Japani > Suomi

letsgoujapani

Onko ketään jotka on muuttaneet Suomesta - Japaniaan ?
Kuinka keksitte lähteä sinne, miten teidät valittiin, mikä japanissa kiehtoo suomea enemmän. kertokaa kaikki aivan kaikki..
olen itsekkin aikeissa muuttaa Zapaniin mutta haluaisin tietää hieman ensin minkälaista tuleman pitää :)

1

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ganbatte ne.

      Kyllähän täällä vierailee Japanissa asuvia/asuneitakin. Itsellä nyt kuudes vuosi menossa nousevan auringon maassa. Kaiken kertominen vaatisi lähtestulkoon kirjan, mutta yritetään selvitä vähemmällä.

      Kuinka keksin lähteä? Olin yliopisto-aikoinani 2000-luvun alkupuolella Japanissa vuoden vaihto-opiskelijana ja silloin tuli vain tykästyttyä paikkaan. Myöhemmin tuli sitten palattua takaisin, vaikka välissä tuli oltua muuallakin ulkomailla. Jokaisella on varmaan hieman erilaiset syyt, mikä Japanissa kiehtoo, mutta historia ja ruoka on omalla kohdalla lähellä sydäntä.

      Et kerro yhtään mitään itsestäsi, joten on vaikeaa antaa sinulle myöskään mitään neuvoja. Jos olet vielä opiskelija tai koululainen, vaihto-opiskelu on erittäin hyvä tapa tulla tutustumaan maahan ja oppimaan kieltä. Jos vaihto-opiskelu ei onnistu, niin Japanissa on useampiakin kielikouluja, joihin voi kuka tahansa lähteä opiskelemaan japania. Vaatii tosin hieman rahaa, että pystyy maksamaan sekä koulun, että asumiskustannukset.

      Asuminen ei Japanissa ole välttämättä sen kalliimpaa kuin Suomessakaan, kunhan elää samalla tavalla kuin paikalliset eikä halua sitä 50 neliön kämpää aivan keskustasta. Muuten arki Japanissa on samanlaista kuin Suomessakin, töissä on käytävä jotta pysyy hengissä jne.

      Jos Japaniin haluaa töihin, niin on suotavaa panostaa kielen opetteluun kunnolla. Ilman kielitaitoa töitä ei irtoa (ellet sitten tule jonkin esim. suomalaisen firman lähettämänä työntekijänä). Jos haet työviisumia ns. omin avuin, niin kannattaa huomioida, että vähintään alempi korkeakoulututkinto on edellytys. Työviisumin saantiin vaaditaan myös sponsori, eli sinulla on jo viisumia hakieassasi oltava tiedossa jokin paikallinen yritys, joka haluaa palkata sinut.

      Useimmat ulkomaalaiset tulevatkin Japaniin ensin jollain muulla tapaa, esim. opiskelijana, avioliiton kautta tai jonkin harjoittelu- tai Working Holiday -ohjelman kautta. Suomalaisille ei Working Holiday -viisumia ole tarjolla, mutta erilaisia harjoitteluohjelmia löytyy kyllä. Kannattaa tutkia Japanin suurlähetystön sivuilta erilaisia vaihtoehtoja.

      Työelämä poikeaa jonkin verran suomalaisesta. Päivät on joskus pitkiä, varsinkin jos asuu Tokiossa ja laskee mukaan matka-ajat työpaikalle. Omalla kohdalla normi päivä ekassa työpaikassa oli sellainen, että aamulla klo 6 junaan ja illalla klo 8 takaisin kotona. Firmasta riippuen ylitöistä joko maksetaan tai sitten ei. Lomapäiviä on kansalliset vapaapäivät 10 päivää vuosi. Tuo henkilökohtaisten lomapäivien määrä nousee sitä myötä kun olet firman palveluksessa ollut, eli 5 palvelusvuoden jälkeen sinulla on 15 lomapäivää jne. Sairaslomia ei tunneta, eli jos olet kipeä ja töistä pois, niin ne päivät vähennetään noista henk. koht. lomapäivistä (ellet halua ja firma suostu antamaan niitä palkattomina vapaina). Joillain ei-japanilaisilla firmoilla voi olla omia käytäntöjään niin lomien kuin saikkujenkin suhteen, mutta pääsääntöisesti noin, kun tuossa edellä kerroin.

      Suosittelen ensin tutustumista maahan jollain muulla tapaa ja myöskin tutustumaan kulttuuriin. Sillä edesauttaa sopeutumista todella paljon, kun tietää edes suurinpiirtein miten homma toimii. Tietty tarvitaan oikeanlaista asennoitumistakin, missään nimessä ei pidä olettaa, että asiat hoituvat kuten Suomessa jne.

      Jos haluat tietää tarkemmin jostain yksittäisestä asiasta, niin kysy. Muuten on vaikeaa tehdä muuta kuin yrittää selittää jotain ympäripyöreätä yleisistä käytännöistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe