiriöihin tai aborttiin.

        Tietysti omistaja vaihdattaa mullat/hiekat,ja maksaa myös koko lystin.Hän on vastuussa kissansa tekemisistä,ja tietysti korvausvelvollinen.
        Kissallahan ei ole maan omistajan lupaa,joten ei senkään vuoksi sillä ole mitään asiaa muiden pihaan.Lain mukaan kissa ei saa poistua omistajansa pihalta,tai se on "heitteillejätetty" joka taasen on suomessa rikos.
        Omistajan oma vika on jos kisu lähtee parempia elinoloja hakemaan naapurista,ja päätyykin sitten täysin uusiin maisemiin.Jos ei kissaansa osaa lain mukaan hoitaa,ei sille muut mitään voi ;)
        Ota asioista selkoa ,noloa kun täällä on jo nämä asiat monesti kerrottu.....mutta jotkut vaan ei tunnu ymmärtävän huolehtia kissastaan LAINMUKAAN :)

        Minä oon fiksu,ja huomasin että tuolta puuttuu välistä pari sanaa :ULOSTEIDEN VUOKSI...sopii siihen väliin hyvin :)

        Joilakin näkyi olevan vaiheuksiä asia ymmärtää,joten auttaa varmaan nyt tämä siinä heitä suuresti....ei minulla tietenkään vaikeuksia ollut,hoksasin sen heti...heh,heh.
        Lainkin joka kissan ulkoilutusta koskee,olen sisäistänyt/ymmärtänyt aikoja sitten,kissani on valvotusti vaapaa,ja turvassa vaaroilta.Eikä saa sitten muilta irto kissoilta tautejakaan/selkäänsä,madottelen kissan kuitenkin kahdesti vuodessa varmuudeksi.


      • omistajat vastuuseen
        7+1 kirjoitti:

        Tule sinä valivali saarnaamaan taloyhtiöiden kokouksiin ja kunnan viranomaisille jotta lasten leikkipaikkojen hiekkalaatikot täytyy peittää irtokissojen vuoksi. Tule kertomaan myös siitä, että yksityispihojen hiekkalaatikot kannattaa peittää kuten myös yleensäkin kaikki missä hiekkaa "normaalia" enemmän on kuten esim. leikkikentät, hiekkarannat ja niin pois päin.

        Diipa, daapa, duu....

        Raaka patska ja kusshi eivät ole sopivia lannoitteita edes kukille puhumattakaan ruuaksi käytettävistä kasveista. Se on liian ytyä ainesta nääs! Kissan pissha toki antaa suolaisen ja ammonniakimaisen arominsa mm. salaatinlehtiin, avomaankurkkuun ja yrtteihin, mutta vaikka niitä pesisi kuinka paljon hyvänsä, ei niitä oikein viitsisi ihmisravinnoksi silti käyttää.

        Söisitkö sinä kissankuseman vesimelonin tai laittaisitko kukkamaljakkoon virtsalta voimakkaasti lemahtavan asterin?

        Jokainen vastatkoon lemmikkiensä tekosista ja tämä koskee myös kissojen omistajia! Omistaja on vastuussa kissojensa tekemisistä vaikka se sitten olisin esim. lasten hiekkalaatikon desinfiointi ja hiekan vaihto.

        Tulee muuten aika kalliiksi!

        MOT: en halua irtokissoja kukkapenkkeihini, kakaroitten leikkipaikoille enkä varsinkaan hyötykasvitarhaani vaikken kasvihuonetta edes omista. Harkinnassa kyllä on!

        7 1 Hyvä kirjoitus,olen täysin samaa mieltä :) :) :) :) :)


      • 16+1
        omistajat vastuuseen kirjoitti:

        7 1 Hyvä kirjoitus,olen täysin samaa mieltä :) :) :) :) :)

        Kiitän ja kumarran, vaikka hetikohta meidät tullaan alas ampumaan.

        Kysymys: kuinka monta teitä on jotka tällä palstalla, siis koko Suomi 24 kissat, kirjoittaa?

        Luulen että ainoastaan pari provoa ja sitten muutama harvinainen vierailija.

        Kirjoitustyylit kun ah niin kovin monet paljastaa :DD

        Psssst. onneksi koulut alkoivat ja pahimmat pellehermannit ovat tälläkin hetkellä nenä kiinni matikankirjassa tai sitten lintsaamassa lähikioskilla.


      • 2+2
        16+1 kirjoitti:

        Kiitän ja kumarran, vaikka hetikohta meidät tullaan alas ampumaan.

        Kysymys: kuinka monta teitä on jotka tällä palstalla, siis koko Suomi 24 kissat, kirjoittaa?

        Luulen että ainoastaan pari provoa ja sitten muutama harvinainen vierailija.

        Kirjoitustyylit kun ah niin kovin monet paljastaa :DD

        Psssst. onneksi koulut alkoivat ja pahimmat pellehermannit ovat tälläkin hetkellä nenä kiinni matikankirjassa tai sitten lintsaamassa lähikioskilla.

        Minä kirjoittelen ja aina yhteenlasku on nimimerkkini


      • koida huule ite
        hoida kuule ite kirjoitti:

        Mikä ihme vimma joillakin on niitä paksaruuttia tuupata muiden riesaksi?
        Itelle otettu,itellä pidettävä XD

        Alkaa kuule XD vituttaa jo. Miksi tunget sen joka viestiin??? Olevinaan fiksua???


      • :D kivasti sujuu XD
        koida huule ite kirjoitti:

        Alkaa kuule XD vituttaa jo. Miksi tunget sen joka viestiin??? Olevinaan fiksua???

        Tosi fiksua onkin...minäkin osaan XD
        :DDDD

        Onneksi huolehdin eläimistä niin,ettei niistä ole muille mitään haittaa.Hoidan itse omalla alueellani, omat eläimeni :D
        Kaikki sitä eivät osaa,taitolaji nääs XD


      • Free cat
        7+1 kirjoitti:

        Tule sinä valivali saarnaamaan taloyhtiöiden kokouksiin ja kunnan viranomaisille jotta lasten leikkipaikkojen hiekkalaatikot täytyy peittää irtokissojen vuoksi. Tule kertomaan myös siitä, että yksityispihojen hiekkalaatikot kannattaa peittää kuten myös yleensäkin kaikki missä hiekkaa "normaalia" enemmän on kuten esim. leikkikentät, hiekkarannat ja niin pois päin.

        Diipa, daapa, duu....

        Raaka patska ja kusshi eivät ole sopivia lannoitteita edes kukille puhumattakaan ruuaksi käytettävistä kasveista. Se on liian ytyä ainesta nääs! Kissan pissha toki antaa suolaisen ja ammonniakimaisen arominsa mm. salaatinlehtiin, avomaankurkkuun ja yrtteihin, mutta vaikka niitä pesisi kuinka paljon hyvänsä, ei niitä oikein viitsisi ihmisravinnoksi silti käyttää.

        Söisitkö sinä kissankuseman vesimelonin tai laittaisitko kukkamaljakkoon virtsalta voimakkaasti lemahtavan asterin?

        Jokainen vastatkoon lemmikkiensä tekosista ja tämä koskee myös kissojen omistajia! Omistaja on vastuussa kissojensa tekemisistä vaikka se sitten olisin esim. lasten hiekkalaatikon desinfiointi ja hiekan vaihto.

        Tulee muuten aika kalliiksi!

        MOT: en halua irtokissoja kukkapenkkeihini, kakaroitten leikkipaikoille enkä varsinkaan hyötykasvitarhaani vaikken kasvihuonetta edes omista. Harkinnassa kyllä on!

        Kyllä söisin kissankuseman vesimelonin.
        Vinkki1: Kannattaa kuoria vesimeloni ennen syömistä.
        Vinkki2: Kaikki kaupasta ostetut hedelmät ja vihannekset kannattaa pestä ja kuoria ennen syömistä. Millä sinä luulet että niitä puolalaisella pellolla lannoitetaan?
        Vinkki3: Kotipihan multakaan ei ole steriiliä koskaan; kannattaa pestä ja kuoria jne.


      • luomukasvikset!
        Free cat kirjoitti:

        Kyllä söisin kissankuseman vesimelonin.
        Vinkki1: Kannattaa kuoria vesimeloni ennen syömistä.
        Vinkki2: Kaikki kaupasta ostetut hedelmät ja vihannekset kannattaa pestä ja kuoria ennen syömistä. Millä sinä luulet että niitä puolalaisella pellolla lannoitetaan?
        Vinkki3: Kotipihan multakaan ei ole steriiliä koskaan; kannattaa pestä ja kuoria jne.

        Moni kasvattaa itse jotain yrttejä, vihanneksia ym. kasveja juurikin ja yleensä JUURI siksi että ne olisivat puhtaita kemiallisista lannotteista, tuholaismyrkyistä ja suoraan sanottuna passkasta.

        Se että esim. joissain eteläisen Euroopan tuottajamaissa vihanneksia patskalla ja kussella lannoitetaan, jopa ihmissellaisella, ei takaa suomalaisille kissoille oikeutta tehdä tarpeitaan naapurin kasvimaille ja -huoneisiin!

        Jos haluan vihannekseni ym. ilman paska- ja kusikuorrutusta niin minulla on siihen oikeus!

        Free cat: kuinka pitkään mun tarvitsee yrttejä, salaattia ja muita kasvikunnan tuotoksia pestä että ne eivät kissankuselta haisisi ja maistuisi? Kaikkia kun en pysty kuorimaan kuten esim. tomaatteja, mangoldia ja pinaattia?

        Free cat ja muut irtokissojen omistajat (PROVOT): söisittekö itse vihanneksia, juureksia, marjoja tms. jos niitä käytäisiin jatkuvasti ruiskuttamassa kusella ja "lannoittamassa" paskalla?

        Maatunut kakkeli ja lannoitettu pissuli on ok, mutta raakana ne ovat kasvien tuho ja YÄÄÄÄÄÄÄK syöjille.

        No thanks!


      • thaibasilika
        Free cat kirjoitti:

        Kyllä söisin kissankuseman vesimelonin.
        Vinkki1: Kannattaa kuoria vesimeloni ennen syömistä.
        Vinkki2: Kaikki kaupasta ostetut hedelmät ja vihannekset kannattaa pestä ja kuoria ennen syömistä. Millä sinä luulet että niitä puolalaisella pellolla lannoitetaan?
        Vinkki3: Kotipihan multakaan ei ole steriiliä koskaan; kannattaa pestä ja kuoria jne.

        Vinkki3: Kotipihan multakaan ei ole steriiliä koskaan; kannattaa pestä ja kuoria jne.

        Multa pestään pois, mutta yrteistä ei kusenhaju lähde pesemälläkään!


      • Free cat
        16+1 kirjoitti:

        Kiitän ja kumarran, vaikka hetikohta meidät tullaan alas ampumaan.

        Kysymys: kuinka monta teitä on jotka tällä palstalla, siis koko Suomi 24 kissat, kirjoittaa?

        Luulen että ainoastaan pari provoa ja sitten muutama harvinainen vierailija.

        Kirjoitustyylit kun ah niin kovin monet paljastaa :DD

        Psssst. onneksi koulut alkoivat ja pahimmat pellehermannit ovat tälläkin hetkellä nenä kiinni matikankirjassa tai sitten lintsaamassa lähikioskilla.

        nimimerkki jfasfaospfha on bannattu ja muut ovat koulussa. Jäljellä enää sinä ja minä :DDDDDDDD


      • pissan kuorijalle
        Free cat kirjoitti:

        Kyllä söisin kissankuseman vesimelonin.
        Vinkki1: Kannattaa kuoria vesimeloni ennen syömistä.
        Vinkki2: Kaikki kaupasta ostetut hedelmät ja vihannekset kannattaa pestä ja kuoria ennen syömistä. Millä sinä luulet että niitä puolalaisella pellolla lannoitetaan?
        Vinkki3: Kotipihan multakaan ei ole steriiliä koskaan; kannattaa pestä ja kuoria jne.

        Poistu jo ...vahtimaan kissojasi,ja naapurit kiittää :)
        Minulla on oikeus kissattomaan pihaan,niinkuin kaikille jotka niin haluavat ,piste.


      • pelkällä veelläkö
        luomukasvikset! kirjoitti:

        Moni kasvattaa itse jotain yrttejä, vihanneksia ym. kasveja juurikin ja yleensä JUURI siksi että ne olisivat puhtaita kemiallisista lannotteista, tuholaismyrkyistä ja suoraan sanottuna passkasta.

        Se että esim. joissain eteläisen Euroopan tuottajamaissa vihanneksia patskalla ja kussella lannoitetaan, jopa ihmissellaisella, ei takaa suomalaisille kissoille oikeutta tehdä tarpeitaan naapurin kasvimaille ja -huoneisiin!

        Jos haluan vihannekseni ym. ilman paska- ja kusikuorrutusta niin minulla on siihen oikeus!

        Free cat: kuinka pitkään mun tarvitsee yrttejä, salaattia ja muita kasvikunnan tuotoksia pestä että ne eivät kissankuselta haisisi ja maistuisi? Kaikkia kun en pysty kuorimaan kuten esim. tomaatteja, mangoldia ja pinaattia?

        Free cat ja muut irtokissojen omistajat (PROVOT): söisittekö itse vihanneksia, juureksia, marjoja tms. jos niitä käytäisiin jatkuvasti ruiskuttamassa kusella ja "lannoittamassa" paskalla?

        Maatunut kakkeli ja lannoitettu pissuli on ok, mutta raakana ne ovat kasvien tuho ja YÄÄÄÄÄÄÄK syöjille.

        No thanks!

        Millä sä lannotat nää sun putiputipuhtaat vihannekset jotka voi ihan huuhtomatta syyä ??? Mula on basilika ikkunalla, ostin siwasta sen. Se alko kasvaan paremmin kun laiton substralia sille. Mutta on väkevää se substral enkä tykkää mausta. Aina oon joutunut huuhtoon sen ennen syömistä.


      • nyt ne tulee
        pissan kuorijalle kirjoitti:

        Poistu jo ...vahtimaan kissojasi,ja naapurit kiittää :)
        Minulla on oikeus kissattomaan pihaan,niinkuin kaikille jotka niin haluavat ,piste.

        Ei sulla ole pihaa, hei oikeesti... herää jo!


      • 77+77+77
        pelkällä veelläkö kirjoitti:

        Millä sä lannotat nää sun putiputipuhtaat vihannekset jotka voi ihan huuhtomatta syyä ??? Mula on basilika ikkunalla, ostin siwasta sen. Se alko kasvaan paremmin kun laiton substralia sille. Mutta on väkevää se substral enkä tykkää mausta. Aina oon joutunut huuhtoon sen ennen syömistä.

        Mieluummin substralia kuin raakaa kusta tai paskaa!


      • hereillä ollaan!
        nyt ne tulee kirjoitti:

        Ei sulla ole pihaa, hei oikeesti... herää jo!

        Ehkä hänellä ei, mutta minulla on!


      • Voitto kotona
        hereillä ollaan! kirjoitti:

        Ehkä hänellä ei, mutta minulla on!

        On mullakin ihan oma piha,ja suuri sellainen.
        Irtokissoja siellä on lähipäivinä ollu tasan 0 kpl,eli se on voitto minulle ;)


      • Kaikki kasvaa
        77+77+77 kirjoitti:

        Mieluummin substralia kuin raakaa kusta tai paskaa!

        Niinni, mutta vastaa nyt että mitä sä sinne pihalle lykit ? Kunne on iha puhtaat ja luomua eikä tartte huuhtoo. Paihti jos on ne naapurinkissat. Kuseko sä ite sinne pihaan?

        Ookko sä se sama jolla menee niitä loisia jokapaikassa ?


      • bitter fruit
        Voitto kotona kirjoitti:

        On mullakin ihan oma piha,ja suuri sellainen.
        Irtokissoja siellä on lähipäivinä ollu tasan 0 kpl,eli se on voitto minulle ;)

        Joskus voitot maistuvat hyvin katkerilta... Uskotko karman lakiin?


      • hereillä yhä
        Voitto kotona kirjoitti:

        On mullakin ihan oma piha,ja suuri sellainen.
        Irtokissoja siellä on lähipäivinä ollu tasan 0 kpl,eli se on voitto minulle ;)

        Mulla on tänään irtokissoja omalla pihalla ollut yksi kappale ja kun sen syliini otin niin sain kiitettävän kipeät puremajäljet käpäliini. Viddu että osaakin koskea!

        Teidän Voitto se ei vaarmasti ollut jos hän on kotona, mutta jonkun muun mustavalkoinen elukka se oli. Siis kissa eikä haisunäätä!

        Miten saat irtokissat pidetyksi pois suurelta pihaltasi? Kysyn ihan asiaa enkä provoile, sillä saaaaatana että nämä vierailevat hännälliset ottavat pattiin ja näemmä myös tekevät kipeää.


      • Kiskisiskiiispiiiiss
        Kaikki kasvaa kirjoitti:

        Niinni, mutta vastaa nyt että mitä sä sinne pihalle lykit ? Kunne on iha puhtaat ja luomua eikä tartte huuhtoo. Paihti jos on ne naapurinkissat. Kuseko sä ite sinne pihaan?

        Ookko sä se sama jolla menee niitä loisia jokapaikassa ?

        Ootko sä sen ruikkiva kissan,josta kaikki puhuvat.Hyiolkoon häpeä tekosiasi,kotiin ja sassiin sieltä.Irtokissat on niitä pahinpia XO


      • kylän loukuttaja;)
        hereillä yhä kirjoitti:

        Mulla on tänään irtokissoja omalla pihalla ollut yksi kappale ja kun sen syliini otin niin sain kiitettävän kipeät puremajäljet käpäliini. Viddu että osaakin koskea!

        Teidän Voitto se ei vaarmasti ollut jos hän on kotona, mutta jonkun muun mustavalkoinen elukka se oli. Siis kissa eikä haisunäätä!

        Miten saat irtokissat pidetyksi pois suurelta pihaltasi? Kysyn ihan asiaa enkä provoile, sillä saaaaatana että nämä vierailevat hännälliset ottavat pattiin ja näemmä myös tekevät kipeää.

        Levittelen kylällä juttua,että loukutan irtolaisia...ja naureskelen viellä päälle.On tehonnut hyvin,mitään kissoja ei missään näy.Jo pihoiltaankin hakevat kisut sisään kun ohi kuljen.Maineesta viis,mutta irtokissaton elämä maistuu minulle.Muutenkin saan olla yllättävän rauhassa nykyään...
        Eiku ihan oikeesti,loukutin niitä aikoinaan kun määrä nousi yli pihani sietokyvyn,enää ei ole ollut moiseen tarvetta.Kop,kop...


      • hereillä joo oon
        kylän loukuttaja;) kirjoitti:

        Levittelen kylällä juttua,että loukutan irtolaisia...ja naureskelen viellä päälle.On tehonnut hyvin,mitään kissoja ei missään näy.Jo pihoiltaankin hakevat kisut sisään kun ohi kuljen.Maineesta viis,mutta irtokissaton elämä maistuu minulle.Muutenkin saan olla yllättävän rauhassa nykyään...
        Eiku ihan oikeesti,loukutin niitä aikoinaan kun määrä nousi yli pihani sietokyvyn,enää ei ole ollut moiseen tarvetta.Kop,kop...

        Höpsis ja höpö höpö sun provojutullesi!

        Ei onnistu juoruilu taajamissa eikä kyläpahasissa, sillä ainoa tuotos on se että saat ihmisten vihat ja kiusanteon osaksesi ja kissat jatkavat vapaana kirmaamistaan.

        Lannoituksesta kysyjälle tiedoksi, että kauppa myy lannoitteita jotka soveltuvat syötäviksi tarkoitetuille kasveille! Kukaan selväpäinen ei syö kattien kussssemia ja passsskomia hyötykasveja vaikka niitä pesisi kuumalla vedellä ja fairylla.

        Perrrrrkele että osaakin tuo kissanpurema koskea. Oma vika, mitäs nappasin kissan syliini mutta halusin suojella omaani jonka kimppuun tuo saaaaatanan irtokissa oli käymässä.

        Mitä vielä pitää pienen ihmisen kestää ennen kuin hankkii ampuma-aseluvan pienriistalle?


      • älä sylittele niitä
        hereillä joo oon kirjoitti:

        Höpsis ja höpö höpö sun provojutullesi!

        Ei onnistu juoruilu taajamissa eikä kyläpahasissa, sillä ainoa tuotos on se että saat ihmisten vihat ja kiusanteon osaksesi ja kissat jatkavat vapaana kirmaamistaan.

        Lannoituksesta kysyjälle tiedoksi, että kauppa myy lannoitteita jotka soveltuvat syötäviksi tarkoitetuille kasveille! Kukaan selväpäinen ei syö kattien kussssemia ja passsskomia hyötykasveja vaikka niitä pesisi kuumalla vedellä ja fairylla.

        Perrrrrkele että osaakin tuo kissanpurema koskea. Oma vika, mitäs nappasin kissan syliini mutta halusin suojella omaani jonka kimppuun tuo saaaaatanan irtokissa oli käymässä.

        Mitä vielä pitää pienen ihmisen kestää ennen kuin hankkii ampuma-aseluvan pienriistalle?

        Rauhoitus nyt...aselupines....eihän se ole laillistakaan.Etkä lupaa saa ikinä tuommoiselle toiminnalle.

        Ihan lailisesti,haet lainaksi loukun,ja kiikutat kiusantekijän loukkuineen hoitolaan.
        Ei siitä tarvitse kenenkään tietää,älä laita sitä ihan näkösälle...

        Ei niihin käsineen kannata koskea,voi käydä juuri...niinkun sinulle.Tai saat jonkun pöpön viellä,tai silmä lähtee päästä.Onhan sulla rokotukset kunnossa,onhan? ;/


      • sama...
        :D kivasti sujuu XD kirjoitti:

        Tosi fiksua onkin...minäkin osaan XD
        :DDDD

        Onneksi huolehdin eläimistä niin,ettei niistä ole muille mitään haittaa.Hoidan itse omalla alueellani, omat eläimeni :D
        Kaikki sitä eivät osaa,taitolaji nääs XD

        Idiootti jolla ei ole oikeeta elämää??? Todellakin olet.


      • toiset osaa hoitaa
        sama... kirjoitti:

        Idiootti jolla ei ole oikeeta elämää??? Todellakin olet.

        Mikäs sinä itse sitten olet?
        Kun muita näytät jatkuvasti niin kovin kadehtivan :)


      • sama...
        toiset osaa hoitaa kirjoitti:

        Mikäs sinä itse sitten olet?
        Kun muita näytät jatkuvasti niin kovin kadehtivan :)

        Kadehtivan?!?! Miksi helvetissä kadehtisin??? Eihän kateus kuulu tähän hittoakaan. Enkä ole jatkuvasti kirjoittanut, vain nämä viestit. Sinä sensijaan taidat asua palstalla, ei siis muuta elämää. Otan osaa ja jatkan omaani.


      • Yks kakkaa
        hereillä joo oon kirjoitti:

        Höpsis ja höpö höpö sun provojutullesi!

        Ei onnistu juoruilu taajamissa eikä kyläpahasissa, sillä ainoa tuotos on se että saat ihmisten vihat ja kiusanteon osaksesi ja kissat jatkavat vapaana kirmaamistaan.

        Lannoituksesta kysyjälle tiedoksi, että kauppa myy lannoitteita jotka soveltuvat syötäviksi tarkoitetuille kasveille! Kukaan selväpäinen ei syö kattien kussssemia ja passsskomia hyötykasveja vaikka niitä pesisi kuumalla vedellä ja fairylla.

        Perrrrrkele että osaakin tuo kissanpurema koskea. Oma vika, mitäs nappasin kissan syliini mutta halusin suojella omaani jonka kimppuun tuo saaaaatanan irtokissa oli käymässä.

        Mitä vielä pitää pienen ihmisen kestää ennen kuin hankkii ampuma-aseluvan pienriistalle?

        Kylä meiläpäin luomulannoite sisältää ihan silkkaa paskaa! Mikä se on kaupanmyymä lannoite syötäväksi tarkoitetuille kasveille? Kaikkia pellejä sitä onkin. Täälä on lehmänpaskaa pellolla, varo hesalainen ettei jää elovena hampaan välliin!


      • en silitä en!
        Yks kakkaa kirjoitti:

        Kylä meiläpäin luomulannoite sisältää ihan silkkaa paskaa! Mikä se on kaupanmyymä lannoite syötäväksi tarkoitetuille kasveille? Kaikkia pellejä sitä onkin. Täälä on lehmänpaskaa pellolla, varo hesalainen ettei jää elovena hampaan välliin!

        Jaska levitetään pelloille yleensä syksyisin lietteenä, mutta vaikka se olisi ihan sitä itseään, niin eiköhän se oli vähän eri asia jos vaikka sitä itseään levitetään viljapellolle kuin että naapuruston katit käyvät tarpeillaan salaatissa, persiljassa tai vaikkapa avomaankurkuissa!

        On kai se nyt saaaaatana oma valinta että millä omat kukkansa ja hyötykasvit lannoittaa?

        Jos en halua siihen hommaan naapuruston kissoja niin se on juurikin niin!!!

        Olen jo useassa keskustelussa kertoillut kissaongelmista omalla pihallani ja myös siitä että olen aiemmin kissoja löytöeläintaloon vienyt ja kiitokseksi naapuruston vihat kuin myös ansion menetyksen saanut. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole varaa ketään suututtaa jos mieli leipää itselleni ja kissalleni saada.

        Ihan perkeeeeleestähän tämä on että vieraat kissat tunkevat omalle pihalle, vetävät turpaan omaa kissaani, tekevät tarpeensa pienelle kasvimaalleni ja sitten kun menen omaani pelastamaan niin purevat käpäläni kipeäksi.

        Hesalaisella on rokotukset kunnossa vaikken tällä hetkellä stadissa asu vaan landella!


      • okewrpifjp4w39
        Free cat kirjoitti:

        nimimerkki jfasfaospfha on bannattu ja muut ovat koulussa. Jäljellä enää sinä ja minä :DDDDDDDD

        Niin kuka on bannattu?

        Ketä tarkoitat?

        Yhä edelleenkö pidät kissojasi LAITTOMASTI HEITTEILLÄ?

        Voi, kuinka sairas henkilö sinä oletkaan!


      • yksikätinen
        en silitä en! kirjoitti:

        Jaska levitetään pelloille yleensä syksyisin lietteenä, mutta vaikka se olisi ihan sitä itseään, niin eiköhän se oli vähän eri asia jos vaikka sitä itseään levitetään viljapellolle kuin että naapuruston katit käyvät tarpeillaan salaatissa, persiljassa tai vaikkapa avomaankurkuissa!

        On kai se nyt saaaaatana oma valinta että millä omat kukkansa ja hyötykasvit lannoittaa?

        Jos en halua siihen hommaan naapuruston kissoja niin se on juurikin niin!!!

        Olen jo useassa keskustelussa kertoillut kissaongelmista omalla pihallani ja myös siitä että olen aiemmin kissoja löytöeläintaloon vienyt ja kiitokseksi naapuruston vihat kuin myös ansion menetyksen saanut. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole varaa ketään suututtaa jos mieli leipää itselleni ja kissalleni saada.

        Ihan perkeeeeleestähän tämä on että vieraat kissat tunkevat omalle pihalle, vetävät turpaan omaa kissaani, tekevät tarpeensa pienelle kasvimaalleni ja sitten kun menen omaani pelastamaan niin purevat käpäläni kipeäksi.

        Hesalaisella on rokotukset kunnossa vaikken tällä hetkellä stadissa asu vaan landella!

        Sairauslomalla taaaaaaaas ja voin kertoa että v**uttaa kuin pientä oravaa.

        Tietysti oma vika kun nappasin syliini omassa pihassani oman kissani kimppuun yrittävän irtolaisen, mutta ajattelin että parempi että purraan minua kuin kissaani joka on jo ihan liian monta kertaa saanut taisteluvammoja kuluvanakin kesänä.

        Tänään oli pakko käydä terveyskeskuksessa kun tassu turposi ja kipu alkoi olla jo turhan kovaa sekä yksi puremahaava alkoi vuotaa märkää. Tuloksena antibioottikuuri ja maanantaihin kestävä sairausloma.

        Onneksi terveyskeskuksessa käynti varsin halpaa lystiä, mutta en kyllä olisi halunnut uudelle sairauslomalle melkein heti entisen perään.

        Kiitos irtokissojen omistajat tästäkin vähästä! Alan ihan oikeasti teihin hikeentymään!!


      • hd28y8eihdl
        yksikätinen kirjoitti:

        Sairauslomalla taaaaaaaas ja voin kertoa että v**uttaa kuin pientä oravaa.

        Tietysti oma vika kun nappasin syliini omassa pihassani oman kissani kimppuun yrittävän irtolaisen, mutta ajattelin että parempi että purraan minua kuin kissaani joka on jo ihan liian monta kertaa saanut taisteluvammoja kuluvanakin kesänä.

        Tänään oli pakko käydä terveyskeskuksessa kun tassu turposi ja kipu alkoi olla jo turhan kovaa sekä yksi puremahaava alkoi vuotaa märkää. Tuloksena antibioottikuuri ja maanantaihin kestävä sairausloma.

        Onneksi terveyskeskuksessa käynti varsin halpaa lystiä, mutta en kyllä olisi halunnut uudelle sairauslomalle melkein heti entisen perään.

        Kiitos irtokissojen omistajat tästäkin vähästä! Alan ihan oikeasti teihin hikeentymään!!

        Voi kurjaa,nillähän on kynsien alla......no etköhän tervehdy.Hoida asia lainpuitteissa :)


      • 16+2
        hd28y8eihdl kirjoitti:

        Voi kurjaa,nillähän on kynsien alla......no etköhän tervehdy.Hoida asia lainpuitteissa :)

        Eipä taida lait ja asetukset paljoa auttaa, sillä vapaiden kissojen omistajat eivät niitä noudata, eivätkä varmasti ihan vähällä ala kissojensa tekosia korvaamaan.

        Jos ilmoitat kissanomistajalle että hänen kissansa on sotkenut lasten leikkipaikan, tehnyt tarpeensa kasvimaalle tai kuten edellä purrut ihmistä tai toista kissaa tarvitaan todisteita että tekijä on juuri kyseinen kissayksilö.

        Vaikka sulla todisteita tai todistajia olisi, saatat silti joutua selvittelemään riita-asiaa oikeudessa jos kissanomistaja ei suostu korvauksiin edes poliisin kehoituksesta.

        Viisaampaa ja fiksumpaa olisi että jokainen kissanomistaja valvoisi kissansa ulkoilua että ikäviltä tapauksilta vältyttäisiin, mutta tämä on varmasti täyttä utopiaa, vaikka joskus vapaus voi maksaa kissan hengen tai tulla omistajalle kalliiksi!

        Tiedän tapauksen jossa naapurin kissa marssi sisälle taloon, alkoi tappelemaan talon oman kissan kanssa ja repi myös talonomistajan jalat kun tämä yritti naapurinsa kissaa pois häätää. Seurauksena vapaana liikkuneen kissan omistajalle todella suuri lasku eläinlääkäriltä sekä ihmisten yksityisklinikalta! Se vapaan kissan omistajien kunniaksi on sanottava että kitisemättä laskut maksoivat eivätkä asiaa riitauttaneet, mutta jälkipyykki puskissa kyllä jatkuu ja naapuri, se raavittu, on saanut hullun kissanaisen maineen itselleen ilman aihetta.

        Kissanpuremista tiedän itsekin sen verran että ne ovat kivuliaita ja tulehtuvat todella herkästi kun itsekin olen joutunut menemään tappelevien kissojen väliin ja siipeeni pahasti saanut.

        Kysyisinkin hieman off topic tietävimmiltä että kuinka saada tappelevat kissat erilleen? Sen voin kokemuksesta kertoa että vesisuihku ei auta ja ilman kunnon suojavarustusta niiden väliin ei kannata mennä. Joku ehkä sanoo että antaa vain tapella, mutta en minäkään halua että oma kissani joutuu väkivallanteon kohteeksi kun sitä ulkoilutan!


      • 24jtp29irp+49
        16+2 kirjoitti:

        Eipä taida lait ja asetukset paljoa auttaa, sillä vapaiden kissojen omistajat eivät niitä noudata, eivätkä varmasti ihan vähällä ala kissojensa tekosia korvaamaan.

        Jos ilmoitat kissanomistajalle että hänen kissansa on sotkenut lasten leikkipaikan, tehnyt tarpeensa kasvimaalle tai kuten edellä purrut ihmistä tai toista kissaa tarvitaan todisteita että tekijä on juuri kyseinen kissayksilö.

        Vaikka sulla todisteita tai todistajia olisi, saatat silti joutua selvittelemään riita-asiaa oikeudessa jos kissanomistaja ei suostu korvauksiin edes poliisin kehoituksesta.

        Viisaampaa ja fiksumpaa olisi että jokainen kissanomistaja valvoisi kissansa ulkoilua että ikäviltä tapauksilta vältyttäisiin, mutta tämä on varmasti täyttä utopiaa, vaikka joskus vapaus voi maksaa kissan hengen tai tulla omistajalle kalliiksi!

        Tiedän tapauksen jossa naapurin kissa marssi sisälle taloon, alkoi tappelemaan talon oman kissan kanssa ja repi myös talonomistajan jalat kun tämä yritti naapurinsa kissaa pois häätää. Seurauksena vapaana liikkuneen kissan omistajalle todella suuri lasku eläinlääkäriltä sekä ihmisten yksityisklinikalta! Se vapaan kissan omistajien kunniaksi on sanottava että kitisemättä laskut maksoivat eivätkä asiaa riitauttaneet, mutta jälkipyykki puskissa kyllä jatkuu ja naapuri, se raavittu, on saanut hullun kissanaisen maineen itselleen ilman aihetta.

        Kissanpuremista tiedän itsekin sen verran että ne ovat kivuliaita ja tulehtuvat todella herkästi kun itsekin olen joutunut menemään tappelevien kissojen väliin ja siipeeni pahasti saanut.

        Kysyisinkin hieman off topic tietävimmiltä että kuinka saada tappelevat kissat erilleen? Sen voin kokemuksesta kertoa että vesisuihku ei auta ja ilman kunnon suojavarustusta niiden väliin ei kannata mennä. Joku ehkä sanoo että antaa vain tapella, mutta en minäkään halua että oma kissani joutuu väkivallanteon kohteeksi kun sitä ulkoilutan!

        Hanki joku tämmöinen;

        http://www.halvemmalla.com/pienelainloukku-65x30x24cm/

        http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=2460

        http://www.ltt24h.fi/tuote/pieneläinloukku-76-2*30-5*30-5/6438168001715/

        ja kerää pihassasi terrorisoivat kiusankappaleet talteen.

        Ja sitten vain käytät hieman mielikuvitustasi ja ...


      • 4+4
        24jtp29irp+49 kirjoitti:

        Hanki joku tämmöinen;

        http://www.halvemmalla.com/pienelainloukku-65x30x24cm/

        http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=2460

        http://www.ltt24h.fi/tuote/pieneläinloukku-76-2*30-5*30-5/6438168001715/

        ja kerää pihassasi terrorisoivat kiusankappaleet talteen.

        Ja sitten vain käytät hieman mielikuvitustasi ja ...

        Jos haluaisin olla rikollinen, niin irtokissat saisivat pihastani kyydityksen kauas pois toiselle paikkakunnalle tai pyytäisin naapurin Jannea haulikkoineen kylään.

        Mutta kun en, en halua olla rikollinen enkä aiheuttaa kissoille mitään pahaa, sillä viattomia luontokappaleitahan ne ovat eivätkä ymmärrä että mun pihalle ei tulla, mun kissaa ei retuuteta eikä muakaan saa purra! En myöskään tykkää siitä että sitruunamelissassani on voimakas sivumaku!!!

        Kissan kiinniotto tavalla tai toisella on tietysti potentiaalinen vaihtoehto jos sen saa viedyksi löytöeläinhoitolaan ja jos, siis JOS siellä suostuvat kissan vastaanottamaan!

        Viimeksi mainittu ei nimittäin ole itsestäänselvyys, sillä eihän sinne oteta eläintä mikäli sen omistaja tiedetään! Sanovat vain että selvittäkää asia keskenänne kun heillä ei ole velvollisuutta vastaanottaa kuin kodittomia, eksyneitä ym. löytöeläimiä.

        Jos olet olevinasi ovela ja valehtelet jotta et tiedä kissan omistajaa ja HUOM! olet häntä etsinyt mm. ilmoituksin lehdissä ja paikallisradiossa, otetaan kissa kyllä hoitolaan mutta HUOM! sinä joudut jättämään sinne nimesi, yhteystietosi ja paikan mistä olet kissan löytänyt.

        Äkkiäkös kissansa noutamaan menevä naapuri saa tietää kuka on ollut asialla ja siitä sitä vasta sota syttyy ja joudut erilaisen kiusanteon ja juoruilujenkin uhriksi! Kohta jo poliisit soittavat ovikelloa jotta täällä sitä kissoja loukutellaan..

        Muistettava on myös se seikka, että vaikka löytöeläintalo suostuisi kissan vastaanottamaan ei sitä siellä ikuisuuksia säilytetä vaan tappotuomio sitä uhkaa! Ei sitä kissaa pitäisi rankaista vaan omistajaansa!

        Ja toisaalta usein löytöeläinhoitolat ovat täynnä kissoja ja sanovat EI jopa ihan oikeasti kodittomalle löytöeläimelle. Laitonta ehkä juu, mutta ainakin oman paikkani löytöeläinhoitola ei kovin hyvillä mielin sinne löytökissoja ota juuri tilanpuutteeseen vedoten. Vieväthän ne paikat maksavilta hoitola-asiakkailta ja bisnes is bisnes mikäli meinaa että yritys kannattaa.

        Kaikki ei ole niin mustavalkoista ja helppoa vaikka siltä ehkä tuntuisikin!


      • åo42rp2i
        4+4 kirjoitti:

        Jos haluaisin olla rikollinen, niin irtokissat saisivat pihastani kyydityksen kauas pois toiselle paikkakunnalle tai pyytäisin naapurin Jannea haulikkoineen kylään.

        Mutta kun en, en halua olla rikollinen enkä aiheuttaa kissoille mitään pahaa, sillä viattomia luontokappaleitahan ne ovat eivätkä ymmärrä että mun pihalle ei tulla, mun kissaa ei retuuteta eikä muakaan saa purra! En myöskään tykkää siitä että sitruunamelissassani on voimakas sivumaku!!!

        Kissan kiinniotto tavalla tai toisella on tietysti potentiaalinen vaihtoehto jos sen saa viedyksi löytöeläinhoitolaan ja jos, siis JOS siellä suostuvat kissan vastaanottamaan!

        Viimeksi mainittu ei nimittäin ole itsestäänselvyys, sillä eihän sinne oteta eläintä mikäli sen omistaja tiedetään! Sanovat vain että selvittäkää asia keskenänne kun heillä ei ole velvollisuutta vastaanottaa kuin kodittomia, eksyneitä ym. löytöeläimiä.

        Jos olet olevinasi ovela ja valehtelet jotta et tiedä kissan omistajaa ja HUOM! olet häntä etsinyt mm. ilmoituksin lehdissä ja paikallisradiossa, otetaan kissa kyllä hoitolaan mutta HUOM! sinä joudut jättämään sinne nimesi, yhteystietosi ja paikan mistä olet kissan löytänyt.

        Äkkiäkös kissansa noutamaan menevä naapuri saa tietää kuka on ollut asialla ja siitä sitä vasta sota syttyy ja joudut erilaisen kiusanteon ja juoruilujenkin uhriksi! Kohta jo poliisit soittavat ovikelloa jotta täällä sitä kissoja loukutellaan..

        Muistettava on myös se seikka, että vaikka löytöeläintalo suostuisi kissan vastaanottamaan ei sitä siellä ikuisuuksia säilytetä vaan tappotuomio sitä uhkaa! Ei sitä kissaa pitäisi rankaista vaan omistajaansa!

        Ja toisaalta usein löytöeläinhoitolat ovat täynnä kissoja ja sanovat EI jopa ihan oikeasti kodittomalle löytöeläimelle. Laitonta ehkä juu, mutta ainakin oman paikkani löytöeläinhoitola ei kovin hyvillä mielin sinne löytökissoja ota juuri tilanpuutteeseen vedoten. Vieväthän ne paikat maksavilta hoitola-asiakkailta ja bisnes is bisnes mikäli meinaa että yritys kannattaa.

        Kaikki ei ole niin mustavalkoista ja helppoa vaikka siltä ehkä tuntuisikin!

        Vaihtoehtoja on melko vähän.

        1) Opettelet sietämään nykytilannetta ja jatkat oman lemmikkisi pelastusyrityksiä sekä turhaa vikinää suoli24-palstalla.

        2) Ryhdyt toimiin vieraiden kissojen aiheuttamien häiriöiden vähentämiseksi tai poistamiseksi.

        Kumman vaihtoehdon valitset?

        Mitä poliiseihin tulee, ei heillä, sen enempää kuin kenelläkään muullakaan, ole mitään sanomista henkilön omassa pihassa tai rakennuksissa tapahtuvaan loukuttamiseen. Täysin laillista, erittäin suotavaa ja heitteille päästettyjen lemmikkieläinten turvallisuudenkin kannalta erinomaisen hyvää toimintaa.

        Toivotat poliisit kiltisti tervetulleiksi, näytät heille loukkusi ja kerrot, miksi olet moiseen puuhaan ryhtynyt. Samalla voit tehdä ilmoituksen naapureidesi laittomista kissojen pitotavoista.

        Kertomasi perusteella naapurisi vaikuttavat melkoisilta idiooteilta, joten heihin tehoaa vain idioottien kieli. Ryhdy siis puhumaan sitä!

        .


      • 3+13
        åo42rp2i kirjoitti:

        Vaihtoehtoja on melko vähän.

        1) Opettelet sietämään nykytilannetta ja jatkat oman lemmikkisi pelastusyrityksiä sekä turhaa vikinää suoli24-palstalla.

        2) Ryhdyt toimiin vieraiden kissojen aiheuttamien häiriöiden vähentämiseksi tai poistamiseksi.

        Kumman vaihtoehdon valitset?

        Mitä poliiseihin tulee, ei heillä, sen enempää kuin kenelläkään muullakaan, ole mitään sanomista henkilön omassa pihassa tai rakennuksissa tapahtuvaan loukuttamiseen. Täysin laillista, erittäin suotavaa ja heitteille päästettyjen lemmikkieläinten turvallisuudenkin kannalta erinomaisen hyvää toimintaa.

        Toivotat poliisit kiltisti tervetulleiksi, näytät heille loukkusi ja kerrot, miksi olet moiseen puuhaan ryhtynyt. Samalla voit tehdä ilmoituksen naapureidesi laittomista kissojen pitotavoista.

        Kertomasi perusteella naapurisi vaikuttavat melkoisilta idiooteilta, joten heihin tehoaa vain idioottien kieli. Ryhdy siis puhumaan sitä!

        .

        Kenellehän kirjoituksesi tarkoitit?

        Jos minulle, yhteenlaskijalle, niin se en ole minä joka on "vikissyt" palstalla kissani pelastusyrityksistä vaikka omakohtaista kokemusta todellakin siitä on kun on pitänyt mennä kissatappeluun erotuomariksi ja huonostihan siinä kävi.

        Mitä tulee "vikinään" niin eikö keskustelupalstan idea ole keskustella? Minusta erittäinkin varteenotettava keskustelunaihe on se, että kuinka estää kissatappelut ainakin omassa pihapiirissään! Kenenkään ei tarvitse sietää vieraita kissoja omalla pihallaan ja sen saa sanoa suoraan myös SUOLI 24:ssä!

        Sulla ei ole muuta sanottavaa kuin loukuta, loukuta ja loukuta! Sekö muka on se ainoa oikea ja toimiva ratkaisu? Olet varmaan suuren paikkakunnan asukas jossain kerrostalon suojissa jossa ei tarvitse välittää tuon taivaallista vaikka puoli kylää suututtaisi?

        Se on niin helppo rannalta huudella kun merellä on hätä!

        Kerro ystävä hyvä että kuinka monta kissaa sinä olet pihaltasi loukuttanut kun kerran asiantuntija tunnut olevan. Mitä sulle on löytöeläinhoitolassa sanottu, mitä naapurit tuumanneet entäpä pollliisit? Kerro hyvä ihminen kun kerran tunnut tietävän.


      • 4otgkfå2o4kr24
        3+13 kirjoitti:

        Kenellehän kirjoituksesi tarkoitit?

        Jos minulle, yhteenlaskijalle, niin se en ole minä joka on "vikissyt" palstalla kissani pelastusyrityksistä vaikka omakohtaista kokemusta todellakin siitä on kun on pitänyt mennä kissatappeluun erotuomariksi ja huonostihan siinä kävi.

        Mitä tulee "vikinään" niin eikö keskustelupalstan idea ole keskustella? Minusta erittäinkin varteenotettava keskustelunaihe on se, että kuinka estää kissatappelut ainakin omassa pihapiirissään! Kenenkään ei tarvitse sietää vieraita kissoja omalla pihallaan ja sen saa sanoa suoraan myös SUOLI 24:ssä!

        Sulla ei ole muuta sanottavaa kuin loukuta, loukuta ja loukuta! Sekö muka on se ainoa oikea ja toimiva ratkaisu? Olet varmaan suuren paikkakunnan asukas jossain kerrostalon suojissa jossa ei tarvitse välittää tuon taivaallista vaikka puoli kylää suututtaisi?

        Se on niin helppo rannalta huudella kun merellä on hätä!

        Kerro ystävä hyvä että kuinka monta kissaa sinä olet pihaltasi loukuttanut kun kerran asiantuntija tunnut olevan. Mitä sulle on löytöeläinhoitolassa sanottu, mitä naapurit tuumanneet entäpä pollliisit? Kerro hyvä ihminen kun kerran tunnut tietävän.

        Millä perusteella kissanomistajilla olisi mitään oikeutta loukaantua?

        Hehän tässä asiassa ovat se väärin menettelevä taho, kun päästävät lemmikkinsä heitteille. Kenelläkään ei ole oikeutta vallata vieraiden ihmisten pihoja omien lemmikkiensä temmellyskentiksi.

        Ellei joku noin yksinkertaista asiaa ymmärrä, joutaakin suuttua. Voin kokemuksesta kertoa, että joidenkin aikojen päästä myös ne suuttuneet naapurit alkavat taas tervehtiä. Ainakin useimmat. Ja ne, ketkä eivät, se jää heideän asiaksensa. Mikäli sinä sitä suuttumista pelkäät, niin saat kyllä taatusti pelätä loppuikäsi.

        Loukuttamieni kissojen lukumäärää en ole tullut laskeneeksi, mutta monia niitä kuitenkin on.

        Meillä päin löytölät ovat aina suhtautuneet asiallisesti ja kissattoman ongelmia ymmärtäen. Mitä tekemistä poliisilla muka olisi asiallisen loukuttamisen kanssa?


      • Free cat
        24jtp29irp+49 kirjoitti:

        Hanki joku tämmöinen;

        http://www.halvemmalla.com/pienelainloukku-65x30x24cm/

        http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=2460

        http://www.ltt24h.fi/tuote/pieneläinloukku-76-2*30-5*30-5/6438168001715/

        ja kerää pihassasi terrorisoivat kiusankappaleet talteen.

        Ja sitten vain käytät hieman mielikuvitustasi ja ...

        Metsästysasetus

        Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään 28 päivänä kesäkuuta 1993 annetun metsästyslain (615/93) sekä riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta samana päivänä annetun lain (616/93) 4 ja 7 §:n nojalla:


        11 § (24.2.2011/170)


        Loukun ja jalkanarun käyttäminen

        Elävänä pyytävää loukkua tai muuta vastaavaa pyyntilaitetta saa käyttää ilveksen, euroopanmajavan, kanadanmajavan, piisamin, tarhatun naalin, ketun, supikoiran, kärpän, minkin, hillerin, näädän, mäyrän, saukon, villikanin, oravan, itämeren norpan ja hallin sekä rauhoittamattomien nisäkkäiden pyydystämiseen. Loukun ja muun pyyntilaitteen on oltava sellainen, että eläin mahtuu siinä seisomaan ja makaamaan luonnollisessa asennossa vahingoittamatta itseään.

        Jalkanarua saa käyttää ketun pyydystämiseen maaston ollessa lumipeitteinen. Jalkanarun silmukan halkaisijan tulee lauenneena olla vähintään 30 millimetriä.

        Edellä 1 ja 2 momentissa tarkoitetun pyyntilaitteen käyttäminen on järjestettävä siten, että ainakin kerran vuorokaudessa voidaan todeta, onko eläin mennyt pyyntilaitteeseen.


        Em. perusteella villikissan saa pyydystää loukulla koska se on rauhoittamaton eläin mutta kotikissaa ei.


      • yksi vikisijä vain
        4otgkfå2o4kr24 kirjoitti:

        Millä perusteella kissanomistajilla olisi mitään oikeutta loukaantua?

        Hehän tässä asiassa ovat se väärin menettelevä taho, kun päästävät lemmikkinsä heitteille. Kenelläkään ei ole oikeutta vallata vieraiden ihmisten pihoja omien lemmikkiensä temmellyskentiksi.

        Ellei joku noin yksinkertaista asiaa ymmärrä, joutaakin suuttua. Voin kokemuksesta kertoa, että joidenkin aikojen päästä myös ne suuttuneet naapurit alkavat taas tervehtiä. Ainakin useimmat. Ja ne, ketkä eivät, se jää heideän asiaksensa. Mikäli sinä sitä suuttumista pelkäät, niin saat kyllä taatusti pelätä loppuikäsi.

        Loukuttamieni kissojen lukumäärää en ole tullut laskeneeksi, mutta monia niitä kuitenkin on.

        Meillä päin löytölät ovat aina suhtautuneet asiallisesti ja kissattoman ongelmia ymmärtäen. Mitä tekemistä poliisilla muka olisi asiallisen loukuttamisen kanssa?

        Imagine..

        Olet pienessä kunnassa maatalouslomittajana ja kiertelet eri tiloilla. Miehesi on renkinä paikkakunnan suurimmalla maitotilalla.

        Ymmärrätkö?

        Ei ole varaa suututtaa paikkakuntalaisia jos mieli saada elantonsa. Sananparsi "sen lauluja laulat kenen leipää syöt" ei valitettavasti ole vitsi.

        Luuletko..

        että jos olet loukuttanut työnantajasi kissat ja vienyt ne kymmenien km päähän löytöeläintaloon saat palkankorotuksen ja ystävällisen hymyn!

        Not!

        Toiste ei tarvitse sille tilalle mennä lehmiä lypsämään eikä hevosia harjaamaan.

        Tervetuloa

        oikeaan elämään missä ihmiset ovat pikkusieluisia ja suuttuessaan täysiä k*sipäitä.


      • 6+21
        4otgkfå2o4kr24 kirjoitti:

        Millä perusteella kissanomistajilla olisi mitään oikeutta loukaantua?

        Hehän tässä asiassa ovat se väärin menettelevä taho, kun päästävät lemmikkinsä heitteille. Kenelläkään ei ole oikeutta vallata vieraiden ihmisten pihoja omien lemmikkiensä temmellyskentiksi.

        Ellei joku noin yksinkertaista asiaa ymmärrä, joutaakin suuttua. Voin kokemuksesta kertoa, että joidenkin aikojen päästä myös ne suuttuneet naapurit alkavat taas tervehtiä. Ainakin useimmat. Ja ne, ketkä eivät, se jää heideän asiaksensa. Mikäli sinä sitä suuttumista pelkäät, niin saat kyllä taatusti pelätä loppuikäsi.

        Loukuttamieni kissojen lukumäärää en ole tullut laskeneeksi, mutta monia niitä kuitenkin on.

        Meillä päin löytölät ovat aina suhtautuneet asiallisesti ja kissattoman ongelmia ymmärtäen. Mitä tekemistä poliisilla muka olisi asiallisen loukuttamisen kanssa?

        Ainoa ratkaisu kissaongelmaan olisi pakollinen kissojen sirutus ja rekisteröinti, kova kissavero ja kissojen vapaan ulkoilun kieltäminen rankan sanktion uhalla. Myös kotikissat voisi lukea rauhoittamattomiksi eläimiksi jotka saisi tavatessaan tappaa.

        Moni haluaa lykätä vastuun irtokissojen kiinniotosta heille jotka eivät niitä mailleen halua kuin myös siitä, että omat pihapiirit pitäisi aidottaa ja jopa kattaa niin että sinne ei vieraat kissat pääsisi. Ei pojat se ei mene niin! Kyllä se on kissojen omistajien vastuu huolehtia että eläimensä pysyvät ainoastaan omalla pihalla ja tehdä asianmukaiset ratkaisut sen takaamiseksi.


      • minä kysyin
        Free cat kirjoitti:

        Metsästysasetus

        Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään 28 päivänä kesäkuuta 1993 annetun metsästyslain (615/93) sekä riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta samana päivänä annetun lain (616/93) 4 ja 7 §:n nojalla:


        11 § (24.2.2011/170)


        Loukun ja jalkanarun käyttäminen

        Elävänä pyytävää loukkua tai muuta vastaavaa pyyntilaitetta saa käyttää ilveksen, euroopanmajavan, kanadanmajavan, piisamin, tarhatun naalin, ketun, supikoiran, kärpän, minkin, hillerin, näädän, mäyrän, saukon, villikanin, oravan, itämeren norpan ja hallin sekä rauhoittamattomien nisäkkäiden pyydystämiseen. Loukun ja muun pyyntilaitteen on oltava sellainen, että eläin mahtuu siinä seisomaan ja makaamaan luonnollisessa asennossa vahingoittamatta itseään.

        Jalkanarua saa käyttää ketun pyydystämiseen maaston ollessa lumipeitteinen. Jalkanarun silmukan halkaisijan tulee lauenneena olla vähintään 30 millimetriä.

        Edellä 1 ja 2 momentissa tarkoitetun pyyntilaitteen käyttäminen on järjestettävä siten, että ainakin kerran vuorokaudessa voidaan todeta, onko eläin mennyt pyyntilaitteeseen.


        Em. perusteella villikissan saa pyydystää loukulla koska se on rauhoittamaton eläin mutta kotikissaa ei.

        Pihan tyhjääminen irtokissoista ei ole metsästystä.Omalta pihalta saa omistaja ihan laillisesti loukuttaa sinne eksyneet kissat.Jos et tiedä asiasta, kysy viranomaisilta.


      • w4otkpå+20o4it+p2
        yksi vikisijä vain kirjoitti:

        Imagine..

        Olet pienessä kunnassa maatalouslomittajana ja kiertelet eri tiloilla. Miehesi on renkinä paikkakunnan suurimmalla maitotilalla.

        Ymmärrätkö?

        Ei ole varaa suututtaa paikkakuntalaisia jos mieli saada elantonsa. Sananparsi "sen lauluja laulat kenen leipää syöt" ei valitettavasti ole vitsi.

        Luuletko..

        että jos olet loukuttanut työnantajasi kissat ja vienyt ne kymmenien km päähän löytöeläintaloon saat palkankorotuksen ja ystävällisen hymyn!

        Not!

        Toiste ei tarvitse sille tilalle mennä lehmiä lypsämään eikä hevosia harjaamaan.

        Tervetuloa

        oikeaan elämään missä ihmiset ovat pikkusieluisia ja suuttuessaan täysiä k*sipäitä.

        Kuinka monta maatalouslomittajaa kunnassasi on?

        Kuka lomittaa sitten, jos sinä lopetat hommat? Miten voimakas lomittajien ylitarjonta kunnassanne oikein on?

        Miten voit olla varma siitä, että tilallisilla on varaa suututtaa sinut?

        Entä miten oikeasti on; kuinka usein saat palkankorotuksia ja ystävällisiä hymyjä, vaikket kissoja loukutakaan?

        Kannattaisikohan sinun itsesikin hieman miettiä, mitä se oikea elämä todellisuudessa on. Murheensa ne on niillä tilallisillakin...

        Ja sitä paitsi, mikä pakko niistä loukuttamisista on jäädä kiinni. Kissojahan katoaa koko ajan jne...


      • ökjökjökj
        Free cat kirjoitti:

        Metsästysasetus

        Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään 28 päivänä kesäkuuta 1993 annetun metsästyslain (615/93) sekä riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta samana päivänä annetun lain (616/93) 4 ja 7 §:n nojalla:


        11 § (24.2.2011/170)


        Loukun ja jalkanarun käyttäminen

        Elävänä pyytävää loukkua tai muuta vastaavaa pyyntilaitetta saa käyttää ilveksen, euroopanmajavan, kanadanmajavan, piisamin, tarhatun naalin, ketun, supikoiran, kärpän, minkin, hillerin, näädän, mäyrän, saukon, villikanin, oravan, itämeren norpan ja hallin sekä rauhoittamattomien nisäkkäiden pyydystämiseen. Loukun ja muun pyyntilaitteen on oltava sellainen, että eläin mahtuu siinä seisomaan ja makaamaan luonnollisessa asennossa vahingoittamatta itseään.

        Jalkanarua saa käyttää ketun pyydystämiseen maaston ollessa lumipeitteinen. Jalkanarun silmukan halkaisijan tulee lauenneena olla vähintään 30 millimetriä.

        Edellä 1 ja 2 momentissa tarkoitetun pyyntilaitteen käyttäminen on järjestettävä siten, että ainakin kerran vuorokaudessa voidaan todeta, onko eläin mennyt pyyntilaitteeseen.


        Em. perusteella villikissan saa pyydystää loukulla koska se on rauhoittamaton eläin mutta kotikissaa ei.

        Höpohöpö ja huomenna lisää.

        Alueen omistajalla tai haltijalla on ympäri vuoden täysi oikeus ottaa kiinni alueeltaan tapaamansa vieraat lemmikit ja rauhoittamattomat eläimet.


      • Aamu-usvan Mansikki
        w4otkpå+20o4it+p2 kirjoitti:

        Kuinka monta maatalouslomittajaa kunnassasi on?

        Kuka lomittaa sitten, jos sinä lopetat hommat? Miten voimakas lomittajien ylitarjonta kunnassanne oikein on?

        Miten voit olla varma siitä, että tilallisilla on varaa suututtaa sinut?

        Entä miten oikeasti on; kuinka usein saat palkankorotuksia ja ystävällisiä hymyjä, vaikket kissoja loukutakaan?

        Kannattaisikohan sinun itsesikin hieman miettiä, mitä se oikea elämä todellisuudessa on. Murheensa ne on niillä tilallisillakin...

        Ja sitä paitsi, mikä pakko niistä loukuttamisista on jäädä kiinni. Kissojahan katoaa koko ajan jne...

        Kiitos hyvistä aamunauruista kun paljastit itsesi eli et tiedä maaseutuelämästä etkä edes lomittamisesta yhtään mitään.

        Kyllä nyt passaa lähteä navettaan kun uusi päivä alkoi näin remakalla naurulla!

        Jatkossa suosittelen kommentoimaan asioita joita tunnet edes auttavasti ja joista tiedät edes hyppysellisen.


      • ei toisten maille
        ökjökjökj kirjoitti:

        Höpohöpö ja huomenna lisää.

        Alueen omistajalla tai haltijalla on ympäri vuoden täysi oikeus ottaa kiinni alueeltaan tapaamansa vieraat lemmikit ja rauhoittamattomat eläimet.

        Juuri näin.Eli jos pihalle ilmestyy vieraita kissoja,jotka ulosteillaan sotkevat, hyppivät autonpäällä sitä naarmuttaen,kusevat ovenpieliin,tai mitä tahansa joka häiritsee alueen omistajaa.Voi omistaja ryhtyä tilanteen vaatimiin toimiin,yleensä loukuttaminen on niistä paras.
        Samalla selviää kuinka paljon niitä kissoja nurkissa liikkuu,kaikkiahan ei näy päiväsaikaan,vaan tulevat yön aikana tekemään tuhojaan.Myös omistajaltaan karanneet kissat voivat näin päästä takaisin omaan kotiinsa.Kissoja on karkuteillä,joitakin ihan oikeasti omistajat kaipaavat.

        Maan omistajalla on oikeuksia,kissan omistajalla on velvollisuuksia.
        Kun jokainen hoitaa oman osansa,ei erimielisyyksiä kissojen liikkumisesta edes tule.


      • owjerpg2iu4093
        Aamu-usvan Mansikki kirjoitti:

        Kiitos hyvistä aamunauruista kun paljastit itsesi eli et tiedä maaseutuelämästä etkä edes lomittamisesta yhtään mitään.

        Kyllä nyt passaa lähteä navettaan kun uusi päivä alkoi näin remakalla naurulla!

        Jatkossa suosittelen kommentoimaan asioita joita tunnet edes auttavasti ja joista tiedät edes hyppysellisen.

        Sinulla on omituinen huumorintaju. Ja omituinen todellisuuden taju.

        Kehotan edelleen miettimään sitä, mitä se oikea elämä todellisuudessa on.

        Oletko ikinä miettinyt, paljonko yksi lehmä maksaa? Entä navetta, siellä olevat laitteet ja järjestelmät tai vain yksi traktori? Aloittaessasi lomitustehtäväsi, sinä (tai kuka nyt lomitukseen sitten ryhtyykään) saat vastuullesi ja hoidettavaksesi suuren osan maatilan miljoonaomaisuudesta.

        Eikä ne tilalliset omaisuuttaan halua uskoa kenen tahansa tuntemattoman tai ammattitaidottoman ihmisen haltuun.

        Jos muuta luulet, et voi olla ammattitaitoinen, pätevä ja luotettava lomittaja ja sinun kannattaakin kiireesti vaihtaa jollekin toiselle ja vähemmän vastuulliselle alalle.


      • :))))))))))))))
        owjerpg2iu4093 kirjoitti:

        Sinulla on omituinen huumorintaju. Ja omituinen todellisuuden taju.

        Kehotan edelleen miettimään sitä, mitä se oikea elämä todellisuudessa on.

        Oletko ikinä miettinyt, paljonko yksi lehmä maksaa? Entä navetta, siellä olevat laitteet ja järjestelmät tai vain yksi traktori? Aloittaessasi lomitustehtäväsi, sinä (tai kuka nyt lomitukseen sitten ryhtyykään) saat vastuullesi ja hoidettavaksesi suuren osan maatilan miljoonaomaisuudesta.

        Eikä ne tilalliset omaisuuttaan halua uskoa kenen tahansa tuntemattoman tai ammattitaidottoman ihmisen haltuun.

        Jos muuta luulet, et voi olla ammattitaitoinen, pätevä ja luotettava lomittaja ja sinun kannattaakin kiireesti vaihtaa jollekin toiselle ja vähemmän vastuulliselle alalle.

        Sulla on tosiaankin harhaiset käsitykset maaseudusta!

        Näitä suurtilallisia joilla on miljoonia tai edes satoja tonneja kiinni eläimissä, rakennuksissa ja laitteissa on pienen pieni vähemmistö, ja suurin osa suomalaisista maaseutuyrittäjistä on pienvieljelijöitä jotka yrittävät elää kituuttaa ja repiä elantoaan maasta. Oletko tietoinen paljonko tuottajahinnat ovat? Ne ovat kuule ihan jotain muuta kuin mitä sinä esim. maitolitrasta, possunkyljestä tai tomaattikilosta maksat!!!

        Herää pahvi! Luuletko että maatalousyrittäjät voivat pitää kovinkaan usein lomia ja kun ne pari hassua päivää vuodessa pitävät, niin luuletko että se lomittaja on joku koulunkäynyt superammattilainen? Yleensä oma poika, naapurin tyttö tai joku työtä kaipaava kyläläinen.

        Mutta kiva kun annoit tännekin oikein remakat naurut!

        Psssst. milloin olet viimeksi käynyt navetassa tai yleensäkään maaseudulla?


      • poewrkgf2wpok4i
        :)))))))))))))) kirjoitti:

        Sulla on tosiaankin harhaiset käsitykset maaseudusta!

        Näitä suurtilallisia joilla on miljoonia tai edes satoja tonneja kiinni eläimissä, rakennuksissa ja laitteissa on pienen pieni vähemmistö, ja suurin osa suomalaisista maaseutuyrittäjistä on pienvieljelijöitä jotka yrittävät elää kituuttaa ja repiä elantoaan maasta. Oletko tietoinen paljonko tuottajahinnat ovat? Ne ovat kuule ihan jotain muuta kuin mitä sinä esim. maitolitrasta, possunkyljestä tai tomaattikilosta maksat!!!

        Herää pahvi! Luuletko että maatalousyrittäjät voivat pitää kovinkaan usein lomia ja kun ne pari hassua päivää vuodessa pitävät, niin luuletko että se lomittaja on joku koulunkäynyt superammattilainen? Yleensä oma poika, naapurin tyttö tai joku työtä kaipaava kyläläinen.

        Mutta kiva kun annoit tännekin oikein remakat naurut!

        Psssst. milloin olet viimeksi käynyt navetassa tai yleensäkään maaseudulla?

        Ei suinkaan, kyllä harhat ovat täysin sinun puolellasi.

        Paljonko esim. navetta sinun mielestäsi maksaa?

        http://ammattilaiset.valio.fi/maitojame/rakentaminen06/parsipaikan.htm mukaan parsipaikan hinta v. 2006 vaihteli 6000 EUR ja 12000EUR välillä.

        http://www.maataloustilastot.fi/node/498 mukaan v. 2009 keskimääräinen lypsykarjan koko oli 23,2 lehmää.

        Em. tiedoista laskemalla 23,2 parsipaikkaa x 6000-12000EUR/parsipaikka saadaan pelkän keskimääräisen lypsykarjanavetan hinnaksi 139200 - 278400EUR. Ja laskettuna v. 2006 hinnoista!

        Pelkkä navetta!

        Ja siihen lisäksi kaikki muu; koneet, laitteet, eläimet, pellot, metsät jne!

        Olen muutaman kerran ollut kuulemassa pienehkön paikkakunnan maatalousyrittäjien keskustelua lomittajista. Lomittaja X:n ollessa tilalla A, ei tilallinen B voinut lähteä lomalle, koska lomittajaksi olisi tullut lomittaja Y, joka emännän loman aikana hoitelee lomitukset myös isännän makuukammarissa. Lomittaja Z taas oli muuten niin huolimaton, ettei sille voinut tilan hoitoa uskoa edes muutamaksi päiväksi. Lomittajat Å ja Ä olivat siten menossa, ettei heidänkään saamiseensa voinut oikein luottaa, joten tila A:n yrittäjä oli vaikeuksissa lomansa suhteen.

        Mitä em. lomittajatyypeistä sinä parhaiten vastaat?


      • jw3p49ijp0f39
        poewrkgf2wpok4i kirjoitti:

        Ei suinkaan, kyllä harhat ovat täysin sinun puolellasi.

        Paljonko esim. navetta sinun mielestäsi maksaa?

        http://ammattilaiset.valio.fi/maitojame/rakentaminen06/parsipaikan.htm mukaan parsipaikan hinta v. 2006 vaihteli 6000 EUR ja 12000EUR välillä.

        http://www.maataloustilastot.fi/node/498 mukaan v. 2009 keskimääräinen lypsykarjan koko oli 23,2 lehmää.

        Em. tiedoista laskemalla 23,2 parsipaikkaa x 6000-12000EUR/parsipaikka saadaan pelkän keskimääräisen lypsykarjanavetan hinnaksi 139200 - 278400EUR. Ja laskettuna v. 2006 hinnoista!

        Pelkkä navetta!

        Ja siihen lisäksi kaikki muu; koneet, laitteet, eläimet, pellot, metsät jne!

        Olen muutaman kerran ollut kuulemassa pienehkön paikkakunnan maatalousyrittäjien keskustelua lomittajista. Lomittaja X:n ollessa tilalla A, ei tilallinen B voinut lähteä lomalle, koska lomittajaksi olisi tullut lomittaja Y, joka emännän loman aikana hoitelee lomitukset myös isännän makuukammarissa. Lomittaja Z taas oli muuten niin huolimaton, ettei sille voinut tilan hoitoa uskoa edes muutamaksi päiväksi. Lomittajat Å ja Ä olivat siten menossa, ettei heidänkään saamiseensa voinut oikein luottaa, joten tila A:n yrittäjä oli vaikeuksissa lomansa suhteen.

        Mitä em. lomittajatyypeistä sinä parhaiten vastaat?

        Korjaus edelliseen: lomaongelma oli siis tilalla B, eikä tilalla A. Lomittaja X:hän oli töissä tilalla A.


      • :))))))))))))
        poewrkgf2wpok4i kirjoitti:

        Ei suinkaan, kyllä harhat ovat täysin sinun puolellasi.

        Paljonko esim. navetta sinun mielestäsi maksaa?

        http://ammattilaiset.valio.fi/maitojame/rakentaminen06/parsipaikan.htm mukaan parsipaikan hinta v. 2006 vaihteli 6000 EUR ja 12000EUR välillä.

        http://www.maataloustilastot.fi/node/498 mukaan v. 2009 keskimääräinen lypsykarjan koko oli 23,2 lehmää.

        Em. tiedoista laskemalla 23,2 parsipaikkaa x 6000-12000EUR/parsipaikka saadaan pelkän keskimääräisen lypsykarjanavetan hinnaksi 139200 - 278400EUR. Ja laskettuna v. 2006 hinnoista!

        Pelkkä navetta!

        Ja siihen lisäksi kaikki muu; koneet, laitteet, eläimet, pellot, metsät jne!

        Olen muutaman kerran ollut kuulemassa pienehkön paikkakunnan maatalousyrittäjien keskustelua lomittajista. Lomittaja X:n ollessa tilalla A, ei tilallinen B voinut lähteä lomalle, koska lomittajaksi olisi tullut lomittaja Y, joka emännän loman aikana hoitelee lomitukset myös isännän makuukammarissa. Lomittaja Z taas oli muuten niin huolimaton, ettei sille voinut tilan hoitoa uskoa edes muutamaksi päiväksi. Lomittajat Å ja Ä olivat siten menossa, ettei heidänkään saamiseensa voinut oikein luottaa, joten tila A:n yrittäjä oli vaikeuksissa lomansa suhteen.

        Mitä em. lomittajatyypeistä sinä parhaiten vastaat?

        Yhä vain tarina paranee, ja lisäapua on käyty googlesta josta aina löytää tarvitsemansa omien höpötysten tueksi kun vain jaksaa ahkerasti surffailla!

        Etsi vielä tiedot niistä maitotiloista joissa toimitaan ilman lypsyrobotteja ja muuta koneistusta, sillä niitä on kuule vielä paljon, vaikka hyvin harva enää käsipelillä lypsääkään.

        Samoin kiinnostaa tiedot nuorkarjasta sekä emälehmätiloilta. Muista vielä pihatot!!

        Muistutukseksi vielä, että suomalaisilla maatiloilla on myös sikoja, siipikarjaa, hevosia ym. elukoita eikä ainoastaan ja vain ammuja.

        Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta maalla on myös tiloja joissa pääelinkeinonlähde ei olekaan Muurikki eikä Mansikki vaan esim. heinäntuotanto, eri vilja- ja hyvin erikoiskasvien viljely, marjojen ja hedelmien viljely, metsänhoito, erilaiset urakoinnit, maatilamatkailu, puutarhatuotanto jne. jne. jne. jne.

        Myelin piiriin kuuluu myös jopa kalastajat ja poronkasvattajat, eli nykyisen maatalouden kirjo on hyvin laaja.

        Tiedoksi että edelleenkään niitä superisojatiloja ei ole maassamme kuin murto-osa. Suurin osa maatiloista on pieniä ja huom. lehmä ei ole se avainasia edes lomituksissa :))))))))))

        Rattoisaa sunnuntaita netin ääressä. Minä ryöppään äsken keräämäni pinaatin ja sitten lähden koirien kanssa sienimetsälle. Kissat jäävät vielä unilleen.

        Soooon moro!


      • woejfp349iu09+3wi
        :)))))))))))) kirjoitti:

        Yhä vain tarina paranee, ja lisäapua on käyty googlesta josta aina löytää tarvitsemansa omien höpötysten tueksi kun vain jaksaa ahkerasti surffailla!

        Etsi vielä tiedot niistä maitotiloista joissa toimitaan ilman lypsyrobotteja ja muuta koneistusta, sillä niitä on kuule vielä paljon, vaikka hyvin harva enää käsipelillä lypsääkään.

        Samoin kiinnostaa tiedot nuorkarjasta sekä emälehmätiloilta. Muista vielä pihatot!!

        Muistutukseksi vielä, että suomalaisilla maatiloilla on myös sikoja, siipikarjaa, hevosia ym. elukoita eikä ainoastaan ja vain ammuja.

        Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta maalla on myös tiloja joissa pääelinkeinonlähde ei olekaan Muurikki eikä Mansikki vaan esim. heinäntuotanto, eri vilja- ja hyvin erikoiskasvien viljely, marjojen ja hedelmien viljely, metsänhoito, erilaiset urakoinnit, maatilamatkailu, puutarhatuotanto jne. jne. jne. jne.

        Myelin piiriin kuuluu myös jopa kalastajat ja poronkasvattajat, eli nykyisen maatalouden kirjo on hyvin laaja.

        Tiedoksi että edelleenkään niitä superisojatiloja ei ole maassamme kuin murto-osa. Suurin osa maatiloista on pieniä ja huom. lehmä ei ole se avainasia edes lomituksissa :))))))))))

        Rattoisaa sunnuntaita netin ääressä. Minä ryöppään äsken keräämäni pinaatin ja sitten lähden koirien kanssa sienimetsälle. Kissat jäävät vielä unilleen.

        Soooon moro!

        Kukas se edellä väittikään, että
        "Näitä suurtilallisia joilla on miljoonia tai edes satoja tonneja kiinni eläimissä, rakennuksissa ja laitteissa on pienen pieni vähemmistö"?

        Jo pelkkä navetta em. esimerkin perusteella maksaa halvimmillaankin yli 100000EUR! Muusta tilasta ja varustuksest a puhumattakaan.

        Eräs kelpo esimerkki maatilan hinnasta (tosin VEROTTAJAN näkemys) löytyy Osuuspankin "Sukupolvenvaihdoksen opas 2013" ( https://www.op.fi/media/liitteet?cid=151509956&srcpl=3 ) -asiakirjan sivulta 5; "Peltolassa sovittiin passeli hinta".

        Oppaan mukaan VEROTTAJA arvioi tilan arvoksi lähes 800000EUR.

        Olet sinä kyllä todella rankasti kuutamolla.


    • *****************

      Ei haittaa kunhan ei itse naapuri ala käydä.

      • ********************

        Ja hiekkalaatikon päälle voi laittaa kannen tai muovisuojuksen. Tosin naapuri jos käy niin varmaan ottaa sen pois ja paskoo alle.


      • fertilization

        Nimenomaan. Se on naapurin mies, joka salakakkailee siellä kasvihuoneessa. Heillä on vain yksi vessa, jota vaimo pitää koko ajan varattuna. Mies käy vastalauseena naapurin kasvihuoneessa asioillaan.

        Aloittajan kannattaisi viedä vessapaperia kasvihuoneeseensa, todennäköisesti pysyisi silloin siistimpänä. Sekä Biolan Huussikuiviketta. Ja sitten vaan iloisesti kompostoimaan, hyvät tomaatit tulossa!


      • ei rikota kotirauhaa
        fertilization kirjoitti:

        Nimenomaan. Se on naapurin mies, joka salakakkailee siellä kasvihuoneessa. Heillä on vain yksi vessa, jota vaimo pitää koko ajan varattuna. Mies käy vastalauseena naapurin kasvihuoneessa asioillaan.

        Aloittajan kannattaisi viedä vessapaperia kasvihuoneeseensa, todennäköisesti pysyisi silloin siistimpänä. Sekä Biolan Huussikuiviketta. Ja sitten vaan iloisesti kompostoimaan, hyvät tomaatit tulossa!

        Ihmiset jotka omistaa ihan itse omat pihansa ja puutarhansa,sitten myös päättää ketä tai mitä siellä liikkuu,ja mitä ei.Jos naapurin kissa häiritsee nurkissa kakkailullaan/pissailullaan,niin ei kun ottamaan selkoa miten sen saa loppumaan.
        Omistaja kyllä korvaa mielellään kissansa sotkut,senkun vaan kerrot hänelle summan,jolla kissan tekeleet saa siivottua :)
        Jos siellä nurkissa häärii joku ihminen,soita hätänumeroon,kyllä poliisit korjaa talteen.Jostain hoitolasta luultavammin karkuteillä,tai sitten avohoitoidosta.Nykyään kun kaikesta tingitään,niin kaikenlaisia nurkissa luuhastajia voi riesaksi ilmestyä.
        Ps.Hyvin huomaa viestien laitto ajoista,että jotkut täällä keskustelevat ihan itsensä kanssa,no ajan vietettä sekin.Winkkinä, oottele ees muutama minsa,ennekun omaa kirjotustas kommentoit ;)


      • ketäs se alottikaan
        fertilization kirjoitti:

        Nimenomaan. Se on naapurin mies, joka salakakkailee siellä kasvihuoneessa. Heillä on vain yksi vessa, jota vaimo pitää koko ajan varattuna. Mies käy vastalauseena naapurin kasvihuoneessa asioillaan.

