Te jotka ette pidä/pitäneet lapsista

4.12.13

Tuli mieleeni tälläinen kysymys että kuinka te jotka ette liiemmin ole lapsista pitäneet koette oman äidin roolinne? Onko suhtautuminen lapsiin yleisestikin muuttunut oman lapsen myötä, eli oletteko alkaneet pitämään myös muiden lapsista vai vain omastanne? Tämä kysymys siitä syystä että itse olen kömpelö lasten kanssa.

5

141

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Näinkin

   Olin ennen todella kömpelö muiden lasten kanssa ja ehkä jopa niin etten voinut sietää lapsia :D Ennen omaani en ollut koskaan pitänyt esim. vauvaa sylissä. En vain halunnut. Mielestäni vauvat vain itkivät ja kiukuttelivat :D

   Vauvakuume kuitenkin iski täytettyäni 27 vuotta ja kovaa iskikin ja halusin oman. Mitkäs sitten siinä ku mies jo oli ja vakkarityöt ja koti niin alettiin yrittää.

   Hetihän sitten tärppäs ja 28 vuotiaana sain esikoisen. Koko raskausajan (josta olin onnellinen) mietin kuitenkin että olenko valmis, itkeekö tääki sit koko ajan ja miten pärjään sen kanssa.
   Vauva sitte synty ja äidin rakkaus kukoisti. En koskaan vaihtaisi vauvaani mihinkään ja kuin jostain ihmeestä osasin hoitaa pientä ihan niinkuin oisin ennenkin lapsia hoitanut.
   Äidin hormoonit teki kyllä tehtävänsä.

   En vieläkään siedä muiden lapsia, omani on ihana ja rakas mut muiden lapset ei kiinnosta. En tiedä mistä tällainen voi johtua.
   Sama juttu kuin et en halua ainakaan tällä hetkellä enempää lapsia koskaan. Pelkään että minusta riittää rakkautta vain yhdelle jo olemassa olevalle.
   Joten katson parhaaksi pidättäytyä ja elää näin kolmisteen perheenä. :D

   Ihmiset on niin erilaisia :D

   • s&n

    Olen lapsien kans ollut jonkin verran tekemisissä ennen omaani, mutta en kuitenkaan sietänyt yhtään leikki/uhmaikäisiä, huutavia tai kiukuttelevia tai muuten rasavillejä. Enkä siedä niitä vieläkään. Ja jos aikuiset keskustelee, niin silloin lasten tulisi odottaa, eikä kesken lauseen tulla keskeyttään.

    Omaani rakastan ylikaiken, muutama äitikaveri on saman ikäisine lapsineen, mutta muista en välitä. ToisTa ei meille tule, sillä tämä neiti on helppo, enkä ota riskiä, että seuraava olis vaativa.

    Neiti on ollut 7kk vanha kun olen itse palannut työelämään ja isä on jäänyt kodinhoidontuelle hoitamaan neitiä päiväkotiin asti. Teen töitä yli 40h/vko.


   • tuet kohdalleen
    s&n kirjoitti:

    Olen lapsien kans ollut jonkin verran tekemisissä ennen omaani, mutta en kuitenkaan sietänyt yhtään leikki/uhmaikäisiä, huutavia tai kiukuttelevia tai muuten rasavillejä. Enkä siedä niitä vieläkään. Ja jos aikuiset keskustelee, niin silloin lasten tulisi odottaa, eikä kesken lauseen tulla keskeyttään.

    Omaani rakastan ylikaiken, muutama äitikaveri on saman ikäisine lapsineen, mutta muista en välitä. ToisTa ei meille tule, sillä tämä neiti on helppo, enkä ota riskiä, että seuraava olis vaativa.

    Neiti on ollut 7kk vanha kun olen itse palannut työelämään ja isä on jäänyt kodinhoidontuelle hoitamaan neitiä päiväkotiin asti. Teen töitä yli 40h/vko.

    Tiedän, että ärsyttää, mutta pakko korjata sen verran, että se on kotihoidon, ei kodinhoidon. Yhteiskunta maksaa siitä, että lasta hoidetaan kotona, ei siitä, että hoidetaan kotia. Tämä termi tulee vain niin monessa paikassa väärin...


  • ...

   Itse en ole ollut lapsena ja teininä lapsirakas. Tämä johtuu siitä, että koska olin äärettömän vastuuntuntoinen, minua alettiin käyttää lapsenlikkana jo hyvinkin nuoresta. Eka piikomisein oli jo 7-vuotiaana ja 12-vuotiaana olin jo täysi lapsenhoitaja. Ajattelinkin, etten koskaan tee omia lapsia, koska lapsista on niin paljon huolta ja vaivaa. Muiden lapset olivat minulle ikävä hoitovelvollisuus, joka esti minua käymästä koulua ja nauttimasta kavereiden seurasta.

   Mieli muuttui myöhemmin ja sain 3-kympin kieppeissä useammankin lapsen ja he ovat olleet minulle "elämäni tärkein asia" puolisoni ohella. Tietysti koin myös äitiyden palkitsevana, koska oli taitava lapsenhoitaja ja homma oli minulla verissä.

   Itse en tavallaan ole koskaan inhonnut lapsia - paitsi niitä jotka rääkkyy ja riehuu julkisilla paikoilla ja vanhempansa ovat täysin kädettöminä! Olen aina ollut kärsivällinen lasten suhteen ja kohdellut heitä kuin aikuisia, mutta toki ikä ja ymmärrys huomioiden. Minun mielestäni lapset ovat vain henkilöitä, joista osa on mukavia ja osa veemäisiä (joistakin näkee jo lapsena, että heistä kasvaa paskiaisia, mutta on kauhukakarasta tullut ihan kelpo kaveri, vaikkakin eristäytynyt ja sosiaalisesti estynyt).

   Eli en voi sanoa pitäväni lapsista yleisesti, siksi että he ovat lapsia. En minä pidä kaikista aikuisistakaan, mutta siedän heitä, jos on pakko tai otan hajurakoa, kun on siihen mahdollisuss. :D

   Äitinä tunnen kyllä onnistumista, koska lapsistani on kasvannut kelpo kansalaisia. He ovat menestyneet koulussa ja ihmissuhteissaan. Kait he ovat kotoa saaneet mallin, että oma perhe on tärkein, mutta sukulaisia ja ystäviäkin tarvitaan.

   Ps. En myöskään voi sanoa, että pidän koirista yleisesti, vaan pidän joistakin koirista ja toisista taas en. :)

  • elo opettaa...

   Minä en voinut sietää lapsia (etenkään vauvoja) ennen kuin sain omani. Kuitenkin ajattelin jo lapsesta saakka, että kun saan joskus lapsia, rakastan niitä valtavasti. Näinhän siinä kävikin. Nyt jälkeenpäin olen tajunnut mistä johtui etten sietänyt enkä pitänyt ollenkaan lapsista: se oli vain kokemuksen puute. En osannut olla lasten kanssa ja siksi ne olivat minusta pelottavia ja siksi niin kamalia. Nyt kun olen saanut olla vauvojen ja lasten kanssa olen oppinut pitämään lapsista. Kylläkin kun omat lapseni ovat vielä niin pieniä en kertakaikkiaan jaksa hirveästi höpötellä toisten lasten kanssa, mutta uskon että kun omat lapseni ovat isompia minusta tulee varmasti sellainen vauvoille lässyttäjä joita en myöskään ennen voinut sietää:)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1789
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   8
   1252
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1211
  4. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   73
   982
  5. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   47
   869
  6. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   69
   784
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   33
   777
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   58
   763
  9. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   739
  10. Osui suomalaisia omaan nilkkaan terroristien hyysääminen

   Muthei, eihän täällä pitäisi niitä olla kun kaikkien taustat on tarkastettu ennen maahan tuloa. Vai oliko sittenkään. Nyt tämä hyysääminen saa aikaan
   Maailman menoa
   159
   650
  Aihe