Hei. Onko kenelläkään tietoa, voinko peruuttaa vuokrasopimuksen. Olen siis tehnyt vuokrasopimuksen, jossa lukee, että jos muutan vuoden sisällä pois, saa vuokranantaja takuuvuokran itselleen. En ole siis vuokranantajalle maksanut vielä mitään, enkä ole muuttanut vielä asuntoon. Vuokrasopimus siis vain tehty.
Saisin asunnon lähempää ja halvemmalla. Siksi haluaisin purkaa tuon "nykyisen" vuokrasopimuksen, mutta riippuuko se ihan vuokranantajasta antaako purkaa sitä? Pitääkö minun silti maksaa hänelle se vuokratakuu, jos nyt irtisanon asunnon?
Toivottavasti saitte selvää selityksestäni. Kiitos jo vastanneille.
Vuokrasopparin "peruutus"
12
4211
Vastaukset
- jeppisjeps
Ja kyllä, tyhmästä päästä kärsii koko kroppa.. Eron vuoksi halusin nopeasti asunnon, että kerkeän irtisanoa tämän nykyisen asunnon tämän kuun loppuun mennessä.
- vuokranantaja94949
Jos olet allekirjoittanut vuokrasopimuksen, on vuokrasopimus tällöin virallinen asiakirja ja sen ehtojen mukaan on toimittava.
On täysin vuokranantajasta kiinni vaatiiko hän korvauksen.
Mielestäni joudut maksamaan vakuuden verran korvaukseksi vuokranantajalle.
Sinun pitää myös irtisanoa tämä vanha sopimus josta haluat eroon.
Irtisanomisellekin on tietyt lain määritelmät jotka pitää toteutua jotta irtisanominen olisi lain mukainen eikä epäselvä. Vuokrasopimuksen purkaminen on eri asia kuin irtisanominen.
Nyt kannattaa ensi tilassa irtisanoa vuokrasopimus, yritä ennen kuun vaihdetta tehdä koska se vaikuttaa irtisanomisaikaan. - jeppisjeps
Kiitos sinulle vastauksesta!
Soittelen hänelle sitten huomenna, tuskin antaa sitä purkaa, mutta ainahan sitä voi kysyä.. Jos ei muuten, niin annan olla nykyisen sopimuksen voimassa ja unohdan tuon toisen, halvemman asunnon ihan suosiolla. - asdfadsdf
Aika yleistä on että jos vuokralainen ei ole muuttanut sisään vielä ja haluaa purkaa vuokrasopimuksen, niin YHTEISESTI SOVITTAESSA se maksaa noin puolen kuun vuokran ja tietenkin vuokranantaja voi heti vuokrata asunnon jollekkin toiselle.
Veikkaan sinun tapauksessasi ettei peruutus onnistu noin halvalla. - diipadaa...
Lukeeko sopimuksessa mitään siitä mihin mennässä vakuus pitää hoitaa ja mitä tapahtuu jos et tee sitä?
Jos soitat vuokrantajalle ja sanot että sori, et saa rahaa kasaan vakuutta vaten, perutaan sopimus, niin minkäs hän sille voi. Jos haluaa olla hankala, niin voi vaatia vakuutta maksettavaksi, mutta maksaako vaivaa, jos toisella ei ole rahaa? - Voi mennä luottikset
Nojoo, pahimmoillaan voi sitten mennä luottotiedot. Se tosin vaatii vuokranantajalta vähän ylimääräistä vaivaa.
- Sopimus
Jos on hölmöyksissään mennyt pistämään nimensä paperiin mistä haluaa heti eroon niin voi voi.
Vuokrasopimus on irtisanottava. Vuokralaisen puolelta irtisanomisaika on irtisamista seuraavaa kuukausi. Eli pahimmoillaan joutuu maksamaan kahden kuukauden vuokran.
Sillä että onko maksanut vai ei vakuuden ei ole mitään merkitystä. Kannattaa miettiä ennen kun ottaa kannan "minä en maksa mitään". Isäntä pistää saatavansa hakuun ja vuoti hoitaa homman. Siinä kyllä menee luottotiedotkin samalla.- Reilu peli, please!
Jos maksaa kahden kuukauden vuokran, asunto on maksajan hallussa sen kaksi kuukautta. Riippumatta siitä, asuuko hän siellä vai ei. Voi vaikka pitää polkupyöränsä säilytyspaikkana.
Tämän jotkut vuokranantajat unohtavat ja vuokraavat kämpän edelleen, vaikka edellinen asukas maksaa siitä vielä vuokraa - ja niin ollen se on hänen hallussaan.
Omasta tahdostaan vuokralainen luonnollisesti voi luovuttaa avaimet aikaisemminkin, mutta silloin ehkä kannattaa ainakin yrittää neuvotella edes osan vuokran palautuksesta. Jos ei vuokraa alenneta, voi tietysti tehdä niin, että luovuttaa avaimet vasta viimeisenä mahdollisena ajankohtana.
- Neuvottele korvaus
Jos luottotiedot aloittajalla on kunnossa, niin vuokraisäntä voi hakea saataviaan oikeuden kautta tarvittaessa ja varmaan tulee vielä vuokralaiselle oikeudenkäyntikulutkin maksettavaksi. Mielestäni näyttö on 99% vuokraisännän hyväksi eli ei kannata oikeuteen lähteä "Mitään en maksa!" asenteella. Fiksumpaa on neuvotella pienemmästä korvauksesta ja vuokraisäntä saa välittömästi vuokrata asunnon jollekkin toiselle. Kannattaa sitten yhdessä laatia uusi asiakirja sopimuksen purkamisesta ettei tarvitse taas sitten tapella myöhemmin että mitä tuli yhteisesti sovittua esim. vuokraisäntä voi puhelimessa suostua vaikka mihin mutta lasku tulee silti perässä väittäen ettei mitään sellaista (sanallisesti) oltu sovittu.
Nuoret eivät tunnu ymmärtävän että vuokrakämpän vuokralaisen vaihtuessa tulee jonkin verran vaivaa vuokraisännälle eikä tuuliviirejä todellakaan katsota hyvällä. Itse vuokranantajana en suostuisi ilmaiseen sopimuksen peruuttamiseen sillä ainakin minulle omalle vapaa-ajallekkin on hintansa. - Töttöröö!
Jospa ihmiset nyt ihan ensimmäiseksi aloittaisivat siitä, että opettelevat, mitä eroa on purulla ja irtisanomisella. Ja sitten miettisivät vielä, voiko sopimuksia yleensä "peruuttaa".
Asumiseen ja muihin sopimuksiin yleensäkin liittyviä asioita pitäisi opettaa yläasteella, jotta nuorilla olisi edes alkeet hallussa. Vanhemmillekin kuuluu toki vastuu, kuten muissakin kasvatusasioissa, mutta on tämä jotenkin ihan järkyttävää, miten kassalla jengi on jo perusasioiden kanssa. Moni sotkee asiansa siksi, että eivät tiedä mistään mitään.
Ja jos ulosottoon menee vuokrasaatavia, vuokra-asumiselle voi sanoa hyvin pitkäksi aikaa bye bye. - Itun jorkat!
Aloittajasta paistaa läpi ettei ole alunperin miettinyt loppuun saakka asumistaan ja haluaa muuttaa mieltänsä maksamatta yhtään mitään vastapuolelle KUVITELLEN että eihän siitä juuri mitään vaivaa ole etsiä uutta vuokralaista ja kärsiä kenties tyhjää kuukautta (vuokratulojen menetys). Juuri tälläisiä vuokralaisia vuokranantajat INHOAVAT ja siihen sitten perustuu se sanktio jos lähtee vuotta aikaisemmin. Ideana on saada korvausta tuuliviiristä ja myös miettimään tulevaa vuokralaista että onko nyt aivan varma että asuu VARMASTI vähintään vuoden verran...
- Laki koskee molempia
Kukaan ei voi pakottaa ketään asumaan vuoden verran. Sopimussakko on yhden kuun vuokra, paitsi jos vuokralaisella on hyvä syy muuttaa aiemmin. Parempi kämppä ei ole hyvä syy. Eli aloittaja joutuu maksamaan yhden kuukauden. Vuokrasopimus on sitova paperi, joten sitä ei voi yksipuolisesti purkaa, jos toinen osapuoli ei suostu.
Vuokrasopimusta ei tarvitse kuitenkaan noudattaa niiltä osin kuin joissa rikotaan vuokralaisen lakisääteisiä oikeuksia, ja vuoden määräaika vähän rajatapaus, koska sopimuksissa ei yleensä mainita vuokranantajan sopimussakkoa. Toki jos vuokranantaja haluaa kämpän tyhjäksi ennen vuoden määräaikaa ja hyvää syytä, niin silloin myös vuokranantaja maksaa saman sopimussakon kuin vuokralaiselle on määrätty.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskalla lähestyä minua
Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S606144- 1003172
Oulaskankaan päätöksistä
https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.252456- 212118
Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!
Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun3511772Kaikki menevät kouluu tai töihin
Hyvää huomenta vaan. 😊 Minä menen kohta uudelleen nukkumaan. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin. 😊☕🎄🧡🐺3911737Et varmaan edes sitä uskoisi
Mutta varattunakin sydämeni on pohjimmiltaan aina kuulunut sinulle. Toivottavasti vielä jonain päivänä saan viimein oll791666- 271646
Huh, huh. Aitolehti eronnut?
Osui Gekkosessa silmiini uutinen, jossa vihjataan, että Aitolehti olisi kenties eronnut kihlatustaan, joka on viimeksi o691541Suomessa oikeistohallitus vallassa: nälkäiset lapset hakevat jo Punaiselta ristiltä ruoka-apua
Sosiaaliturvaleikkaukset ovat lisänneet asiointia ruoka-avussa. Kyllä tämän maan tilanne on surkea, kun lapset näkevät n2231384