ahdistuneisuutta vai hulluutta?

help.me.please!!

Olen ammattikoulussa opiskeleva 17v tyttö, ja elämäni on viimeisen puolen vuoden aikana muuttunut kokoajan pikkuhiljaa vaikeampaan suuntaan. Tunsin itseni siis vielä noin puoli vuotta sitten melko normaaliksi, olin melko sosiaalinen ja viihdyin parhaiten isoissa porukoissa ja yleensäkkin ihmisten seurassa. Elämässäni rupesi sitten kuitenkin tapahtumaan jonkun verran muutoksia kun kaverini kertoivat minun muuttuneen.

Tällöin kaveripiirini muuttui täysin, tapasin poikaystäväni, rupesin käyttämään kannabista melko paljon (jonka lopetin n.kk sitten koska pelkäsin sen aiheuttavan ahdistukseni), join alkoholia runsaasti, olen käyttänyt myös ekstaasia muutaman kerran,tulin raskaaksi yhdessä vaiheessa ja tein abortin, petin poikaystävääni ja jäin siitä hänelle kiinni..(ja sain anteeksi). Lisäksi olen joutunut katsomaan vierestä kun poikaystäväni on kokoajan ongelmissa huslausjuttujen takia ja velkaa ympäri suomea...rakastan kyllä poikaystävääni tosi paljon, mutta nykyään riitelemme lähes joka päivä koska epäilen häntä kaikesta ilman mitään syytä ja itken ja raivoon vähänväliä. Minulla on nykyään jatkuvasti ahdistunut olo eikä mikään oikein huvita eikä mitään jaksa. En pysty enää olemaan normaalisti kavereitteni seurassa isommassa porukassa, pystyn olemaan kerralla vain yhden (korkeintaan kahden) ystävän seurassa, sillä isommissa porukoissa rupean saamaan nykyään aina pahoja ahdistus/paniikkikohtauksia, rupean yliajattelemaan kaikkia tekemisiäni liikaa ja rupean tuntemaan että kaikki katsoo minua pahasti ja kukaan ei tykkää minusta ja aina kun joku nauraa niin tuntuu aina että minulle nauretaan. Tällöin lähden olevinaan yksin tupakalle, vessaan tai juomaan vettä jotta saan olla edes vähän aikaa rauhassa ja pääsen muiden luota pois. Sen jälkeen aina keksin jonkun tekosyyn miksi lähden kotiin. Nyt olen ollut monta päivää vain kotona koska eihuvita enkä uskalla oikein liikkua minnekkään, koska ahdistaa niin paljon ja tiedän saavani muiden seurassa vaan pahempia kohtauksia. Koulussakaan en käy kun harvoin koska siellä tulee myös samanlaisia pahoja ahdistuskohtauksia jolloin en pysty yksinkertaisesti istumaan siinä paikoillani...en voi istua bussissakaan ahdistuksen takia...en enää tiedä mitä tekisin, en jaksa tätä enää. Ei tämä tunnu enää elämältä pelätä vaan kaikkea, eikä mitään pysty tekemään.

Mitä teen?? Mikä minua vaivaa ja onko tähän mitään apua saatavilla? Olen miettinyt jo pitkään itsemurhaa ja alkaa tuntumaan että muita vaihtoehtoja ei enää ole koska en vaan jaksa tätä elämää enää. Pliis ihanat auttakaa ja pelastakaa!!!

7

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auttaja

      Sun pitää käydä kouluterkalt kysymässä,mihin voi ottaa yhteyttä että sinulla on stressiä ja ahdistusta, tai menet suoraan tk:ota varaa sairaanhoitajalta ajan, etkä enää jää yksin miettimään, oireet nimittäin sillä,vn lisääntyy. Pystytkö puhumaan vanhemmillesi ?? Kirjoita miten asiat on tänne takaisin.:)

    • help.me.please!!

      Niin ja voisin vielä lisätä tähän että minulla on myös aika paljon fyysisiä vaivoja, en tiedä liittyykö tähän asiaan mutta minulla on päivittäin kovia mahakipuja ja ilmavaivoja, päänsärkyä hyvin usein, lihaskipuja ja lihasten nykimisiä ja minulla on myös liian korkea verenpaine. Huimaustakin minulla esiintyy silloin tällöin. Voisiko nämä liittyä jotenkin psyykkisten asioiden kanssa yhteen?

      • Lähdössä jo

        Noista fyysisistä vaivoista itse kävin juuri täällä kirjoittamassa. Kaikki listaamasi kuuluvat ahdistuksen normaaleihin oireisiin, lihasten nykimisestä lähtien. Se ei tietenkään sulje pois sitä, etteikö oireiden pahentuessa kannata tutkituttaa nekin, ettei taustalla ole jotain muuta.

        En kuitenkaan sinuna huolestuisi nyt noista oireista, että ovat jotain muuta lisäriesaa, todennäköisesti ahdistuksen aiheuttamaa.

        Jaksamista.


    • hakeudu hoitoon

      Tarvitset nyt apua ammattilaisilta. Hyvä että olet lopettanut huumeet koska ne voivat sekoittaa pääsi pysyvästi.

      • auttaja

        Joko otit yhteyttä terveydenhoitopuolelle? Älä viivyttele.! Sulla ei ole mitään syytä olla menemättä vaikka sitten ihan sinne kouluterkalle. Mulla on melkein sun ikäinen tytär ja samat neuvot antaisin,hänellekin. Sun asiat on vaan hieman mutkikkaampia. Kaikki kuitenkin järjestyy kun saat kertoa huolesi ja fyysiset vaivat tutkitaan, lääkäreiden tehtävä on mm.sulkea eri sairauksien mahdollisuus pois potilaiden kohdalla. Otat sen verran ittees niskasta kiinni vaikka häpeäisit kenties olotilaasi. Kirjoita kuinka kävi:))


    • sos-kriisikeskus vastaa:

      Hei,

      Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista.

      Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-06, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-06, sunnuntaisin 15-22.

      Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

      http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset.
      Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos haluat mielummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahdenkesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".

      Itsemurhayrityksen jälkeen keskustelutukea kannattaa hakea heti.
      SOS-kriisikeskus Helsingissä tarjoaa tukea itsemurhaa yrittäneille selviytymisen tueksi ja uuden itsemurhayrityksen ehkäisemiseksi.
      Keskustelut ovat maksuttomia. Ajan varaaminen LINITY-asiakasvastaanotolle puhelimitse: 0800 98 030 (ma–pe klo 9–17)
      Lisätietoja: www.mielenterveysseura.fi/linity


      t. sos-kriisikeskus / pekka

    • jtmdaj

      Oireet viittaa KAIKKI ahdistuneisuushäiriöön! Ainakin ensimmäiseks alat syödä terveellisesti ja jätät KAIKKI viljaruoat pois!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      59
      4444
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      48
      2982
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      137
      2263
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      1926
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      71
      1479
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1187
    7. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      1090
    8. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1076
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      87
      1068
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1052
    Aihe