        Aloittajan kannattaisi viedä vessapaperia kasvihuoneeseensa, todennäköisesti pysyisi silloin siistimpänä. Sekä Biolan Huussikuiviketta. Ja sitten vaan iloisesti kompostoimaan, hyvät tomaatit tulossa!

        fertilization....Mistä päättelit että aloittajalla on "kasvihuone"?
        Vilkas mielikuvitus sinulla XD
        Kasvihuoneista kirjoitteli ihan eri henkilöt.....huoh sun kanssas.


      • Otin nuoren kollin
        ei rikota kotirauhaa kirjoitti:

        Ihmiset jotka omistaa ihan itse omat pihansa ja puutarhansa,sitten myös päättää ketä tai mitä siellä liikkuu,ja mitä ei.Jos naapurin kissa häiritsee nurkissa kakkailullaan/pissailullaan,niin ei kun ottamaan selkoa miten sen saa loppumaan.
        Omistaja kyllä korvaa mielellään kissansa sotkut,senkun vaan kerrot hänelle summan,jolla kissan tekeleet saa siivottua :)
        Jos siellä nurkissa häärii joku ihminen,soita hätänumeroon,kyllä poliisit korjaa talteen.Jostain hoitolasta luultavammin karkuteillä,tai sitten avohoitoidosta.Nykyään kun kaikesta tingitään,niin kaikenlaisia nurkissa luuhastajia voi riesaksi ilmestyä.
        Ps.Hyvin huomaa viestien laitto ajoista,että jotkut täällä keskustelevat ihan itsensä kanssa,no ajan vietettä sekin.Winkkinä, oottele ees muutama minsa,ennekun omaa kirjotustas kommentoit ;)

        Entä jos asuu vaan vuokralla? Tai jos asuu ilman vuokrasopimusta, niinkuin talonvaltaajana?

        Haluan pyytää anteeksi häiriötä naapurilta. Tilanne on nyt kuitenkin se, että mies on siirretty kokonaan ulkoruokintaan, joten se pyrkii ehkä öisin lämmittelemään kasvihuoneeseesi. Lukitse ovet. Tai ota mies sisään taloon, se ei ole täysin sisäsiisti mutta muuten harmiton. Ei parhaimmassa terässä enää, miltään osin.

        Mikään puumahan sinä et ole, rakas naapurini, joten tämmöinen kierrätykseen laitettu mies on varmasti parasta, mitä voit elämässäsi odottaa. Ei sinne kukaan enää vapaaehtoisesti tule. Puutarhasikin on huonosti hoidettu.

        t. Se hehkeämpi Ruusu


      • ei kiitos kaunis
        Otin nuoren kollin kirjoitti:

        Entä jos asuu vaan vuokralla? Tai jos asuu ilman vuokrasopimusta, niinkuin talonvaltaajana?

        Haluan pyytää anteeksi häiriötä naapurilta. Tilanne on nyt kuitenkin se, että mies on siirretty kokonaan ulkoruokintaan, joten se pyrkii ehkä öisin lämmittelemään kasvihuoneeseesi. Lukitse ovet. Tai ota mies sisään taloon, se ei ole täysin sisäsiisti mutta muuten harmiton. Ei parhaimmassa terässä enää, miltään osin.

        Mikään puumahan sinä et ole, rakas naapurini, joten tämmöinen kierrätykseen laitettu mies on varmasti parasta, mitä voit elämässäsi odottaa. Ei sinne kukaan enää vapaaehtoisesti tule. Puutarhasikin on huonosti hoidettu.

        t. Se hehkeämpi Ruusu

        Pidä se tautipesäsi vaan itelläsi XD


      • hus huoneestani
        fertilization kirjoitti:

        Nimenomaan. Se on naapurin mies, joka salakakkailee siellä kasvihuoneessa. Heillä on vain yksi vessa, jota vaimo pitää koko ajan varattuna. Mies käy vastalauseena naapurin kasvihuoneessa asioillaan.

        Aloittajan kannattaisi viedä vessapaperia kasvihuoneeseensa, todennäköisesti pysyisi silloin siistimpänä. Sekä Biolan Huussikuiviketta. Ja sitten vaan iloisesti kompostoimaan, hyvät tomaatit tulossa!

        Tunnustuksesi ,että käyt kasvihuoneessani on huomioitu.Papereita ei tipu,muutat sinne muuten loppukesäksi :DDDDDD
        Kyllä routa porsaan kotiin ajaa...viimeistään.


      • olet tyhmä
        ketäs se alottikaan kirjoitti:

        fertilization....Mistä päättelit että aloittajalla on "kasvihuone"?
        Vilkas mielikuvitus sinulla XD
        Kasvihuoneista kirjoitteli ihan eri henkilöt.....huoh sun kanssas.

        Vittu että olet ärsyttävä! Ensiksikin tuo "ketä", ei niin sanota vaan "kuka, ketkä, keitä" jne. toiseks XD mistä helvetistä tuon olet repäissyt joka viestiisi...!!!


      • herneevetelijälle -
        olet tyhmä kirjoitti:

        Vittu että olet ärsyttävä! Ensiksikin tuo "ketä", ei niin sanota vaan "kuka, ketkä, keitä" jne. toiseks XD mistä helvetistä tuon olet repäissyt joka viestiisi...!!!

        Yleiskielessä siis ”ketä” on vain partitiivimuoto, jota käytetään esimerkiksi sellaisissa yh­teyk­sis­sä kuin ”Ketä pidät syyllisenä?”. Huolitellussa yleiskielessä se on vain yksikkömuoto, ja monikossa käytetään muotoa ”keitä”, esimerkiksi ”Keitä pidät syyllisinä?”.
        Ketä = yksikön partitiivi sanasta "ken"

        Omat viestisi,runsaine kirosanoineen,eivät anna sinusta valitettavasti kovinkaan sivistynyttä käsitystä.


      • sama.
        herneevetelijälle - kirjoitti:

        Yleiskielessä siis ”ketä” on vain partitiivimuoto, jota käytetään esimerkiksi sellaisissa yh­teyk­sis­sä kuin ”Ketä pidät syyllisenä?”. Huolitellussa yleiskielessä se on vain yksikkömuoto, ja monikossa käytetään muotoa ”keitä”, esimerkiksi ”Keitä pidät syyllisinä?”.
        Ketä = yksikön partitiivi sanasta "ken"

        Omat viestisi,runsaine kirosanoineen,eivät anna sinusta valitettavasti kovinkaan sivistynyttä käsitystä.

        Onko tuo jotain ihme mongerrusmurrettasi.
        Kysymys on oikeassa muodossaan " ketkäs sen aloittivatkaan" tai "kukas sen aloittikaan". "Ketä" ei kuulu tuohon lauseeseen. Mitä edes otsikkosi mahtaa tarkoittaa, ei tuosta ota kukaan selvää!
        Kuka tässä on sivistyneisyyttään ylistänyt. Kirosanat kuuluu suomalaiseen kielenkäyttöön kuin nenä naamaa. Tai kuula k******i.


    • ....................

      :) :) :)

    • Voi ei kakkaa...taas

      Hei,kiitos kaikille keskusteluun osallistujille.
      Näköjään on monia muitakin, joilla on samanlaisia epämiellyttäviä kokemuksia kissojen luvattomista vierailuista pihallaan.
      Ja olihan siellä myös joitakin vinkkejä asian hoitamiseen,kiitos niistäkin.

      Tarkoitushan itselläni oli vaan kysellä miten muut saman kokeneet ongelman ovat hoitaneet,tai miten siihen itse suhtautuneet.

      Mutta tietysti, tähänkin keksusteluun rynni myös niitä, joilla ei ollut asiasta ollenkaan sitä omakohtaista kokemusta .Ja siitä johtuen, keskustelu osittain menikin taas valitettavasti tappeluksi ja kädenväännöksi kissan vapaanapidosta...

      Hyvää loppukesän jatkoa ihan jokaiselle,ja pidetään hyvää huolta niistä omista lemmikeistä ja pihoista.

    • 424+1

      Korvaatteko muuten kissojenne aiheuttamat tuhot ja vahingot suosiolla ?

      Meillä osoittaa Elisa vahdin kamera suoraan terassille(olohuoneen ikkunan läpi) ja parveke kalustoon kuseva syyllinen saatu kiinni itseteossa ja vielä kehtaa omistaja väittää ettei hän ole korvausvelvollinen ! No tämä katsotaan loppuun asti .

      • 6+8

        Vaikea niitä on korvata kun kissa ei mitään todellista vahinkoa aiheuta. Se vahinko on lähinnä sen kokijan oman pään sisäinen häiriötila ja siihen on viisaampaa käyttää kemiallisia ratkaisuja ja ahkeraa terapiaa. Kyllä se kissaviha siitä talttuu lääketokkurassa. :)


      • 18+0
        6+8 kirjoitti:

        Vaikea niitä on korvata kun kissa ei mitään todellista vahinkoa aiheuta. Se vahinko on lähinnä sen kokijan oman pään sisäinen häiriötila ja siihen on viisaampaa käyttää kemiallisia ratkaisuja ja ahkeraa terapiaa. Kyllä se kissaviha siitä talttuu lääketokkurassa. :)

        Mikä olisi se todellinen vahinko jonka suostuisit korvaamaan?

        Olisiko sellainen lääkäri- ja eläinlääkärikulujen maksaminen jos kissasi on harrastanut puremista ja raapimista?
        Entä taloyhtiön hiekkalaatikon hiekkojen vaihtaminen jos kissasi olisi sinne paskonut? Miten on raapimajäljet auton konepellissä?
        Maksaisitko sen jos kissasi ryntää tielle, autoilija ei ennätä väistää ja autosta särkyy esim. umpio?

        Käytät ilmaisua kissaviha yleensä varsin kummallisissa yhteyksissä. Voisitko olla ystävällinen ja kertoisit miten sinä kissavihan ymmärrät ja kuinka sen perustelet. Joskus tuntuu että se oletkin sinä joka on terapian ja tabujen tarpeessa!


    • D. ILEMMA

      Oletko keskustellut ongelmasta nätisti naapurisi kanssa?

      • 23+7

        Nämä naapurin kanssa keskustelut eivät tuottaneet meillä ainakaan tulosta,monet kissat edelleen liikkuvat pihassani.
        Yksi naapurihan oli sitä mieltä,ettei heidän kissa meillä käy.Ja toisaalta sanoi että onhan täällä muitakin kissoja jatkuvasti vapaana.
        Meillä on tänä kesänä ollut kissan kakkaa hiekkalaatikossa ja sen vieressä,kakkaa keinujen alla,oksennusta patiolla,karvaisia pihakalusteiden pehmukkeita yms. et sellasta se on kissattoman kesä.
        Noita sitten siivoillaan,melkein päivittäin.Mikä niistä on kenenkin naapurin kissan tekosia,sitä ei voi tietää kukaan.

        Lapsena perheessämme on ollut kissoja,koira,lehmiä kun asuimme maatilalla.En tiennyt että tuonlaista haittaa niistä kissoista voi olla,en ennen kun omalle kohdalle osui.

        Mitäs itse tekisit asialle,jos omalle kohdalle sattuisi,kun se puhuminen ei mitään auttanut?


      • 2+2
        23+7 kirjoitti:

        Nämä naapurin kanssa keskustelut eivät tuottaneet meillä ainakaan tulosta,monet kissat edelleen liikkuvat pihassani.
        Yksi naapurihan oli sitä mieltä,ettei heidän kissa meillä käy.Ja toisaalta sanoi että onhan täällä muitakin kissoja jatkuvasti vapaana.
        Meillä on tänä kesänä ollut kissan kakkaa hiekkalaatikossa ja sen vieressä,kakkaa keinujen alla,oksennusta patiolla,karvaisia pihakalusteiden pehmukkeita yms. et sellasta se on kissattoman kesä.
        Noita sitten siivoillaan,melkein päivittäin.Mikä niistä on kenenkin naapurin kissan tekosia,sitä ei voi tietää kukaan.

        Lapsena perheessämme on ollut kissoja,koira,lehmiä kun asuimme maatilalla.En tiennyt että tuonlaista haittaa niistä kissoista voi olla,en ennen kun omalle kohdalle osui.

        Mitäs itse tekisit asialle,jos omalle kohdalle sattuisi,kun se puhuminen ei mitään auttanut?

        Nimimerkki 23 7 kirjoituksen voin allekirjoittaa täysin ja voisinpa listata vielä monta muutakin asiaa jotka irtokissoissa ottavat kupoliin ja mistä niistä on jopa todellista haittaa ja häiriötä, vaikka se puolestaan on nimimerkki 6 8:n mielestä omien korvieni vikaa ja kissavihaa.

        Kohta kirjainsekamelska tulee kertomaan että pitäisi loukuttaa tai käyttää muuten "mielikuvistustaan" kissaongelman suhteen, mutta juma*auta, en edelleenkään suostu siihen että minun pitäisi kantaa huolta muitten kissoista. Se riittää kun huolehdin omista elukoistani olivatpa ne sitten kissoja tai koiria jotteivät karkaile pihasta eivätkä aiheuta minkäänlaista närää, harmia, ketutusta eikä edes vahinkoa niin naapurustossa kuin villissä luonnossakaan.

        Joskus tuntuu siltä, että pitäisi lähteä vanhanmallin "nuoriso-ohjaajan" kanssa naapurustossa asioita selvittelemässä, mutta tuskin se muuta aiheuttaisi kuin sen että istuisin yön putkassa ja sen jälkeen nöyränä hattu kourassa käräjillä.

        Olkoot kissat mun puolesta vapaina kunhan eivät aiheuta mitään harmia eivätkä popsi luonnon eläimiä!


      • wjgf93w40p9t03p
        2+2 kirjoitti:

        Nimimerkki 23 7 kirjoituksen voin allekirjoittaa täysin ja voisinpa listata vielä monta muutakin asiaa jotka irtokissoissa ottavat kupoliin ja mistä niistä on jopa todellista haittaa ja häiriötä, vaikka se puolestaan on nimimerkki 6 8:n mielestä omien korvieni vikaa ja kissavihaa.

        Kohta kirjainsekamelska tulee kertomaan että pitäisi loukuttaa tai käyttää muuten "mielikuvistustaan" kissaongelman suhteen, mutta juma*auta, en edelleenkään suostu siihen että minun pitäisi kantaa huolta muitten kissoista. Se riittää kun huolehdin omista elukoistani olivatpa ne sitten kissoja tai koiria jotteivät karkaile pihasta eivätkä aiheuta minkäänlaista närää, harmia, ketutusta eikä edes vahinkoa niin naapurustossa kuin villissä luonnossakaan.

        Joskus tuntuu siltä, että pitäisi lähteä vanhanmallin "nuoriso-ohjaajan" kanssa naapurustossa asioita selvittelemässä, mutta tuskin se muuta aiheuttaisi kuin sen että istuisin yön putkassa ja sen jälkeen nöyränä hattu kourassa käräjillä.

        Olkoot kissat mun puolesta vapaina kunhan eivät aiheuta mitään harmia eivätkä popsi luonnon eläimiä!

        Hehheh!

        Loukuttaminen on paljon helpompaa, paljon vähemmän ikävää huomiota herättävää sekä merkittävästi irtokissojen lukumäärää pienentävämpää toimintaa kuin mainitsemasi "nuoriso-ohjaajan" kanssa puuhailu.

