Sain syytteen törkeästä pahoinpitelystä.
Tapauksessa ajauduin riitaan avopuolisoni kanssa, ja riita oli ensin suullista ja molemminpuolista huutoa,haukkumista ja provosointia. Riita äityi siten että hain keittiöveitsen keittiön kaapista, pelotellakseni puolisoa ja täten yrittäen saada hänet lopettamaan haukkumisensa, ja kehotin tätä lopettamaan haukkumiseni ja suun soittonsa pitäen veistä edessäni esillä. Puoliso tarttui myös puukkoon kiinni ja kinastelimme siittä, kumpi saisi puukon haltuunsa.
Puolisoni jossain kohden luovutti puukon haltuuni. Tällöin heilautin puukkoa yhden kerran hänen yläreitensa viereen peloittelumielessä. Puolisollani oli jalassa isot väljät housut ja tarkoituksenani oli pelottumielessä heilauttaa veistä jalan vierestä mutta ei kuitenkaan osua häneen tai satuttaa häntä fyysisesti.
Avopuoliso teki pienen väistöliikkeen jolloin puukon terä osuikin häntä yläreiden sivuun. Itse en ensin edes huomannut että puukko oli osunut häneen vaan oletin puukon vain sivaltaneen housuja.
Puolisoni alkoi huutaa että osuin häneen puukolla. Hän kampitti minut ja otti puukon itselleen ja huitoi sillä minua kohden sanoen että aikoo lyödä puukolla minua itse. Mutta totesi sitten, että ei hän oikeasti ryhdy siihen ja tyytyi lyömään minua kämmenellä toiselle poskelle. Sitten puoliso pakeni vessaan lukkojen taa ja soitti poliisin paikalle.
Puolisoni sai siis vekin reitensä sivuun jossa on muutamia tikkejä ja lääkärin mukaan haava ei ollut "kovin paha" tai "kovin syvä".
Minut vangittiin, siis otettiin kiinni, epäiltynä törkeään pahoinpitelyyn ja minua kuultiin seuraavana aamuna ollessani edelleen kiinni otettuna. Kuulustelun jälkeen pääsin kotiin.
Kerroin ylläolevan ttapahtuman juuri tuollaisena kuulustelevalle poliisille.
Kuulusteleva poliisi pyysi suostumukseni että tapaus voitaisiin käsitellä kirjallisena JOS avopuolisoni kertomus täsmäisi oman kertomukseni kanssa, hän ei nosta syytettä ja antaa myöskin suostumuksensa kirjalliseen tapauksen käsittellyyn.
Olen avopuolisoni kanssa sopinut itse asian ja olemme keskenämme yhteisymmärryksessä siittä, että puukon osuminen hänen jalkaansa oli äärimmäisen ikävä vahinko eikä tarkoituksenani ollut häntä oikeasti puukottaa ja puolisoni itsekään ei kokenut puukoniskua tahallisena tarkoituksenmukaisena tekona. Hän ei myöskään aio syytettä itse minua vastaan nostaa eikä hänellä ole vaatimuksia minua kohtaan.
Tahtoisin tietää minkälaista tuomiota odottaa. Pelkään kovasti joutuvani vankilaan. Törkeässähän pahoinpitelyssä (luokitellaan törkeäksi jos mukana ollut teräase) minimirangaistus on vuosi ehdotonta vankeutta, maksimi 10vuotta ehdotonta.
Näin ollen tulen siis joutumaan vankilaan?
Olen 22v nainen.
Törkeä pahoinpitely - mitä tuomiota odottaa?
34
16249
Vastaukset
- sdawxax
Joo joo... Eiväthän ihmiset koskaan toisiaan puukotakkaan kuin "ihan vahigossa", jos heidän omia kertomuksiaan kuuntelee, ja sinun kertomuksesi oli sieltä kaikkein vähiten uskottavasta päästä. Oikeus ei todennäköisesti kertomustasi usko, vaikka avopuolisosi samaa selittäisikin, nähneet liiaan monta tapausta joissa puoliso puolustaa toista vaikka turpaan on tullut.
Sitten huonot uutiset, mikäli tämä oli ensimmäinen töppäys, ei tuomio todennäköisesti ole ehdotonta.- Vahinkojasattuu
Itselle tuli myös syyte törkeästä pahoinpitelystä. Asia otettiin käsittelyyn käräjillä vasta 1,5 vuotta tapahtuneen jälkeen. Vahingossa tökkäsin puolisoa puukolla. Sain asianajajan valtion tukemana. Asiat lopulta päätettin oikeudessa niin että syytteet hylättiin eikä minulle tullut mitään tuomiota. Kaikki oli sitä mieltä että se oli vahinko ja tätä piti oottaa sen 1,5 vuotta.
- Vahinkojasattuu
Ja lisään tähän, että mulla ei ole ennestään rikostaustaa.
- Minä
Vahinkojasattuu kirjoitti:
Itselle tuli myös syyte törkeästä pahoinpitelystä. Asia otettiin käsittelyyn käräjillä vasta 1,5 vuotta tapahtuneen jälkeen. Vahingossa tökkäsin puolisoa puukolla. Sain asianajajan valtion tukemana. Asiat lopulta päätettin oikeudessa niin että syytteet hylättiin eikä minulle tullut mitään tuomiota. Kaikki oli sitä mieltä että se oli vahinko ja tätä piti oottaa sen 1,5 vuotta.
Itte istuin linnassa 1.3kk. ensikertalaisena, mutta kävin sen jälkeen joka kuukausi ns, juttusilla Rikosseuraamuslaitoksen määräämällä ehdollisvalvojalla. Tuomio oli 2.3kk, kaulaan tehdystä puukoniskusta, tuomiota lievensi kun itte soitin ambulanssin pelipaikalle.
