en vaan jaksa enää!...

15v poika

Olen 15 vuotias poika ja olen asunut kohta jo 5-vuotta pois kotoa. Elämäni lähti väärään suuntaan jo n.11-vuotiaana ja minut piti laittaa pois kotoa, sillä tein mitä halusin. Ongelmia perheeni kanssa on ollut jo syntymästä lähtien. Äidilläni on ollut vaikeaa , kun hänelle oli syntymässä kaksoset ja toinen meistä kuoli, minulla oli mennyt napanuora 2kierrosta kaulan ympäri ja meinasin kuristua, mutta minut saatiin pelastettua.
äitini oli kuulemma pitkään masentunut ja suuttui helposti pienistä asioista mm. Tiskit pöydällä. Tilanteista nousi helposti isoja riitoja, kun äidin kolme lasta alkoi panna vastaan kun olimme noin 8-16-vuotiaita. Äiti hakkasi, kuristi, uhkaili, sylki päälle, töni, nosti tukasta ilmaan ja heitteli käteen sattuvilla tavaroilla. Vanhemmillani ei ole minkäänlaista päihde-ongelmaa , käyttää alkoholia hyvin harvoin pieniä määriä, mutta ei käytä aineita eikä tupakkaa. Kun olin 11- vuotias, niin tein mitä halusin ja notkuin vain kaupungilla ryyppäämässä niin sanottujen kavereiden kanssa. Minut sijoitettiin aluksi nuorten vastaanottokotiin, sieltä perhekotiin ja lopuksi lastensuojelulaitokseen, jossa olen nytkin ja ollut jo kohta 2vuotta.

elämäni meni normaalisti, kun asuin poissa kotoa ja en edes ymmärtänyt tilannetta hyvin. (ymmärsin siis tilanteen ennen kuin jouduin asumaan poissa kotoa, kun perheeni meinasi hajota, mutta en tehnyt vielä asialle mitään). Kun tulin laitokseen, olin helpottunut ja kaikki oli ok, mutta kun vuosi vierähti, niin nuoret olivat vaihtuneet lähes kaikki ja ohjaajat muuttuneet. Kaikki oli muuttunut ja nykyään tilanne on vielä pahentunut entisestään. Välissä purkasin pahaa oloani viiltelyyn, alkoholiin, imppaamiseen ja pään seinään hakkaamiseen. Mutta nykyään olen yrittänyt pysyä poissa kaikenlaisesta itsensä vahingoittamisesta, mutta nyt se taas puskee läpi. Meininki on laitoksessa nyt todella perseestä ja on suosimista, perseen nuolemista ja vapauksien antamista, joten se tuntuu epäreilulta. Kun asiasta puhuu, niin ohjaajat puolustelevat itseään ja laittaa esim rauhoittumishuoneeseen ilman syytä. Ja kun ohjaajat vittuilevat ja haukkuvat, ja heille sanoo turpa kiinni, niin paska tulee omaan niskaan ym.
olen useasti harkinnut itsemurhaa ja kerran lääkkeillä yrittänyt mutta ei onnistunut. En jaksa enää tätä meininkiä! Haluan vain kotiin ja vanhempani ovat valmiita ottamaan minut jo kotiin, mutta laitos ja sossut eivät vielä. He sanovat että ysiluokka pitää hoitaa loppuun hyvin ja käytös hyvää, mutta miten voin hoitaa asiat hyvin kun ei ole kiinnostusta ja olosuhteissa ei pysty? Melkein kaikki nuoret ovat kusipäitä ja kaikki ohjaajat ovat myös.

keinot loppuu ja oloni vain pahenee! Haluaisin vain kuolla, mutta tiedän että perheeni ja yksi ystäväni jäisi kaipaamaan joten en tee sitä heidän takiaan. Muttta tilanne on vain mennyt siihen pisteeseen että mistään ei tule mitään. Joka ikinen päivä on yhtä helvettiä ja aina sama paska olo, joka pitää peittää muilta, että minulta ei peruta esim: kotilomia lomakuntoisuuden takia. Olen masentunut, surullinen ja ahdistunut.minulla ei ole kuin yksi kaveri ja perheeni. Nyt kun käyn kotilomilla, niin edes siellä ei ole enää hyvä olla. En jaksa enää!!!! Mitä teen??????

vinkkejä ja neuvoja, ja kiitos jos jaksoit lukea ja kommentoida!

7

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • (keskustelun aloittaja)

      Jos romahdan lopullisesti joka ei kaukana ole, niin miten kannattaisi tehdä itsemurha, että se ei satuta muita ja paljoa minuakaa, vaikka tunnen kipua nykyään aika paljon???? Ja millä,????

    • jaksoin toki lukea

      Ei sinulla helppoa ole, mutta kannattaa jatkaa. Oikein hyvä jos pysyt päihteistä erossa. Puhuminen ja kirjoittaminen auttaa ja lievittää pahaa oloa. Ihmisellä on kyly selvitä vaikeistakin olosuhteista. Jos et jaksa niin sinun kannattaa pyytää ihan asiantuntijoiden apua. Älä peittele pahaa oloa vaan juttele ymmärtävien aikuisten kanssa. Muutaman vuoden päästä elämäsi tilanne voi olla jo ihan erilainen.

      • ASIATETENEENÄIN

        Turpa kiinni typerä paska, minä tiiän miten tuossa tilanteessa mennään eteenpäin, mulla on kokemusta.

        JUOKSE POIS. Juokse vaan suoraan niin kauan kunnes et pysty enää. Kun ne ottaa sut kiinni, JUOKSE UUDESTAAN. Sanot syyksi, että haluat pois. Juokse vielä vaikka kolmannen kerran, kunnes ne tajuaa, että haluat pois. Muista, että sun pitää olla yksin sillon kun lähet juoksemaan. Sua tullaan haukkumaan sun juoksemisesta, mutta elä välitä. Pääasia on, että VAIHDAT PAIKKAA. Minä ite jäin semmoseen samallaiseen helvettiin jumiin, että nyt kaduttaa niin saatanasti kun en pyrkiny vaihtamaan paikkaa.

        Ja yksi fakta: ET pääse pois ylä-asteen jälkeen, PÄÄSET POIS VASTA 18-VUOTIAANA, sosiaalityöntekijät valehtelee. Kun oot 18-vuotias, todennäkösesti oot jo niin piesty, ettet pääse enää nousemaan. Ja olen ihan tosissaan tästä koko viestistä.


    • Hei,

      Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista.

      Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-06, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-06, sunnuntaisin 15-22.

      Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

      http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset.
      Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos haluat mielummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahdenkesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".

      Itsemurhayrityksen jälkeen keskustelutukea kannattaa hakea heti.
      SOS-kriisikeskus Helsingissä tarjoaa tukea itsemurhaa yrittäneille selviytymisen tueksi ja uuden itsemurhayrityksen ehkäisemiseksi.
      Keskustelut ovat maksuttomia. Ajan varaaminen LINITY-asiakasvastaanotolle puhelimitse: 0800 98 030 (ma–pe klo 9–17)
      Lisätietoja: www.mielenterveysseura.fi/linity

      t. sos-kriisikeskus / pekka

    • (keskustelun aloitta

      Kiitos avusta kaikki ja arvostan tota, että jotkut jaksaa tukea ja auttaa, ku on niitäki ketkä ei välitä yhtään. Ja olen saamassa jutteluapua psykiatrilta tai joltain , minne meen juttelemaan kun koulut alkaa :)!! Pelottaa vaan et pystynkö enää luottaa keneenkään, mutta yritän parhaani että saisin elämäni takaisin!

      • Muumimamma*

        Ootko facessa? Siellä olis helppo kirjotella.. Tai ainahan voit tehdä sinne profiilin vaikka feikki-nimellä. Sen voit antaa tänne. Varmasti saat viestejä. Ne kantaa helposti tosi pitkälle.
        Mulla myös kokemusta sijaisvanhempana, että ei sieltä laitoksesta helposti pääse ennen täysi-ikäisyyttä. Meille kävi niin, että pääsi vasta 19 vuotiaana. Mitä vanhempi lapsi on, sitä enemmän laitos tienaa.
        Kannattaa ottaa yhteyttä tarpeeks ylös. Ja varsinkin erittäin julkisesti. Mitä enemmän jaetaan, sen varmemmin saa asian kuuluviin.
        Ja aina voi lähettää presidentille viestin, ja anoa vapautusta. Luulis sen herättelevän..
        Mut tosiaan, jos laitat tilin faceen, pistä linkkiä tänne!
        Halaus


    • Ystävä?

      En osaa sanoa, mitä kannattaa tehdä, mutta jos ystäviä kaipaat, minä olen käytettävissä. Olen 19-vuotias tyttö pk-seudulta, laita s-postiosoitteesi niin otan yhteyttä. Yhteydenotto VAIN jos sinä sitä haluat ja koet olevasi valmis. Paljon tsemppiä, toivon kaikkea hyvää! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      66
      5187
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      54
      3451
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      147
      2577
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      2106
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      87
      1774
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1257
    7. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1229
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      194
      1182
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      90
      1179
    10. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1126
    Aihe