        Jokainen toki taaplaa tyylillään, mutta tehokkaat keinot holtittomia ja lemmikkejään toistuvasti heitteille päästäviä kissanomistajia vastaan ovat aika vähissä.

        "Nuoriso-ohjaajan" kanssa voi osua toimimaan semmoisenkin henkilön kanssa, joka huolehtii lemmikeistään asiallisesti. Omassa pihassa sijaitsevaan loukkuun taas ei eksy asiallisesti elukoitaan pitävän lemmikki, se on ainakin varmaa se.

        Että silleen.


      • 23+7
        23+7 kirjoitti:

        Nämä naapurin kanssa keskustelut eivät tuottaneet meillä ainakaan tulosta,monet kissat edelleen liikkuvat pihassani.
        Yksi naapurihan oli sitä mieltä,ettei heidän kissa meillä käy.Ja toisaalta sanoi että onhan täällä muitakin kissoja jatkuvasti vapaana.
        Meillä on tänä kesänä ollut kissan kakkaa hiekkalaatikossa ja sen vieressä,kakkaa keinujen alla,oksennusta patiolla,karvaisia pihakalusteiden pehmukkeita yms. et sellasta se on kissattoman kesä.
        Noita sitten siivoillaan,melkein päivittäin.Mikä niistä on kenenkin naapurin kissan tekosia,sitä ei voi tietää kukaan.

        Lapsena perheessämme on ollut kissoja,koira,lehmiä kun asuimme maatilalla.En tiennyt että tuonlaista haittaa niistä kissoista voi olla,en ennen kun omalle kohdalle osui.

        Mitäs itse tekisit asialle,jos omalle kohdalle sattuisi,kun se puhuminen ei mitään auttanut?

        Neuvoa et kyennyt antamaan,mutta miinustamaan sentään pystyit.
        Miksiköhän?
        Etkö keksi mitään toimivaa keinoa kissan poissa pysymiseen?

        Ilmeisesti sinua harmittaa,kun toin kissan vapaana pidosta johtuvat ongelmat esille,tälläisia ongelmia valitettavasti meillä monilla kissattomilla on.
        Ja ihan vaan niiden välinpitämättömien omistajien vuoksi,jotka eivät sitä omaa kissaansa kykene itse hoitamaan.

        Ei se kissan vika ole ,jos on huonon omistajan saanut,eihän kissa pihan rajoja tunne.
        Se on omistajan velvollisuus vahtia,ettei niitä oman pihan rajoja kissa ylitä.


      • plussaaplussaaplussa
        wjgf93w40p9t03p kirjoitti:

        Hehheh!

        Loukuttaminen on paljon helpompaa, paljon vähemmän ikävää huomiota herättävää sekä merkittävästi irtokissojen lukumäärää pienentävämpää toimintaa kuin mainitsemasi "nuoriso-ohjaajan" kanssa puuhailu.

        Jokainen toki taaplaa tyylillään, mutta tehokkaat keinot holtittomia ja lemmikkejään toistuvasti heitteille päästäviä kissanomistajia vastaan ovat aika vähissä.

        "Nuoriso-ohjaajan" kanssa voi osua toimimaan semmoisenkin henkilön kanssa, joka huolehtii lemmikeistään asiallisesti. Omassa pihassa sijaitsevaan loukkuun taas ei eksy asiallisesti elukoitaan pitävän lemmikki, se on ainakin varmaa se.

        Että silleen.

        Mitä teet loukuttamallasi kissalla ellei löytöeläimistä huolehtiva taho ota sitä vastaan? Kerro hyvä ihminen kun olet niin viisas omasta ja äitisi mielestä!!!!


        J.K. Myydään käyttämättömiä miinuksia tarpeettomana.


      • 2430u29t32
        plussaaplussaaplussa kirjoitti:

        Mitä teet loukuttamallasi kissalla ellei löytöeläimistä huolehtiva taho ota sitä vastaan? Kerro hyvä ihminen kun olet niin viisas omasta ja äitisi mielestä!!!!


        J.K. Myydään käyttämättömiä miinuksia tarpeettomana.

        Miten niin ei ota vastaan?

        Eläinsuojelulain 15§:n mukaan irrallaan tavatun lemmikin saa ottaa kiinni ja toimittaa kunnalliseen talteenottopaikkaan tai löytöeläinkotiin. Säädöksen mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

        Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen
        kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin. Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista

        Ellei ota vastaan, vetoat mainittuun lakiin, teet kantelun kyseisen löytölän toiminnasta.

        Ei sitä laissa säädettyjä velvollisuuksia noin vain voi kukaan väistää.


      • vastaus 10
        plussaaplussaaplussa kirjoitti:

        Mitä teet loukuttamallasi kissalla ellei löytöeläimistä huolehtiva taho ota sitä vastaan? Kerro hyvä ihminen kun olet niin viisas omasta ja äitisi mielestä!!!!


        J.K. Myydään käyttämättömiä miinuksia tarpeettomana.

        Ottivat jo :)


      • 8+1
        2430u29t32 kirjoitti:

        Miten niin ei ota vastaan?

        Eläinsuojelulain 15§:n mukaan irrallaan tavatun lemmikin saa ottaa kiinni ja toimittaa kunnalliseen talteenottopaikkaan tai löytöeläinkotiin. Säädöksen mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

        Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen
        kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin. Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista

        Ellei ota vastaan, vetoat mainittuun lakiin, teet kantelun kyseisen löytölän toiminnasta.

        Ei sitä laissa säädettyjä velvollisuuksia noin vain voi kukaan väistää.

        Yritä nyt pahvi ymmärtää ettei se kattien loukuttaminen ja löytöeläinkotiin vieminen ole aina maailman yksinkertaisin asia.
        Jos sulla se onnistuu, niin ei välttämättä meillä muilla vaikkei oltaiskaan vässyköitä.

        Yritä nyt helkkarissa keksiä muitakin toimivia keinoja kuin loukutus! Pinnistä nyt edes vähän niitä harmaita aivosolujasi elleivät ne ole jo horrostilassa.


      • owrpgowjrpo
        8+1 kirjoitti:

        Yritä nyt pahvi ymmärtää ettei se kattien loukuttaminen ja löytöeläinkotiin vieminen ole aina maailman yksinkertaisin asia.
        Jos sulla se onnistuu, niin ei välttämättä meillä muilla vaikkei oltaiskaan vässyköitä.

        Yritä nyt helkkarissa keksiä muitakin toimivia keinoja kuin loukutus! Pinnistä nyt edes vähän niitä harmaita aivosolujasi elleivät ne ole jo horrostilassa.

        Meillä päin oli ainakin viime kerralla löytölässä niin hyvä palvelu, että noutivat heitteillä juosseen vieraan mourun suoraan loukusta. Ei tarvinnut, kuin soittaa, että täällä olisi asiakas.

        Nyttemmin kyseisellä pajalla ei ole sopimusta kunnan kanssa, joten tilanne siinä suhteessa on hieman avoin.

        Mutta joka tapauksessa kunnilla on laissa säädetty velvollisuus huolehtia alueeltaan löydetyistä lemmikeistä, joten ei loukutuksessa ole mitään ihmeellistä.

        Toimeksi vain.

        Käytännössä (ainakin lähes) kaikki muut toimivat keinot ovat valitettavasti laittomia. Tosin ne myös samalla ovat niitä tehokkaimpia.


      • njd7dh4
        8+1 kirjoitti:

        Yritä nyt pahvi ymmärtää ettei se kattien loukuttaminen ja löytöeläinkotiin vieminen ole aina maailman yksinkertaisin asia.
        Jos sulla se onnistuu, niin ei välttämättä meillä muilla vaikkei oltaiskaan vässyköitä.

        Yritä nyt helkkarissa keksiä muitakin toimivia keinoja kuin loukutus! Pinnistä nyt edes vähän niitä harmaita aivosolujasi elleivät ne ole jo horrostilassa.

        Miksi ei onnistuisi?

        Kerrohan,sinulla ilmeisesti kokemusta asiasta...

        Tiedän yhden joka on vienyt...


      • No Free cats
        njd7dh4 kirjoitti:

        Miksi ei onnistuisi?

        Kerrohan,sinulla ilmeisesti kokemusta asiasta...

        Tiedän yhden joka on vienyt...

        - kaikki löytöeläintalot eivät välttämättä ota vastaan kissoja joiden omistaja on kissan tuojalla tiedossa (löytöeläintalot pullistelevat kissoja ja koiria, ja tilat ovat rajalliset)
        - kaikki löytöeläintalot eivät välttämättä ota vastaan edes löytökissoja vaikka laki heitä näin velvoittaakin (tämä on kuultu eläinlääkäriltä eli on valitettavasti totta!)
        - löytöeläintalossa kissaa pidetään hengissä vain rajallisesti ja meistä monetkaan eivät halua viattomalle eläimelle kuolemanrangaistusta
        - löytöeläintalo saattaa olla kymmenien kilometrien päässä toisessa kunnassa eikä kaikilla ole käytössä omaa autoa ja varsinkin haja-asutusalueilla ei ole edes säädyllisiä linja-autovuoroja
        - loukun hankinta ei ole kaikille mahdollista, sillä jokaisella paikkakunnalla ei ole tahoja joista sellaisen saisi lainaan
        - varsinkin pienellä paikkakunnalla loukuttaja saa ikävän maineen. Se ei ehkä kaupunkilaisia hetkauta, mutta yritä elää persesilmättömässä kylässä jossa naapurisopu saattaa olla tärkeääkin tärkeämpi esim. taloudellisista syistä
        - on helpompiakin tapoja päästä irtokissoista eroon ja moni niitä käyttää vaikka se onkin laitonta (luuletko että se on legendaa että kissoja varsinkin maaseudulla tapetaan?)


      • 4ow39tgp9oi4rfpw3'0
        No Free cats kirjoitti:

        - kaikki löytöeläintalot eivät välttämättä ota vastaan kissoja joiden omistaja on kissan tuojalla tiedossa (löytöeläintalot pullistelevat kissoja ja koiria, ja tilat ovat rajalliset)
        - kaikki löytöeläintalot eivät välttämättä ota vastaan edes löytökissoja vaikka laki heitä näin velvoittaakin (tämä on kuultu eläinlääkäriltä eli on valitettavasti totta!)
        - löytöeläintalossa kissaa pidetään hengissä vain rajallisesti ja meistä monetkaan eivät halua viattomalle eläimelle kuolemanrangaistusta
        - löytöeläintalo saattaa olla kymmenien kilometrien päässä toisessa kunnassa eikä kaikilla ole käytössä omaa autoa ja varsinkin haja-asutusalueilla ei ole edes säädyllisiä linja-autovuoroja
        - loukun hankinta ei ole kaikille mahdollista, sillä jokaisella paikkakunnalla ei ole tahoja joista sellaisen saisi lainaan
        - varsinkin pienellä paikkakunnalla loukuttaja saa ikävän maineen. Se ei ehkä kaupunkilaisia hetkauta, mutta yritä elää persesilmättömässä kylässä jossa naapurisopu saattaa olla tärkeääkin tärkeämpi esim. taloudellisista syistä
        - on helpompiakin tapoja päästä irtokissoista eroon ja moni niitä käyttää vaikka se onkin laitonta (luuletko että se on legendaa että kissoja varsinkin maaseudulla tapetaan?)

        Ei välttämättä kaikki löytölät, mutta jokaisessa kunnassa on lain mukaan oltava sellainen paikka, jonne heitteillejätetyt lemmikit voi viedä.

        Ellei ole, kunta ei ole hoitanut laillisia velvollisuuksiaan.

        Minkä takia naapurisopu sinun mielestäsi menee vasta sitten, kun kissa joutuu löytölään? Miksi se ei rikkoonnu jo siinä vaiheessa, kun jonkun holtittoman ääliön heitteille päästämä lemmikki aiheuttaa sotkua ja vahinkoa ympäristössään?

        LOUKUN HANKINTA ON MAHDOLLISTA KAIKILLE. Ne ei niin paljoa maksa ja toimitus onnistuu vaikka postimyyntinä. Ihan turha muuta väittää.


      • maalaispoika oon
        4ow39tgp9oi4rfpw3'0 kirjoitti:

        Ei välttämättä kaikki löytölät, mutta jokaisessa kunnassa on lain mukaan oltava sellainen paikka, jonne heitteillejätetyt lemmikit voi viedä.

        Ellei ole, kunta ei ole hoitanut laillisia velvollisuuksiaan.

        Minkä takia naapurisopu sinun mielestäsi menee vasta sitten, kun kissa joutuu löytölään? Miksi se ei rikkoonnu jo siinä vaiheessa, kun jonkun holtittoman ääliön heitteille päästämä lemmikki aiheuttaa sotkua ja vahinkoa ympäristössään?

        LOUKUN HANKINTA ON MAHDOLLISTA KAIKILLE. Ne ei niin paljoa maksa ja toimitus onnistuu vaikka postimyyntinä. Ihan turha muuta väittää.

        Jokaisessa kunnassa EI tarvitse olla omaa löytöeläinhoitolaa vaan kunta VOI tehdä sopimuksen toisen kunnan kanssa. Näin on myös omassa kunnassani ja löytöeläinhoitolaan on n.70km ja se on erittäin huonojen liikenneyhteyksien päässä.

        Loukun hankinta on mahdollista kaikille, mutta loukut maksavat ja lähin posti saattaa olla useiden km ja erittäin huonojen liikenneyhteyksien päässä. Mulla asiamiespostiin on yli 20km.

        Taidat olla kaupunkilainen?


      • 2+21
        23+7 kirjoitti:

        Neuvoa et kyennyt antamaan,mutta miinustamaan sentään pystyit.
        Miksiköhän?
        Etkö keksi mitään toimivaa keinoa kissan poissa pysymiseen?

        Ilmeisesti sinua harmittaa,kun toin kissan vapaana pidosta johtuvat ongelmat esille,tälläisia ongelmia valitettavasti meillä monilla kissattomilla on.
        Ja ihan vaan niiden välinpitämättömien omistajien vuoksi,jotka eivät sitä omaa kissaansa kykene itse hoitamaan.

        Ei se kissan vika ole ,jos on huonon omistajan saanut,eihän kissa pihan rajoja tunne.
        Se on omistajan velvollisuus vahtia,ettei niitä oman pihan rajoja kissa ylitä.

        Toivoisin että keskusteluun osallistuisi myös vapaana liikkuvien kissojen omistajat jotta mikä olisi heidän vinkkinsä estää kissojensa tulo niille pihoille jossa niitä ei kaivata.

        Se kai on nyt sanomattakin selvää että kotipihallamme ja kodissamme on kotirauha ja sen myötä saamme itse valita ketä tykömme haluamme ja ketä emme.

        Harmillista että kovin rakentavia neuvoja ei ole näkynyt, ei muuta kuin ikuisuusprovon jankutus loukusta.

        Kysymys teille ulkokissojen omistajat: miten toimitte ettei kissanne mene ei toivottuihin paikkoihin? Vai onko ainoa keino tosiaankin alkaa niitä loukuttamaan? Haluatteko tosiaankin että otamme kissanne kiinni ja viemme löytöeläintaloon jossa niiden kohtalo on mikä on?

        Ja kiitos vain, loukutusvinkkejä ei enää kaivata kun ne osaamme jo unissammekin.


      • 4otgjp3wo4tp34
        maalaispoika oon kirjoitti:

        Jokaisessa kunnassa EI tarvitse olla omaa löytöeläinhoitolaa vaan kunta VOI tehdä sopimuksen toisen kunnan kanssa. Näin on myös omassa kunnassani ja löytöeläinhoitolaan on n.70km ja se on erittäin huonojen liikenneyhteyksien päässä.

        Loukun hankinta on mahdollista kaikille, mutta loukut maksavat ja lähin posti saattaa olla useiden km ja erittäin huonojen liikenneyhteyksien päässä. Mulla asiamiespostiin on yli 20km.

        Taidat olla kaupunkilainen?

        Taitaa olla niin, että sinun on viisainta pyytää vaikkapa äitiäsi (tai kenties naapurin penaa, sinnekin lienee 187km matkaa) hankkimaan sinulle loukun ja pari linja-autolippua valmiiksi, kenties ehkäpä jo sitten saisit lopultakin ryhdytyksi loukutuspuuhiin.

        Tai olisko sittenkin parempi sinun opetella vain tyynesti sietämään niitä vieraita kissoja pihassasi. Kenties se olisi sittenkin sinulle se kaikkein sopivin vaihtoehto, ei tarvitsisi enää nähdä edes kiukuttelun vaivaa.


      • ex-kissallinen
        2+21 kirjoitti:

        Toivoisin että keskusteluun osallistuisi myös vapaana liikkuvien kissojen omistajat jotta mikä olisi heidän vinkkinsä estää kissojensa tulo niille pihoille jossa niitä ei kaivata.

        Se kai on nyt sanomattakin selvää että kotipihallamme ja kodissamme on kotirauha ja sen myötä saamme itse valita ketä tykömme haluamme ja ketä emme.

        Harmillista että kovin rakentavia neuvoja ei ole näkynyt, ei muuta kuin ikuisuusprovon jankutus loukusta.

        Kysymys teille ulkokissojen omistajat: miten toimitte ettei kissanne mene ei toivottuihin paikkoihin? Vai onko ainoa keino tosiaankin alkaa niitä loukuttamaan? Haluatteko tosiaankin että otamme kissanne kiinni ja viemme löytöeläintaloon jossa niiden kohtalo on mikä on?

        Ja kiitos vain, loukutusvinkkejä ei enää kaivata kun ne osaamme jo unissammekin.

        Mulla oli kissa kymmeniä vuosia,vapaana kulki kun korvessa maalla asuttiin.
        Naapureihin oli matkaa kilometri lähimpään,en tiedä varmaksi kävikö kissani siellä asti.Kissa oli leikattu,ja yöksi huudeltiin sisälle.Silloin oli pelko että kettu kissan yöllä nappaa.
        Kukaan ei koskaan muistaakseni maininnut kissoista haittoja missään,eikä meilläkään kenenkään muun kissoja käynyt.Ehkä juuri syrjässä asumisesta johtui,se oli silloin 1900-luvun loppupuolella.

        Laithan ovat sen jälkeen muuttuneet,samoin kissan pito.
        Ennen kissat kuuluivat vain maalle,nykyään niitä kaupungissakin ihmiset yrittävät pitää kuin maalla,vaikkei siihen kissan kannalta kannattaisikaan ryhtyä.
        Maallahan kissoille on nykyäänkin omistajalla tilaa,asutusalueilla kissoista on vain pelkkää haittaa.Kokemusta siitäkin itsellä valitettavasti on.


      • :))))))))))
        4otgjp3wo4tp34 kirjoitti:

        Taitaa olla niin, että sinun on viisainta pyytää vaikkapa äitiäsi (tai kenties naapurin penaa, sinnekin lienee 187km matkaa) hankkimaan sinulle loukun ja pari linja-autolippua valmiiksi, kenties ehkäpä jo sitten saisit lopultakin ryhdytyksi loukutuspuuhiin.

        Tai olisko sittenkin parempi sinun opetella vain tyynesti sietämään niitä vieraita kissoja pihassasi. Kenties se olisi sittenkin sinulle se kaikkein sopivin vaihtoehto, ei tarvitsisi enää nähdä edes kiukuttelun vaivaa.

        Mitä sinne keskikaupungin vuokrayksiöön kuuluu?


      • :))))))))))))
        ex-kissallinen kirjoitti:

        Mulla oli kissa kymmeniä vuosia,vapaana kulki kun korvessa maalla asuttiin.
        Naapureihin oli matkaa kilometri lähimpään,en tiedä varmaksi kävikö kissani siellä asti.Kissa oli leikattu,ja yöksi huudeltiin sisälle.Silloin oli pelko että kettu kissan yöllä nappaa.
        Kukaan ei koskaan muistaakseni maininnut kissoista haittoja missään,eikä meilläkään kenenkään muun kissoja käynyt.Ehkä juuri syrjässä asumisesta johtui,se oli silloin 1900-luvun loppupuolella.

        Laithan ovat sen jälkeen muuttuneet,samoin kissan pito.
        Ennen kissat kuuluivat vain maalle,nykyään niitä kaupungissakin ihmiset yrittävät pitää kuin maalla,vaikkei siihen kissan kannalta kannattaisikaan ryhtyä.
        Maallahan kissoille on nykyäänkin omistajalla tilaa,asutusalueilla kissoista on vain pelkkää haittaa.Kokemusta siitäkin itsellä valitettavasti on.

        Jos olet asunut maalla 1900-luvun loppupuolella, niin mistä tiedät että nyt vuonna 2013 ei siellä kissoista ole haittaa?

        Jess, päivän paras!!!

        Provo kyllä parantaa päivä päivältä. NOT!


      • ex-kissallinen info
        :)))))))))))) kirjoitti:

        Jos olet asunut maalla 1900-luvun loppupuolella, niin mistä tiedät että nyt vuonna 2013 ei siellä kissoista ole haittaa?

        Jess, päivän paras!!!

        Provo kyllä parantaa päivä päivältä. NOT!

        Mein kotitalo on yhä siellä maalla,ihan samainen talo korvessa kun 1900-luvun lopullakin.
        Ja olenhan kaikki kesät siellä vielläkin,vaikka en enää vakituiseen asukkaan.
        Siitä tiedän,ettei ole haittaa,kun ei oo kenenkään katteja siellä näkyny.Ei edes perheen omia.
        Kyllä meidän mamma kertois jos jotain ongelmia olis ollu ;)


      • 9+21
        ex-kissallinen info kirjoitti:

        Mein kotitalo on yhä siellä maalla,ihan samainen talo korvessa kun 1900-luvun lopullakin.
        Ja olenhan kaikki kesät siellä vielläkin,vaikka en enää vakituiseen asukkaan.
        Siitä tiedän,ettei ole haittaa,kun ei oo kenenkään katteja siellä näkyny.Ei edes perheen omia.
        Kyllä meidän mamma kertois jos jotain ongelmia olis ollu ;)

        Eiköhän se riipu ihan paikasta että onko kissoja vai ei, ja että on ihan tapauskohtaista onko niistä kissoista haittaa ja kiusaa vai ei. Turha yhden torpanmummon kokemusten perusteella kovinkaan kattavia johtopäätöksiä vetää sillä se on silkkaa mutuilua se.

        Mulla ei ole kotitaloa maalla, mutta kesämökki on. Pikkuisen reilun kilometrin säteellä tiedän varmasti kissoja olevan ainakin yhdellä kesämökkiläisellä, kuudessa lähitalossa yhteensä kahdeksan kissaa sekä kaksi kissaa joiden omistajaa en tiedä. Jos sädettä laajennetaan vähän reiluun pariin kilometriin löytyy kissoja yhä lisää ja noin 5km päässä on jo todellinen kissatalo jossa mummolla ainakin 6 naukujaa jotka kyliä kiertävät.

        Onko kissoista sitten itselle ollut haittaa? On silloin kun niitä mökkirantaani tulee ja melkein joka viikonloppu saan häätää kutsumattoman vierailijan pois tontiltani.


    • kaveri

      Suosittelisin että menisit puuhumaan ystävällisesti naapurillesi hän ei nimittäin pakosti tiedä että kissoista tai koirista on haittaa minäkin pidän kissojani vapaana ja mietin että onkohan niistä haittaa mutta kun kukaan ei tule sanomaan niin annan niiden olla sitten vapaana.

      • viranomaiselta tieto

        Jutusteltu on,ei vaan tehonnut.

        Täytynee kysyä viranomaisilta,miten asian kanssa maan omistajan kannattaa toimia.


    • Surkuhupaisaa

      Kyllä tämä "keskustelu" viimeistään osoittaa minkä tasoinen sivusto on suomi24 :,D

    • lovegame21

      koira haittaisi, koska sen jätökset ovat isompia, eikä koiria yleensäkään saa pitää irti niin että se karkailee naapurin pihalle. kissa ei haittaa yhtään, en omista kukkapenkkiä enkä hiekkalaatikkoa. minusta on vain mukavaa, kun käy vieraita pihalla, jotkut kissat on niin ystävällisiä että tulevat tervehtimään kun vaikka vien roskia. :)

      • turva kissalle

        Tässä on samantyyppinen aita kuin meillä kissojen turvaksi.
        Helppo toteuttaa ja edullinen.
        150 cm korkea
        hitsattu verkko, joka pysyy ryhdikkäänä,ei siis mikään "löysä"

        Aikuinen kissa ei pääse silmukasta läpi.
        Virikkeitä ja tarpeeksi iso aita jos mahdollista, niin kissat tykkäävät taatusti :)


        https://www.netrauta.fi/portal/piha/aidat_ja_portit/verkkoaidat/tolpat/verkkoaidan_tolppa__pyorea__korkeus_230cm

        Aikaisemmin meidänkin kissat kulkivat vapaana,
        nyt en enää missään tapauksessa antaisi niitä vaaroille alttiiksi.
        Vai taivaassa on turvallista kulkea pienen kissan vapaana...


    • Taas on akka

      saanut aikaan keskustelun aiheen koirat ja kissat vapaana,voisi lisätä juopot ja hakkavat ukot silloin keitos olisi valmis suurus vain puutuu.

    • Anonyymi

      ON NIISTÄ HAITTAA!!!!!!!

      • Anonyymi

        Ei, jos pysyvät pois vieraasta pihasta😼


    • Anonyymi

      On Parasta, ja Laillista, että jokainen pitää lemmikkinsä ihan vaan itsellään.
      Jos ei pysty pitämään itellään, ei pidä edes ottaa.

      Jos naapuri tahtoo kissan/ koiran kakkaa/ pissaa pihalleen. Varmasti ostaa ihan oman lemmikin ....😆

    • Anonyymi

      Toksoa kissoista ihmisiin,nautaeläimiin,kasviksiin...

      Toxoplasma gondii on kissassa elävä loinen, joka lisääntyy suolistossa ja kissa erittää suuria määriä toksoplasman tartuttavia ookystia ulosteeseen. Kissan eritteiden välityksellä ookystat siirtyvät maaperään ja edelleen kasviksiin ja nautaeläimiin. Ihminen voi saada toksoplasman syömällä huonosti kypsennettyä naudan, sian tai lampaan lihaa tai kontaminoituneita vihanneksia, marjoja tai vettä. Tartunta käsien välityksellä kissan hiekkalaatikosta, maasta tai kasveista on myös mahdollinen. Noin 20 prosenttia suomalaisista on sairastanut taudin aiemmin. Toksoplasmoosi on useimmiten oireeton mutta saattaa aiheuttaa yleisoireita kuten pientä kuumeilua, väsymystä, kaulan tai takaraivon imusolmukkeiden turpoamista. Diagnoosi tehdään vasta-ainemäärityksellä.

      Raskauden aikainen ensi-infektio on sikiölle vaarallinen. Sikiön tartuntavaara on alle 10 prosenttia ensimmäisessä raskauskolmanneksessa ja yli 70 prosenttia viimeisinä raskausviikkoina. Raskaana olevan infektioon liittyy suurentunut keskenmenon ja ennenaikaisuuden riski. Loppuraskaudessa taudinkuva on lievempi. Sikiön infektio voi aiheuttaa synnynnäisen toksoplasmoosin, johon liittyy hydro- tai mikrokefaliaa, aivojen kalkkeumia, silmävaurioita, älyllistä kehitysvammaisuutta. Infektio jatkuu syntymän jälkeen kroonisena ja vaurioittaa lisää vuosikymmenien ajan.

      • Anonyymi

        😜


        Yllätystulos ihmiskokeesta

        Flegrin löytö tapahtui sattumalta. Hän sai itse tietää kantavansa loista vuonna 1990 ja päätti tehdä itsellään ihmiskokeen. Tietäen loisen vaikutukset rottien aivotoimintaan, hän päätti alkoi tarkkailla omaa käytöstään. Tulos oli yllätys.

        - Huomasin olevani epätavallisen peloton. Tuskin räpäytin silmääni, jos auto tööttäsi ylittäessäni tietä, hän kertoo.

        Seuraavien 15 vuoden aikana hän tutki ja analysoi tilastoja ja testasi teoriaansa. Hän havaitsi kissan loistartuttamien ihmisten olevan kaksinkertaisessa vaarassa joutua auto-onnettomuuteen ja potevan korkeampaa riskiä sairastua skitsofreniaan. Muissa tutkimuksissa Toxoplasma gondii -tartunta on nostanut myös itsemurha-alttiutta.

        Mutta mikä loisessa sai ihmisaivot hidastumaan? Vastaus alkoi valottua vuonna 2009, jolloin Flegr havaitsi sen synnyttävän aivoissa keskushermoston välittäjäaineena toimivan dopamiini-hormonin esiastetta. Dopamiini säätelee liikkeitä ja tuo mielihyvän tuntemuksia. Myöhemmin hän löysi myös loisen ja välittäjäaine gamma-aminovoihapon yhteyden. Se lamauttaa keskushermoston toimintaa, mikä selitti loistartunnan saaneiden hidastumisen.

        Flegr uskoo, että loisella on vielä salaisuuksia, jotka odottavat selvittämistä.

        - Joka tapauksessa tiedämme, että kyseessä on erittäin, erittäin ovela loinen, hän sanoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😜


        Yllätystulos ihmiskokeesta

        Flegrin löytö tapahtui sattumalta. Hän sai itse tietää kantavansa loista vuonna 1990 ja päätti tehdä itsellään ihmiskokeen. Tietäen loisen vaikutukset rottien aivotoimintaan, hän päätti alkoi tarkkailla omaa käytöstään. Tulos oli yllätys.

        - Huomasin olevani epätavallisen peloton. Tuskin räpäytin silmääni, jos auto tööttäsi ylittäessäni tietä, hän kertoo.

        Seuraavien 15 vuoden aikana hän tutki ja analysoi tilastoja ja testasi teoriaansa. Hän havaitsi kissan loistartuttamien ihmisten olevan kaksinkertaisessa vaarassa joutua auto-onnettomuuteen ja potevan korkeampaa riskiä sairastua skitsofreniaan. Muissa tutkimuksissa Toxoplasma gondii -tartunta on nostanut myös itsemurha-alttiutta.

        Mutta mikä loisessa sai ihmisaivot hidastumaan? Vastaus alkoi valottua vuonna 2009, jolloin Flegr havaitsi sen synnyttävän aivoissa keskushermoston välittäjäaineena toimivan dopamiini-hormonin esiastetta. Dopamiini säätelee liikkeitä ja tuo mielihyvän tuntemuksia. Myöhemmin hän löysi myös loisen ja välittäjäaine gamma-aminovoihapon yhteyden. Se lamauttaa keskushermoston toimintaa, mikä selitti loistartunnan saaneiden hidastumisen.

        Flegr uskoo, että loisella on vielä salaisuuksia, jotka odottavat selvittämistä.

        - Joka tapauksessa tiedämme, että kyseessä on erittäin, erittäin ovela loinen, hän sanoo.

        Järkkyä.... 😜


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe