Havaintoja ruokinnasta/karva&terveys

Liian vähän rasvaa!

Heippa.
Seuraavat ruoka-aineet olen havainnut erittäin hyväksi turkin ja yleisterveyden kannalta.Koulukunnan joka syöttää koiralle raksuja kannattaa lopettaa lukeminen jo tähän.En siis ole täällä haastamassa riitaa,vaan kertomassa omista kokemuksistani.En vastusta raksuja ja valmisruokaa.Meilläkin koirat syö purkkiruokaa ajoittain kun ihmiskokit ovat olleet laiskoina.

Voi:Vähintään teelusikallinen pikkukoiralle päivässä.Koirat pitävät voista ja syövät sitä mielellään.

Kananmuna:Paista aamulla koiralle voissa.Herkutteluun voi antaa keitettyjä kananmunia.Kananmuna vaatii totuttelua koiralle.Alussa aiheuttaa hiukan keltaista kakkaa ja löysää vatsaa,mutta loppuu vatsan totuttua säännölliseen munansaantiin.

Voi ja muna antavat hyvän kiillon turkille ja karva ei irtoa lähes lainkaan.Kananmunan d vitamiini torjuu koiralla ja ihmisellä tulehduksia.

Hylakerma ja piimä:Koiralle on hyvä antaa joskus kaurapuuroa,jossa piimää tai kermaa.Kermassa voi pyöritellä muussattuja kasviksia ja herkkusieniä ja syöttää näitä koiralle.Koiralle voi myös syöttää polentaa ja muita puuroja.

Maapähkinät:Itse käytän näitä palkintoina.Rasvat ovat hyväksi koiran iholle ja turkille.Annan palkintoina myös manteleita.

Sisäelimet ja silava.Kanan nahat.
Koira pitää kovasti sisäelimistä.Silavaa/broilerin nahkoja kannataa antaa talvisaikaan ennen pitkiä ulkoilulenkkejä.

Tuoreet yrtit/kuivatut mausteet.Minttu puhdistaa koiralla elimistöä ja hoitaa yskää,kuten ihmiselläkin.Oregano ja timjami ovat hyviä flunssan ja vatsatautien hoidossa.Ruohosipuli,tilli ja persilja pitää koiran ja ihmisen tiellä.

Kala.Koira tykkää rasvaisesta kalasta.Kannattaa syöttää koiralla kaikki lohen paistamisen sivutuotteet,paitsi ruodot.Myös rasvaa.
Silakat ja muikut ja muut pikkukalat ovat koiralle herkkua.Särkiä voi jauhaa lihamyllyssä ja paistaa pihvinä kananmunan kanssa.

4

2062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1516

      Voista nyt ei ole kamalasti mitään hyötyä.

      Miksi kananmunat pitäisi paistaa? Paistaminen tuhoaa tärkeitä ravintoaineita. Raakana vaan kuppiin kuorineen päivineen.

      Kaurapuuro on täysin turhaa, ravinnollisesti ei mitään muuta kuin vatsantäytettä. Samoin kerma. Piimä on hapanmaitotuote joten sitä on ihan suotavaa antaa silloin tällöin niin vatsa vahvistuu.

      Pähkinät ovat tietääkseni haitallisia, ellei jopa myrkkyä.

      Kaikki eläinperäinen aines on hyväksi lihansyöjälle. Mutta IKINÄ ei saisi antaa mitään ennen lenkkiä. Siinä on iso riski saada vatsalaukunkiertymä.

      Kaloissa sama juttu. Raakana kaikki vaan. Mutta järvikalat on hyvä kypsentää ettei tule matoja.

    • kipale

      Parempi olisi voin tilalla antaa öljyä (meillä annetaan oliiviöljyä, kun sitä muutenkin käytetään, paljon terveellisempää), ja raakaa kananmunaa. Kananmuna menee meillä kokonaisena sellaisenaan (koira saa itse rikkoa, syö kuoretkin), tai ruoan sekaan. Kerma on mielestäni ihan turhaa... Ab piimä on hyvä, välillä annan myös viiliä.

    • Tursache

      Voi ja kerma ovat eläinrasvaa, joten ne koira pystyy hyödyntämään paremmin, kuin kasviöljyt. Siis niitäkin voi silloin tällöin koiralle antaa. Pähkinöitä en antaisi, eivät kyllä syökään, jos jostain löytävät.

    • koiran terveys

      Almonds, like peanuts, aren't toxic to dogs, in whole or butter form. But both nuts (OK, peanuts are actually a legume) can cause gastrointestinal upset and discomfort in your doggy if he eats a large amount. The tummy problems come from the excess fat in nuts. Nut butters are even fattier because they're made from nuts and added oil. Too much fat in your dog's diet can lead to pancreatitis over time. So if you want to feed your dog nut butters, moderation is key.

      http://dogcare.dailypuppy.com/almond-butter-vs-peanut-butter-dogs-2831.html

      Ei siis tumpata liikaa rasvaa,mutta sopivasti.Rasvaa koira saa sopivasti silloin kun se ei liho ja sen turkki pudottaa vaatimattomasti tai lähes 0 karvaa karvanvaihtoajan ulkopuolella.Siis kerma ja voi on eläinperäisiä rasvoja ja koira pystyy ne hyvin hyödyntämään.Nk susidietti.
      Luonnossa susi saa kiinni vielä imeväisiä riistaeläimiä.
      Niiden suolistossa maito on juustottunut.Samoin sudelle maistuvat riistan vatsalaukut,jossa siemeniä,jälsiä,viherainesta ja marjoja.Riistan sisäelimissä on myös varastoitunutta rasvaa.Koiran ohut oma terve rasvakerros suojelee koiraa sairastumisen varalta.Koira ottaa energian suoraan vararasvasta sairastaessaan.Paljon liikkuva koira,jolla on hiukan trimmattua rasvaa elää terveenä.Ni ennen kovaa talvista treeniä olen tosiaan antanut pienen siivun parin läskiä.Ei ole kovin paljon mahassa.Siis ei kannata syöttää muuten ennen...

      Kenen koiralle maistuu,niin suolattomat maapähkinät ja mantelit on todella jees.Tasapainoista lisäravinne naposteltavaa.Kyllä niitä saa syöttää,googlettakaa asia.
      Macadamiat on koiralle myrkyllisiä.Mut niitä ostaa harvoin hinnan takia itsekkään.

      Manteleiden ja muiden pähkinöiden sisältämät fytokemialliset aineet ehkäisevät syöpää ja tasapainottavan veren sokeriarvoja. Runsas pähkinöiden syönti vähentää myös sappikivien syntyä sekä miehillä että menopaussi-ikäisillä naisilla. Manteleissa on runsaasti B-ryhmän vitamiineja, A-, E-vitamiinia, foolihappoa, magnesiumia, seleeniä, luteiinia ja kseaksantiinia. Manteleita voidaankin hyvällä syyllä kutsua ”funktionaaliseksi ruuaksi”, joita voidaan hyvällä omalla tunnolla syödä säännöllisesti.
      http://www.terveystaito.fi/kolumni/2007_3_4.htm

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe