bridal showers

kääntäjä

Hei! Joko Suomessakin järjestetään morsiamille 'bridal showers' -juhlia, jotka eivät ole varsinaisesti polttarit vaan juhlat, joihin morsiamen ystävät tuovat lahjoja morsiamelle? Etsin suomenkielistä vastinetta.

5

1593

  Vastaukset

  • Mielestäni käännös voisi olla tyttöjen ilta. Alkaa olla jo aika "out" järjestää pelle- polttareita, ja viime aikoina ainakin minun ystäväpiirissä, polttarit ovat olleet juuri tuollaisia Bridal Showers-tyylisiä.
   Eli viedään morsian kauneushoitolaan, pidetään saunailta, syödään ja juodaan hyvin sekä annetaan pieni lahja muistoksi.
   Eli hauskaa yhdessäoloa, kivoissa puitteissa, örveltämisen sijaan.

  • Kyllä!
   Me kaveripiirissä olemme jo vuosia pitäneet toisillemme "morsiuskutsut", jossa on pidetty ns. sivistynytä kivaa "bailaamisen" sijaan!

   • Morsiuskutsut on tosi hyvä nimitys bridal showerille, mutta bridal shower ei ole kyllä mikään polttarien vastine joka on tarkoitettu vain kaveripiirille vaan erillinen juhlinta johon on tarkoitus kutsua myös morsiamen ja sulhasen lähisuvun naiset äiteineen ja isoäiteineen. Amerikoissa juhlitaan vielä tämän lisäksi polttareita. On siis kolmet juhlat ensin bridal shower, sitten polttarit ja lopulta itse häät.


  • Yhdysvaltalaisessa mielessä ajateltuna en ymmärrä Bridal showeria, sillä mitä ihmettä pitää kantaa lahjoja morsiammelle ennen häitä. Usein nämä bridal showerit järjestetään morsiamen vanhempien kotona tai sitten morsiamen kotona. Paikalle tulee kosmetologeja ja manikyristejä. Lisäksi illan aikana nautitaan laatuillallinen laatuviineineen.
   Tämä sopii trendiin, sillä morsiamet ovat entistä vanhempia ja eivät jaksa karnevaalimeininkiä!

   • Yes! Morsiuskutsut on kiva, nimi.
    Sen verran vielä kommentoisin, että häälahja on
    aina häälahja...Siis käsitän sen arvokkaana ja
    hieman "siistimpänä" lahjana.
    Morsiuskutsujen tai tyttöjenillan lahja voi olla jotain pientä, hauskaa ja sympaattista.
    Olen muuten huomannut, että lahjan antaminen
    toiselle on suomessa kankeaa touhua... Miksi?
    Onko se omasta hyvinvoinnista pois?
    Vien aina kukkia tai pienen lahjan, kun käyn kylässä, jonkun luona (sellaisen, jota en ole tavannut pitkään aikaan) Lahja voi olla viinipullo, erikoiskahvipaketti tai vaikka jokin paikallinen herkku jos olen ollut ulkomailla...
    Viimeksi vein kyläillessäni espanjalaista juustoa, jonka toin lomamatkaltani.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   85
   1978
  2. Työvoimapula iskemässä Suomeen

   Tarjolla 10 000 työpaikkaa maatiloilla. Hallituksen työllisyystavoite täyttynee etuajassa, kun ulkomaalaisten kausityöntekijöiden sijaan Suomessa alet
   Maailman menoa
   105
   1225
  3. Korona syylliset vastuuseen!

   Kiuruvedellä on nyt 21 koronatartuntaa. Se on valtava määrä asukaslukuun suhteutettuna. Se myös tarkoittaa että tartuntoja joista emme vielä tiedä on
   Kiuruvesi
   43
   1090
  4. Kaivattunne nimi

   Pelkkä nimi. Aloitan Jaakko
   Ikävä
   88
   1019
  5. Rikosilimotus

   Pitäsikkö tehhä rikosilimotus kun kaopassa niistin nokkoa niin muuvan ukko kahto oikein ikävästi. Tuli oikein pahaolo en varmala soa ensi yönä nukuttu
   Kuhmo
   10
   828