- Niin siis
poliisihan ei päätä sitä nostetaanko syyte vai ei. Poliisi suorittaa vain esitutkinnan ja mikäli kynnys ylittyy, että on syytä epäillä pahoinpitelyä, tai törkeää pahoinpitelyä niin asia etenee syyttäjälle, joka sitten päättää nostetaanko syyte vai ei. Todennäköisesti nostaa syytteen.
Itselläni on päällä samankaltainen tilanne, meille tuli riita naisystäväni kanssa, joka riidan päätteeksi löi esineellä mikä ei lähtökohtaisesti ole edes vaarallinen samalla tavalla kuin veitsi. Sain vertavuotavan haavan päähäni ja tapaus sattui julkisella paikalla, joten paikalle tuli poliisi ja ambulanssihenkilökunta lähes välittömästi. Pääsin vielä samana iltana sairaalasta takaisin ja esitin jo paikan päällä kaikille, sekä poliisille, että ambulanssihenkilökunnalle ja vielä sairaalahenkilökunnalle, ettei minulla ole mitään vaatimuksia tekijälle, että asia on tällä selvä.
Tapauksesta ehti mennä lähes neljä kuukautta ja olimme jo kaiken sopineet keskenämme, kun yhtäkkiä eräänä päivänä postiluukusta kolahti kaksi kirjettä, toisessa oli lasku ambulanssikyydistä ja toisessa kutsu saapua kuulusteluihin poliisiasemalle. Kävimme molemmat kuulusteluissa, ja edelleen ilmoitin, ettei itselläni ole mitään vaatimuksia, asia on sovittu ja olemme edelleen yhdessä.
Ei auttanut. Pari kuukautta myöhemmin tuli kirje saapua vapaaehtoiseen sovitteluun, jonne menimme, teimme viralliset paperit asiasta, edelleen kaikki sovittuna ja ei mitään vaatimuksia asian suhteen ja sovittelupaperit syyttäjälle. Taas meni kuukausi odotellessa ja sitten pamahti viimeisin kirje, haaste saapua käräjäoikeuteen, epäiltynä pahoinpitelystä ja vaatimuksena lyhyehkö vankeusrangaistus naisystävälleni. Ja kyse siis tavallisesta pahoinpitelystä.
Sinulle sanoisin, että jos kertomuksesi pitää paikkansa siinä on muutama vakava asia, olet tarttunut veitseen, joka luokitellaan vaaralliseksi esineeksi ja toisen vahingoittamiseen soveltuvaksi, mikä onkin syy miksi sinua epäillään törkeästä pahoinpitelystä eikä tavallisesta. Poliisin velvollisuus on ilmoittaa esitutkinnan jälkeen asia syyttäjälle, joka päättää sitten mitä tekee. Jos olette asian sopineet, hakeutukaa sovitteluun ja syyte voi lopulta muuttua tavalliseksi pahoinpitelyksi törkeän sijaan, missään tapauksessa se ei mene lievänä pahoinpitelynä. Sitten ei auta kuin odotella, meidän tapauksessa koko prosessi on kestänyt jo reilusti yli vuoden.- 5+11000
Vähän sinne päin.
Poliisi ei suinkaan ole aina velvollinen ilmoittamaan rikoksista syyttäjälle. Jos asianomistajalla ei ole vaatimuksia, eikä odotettavissa ole käräjiltä ankarampaa rangaistusta, kuin sakkoa ja jos tekoa voidaan pitää vähäisenä, niin esitutkintaa ei edes tarvitse tehdä.
Kertomassasi pahoinpitelyssä olet todennäköisesti vähän kaunistellut tapahtumaa, koska tekoa ei ole pidetty vähäisenä, vaan se johtaa näinkin monen mutkan jälkeen käräjille.
Esitutkintalaki
4 § (27.6.2003/645)
Esitutkinta saadaan jättää toimittamatta sellaisen rikoksen johdosta, josta ei ole odotettavissa ankarampaa rangaistusta kuin sakkoa ja jota on kokonaisuudessaan pidettävä ilmeisen vähäisenä, jos asianomistajalla ei ole asiassa vaatimuksia. - 10+5
5+11000 kirjoitti:
Vähän sinne päin.
Poliisi ei suinkaan ole aina velvollinen ilmoittamaan rikoksista syyttäjälle. Jos asianomistajalla ei ole vaatimuksia, eikä odotettavissa ole käräjiltä ankarampaa rangaistusta, kuin sakkoa ja jos tekoa voidaan pitää vähäisenä, niin esitutkintaa ei edes tarvitse tehdä.
Kertomassasi pahoinpitelyssä olet todennäköisesti vähän kaunistellut tapahtumaa, koska tekoa ei ole pidetty vähäisenä, vaan se johtaa näinkin monen mutkan jälkeen käräjille.
Esitutkintalaki
4 § (27.6.2003/645)
Esitutkinta saadaan jättää toimittamatta sellaisen rikoksen johdosta, josta ei ole odotettavissa ankarampaa rangaistusta kuin sakkoa ja jota on kokonaisuudessaan pidettävä ilmeisen vähäisenä, jos asianomistajalla ei ole asiassa vaatimuksia.Niin, eli kuten kirjoitin ylempänä, pahoinpitelytapauksissa nykyisin poliisin velvollisuus on tiedottaa asiasta syyttäjää. Syyttäjän tehtävä on sitten päättää jättääkö syyttämättä vai ei. Lievissä pahoinpitelytapauksissa ei. Luokkia on kolme; lievä pahoinpitely, pahoinpitely ja törkeä pahoinpitely. Saattaa olla joitain poikkeustapauksia pahoinpitelyissä, jotka eivät mene syyttäjälle, mutta se on nykyisin harvinaista. Törkeät tapaukset menevät aina.
Lievässä pahoinpitelyssä rangaistusasteikko on sakkoa, tavallisessa sakkoa - 2v vankeutta ja törkeissä 1v - 10v vankeutta. Näin ollen, koska ei ole poliisin tehtävä arvioida rikoksesta annettavaa rangaistusta, he eivät periaatteessa edes tavallisessa pahoinpitelyssä voi jättää asiaa viemättä syyttäjän päätettäväksi johtuen rangaistusasteikosta.
Joo sanon, että koko homma on aivan syvältä. Koko prosessi on ollut stressaava eikä tässä tapauksessa lopputuloksesta ole mitään muuta kuin haittaa asianomistajallekaan, olkoon se rangaistus sitten sakkoa, tai ehdollista vankeutta tai niiden yhdistelmä. Meillä on siis yhteinen talous, joten samantien voisivat antaa sakosta puolet maksettavaksi itselleni. - nainen22v
miten tällaiseen sovitteluun siis voisi hakeutua sitten? ja kerroin tosiaan tapahtumat niinkuin ne olivat. poliisi toki on epäileväinen asian suhteen oliko osuma jalkaan vahinko niinkuin väitän, mutta avopuoliso on vahvistanut kannan asiaan. mitä tarkoittaa että syyte voidaan käsitellä kirjallisena käräjäoikeudessa? onko kirjallisen käsittelyn tuomioissa eroa lainkaan "normaalin käsittelyn" tuomioihin? olen kuullut ettei törkeää pahoinpitelyä voi käsitellä kirjallisena. onko tapauksessani luvassa ehdoton vankeus ja kuinka pitkäksi aikaa?
- dd ee
nainen22v kirjoitti:
miten tällaiseen sovitteluun siis voisi hakeutua sitten? ja kerroin tosiaan tapahtumat niinkuin ne olivat. poliisi toki on epäileväinen asian suhteen oliko osuma jalkaan vahinko niinkuin väitän, mutta avopuoliso on vahvistanut kannan asiaan. mitä tarkoittaa että syyte voidaan käsitellä kirjallisena käräjäoikeudessa? onko kirjallisen käsittelyn tuomioissa eroa lainkaan "normaalin käsittelyn" tuomioihin? olen kuullut ettei törkeää pahoinpitelyä voi käsitellä kirjallisena. onko tapauksessani luvassa ehdoton vankeus ja kuinka pitkäksi aikaa?
Pysy please yhdessä ketjussa. Ei samaa asiaa ole tarvis kysyä kahteen kertaan. Tänks.
Rangaistusta on mahdoton arvioida, kun ei edes ole tietoa siitä, mikä on syyte ja mikä on teonkuvaus, eli mikä menettely sun syyksi luetaan.
Take a chill pill, please. - nainen22v
dd ee kirjoitti:
Pysy please yhdessä ketjussa. Ei samaa asiaa ole tarvis kysyä kahteen kertaan. Tänks.
Rangaistusta on mahdoton arvioida, kun ei edes ole tietoa siitä, mikä on syyte ja mikä on teonkuvaus, eli mikä menettely sun syyksi luetaan.
Take a chill pill, please.syyte on törkeä pahoinpitely?
- 10+5
nainen22v kirjoitti:
miten tällaiseen sovitteluun siis voisi hakeutua sitten? ja kerroin tosiaan tapahtumat niinkuin ne olivat. poliisi toki on epäileväinen asian suhteen oliko osuma jalkaan vahinko niinkuin väitän, mutta avopuoliso on vahvistanut kannan asiaan. mitä tarkoittaa että syyte voidaan käsitellä kirjallisena käräjäoikeudessa? onko kirjallisen käsittelyn tuomioissa eroa lainkaan "normaalin käsittelyn" tuomioihin? olen kuullut ettei törkeää pahoinpitelyä voi käsitellä kirjallisena. onko tapauksessani luvassa ehdoton vankeus ja kuinka pitkäksi aikaa?
Meidän tapauksessa asia meni niin, että esitutkinnan yhteydessä ilmoitimme olevamme halukkaita sovitteluun, josta sitten kuukausia myöhemmin otettiinkin yhteyttä ja sovittin aika. Asiasta tehtiin kirjallinen paperi kolmena kappaleena, yksi kummallekin osapuolelle ja yksi syyttäjälle. En tiedä onko sovittelu mahdollista törkeissä pahoinpitelytapauksissa, mutta tavallisissa ainakin on.
Kirjallinen menettely on periaatteessa vastaava kuin suullinen, mutta luovut silloin oikeuksistasi esittää kantaasi tai muuta aineistoa oikeudessa pois lukien kaikki se, mitä esitutkinnassa on valmiiksi kirjattu ja mitä mahdollisesti lähetät haasteen yhteydessä syyttäjälle tiedoksi. Suullinen käsittely ja siihen mahdollisesti asianajaja voi olla turvallisempi vaihtoehto. Voit ilmoittaa halukkuutesi kirjalliseen käsittelyyn, mutta haasteen yhteydessä sinulle tulee tiedoksi se, että käsitelläänkö asia joka tapauksessa suullisesti vai meneekö se kirjallisena. Joudut vain odottamaan siihen asti.
Tapauksesi voi mennä törkeän sijaan tavallisena pahoinpitelynä; lopullinen ratkaisu tapahtuu vasta oikeudessa, jolloin se sovittelupaperi on hyvä olla olemassa. Jos asia on vielä poliisilla tutkinnassa niin kannattaa kysyä sovittelun mahdollisuutta sieltä nyt aluksi.
Mitä tulee rangaistukseen niin ensikertalaisella ehdollinen vankeusrangaistus on todennäköinen, jos rangaistus on korkeintaan kaksi vuotta vankeutta. Rangaistus voi olla myös oheissakko ehdollinen vankeustuomio, tai yhdyskuntapalvelua, johon voi liittyä osaksi ehdollinen vankeustuomio. Jos tuomio on yli kaksi vuotta vankeutta, silloin on todennäköisempää, että se on ehdoton eikä sitä voi suorittaa yhdyskuntapalveluna. Kertomasi perusteella epäilen vahvasti, sikäli kun olet ensikertalainen, tuomiosi on ehdollinen vankeusrangaistus ja/tai oheissakko ja/tai yhdyskuntapalvelua.
Myös meidän tapauksessa kyse on ensikertalaisesta, joten ehdotonta vankeutta ei tule missään tapauksessa, mutta siitä ehdollisestakin jää rikosrekisteriin merkintä, jota ei luonnollisesti haluta. - 19+9
nainen22v kirjoitti:
syyte on törkeä pahoinpitely?
Kuten sinulle on vastattu, niin naista harvoin laitetan istumaan tuomiota, joten voit aivan rauhassa odotella ehdollista vankeusrangaistusta, tai yhdyskuntapalvelua.
Ihmisiä ne ovat oikeuden jäsenetkin, joten katuminen ja vakuuttelu heille, että palaat kaidalle tielle ja siellä pysyt saattaa olla viisasta. - 5+11000
10+5 kirjoitti:
Meidän tapauksessa asia meni niin, että esitutkinnan yhteydessä ilmoitimme olevamme halukkaita sovitteluun, josta sitten kuukausia myöhemmin otettiinkin yhteyttä ja sovittin aika. Asiasta tehtiin kirjallinen paperi kolmena kappaleena, yksi kummallekin osapuolelle ja yksi syyttäjälle. En tiedä onko sovittelu mahdollista törkeissä pahoinpitelytapauksissa, mutta tavallisissa ainakin on.
Kirjallinen menettely on periaatteessa vastaava kuin suullinen, mutta luovut silloin oikeuksistasi esittää kantaasi tai muuta aineistoa oikeudessa pois lukien kaikki se, mitä esitutkinnassa on valmiiksi kirjattu ja mitä mahdollisesti lähetät haasteen yhteydessä syyttäjälle tiedoksi. Suullinen käsittely ja siihen mahdollisesti asianajaja voi olla turvallisempi vaihtoehto. Voit ilmoittaa halukkuutesi kirjalliseen käsittelyyn, mutta haasteen yhteydessä sinulle tulee tiedoksi se, että käsitelläänkö asia joka tapauksessa suullisesti vai meneekö se kirjallisena. Joudut vain odottamaan siihen asti.
Tapauksesi voi mennä törkeän sijaan tavallisena pahoinpitelynä; lopullinen ratkaisu tapahtuu vasta oikeudessa, jolloin se sovittelupaperi on hyvä olla olemassa. Jos asia on vielä poliisilla tutkinnassa niin kannattaa kysyä sovittelun mahdollisuutta sieltä nyt aluksi.
Mitä tulee rangaistukseen niin ensikertalaisella ehdollinen vankeusrangaistus on todennäköinen, jos rangaistus on korkeintaan kaksi vuotta vankeutta. Rangaistus voi olla myös oheissakko ehdollinen vankeustuomio, tai yhdyskuntapalvelua, johon voi liittyä osaksi ehdollinen vankeustuomio. Jos tuomio on yli kaksi vuotta vankeutta, silloin on todennäköisempää, että se on ehdoton eikä sitä voi suorittaa yhdyskuntapalveluna. Kertomasi perusteella epäilen vahvasti, sikäli kun olet ensikertalainen, tuomiosi on ehdollinen vankeusrangaistus ja/tai oheissakko ja/tai yhdyskuntapalvelua.
Myös meidän tapauksessa kyse on ensikertalaisesta, joten ehdotonta vankeutta ei tule missään tapauksessa, mutta siitä ehdollisestakin jää rikosrekisteriin merkintä, jota ei luonnollisesti haluta.Aika paljon oli virheitä, mutta taas vähän sinne päin.
- 10+5
5+11000 kirjoitti:
Aika paljon oli virheitä, mutta taas vähän sinne päin.
No tehdään muutama korjaus vielä;
eli kirjalliseen menettelyyn voi ilmoittautua, jos siihen on annettu mahdollisuus haasteen yhteydessä. Mikäli asiaa ei käsitellä kirjallisena, siitä tulee erikseen ilmoitus ja tiedoksianto päivästä, milloin se käsitellään suullisesti oikeudessa.
Ja tarkennetaan sen verran, että yhdyskuntapalvelu on ehdoton vankeusrangaistus, vain yhdyskuntapalveluksi muutettuna. Käytännössä kuitenkin aivan eri asia kuin linnatuomio, jos sen vain hoitaa kunnolla.
Ja viimeisenä, tosiaan sen kirjallisen menettelyn voi peruuttaa vielä päivää ennen käsittelyä niin halutessaan. Parempi? - 15+6=21
nainen22v kirjoitti:
syyte on törkeä pahoinpitely?
Kahden aloittamasi ketjun perusteella en ole varma, ymmärrätkö eroa rikosepäilyn ja syytteen välillä.
Sinua syytetään vasta sitten, jos olet saanut käräjäoikeudelta tiedoksi asiakirjan nimeltä haaste rikosasiassa, jonka liitteenä on syyttäjän haastehakemus. Haastehakemuksesta käy ilmi syyttäjän rangaistusvaatimus, eli rikosnimike ja teonkuvaus (kuvaus menettelystäsi), josta hän sinulle vaatii rangaistusta. Haastehakemuksen loppuosassa on syyttäjän seuraamuskannanotto, eli syyttäjän mielipide siitä, millaiseen rangaistukseen käräjäoikeuden hänen mielestään sinut tuomita.
Se, että mikä poliisin esitutkintavaiheessa kirjaama rikosnimike on (eli mistä rikoksesta sinua epäillään), ei ole ratkaisevaa vaikutusta.
Siis, syyte ja epäily ovat kaksi eri asiaa.
Jos olet jo saanut haasteen tiedoksi, eli sinua SYYTETÄÄN rikoksesta, mene oikeusaputoimistoon tai rikosjuttuja hoitavan asianajajan puheille. - 3+1=4
10+5 kirjoitti:
Meidän tapauksessa asia meni niin, että esitutkinnan yhteydessä ilmoitimme olevamme halukkaita sovitteluun, josta sitten kuukausia myöhemmin otettiinkin yhteyttä ja sovittin aika. Asiasta tehtiin kirjallinen paperi kolmena kappaleena, yksi kummallekin osapuolelle ja yksi syyttäjälle. En tiedä onko sovittelu mahdollista törkeissä pahoinpitelytapauksissa, mutta tavallisissa ainakin on.
Kirjallinen menettely on periaatteessa vastaava kuin suullinen, mutta luovut silloin oikeuksistasi esittää kantaasi tai muuta aineistoa oikeudessa pois lukien kaikki se, mitä esitutkinnassa on valmiiksi kirjattu ja mitä mahdollisesti lähetät haasteen yhteydessä syyttäjälle tiedoksi. Suullinen käsittely ja siihen mahdollisesti asianajaja voi olla turvallisempi vaihtoehto. Voit ilmoittaa halukkuutesi kirjalliseen käsittelyyn, mutta haasteen yhteydessä sinulle tulee tiedoksi se, että käsitelläänkö asia joka tapauksessa suullisesti vai meneekö se kirjallisena. Joudut vain odottamaan siihen asti.
Tapauksesi voi mennä törkeän sijaan tavallisena pahoinpitelynä; lopullinen ratkaisu tapahtuu vasta oikeudessa, jolloin se sovittelupaperi on hyvä olla olemassa. Jos asia on vielä poliisilla tutkinnassa niin kannattaa kysyä sovittelun mahdollisuutta sieltä nyt aluksi.
Mitä tulee rangaistukseen niin ensikertalaisella ehdollinen vankeusrangaistus on todennäköinen, jos rangaistus on korkeintaan kaksi vuotta vankeutta. Rangaistus voi olla myös oheissakko ehdollinen vankeustuomio, tai yhdyskuntapalvelua, johon voi liittyä osaksi ehdollinen vankeustuomio. Jos tuomio on yli kaksi vuotta vankeutta, silloin on todennäköisempää, että se on ehdoton eikä sitä voi suorittaa yhdyskuntapalveluna. Kertomasi perusteella epäilen vahvasti, sikäli kun olet ensikertalainen, tuomiosi on ehdollinen vankeusrangaistus ja/tai oheissakko ja/tai yhdyskuntapalvelua.
Myös meidän tapauksessa kyse on ensikertalaisesta, joten ehdotonta vankeutta ei tule missään tapauksessa, mutta siitä ehdollisestakin jää rikosrekisteriin merkintä, jota ei luonnollisesti haluta."Jos tuomio on yli kaksi vuotta vankeutta, silloin on todennäköisempää, että se on ehdoton eikä sitä voi suorittaa yhdyskuntapalveluna."
Jos tuomio on yli kaksi vuotta vankeutta, on VARMAA että se on ehdoton. Ehdollisena voidaan rikoslain mukaan tuomita max 2 vuoden vankeusrangaistus.
Korkeintaan 8 kuukauden ehdottoman vankeuden sijasta voidaan tuomita yhdyskuntapalvelua. YKP ei siten tule kysymykseen 8 kuukautta pidemmissä vankeusrangaistuksissa.
Ja tosiaan YKP oheisseuraamuksena pidemmissä ehdollisissa on mahdollista, tosin harvemmin käytetty vaihtoehto. - töptöp
nainen22v kirjoitti:
miten tällaiseen sovitteluun siis voisi hakeutua sitten? ja kerroin tosiaan tapahtumat niinkuin ne olivat. poliisi toki on epäileväinen asian suhteen oliko osuma jalkaan vahinko niinkuin väitän, mutta avopuoliso on vahvistanut kannan asiaan. mitä tarkoittaa että syyte voidaan käsitellä kirjallisena käräjäoikeudessa? onko kirjallisen käsittelyn tuomioissa eroa lainkaan "normaalin käsittelyn" tuomioihin? olen kuullut ettei törkeää pahoinpitelyä voi käsitellä kirjallisena. onko tapauksessani luvassa ehdoton vankeus ja kuinka pitkäksi aikaa?
peloittelumielessä vai paloittelumielessä? Voi sun kanssas
- ex krimi
15+6=21 kirjoitti:
Kahden aloittamasi ketjun perusteella en ole varma, ymmärrätkö eroa rikosepäilyn ja syytteen välillä.
Sinua syytetään vasta sitten, jos olet saanut käräjäoikeudelta tiedoksi asiakirjan nimeltä haaste rikosasiassa, jonka liitteenä on syyttäjän haastehakemus. Haastehakemuksesta käy ilmi syyttäjän rangaistusvaatimus, eli rikosnimike ja teonkuvaus (kuvaus menettelystäsi), josta hän sinulle vaatii rangaistusta. Haastehakemuksen loppuosassa on syyttäjän seuraamuskannanotto, eli syyttäjän mielipide siitä, millaiseen rangaistukseen käräjäoikeuden hänen mielestään sinut tuomita.
Se, että mikä poliisin esitutkintavaiheessa kirjaama rikosnimike on (eli mistä rikoksesta sinua epäillään), ei ole ratkaisevaa vaikutusta.
Siis, syyte ja epäily ovat kaksi eri asiaa.
Jos olet jo saanut haasteen tiedoksi, eli sinua SYYTETÄÄN rikoksesta, mene oikeusaputoimistoon tai rikosjuttuja hoitavan asianajajan puheille.Ei kannata ottaa noit asian ajajia oikeus apu toimistosta parempi kysellä rosvoilta saat puska radion kautta paremman ajajan
- ex krimi
15+6=21 kirjoitti:
Kahden aloittamasi ketjun perusteella en ole varma, ymmärrätkö eroa rikosepäilyn ja syytteen välillä.
Sinua syytetään vasta sitten, jos olet saanut käräjäoikeudelta tiedoksi asiakirjan nimeltä haaste rikosasiassa, jonka liitteenä on syyttäjän haastehakemus. Haastehakemuksesta käy ilmi syyttäjän rangaistusvaatimus, eli rikosnimike ja teonkuvaus (kuvaus menettelystäsi), josta hän sinulle vaatii rangaistusta. Haastehakemuksen loppuosassa on syyttäjän seuraamuskannanotto, eli syyttäjän mielipide siitä, millaiseen rangaistukseen käräjäoikeuden hänen mielestään sinut tuomita.
Se, että mikä poliisin esitutkintavaiheessa kirjaama rikosnimike on (eli mistä rikoksesta sinua epäillään), ei ole ratkaisevaa vaikutusta.
Siis, syyte ja epäily ovat kaksi eri asiaa.
Jos olet jo saanut haasteen tiedoksi, eli sinua SYYTETÄÄN rikoksesta, mene oikeusaputoimistoon tai rikosjuttuja hoitavan asianajajan puheille.Ei kannata ottaa noit asian ajajia oikeus apu toimistosta parempi kysellä rosvoilta saat puska radion kautta paremman ajajan
- 5+11000
Joopa, joo. Edes v. 2014 alusta voimaan tuleva esitutkintalain muutos ei vie poliisilta oikeutta tehdä ETL 4 §:n perusteella päätöstä jättää suorittamatta esitutkinta, jos....
Nykyisin taitaa poliisissa olla ns. viikkopalaverit, joissa syyttäjä on mukana ja missä käydään läpi ajankohtaiset asiat.
Syyttäjä esitutkintaviranomaisena voi tietysti kumota poliisin tekemän päätöksen, mutta melko harvinaista se taitaa olla.
Syyttäjilläkin taitaa olla sitä kuormaa ihan riittävästi, joten he kyllä minimoivat väkisin syyttämistä vastoin asianomistajan tahtoa mahdollisuuksien mukaan.- 10+5
Vastaus nimimerkille 5 11000
Katsopas nyt täältä:
https://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/12DB3C3685132724C2256B9800435B86
Lainaus:
"Rikoksen esitutkinta
Rikoksen esitutkinnassa poliisi selvittää onko tapahtunut rikos, missä olosuhteissa se on tapahtunut ja keitä asia koskee. Esitutkinnassa selvitetään myös rikoksella aiheutettu vahinko, saavutettu hyöty ja mitä vaatimuksia asianomistajalla on.
Poliisi on velvollinen toimittamaan esitutkinnan ilman aiheetonta viivytystä. Jokaiselle tutkittavaksi otettavalle rikosasialle poliisi nimeää tutkinnanjohtajan. Tutkinnanjohtaja vastaa tutkinnan etenemisestä.
Poliisin on ilmoitettava sille tutkittavaksi tulleesta rikosasiasta myös syyttäjälle, kun jotakuta voidaan epäillä syylliseksi rikokseen. Ilmoitusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä, jos asia on yksinkertainen. Tällaisia ovat esimerkiksi näpistys, lievä pahoinpitely tai liikenneturvallisuuden vaarantaminen.
Esitutkinnan yleisistä periaatteista on säädetty esitutkintalaissa . "
Eli syyttäjälle ei tarvitse viedä tiedoksi asioita, jotka ovat lieviä ja joissa asianomistaja ei vaadi korvauksia tai rangaistusta. Lue edeltä, näitä ovat esim. näpistys, lievä pahoinpitely, tai liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Tavallinen pahoinpitely rikoksena on jo liian vakava, jotta siitä voitaisiin jättää tekemättä esitutkinta JA viedä asia syyttäjän tiedoksi.
Katso lisäksi rikoslaki 21 § 16:
"Syyteoikeus
Syyttäjä saa nostaa syytteen lievästä pahoinpitelystä vain, jos asianomistaja ilmoittaa rikoksen syytteeseen pantavaksi taikka teko on kohdistunut:
1) kahdeksaatoista vuotta nuorempaan henkilöön;
2) tekijän aviopuolisoon tai entiseen aviopuolisoon, sisarukseen tai sukulaiseen suoraan ylenevässä tai alenevassa polvessa taikka henkilöön, joka asuu tai on asunut tekijän kanssa yhteistaloudessa tai on tai on ollut muuten näihin rinnastettavan henkilökohtaisen suhteen takia hänelle läheinen; taikka
3) henkilöön hänen työtehtäviensä vuoksi eikä rikoksentekijä kuulu työpaikan henkilöstöön.
Syyttäjä saa nostaa syytteen vammantuottamuksesta vain, jos asianomistaja ilmoittaa rikoksen syytteeseen pantavaksi."
Eli koskee vain LIEVÄÄ pahoinpitelyä. Tarkista tietosi, laki on muuttunut 2005. - procureur
10+5 kirjoitti:
Vastaus nimimerkille 5 11000
Katsopas nyt täältä:
https://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/12DB3C3685132724C2256B9800435B86
Lainaus:
"Rikoksen esitutkinta
Rikoksen esitutkinnassa poliisi selvittää onko tapahtunut rikos, missä olosuhteissa se on tapahtunut ja keitä asia koskee. Esitutkinnassa selvitetään myös rikoksella aiheutettu vahinko, saavutettu hyöty ja mitä vaatimuksia asianomistajalla on.
Poliisi on velvollinen toimittamaan esitutkinnan ilman aiheetonta viivytystä. Jokaiselle tutkittavaksi otettavalle rikosasialle poliisi nimeää tutkinnanjohtajan. Tutkinnanjohtaja vastaa tutkinnan etenemisestä.
Poliisin on ilmoitettava sille tutkittavaksi tulleesta rikosasiasta myös syyttäjälle, kun jotakuta voidaan epäillä syylliseksi rikokseen. Ilmoitusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä, jos asia on yksinkertainen. Tällaisia ovat esimerkiksi näpistys, lievä pahoinpitely tai liikenneturvallisuuden vaarantaminen.
Esitutkinnan yleisistä periaatteista on säädetty esitutkintalaissa . "
Eli syyttäjälle ei tarvitse viedä tiedoksi asioita, jotka ovat lieviä ja joissa asianomistaja ei vaadi korvauksia tai rangaistusta. Lue edeltä, näitä ovat esim. näpistys, lievä pahoinpitely, tai liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Tavallinen pahoinpitely rikoksena on jo liian vakava, jotta siitä voitaisiin jättää tekemättä esitutkinta JA viedä asia syyttäjän tiedoksi.
Katso lisäksi rikoslaki 21 § 16:
"Syyteoikeus
Syyttäjä saa nostaa syytteen lievästä pahoinpitelystä vain, jos asianomistaja ilmoittaa rikoksen syytteeseen pantavaksi taikka teko on kohdistunut:
1) kahdeksaatoista vuotta nuorempaan henkilöön;
2) tekijän aviopuolisoon tai entiseen aviopuolisoon, sisarukseen tai sukulaiseen suoraan ylenevässä tai alenevassa polvessa taikka henkilöön, joka asuu tai on asunut tekijän kanssa yhteistaloudessa tai on tai on ollut muuten näihin rinnastettavan henkilökohtaisen suhteen takia hänelle läheinen; taikka
3) henkilöön hänen työtehtäviensä vuoksi eikä rikoksentekijä kuulu työpaikan henkilöstöön.
Syyttäjä saa nostaa syytteen vammantuottamuksesta vain, jos asianomistaja ilmoittaa rikoksen syytteeseen pantavaksi."
Eli koskee vain LIEVÄÄ pahoinpitelyä. Tarkista tietosi, laki on muuttunut 2005.Ei täältä kannata kunnollisia vastauksia odottaa kuten edellä voidaan huomata. 25 vuoden kokemuksella rikosasioista vähän selvennystä; Jos lähdetään siitä, että olet siis saanut syytteen (syyttäjän laatima haastehakemus) törkeästä pahoinpitelystä, ei kirjallinen menettely lain mukaan ole edes mahdollinen, vaan juttu menee käräjille. Jos kuvaamasi olosuhteet pitävät paikkansa, veikkaisin että lopputuloksena on tuomio tavallisesta pahoinpitelystä ja rangaistus ehdollista vankeutta muutamasta kuukaudesta lähes vuoteen (olettaen ettei sinua ole viime vuosina tuomittu ainakaan ehdottomaan vankeuteen). Törkeä pahoinpitely nimittäin edellyttää että teko on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Jos tuomio tulee törkeästä pahoinpitelystä, vankeusrangaistuksen pituus lienee jotakin vuoden ja kahden välillä ja edelleen ehdollinen. Mahdollista on että ehdollista vankeutta terästetään yhdyskuntapalvelulla tai oheissakolla. Sovittelulla ei asiassa ole sanottavaa vaikutusta.
- 3+18
procureur kirjoitti:
Ei täältä kannata kunnollisia vastauksia odottaa kuten edellä voidaan huomata. 25 vuoden kokemuksella rikosasioista vähän selvennystä; Jos lähdetään siitä, että olet siis saanut syytteen (syyttäjän laatima haastehakemus) törkeästä pahoinpitelystä, ei kirjallinen menettely lain mukaan ole edes mahdollinen, vaan juttu menee käräjille. Jos kuvaamasi olosuhteet pitävät paikkansa, veikkaisin että lopputuloksena on tuomio tavallisesta pahoinpitelystä ja rangaistus ehdollista vankeutta muutamasta kuukaudesta lähes vuoteen (olettaen ettei sinua ole viime vuosina tuomittu ainakaan ehdottomaan vankeuteen). Törkeä pahoinpitely nimittäin edellyttää että teko on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Jos tuomio tulee törkeästä pahoinpitelystä, vankeusrangaistuksen pituus lienee jotakin vuoden ja kahden välillä ja edelleen ehdollinen. Mahdollista on että ehdollista vankeutta terästetään yhdyskuntapalvelulla tai oheissakolla. Sovittelulla ei asiassa ole sanottavaa vaikutusta.
Tuo 25 vuotta on kuitenkin vielä aika vähän.
- c..
Eihän tuo juttu nyt ole noin ruusuisesti menny niin kuin sen selität, sen nyt tietää kaikki. Kaikkihan vankilassakin olevat on mielestään syyttömiä. Olet hakenut riitatilanteessa veitsen ja huitonut sillä ukkoasi, olet siis lyhytpinnainen idiootti sekä hieman alkukantaisen oloinen koska et ole saanut tahtoasi läpi niin tuvaudut veitseen.
Noh, älä huoli 6kk ehdollista tuosta tulee, olet sen ajan kiltisti niin voit taas jatkaa"pelottelua"
Jos olisi ollut toisinpäin että ukkos olisi puukottanut sinua "vahingossa" niin 2,5 vuotta kovaa olisi paukkunut.
Ja miettikää jos koko aloitusteksin olisi kirjoittanut mies joka vahingosa puukotti vaimoaan niin olisiko herunut sympatiaa?- 1+1
Vieläkö tänä päivänä voi hakea korvauksia valtiolta, jos syyllistä ei löydy.
- 18+9
1+1 kirjoitti:
Vieläkö tänä päivänä voi hakea korvauksia valtiolta, jos syyllistä ei löydy.
Aikaa on kolme vuotta tapahtumasta.
- sefssf
1+1 kirjoitti:
Vieläkö tänä päivänä voi hakea korvauksia valtiolta, jos syyllistä ei löydy.
Korvauksia valtiolta, vaikka ketään ei ole edes tuomittu rikoksesta? Ei tietenkään.
- ollikuhtasirpakylmissään
törkeään pahoinpitelyyn syyllsityneet ovat järjestään luusereita ja yhteiskunnan pohjasakkaa
- Mestari11247
Oma kokemus: ravintolassa päätä pidempi (itse 180cm) motoristi kävi tanssilattialla riveleihin ja nosti kättä lyömäasentoon, löin nopean suoran ja kaverin kanssa tuli pystypaini, hänen nenänsä murtui. Kutsu tuli sovitteluun, sovittelussa tämä sankari kertoi vaateensa, säälistä maksoin 1500€ ja ajattelin että asia ok, syyttäjä ei syyttäisi kun soviteltu jne... no syyttäjä vaati 80pv sakkoa. Maksua tuli yli 3000€ ja lasten takia tuli muka alennusta jne... vitun valtio missä puolustat itseäsi jne.. toivottavasti kiistit kaiken ja koko saatanan oikeuslaitos haistakoot paskat mun puolesta!
- ImperialStormTroopers
Murtuiko se nenä siitä ensimmäisestä nopeasta suorasta vai vasta pystypainissa???
Ja miksi ylipäätään lähdit pystypainiin??? Nopea suora ja perääntyminen vastapuolen aiheuttamasta uhkatilanteesta = Hätävarjeluna tehty pahoinpitely; Ei tuomiota
Mutta jos jäät tilanteeseen jatkamaan tappelua = pahoinpitely; tuomio - eiooreiluvaltioei
Perrhana... onhan sitä naamassa muitaki kohtia ku nenä.... hyvä et hampaat sentään pysy suussa, ne ois varmaan tullu kalliiks
- Rousku666
Googletin törkeän pahoinpitelyn koska minut ryöstettiin ja hakattiin tunti sitten. Löysin tämän ja nauroin kovaa ääneen ja Buu vitutus oli poistunut
- Kiukkuinen
Ihme soopaa tänne kirjoitettu. Nainen saa hyvinkin helposti vankilatuomion jos on puukko ollut mukana. Suomen oikeuslaitos on syvältä. Nainen taas on yleensä huomattavasti heikompi kuin mies. Mies sen sijan vahvempana saa mätkiä hyvinkin paljon ja raiskata eikä tule kovin helposti raiskaustuomiota. Usein ei nosteta edes syytettä, eikä saa tuomiota ja tuomio on yleensä sakkoa ja ehdollista. Ilman asetta tehty väkivalta pitää olla hyvinkin voimakasta että tulee raiskauksesta syyte.
- lukekaalakia
Aloittajan kirjoittamassa tapauksessa tuskin tulee tuomiota törkeästä pahoinpitelystä, vaan pahoinpitelystä, koska tilanne on ollut keskinäinen molemminpuolinen riitaisuus, jossa molemmat ovat provosoineet toistaan. Teko katsotaan vain pahoinpitelyksi, koska sitä ei kokonaisuutena arvioiden pidetä törkeänä. Siitä tulee kuitenkin lyhyt ehdollinen vankeusrangaistus, koska puukon terä vahingoitti reittä. Korvauksia ei tule maksettavaksi, koska plso ei niitä vaadi.
Veitsi sen sijaan menee valtiolle rikoksentekovälineenä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tiedättekö naiset, että miehelle kannattaa antaa vasta...
Kun hän on jo kiintynyt teihin. Naisilla erittyy oksitosiinia sek.sin yhteydessä, mikä saa meidät rakastumaan heihin mel2261633- 991478
Pyydän yhteydenottoja kiusatuilta
Hei, pyydän, että laitat mulle sähköpostia, jos sua on kiusattu palstalla tai jopa tuolla oikeassa elämässä jollakin tav1731251Queen of Fucking Everything jakaa mielipiteitä - Mitä tykkäät sarjasta, kolahtiko?
Tiina Lymin käsikirjoittama ja ohjaama tv-sarja on varmasti yksi tämän vuoden puhutuimmista. Mitä tykkäät mustaa huumori381234Kulkeeko rumuus ja tyhmyys?
Käsi kädessä?Enkä tarkoita nyt pelkästään ulkoista..jos ihminen ei osaa kuin väännellä naamaansa ja irvistellä sekä saks131087- 51964
Elon Musk jakoi ja julkaisi erittäin järkyttävän raiskausrikostilaston Suomesta.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010944944.html?fbclid=IwY2xjawHowCJleHRuA2FlbQIxMAABHW3j9H5mtzuitMIUEdaZ-5hPybOXgZVj_189918Kristinuskon arvot käyttöön
Maailma on niin sekaisin että kristinuskon arvot on otettava köyttöön. Tämän myöntää jo uskottomatkin. Änkyräateisti Ric284892- 25828
- 48827