Niin Aikaisin laulu Ankilta

Eevi Tuutti

Olen kuullut tuon kauniin ja koskettavan laulun ensikerran Auli Mantilan ohjaamassa elokuvassa "Neitoperho" ja tiedän myös että tuohon kauniiseen laulelmaan sanat kirjoitti Jukka Kuoppamäki.

Laulu on alun perin ruotsalainen "Var Det Du" jonka edesmennyt Anna-Lena Löfgren levytti vuonna 1964 ja edesmennyt Anki Lindqvist kolmevuotta myöhemmin.

Tämä on oma näkemykseni mutta jos tuo laulu olisi päässyt levitykseen Suomea pidemmälle niin Iso-Britanniassa siitä olisi varmasti saatu kaunis englanninkielinenversio Marianne Faithfullin esittämänä ja Ranskassa upea ranskankielinentulkinta Francoise Hardyn esittämänä.

7

1380

  Vastaukset

  • Pidän paljon musiikista, mutta erittäin harvoista kappaleista itse saan yhtä voimakkaita tunteita kuin tästä. Jotenkin tässä on onnistuttu oikeasti saavuttamaan sitä tunnetta, jonka itsekin olen voinut tuntea aikaisin kesäaamuna. Tämä on mielestäni klassikko. Itse arvostan tätä suuresti.

  • Kyllä! itse ihmetellyt samaa: Merkillisen voimakas laulu sekä sanoitus. Vaikkei mitään kantaakaan ottavaa ole havaittavissa.
   Onko kyseessä Diana-ilmiö? Joku dna-sidottu molli? Mutta paskat siitä.
   Esimerkiksi Tauno Palon biisit koskien kesää laittaa tippaa linssiin tässä osoitteessa. Suvisia suruja vai mikä vittu se oli...


   • Itse muistan niin äärettömän rakkaan kissan kanssa viettämäni aamuhetken pikkumetsässä auringon noustessa 20 vuotta sitten ja itkettää aina, kun kuulen levyn. olen käynyt joka vuosi paikalla kuolinpäivänä ja hyräillyt myös tätä laulua. Kauneimpia lauluja maailmassa.


   • Kappaleen sävelmaailma on doorinen. Tällaiset ns. kirkkoisävellajit (ns. moodit) ovat tuttuja kansanmusiikeista, ja ovat huomattavasti vanhempaa perua kuin duuri- ja mollitonaliteetit. Ankin ja Anne-Marian versioissa on yhteistä tunnelmapohjaa Miles Davidin So ehat -kappaleecn, joja sekin toteuttaa doorista moodia.


  • Erittäin kaunis kappale.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   198
   6884
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   5224
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   3865
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3112