Kohduton :'(

Onkotoivoa?

Kun kaikki toivo viedään.. Näin kävi minulle ja miehelleni.

Olin 2 kertaa raskaana miehelleni. Ensimmäinen päättyi keskenmenoon varhaisessa vaiheessa. Toinen raskaus eteni melkein puoliväiliin, kun vauva kuoli kohtuuni. Tämän jälkeen viimeinenkin toivomme yhteisestä lapsesta vietiin, kun komplikaatioiden, ja melkein henkeni lähdön myötä, kohtuni jouduttiin poistamaan.

Nyt olo on tyhjä. Kaiken surun ja epätoivon keskellä, toivoisin että olisi joku keino, mutta onko sellaista? Mieheni voi saada lapsia, mutta ei minun kanssani. Suomessa on tietääkseeni laki joka kieltää esim. vuokrakohdun..? Ulkomaille menoon emme uskalla edes ajatella.

Jopa ainut siskoni on steriloitu, ja mieheni suku loppuu häneen, ettei sieltäkään apua saa.

Onko kohtalotovereita, tai ajatuksien vaihtajia tästä kipeästä aiheesta?

5

764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palstalla roikkuja

      Olen pahoillani puolestasi.

      Suomessa ei ole sallittua käyttää muuta kuin äidin omaa kohtua. Pietarin suunnassa taitavat käydä ne suomalaiset, jotka kohtua vuokraavat. Taas Suomessa kohduttomalle ainoa tapa saada lapsi on adoptio.

      Periatteessa miehesi voisi saada lapsen jonkun toisen naisen kanssa ja olla lapsen pääasiallinen huoltaja, mutta oikeasti se voisi tuntua sinusta aika kamalalta. Sellaisen ratkaisun myötä kannattaisi myös selvittää, että raskauksien päättyminen ei johtunut jostain perinnöllisestä sairaudesta. Miten tarkoitit että siskosi sterilointi vaikuttaa? Jos olit ajatellut, että siskosi synnyttäisi sinulle (Amerikan tyyliin ), niin silloinkin ehkä olisi parempi että munasolu olisi sinulta. Mutta tosiaan Suomen laki ei salli toisen naisen kohdun käyttöä edes ilmaiseksi eikä sukulaiselta. En tiedä, miten kohdunvuokrauksella syntyneiden lasten huoltajuusjutut Suomessa yleensä järjestyvät. Periaatteessa lapsen äiti on aina synnyttäjä.

      Kyllähän kohduttomien tilanne on vaikea. Adoptiokin on Suomessa tosi mutkikasta. Luuletko, että saisitte ja voisitte adoptoida?

      • xjircbm

        Sijaosvanhemmista on huutava pula!


    • hjklöhj

      En ymmärrä, että tätä hedelmöityshoitolakia ei muuteta, kun se aiheuttaa näin paljon harmia monille ihmisille. Luulisi, että yhteiskunnalla ei olisi varaa tällaiseen lakiin, kun lapsia pitää saada lisää. Miksi kohdunvuokrausta ei voisi sallia?
      Miksi hoidoissa käytetystä spermanluovuttajasta ei saa enempää tietoa kuin hiusten väri, pituus ja silmien väri, kun Tanskassa kuitenkin saa ja luovuttaja on ne itse vapaaehtoisesti antanut ja sen maan spermaahan Suomessa käytetään.

    • Mieskertoo_

      Shit happens.. Ei niitä lapsia väkisin voi tehdä kohtuja vuokrailemalla jne.
      Kohtalo päätti näin, että jäät lapsettomaksi. Monet jäävät lapsettomiksi myöskin omasta halustaan, joten ei tuo ole maailmanloppu sinullekkaan. Paljon helpommalla pääset elämässä lapsettomana ja jää enemmän aikaa parisuhteelle ja harrastuksille.
      On suoranaista lapsen häpäisyä puljata se alulle kepulikosteilla. Moniko ihminen haluaisi esim. kuulla saaneensa alkunsa jostain kahvikupin pohjalta tai että joku helvetin alkio on siirretty kaverin kohtuun ja sieltä ponnistaen. Voi helvetti yrittäkää ny edes hieman kunnioittaa luontoa ja syntymätöntä lastakin. Omalta kohdaltani voisin sanoa, että olisin syvästi järkyttynyt jos kuulisin , että olisin saanut alkuni jostain juqurtti purkin pohjalle runkatun tahvon mällistä jika sitten sieltä lusikoitu pilluun.. Vähän jotain järkeä siihen hommaan jos voisi ja soisi pyytää!
      Lapsia kun tehdään ja pitäisi tehdä vain ja ainostaan naimalla ja lapsi tulee oman äitinsä pillusta, eikä kaverin. Kaikki muu on häpeällistä pelleilyä ja syntymättömän ja aikanaan syntyvän lapsen häpäisemistä.

      • Anonyymi

        Olet saanut alkusi jogurtti purkin pohjalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe