Burn outista eteenpäin?

jani824

Hei,
Kai se on omakin tarina tuotava esille jotta löytyisi vähän vertaistukea.
Seinä tuli vastaan yli vuosi sitten. Mies itki työmatkoilla ja töissäkään en jaksanut enää mitään.
Tasapaino aisti oli mennyt, ylipainoa ja 2 tyypin diabetes tuli myöskin päälle. Tiuskin ja äyskin kaikille ihmisille paitsi sille terapeutille ja lääkärille jolle työterveydessä hakeuduin tultuani semmoiseen tilanteeseen ettei hommia voinut enää jatkaa.

Neljä kuukautta sairaslomalla, paluu töihin ja parin kuukauden jälkeen irtisanoutuminen ja hakeutuminen toiseen työpaikkaan.

Kuitenkin nyt olen ollut uudessa työpaikassani yli neljän kuukauden koeajan ja alan olla samassa pisteessä kuin aiemminkin.
Työ on helpdesk työtä ja asiakkkaat ovat todella vmäisiä ja koen joka päivä vaan huonoa fiilistä.
Tiuskin nykyiselle kihlatulleni kotona ja olen huomannut että saan tietokoneiden kanssa raivokohtauksia.
Samoin saan äkäisyyskohtauksia myös esim. varatessani lääkäriin aikoja ja kun niitä ei ole tarjolla.
Olen väsynyt, puheeni takeltelee, veri arvot heittelee ja jouduin nyt viikollakin olemaan töissä vaikka olin sairaslomalla.
Suunnittelen että irtisanoutuisin tuosta hommasta sillä olen tulossa isäksi ja en halua saattaa lastani maailmaan jossa isä on toipilas.
Olisi mukava kuulla muiden kommentteja ja tarinoita siitä miten on päässyt elämässä eteenpäin :)

4

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ahven on kala

      Itellä vain oma kokemus asiasta ja burnoutin jälkeen oli pakko pitää yli 2vuotta huilia kaikesta työstä ja muusta semmosesta stressaavasta. Loparit otin, työttömänä elelin ja terapiassa kävin 2krt/kk. Luottotiedot meni vaikka kuinka yritti pihistellä ja sopia laskuista. Ne on nykyään kaikki maksettu ja luottokelpoisuuskin takas kuitattu.
      Rauhallisuudesta huolimatta väsyneimpänä aikana sain meheviä raivareita. Kun kädet oli toisen kurkulla niin itekiin mietti että ehkäpä jotain on vialla. Muistinmenetyksiä oli paljon, joskus ei tienny töistä lähtiessä että oliko tulossa vai menossa. Ei ollu mitään muistikuvaa päivän tapahtumista. Uniongelmat oli tosi häijyjä, nykyäänkään en saa nukuttua muutamia tunteja enempää ilman lääkkeitä.
      Välillä meni viikot etten kurkannutkaan verhon raosta ulos, saatika että olisin menny ulos. Nukuin 18h päivässä ja karsin kaiken ylimääräsen pois elämästä.
      Mutta kaikesta huolimatta nykyään olen jo kouluttautumassa muihin juttuihin ja palautumassa (toivottavasti)työkelposeksi.

    • ex-exhaustikko

      Hyvä ajatus irtisanoutua. Kertomasi perusteella olet jo aika pitkällä kohti romahdusta. Jää pois töistä, yritä ulkoilla ja pitää yllä fyysistä kuntoa. Ei mitään rasittavaa vaan rentouttavaa. Kun lapsenne syntyy sinuakin tarvitaan vauvanhoidossa! Saat osasi yövalvomisesta mutta myös pääset isyyslomalla (!) ulkoilemaan lastenvaunujen kanssa. Jos et nyt ymmärrä ottaa etäisyyttä stressaaavasta työstäsi, elämänne kotona voi muuttua pahaksi syöksykierteeksi. Lapsen syntymä onvarmasti positiivinen asia, mutta verottaa molempien voimia entisestään. Tarvitsette toistenne tukea entistä enemmän - ja lapsi tietysti tarvitsee hyvinvoivan isän ja äidin!
      Onnea ja menestystä toipumiseen ja koti-isän uralla! :-)

    • jani824

      Kiitos näistä kannustavista kommenteista :) Täytyy sanoa että jos nyt en tajua hoitaa asioita kuntoon niin tulen olemaan loppu hyvinkin nopealla aikataululla. Tänään soitan diabeteslääkärilleni ja samalla käynnillä pyydän lähetteen psykiatriseen jotta saadaan meikäläinen oikealle polulle taas. Ei elämä ole tämmöisenä hermokimppuna eläen minkään arvoinen :D

    • oravanpyöräpoikki

      Moi Jani824.
      Mulla kanssa ollut jonkin sortin uupumus tai mikä lienee mutta haluan kertoa oman tieni parantumiseen koska parantua ilman muuta voi mutta se vaatii hiukan kiinnostusta erilaisiin asioihin.tällä tarkoitan sitä että keinoja on monia sillä mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle jne.
      Mun uupumus johtui ilman muuta sekä henkisistä että fyysisistä seikoista.
      Tein sen virheen että kun kroppa oli aivan loppu ja kipeä niin yritin väkisin käydä lenkillä ja jumpassa ja olo oli hetken ihan ok mutta seuraava päivä oli kuin olis ollu hirveä kankkunen.
      Kesti aikansa ennenkuin tajusin että tarvitsen LEPOA.
      Joten otin välimatkaa työhöni,lepäsin paljon ja tein vain rauhallisia kävelylenkkejä koska sinne sohvanpohjalle ei ole hyvä jäädä ihan kokonaan.
      Sressaantunut syö huonosti,kiinnitä siihen huomiota.Uupunut kokee alemmuden tunnetta siitä ettei jaksa....muista että et ole ihmisenä sen huonompi....uupuminen on luonnollista silloin kun ylikuormittuu.Tärkeintä on kuunnella itseään ja tee sellaista mistä tulee hyvä mieli,oli se sitten vaikka palapelien kokoamista( mikä muuten on sikarentouttavaa).
      Olet fiksu mies kun ajattelet lastasi ja vaikka olisit vielä toipilas niin ei lapsesi sinua rakasta yhtään sen vähempää.Vaimosi toki tarvitsee tukeasi ja voipi olla että stressaat myös uutta perheenjäsentä ja sen tuomaa vastuuta.sekin on normaalia,mutta kaikki menee hyvin.Luota siihen.
      Eli topumisesi on paljolti kiinni siitä miten olet sairastunut...tarkoitan että jos olet varma siitä että työsi on ihan väärä niin sitten irtisanoudu ja ota uusi työ vasta kun voit paremmin.
      Minä kävin töissä mutta tein lyhyempää viikkoa,olen yrittäjä ja tämä toi mukanaan rahahuolia mutta niistäkin selvisin.
      Viimeiseksi vielä....fyysisiin oireisiin auttoi akupunktio tosi hyvin.Mielialalääkkeitä en suosittele mutta taas kuuntelet itseäsi ja teet niinkuin hyvältä tuntuu.
      Hyvää jatkoa ja paranet kyllä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1918
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      246
      1865
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      95
      1605
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      111
      1423
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1151
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1120
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      952
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      948
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      104
      909
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      876
    Aihe