Turtlesien suomidubit

heksari

Turtlesien vuosina 1987-1996 tuotetusta sarjasta on dubattu suomeksi 18 jaksoa ja ensimmäinen tuotantokausi on tiivistetty yhdeksi pitkäksi tarinaksi. Näitä ei ole suomeksi dubattuina esitetty televisiossa ja niissä käytettiin vain kolmea ääninäyttelijää. He olivat Liisa Paatso, Eero Saarinen ja Tom Wentzel. Tietäisikö kukaan, miksi koko sarjaa ei ole dubattu suomeksi ja miksi Suomessa on julkaistu dvd:llä vain nämä suomidubit? Entä esitettiinkö kaikki sarjan jaksot aikanaan Suomen televisiossa?

5

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • QQQQQQQQ1

      Hivenen haastava kyssäri. Voisiko olla että noilla rahkeilla ei vielä ihan telkkariin päästy? Vai, olisiko tuo että lasteonohjelmien suomeksi dubbaaminen oli hiipumaan päin 90-luvun alkupuolella, ainakin mainoskanavilla? Itse veikkaisin jälkimmäistä.

      Entä näytettiinkö kaikki noin 10 tuotantokautta Suomessa? Kyllähän noita kausia tuli, mutta kävivätkö kaikki läpi, sitä en osaa täysin sanoa. Tyystin epämääräisen mielikuvan mukaan noita loppupään kausia olisi näytetty, tai ainakin jotain niistä. Animaatiossa tapahtui nimittäin tyylinvaihdos viimeisinä kausina. Ja liekö olleet myös enempi scifimäisempiä.

      Kolmoskanava esitti Turtleseita 90-luvun alkupuolella, ja myöhemmin PTV.

      • heksari

        Mistä saisi selville, mille kielille sarja on dubattu kokonaan? Sarja on Wikipedian mukaan julkaista dvd:nä ainakin Yhdysvalloissa, Saksassa ja Australiassa. Mahdetaankohan koskaan julkaista Suomessa? Olisi kiva jos julkaistaisiin.


      • heksari

        Miksi dubbaus oli hiipumaan päin?


    • QQQQQQQQQ1

      Piti vastata tähän jo eilen.

      En osaa täysin sanoa, miksi dubbaus oli hiipumaan päin. Maailmantapahtumat, 90-luvun lama, ajateltu että englanninkieli on hyödyllisempää lapsille...? Ainakin tekstittäminen tulee halvemmaksi kuin dubbaus.

      Anyways, mietitäänpä hetki. PTV:llä taisi olla suurin osa piirretyistä tekstitetty. esim. Tähtitenavat, Rooverit ja Batman sun muut, mutta Neloseksi muututtua siellä alkoi näkyä enemmän dubbauksia, esim Montana Jones ja Tosi Viilee Haamujengi, Sissi etc. Myöhemmässä tapauksessa dubbauksia teki surullisenkuuluisa Agapio Racing Team. Yle dubbasi ihan normaaliin malliin.

      Tekstitetyn version esittäminen telkkarissa, ja dubatun version julkaiseminen VHS:llä oli aika yleinen käytäntö. Ellei kyseessä sitten ollut joku taivaskanava.

      Sikäli mielenkiintoista, että tätä nykyä suunnilleen kaikki piirrossarjat mitä telkkarista tulee, tuli sitten mainos- tai maksukanavilta, on dubattu.

      Ja palaten turtleseihin, viimeisin kausi minkä jaksoja itse muistan nähneeni oli tuo vuosien 1992-93 Euroopan sivukausi.

      • heksari

        Selvä. Olenkin ihmetellyt, miksi monia tuohon aikaan televisiossa pyörineitä sarjoja ei ole dubattu kokonaan suomeksi. Näitä muita ovat ainakin Ankronikka, Kummikarhut ja Tikun ja Takun pelastuspartio. Kysyin kerran Youtubessa, miten näiden kanssa on tehty muiden Pohjoismaiden kohdalla, ja minulle kerrottiin, että nämä on kokonaan dubattu ruotsiksi, norjaksi ja tanskaksi. Kummikarhut on kuulemma ollut erittäin suosittu Ruotsissa. Viime vuonna Ankronikkaa kuitenkin dubattiin suomeksi lisää, kun sitä esitettiin Nelosella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2850
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2410
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2180
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1992
    5. 167
      1828
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe